La 18.10.2014 HPK - Sport

  • 10 568
  • 36
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Tällänen läpsyttelytapahtuma tänään.
Koskahan viimeksi kohdattu HPK runkosarjassa? Joskus 1-Divarissa se tapahtui, vuosikymmen taisi olla 80-luku.

HPKn alkukausi on ollut vuoristoratamainen, Sportin tappioiden sävyttämä. Eilen Sport kuitenkin voitti kypsällä pelaamisella Bluesin ja on valmis yllättämään myös tänään. Veikkaus sen kun nostaa kertoimia. Nyt Sportin vieraskerroin on jo 7.00, joka on rehti ylikerroin, vaikka Kerho luonnollisesti ehdoton suosikki tässä kamppailussa onkin.

Mielenkiintoista nähdä, miten Kerho reagoi Sportin tsemppikiekkoon, jossa mustelmia ei säästellä niin omilta, kuin vastustajaltakaan. Erittäin mielenkiintoinen ottelu luvassa. Itse veikkaan, että Sportin lento jatkuu ja että pisteitä raastetaan tänäänkin. Rankkulaukauskisa ei ole kaukana.

Mukava ilta tiedossa.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jaa-a, saas nähdä... Eilinen peli ei kyllä ollut samanlaista perässä juoksemista mitä muutama aiempi on ollut varsinkin vieraissa, vaikka aika paljon alivoimaa oli taas tapettavana. Toivottavasti jätkissä vielä riittää virtaa laittamaan kaikki peliin tänään, sillä niin suuren edun HPK saa illan otteluun materiaalinsa paremmuuden lisäksi. Molemmilta joukkueilta löytyy leveyttä, mutta HPK:lla on selvästi terävämpi kärki. Veikkaan, että tasakentällisin tullaan näkemään hyvinkin tasainen ottelu, mutta peli ratkeaa jälleen kerran erikoistilanteisiin jomman kumman joukkueen hölmöillessä. Prosentit ovat kyllä tässä vahvasti Sportin puolella (että boksissa istutaan).
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Harmi ettei tänäänkään jaksa paikalle mennä, ei ole hetkeen tullut livenä lätkää katseltua. Veikkaan silti, että porukkaa on mukavasti tänään paikalla. Siellä jotain perhepaketteja ollut tuohon otteluun ja kyllähän hieman erilainen vastustaja kiinnostaa, varsinkin vanhempaa väkeä, kun ei ole pitkään aikaan Sportia nähnyt. Sitten siellä on se uusi ja komea videoklippi Kerholta. Myös tämä lentokausi voi tuoda paikalle uusia innokkaita faneja. Tsemii molemmille!
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Tänään on kyllä hieman erikoinen ottelu asetelmat ovat vähän samat kuin keskiviikkona IFK:ta vastaan kotijoukkueen ei pitäisi missään tapauksessa hävitä, mutta kuinkas tuolloin kävikään. Mutta odotan kyllä että kotijoukkue tänään voittaa syitä miksi:

-Me huilattiin eilen, Sport sai painaa täysillä Espoossa.
-Kerhon ylivoima viimeisessä 5 pelissä on ollut murhaavaa, lähes 40%( 37,50%)on tuottanut maalin.
-HPK:n viimeiset viisi ottelua ollut kuntopuntaria katsellessa on toinen sija(jaettuna Kalpan ja Tapparan kanssa.) Ja joukkue muutenkin nosteessa.
-HPK:n maalivahdit kumpi pelaakaan kyykyttää Hostikkaa kaikilla mittareilla. Edit. ja Toivosen Hanskiakin.
-Ja Valtonen ei vaan Hämeenlinnassa toimi se on nähty kentällä ja penkin takana.

Tänään ei kyllä loppujen lopuksi lopputuloksesta tiedä mitä odottaa, sieltä voi tulla teurastus kotijoukkueen toimesta vol3 tai totaalista perseilyä. Josko se tasaisuus olisi jo löytynyt ja HPK alkaisi löytämään omat sijansa 6 joukosta. Mutta saas nähä lähdetäänkö takki auki vai tosissaan, liigan kuumin SaarisJesse lupas jo hatun heittää jos 4000 katsojaa löytyy. Siinä on Jesselle tavoitetta ja faneille. Tänään on näytön paikka.
 
Viimeksi muokattu:

lennu1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Joo,
Tervetuloa kaikki vaasalaiset tänne rinkelinmäelle. En muista oliko jää vielä katettu, kun
viimeksi kävitte täällä. Luultavasti oli.
Tänään on hyvä tilaisuus opetella vihattuja laulun sanoja: "taas hassuttelee vastustajaa HPK"
2-1 tai 6-0 veikkaus.
 

Ralph

Jäsen
Kotijoukkue Hämeenlinnan Pallokerho tänään:

#85 Jeppe Saarinen - #25 Marek Viedensky - #3 Eero Somervuori
#40 Jone Vihko - #16 Junnu Jasu - #29 Zach Hamill
#79 Ville Järveläinen - #19 Vänä Vänttinen - #12 Juha Koivisto
#11 Patrik Virta - #10 Toni Jalo - #27 Eetu-Ville Arkiomaa
#22 Nicolas Ritz

#36 Joni Tuulola - #6 Craig Schira
#34 Aleksi Laakso - #74 Petteri Nikkilä
#15 Ossi-Petteri Grönholm - #5 Juuso Vainio

#1 Juuse Saros
#32 Joni Myllykoski

Aika tiukalle varmaan menee, että yli 4 000 katsojaa hallista löytyy. Jos löytyy, niin Saarinenhan paukuttaa hatullisen. Maaleja uskon tänään tulevan mukavasti. Saarisen lisäksi Hamill, Vihko ja Vänttinen ovat varmoja onnistujia illan ottelussa, eli vähintään neljä tekee Kerho.

Siellä nähdään tänään jäällä kaksi Kerho-ikonin poikaa. Eli ei vain junnu-Tuulola vaan myös junnu-Virta!

Ja otteluketjuun viesti ilman mainintaa Nikkilästä olisi kuin HPK ilman puolustajaa numero 74, eli ei mitään. Nikkilä, Liigan MVP, pelannut kaudella kolmessa ottelussa ja kaikissa HPK:lle tullut täydet pisteet. Nikkilä määrää, Nikkilä alistaa, Nikkilä voittaa.

EDIT: Miksi vitussa mahdoin merkitä Ritzin ensin seiskapakiksi...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Sportilla. Luti maksaa eilisestä koomailustaan pelipaikan, jonka ottaa Tallberg. Muuten samat koostumukset.

Wasa Spårt i dag:

Riska - Immonen - Tallberg
Peltola - Generous

Bertrand - Kokkala - Fleury
Brennan - Manninen

Henritius - Rachunek - Hattunen
Pukka - Uitto

Kiviranta - Rekonen - Körkkö
Gröndahl

Toivonen (AM), Hostikka
 

Momppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mielenkiintoinen vastustaja tänään vierailulla. Sport kolme edellistä ottelua pelannut hyvin ja onnistui eilen ensimmäisen vierasvoitonkin kampeamaan. HPK edellisestä kuudesta ottelusta voittanut viisi. Hyökkäys toimii, ylivoima on murhaavaa, ykköskenttä liekeissä, mutta maalinedustan puolustaminen vuotaa edelleen jonkin verran. Jokohan Saroksella alkaisi väsymys vähän hellittään ja koppi tarttua viimekauden malliin? Sportilla mahdollisuus toki yllättää, mutta koska Sportin pelityyli on erittäin kuluttava ja he eilen pelasivat pelin kotijoukkueen levätessä, en usko tähän mahdollisuuteen. Sport sai toki varmasti itseluottamusta eilisestä voitosta, mutta samalla varmisti että HPK ei lähde takki auki otteluun.
4-1 HPK:lle.

Vierasfaneja vissiin tulossa kylään jonkin verran sekä Ultras 06:sen että Red Armyn puolelta. Toivottavasti kannustaminen on kovaa ja ylilyöntejä ei tule, enkä niihin ylilyönteihin uskokaan ainakaan tämän jälkimmäisenä mainitun osalta.


HPK:n top 5 pistemiehet viidessä viimeisessä pelissä:
  1. Jesse Saarinen 2+9=11 +5
  2. Craig Schira 1+6=7 +5
  3. Marek Viedenski 2+4=6 +5
  4. Eero Somervuori 3+2=5 +4
  5. Tuomas Vänttinen 2+3=5 +3

Sportin top 5 pistemiehet viidessä viimeisessä pelissä:
  1. Lassi Kokkala 2+3=5 +-0
  2. Charles Bertrand 0+5=5 -1
  3. Erik Riska 3+1=4 -1
  4. Fleury Damien 1+3=4 -1
  5. Jarkko Immonen 1+1=2 -2
 

Ralph

Jäsen
Kerho hei takki auki, täältä tulee Sport. Kauheaa rotsi auki hiihtelyä Kerholta!

Jos peli olisi ollut vieraissa, olisi valmennus voinut laittaa pojat kävelemään kotiin. Nyt voi sitten vaikka pitää yöllä reenit tai jotain, oli kyllä kauden huonoin peli, toistaiseksi. Kiva-Harrin aikakaudellakin näki parempaa kiekkoa.

Joonas Vihko illan ylivoimaisesti paras kerholainen.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Aika paska lopputulos, mutta kuitenkin hyvää peliä molemmilta joukkueilta. Pelin tasollisesti parhaita pelejä mitä tällä kaudella on tullut nähtyä. Kolmas erä jäi itseltä näkemättä, joten mitä se Toivonen oli siellä lopussa viivytellyt? Aika turhaan menetetyt pisteet.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Kerholta sysipaska peli mutta vanha HPK:n mies Toivola päätti että annetaan pisteet Hämeenlinnaan ja siirsi tahallaan maalin, tästä YV ja Vihko kihauttaa kiekon reppuun. Saaris Jeppe ja 3 maalia oli samaa kuin hiihdellään takki auki koko ilta, ei näin! Helpolla näyttää kusi hattuun nousevan.

No josko tästä pääsis porukka maanpinnalle ja nöyryyttä helvetti lisää.
Sport oli tänään todella hyvä!
 

Kostas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, KooKoo
Aika väsynyttä tuo "omien kauden huonoin peli" kun vastassa Sport.
Kyllä voi perhana sentään miksi piti mennä se maali iskemään paikoiltaan. Kyllä Sportti olisi ansainnut sen yhdenkin pisteen tästä matsista.
Toivosta ei varmasti taputella kopissa nyt, ainakaan kaverihengessä.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Hyvä peli Sportilta. Masisjakso on kai nyt takana.

Oliko korkea maila se Riskan ohjaama maali? Ehkä. Kerhon toinen taas oli päivän selvä molarin estäminen. Näin ne vihellykset meni taas. Vittu.

Hanskin panikointiin sitten lopulta kaaduttiin. Jotain ois ansaittu.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Aika väsynyttä tuo "omien kauden huonoin peli" kun vastassa Sport.
No jos Sport teki Kerhosta huonon, niin ei kai se poista sitä faktaa, että Kerho on juuri siksi tai siitä huolimatta pelannut kauden paskimman pelinsä?

Aika tasainen sarja. Kerholla mahikset jäädä viimeisellä minuutilla sarjassa kymmenenneksi tai nousta neljänneksi. Ja neljänneksihän Kerho nousi odottamaan JYP:in pistesaldoa Ipaa vastaan.

Jonen ketsuppipullo siis aukeni Nordiksella. Hamillillekin 0+3, ei huono.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Aika väsynyttä tuo "omien kauden huonoin peli" kun vastassa Sport.
Sportin työmyyrämäinen pelityyli saa vastustajan näyttämään ehkä huonommalta, mitä muissa peleissä ja ehkä siinä on kannattajienkin puolelta vähän sellaista asennetta, että "se on vaan Sport, viedään helposti". Tuskin sentään sellaista sattumaa olisi, että 14 pelissä 14 kertaa vastustaja pelaa kauden huonoimman ottelunsa huonon asenteen takia. Olisi Sportin kannalta aika karua, kun silti ollaan viimeisiä :)
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Aika väsynyttä tuo "omien kauden huonoin peli" kun vastassa Sport.
Kyllä voi perhana sentään miksi piti mennä se maali iskemään paikoiltaan. Kyllä Sportti olisi ansainnut sen yhdenkin pisteen tästä matsista.
Toivosta ei varmasti taputella kopissa nyt, ainakaan kaverihengessä.
Ei tässä dissattu Sporttia, tänään näytti siltä että Valtonen vei Arvosta penkin takana 10 - muna. HPK oli ihan kusessa tuon kovan paineen alla ja sortui jatkuviin virheisiin, päälle vielä aivan laaduttomat syötöt, niin kyllä se oli myös Sportin hyvyyttä, mutta on se silloin myös HPK:n paskuutta. Paljon kertoo sekin että HIFK:ta vastaan ykköskenttä takoi 4 maalia, nyt ei saaneet mitään aikaiseksi, eivätkä edes näyttäneet ykköskentältä. Kyllä sillon vikaa on myös asenteessa.

Kyllä mekin ollaan melko totuttuja kuule tuohon "kauden paskin peli" rumbaan. Ei se HPK:kaan kovin arvostettu joukkue ole vastustajana.
EDIT. Ei muuten tainnut Valtonen muistaa että maalitilanteissa korkeen mailan raja on ylärima, ei olkapää.
 
Viimeksi muokattu:

anonima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sport on hyvä jengi. Mukava katsoa tsemppilätkää, josta alkaa turha soosaminenkin jäämään pikku hiljaa pois. Vähintään piste olisi kuulunut vaasalaisille, nyt oli paskin mahdollinen loppu. En osaa sanoa, oliko Toivosella pakkopaikka siirtää maalia, mutta huonoon aikaan sen teki. HPK:n yv jauhoi tuossa kyllä tehokkaasti ja vaikutti olevan vain ajan kysymys, kun kolahtaa. Kerhon kakkosmaalin olisi voinut muuten tarkistaa... Tsemppiä Vaasaan, hyvä tuosta tulee, aivan varmasti.
 

J.Petke

Jäsen
Suuttuiko tämä Valtonen nyt siis siitä hylätystä maalista niin paljon, että meni pasmat sekaisin? Hidastuksista tuota on vaikea sanoa (hpk-lasien läpi osumakohta oli yläriman yläpuolella) joten tuomarinkaan ratkaisu tuskin sen helpompi oli.

Sport taisteli urheasti mutta huomaahan sen, että todelliset pelimiehet joukkueesta puuttuu. Ensi kaudeksi sitten houkuttelevat niitä 1-2 korin miehiä porukkaan.

Toivosen taktinen maalin siirtäminen oli hyvä veto mutta tuomari oli liian lähellä. 80% kerroista tuo olisi mennyt ilman jäähyä. HPK:n toisessa maalissa taas Sportin pakki (Uitto?) kamppasi kerhon miehen maalivahdin alueelle. Hyvin luettu tuomareilta.
 

Edit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Frölunda
Kerhon kakkosmaalin olisi voinut muuten tarkistaa...

Ei olisi sääntöjen puitteissa voinut. Videotuomarilta ei voida tarkistaa tilannetta, jossa on epäilynä maalivahdin häirintä.

Sääntö 330

B - Tulkinnat

1. Erotuomari ei voi pyytää videotarkistusta seuraavissa tilanteissa
a. Ylittikö kiekko maaliviivan ennen vihellystä vai sen jälkeen?
b. Ohjattiinko kiekko maaliin millä tahansa muulla vartalon osalla kuin kädellä tai luistimella?
c. Pelaaja liukuu maalivahtia päin paitsi jos tarkistetaan, onko kiekko ylittänyt maaliviivan?
d. Liikutetaanko kiekkoa taaksepäin ”Spin-O-Rama”-pyörähdyksen aikana rangaistuslaukauksessa tai voittomaalilaukauksessa?
e. Onko hyökkääjäpelaaja maalialueella, kun kiekko menee maaliviivan yli?
f. Liikkuuko maali pois paikoiltaan rangaistusl aukauksen tai voittomaalilaukauksen aikana?
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ei olisi sääntöjen puitteissa voinut. Videotuomarilta ei voida tarkistaa tilannetta, jossa on epäilynä maalivahdin häirintä.
Menee vähän offtopiciksi, mutta miksi vitussa näitä ei muka voisi tarkistaa. Senkö takia, että nähdään turhia tuomarivirheitä ja tuomarit saavat lisää paskaa niskaansa?
 

J.Petke

Jäsen
Menee vähän offtopiciksi, mutta miksi vitussa näitä ei muka voisi tarkistaa. Senkö takia, että nähdään turhia tuomarivirheitä ja tuomarit saavat lisää paskaa niskaansa?

Tästä olen täysin samaa mieltä, että kaikki epäselvät tilanteet tulisi tarkistaa. Onhan tälläkin kaudella jo tarkistettu esim. korkeita mailoja. Samalla taktiikalla kuin NFL:ssä. Jos videolta ei ole 100% varmasti sanottavissa, että tilanne ei mennyt niin kuin tuomari sen vihelsi, kentällä annettu tuomio jää voimaan.

Kamerakulmia kuitenkin on nykyään käytössä muitakin, kuin se kattokamera.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Sportille hattu paasta ja rispect. Siella on vedetty tyohaalarit niskaan mika on oikein. Sport pelasi vittumaisesti ja piti pelin tasaisena. Kerhon puolustaminen on ollut koko kauden alle keskitason ja Sportin aktiivien duunaminen iski juuri siihen Kerhon heikoimpaan kohtaan. Vaikka hurlumhei kiekko on jees, niin kylla tuota oman paan sahlaysta katsoessakin vitutta. Liian myohaisia paatoksia, liian munatonta jne. No kolme pistetta kuitenkin.

Paljon parjattu kakkosketju tehoili ja se on helvetin iso juttu. Ykkosen laiturit oli pimennossa, mutta mielestani Viedensky oli ottelun hahmoja. Voitti paaty taistelut kummassakin paassa, suojasi ja antoi hyvia syottoja. Paras kenttapelaaja jaalla. Vihko valaytteli jo HIFK pelissa parempaa pelia ja se jatkui. Heti kun tuohon ketjuun saatiin Hamillin vierelleki sutinaa niin herra metsastaa 0+3 tehot. Ei sita turhaan ole sanottu, etta mies tarvisi vierelleen paremmat pelimiehet. Puolustukseen risuja. Schira oli hiukan vaisumpi, Tuulola ja Vainio taas ongelmissa Laakson kanssa. Laakso laukoi, mutta ei tainnut saada yhtaan kiekkoa ohi karkikarvaajan.

Sport olisi ansainnut pisteita, mutta nyt kavi nain. Mielestani kyseenalaiset tilanteet meni oikein (Kerhon toinen maali - Sportin maalin hylkaaminen - Toivosen jaahy lopussa). Vihko meni maalille ja naytti himmaavan, mutta Sportin pakki tuli tielle mailan kanssa ja siita veskarin paalle. Sportin korkea maila oli noilla kuvakulmilla paan korkeudella ja maalitilanteissa korkea maila verrataan maalin ylariman korkeudelle. Toivonen taas rynni perseella maalin kumoon. Koko ikansa maalin edessa kokotellyt kaveri kylla tietaa maalin sijainnin, joten vahinko ei voi olla. Kolme tiukkaa tilannetta, jotka mielestani meni siis 100% oikein, eika menty edes puhelimeen tilanteita tarkistamaan! Ison hatunnosto tuomareille naista!
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Sportti taisteli kyllä hyvin ja selkeästi parantuneella itseluottamuksella. Kerho puolestaan jatkuvasti ylihyökkäsi, mikä mahdollisti Sportille sopivan coast-to-coast -lätkän. Vauhtia olisi voinut pyrkiä hieman ottamaan pois ja lisäämään kiekkokontrollia, kun meillä kuitenkin on astetta kädellisempi joukkue kuin päivän vastustajalla.

Tuo nyt on silkkaa paskaa, ettäkö tama Kerholta olisi ollut kauden paskin peli. Ei todellakaan ollut. Muistetaan nyt kuitenkin ne molemmat Ilves-matsit ja kotimatsi Ässiä vastaan.

Itseasiassa tämä oli molemmilta joukkueilta varsin vauhdikas ja taisteleva esitys. Siis varsin viihdyttävää lätkää. Taktisesti kuitenkin heikohko esitys Kerholta.


Toivosen taktinen maalin siirtäminen oli hyvä veto mutta tuomari oli liian lähellä. 80% kerroista tuo olisi mennyt ilman jäähyä. HPK:n toisessa maalissa taas Sportin pakki (Uitto?) kamppasi kerhon miehen maalivahdin alueelle. Hyvin luettu tuomareilta.

Hieman eri mieltä tuosta, ettäkö olisi ollut hyvä veto siirtää maali. Pahin paniikki Sportilla tilanteessa oli mielestäni hellittämään päin, kun Toivonen päätti siirtää maalin päivänselvästi. Kerholla taas kävi tuuri, että jäljellä oli hieman yli kaksi minuuttia. Rankkarista ei todennäköisesti maalia olisi taaskaan tullut.

Samaa mieltä taas tuosta Jasun maalista. Sportin pakki kamppasi Vihkon Toivosen alueelle.

Riskan maalin hylkääminen oli oikea tuomio, mutta minäkin sen näin vasta hidastuksesta. Ymmärrän siis kyllä Valtosen kiukuttelun hylkäämisestä - itsekin ehdin jo maalin synnyttyä huutamaan vittua kotisohvalla. Livetilanteessa ei siis näyttänyt korkealta mailalta telkkarin välityksellä. Tuomari näki kuitenkin tilanteen läheltä ja näki oikein.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös