La 17.4.2010 KalPa - HPK (5. välierä)

  • 23 024
  • 106

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Huomenna edessä Kalpa-HPK välieräsarjan viides koitos. Tunteet alkavat pikkuhiljaa vaahtoamaan puolin ja toisin niin jäällä, katsomoissa kuin täällä Jatkoajan keskustelupalstallakin.

HPK voitti edellisen pelin hienon ja upean taistelun jälkeen jatkoajalla maalein 3-2. Tämä tarkoitti sitä, että sarja siirtyi paras kolmesta-tilanteeseen eli otteluvoitot ovat tasatilanteessa 2-2. Nähdäkseni KalPalla on tällä kertaa ottelussa kovemmat paineet. Tappio tietäisi sitä, että HPK:lla olisi mahdollisuus katkaista sarja kotonaan Rinkelinmäellä maanantaina ja edetä finaaleihin.

Uskallan sanoa, että meitä HPK-faneja on tulossa huomiseen peliin paikan päälle ihan mukavasti. Tarkempaa tietoa ei ole, mutta ilmoittautumislistoissa näytti olevan runsaasti nimiä kun kävin tänään ilmoittautumassa varmaankin viimeisten joukossa.

Mielenkiinto huomisillan pelissä kohdistuu myös siihen ketkä pelaajat loppuen lopuksi pukevat pelivarusteet päälle. Todennäköisesti Kalle Kerman ajeli eilisen pelin jälkeen HPK-vahdin Teemu Lassilan, pelaako Lassila huomenna vai onko maalissa Erkki Metsola? Entä Kalpan leirissä kovia iskuja saaneet pelaajat, etunenässä Sami Kapanen ja Jussi Timonen? Mikä on miesten kohtalo?

Huomisillan peliin otteluennakkoja minulla ei tähän vielä ole heittää, mutta mihin me asiantuntijat niitä tarvitsemme? Keskustelu on avattu!

Loppuun lainaus Esa Pakarisen kappaleesta Lentävä Kalakukko:

"Pyörät ne lauloivat: "Kuopijoon käy tie!"
Kiskottii kirskuivat: "Tervehykset vie!"
Tunnelma olj siellä lupsakka heti, lupsakka heti!
Savonmuahan oekeet immeiset veti Lentävä Kalakukko!"
 

Buzzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuntuu hassulta sanoa että toivonpa KalPan näennäestä hallintaa ja dominointia sekä tehotonta pyörimistä laitojen ääressä. Kerholle vain pari paikkaa per erä. Tällä käsikirjoituksella KalPa on tähän asti hävinnyt ja Kerho tehnyt voittoon tarvittavat maalit...

"Johtava analyytikkokin" sitä UL:ssä äimisteli että Kerho pelaa paremmin Kuopiossa ja KalPa päinvastoin taas Hml:ssa. Näin olen sen itsekin nähnyt. Huomenna olisi joka tapauksessa makoisa paikka se ryöstö ottaa...hei menikös se samalla tapaan siinä IFK-sarjassakin tässä vaiheessa...

Jännittää katsella miten eiliseen asti huippujätkä ja lätkäikoni pysyy luistimilla pystyssä vai vieläkö kuuppa tuntoo omitusta väreilyä (lue väsy). Joka tapauksessa nyt luulisi sitä tunnetta ja latausta löytyvän molemmissa leireissä. Hyvä niin, seniili meininki suosikin Kallaveden poikia. Toivotaan että tuomaritoiminta on parempaa ja linjakkaampaa kuin eilen.

Parempi tai tehokkaampi ja whatever voittakoon.
 

reiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikki
Huomenna sitten nähdään meneekö tämä sarja Kerhon vai KalPan "rataa". HPK nousi HIFK-sarjassaan 4-3 voittoon. KalPa puolestaan oli tässä samassa 2-2 tilantessa Tapparaa vastaan ja otti sen päälle kaksi voittoa.
Itse nähtyäni HPK-peleistä kolme, pidän Tapparaa kyllä hiukan parempana ja ennenkaikkea tasaisemmin suorittaneena joukkueena. HPK:lla onnistuneet ja epäonnistuneet ottelut vaihtelevat. Ja sehän ei tällaisessa sarjassa ole eduksi.
Nyt viidennessä pelissä ei voi muuta kuin odottaa tiukempaa tuomarilinjaa, koska ei liiga voi perustaa siihen, että kentällä telotaan pelaajia samalla lailla kuin edellisottelussa Hämeenlinnassa. Varmasti asiaan on puututtu kulissien takana. Tuloksena ei voi odottaa muuta kuin kerholaisten lämmittävän jäähypenkkiä. Kaikki jotain pelikuvioista ymmärtävät tietävät, että KalPa tulee saamaan hyvityksen tässä ottelussa, sillä tottamaar se joukkue joka tuottaa aivotärähdyksiä vastustajalle on tuomittava.
Edellisottelussa HPK pystyi hyödyntämään pelityylien eroa kun pelattiin kaksi peliä peräkkäisinä päivinä. Siitä kärsi nimenomaan KalPa, joka luistelee ja hyrrää (=kuluttaa voimiaan) enemmän. Nyt tätäkään etua ei ole. Samoin maalissa lienee taas Ahonen.
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Entä Kalpan leirissä kovia iskuja saaneet pelaajat, etunenässä Sami Kapanen ja Jussi Timonen? Mikä on miesten kohtalo?

Tuokkola valoittaa miesten tilannetta maikkarin netissä.

http://www.mtv3.fi/urheilu/jaakiekko/uutiset.shtml/arkistot/jaakiekko/2010/04/1101297

Mahdollisesti Ämmä is back! Toiveissa, että Seppänen jatkaisi hyökkääjänä, niin löytyisi vähän reserviä puolustukseen mahdollisen ylilyönninkin (Varakas?) tapahtuessa. Kuuma peli tulossa? Ahonen varmaan taas torjuntavastuussa? Hienoja otteita molemmat vahdit esittäneet ja Järvisellekin varmaan vastuuta taas vuorostaan luvassa sitten Hämeenlinnassa. KalPan karvatessa ylhäältä, ovat Hämeen pojat heti vaikeuksissa, todistetusti. Joskopa se jatkuisi huomenna sitten läpi pelin. Laakkosen Janne voisi ottaa Syväsalmen Kaitsulta mallia, miten "tulevan" työnantajan edessä tulee esiintyä.
 
Suosikkijoukkue
KalPa, Barça, KuPS
Kapanen voisi äjäyttää kypärätempun kuten edellisessäkin sarjassa, kummasti sulkeutui kyyneleen kostuttamat huulet siinä vaiheessa.

Paineet voitosta tosiaan on KalPalla. Mutta mitäpä tuota tämän enempää analysoimaan. Tamia mukaillen "kello 1700 isketään kiekko jäähän, otetaan voitto ja kattellaan sitten uudelleen". Ja niin, KalPakin voisi vihdoinkin täräyttää pari kunnon puhdasta taklausta, ne ovat valitettavan harvassa vaikka hyviä tilaisuuksia tarjoutuisikin.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Loppuun lainaus Esa Pakarisen kappaleesta Lentävä Kalakukko:

"Pyörät ne lauloivat: "Kuopijoon käy tie!"
Kiskottii kirskuivat: "Tervehykset vie!"
Tunnelma olj siellä lupsakka heti, lupsakka heti!
Savonmuahan oekeet immeiset veti Lentävä Kalakukko!"

No voe tokkiinsa, tässähän tätä matkamusiikkia sitten Kerho-faneille:

http://www.youtube.com/watch?v=EQ7xKWZOzRs

"mittee mahtuu reissuun, vaikee on vannoo (vaikee on vannoo)
yks vuan tietäs mutta kehtoo ei sannoo, Lentävä Kalakukko" :D

Asiaan: nyt on tosiaan kulminaatiopeli, ja Kerholla todellinen iskun paikka. Tästä pitäisi voitto ilman muuta pystyä kääntämään, niin olisi äärimmäisen paljon helpompi yrittää sitten kotona katkaista homma. Jos taas tulee tappio, niin siinä tapauksessa on puolestaan äärimmäisen tiukka paikka yrittää kotona vielä saada hommaa vielä jatkumaan..

Koska ei mitään ihmeellistä ohjelmaa tälle päivälle ole, niin voisi vaikka itsekin illalla mennä johonkin juottolaan Kerhoa kannustamaan..
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Jatkoajan otteluennakossa kerrottiin että Lassila pelaa jollei löydy pulssia. On se kone! Jäämise.

Samaisessa kirjoituksessa kerrottiin myös että Sami Kapasta ei näkynyt jäällä Kolehmaisen taklauksen jälkeen. Kyllä minä näin pari vaihtoa pelaavan.

Mutta nuo nyt olivat noita epäoleellisia viisasteluja. Hieno sarja ei ole mahdollinen ilman hienoa vastustajaa ja neljännessä ottelussahan tämä sarja muuttui välieräsarjaksi joka muistetaan muustakin kuin haukottelusta. Tänään paineet KalPalla, mutta voittaja on se joka on paremmin unohtanut edellisen ottelun ja keskittyy tulevaisuuteen. Kostamaan lähteminen yms. epäoleellinen johtaa tappioon. En usko että kumpikaan joukkue on niin tyhmä että lähtee pöllöilemään. Toivotaan että tulee kuitenkin sopivasti kuuma ottelu.
 

Wawesaka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Se ois sitten viidennen välierän paikka. Niinkuin monet ovat jo täällä toitotelleet, alkaa kentältä löytyä sitä kaivattua tunnetta ja hyvä niin, kunhan sen tunteen saa sitten purettua oikeisiin asioihin.

Savon Sanomat kertoo ottelun alla, että Kapanen löytyy ainakin kokoonpanosta, samoin Timo Salo! Edellisessä otteluketjussa joku kehaisi, ettei ole niin uhrautuvaista alivoimaa Suomessa nähnyt, kun Kerho pelasi viime pelissä. Meinasin jo silloin mainita, että johtuu täysin siitä, ettei Salo ole tässä sarjassa pelannut. Enkä nyt tarkoita, etteikö Kerhon av olisi uhrautunut, itsekin yllätyin useista hyvistä peitoista, mutta kyllä värilaseilla katsottuna Salo vetää jopa vielä paremmin. ;) Toivotaan, että mies on heti kunnossa.

Savon Sanomat tietää myös, että Timosen pelikunto ja pelaava maalivahti päätetään myöhemmin. Toivottavasti JuTi pystyy pelaamaan ja veikkaan Ahosen aloittavan maalilla muidenkin kotipelien tapaan. Sama mulle toi maalivahtikikkailu, ei olla vielä niihin kaaduttu.

Eihän siinä, jännityksellä illan peliä kattomaan, kotivoittoa odotan totta kai, pakollinen tulosveikkaus 3 - 3 ja KalPan vuoro voittaa jatkoajalla.
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Hyvin on KalPa pelannut pudotuspeleissä kotonaan, ja aika luottavainen olo on aina ollut, kun KalPa kotonaan pelaa - näin tv:sta katsottuna.

Todella katkera jatkoaikatappio alla, ja siitä toipuminen taitaa allekirjoittaneella kestää aina tuohon seuraavan pelin aloituskiekon tippumiseen saakka eli klo 17 on toivuttu. Otteluhan oli todella tasainen, ja kummankin voitto olisi ollut ansaittu. Nyt sen ansaitsi Kerho.

Unelma elää finaalipaikasta niin kauan, kun pelejä riittää, ja kyllähän se olisi mukava pelata HML:ssa 3-2 johdossa voitoissa. Tänään tappio, niin aika tukalat on oltavat sen jälkeen.

Luotetaan KalPan hyvään alkuun, HPK:n huolimattomuuteen maalintekopaikoissa, niin eiköhän voitto taivu kuopiolaisille jo varsinaisella peliajalla maalein 2-0 tai 2-1.
 

valkosulka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
http://www.youtube.com/watch?v=NbqQW-EObCA&feature=related

Tässä on myös hyvä laulu jolla voi virittäytyä tämän päivän kamppailuun.

Kaksi erinomaista joukkuetta, jolla kummallakin on oman tyyppisensä vahvuudet. Kuten ennen vanhaan gladiaattoritaisteluissa miekka ja kilpi contra verkko ja kolmikärki.. vai oliko se talikko. Kumpi tahansa voi voittaa. Pienet asiat ratkaisee. Uskoa omaan tekemiseen. Lapa jäähän nimi lehteen jne. Pakarinen vastaan Goodman. Erilaisia mutta molemmat parhaimmillaan hyviä. Mutta pääasia että on kivvaa.

Harmi että Kuopion pelejä ei enää näytä tulevan NettiUrholta.
 

J.Petke

Jäsen
Syväsalmi-Laamanen pakkiparina. Huh.

Rautakorpi ei paljon ketjuja rukkaile. Luotetaan siihen, että Kalpa jatkaa hieman vaisumpia otteita sillä jos heille sattuu se ns. hyvä päivä nini silloin ei kyllä HPK:lla ole paljoa sanottavaa.
 
Suosikkijoukkue
HPK, Chelsea
Timonen KalPalta poissa, muuten ilmeisesti loukkaantumisilta vältytty. Muutama tunti vielä ja kiima pääsee irti.
 

Buzzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ja Reijo ja Seppo dumareina. Sata kertaa parempi kuin kakkapöksy Jyri...

Mielestäni KalPa pelasi parhaan pelinsä viimeksi Rinkulalla ja hävisi sen kuten kaikki sen tiedämme. Näen että vieraskenttä suosii Kerhoa, siellä ei tarvitse esittää mitään kauneuksia kellekkään. Kalpan varsin nuorella joukkueella(on siellä niitä vanhuksiakin) sen sijaan kotikenttä tuntuu otteita kipsaavan, varsinkin jos peli etenee tasaisena (tuloksellisesti). Mikäli Kerho on tasoissa tai johtaa vikaan erään lähdettäessä, Kerho vienee pelin. Kyllähän KalPa kova luu on tässä mittelössä, mutta luotan joukkueen kipsaantumiseen ja painetilaan. Avausmaali on ollut varsin merkittävä seikka näissä mittelöissä muuten...Syväsalmi saa muuten tänään jonkun oikosulun ja tekee maalin (huom. ei omiin).
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kova näkyy olevan luotto Hämeenlinnassa omiin, kun "luotetaan, että KalPa jatkaa hieman vaisumpia otteita" ja "luotetaan KalPan kipsaantumiseen ja painetilaan". Ei ole häävisti asiat, jos ainoa keino voittaa, on luottaa siihen, ettei vastustaja pelaa hyvin. No mikäs siinä, se lupaa hyvää kotijoukkueelle.

Välipäivä takana ja taas luistin liikkuu. Nyt pitää vaan tehdä ne maalit aikanaan, eikä jättää ratkaisua minnekään jatkoerän arvontaan. Maalipaikkoja tulee varmasti, ne pitää käyttää kylmästi hyväksi. Tämä päättyy tänään 5-2 ja avausmaali kolahtaa ajassa 6.17.
 

J.Petke

Jäsen
Kova näkyy olevan luotto Hämeenlinnassa omiin, kun "luotetaan, että KalPa jatkaa hieman vaisumpia otteita" ja "luotetaan KalPan kipsaantumiseen ja painetilaan". Ei ole häävisti asiat, jos ainoa keino voittaa, on luottaa siihen, ettei vastustaja pelaa hyvin. No mikäs siinä, se lupaa hyvää kotijoukkueelle.

Jos se ei vielä sinulle ole selväksi tullut niin onhan Kalpalla nyt reilusti parempi materiaali sekä pelityyli on aika myrkkyä HPK:lle. Jos HPK pelaa täydellä potentiaalilla niin mahdollisuudet on mihin vaan mutta näissä pleijareissa sitä ei ole montaa kertaa nähty. Joukkueen joka on pelannut koko kauden hyvin on hieman helpompi lähteä näihin kamppailuihin kuin joukkueen joka taisteli yhdessä vaiheessa jopa pääsystä säälipleijareihin. Fanit ovat nähneet niin sen hyvän kuin huononkin päivän ja huonona päivänä on äärimmäisen hankalaa edes taistella tasaisesti hyvää joukkuetta vastaan. Ja kun jotkut fanit uskaltavat luottaa joukkueeseen 100% niin sinä olet siellä jo kommentoimassa, että väärin luotettu, Kalpa voittaa helposti. Päätä jo.
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Tukka-Jukan painajainen

Veikkaan että tänään tulee HPK:lle se notkahdus. Ei riitä että kolehmainen ja tankki_73 halaavat porukkaa seinille, jalka on se mikä liikkuu, ei lihavat ruhot.
Hyökkäysvitjat ovat KalPalla melkein täydelliset, perinteinen Lauantaisauna, Lassila pomputtaa. Salo nollaamassa HPK:n ylivoimaa. Syväsalmi ja Honkonen koomailemassa.
HPK:n yhden ketjun ihme ei kestä enää.

Tulosvetovihjeet: 4,6-0,2 2 euron patilla.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
En ole Jatkoaikaa torstain jälkeen ehtinyt edes lukemaan, mutta pelkkä tämän ketjun lukeminen kertoo kyllä hyvin nopeasti tunnelmat edellisen pelin jäljiltä.

Timosen poissaolo harmittaa, koska se tarkoittaa Seppäsen paluuta pakin paikalle. Ainakin edellisessä pelissä oli ihan pihalla siirryttyään kesken pelin puolustajaksi, vaikka luulisi sen puolustajalle olevan helppo homma. Lisäksi Timonen on pelannut todella varmasti ja hyvin. No, kaikkea ei voi saada.

Salon paluu on loistojuttu, samoin se että Kapanen pystyy pelaamaan. Minua ei ainakaan yllättänyt se että jätti jatkoerän väliin, aika tokkurassa tuntui kolmannen erän viimeiset vaihdot hiihtelevän. Toivottavasti kaikki on kunnossa ja kapteeni johtaa taas joukkoja.

Eiköhän tässä vaiheessa voida jo lopettaa puheet siitä että KalPa kipsaantuisi kotipeleissä. Herääkin kysymys, että olisiko KalPa rynninyt viidennessä Tappara-sarjan pelissä Tapparan ohi jo varsinaisella peliajalla, jos eivät koko ajan olisi olleet kokovartalokipsissä ja jos Lapanen olisikin ollut Kapanen?

Mitähän tästä pelistä osaisi odottaa? HPK:lta toivon puhtaita otteita, Niiralassa tuomareilla alkaa korvat punottamaan jos ei pilli ala soida oikeaan aikaan. Ilahduttavaa, ettei Juntusta ole taaskaan päästetty sotkemaan kauden tärkeitä pelejä, ilmeisesti joku lopulta huomasi, ettei miehen taso riitä. Tuomareiden toivon olevan hyyvin näkymättömiä.

Minä en suostu myöntämään että KalPalla tässä mitään paineita olisi sen enempää kuin Kerhollakaan. Ihan yhtä ikävä tilanne se on häviäjälle on se sitten kumpi tahansa. Kotietu on tässä sarjassa murrettu molempien joukkueiden toimesta, joten vierasvoiton ottaminen Kuopiossa tai Hämeenlinnassa ei mikään suuri sensaatio ole.

Huh, tässä alkaa jo jännitys kutittelemaan vatsanpohjassa.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Onhan se selvä, että KalPalla on tässä kovemmat paineet. Kerho voi tavallaan hävitä vielä tämän pelin, koska "vain" kotona on pakko voittaa, toki sitten viimeinen peli Kuopiossa olisi pakko viedä, mutta KalPa joutuu tappiolla vieraspeliin veitsi kurkulla.

Samapa tuo nyt on sitten kenellä on enemmän painetta tai muuta mukavaa, voitto se on mikä kansaa kiihottaa, joten tänään napsaistaan todella v-mäinen 1-2 voitto. Taistelua ja taklauksia Kerho, myös alkuun mielellään kunnon eka kymppi ja vaikka maali siihen.
 

J.Petke

Jäsen
Karkaako lapasesta IS

Tainnut hieman Iltasanomilla karata lapasesta tuo toimittaminen. Taitaa olla sama Silvennoinen tämän takana kuin lehtiversionkin itkussa. Miten voi tuollainen julkaisu julkaista moista roskaa. Ainahan hyviä pelaajia vastaan pitää pelata kovaa mutta eihän tuolla nyt kukaan ole ketään tahallisesti vahingoittamassa. Muutenkin sarjassa on ollut paljon hyviä ja kovia taklauksia puolin ja toisin. Se on pelkästään plussaa tylsähkössä sarjassa.
 

Sic

Jäsen
Tiukat playoffit jatkuvat sit tänään. Luultavasti ryminää nähdään tänään enemmän, koska panokset vain kovenevat. Toivottavasti KalPan kotietu kestäisi, helppoa ei tule olemaan tänäänkään. Tällä hetkellä todella vaikea sanoa tämän parin voittajaa muutenkaan, mutta tän pelin jälkeen ollaan ehkä vähän viisaampia.
 

ktik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Näen että vieraskenttä suosii Kerhoa, siellä ei tarvitse esittää mitään kauneuksia kellekkään. Kalpan varsin nuorella joukkueella(on siellä niitä vanhuksiakin) sen sijaan kotikenttä tuntuu otteita kipsaavan, varsinkin jos peli etenee tasaisena (tuloksellisesti).

Niin, KalPahan on hävinnyt kevään viidestä pleijarikotipelistä yhden. Jos otetaan pää pois jostain, niin nähdään myös että pelitavan kannalta iso laatikko voi jopa sopia aktiivisemmin kiekkoa liikuttavalle ja nopeammalle joukkueelle..

Kerholla tiukka paikka tukkia Niirala. Hävityssäkin pelissä oli paikkoja kyllä voittoon asti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös