La. 18.10.2008 Tappara-SaiPa

  • 9 561
  • 54

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Mää haluan, että silloin kun joku vastustaja ottaa aloitteen ja tekee jotain typerää kuten tänään, niin silloin joku meiltä ottaa siltä senkan. Vaikka tulis ittellekin nekkuun, mutta silti. Tää on saatana joukkuepeli ja mun periaatteideni mukaan pelikaveria puolustetaan - joskus se pitää tehdä jälkeenpäin ennaltaehkäisevästi seuraavaa kertaa.

Kyllähän nuo tunteet ymmärretään oikein hyvin SaiPa-kannattajienkin keskuudessa. Vastahan tässä ihmeteltiin miksei kukaan reagoinut, kun joukkueen syksyn myönteisin yllättäjä ja ykkössentteriksi noussut Löfman telottiin sairastuvalle. Ja ihmetellään vieläkin...
 

McCourt

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPL
Hei, se on vaan hokia. Kyllä mä totaalisen selkäsaunan hyväksyn jos molkea ajellaan, mutta onhan tossa taas oikein kommenttien kommentti. Pannaan se nyt vitutuksen piikkiin. Kyrsiihän se, kun SaiPalle häviää.
Sanoo mies, joka hyväksyi mm. SaiPan täydellisen munattomuuden Löfmanin tapauksessa. Todellakin PITKÄ miinus Tapparalle tilanteesta. Kyllähän noista tilanteista tulee jakaa muitakin rangaistuksia kuin pelkästään 2" ryntäksestä.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Ensinnäkin myönnän, että en ollut matsissa joten en nähnyt koko jupakkaa, mutta pitää myös ymmärtää, että jos kellossa 53 ja rapiat ja oma joukkue kahden maalin takaa-ajossa, niin eipä siinä kannata ihan turhia riskeerata. Sensijaan ottelun jo ratkettua olisi ollut asiallista piestä ihan kuka vaan Saipan pelaajista, jo pelkästään muistutuksen vuoksi.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Sanoo mies, joka hyväksyi mm. SaiPan täydellisen munattomuuden Löfmanin tapauksessa. Todellakin PITKÄ miinus Tapparalle tilanteesta. Kyllähän noista tilanteista tulee jakaa muitakin rangaistuksia kuin pelkästään 2" ryntäksestä.

Hmmm...missähän mä olen sen hyväksynyt tai niin maininnut? Pitääkö mun nyt perkele kaivaa noi postaukseni, missä esitän tyytymättömyyteni SaiPan muniinpuhalteluun.

Fyysisyys-missä pelaa? Nyt on Löfman telottu ties vaikka pitkälle sairaslomalle, Immostakin yritetty ja neniä hierottu ja mitään vastatoimenpiteitä ei ainakaan radiosta nähtynä ole suoritettu. Minusta tämä ei ole ollenkaan hyvä merkki. Muukkonen ei saa olla SaiPan poliisi, vaan joukkueen pelaajistosta pitää löytyä pelaajia, jotka pystyvät kuitteja antamaan heti sen pelin sisällä.

Jaahans, Löfman telottiin Jaffalassa ja Jokeri lentää pihalle. Näissä tilanteissa toivoisi heti kostotoimenpiteitä.

Joo, tää on se mikä oikeastaan huvittaa liigassa. Isot pojat sopii show-tappeluita ja sitten kaikki koiruudet jää aina kostamatta. Tahtoisin oikeasti, että joku Jokeri ajettaisiin nyt pystyyn ja sitä kautta pukukoppiin. Toki jos heitä ei saa kiinni, niin..

Ei minun puheita ainakaan tarvitse pahoitella. Heti pitää antaa kuitti.

Joten mitä on ton sun lätinän pointti? Väännetään se vielä kerran rautalangasta, että jos toinen kirjoittelee, että Jouhkimainen kuuluisi olla hengityskoneessa tän pelin jälkeen, niin musta siinä aletaan jo liikkua vähän sellaisilla alueella, joissa en tohtisi liikkuvan fanien. Toki ymmärrän noi tunteet.
 
Viimeksi muokattu:

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Ottelun jälkeen ainakin Leinosella oli kovasti asiaa erotuomaritarkkailijalle. Ja syytä on tarkkailijan jotain raportoida, sillä eihän tuolla tavalla voi tuomaroida. Alkukauden on saanut olla tyytyväinen hyvään tuomarilinjaan, mutta nyt viimeiset kaksi peliä ovat olleet täyttä sontaa. Missä on nollatoleranssi tai edes jäähyt nimellä estäminen tai koukkaaminen? Nyt keskitytään täysin olemattomiin tilanteisiin ja kauempana oleva tuomari ottaa roolia. Puhdas taklaus ja maalivahdin päälleajo ovat samanarvoisia rikkeitä. Eikö edes Tom Laaksonen voisi viheltää näiden kukkakeppien tilalla?

Niin, SaiPa olisi kuitenkin voittanut, vaikka 1-3 ja 2-5 maaleja ei olisi edeltänyt tuomarivirhe. Joka kausi tuntuu Tapparalle olevan liian vaikeita nämä ennakolta helpot ottelut. Täyttä perseilyä kaksi erää, jolloin vastustajan jokainen pelaaja sai tehdä kiekolla mitä haluaa....
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Ensinnäkin myönnän, että en ollut matsissa joten en nähnyt koko jupakkaa, mutta pitää myös ymmärtää, että jos kellossa 53 ja rapiat ja oma joukkue kahden maalin takaa-ajossa, niin eipä siinä kannata ihan turhia riskeerata. Sensijaan ottelun jo ratkettua olisi ollut asiallista piestä ihan kuka vaan Saipan pelaajista, jo pelkästään muistutuksen vuoksi.

On pelikellossa mitä tahansa ja tilanne mikä tahansa niin tuollainen pitää kuitata. Kyseinen kaveri olisi saanut arvostuksen nousun meikäläisen silmissä oitis. On kaveri sitten koti- tai vierasjoukkueen pelaaja niin sen verran munaa pitää olla. Schneider kävi muistuttamassa kun Strömberg ajettiin vaikka kokoo ei juuri ole. Takaisin tapparaan ensi kaudeksi.
 

Aksu

Jäsen
Pistetään hajapaloja pelistä.

Case Jouhkimainen-Lehto

- Pelin jälkeen jututin Jouhkimaista ja Seliniä. Ensimmäinen pahoitteli, että teki johtoasemassa tyhmän virheen, mutta muistutti maalivahdin roolista siinä mielessä, että hänen olisi pitänyt tietää Lehdon heittäytyvän. Selin puolestaan ripitti Jouhkimaisen tyhmästä jäähystä.

- Turha kontakti mielestäni ja täysin Jouhkin vika. Kakkonen estämisestä olisi ollut oikea jäähy, nyt tuli ryntäämisesti. Lehto tavoitteli elämäntyöpalkintoa näyttelemisestä vetämällä huikeat jurkat Jouhkimaisen ulosajon toivossa. Pahempia tällejä herra saa omissa harjoituksissakin.

Tuomaritoiminta

- Joku ehti tässä ketjussa jo vaahdota erotuomariparivaljakon olleen surkeinta varmaan ikinä tms. Ei näin ollut. Paljon huonompia olen nähnyt, tälläkin kaudella pari. Suurin osan peliajasta homma oli lapasessa. Monta kriittistä tuomiota meni oikein ja jokunen väärin. Mielestäni esimerkiksi Niko Niemisen taklaus ei ollut jäähyn arvoinen, mutta tästä kuulin kiekkotuomaripuolelta toisenlaisenkin näkemyksen. Ilmeisesti tulkinnan varaa jäi. Jouhkin jäähy meni oikein kuten aiemmin kirjoitin, syy oli vähän niin ja näin. SaiPalta jäi saamatta Iliakiksen estämisjäähy päätöserässä. Niemisen Villeltä jäi saamatta helposti 1-2 samanlaista hyökkäysmaalilla kun herran tapana tuntuu olevan painaa puolustajia maalivahdin päälle ja käyttää kovaa mailaa. Toivottavasti tuomarit ottavat tuon tarkkailuun. Tulee liikaa siimaa hyökkääjille. Nieminen kävi jostain syystä todella lämpöisenä tänään muutenkin. Vei tehoja pelaamisesta, mutta on huononakin päivänä todella vaikea junttura pysäytettäväksi.

SaiPan pelaaminen

- Näin heittämällä keskialueen yli ei olla tultu kertaakaan tällä kaudella. Tapparan paketti kyllä oli kasassa toisen ja kolmannen erän, mutta silti saatiin kiekkokontrolli pidettyä kunnossa. Erinomaista tällä puolella.

Säteri/Lehto-Tarkki

- Ensimmäinen Säterin piikkiin. Tarkilla vähän samaa vikaa eka takaiskun kanssa. Muuten sillä osastolla peliä eri ratkottu.

Yli-Torkko

- Loistava suoritus. Hämmensi ja sohlasi niin Ojasen kuin muidenkin konkareiden kanssa. Tökki, repi ja raastoi. Sytyttäjä kuten Selin pelin jälkeen ansiosta kehui.

Jouhki

- Loistava suoritus. Maali vapautti ja loi paikkoja monen monta. Immonen samaten liekeissä. Kohta on Tarvaisenkin pakko osua koska kentällä kulkee niin lujaa.

Ko-Ko-Ko

- Jatkavat huikealla tasolla. Yksi liigan tarkoin varjeltuja salaisuuksia.

Mälkiä

- Tämän miehen paluu oikeasti heilautti pakkipalettia paljon. Varmat 20 minuuttia kentällä ja aina tietää mitä saa. Koskela pyöritteli väsyksiin Tapparan toisessa maalissa. Nabokov vielä blokkasi pois ja Ojanen sai viimeistellä kauniin häkin, mutta näitä tulee paljon pelaaville pakeille väistämättä. Tappara rakensi blokin kautta tilanteen hienosti.

Saviano

- Missä pelaa? Muistelen herraa lämmöllä, mutta eipä ollut tatsi kohdallaan. Näkymätön.

Autoilu

- Olipas spektaakkeli peliä odotellessa. Koomista, mutta ison maailman meiningille tervetuloa Suomeen!

Pulkki

- Välillä viltitettynä toisessa erässä, hajavaihtoja kolmannessa, mutta riski koko ajan. Ei kerta kaikkiaan liike riittänyt tänään. Pari jäähyä ja alituinen riski. Odotin Selinin penkittävän kokonaan kun kerrankin oli kahdeksan pakkia, mutta ei. No, näille ratkaisuille on perusteet viisaampien päissä.

Sellaista. Tuli lyhyempi kotimatka voiton myötä.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
On pelikellossa mitä tahansa ja tilanne mikä tahansa niin tuollainen pitää kuitata. Kyseinen kaveri olisi saanut arvostuksen nousun meikäläisen silmissä oitis. On kaveri sitten koti- tai vierasjoukkueen pelaaja niin sen verran munaa pitää olla.
Niin, mutta kun nyt vaikka Atte olisi mennyt ja huutelun sijaan olisi käynyt kimppuun ja Jouhkimainen olisi vain näennäisesti vähän töninyt takaisin, niin tilanne olisi ollut todennäköisesti Pentikäinen 5+20 ja Jouhkimainen 2+2. Eli Tappara olisi menettänyt tappio asemassa ylivoiman ja kaiken huipuksi joutunut pelaamaan vielä minuutin vajaalla. Näin Jouhkimainen olisi päässyt juuri siihen mitä hän tavoitteli. Se muna ei hirveästi lämmitä kun pisteitä on nolla. Juttu olisi ollut ihan toinen jos Pentikäinen olisi pistänyt vaikka 3-6 maalin jälkeen tivolin pystyyn.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Osallistun taas kolehtiin mikäli Saarinen avautuu tuomarityöskentelystä ja saa sakkoja.

Radio 957 mukaan Saarinen vaatii päästä ottelunvalvojan puheille. Samalla kanavalla oli myös juttua kiivaista keskusteluista käytävällä joissa mukana siis oli mm Leinonen.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Niin, mutta kun nyt vaikka Atte olisi mennyt ja huutelun sijaan olisi käynyt kimppuun ja Jouhkimainen olisi vain näennäisesti vähän töninyt takaisin, niin tilanne olisi ollut todennäköisesti Pentikäinen 5+20 ja Jouhkimainen 2+2. Eli Tappara olisi menettänyt tappio asemassa ylivoiman ja kaiken huipuksi joutunut pelaamaan vielä minuutin vajaalla. Näin Jouhkimainen olisi päässyt juuri siihen mitä hän tavoitteli. Se muna ei hirveästi lämmitä kun pisteitä on nolla. Juttu olisi ollut ihan toinen jos Pentikäinen olisi pistänyt vaikka 3-6 maalin jälkeen tivolin pystyyn.

Paskan vitut. Jos tuollainen sallitaan niin siellä on seuraavaksi huiskimassa Lostedt, Komarov ym joutomiehet maalivahtia saikulle. Yksi hävitty ottelu ei merkkaa yhtään mitään noissa tapauksissa. Kyllä Jouhkimainen siinä olisi pihalle lähtenyt myöskin, tuskin kaveri ottaa vapaaehtoisesti turpaansa. Jos TBK käyt peleissä vain sillä varjolla että tulee 3p niin voi perse. Voit ostaa lipun ringettematsiin ja käydä siellä jos et kovaa peliä halua nähdä.
 

ZwIs

Jäsen
Taas pelailtiin vähäsen.

Joopajoo, parin tunnin tunteitten rauhottumisen jälkeen täytyy tulla kirjoittamaan.

Saipa oli pelillisesti hyvä liike, syöttely, karvauspeli ja maalivahtipeli tai oikeastaan kaikilla osa-alueilla Saipa oli Tapparaa parempi. Tapparalaiset eivät vaan ehtineet tehdä kiekolla mitään kun keltainen oli jo kimpussa ja hetken päästä jo vienyt kiekonkin. Tapparalta jäi mieleen KorhonenHalme-parin, Ojasen ketjun hyvä peli ja parissa vaihdossa joku muukin kenttä sai karvattua kiekon ja pääsivät paikoille. V.Nieminen soitti suutaan tuomaraille niin väärin vihelletyistä pitkistä kiekoista kun siitä mailalla pohkeillelyömisestä jota mm. Nabokov välillä harrasti. Oma pelihän siinä Villellä vaan meni vaan sekaisin.

Tuomarinelikko oli kyllä vähän väliä hukassa ja päätuomarit tuntuivat viheltelevän miten sattuivat jäähyjä vaihtelevalla linjalla. Koukkaamiset ja muu ronkkiminen olisi voitu ottaa tarkemmin pois ja jättää ne "kyynerpäätaklaukset" viheltämättä.

Sitten tämä Jouhkimainen, olisi varmasti saanut väistettyä joten törmäyksestä oikein vihelletty jäähy. Kakkonen ihan oikein koska vauhti oli niin hiljainen. Lehdon filmaaminen... joo sitä oli ihan riittämiin.

AKangasniemen maali oli ihan hieno muut maalit aika perustapauksia. Säterinkin piikkiin saattaisi muutaman Saipan maalin sysätä. Ehkä molarinvaihdos oli enemmänkin joukkueen herättelyä, koska aika vapaasti pääsivät Saipalaiset maalia koittamaan.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Meikäläiselle vasta kauden ensimmäinen liigaottelu jonka näen kokonaan. Ilmeisesti paremminkin olisi voinut valita, ainakin Tapparan näkökulmasta. Muutamia huomioita:

- SaiPa oli hyvä. Tahtotila kohdallaan ja kiekollinen peli kulki hyvin. Joukkue selvästi vanhan kliseen mukaan tahtoi enemmän voittaa, ja oli valmis tekemään duunia sen eteen.

- SaiPasta ei välttämättä yksilönä erottunut oikein kukaan. Mutta tasaisen hyvä esitys.

- Miska Kangasniemeltä alkeellinen virhe SaiPan 0-2-maalissa. Anteeksiantamatonta kokeneelta pelaajalta.

- Avausmaalissa sekoilivat puolestaan Grönvall-Malkamäki. Molemmat todella heikkoja tänään.

- Niko Niemisen taklaus oli mielestäni puhdas.

- Lehto mielestäni hakemalla haki jäähyn siitä tilanteesta. Jouhkimaista ilmeisesti korpesi Lehdon tuleminen blokkaamaan, ja mies otti vähän lapsellisen jäähyn. Mutta en minä siinä mitään erikoista nähnyt.

- Pentikäinen on edelleen ihan pelkkä koriste. Huvitti vielä kun meni "kovistelemaan" Jouhkimaista, niin tämä vaikutti heti valmiilta painiin. Se siitä pelotteesta.

- Tapparankin paras erä oli kaikesta huolimatta ensimmäinen, vaikka siellä verkot pöllysivätkin omissa.
 

Hevosmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Väännetään se vielä kerran rautalangasta, että jos toinen kirjoittelee, että Jouhkimainen kuuluisi olla hengityskoneessa tän pelin jälkeen, niin musta siinä aletaan jo liikkua vähän sellaisilla alueella, joissa en tohtisi liikkuvan fanien. Toki ymmärrän noi tunteet.

OK, my bad. Kuvittelin jokaisen - paitsi porilaisten - osaavan lukea tuon lainausmerkeissä, kielikuvana, vertauksena. Yritän ensikerralla kirjoittaa sen hellemmin, sillä sellainenhan tulee. Meillä kun ei tuota oman molarin puolustamista ole liikoja harrastettu (pl. Boumedienne, Kantor, Clarke & Pukka), eikä todennäköisesti tulla harrastamaankaan, joten miksipä tyhmä vastustaja tyyliään muuttaisi. Ei kai kaikkea voi saada tapparalainenkaan.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Meikäläiselle vasta kauden ensimmäinen liigaottelu jonka näen kokonaan. Ilmeisesti paremminkin olisi voinut valita, ainakin Tapparan näkökulmasta. Muutamia huomioita:


- Pentikäinen on edelleen ihan pelkkä koriste. Huvitti vielä kun meni "kovistelemaan" Jouhkimaista, niin tämä vaikutti heti valmiilta painiin. Se siitä pelotteesta.

Kävisit useammin peleissä niin näkisit myös miten huonoja on kaimas J.Grönvall ja Miko Malkamäki etkä arvostelisi Attea kahden erän perusteella. Se pelasi tasoonsa nähden hyvin toisin kuten 2 edellä mainittua joista Malkamäki olikin viltissä ja ihan aiheesta.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Kävisit useammin peleissä niin näkisit myös miten huonoja on kaimas J.Grönvall ja Miko Malkamäki etkä arvostelisi Attea kahden erän perusteella. Se pelasi tasoonsa nähden hyvin toisin kuten 2 edellä mainittua joista Malkamäki olikin viltissä ja ihan aiheesta.

Uuh. Tämä ei siis ollut elämäni ensimmäinen Tapparan peli. Ja kun lukisit sitä edellistä viestiäni, niin voit jättää ekan lauseenkin jo pois viestistäsi. Mutta kerro toki miten Grönvall ja Malkamäki liittyvät Pentikäiseen?
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Itse en peliä nähnyt, mutta ainakin paksujen keltalasien läpi peliä katsova radioselostaja Eero Tauru kertoi Lehdon filmanneen jäähyn Jouhkimaiselle. Tauru ei nähnyt tilanteessa ryntäämistä, vaan kertoi Jouhkimaisen olleen paikallaan ja Lehdon yhtäkkiä hypänneen selälleen. Päivitteli vielä, että tuo oli ensimmäinen kerta, kun paikallaan seisova pelaaja saa ryntäämisjäähyn.

Mikä siis on totuus tuosta tilanteesta?

Heh. Oikeasti tässä on varmaan yksi parhaista esimerkeistä, kuinka paljon siihen "omaan" radioselostajaan kannattaa luottaa. Sen takia kuuntelee 95,7:kin melkoisen varauksella. Välillä ne tuntuu sanovan siellä ihan mitä sattuu. Jos joku sanoo tuon Jouhkimaisen kontaktin Lehtoon päin olevan "paikallaan seisovan pelaajan ajo" maalivahtia päin, ei ole ihan tässä päivässä. Harvemmin näkee vastaavaa. Tokihan Lehto loput filmasi, mutta tosiaan en edes muista koska viimeksi moke on saanut noin kovan kontaktin päälle. Tavallaan ymmärrän ettei sitä kuittattu, kun tosiaan oli se kuusi minuuttia peliä jäljellä ja ylivoima tulossa. Tosin mielellään tuommoisesta jos jostain olisin myllyn näkenyt.

Muutenhan SaiPa oli tänään hemmetin hyvä. Koska viimeksi SaiPa on tehnyt Tapparaa vastaan Hakametsässä kuusi maalia ja selvästi enemmän maalipaikkoja ottelussa? Ei heti tule mieleen. Ansaitut pisteet Lappeenrantaan.

Niko Nieminenhän kommentoi jälkipeleissä omaa ajoaan "eihän se ollut edes taklaus". Melkein samaa mieltä olen itsekin. Ei todellakaan jäähyn paikka.
 
Viimeksi muokattu:

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
OK, my bad. Kuvittelin jokaisen - paitsi porilaisten - osaavan lukea tuon lainausmerkeissä, kielikuvana, vertauksena. Yritän ensikerralla kirjoittaa sen hellemmin, sillä sellainenhan tulee.

Yritin lukea sen, mutta kun täällä alkaa jotkut KooKoon miehet laittamaan sanoja suuhun, niin pakkohan se on oikaista. Ts. en olis enää halunnut palata koko postaukseen. Äh, vitut. Kohti uusia seikkailuja. ---->
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Paskan vitut. Jos tuollainen sallitaan niin siellä on seuraavaksi huiskimassa Lostedt, Komarov ym joutomiehet maalivahtia saikulle. Yksi hävitty ottelu ei merkkaa yhtään mitään noissa tapauksissa. Kyllä Jouhkimainen siinä olisi pihalle lähtenyt myöskin, tuskin kaveri ottaa vapaaehtoisesti turpaansa. Jos TBK käyt peleissä vain sillä varjolla että tulee 3p niin voi perse. Voit ostaa lipun ringettematsiin ja käydä siellä jos et kovaa peliä halua nähdä.
Vaikka Jouhkimainen olisi hakattu teholle tuon tempun jälkeen, niin mitä luulet olisiko se estänyt Lostedtia tekemästä samaa temppua tai Komarovia. Komarovkin on ottanut niin monta kertaa jo käkättimeen, eikä miehen peli miksikään ole muuttunut.

Ja kuten edellä sanoin, niin pelin ollessa selvä olisi voitu ihan hyvin toimia. Minulla ei ole mitään kovaa peliä vastaan tai jopa mahdollista kuittivihkoa, realiteetti on kuitenkin se, että runkosarjan lopussa vain pisteet ratkaisee.

edit.
Lisätään vielä, että yhdyn täysin mielipiteeseen, jonka mukaan Pentikäiselle pitäisi antaa peliaikaa Malkamäen tai Grönvallin paikkalla. Juuri tämä pari on Tapparan puolustuksessa pehinten vaikeuksissa omassa päässä ja Pentikäinen on taas esittänyt varmoja otteita omassa päässä.
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Nyt kun on jälleen ruumiissa lämpö palannut normaaliin eilisen jäljeltä niin voisi saada kirjoiteltuakin jotain asiallista jälleen. Jos itse pelistä ja pelillisistä asioista kirjoitetaan niin kyllä oli SaiPa eilen hyvä sakki! Käyttivät häikäilemättömästi Tappara-pakkien munailut hyväkseen ja ekassa erässä ei pysytty oikein mukana. Toinen erä oli täysin SaiPan, tosin se oli tylsimpiä eriä mitä olen vähään aikaan nähnyt. Viimeisessä erässä puolustus oli vierailla kunnossa. Topo erottui joukosta, eikä pelkästään Nimon kanssa käytyjen keskustelujen tähden.

Tapparan peli aaltoili liikaa. Ensimmäisessä erässä nähtiin erän sisälläkin erilaisia vaihteita. Peli oli välillä hanskassa ja esimerkiksi loppuminuutit oltiin paniikissa. Plussat pakeista Lasse Korhoselle(KIITOS HIFK!) ja Halmekin avasi hyvin tänään. Molemmat kyllä olleet posiitiivisia yllätyksiä. Malkamäen ja Grönvallin voisi kyllä heittää molemmat vilttiin ja Miko tänne LeKiin harjoittelemaan! Grönvall aiheutti muutaman ylimääräisen ärräpään puolustuspäässä jälleen. Yhdessä tilanteessakin taklasi alivoimalla loistavasti kiekon pois SaiPan kaverilta ja purki kiekon suoraan vihun viivamiehen lapaan! Myös ensimmäinen(muistaakseni) maali oli täydellinen osoitus 55:n hitaudesta. Luistelukilpa 1vs1 päättyi surullisesti. Menin toteamaan Duane Harmer-keskusteluun, että Duanella ei ole hirveitä paineita, sillä pakisto on parantanut kokoajan, mutta eilisen jälkeen Harmerin sietää olla pelimies! Nimo pelasi miehekkäästi, mutta eiliselläkin tuomaroinnilla peliin pitäisi pystyä keskittymään.

Sitten siirrytään tälle tunnepitoiselle osastolle. Tuomarikaksikko Keränen-Sorakangas pitäisi ehdottomasti hyllyttää vähäksi aikaa Hakametsän pelien tuomaroinnista. Oli se niin kauheaa katsottavaa! Ja mielestäni jos pelaaja X ajaa maalivahdin Y päälle, ei siinä ole mitään väliä, kaatuuko kassari vai ei! Maalivahdin koskemattomuus pätee ja hyvä, että Atte edes vähän viitsi käydä asiasta muistuttamassa. Seitsemännessä finaalipelissä jatkoajallakin harkitsisin opetustilaisuuden järjestämistä Jouhkimaiselle! Ei sillä voitolla ole niin väliä, kun on kyseessä pelikaverin päälleajo. I miss u Burke Henry! Muutenkaan tuomareiden ei toivo eksyvän Hakametsään. Loistavan pelin pelannut Ojanen vaihdettiin aloituksista pois järjestäen, selvät jäähyt jäivät viheltämättä ja muutama jäähy(NNiemisen ''kyynärpäätaklaus'', jne.) sitten vihellettiin silmät kiinni toisesta päästä kenttää. Tuli melkein ikävä iki-ihanaa Ringbomin Reijoa.

Yleisöstä sen verran, että mukava määrä katsojia Hakametsään saapui eilen! 5600 on kuitenkin SaiPa-peliin, joka pelataan kaksi päivää Kärpät-pelin jälkeen, hyvä lukema. Tunnelma oli ekan erän lopun ja toisen erän hieman lattea(toisessa erässä enemmänkin), mutta kun tuomarikaksikkomme pääsi oikein kunnolla vauhtiin kolmannessa erässä niin harvemmin vastaavaa metelivyöryä saadaan aikaiseksi ottaen huomioon pelisuoritukset. Tunteita pelissä pitääkin olla!

Lopuksi vielä kommentit medialle. Taurun Eerolle ja Aamulehden Jari Perkiölle mukavaa loppuelämää!
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Uuh. Tämä ei siis ollut elämäni ensimmäinen Tapparan peli. Ja kun lukisit sitä edellistä viestiäni, niin voit jättää ekan lauseenkin jo pois viestistäsi. Mutta kerro toki miten Grönvall ja Malkamäki liittyvät Pentikäiseen?

Jos pidät Pentikäistä pelkästään koristeena niin noista kahdesta mainitusta kumpikaan ei ansaitse edes koristeen titteliä. Malkamäki on kesy ja huono. Grönvall on ollut joskus hyvä mutta olisi tajunnut lopettaa sekin viime kauteen. Nykyään liian hidas eikä kovuutta ole ollenkaan. Kumpaakaan ei tule ikävä vaikka eivät pelaisi enään peliäkään tällä kaudella.

Pentikäinen Atte14 - - - 3 1 2 6 7:55
Malkamäki Miko 12 - - - - 6 -6 4 10:33
Grönvall Janne 15 1 3 4 7 15 -8 22 22:55

Tuossa kavereiden tilastot. Ei kovin hyvää lupaa. 15 maalia omiin tasakentällisin. Vaikka +- tilastoa ei paljon kannata tuijottaa niin kyllä se vähän kertoo missä mennään.
 
Viimeksi muokattu:

Kyylä

Jäsen
Grönvall aiheutti muutaman ylimääräisen ärräpään puolustuspäässä jälleen. - - Nimo pelasi miehekkäästi, mutta eiliselläkin tuomaroinnilla peliin pitäisi pystyä keskittymään.

Loistavan pelin pelannut Ojanen vaihdettiin aloituksista pois järjestäen, selvät jäähyt jäivät viheltämättä ja muutama jäähy(NNiemisen ''kyynärpäätaklaus'', jne.) sitten vihellettiin silmät kiinni toisesta päästä kenttää. Tuli melkein ikävä iki-ihanaa Ringbomin Reijoa.

Tuntuu siltä, että Grönvallia peluutetaan koska on pakko. Toivottavasti vahvistukset tulevat pian ja G voi viettää loppukauden missä huvittaa. En ole keksinyt koko syksynä, miksi mies pelaa ylipäätään Tapparassa (tai ylipäätään jääkiekkoa).

Nimolle sellaisia terveisiä, että näin et auta yhtään joukkuetta. Harmillista oli, että Nimon kiehuminen vaikutti koko joukkueeseen. Jos Tappara olisi vaan jatkanut omaa peliään eikä olisi sortunut näihin vikan erän kuljetteluihin ja huonoihin laukauksiin, olisi peli ollut helposti voitettavissa. Kun porukka keskittyi pelaamaan, niin kiekko saatiin helposti vastustajan alueelle ja paikkoja syntyi.

Tuomarikaksikolla tai nelikolla peli lähti lapasesta heti ensimmäisessä erässä. Jannen kyykyttäminen oli nähtävästi keino yrittää ottaa peliä haltuun. Pitkiä kiekkoja vihellettiin varmuuden vuoksi, mutta kyllä tuo Jannen poisottaminen aloituksista oli naurettavaa. Viheltämisen epävarmuudesta selkein merkki oli tuo Lehdon "kuolema". Veikkaanpa, että jos Mika olisi jäänyt pystyyn ei Kerälä olisi antanut jäähyä.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Jos pidät Pentikäistä pelkästään koristeena niin noista kahdesta mainitusta kumpikaan ei ansaitse edes koristeen titteliä. Malkamäki on kesy ja huono. Grönvall on ollut joskus hyvä mutta olisi tajunnut lopettaa sekin viime kauteen. Nykyään liian hidas eikä kovuutta ole ollenkaan. Kumpaakaan ei tule ikävä vaikka eivät pelaisi enään peliäkään tällä kaudella.

Pentikäinen Atte14 - - - 3 1 2 6 7:55
Malkamäki Miko 12 - - - - 6 -6 4 10:33
Grönvall Janne 15 1 3 4 7 15 -8 22 22:55

No se tuli jo selväksi että pidät Pentikäisestä, etkä tykkää Grönvallista ja Malkamäestä. Mutta en minä vieläkään tajua miksi minulle näitä juttuja heittelet, varsinkin kun minä puhuin vain ja ainoastaan Pentikäisestä. Btw. jos et jaksanut lukea sitä aiempaa viestiä, niin ilmoitin siinä että pidin tämän parin esitystä erittäin heikkona.

No, eipä ole ensimmäinen kerta kun nimimerkkini aiheuttaa tuota "Rete on ihan paska, mitä sää muita haukut"-kommentointia. En tiedä onko tuossa sinun tilastossasi viimeinen sarake keskimääräinen peliaika. Jos on, niin eiköhän se Pentikäisen merkitys selviä jo ihan siitä.

Mielestäni Pentikäinen ei toimi edes pelotteena, siitä oli Jouhkimaisen ensireaktio hyvänä esimerkkinä. Olisin halunnut nähdä olisiko samaa tapahtunut jos Helenius tai vaikka Brennan olisi käynyt ilmoittamassa ettei maalivahtiin kosketa.

Joka tapauksessa, Tapparalla oli isoja vaikeuksia oman puolustuspelin kanssa. Kaksinkamppailut joukkue hävisi suurilta osin, Korhonen pelasi mielestäni ainoana hyvin nuo tilanteet. Siksi Malkamäen otteetkin olivat pettymys, itseluottamus ei ole selvästikään kunnossa. Pentikäinen edelleen jatkoi sitä "kovaa" pelaamista ja kertaalleen taklasi itsensä pihalle, ja aiheutti SaiPalle vaarallisen maalipaikan. Jos peliaika on kahdeksan minuuttia, ja silloinkin tekee vastaavia pelinlukuvirheitä, niin aika vaikea on löytää mitään hyvää miehen pelistä.

Tämä riittää minun osaltani tämän pelin jauhamisesta.
 

Ferris

Jäsen
Jos joku sanoo tuon Jouhkimaisen kontaktin Lehtoon päin olevan "paikallaan seisovan pelaajan ajo" maalivahtia päin, ei ole ihan tässä päivässä. Harvemmin näkee vastaavaa. Tokihan Lehto loput filmasi, mutta tosiaan en edes muista koska viimeksi moke on saanut noin kovan kontaktin päälle.

Meikäläisen silmissä ei kyllä ole ihan tässä päivässä sekään fani, joka väittää eilistä törmäystä kovaksi kontaktiksi. :)

En puolustele Jouhkimaista, mutta kyllähän kaverilla oli tilanteessa niin hiljainen vauhti, että ei siitä törmäyksestä kovaa kontaktia saa mitenkään ainakaan meikäläisen silmissä. Ei todellakaan mikään ajelu tms. Toki Lehdon lento oli komea, kun kaveri veti sitä sinunkin mainitsemaasi filmiä mukaan samaan tyyliin kuin Backman Niemisen taklauksessa. Kaikkein huvittavinta tuossa tilanteessa oli se, että syyksi merkattiin ryntäys, mutta itse kyllä katselin tuomarin näyttäneen estämisen merkkiä toimitsijoille jäähyä ilmoittaessaan.

Omasta mielestäni illan tuomarointi oli tasapuolista kummallekin joukkueelle. Taso ei ollut todellakaan parasta mahdollista, mutta kyllähän sitä kauheampiakin esityksiä on tullut todistettua. Useinhan homma tahtoo mennä niin, että hävinneen joukkueen fanit ovat sitä mieltä, että tuomarointi oli heidän joukkuettaan kohdin epäoikeudenmukaista, vaikkei ehkä todellisuudessa niin homma mennytkään. Tähän myönnän syyllistyvän itsekin, inhimillistä kun se mielestäni on.

Mitä Tauruun ja Perkiöön tulee, niin ekan juttuja pitää aina suodattaa kymmenen filtterin läpi ja sittenkin olla vielä epäluuloinen. Perkiö sen sijaan kirjoitti mielestäni ihan asiaa tämän päivän Aamulehdessä. Ei Tappara peliä mielestäni tuomareihin hävinnyt, vaan ihan muihin tekijöihin. Kuten täälläkin moni on jo sanonut, niin esim. VNieminen voi katsella tänä aamuna itseäään peilistä ja miettiä auttoiko eilen omaa vai vierasjoukkuetta enemmän esityksillään.

SaiPan esityksestä ei voi sanoa muuta kuin että enpä muista milloin olisi nähty noin tasapainoinen esitys Tampereen vierailulla. Maaleja syntyi alussa saipalaisittain erittäin kovalla prosentilla ja maalipaikkoja (ihan oikeasti hyviä paikkoja) luotiin hyvään tahtiin. Tarkki oli maalilla itse varmuus ekan maalin jälkeen, hieman ihmetytti ettei mahtunut tähdistöön. Puolustuksessa etenkin Pauli oli kolmannen erän viime minuuteilla aivan kuningas maalin edustalla. Ainoa asia, jota ihmettelin oli Nyrhisen minimaalinen peluutus ennen kolmatta erää. Eikö kaveri tosiaan mahdu depthchartissa Pulkin ja Koposen ohi vai säästeltiinkö kaveria vaan pelaamaan kolmannen erän kriittiset minuutit täysivoimaisena? :)

Kaiken kaikkiaan oli tavanomaista mukavampi kiekkoilta Hakametsässä. :)
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toki Lehdon lento oli komea, kun kaveri veti sitä sinunkin mainitsemaasi filmiä mukaan samaan tyyliin kuin Backman Niemisen taklauksessa. Kaikkein huvittavinta tuossa tilanteessa oli se, että syyksi merkattiin ryntäys, mutta itse kyllä katselin tuomarin näyttäneen estämisen merkkiä toimitsijoille jäähyä ilmoittaessaan.

Vauhtia ei ollut enää paljon, mutta kyllä tuollaisesta jokainen maalivahti lentäisi jään pintaan. Makoilu oli turhaa kalastelua, mutta tuomarin käsi nousi kyllä heti kontaktin hetkellä. Kakkonen olisi tullut ihan ilman Lehdon lepohetkeä. Maalinvahdin taklaamisesta voidaan tuomita joko estämisestä tai ryntäämisestä, joten ei se väärin mennyt.

Ferris kirjoitti:
Omasta mielestäni illan tuomarointi oli tasapuolista kummallekin joukkueelle. Taso ei ollut todellakaan parasta mahdollista, mutta kyllähän sitä kauheampiakin esityksiä on tullut todistettua.

Ei siinä mitään selvää kummankaan suosimista ollut, mutta linja heilahteli liikaa. Avauserä ja viimeinen kymppi mentiin tarkalla linjalla ja välillä 20-50 minuuttia oli pilli hukassa kummaltakin. SaiPalle löysempi linja luonnollisesti sopi paremmin, kun johtoasemassa ei ollut enää tarvetta hyökätä hampaat irvessä.
 

axe

Jäsen
Useinhan homma tahtoo mennä niin, että hävinneen joukkueen fanit ovat sitä mieltä, että tuomarointi oli heidän joukkuettaan kohdin epäoikeudenmukaista, vaikkei ehkä todellisuudessa niin homma mennytkään. Tähän myönnän syyllistyvän itsekin, inhimillistä kun se mielestäni on.

Mää haluan kuitenkin korostaa, että vaikka toi lainattu on yleensä vakio, niin esimerkiksi tiistaipelissä kun Tappara VOITTI Kärpät, tuomarityöskentely oli vielä huonompaa kuin eilen ja siitä myös valitettiin ihan yhtä lailla kuin tämän tappion jälkeen.

Aamulehden Perkiö oli munkin mielestäni oikeassa. Tappara kiinnitti liikaa huomiota tuomareihin eikä pelaamiseen. Johonkin se oma saamattomuus piti purkaa. Mutta en mitenkään jaksa uskoa, että kukaan normiälyn omaava tapparalainen väittää SaiPan saaneen voiton tuomarien ansiosta tai mitään muuta vastaavaa. Yhden yv-maalin saivat tuplalahjana, mutta sellaisen pystyy ja pitää pystyä kuittaamaan minkä joukkueen tahansa. Mun ymmärrykseni mukaan Tappara purki tuomareihin lähinnä sitä tuomarien omaa asennetta ja käytöstä jäällä, ylimielistä suhtautumista ja naureskelua asiallisille kysymyksille ja liki-mielivaltaista aloittajien vaihtelua, ei niinkään sitä että vastustajalle olisi vaadittu tonneittain lisää jäähyjä.

Ihan erillisenä ja yleisenä kommenttina muuten tähän SaiPa-matsiin mitenkään liittymättä mää oon viikonlopun ajan päässyt kuulemaan läheltä suomalaista erotuomaritarkkailua enkä juurikaan ihmettele enää miksi taso on se mikä on. Pelin lukemiseen, pelin hengen mukaiseen toimimiseen ja muuhun olennaiseen ei tunnuta kiinnitettävän juuri minkäänlaista huomiota, välillä sentään kiitellään hyvin poimittuja jäähyjä. Sen sijaan tuomarin olemus jäällä, auktoriteetin ilmaiseminen pään tai käsien asennoilla, paidan roikkuminen liian alhaalla tai vaikka "liian aktiivinen liikkuminen" (ei jaksa koko peliä) tuntuvat olevan jatkuvia huolenaiheita. Sillähän sitten saadaan liigaan näitä ylimielisiä ja suoraryhtisiä pikkukapiaisia, jotka eivät itse pelistä ymmärrä mitään.


Edit: Mää kyllä vielä tarkennan sen verran tota omaa kommenttiani "taso on se mikä on", koska kaikesta valituksesta huolimatta yleensä taso on ihan ok. Oon nähnyt kaikki Tapparan matsit tällä kaudella ja niissä tuomarityöskentely on ollut pääosin vähintäänkin kohtuullista ja välillä jopa hyvää. Kaksi viimeistä matsia täällä Hakametsässä ovat kuitenkin olleet selvästi alle tason.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös