La 19.2.2011 HIFK-KalPa

  • 12 964
  • 46

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ottelu alkaa muuten jo klo 16, joten kaikki paikalle jo ennen neljää, eikä 18.30. KalPan pelitapa, se kuuluisa kiekottelu, on HIFK:lle myrkkyä. Kauden aikaisemmat pelit ovat päättyneet voitoin 3-1 KalPalle ja pistein 7-5 (30.9. KalPa voitti 2-1, 30.11. HIFK voitti kotona 4-1, 28.12 KalPa voitti kotonaan 4-3 jatkoajalla ja 20.1.2011 KalPa voitti Nordiksella vm-kisan jälkeen 2-1). KJ:n pitää keksiä jotain, jolla KalPa ei ensinnäkään pääse pois helposti omalta alueeltaan, vaan HIFK tekee lukuisia kiekonriistoja ennen kuin pakki-pakki-sentteri syötöt on tehty ja KalPa lentää keskialueella tai sitten pitää kyetä katkaista kiekottelu lyhyeen oman sinisen alla ja purkukiekkojen on onnistuttava isolla prosentilla. Lundell hoitaa loput ja päästää korkeintaan 2 maalia. Sitten HIFK saa 3 pistettä huomisesta pelistä, josta ainakin Hyvönen on pois, kun kärsii toista pelikielto-otteluaan ja varmaan Pöysti, Söderholm ja ehkä myös Järventie. Juuson flunssaa/selkävaivoja en lähde arvailemaan. KalPan sairauslistasta ei minulla ole tietoa. En löisi vetoa lopputuloksesta, kun KalPan pelitapa ei vaan sovi HIFK:lle, mutta HIFK on toisaalta kuuden voiton putkessa, joista 17 pistettä, joten se kallistaa vaakakuppia HIFK:n voiton suuntaan, että joukkue on vireessä.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
KalPan sairauslistasta ei minulla ole tietoa. En löisi vetoa lopputuloksesta, kun KalPan pelitapa ei vaan sovi HIFK:lle, mutta HIFK on toisaalta kuuden voiton putkessa, joista 17 pistettä, joten se kallistaa vaakakuppia HIFK:n voiton suuntaan, että joukkue on vireessä.

KalPa puolestaan voittanut viisi viimeistä ottelua varsinaisella peliajalla, joten jonkinmoisesta vireestä voitaneen myös vierailijoiden suhteen puhua. Sairastupa KalPan osalta on kansoitettu, edellisessä pelissä loukkaantuneet Kauppinen ja Junnila varmuudella poissa. Lisäksi ennen taukoa loukkaantunut Salo, elintärkeä alivoimapelaaja, puuttui rosterista ainakin tiistaina. Pakkeja KalPalla ei ainakaan menetettäväksi asti ole, laitureita saa aina jämärooliin junnuista.

Suuri Savolainen Kokoontuminen vol. 3 tuo paikan päälle arvioiden mukaan 600+ vierasjoukkueen kannattajaa, joten jonkinmoista meteliä hallilla on kuultavissa. Mikään mahdottomuus näiden kahden kohtaaminen jo puolivälierissä ei ole, mutta sitä lienee turha miettiä vielä tässä vaiheessa. Tiukka matsi tulee, ja monen maalin erolla ei voittaja tänään kaukalosta poistu.
 

Giba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kainalniemen Hiki
Aamun Mullikstadsbladetin eli Savon Sanomien mukaan KalPa tänään seuraavalla rosterille ison pahan punaisen kissan vieraana.

Kerman - Miettinen - Kiiskinen
Lehtivuori - Masuhr

Pesonen - Laakso - Pakarinen
Lannon - Laurila

Salo - Olvecky - Salminen
Kukkonen - Hirvonen

Jokinen - Riekkinen - Hyvärinen

Ahonen maalissa


Eihän tuo nyt näytä ollenkaan hassummalla, vaikka Kauppinen, Timonen, Riikolla ja Junnilla lasaretin joukkueessa. Laurila palaa kokoonpanoon ja Salo tekee samoin. Luvassa varmaan loistava kiekkoilta Nordiksella. About 600-700 savolaista fania paikalla ja kun paikkana on muutenkin hyvätunnelmainen Nordis, niin voitte odottaa aika hyvän fiiliksen kiekkoiltaa. Nauttikaa.

E. Ja nautin itsekkin kotona, ottelu näyttää tulevan Urholta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Innolla odotan tämän iltapäivän kohtaamista. KalPalla on ollut aikaisemmissa kohtaamisissa selkeästi parempi liike. Nyt kuitenkin saattaa tilanne muuttua, koska ainakin tämän viikon kaksi aikaisempaa HIFKin peliä antoivat viitteitä myös kotijoukkueen hyvästä liikkeestä. Myös karvaus ja keskialueen pelaaminen näyttäisi olevan hyvällä mallilla. Näemmekö jälleen KalPan osalta kiekon hieromista omalla alueella, vaiko onko pelaaminen suoraviivaista. Edellinen Nordiksen kohtaaminen oli juuri tuota väsyttävää omalla alueella hieromista.

Usko HIFKin hoitavan tämän ottelun. Joukkue on alkanut heräilemään todenteolla ja viimeistelijöitä löytyy laajalta rintamalta. Flunssa-aalto joukkueessa herättää kokoonpanon suhteen lieviä kysymysmerkkejä. Hyökkäykseen ei tule muutoksia sitten torstain pelin, mutta puolustus tulee olemaan se hankalin osa-alue, Söderholm ja Järventie taitavat olla varmuudella pois?

HIFK voittaa 4-1 ja parantelee samalla asemiaan sarjakakkosena, kiitos eilisen Lukon voiton.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Hyökkäykseen ei tule muutoksia sitten torstain pelin, mutta puolustus tulee olemaan se hankalin osa-alue, Söderholm ja Järventie taitavat olla varmuudella pois?

HIFK voittaa 4-1 ja parantelee samalla asemiaan sarjakakkosena, kiitos eilisen Lukon voiton.

Söde ja Mara molemmat kokoonpanossa ja hyvä näin. Ainoastaan kas kummaa Riksman poissa edelleen.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
HIFK tänään:

Peltonen-Granlund-Haataja
Järventie-Kankaanperä

Kuhta-Wirtanen-Hamilton
Vallin-Kousa

Ahtola-Ramstedt-Petrell
Söderholm-Kurvinen

Wärn-Liivik-Töykkälä

Lundell
Lindström

Parhaalla miehistöllä (miinus Riksman) päästään pelaamaan ja hyvä niin (Hyvöstä ei voi laskea parhaaseen miehitykseen mukaan, koska ei ole esittänyt mitään korvaamatonta ja ei oikein sovi muutenkaan tuohon joukkueeseen). KalPaa on turha lähteä aliarvioimaan miksikään neppailujoukkueeksi, heillä on myös kova vire päällä. Tänään Lundellilta ja koko joukkueelta vaaditaan nappisuoritus.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Niin mikä sitten on korvaamatonta? Minusta Hyvönen on täsmähankinta ja pelannut varsin hyvin. Kaveri ei pelaa ykkösketjussa, joten häneltä ei odotetakaan mitään joka iltaista dominointia. Jengillä kun oli vähän vaikeampaa,niin Hannes teki maalin Oulussa viileällä pelitilannerankkarilla, Narrien 5-0 voiton jälkeen Hannes teki maalin peliajalla ja ratkaisevan rankkarimaalin voittomaalikisassa. Minusta on pelannut ihan kohtuuhyvin, kun ajattelee että tuli kesken kauden matkaan ja alkukausi on ollut repaleinen. Hanneksenkin röyhkeydelle ja ratkaisutaidoilleen on vielä tarvetta, jos/kun jossain vaiheessa tulee vaikeampia hetkiä.

Toivottavasti IFK:n valmistautuminen matsiin onnistuu. KalPa on paria luokkaa kovempi vastus, kun TPS ja Pelicans. Lisäksi heillä on joku isompi lössi faneja mukana, joka voi antaa heille lisää virtaa. IFK on sarjakakkosena kotihallissaan lauantaina suosikki, olkoon se sitten mitä tahansa "Stadilaista ylimielisyyttä", realismia tai kovaa vaatimustasoa. Lundell on minusta kysymysmerkki, kun Kalpalla on nopea joukkue joka tykkää mahdollisuuden tullen pelata Lunkkaa paljon sivuttaisliikkeeseen. Toivottavasti viisikko siis pysyy hyvin kasassa, luistin liikkuu ja peli-ote on aktiivinen. Viimeksi Nordiksella Jalosen ottelutaktiikka KalPaa ja Jypiä vastaan oli aivan liian passiivinen ja tunnusteleva. IFK:n pitää lauantaina lähes täydelle hallille pelata omilla vahvuuksillaan + antaa hieman kovuuttakin savolaisille.

Onneksi KalPaa vastaan on aina vauhdikkaita ja tapahtumarikkaita matseja. Ei ole samanlaista shakinpeluuta, kun Jypiä vastaan :). Varsinkin kun Kojolla on aina silloin tällöin paha tapa mennä mukaan tuohon kyttäilykiekkoon.

PS: Minusta pleijarivastustajia ei kannata miettiä etukäteen yhtään. Sotkee vaan turhaan joukkueen tekemistä, joka IFK:ssakin on nähty kun ollaan oltu tyytyväisiä vastustajaan. Se on sitten niin eri asiakin pelata poffeissa tiukalla aikataululla esim KalPaa vastaan 4-7 peliä, kun ripotella matsit ympäri kalenteria niinkuin runkosarjassa tehdään. Minusta KalPa on monille joukkueille sen takia vaikea vastus, että heidän erilaiseen pelaamiseen on vaikea valmistautua kun pelataan joka toinen päivä näitä perinteisemmin pelaavia joukkueita vastaan. Toki tämä toimii myös toisinpäin. Mutta ei se ole klisee, että pleijareissa pelataan eri tavalla. Esim -98 IFK vei selvästi finaalit Ilvestä vastaan, vaikka runkosarjassa taisi hävitä yhtä matsia lukuunottamatta kaikki. Toki IFK:nkin voi viedä pleijareissa joku joukkue, joka on ollut IFK:ta vastaan huono runkosarjassa.
 
Viimeksi muokattu:

ktik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eihän tuo nyt näytä ollenkaan hassummalla, vaikka Kauppinen, Timonen, Riikolla ja Junnilla lasaretin joukkueessa. Laurila palaa kokoonpanoon ja Salo tekee samoin.

Ainakin oletusarvoisesti kovin mies (Laakkonen) puuttuu tolta listalta. Vaikka onkin välillä yössä, niin kyllähän se välillä väläytteleekin. Ja kun näillä tämä kevät mennään, niin niihin väläytyksiin on vaan uskottava, ei tuo ratkaisija-arsenaali niin laaja ole...

Harmi, kun ei näe Hyvöstä tänään livenä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ei tänään kyllä nähdä edes lähes täyttä hallia, 7000 katsojaa on hyvä saavutus, aika paljon on vielä lippuja myymättä (talviloma-viikko verottaa).

Hyvösestä voidaan olla montaa mieltä ja kesken kauden tulleena, hänellä on kova työ päästä joukkueeseen sisään. Parissa pelissä on väläyttänyt, mutta muuten ollut täysin tapettia. Ylemmissä ketjuissa olisi ollut vain haitaksi, koska liike oli ennen taukoa todella heikolla tasolla, samaten ajoitukset pääsääntöisesti. Jos Ramstedtin ketju jatkaa samalla tavalla kuin torstaina, ei Hyvösellä ole oikein tilausta mihinkään ketjuun, niin se vain menee. Vai miksi ihmeessä pitäisi rikkoa toimivia kokonaisuuksia yhden pelaajan takia?
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Axbor Nocturne kirjoitti:
Hyvösestä voidaan olla montaa mieltä ja kesken kauden tulleena, hänellä on kova työ päästä joukkueeseen sisään. Parissa pelissä on väläyttänyt, mutta muuten ollut täysin tapettia. Ylemmissä ketjuissa olisi ollut vain haitaksi, koska liike oli ennen taukoa todella heikolla tasolla, samaten ajoitukset pääsääntöisesti. Jos Ramstedtin ketju jatkaa samalla tavalla kuin torstaina, ei Hyvösellä ole oikein tilausta mihinkään ketjuun, niin se vain menee. Vai miksi ihmeessä pitäisi rikkoa toimivia kokonaisuuksia yhden pelaajan takia?

Hyvönen tuo myös kilpailua pelipaikoista, joka pitää pelaajat nälkäisinä. Uskon että Hyvösestä on apua pudotuspeleissä ja ainahan pelaajia loukkaantuu. Jos joku ykköskategorian kaveri tippuu pois niin joukkueen taso ei laske. Hyvönen on kun tehty pleijareihin, iso, ratkaisuvalmis ja hyvällä tapaa kokenut. Veemäinen luonnekin on plussaa ja monesti pleijareissa maaleja tekevät ne jotka haluavat maksaa niistä hintaa. Ja kyllähän tuo Hyvösen laukaus on pelote, jota pitää pelata pois joka tuo esim ylivoimassa muille tilaa. Hyvönen on minusta hyvä täsmähankinta.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Tämä peli on täysin hävittävissä. HIFK:lla on 6 ottelun voittoputki ja vastaan tulee hyvin viimeaikoina pelannut KalPa joten veikkaisin että takki auki peliin lähtevä HIFK saa turpaansa 1/2-5/6 kuopion ihmeeltä.

-Tinke-80
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tämä peli on täysin hävittävissä. HIFK:lla on 6 ottelun voittoputki ja vastaan tulee hyvin viimeaikoina pelannut KalPa joten veikkaisin että takki auki peliin lähtevä HIFK saa turpaansa 1/2-5/6 kuopion ihmeeltä.

-Tinke-80

Totta, helvetti kun HIFK meni jo varmistamaan play off paikan, muuten oltaisiin sieltäkin tiputtu. Miksi HIFK lähtee peliin takkiauki, kun toinenkin joukkue on samanlaisessa myötätuulessa? Olisi eri asia, jos vastassa olisi joku Ilves tai Tappara, silloin nähtäisiin varmasti kunnon neppailu koko rahan edestä ja lopputulemana tappio.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Urholta pakko katsoa tämä herkkupala. Liigan tällä hetkellä kaksi kuuminta ja viihdyttävintä jengiä vastakkain. Veikkaisin kotijoukkueen kääntävän ottelun itselleen. Mutta jos niin ei käy niin olkoon vaihtoehtoinen skenaario se, että Kalpa iskee heti pelin alkuun kolme maalia jonka seurauksena jo legendaksi noussut Timo Lindström pelaa liigadebyyttinsä!
 

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
Mutta jos niin ei käy niin olkoon vaihtoehtoinen skenaario se, että Kalpa iskee heti pelin alkuun kolme maalia jonka seurauksena jo legendaksi noussut Timo Lindström pelaa liigadebyyttinsä!

Niin, no onhan Lindströmillähän jo parin pelin kokemus SM-liigasta juuri KalPan riveistä. Taisipa olla kaudella 2006-07 ja muistan vielä olleeni paikanpäällä ainakin toisessa noista peleistä. Hyvinhän poika silloinkin pelasi, joten mielenkiintoistahan tuo olisi nähdä Lindströmin nykyvire...
 

-lätkäossi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelicans ilotulituksen jälkeen harmittaa kun hallille ei pääse ja urholla on kiskurihinnat. Toivotaan saman menon kuitenkin jatkuvan. Peltonen tekee taas tänään muutaman pisteen, myös 2. ja 3. voisivat jatkaa pisteiden valossa alkanutta heräämistään niin että Hanneksen palun myötä olisi positiivinen ongelma.
 

Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Matsi päättyy tänään min. 5-2. Lundell pelaa perusmatsin. Se riittää voittoon.

KalPa:n materiaali ei riitä lähellekään tasaisen matsin aikaan saamiseksi ja Ahonen on vain tasoa "ok", joten hänestäkään ei ole kääntämään matsia Kuopiolaisille.
IFK:n 3. ketju ratkoo tänään!

Let the game begin!
 

Giba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kainalniemen Hiki
Matsi päättyy tänään min. 5-2. Lundell pelaa perusmatsin. Se riittää voittoon.

Matsi päättyi 2-5. Tais Janne jäädä alle perusmatsin, eikä se riittänyt voittoon.

Itse pelistä, kaksi ekaa erää oli selvästi KalPan. Taululle olisi helpoti voinut lyödä vaikka 0-5 lukemat, mutta niin tuttua tältä kaudelta ettei sitä tehty.
Kolmannessa HIFK tuli vahvasti ja oli todella vahva, mitä odotin jo alusta lähtien. 1-3 ja 1-4 maalit vaan tulivat heti kavennuksen jälkeen ja homma olikin sitten siinä. Järvetien 2-4 maalin jälkeen HIFK sai vielä painetta mutta mainoskatkolla KalPa sai taas pakettinsa kasaan. Ei tosiaan Lunkalla ollut paras päivä, ei lähelläkään.

Ei nyt niin hyvä matsi ollut mitä odottelin mutta 3 pistettä ja ansaitusti. Kerman ja Kiiskinen hyvässä vireessä ja punaisista on aina ilo katsella Petrellin peliä. Peltonen tänään ihmeen vaisu. Lopullinen ratkaisu tolppien välissä, Ahonen vei tässä voiton peruspelillä, vaikka vähempi olisi riittänyt.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Hmm mitenkähän tämän matsin tiivistäisi. Jos vaikka eriä vertailee niin KalPa oli kaksi erää parempi(varsinkin sen toisen). HIFK tuli kolmanteen erään varsin lujaa, mutta KalPa sai todella halvan maalin heti kavennuksen jälkeen. HIFK pelasi oikeastaan parhaan eränsä tuohon erään missä KalPakin teki eniten maaleistaan. KalPa sai myös todella hyvän lähdön vieraspeliin saamalla alkuun kaksi maalia. Jos yksi asia pitää nostaa esille niin maalivahtipeli. Lundell hävisi aivan 100-0 pystyyn Ahoselle, sanoi Lundellin fanipojat/tytöt mitä tahansa. Hyvä asia taas on se, että Riksman on ilmeisesti jo treenannut aamujäillä. Riksmanin HIFK tarvitsee ehdottomasti pleijareihin, nimittäin Lundell ei todellakaan riitä. TPS ja Pelsut olivat täysin vastaantulijoita IFK:ta vastaan (sarjan viimeinen ja toiseksi viimeinen) mutta Lunkka päästi jo niissä peleissä 5 maalia.

KalPalle ansaitut pisteet ja faniposselle hauskaa laivareissua! PS: Itsehän otan bisseä ja taidan lämmittää saunan. Turha jäädä murehtimaan.
 
Viimeksi muokattu:

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En yleensä Lundellia kovin kovasanaisesti kritisoi, mutta nyt oli kyllä tyypillinen peli, joka olisi ollut paremmalla maalivahtipelillä ollut vietävissä vähintään jatkoajalle. Ei mitään maalia voi 100% piikkiin laittaa, esim. ensimmäistä edelsi karmea vaihtovirhe, mutta oikeastaan kaikki olivat torjuttavissa. Kaksi kun noista olisi ottanut kiinni, olisi voinut antaa aika puhtaat paperit.

KalPalla oli toisessa erässä mahdollisuus lähteä karkuteille, mutta maali varjeltui välillä tuurillakin. Tuli kyllä kamala määrä henkilökohtaisia virheitä tuossa erässä. Kolmas erä vaikutti menevän HIFK-merkeissä, mutta käännekohta tuli siinä, kun ensin Ahtola suti ohi kiekosta tyhjän maalin edessä ja vastahyökkäyksestä lukemat muuttuivat 1-3:een.

Parantamisen varaa jäi reilusti, mutta en vetele ranteita auki. Hyvän rupeaman keskellä terve muistutus kuolevaisuudesta. Kyllä KalPa on tällä kaudella se pahin vastus. Veikkaan kyllä joukkueen löytyvän runkosarjan päätteeksi sijalta 4., joten ensimmäisellä kierroksella kohtaaminen ei ole kovin todennäköistä.

Jotenkin se oli odotettavissa, ettei tuollainen vierasfanien megamatka pääty tappioon... Monessa suhteessa samantapainen matsi kuin edellinen JYPin vierailu, mutta nyt tuli sentään maalejakin.
 

Hodson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Mihin sitä tarvitaan?

= Kolomeen pisteeseen

Toivottavasti Kalpa pääsisi harjoittemaan play off:ja juuri ifkoota vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Matsi päättyy tänään min. 5-2. Lundell pelaa perusmatsin. Se riittää voittoon.

KalPa:n materiaali ei riitä lähellekään tasaisen matsin aikaan saamiseksi ja Ahonen on vain tasoa "ok", joten hänestäkään ei ole kääntämään matsia Kuopiolaisille.
IFK:n 3. ketju ratkoo tänään!

Vai niin, noh... enivei KalPalle pirun tärkeät pisteet kokonaisuudessaan hyvällä vieraspelillä vaikkei materiaali niin hääppöinen olekaan. Itse pelistä pari erää peli täysin hanskassa mutta on se vaan kumma ettei KalPa ole onnistunut laittamaan tälläkään kaudella "niskoja nurin" kun sen paikka on ollut. Tässäkin pelissä toisessa erässä varmaan pari-kolme paikkaa laittaa kiekkoa pussiin. Ja niinhän siinä sitten kävi kuten saattoi olettaa että kolmannessa erässä ollaan sitten ihan kusessa, vaikka erä vastoin pelin kulkua KalPalle menikin. Itse olisin Virtana panikoinut aikalisän jo erän alkupuolella, kun pelin suuntaus oli nähtävissä, mutta Virta säästi sen tapansa mukaan, tällä kertaa parempaan saumaan.

KalPasta onnistujia ehdottomasti Kerman joka tässäkin pelissä niitä harvoja KalPan pelaajia jotka uskaltavat yrittää maalia paikan tullen. Esimerkiksi Salminen voisi hieman ottaa mallia Kallesta. Laurilalta todella onnistunut paluu, +\- +4 kuten pakkipari Lannonilla, toivon mukaan pysyy loppukauden kaukalossa. Myös Kiiskinen onnistui varsinkin pisteiden valossa vaikka pelissä monta tilannetta löysästi pelailikin. Niin ja Ahonen antoi joukkueelle taas mahdollisuuden voittoon vaikka maalit hiukan kaukaa menivätkin.

Tästä on taistelua kohti kevättä hyvä jatkaa.
 

Giba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kainalniemen Hiki
KalPalla 500 fania (tai ihan sama paljon nyt ikinä olikaan) ja te otatte vittu rummun mukaan? Mihin sitä tarvitaan?

Otteluraportointia parhaimmillaan. Kyllähän se jostakin on se vitutus revittävä, kun savolaiset mikkihiiret kyykyttää joka kerta. Jaksamista Sinulle.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kyllähän se jostakin on se vitutus revittävä, kun savolaiset mikkihiiret kyykyttää joka kerta.

Hei, nyt joku roti tuohon keulimiseen, HIFK voitti yhden kohtaamisen tällä kaudella, ettäs tiedät! Nih.

HIFK-kannattajat olivat aika hiljaista sakkia verrattuna KalPan. No, eipä ole mikään ihme, kun kaksi erää meni täysin KalPan komennossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös