La 19.10.2013 Tappara-HIFK

  • 6 954
  • 13

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tänään Hakametsässä kohtaava viime kauden puolivälierä joukkueet ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

HIFK on hävinnyt nyt kaksi ottelua putkeen ja majailee taulukossa sijalla 9. Eilen HIFK pelasi paikallisottelun Jokereita vastaa ja se päättyi Jokereiden voittoon, muista asioista ei tähän ketjuun viitsi kirjoittaa. HIFK kärsii ilmeisesti jonkinlaisesta sentterivajeesta.

Tappara hakee illan ottelusta nyt kuudetta voittoaan putkeen. Tappara majailee sarjassa sijalla 6. Tappara kohtasi viimeksi keskiviikkona Bluesin ja on saanut tuon pelin jälkeen latautua tähän otteluun. Tapparan sentteriongelmaan on nyt toistaiseksi saatu helpotusta, kun Josh Green on tullut sisään kokoonpanoon. Nyt mies on jo sentään saanut treenata joukkueen kanssa vähän useammin.

Tänään halille, lippuja on ihan hyvin ilmeisesti myyty. Ja onhan nämä matsit tietyllä tapaa aina klassikoita. Itse tykkään todella paljon HIFK:sta vastustajana, sytyttää aina.

Voitto toiveena.

Otteluennakko Tappara:
Tappara - Kuudennen peräkkäisvoiton esteenä enää IFK

Otteluennakko HIFK:
Uutiset › Tärkeitä pisteitä jaossa Tampeella - HIFK

Tappara tänään:

71 Kristian Kuusela - 28 Jarkko Malinen - 74 Antti Erkinjuntti
14 Pekka Jormakka - 44 Jan-Mikael Järvinen - 34 Olli Palola
17 Ville Nieminen - 18 Josh Green - 81 Jukka Peltola
61 Chris Connolly - 39 Tomas Plihal - 25 Henrik Haapala

21 Pasi Puistola - 38 Teemu Aalto
12 Markus Kankaanperä - 55 Nick Bailen
80 Jan Tabacek - 24 Atte Mäkinen

77 Juha Metsola
(29 Zoltan Hetenyi)

HIFK tänään:

Tuomarit:

Kertoimet: 1,70 - 4,20 - 3,70
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
IFK pyrkii sumputtamaan keskialueen ja ehkä iskemään vastaan. Erikoistilanne pelin onnistuminen on se juttu, jolla HIFK elää suurimmaksi osaksi tällä hetkellä. Jos Tappara pysyy pois boxista, helpottuu heidän pelaamisensa huomattavasti. 5vs5 pelissä en usko HIFK:n pystyvän esittämään ihmeitä. Jos pisteitä heruu, on se hieno asia, mutta vaikeaa se tulee olemaan. Tappara on hyvässä tikissä tällä hetkellä. Katsotaan, minkälainen kokoonpanon tänään on tulilla?

Peltonen-Elkins-Puustinen
Söderholm-DeSantis

Leinonen-Hari-Somervuori
Forsberg-Jokela

Fata-Luttinen-Pakarinen
Birch-Teppo

Partanen-Block-Stloukal

Thiessen
(Ore)
 
Viimeksi muokattu:
Tapparalta näköjään Saravon Peksi poissa. Niin hyvin on poika pelannut, että kyse lienee loukkaantumisesta, ei "loukkaantumisesta".
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sen mitä Tapparan pelejä nähnyt, niin aika konemaisen oloista tekemistä tuntuu olevan. Puolustuspeli on hyvässä kuosissa, ei ole hirveän helppoa päästä laadukkaisiin maalipaikkoihin heitä vastaan. Etäisyydet Tapparan pelaamisessa pysyy hyvinä ja näyttää siltä, että suurin osa pelaajista tietää mitä milloinkin pitää tehdä. Tuosta kun Tappara saa vielä muutamat kärkihyökkääjät (Erkinjuntti, Nieminen etunenässä) iskuun, niin kovalta alkaa näyttää.

Vaikea uskoa HIFK:n mahdollisuuksiin tässä ottelussa, mutta toisaalta tällä kaudella on pariin kertaan saanut yllättyä, kun pisteet onkin otettu. Katsellaan illalla.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:n avauspelaaminen on edelleen kohtalaisen heikkoa, mikä näkyy ongelmina päästä omasta päästä pois. Koko kauden aikana on lähes aina käynyt erityisesti niin, ettei vastustajan antaessa painetta osata lainkaan lähteä hyökkäyksiin. Melko iso osasyy tähän on tosin se, ettei IFK:ssa tänäänkään pelaa, kuin yksi oikea sentteri. Keskustan kautta pelin tekeminen on vaikeaa, kun sentteri ei tiedä missä pitäisi mennä. Jos Tappara ei anna IFK:lle painetta, niin tuskinpa silloin IFK:lle kovin kummoisia ongelmia tulee. IFK pyrkii pelaamaan melko nopeaa pystysuunnan kiekkoa, jossa välillä haetaan pitkiäkin avauksia vastustajan pakiston taakse. Heikkoutena on tällä kaudella tosin ollut pystysuunnan joukkueille epätyypillisesti huono kulma ja maalineduspelaaminen.

IFK:n hyökkäyspelin tehokkuus lepää hyvin paljon herrojen Pakarinen ja Puustinen harteilla, mikä on tähän mennessä kyllä toiminut ihan kohtalaisesti. Molemmilla on aivan jäätävä ranne- ja lyöntilaukaus ja erityisesti ylivoimassa kaverit ovat todella tehokkaita. Molemmat ovat tällä hetkellä sellaisessa reilu 30 maalin vauhdissa.

IFK:n pakisto on nuorta ja liigassa kohtalaisen kokematonta, mikä on johtanut todella isoon vaihteluun pakiston suorituksessa. Erityisesti Birchin ja DeSantisin kohdalla voi odottaa illan ottelusta ihan mitä vaan.

Seuraisin IFK:sta erityisesti hyökkäyksestä Pakarista, joka on vaarallinen jokaisessa vaihdossaan ja pelaa usein samassa matsissa sentterinä, laiturina ja pakkina. Puolustuksesta seuraisin Forsbergiä, joka on ollut toistaiseksi käsittämätön löytö mestiksestä ja jatkuvasti IFK:n paras pakki.

Tapparan pelejä en ole tällä kaudella nähnyt ainuttakaan ja olisi mielenkiintoista kuulla näin ennakkoon, että mikä siellä hyökkäyspelissä on tähän saakka tökkinyt ja mikä esimerkiksi Ville Niemistä vaivaa. Tapparan hyökkäyskalusto ei järin kummoiselta näytä, jos Nieminen on syväjäässä. Pakisto sen sijaan näyttää edelleen paperilla melkoisen rautaiselta, tosin osalla pelureista voisi olettaa iän alkavan jo jonkin verran painaa.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Odotukset ei ole nyt korkealla, kun pari vikaa matsia on mennyt selkeän noususuhdanteen jälkeen mönkään. IFK on kuitenkin pelannut tällä kaudella todella hyviä vieraspelejä ja tylsyttänyt kotijoukkueet täysin, joten kyllä tässä on mahikset hakea pojot Tampereelta. Silti todennäköisempää on kovavireisen Tapparan voitto.

Toivottavasti kohta saataisiin jo apuja sairastuvalta. Vituttaa kun joudutaan vetelee jatkuvasti B-miehistöllä. Pakistoon tarvittaisiin kipeästi Eklundia, Kurvista ja Salmea. Eikä Salmelaisen, Kuparisen, Nykoppin ja Talajankaan paluu pahaa tekisi.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
HIFK:n sivut kertovat seuraavaa. "IFK jatkaa lähes samalla kokoonpanolla.Nuori puolustaja Miihkali Teppo tulee Braden Birchin pakkipariksi ja Petr Stloukal Janne Öfverströmin paikalle. Arttu Luttinen ja Austin Block vaihtavat keskenään paikkoja ja samalla Iiro Pakarinen siirtyy "Lutin" ketjun oikeaan laitaan."
Eli ei hirveästi muutoksia.
Omat odotukseni ovat myös aika matalalla tämän ottelun suhteen, mutta onhan näitä ennenkin voitettu, vaikka ennakko-odotukset ovat nollissa. Esimerkiksi pari viikkoa sitten Kuopiossa. Toki erona se, että Tapparalla menee kovaa ylöspäin, kun KalPalla menee kovaa suoraan perseeseen.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Miten muuten Tapparan uusi hankinta Josh Green on pelannut? Ensimmäisiä matseja vasta pelailee tällä kaudella, mutta onko ollut lupaavan näköistä menoa vai samanlainen huti kuin McRae tähän mennessä?
 

Apheu

Jäsen
Miten muuten Tapparan uusi hankinta Josh Green on pelannut? Ensimmäisiä matseja vasta pelailee tällä kaudella, mutta onko ollut lupaavan näköistä menoa vai samanlainen huti kuin McRae tähän mennessä?

Green on ollut hyvä, varsinkin kun ei ole vielä kauaa reenaillut (joukkueen mukana) ja ensimmäiset pelitkin olivat hänelle tällä kaudella nuo Pelicans ja Blues -pelit. Loistava kahdensuunnan hyökkääjä, vääntäjä, sijoittuja ja löytyy myöskin pelisilmää. Hieman kankea, muttei mikään hidas kokoisekseen. Rautakorvelta luottoa; McRae istui viimeiset erät kokonaan vaihdossa, kun taas Green laitettiin heti viimeisille minuuteille puolustamaan johtoa.

Ensimmäisten pelien näkemys: liigaan aivan loistava 2-3 sentteri loistavalla aloitustaidolla ja kokemuksella. Kevään pelaaja, runkosarjassa tuskin mikään pistelinko, ellei ala saamaan ylivoima-aikaa, jossa voisi maalinedessä olla aika kova nimi. Alivoimalla kuitenkin luottomies.
 
Vakuuttava esitys Tapparalta, etenkin ensimmäinen erä oli suorastaan helevetin hyvä. Ja nyt paketti pysyi hienosti kasassa loppuun saakka, eivätkä selät suoristuneet oikeastaan missän vaiheessa. Varsinkin hyökkäyksiin lähdöissä oli valovuosien ero IFK:n verrattuna.

Paha nostaa yksilötä esille tasaisesti suorittaneesta ryhmästä. Harmi ettei Haapalan veivi kolmannessa erässä onnistunut - siinä oli muuten nelosketjulta aivan mahtava vaihto alla. Ja Nemon tuuletuksista näki, että avausmaali maistui.

Yleisöäkin oli kuutosella alkava lukema. Ei tosin enää siinä vaiheessa, kun se kuulutettiin. Iso osa stadilaisista - joita muuten oli yllättävän vähän - oli siinä vaiheessa jo kotimatkalla. Eikä ihme: IFK:n esitys oli todella hengetön.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mukavan näköistä peliä Tapparalta, mutta olihan HIFK ihan hirveän hitaalla jalalla liikenteessä. Tuskin ammattilaiset sellaiseen sortuvat, mutta näytti lähinnä krapulaiselta menolta kaksi ensimmäistä erää.

Muutama illan erikoinen taas nähtiin. Erityisesti Taban kaukoveto ja HIFK:n avausmaali, joka meni Bailenin ja Niemisen kautta omaan maaliin.

Connolly nyt olis "ehkä" voinut laittaa sen kiekon verkkoon, mutta karkasiko kiekko sitten aavistuksen vai mitä kävi.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Sieltä se iso voitto nyt tuli ja tämän hetken Tappara alkaa taas olla ihan tuttua Rautakorven ajan joukkuetta. Vähän kuin varkain voittoputki päälle, tiukkoja yhden maalin voittoja kunnes sitten yhteen peliin onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja tulos on sen näköinen.

HIFK oli toki pehmeä ja maalivahtisuoritus lienee yksi huonoimpia 2000-luvulla Hakametsässä mutta se ei poista Tapparan hyvyyttä. Puolustuspeli oli jälleen rautaa ja Tappara vei varmaan kaikki kaksinkamppailut ottelussa. Samaten hiljalleen roolit alkavat löytyä ja ketjut asettua joten voidaan odottaa, että peli vain entisestään paranee.

Nyt on oikeasti neljä ketjua jotka pystyvät iskemään maaleja vaikka näyttäisi, että Plihalin vitja on selkeästi puolustuspää edellä aina kentällä, eivät siis lähde kovin herkästi hyökkäämään, jos ei ihan selvää paikkaa ole.

Tiistaina tulee kova matsi JYPiä vastaan ja siinä on seuraava tasonmittari. Tämän hetken käyrä näyttäisi, että Tappara on siinäkin matsissa ennakkosuosikki ja materiaaliahan meillä riittää, sen tämä peli nyt viimeistään todisti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös