La 16.9.2006 Ässät-Pelicans

  • 10 940
  • 61

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Onnittelut Pelicansille sarjapisteistä. Seurailin Jussi Ahon selostamana tätä koitosta siihen Krissen kavennukseen asti, sitten olikin aika lähteä säbää pelailemaan. Ei kuulostanut kovin lupaavalta peli, mutta oletin, että hoitavat vielä homman kotiin.

Parempi kuitenkin voitti, ja kyllä Pelicans saa Samista huolimatta ihan sympatiat osakseen. Ehkäpä siksi, kun sielläkin on eletty niin vaikeita aikoja. Satosaari taisi olla kentän kuningas, samoin Ässien haluttomuus laukoa. Ihan asiallinen oli lehdistötilaisuus, siellähän Pajuoja juurikin tämän laukausten puuttumisen otti esiin, ja joku vielä erikseen sitä kysyikin. Aravirralta tuli myös hyvää kommentointia.

Omalle maalivahdille ei kannata tehdä maskia, silloin saattaa soida omissa. Ehkäpä se nyt kantapään kautta opittiin. Eteenpäin vain, muutama peli vielä on sarjassa jäljellä.

Nuo kahakat ovat mielestäni aina surullisia tapauksia, en halua niitä hyväksyä. Aina niissä vaan silti kannattaisi muistaa, että yksipuolisesti ne harvoin syntyvät. Eli kyllä varmaan lauantaipeleissä muuallakin kannattaa olla tarkkana tekemisten kanssa. Ja laittaa bussin ovet kiinni.
 

struumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja HIFK
Jasååta. Ensimmäinen kotipeli takana ja takkiin tuli. Joitain huomioita osaltani:

Ässät:

- Eka erä sysipaska ja siihen erään jäi se pieninkin katsomon osallistuminen (poislukien n.viiden sekunnin heräämiset). Kaukana kentällä ja katsomossa loistavasta.
- Ylivoima ei lähde mihinkään ja sitten kun yv-alueelle päästään on peli kuin hidastetusta filmistä.
- Häppölä jakoi aika mukavasti välillä, ei kauaa kiekko hautunut lavassa. Syöttöpeli muuten koknaisuutena vähän liirumlaarum
- Naurov oli minulle positiivinen yllätys liikkeellään, asenteellaan ja muutamalla ratkaisullaan.
- Helvetin sekavaa kaikinpuolin.
- Ei ole kuin parannettavaa vähän joka alueella.

Pelicans: (niitä muutamia mieleen jääneitä huomioita)

- Eteenpäin on mennyt. Kauden edetessä pelin kulkiessa vaikea vastustaja kenelle vain.
- Kokonaisuutena paljon valmiimpi paketti kuin Ässät.
- Alivoima ainakin eilen vastustajalla vaikea pala. Ässät jämähti kuin paska seinään pelsujen viivan väärälle puolelle.
- Heleniusta alkaa arvostamaan enemmän ja enemmän.
- Satosaari oli aika loistavalla päällä.

Pelikaaneille ansaitut pisteet ja onnittelut siis Lahteen. Valitettavasti ilman hölmöilyjä ei siis (ymmärtääkseni) selvitty pelin jälkeen taaskaan puolin taikka toisin. Ei näin.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
RV16 kirjoitti:
Ennen matsin alkua yhden savun savutus johti puhutteluun kyttäautossa ja varoitukseen, mutta kuitenkin tyylikkäästi hoidettu ilman ylireagointia.

Porilaisten piikkiin sitten menee jättiheilutuslipun repeäminen ja varren katkeaminen, ja perästä kuuluu Ässät. Jo aikaisemmin lippua revittiin alhaalta käsin, eivätkä järkkärit näemmä tehneet mitään.
Olitko sinä yksi niistä joka minun edessäni sisäänmenojonossa asiasta valitteli. Yhdellä kavereista oli ainakin Pelikaanien lauantaipaita numerolla 13 ja omalla nimellä. Se vaan on että nuo savut ovat kiellettyjä, josta siitäkin on kiittäminen erään nimeltämainitsemattoman joukkueen "faneja".

Ja tuon lipun repeäminen oli odotettavissa koska sitä kuitenkin roikotettiin seisomakatsomon päällä niin että se peitti ylempien rivien näkyvyydenkin. Kannattaisi miettiä asiaa että oliko sen roikottamisessa noin alhaalla mitään järkeä...
 

#18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total Sec
Janiz80 kirjoitti:
Asiasta sen enempää tietämättä kysyn, että miksi ihmeessä sitä lippua piti sitten roikottaa seisomakatsomon yllä niin matalalla, että siihen ylettyi alakautta??!!
Ei ollut mitenkään tarkotuksellista roikuttaa sitä lippua, mutta lipun koon takia sitä on vaikea kontrolloida(varsinkin silloin kun heilutus loppui niin lippu laskeutui turhan alas) joten muutaman kerran lippu oli reipimisetäisyydellä. Eli tämä vaatii harjoittelua. Lipun repiälle tiedoksi että olet videolla...


Janiz80 kirjoitti:
Myös varsin huvittavaa, että siellä itketään porukan tunkeutumista bussiin. Missä haavemaailmassa te ihmiset oikein elätte??!!
Haavemailmassa nimeltä Pori. Varmaan bussin olisi voinut pysäköidä parempaan paikkaan, mutta ilmeisesti järjestysmiehet oli käskenyt bussin siihen ovien eteen. Ja vartiointia oli vähän huono järjestää koska järjestysmiesarmeja esti hallista ulospääsyn ennen kuin koko muu yleisö oli poistunut paikalta. Sitä en tiedä miksi bussin ovet olivat auki... Ja on muuten todella huono selitys se että "me luultiin että se on meijen bussi". Vai kuinka monta FC Kuusysin bussia Porista löytyy? Bussista hävinnestä tavarasta ilmeisesti tehty rikosilmoitus ja järjestysmiesten toimminasta joku sanoi nostavansa siviilikanteen.(syytä en tiedä ja sais jäädä nostamatta, sillä ainakin C3 järkkäri oli yksi ammattitaitoisimmista mitä oon suomessa nähny)

Janiz80 kirjoitti:
Ja aivan turha leimata koko fanilaumaa ääliöiksi tuon takia.
"Erittäin sama".

Ilmeisesti Ässien turvallisuuspäälikön kanssa pari viikkoa sitten ollaan sovittu, että jos tulee ongelmia niin heti ilmoitusta. No ongelmia tuli ja ilmoitus tehdään. Toivotaan että tämä asia ei enää "leviä"...

Tavaran heittelyä en itsekkään ymmärrä. Itse huomasin 3 heitettyä "paperikasaa" ja yhden pullon. Pullo ja yksi paperikasa tuli seisomokatsomosta ässä kannattajien toimesta ja 2 paperipalloa Lahtelaisilta. Tämä siis tasuriin toisin kuin itse peli.(hymiö)

Keskarinheilutteluun en ota kantaa. Sitä harrastettiin molemminpuolin. Tosin osa ässä kannattajista myös taputti, mutta suurempi osa oli keskimmäinen sormi pystyssä.

Ongelmista huolimatta(ja osaksi niiden takia) reissu oli yksi parhaista millä olen ollut mukana. Se vielä pitää sanoa että Me (Pelicanssin kannattajat) pidettiin lähes koko ottelun ajan samanlaista ääntä kuin pelin päätyttyä, mutta harvemmin 60 tyyppiä voittaa 5700 huutokilpailussa...Vielä kun saatte ne rummut heivattua helvettiin ja jotain lauluja mukaan kannustukseen niin hyvä tulee. Pelkkää Ässät huutoa on tylsä kuunnellä 60min saatika sitten koko kautta. (ai niin olihan ennen pelin alkua carneval de paris hoilaus)
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
#18 kirjoitti:
jotain lauluja mukaan kannustukseen niin hyvä tulee. Pelkkää Ässät huutoa on tylsä kuunnellä 60min saatika sitten koko kautta. (ai niin olihan ennen pelin alkua carneval de paris hoilaus)

Emmää tiiä...kyllähän tämä aktiivisin ja näkyvin kannattajaryhmä vissiin yrittää saada tätä hoilauskulttuuria herätettyä - ja mikä ettei, mitä enemmän yritystä ja ääntä hallissa, sen parempi. Legendaarinen seisomakatsomo on kuitenkin hallin keuhkot. Toisaalta, kasvavista fanimääristä huolimatta, seisomasta löytyy myös paljon perinteisiä suomalaisia äijiä. Eikä heidän älykkyytensä kenties riitä Ässät, Ässät! huutoa monimutkaisempiin riimityksiin. Eikä nyt välttämättä tarvitsekaan. Ajaaa! huutojen lisäksi. Ja ihan hyvin on tunnelmaa saatu tähän asti.

Joka kausi näiden kannattajien vuoropuhelut nousee esille. Enkä mä periaatteessa yhtään ihmettele; tunteita herättävä ottelu nostaa aina hieman adrenaliinia vereen. Se on sitten luonteesta ja fiksuudesta kiinni, osaako käyttäytyä vai ei. Ja sitten vielä lauantai-ilta + alkoholilla osuutta asiaan. Kyllähän asiallisesti käyttäytyvien vieraskannattajien pitäisi Suomessa saada rauhassa katsoa, kannattaa ja poistua hallilta. Verbaaliselta väkivallalta ei välttämättä voi välttyä. Joskus tosin olen huomaavinani että muutamat vieraskannattajat haluavat kokeilla rajojaan provosoivilla tuuletteluilla ja huuteluilla, hallissa tai hallin ulkopuolella. Ajatuksena kai että pääsevät ärsyttämään mutta nauttivat fyysisen koskemattomuuden suojaa, kuten tietysti asian pitäisi ollakin. Mutta niin sen pitäisi olla baareissa ja nakkikioskijonoissakin. En kyllä henkilökohtasesti lähtis vierasmatsissa tarkotuksella metelöimään, provosoimaan tai hakemaan huomiota. Yhtä lailla kun en vieraassa kaupungissakaan liiku lauantai-iltana kadulla tai kuppiloissa huutelemassa. Kyllä siinä niiiin kerjäisi tullakseen huomatuksi. Kiekkomatseissa on tuhansia ihmisiä, lätkä sytyttää, olutta myydään...kaikki klassikon ainekset siis. Tapahtuman järjestäjällä pitäisi tietysti olla oma vastuunsa, ennakoivilla järjestelyillä ainakin. Ja se bussi oli pysäköity minne!?

No, tästä aiheesta taisi joskus olla oma ketjunsakin. Kyllähän Ässien matseissa monenmoista puupäätä on tullut havaittua, ainakin käytöksen perusteella, vaikkei vieraskannattajiakaan aina ole voinut pelkästään kehua. Mutta ihminenhän on melkein eläin, yritetään siitä huolimatta käyttäytyä, saatana!!
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Jep, jep... ihmettelin minäkin niitä rumpuja kovasti, kyseessä on siis jokin uusi oma porukkansa (patasika?). Olin ko. possen kanssa samassa kohtaa seisomakatsomoa, tosin kyllä jonkun verran ylempänä...

Itse pelistä: ensimmäinen erähän se homman pilasi, kyllä huomasi miten uudet (ja kyllä vanhatkin) pelaajat puristivat mailaa aivan hemmetisti. Nämä kotiavaukset on tuollaisen viime kauden jälkeen varmaan kyllä kovia paloja joukkueelle. Kyllähn peli kääntyi enemmän ja enemmän Ässille jo toisen erän aikana, mutta aina ei voi onnistua... Ässien peli-ilmeestä jäi kuitenkin ainakin allekirjoittaneelle ihan hyvä maku..

sekalaisia huomioita:

- Kaltiainen näytti ainakin minun silmääni ihan varmalta, ei pudottele kiekkoja eteensä (ei ainakaan eilen) tai muuta fataalia
- Häppölä liikkuu ja pelaa oikein mainiosti, mutta ei taklaa juuri ollenkaan, peli on laidoissa pelkkää kaartelua. Käsittämätöntä niin isokokoiselta pelaajalta!!
- Naurov vaikuttaa todella hyvältä, taitavalta, yritteliäältä ja nopealta.. kunhan vaan saa kunnolla hommasta kunnolla kiinni niin...
- Plussat myös Wandellille, kaveri on toki melkoinen hernekeppi, mutta pirun taitavan oloinen ja liukkaasti liikkuva sellainen
- Mikähän ihme Peltsiä ja Mavea eilen vaivasi, jotenkin homma oli ponnetonta
- Useimmat uudet äijät näyttivät olevan hieman yössä, mutta pannaan se nyt alkujännityksen piikkiin.. samoin kuin koko tappio

Kokonaisuutena en hirveän huolissani jaksa olla, kyllä tästä vielä hyvä tulee..
 

Paavo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
PataJaska kirjoitti:
Jep, jep... ihmettelin minäkin niitä rumpuja kovasti, kyseessä on siis jokin uusi oma porukkansa (patasika?). Olin ko. possen kanssa samassa kohtaa seisomakatsomoa, tosin kyllä jonkun verran ylempänä...

Itse pelistä: ensimmäinen erähän se homman pilasi, kyllä huomasi miten uudet (ja kyllä vanhatkin) pelaajat puristivat mailaa aivan hemmetisti. Nämä kotiavaukset on tuollaisen viime kauden jälkeen varmaan kyllä kovia paloja joukkueelle. Kyllähn peli kääntyi enemmän ja enemmän Ässille jo toisen erän aikana, mutta aina ei voi onnistua... Ässien peli-ilmeestä jäi kuitenkin ainakin allekirjoittaneelle ihan hyvä maku..

sekalaisia huomioita:

- Kaltiainen näytti ainakin minun silmääni ihan varmalta, ei pudottele kiekkoja eteensä (ei ainakaan eilen) tai muuta fataalia
- Häppölä liikkuu ja pelaa oikein mainiosti, mutta ei taklaa juuri ollenkaan, peli on laidoissa pelkkää kaartelua. Käsittämätöntä niin isokokoiselta pelaajalta!!
- Naurov vaikuttaa todella hyvältä, taitavalta, yritteliäältä ja nopealta.. kunhan vaan saa kunnolla hommasta kunnolla kiinni niin...
- Plussat myös Wandellille, kaveri on toki melkoinen hernekeppi, mutta pirun taitavan oloinen ja liukkaasti liikkuva sellainen
- Mikähän ihme Peltsiä ja Mavea eilen vaivasi, jotenkin homma oli ponnetonta
- Useimmat uudet äijät näyttivät olevan hieman yössä, mutta pannaan se nyt alkujännityksen piikkiin.. samoin kuin koko tappio

Kokonaisuutena en hirveän huolissani jaksa olla, kyllä tästä vielä hyvä tulee..

Mun mielest koko joukkue näytti eilen jotenkin ponnettomalta eikä pelkästää Mave ja Peltsi. Toki 2 ja 3 erä oli ässien mut jotenkin ponnetonta oli peli ja näennäistä yritystä,ei todellista taistelua eikä taklauksia. Ehkä menee jännityksen pikkiin kun oli eka kotiottelu. Torstain lukko voitto osoitti sen että tästäkin porukasta löytyy potentiaalia joten en näe syytä huoleen ja kausi on vasta alkanut. Ja kyllä Pelikaneilla oli oma osuutensa Ässen vaisuun esitykseen.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
kelmi kirjoitti:
PS. sana porilainen kirjoitetaan pienellä ellei kyseessä ole erisnimi.
neuvokaapa te nyt puolestanne minua onko se lahtilainen vai lahtelainen vai jopa lahtiaani?

Miten ois lahtari ? ;-)

Edit. tämän keskustelunaiheen voinee jättää sikseen, itse ainakin keskustelen paljon mieluummin täällä, silloin kun keskustelen, jääkiekosta, enkä siitä että kumpi on isompi mulkku.

Totta. Mutta kun tämä keskustelu nyt kerran aloitettiin, niin sanottakoon sen verran, että jos Pata olis ollu valttia kaukalossa ja Pelsut olis saaneet 6-0 kuokkaansa, niin varmasti niitä riidanhaastajia olis löytynyt silloin heidän leiristään ja nyt keskusteltaisiin siitä, että kaikki "lahtarit" on täysiä mulkkuja.
Joskus 80-luvulla Ässät vei Tapparaa kauden avauksessa Tampereella 10-muna niin joillekin kotijoukueen kannattajille se oli niin kova paikka, että piti ihan väkisin ryhtyä riihitteen hallin ulkopuolella ottelun jälkeen jos vain punaista fanipaitaa sattui silmiin osumaan.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Paavo kirjoitti:
Mun mielest koko joukkue näytti eilen jotenkin ponnettomalta eikä pelkästää Mave ja Peltsi. Toki 2 ja 3 erä oli ässien mut jotenkin ponnetonta oli peli ja näennäistä yritystä,ei todellista taistelua eikä taklauksia. Ehkä menee jännityksen pikkiin kun oli eka kotiottelu. Torstain lukko voitto osoitti sen että tästäkin porukasta löytyy potentiaalia joten en näe syytä huoleen ja kausi on vasta alkanut. Ja kyllä Pelikaneilla oli oma osuutensa Ässen vaisuun esitykseen.

Maven haluttomuus näkyi kilometrin päähän... Peltsi pelas kyllä ihan ok pelin, ei loistanut, muttei erottunut negatiivisestikaan. Sammalkangas hoiti hommansa ainakin puolustuspäässä eleettömästi. Varmaa peruspelaamista ilman mitään hasardeja.
Kuusela on edelleen hirvittävässä tikissä. Kun Krisulle vaan saadaan paikka luotua, niin viimeistelyprosentti on aika kova.
Kaltiainen pelas sellaisen normaalin pelin. Ehkä Pelsujen toinen maali ekan erän loppuun olis ollu otettavissa, mutta sen lisäksi ei mitään hirvittäviä virheitä. Tosin ei kyllä mitään ilmiömäisiä pelastuksia tarvinnut tehdä. Virkaveli Satosaari sen sijaan oli kiistatta kentän hahmo. Nupen opit on tehneet kaverista entistäkin paremman. Kun vaan pelaa tuolla tavalla jatkossakin, niin Niemen ei varmaan montaa peliä tarvi pelata.
Aston erottui joukosta vähemmän edukseen. Syöttöjen osoittellisuudessa on rutkasti parannettavaa, purut omasta päästä meni minne sattui - yleensä pitkäksi tai vastustajan lapaan. Naurov väläytteli muutaman kerran, mutta ei ainakaan vielä noussut mitenkään muita etevämpänä esiin.
Helge pelas juuri sellaista peliä kuin häneltä odotinkin. Jantunen oli ekan erän yv-tilanteita lukuunottamatta yössä jopa pahemmin kuin Mave.
 

Juha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oi Lahti On!
3 pistettä

Eipä tullut ihan turha reissu Poriin. Iltapäivä alkoi julkkisbongailulla kun osa häävieraista ilmestyi samaan hotelliin, johon kirjauduin yöksi. Tulipahan bongattua mm. Viivi ja Inka livenä - yllättävän pirteinä olivat aamupalalla sunnuntaina :-)

Itse pelistä onkin kaikki tärkeimmät huomiot jo sanottu. Satosaari oli kertaluokkaa vakuuttavampi kuin Niemi torstaina ja sai täysin ansaitusti 3 tähteä. Myös yhden tähden saaneen Jussi Saarisen palkitsemisesta olen samaa mieltä. Ainoa ero minun ja JA-raadin välillä syntyikin 2 tähden saajasta, nimittäin Salmela ei mielestäni ollut noin hyvä. Olisin nostanut hänen sijastaan esiin Jarkko Gladin. Siinä on meillä varma puolustaja, joka pysäyttää miehen uusienkin sääntötulkintojen aikana. Taklaa oikein ja osaa yllättävän hyvin riistää kiekkoja ilman koukkimisia. Ei Salmelakaan jäähyjä ottanut mutta Anssi yrittää toisinaan liikaa yksin, syötön pitäisi lähteä paljon aiemmin. Nyt tuli kiekonmenetyksiä mutta onneksi vastahyökkäykset eivät kostautuneet.

Kaiken kaikkiaan Pelicansin hyökkäyspeli ei torstaista ollut paljoakaan kohentunut. Edelleen kiekkoa siirrellään liikaa (muutkin kuin Salmela), laukauksista ne maalit kumminkin tehdään. Suoraviivaisuutta lisää, niin maalejakin syntyisi. Tämä koskee erityisesti ylivoimaa.

Suurin pettymys oli ehkä Karo Koivunen. En sano että Karo olisi erityisen huonosti pelannut, hänet on vain liian helppo taklata irti kiekosta. Taitoa kyllä löytyy mutta kokoa/voimaa puuttuu. Samankokoisista Saarisen veljeksistä oli paljon enemmän iloa.
 

EspenJokerit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
korkki kirjoitti:
Se vaan on että nuo savut ovat kiellettyjä, josta siitäkin on kiittäminen erään nimeltämainitsemattoman joukkueen "faneja".

OT:

Ketäköhän mahdat tarkoittaa? Tuskin se meistä on lähtenyt se kielto? Vai kuinka?

Eiköhän soihdut ja savut ole ollut käytössä jalkapallokentillä ennenkuin Me ruvettiin niitä käyttämään?

Soihdut lasketaan ilotulitteisiin ja ovat laissa kiellettyjä, mutta lasketaanko savut myös samaan kategoriaan? Jos joku lakia tunteva osaa sanoa?

Jatkakaa..
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
#18 kirjoitti:
Vielä kun saatte ne rummut heivattua helvettiin ja jotain lauluja mukaan kannustukseen niin hyvä tulee. Pelkkää Ässät huutoa on tylsä kuunnellä 60min saatika sitten koko kautta. (ai niin olihan ennen pelin alkua carneval de paris hoilaus)

Pakko vielä tarttua tähän, koska eilisen Canal+ pelin perusteella yhdelläkään Pelsufanilla ei ole pienintäkään varaa alkaa neuvomaan porilaisia omien kannustamisesta. Hiljaista, hyvin hiljaista oli Isku-Areenalla eilen.

Viime keväänä olit varmasti jollain tapaa seuraamassa Ässien pleijareita ja niissä kannustus oli suorastaan hurjaa. En sitten tiedä, onko "Ässät" huuto tylsää, mutta ainakin mahtavan kuuloista se parhaimmillaan on, sekä siivittää joukkueen ajoittain huikeisiin suorituksiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös