La 19.11.2011 Ässät - Tappara

  • 10 220
  • 40

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aivan loistava voitto tähän saumaan! Samoista sijoista taistelevat joukkueet ottivat tänään kaikki pisteitä, joten ei jääty yhtään jälkeen ja itseluottamukselle tällainen tekee takuulla hyvää. Tästä on hyvä lähteä Hartwall Areenalle tiistaina haastamaan Jokereita, sielläkin on samanlaisella tiiviillä puolustuspelaamisella kaikki mahdollista.

Kyllä valui hitaasti aika pois kellosta kolmannessa erässä, ja olihan siinä Ässillä muutama huippupaikkakin mutta pääasiassa puolustuspeli toimi. Toisaalta oli valmius iskeä vastaan, eikä Ässät enää viime minuuteilla pystynyt luomaan kunnon hässäkkää Metsolan maalille.

Erkinjuntti on ollut tällä kaudella kyllä todella tehokas, ja noussut näissä vähissä vierasvoitoissa isoon rooliin. Nyt kun Makkosen ympärillä on kaksi laituria jotka haluavat ja pystyvät pitämään kiekkoa, homma saattaa lähteä toimimaan paremmin. Ja Ahtolalle jo 4:s maali Tappara-paidassa!
 
Viimeksi muokattu:

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joo-o, olipas taas helvetin hieno peli (NOT)

- Tuomarit onnistuivat hommassaan helvetin hyvin, mikäli tarkoituksena oli viheltää joukkueille mahdollisimman vähän jäähyjä riippumatta kenttätapahtumista.
Koukkimisia, kiinnipitämisiä ja korkeita mailoja meni läpi aivan helvetin paljon. Osasivatko nämä tuomarit edes sääntöjä?

- Tappara voitti fiksulla vieraspelaamisella. Näin se vaan menee, käytetään kotijoukkueen virheet hyödyksi 1-1 Honkasen todella paska puolustaminen maalinedustalla, 1-2 Järvenpää tarjosi lahjan, 2-3 Malkamäki sooloili.

- Saadaankohan me vierasetu pleijareihin jos oikein kauniisti pyydetään? Kotona puristetaan mailaa ja hakataan paikoista tolppaan ja plekseille ja ties minne.

Parempi voitti!

Toivottavasti Sammalkangas toipuu tiistaille. Molemmat Honkanen ja Malkamäki katsomoon, ja jos Jyrkkiötä ei vaan perkele haluta laittaa kentälle niin mennään vaikka viidellä pakilla.
 

TommiH

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
-Järvenpäätä skoutattu tai maalintekijät kuten Makkonen vaan haistoivat, että vetoja ylös. Järvenpään tyylistä tulee ainakin minulle sellainen vaikutelma, että vetää päätä alas ja muutenkin menee maihin melko herkästi jolloin joutuu "kauhomaan" vähän hauskastikin räpylällä.

-Ykköselle on pakko tehdä jotain, koska tälläinen pelityyli on raiskannut kentän jo useammassa pelissä. Smolenak on uskomattoman pehmeä kaveri kun tilaa ja aikaa on vähän. Juuri kun maksipaine on saatu päälle niin Smolenak häviää kaksinkamppailun aivan 100-0 mennen tilanteeseen kuin jossain höntsäilyssä. Kokoonpanon täytyisi olla myös erilainen YV ajatellen.

-Kakkonen edelleen aivan liekeissä. Myös kolmonen ja nelonenkin pystyi ajoittain taistelemaan pelisysteemiä vastaan eli kiekkoa syvälle ja kaksi miestä päälle.

-Ikävää kun jääkiekosta löytyy pelitapa, joka tekee pelistä itseasiassa hirvittävän tylsän. Ikävintä tietenkin Ässien kannalta on se, että sitä pelitapaa ei osata purkaa jolloin viihdearvoa löytyisi jälleen.

-Tappara oli parempi kaksinkamppailuissa suurimman osan ajasta ja pelasi selvästi fiksumman pelin. Muutamia ihan huikean tehokkaita ja älykkäitä suorituksia. Esimerkiksi Ässien saavuttaessa nopeaa painetta tapparapäätyyn, mies lämää täysillä ja heti pitkän kiekon juuri SM-liigan mainostauon alla jolloin juurikaan mikään ei muutu. Muuten tilanne olisi päätynyt helposti pyöritykseen, jäähyyn tai maaliin.
Myös luistelussa oli huomattava ero ja lopussa huomasi, että Tapparalla oli vielä aika hyvin jalkoja varastossa siinä missä Ässien hyökkäyksiin lähdöt hidastuivat koko ajan. Itseasiassa Ässiä vaivannut minusta koko viikon huono liike. Jokerit voitettiin aika pitkälti tuurilla, Dixon-Zabo voitti heikon Ilveksen yksinään, mutta tänään oli pakko kohdata reaaliteetit, että yksi kenttä ei riitä.

-Missä on kaikki fyysisyys? Veikö eilinen peli mehut?

-Tappion myötä ei kuitenkaan muuttunut juuri mikään. Mielenkiintoinen viikko tulossa kun Pelicans _täytyy_ pystyä haastamaan kotona ja sitten hakea pisteet Ilvekseltä, joka ei ole ihan niin itsestäänselvää kuin paperilla. Tavallaan siis paljon voitettavaa ja paljon hävittävää, joka liittyy juuri siihen, kun kuvailtiin, että pelit ennen joulutaukoa, ovat tärkeimmästä päästä.

-Ensimmäinen erätauko olisi täytynyt olla noin 10 minuuttia pidempi seremoniasta johtuen.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Taisteluvoitto. Jokainen joka näki pelin tajuaa, ettö toinen jatkaa kohti ensi kevään pleijareita ja toinen taistelee muuten vain.

Juuri näin tämä meni kyllä tänään, kaiken rehellisyyden nimissä. Vähän pidempää raporttia kuitenkin pelistä niille, jotka sitä eivät nähneet..

- Ei kannata synkistellä liikaa, välillä on tällaisiakin pelejä. Jos viimeistely olisi ollut luokkaa parempaa, olisi tänäänkin otettu pisteet. Tälläkin peliesityksellä (joka ei tosiaan ollut sitä parasta Ässää) oltaisiin voitettu neljä samankaltaista Tappara-peliä viidestä.

-Metsola oli tänään mainio ja vei Järvenpäätä kyllä. Metsolalta pari hienoa torjuntaa, etenkin game saver Dixonin paikkaan 2. erässä. Järvenpää hörppäsi kyllä kaikkien mittarien mukaan Tapparan toisen maalin, myös kolmas jäi itseäni hieman kaivelemaan.

-Huomaa, että RD on tullut Tampereelle. Dufvan kiekko on kuin syöpä kiekolliseen peliin pyrkiville joukkueille. Tappara-fanien on tästä turha provosoitua, päin vastoin: juuri tuolla kiekolla Ässät kaatuu. Hirveä mailaviidakko, pientä "takakahvaraa" sääntöjen rajamailla jne. Hatunnoston arvoinen suoritus. Tänään toisaalta Tapparan pelasti se, että jäähyt tosiaan jäivät saamatta. Tuomareihin Ässät ei mielestäni kuitenkaan tänään kaatunut. Sanottakoon, että Smolenakkiin kohdistunut korkea toki oli selvän jäähyn paikka.

- Zabolta ja ykköseltä hyvää yritystä. Tänään ei vain mennyt, hirveä määrä vetoja, mutta jäivät pakkien luistimiin tai viuhuivat ohi. Eritoten Savinaisen pitäisi hieman terävöittää otettaan näissä, viime parissa pelissä tuhlaillut kyllä aika monta varmaakin paikkaa.

-Malkamäen (ja Järvenpään) piikkiin menee voittomaali. Hidastuksista näkee, kuinka Miko ryntää itsensä ulos tilanteesta.

- Armialta ei niin erikoinen peli, mutta ehdottomast parempi kuin ennen taukoa annetut "katastrofi-esitykset".

- Neloselta ihan hyvää raastamista. Ehkä välillä voisi vähän ottaa rotaatiota ottaa ensi peliin. Mäkilällä yksi huippupaikka, josta ei saanut sisään.

- Dufvan kiekottelutaktiikkaa jo kehuin. Yksi kommentti Patalasien takaa kuitenkin sallittakoon:)
-->vähän melkein nauratti kolmannen erän puolustuspeli. Ei voida puhua edes mistään 1-3-1 keskialueen sumpusta vaan kaikki viisi äijää seisoskelivat omalla sinisellä. Tänään onnistui, mutta vaikea tolla on mitään valtavia pistemääriä saalistaa, etenkin jos jää jossain pelissä alkuun pari maalia tappiolle.

- Ässät rullaa yhä mukavasti eteenpäin. Ehkä pientä huolta kantaisin siitä, että kotona esitykset eivät ole tarpeeksi rentoja ja se jo mainitsemani viimeistely ontuu. Uskon kuitenkin, että tämä vielä korjaantuu.

- Raanta ehdottomasti maaliin seuraavaan peliin. Jyrkkiötä voisi kokeilla myös tiistaina Pelsujen vieraana.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Se on nähty jo tällä kaudella, että Ässät ei pysty voittamaan näitä vastahyökkäysjoukkueita, joiden pääasiallinen tehtävä on pelkkä puolustaminen. Tilastot kertoo kaiken. Kotona ollaan hävitty 4 ja vieraissa 1 (siis 0p). Tähän tarvis aseet löytää. Tosin tänään meni Järkkärillekin pari helppoa.
 

Cichorium

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Malkamäen höntyilystä tuli Tapparan kolmas maali, mutta muuten pelasi ihan hyvän pelin mielestäni. Toi kiekkoa hyvin ylös. Honkaselta ei mielestäni kovin erikoinen peli, eikä Caldwellilta.

Tapparalta jäi mieleen Platil. Tapparan maalin edessä ei ollut Ässillä hauskaa, kun Platil oli heti sopivan vittumaisesti sörkkimässä.
 

TommiH

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
- Dufvan kiekottelutaktiikkaa jo kehuin. Yksi kommentti Patalasien takaa kuitenkin sallittakoon:)
-->vähän melkein nauratti kolmannen erän puolustuspeli. Ei voida puhua edes mistään 1-3-1 keskialueen sumpusta vaan kaikki viisi äijää seisoskelivat omalla sinisellä. Tänään onnistui, mutta vaikea tolla on mitään valtavia pistemääriä saalistaa, etenkin jos jää jossain pelissä alkuun pari maalia tappiolle.

Minusta tuntui siltä, että Tappara lähti alusta asti (en muuten nähnyt ekaa neljää minuuttia) pelaamaan ottelua aktiivisesti, mutta muutti koko ajan pelitapaa passiivisemmaksi eli selkeesti kaks eri tapaa pelata pelin alkua ja loppua. Näin ollen jäi sellainen tuntuma, että tätä peliä lähdettiin Tampereelta todella voittamaan. Ässien intensiteetti rikkoa tämänkaltaista peliä on kyllä pelottavan heikkoa.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
.. Ässien intensiteetti rikkoa tämänkaltaista peliä on kyllä pelottavan heikkoa.

Tämä on ollut varsin totta tällä kaudella. Pakko kuitenkin muistuttaa, että tästäkin huolimatta monessa tämänkaltaisessa pelissä Ässät on sumpusta HUOLIMATTA luonut tarvittavat paikat. Pikemminkin kyse on ollut oman huonon mv-pelin (joku yksi paha hörppy), huonon viimeistelyn ja viimeisen parin minuutin tuskastumisesta. Oma puolustuspeli on kuitenkin aina ollut tarpeeksi hyvää

Esimerkit:

Jyp-peli (0-2, viimeinen tyhjiin) : Tarvittavat paikat oli tehdä yksi (!!!) maali. Vikat 5 minuuttia huonoja

Blues-peli Porissa: Tehtiin kuin tehtiinkin se yksi maali väkisin ja väännettiin jatkoille. Sitten hävittiin Huhtalan rankaistessa.

TPS-peli (0-1) Kaikki lienevät yhtä mieltä siitä, että muutaman muunkin tappion joukossa YLIVOIMAISESTI HUONOIN Ässien peli tällä kaudella. Yv ei toiminut.

Tappara-peli Tampereella hävittiin jatkoilla. Luotiin tarvittava määrä paikkoja voittoon. Ei tällä kertaa riittänyt.

No niin, monelta tuntuu aina unohtuvan,että kaikki jengit tässä sarjassa häviää välillä, kukaan ei ole voittamaton. Ässät kuitenkin voittaa about kolme peliä neljästä. Oikealla tiellä ollaan. Aina ei vain pompi
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
- Dufvan kiekottelutaktiikkaa jo kehuin. Yksi kommentti Patalasien takaa kuitenkin sallittakoon:)
-->vähän melkein nauratti kolmannen erän puolustuspeli. Ei voida puhua edes mistään 1-3-1 keskialueen sumpusta vaan kaikki viisi äijää seisoskelivat omalla sinisellä. Tänään onnistui, mutta vaikea tolla on mitään valtavia pistemääriä saalistaa, etenkin jos jää jossain pelissä alkuun pari maalia tappiolle.
Et kai tosissaan kuvittele, että Tappara vetää tuolla taktiikalla, jos ovat pari maalia tappiolla? Ja kyllä ne ovat tuolla taktiikalla aika valtavia pistemääriä tässä saalistaneet. Ensin päästään johtoon ja sitten sumputetaan. En sano, että siitä tykkäisin hirveästi mutta se on toimiva taktiikka.

Mutta mitä siinä lopussa tapahtui? Jäällä oli verta niin paljon, että kuvittelin jonkun sian teurastetun vaihtopenkkien eteen. Mitään hidastusta tai selvyyttä tilanteeseen ei kuitenkaan tullut.
 

Jusu75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers
Minusta tuntui siltä, että Tappara lähti alusta asti pelaamaan ottelua aktiivisesti, mutta muutti koko ajan pelitapaa passiivisemmaksi eli selkeesti kaks eri tapaa pelata pelin alkua ja loppua. Näin ollen jäi sellainen tuntuma, että tätä peliä lähdettiin Tampereelta todella voittamaan.

Nuo hieman lyhennetyt sanat pelkästään silkkiä/balsamia korville. Tapparan/Dufvan peli on hakenut tuota vieraspelaamista jo hetken, nyt se sitten osui teidän kohdalle ja kaunistahan se ei ole kun johtoon päästään. Voisi käyttää vanhaa fraasia että "hengen voitto materiasta", sitä se meinaan tänään oli.

Tiedätte varmaan miltä herkullinen vierasvoitto maistuu?
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mutta mitä siinä lopussa tapahtui? Jäällä oli verta niin paljon, että kuvittelin jonkun sian teurastetun vaihtopenkkien eteen. Mitään hidastusta tai selvyyttä tilanteeseen ei kuitenkaan tullut.

Luistin viilsi Uusitaloa käteen, Kiven mukaan ei mistään vakavammasta vammasta kyse.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tiedätte varmaan miltä herkullinen vierasvoitto maistuu?

Aivan mainiosti tiivistetty:)
Ja eipä sillä tyylillä niin väliä tietysti olekaan, kunhan pisteet lähtevät mukaan!

Et kai tosissaan kuvittele, että Tappara vetää tuolla taktiikalla, jos ovat pari maalia tappiolla?

En toki, oma moka, että oli jäänyt viestiini epäselvästi kirjoitettu kohta. Viittasin vain siihen, että pelin ollessa tasan (ja tietty ekassa erässä kun Ässät johti hetken) ei kovin hyvältä näyttänyt Tapparan kannalta. Tänään onnistuivat pääsemään mukaan Järvenpään ja parin muun suosiollisella avustuksella.
 
Viimeksi muokattu:

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
-->vähän melkein nauratti kolmannen erän puolustuspeli. Ei voida puhua edes mistään 1-3-1 keskialueen sumpusta vaan kaikki viisi äijää seisoskelivat omalla sinisellä.
Dufvan Tappara pelaa selvästi 1-2-2 karvauskuviolla, mutta soveltaa sitä selvästi eri tavoin tilanteen ja ottelun mukaan. Aiemmassa Kalpa-pelissä näytti jo, että Tappara olisi ottanut käyttöön Jypistä tutun "kolmioprässin", jossa hyökkääjät vaihtelevat sujuvasti paikkoja. Tänään tuosta ei ollut juurikaan merkkejä. Vain joissain päätykiekoissa mentiin agressiivisesti päälle, muuten karvattiin vain yhdellä ylhäältä ja muut kaksi hyökkääjää pelasivat passiivisesti omilla kaistoillaan. Pelin loppua kohti karvaus selvästi myös putosi niin, että kuvio oli lähes 1-4 omalla siniviivalla. Sellaisen systeemin voi murtaa onnistuneilla päätykiekoilla, mutta Ässät yritti yllättävänkin kärsivällisesti kuljettaa puolustusmuurin läpi.

Vaikka peli ei ollut perinteisellä asteikolla hyvää kiekkoa, siinä näkyi kuitenkin kiitettävästi onnistuneita taktisia ratkaisuja, joissa kokenut Dufva osoitti kykyä luoda ottelukohtainen pelisuunnitelma vastustajan mukaan. Ei ole sattumaa, että Tappara on voittanut niinkin monta ottelua oltuaan "ottavana osapuolena" kiekonhallinnassa (noin 75 % peleistä). Tuolla materiaalilla ei vain pidetä kiekkoa yli 50 % ajasta, vaan täytyy pystyä tehokkaimpaan mahdolliseen suoritukseen sillä kiekonhallinnalla mikä on mahdollista.
 

DiamondDoll

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Jesse Joensuu
Paikalla katsottuna Tappara sai kyllä pelata aivan sääntöjen ulkopuolella. Mistään ei tullut jäähyä. Paras tilanne oli kun maalinedustalla joku Tapparan pelaaja roikkui Zaborskyssa ja piti mailasta kiinni tuomarin katsellessa vieressä eikä siitä puhallettu jäähyä. Myös Platil sai pelata todella rumaa peliä, roikkui kiinni, piti paidasta, koukki ja muutenkin hemmetin rumaa käytöstä eli koukitaan toista ja nauretaan päälle. Kunnioitus kyllä putosi nollaan tämän jätkän kanssa.

Tappara onnistui viimeistelyssään paremmin, se on kuitenkin sanottava. Vaikka tuomarit vetivät reippaasti Tampereelle, ei Ässät mistään saanut maalia. Yritystä oli ja liikekin oli hyvää mutta mistään ei mennyt sisälle. Kaksi ekaa Tapparan maalia avain selvästi Järvenpään piikkiin, mieluiten Raantaa maalille kun Juhalle menee luvattoman helposti räkäkiekot.
 

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itse näin pelin aika siistinä ja jäähyjen määräkin oli mielestäni ihan oikein. Ässät jaksoi painaa Tapparan ekaan maaliin asti sen jälkeen peli tasoittui ja muuttui tylsäksi. Väsy varmaan oli perjantain pelistä, kun Mutanen näytti olevan ainoa, joka haki taklauksia. Armia oli palannut tasolleen eli oli hukassa. Malkamäki pelasi mielestäni hyvän pelin, voisi vaikka jatkaa kokoonpanossa. Raanta taitaa olla meidän ykkönen. Uusitalo voisi hakea vauhtia viltistä tai satamasta, jatkosopparin myötä näyttää mukavoituneen.

Tappara pelasi hyvän vieraspelin. Ei hienouksia, mutta pisteet Tampereelle.
 

Isonive

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Lajinsa Viimeiset, Fc Dynamo
Itse näin pelin aika siistinä ja jäähyjen määräkin oli mielestäni ihan oikein. Ässät jaksoi painaa Tapparan ekaan maaliin asti sen jälkeen peli tasoittui ja muuttui tylsäksi. Väsy varmaan oli perjantain pelistä

Mielestäni Ässät oli todella väsyneitä. Luistin ei liikkunut ollenkaan normaaliin malliin. Pyöritykset hyökkäyspäässä olivat ajoittaisia ja maalin eteen ei päästy missään vaiheessa kunnolla. 1. maali ei mennyt Järkkärin piikkiin koska kiekko osui ensin Honkkiin ja tippui siitä Erkinjuntille avopaikkaan. Honkki ei kerennyt siinä "kissaa sanoa" kun kiekko oli jo maalissa. Toinen meni hieman helpon näköisesti, vaikkakin veto oli kova ja tuli perhosena suoraan päätä kohti.
Kolmannen olisi kuulunut pakkien siivota. Erkinjuntti sai aika pitkään asetella rystyään siinä kohtaa, tosin aika tuurilla kiekko pomppi siinä hänelle Akin aloitusvoiton jälkeen...
Tappara pelasi kaiken kaikkiaan energisemmin ja tappeli ansaitusti "kilppari"-puolustuksellaan voiton.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös