La 16.4.2016 Tappara - HIFK (2. finaali)

  • 15 856
  • 98

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
IFK oli kaikki palikat tappaa peli ekassa erässä. Niin ei tapahtunut ja IFK löylyttämisen sijasta nostikin Tapparan väsymyksen koomasta voittoon. Vieraat sekoili sen aivan itse ja vetivät itseään pölkyllä päähän, oli Törmäsen naama aika rutussa, heh heh

Henkisesti uskomaton voimapilleri, kiitos vierasjoukkueelle. Tappara on hyvä joukkue, todella hyvä ja kuten aiemmin kirjoitin, jos joukkue johtaa esimerkiksi 6min ennen loppua niin on todella vaikea tehdä heille maali. Tapparan pakka on tilanteen mukaan lähes saumaton.

Eilinen pohjanoteeraus sokeutti kaikki, minut myös. Mitään ei IFK saa enää ilmaiseksi. Taistelukirves on noussut ja nyt täydessä tanassa.

HIFk on kuitenkin edelleen suosikki pyttyyn.
 
Viimeksi muokattu:

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos IFK ei saa ylivoimaa toimimaan, kääntyy tämä sarja Tapparalle. Tappara kuitenkin räppää ylivoimamaalin sieltä ja toisen täältä.

Eihän HIFK osunut ylivoimalla perjantainkaan pelissä, ja silti tuli 4-0-voitto, kun oma peli kulki kohtalaisesti (ei erinomaisesti, kuten jotkut hehkuttivat) ja Tappara oli sysipaska.

Tänään kaukalossa nähtiin eilistä selvästi parempi Tappara. HIFK:lta ei toiminut ylivoima eikä muukaan maalinteko, ja silti Tappara väänsi vain nihkeän 2-1-voiton, jossa ratkaisu tuli Husson hörpystä. Maalimäärillä ei tietenkään ole väliä, koska vain voitot lasketaan, mutta Tapparan selvä tasonnosto ja HIFK:n tasonlasku tuottivat hyvin tasaisen ottelun, joka ratkesi onnekkaasti.

Kun HIFK alkaa taas osua, niin Tappara ei kestä maalintekokisassa mukana, ei edes Laineen kanssa.
 

wloff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun mielestäni Tappara ei todellakaan ollut tänään mitenkään parempi. Teki enemmän maaleja ja ansaitsi toki voittonsa, mutta pelillisesti ei kyllä saanut oikein mitään aikaan. Yksi ylivoimamaali ja yksi ihan tajuton räkämaali, IFK:lla ei ylivoima toiminut ja oma räkäinen maali hylättiin. 5v5 Tappara ei ollut pelottava missään vaiheessa, sai vain meidän hyökkäyspelin tapettua paikoitellen.

IFK vei ekaa erää pelitilanteiden valossa 2-0, Tappara tokaa 1-0 ja kolmas oli aika tasaista vääntöä. Toki vain maalit lasketaan, joten turhaa selittelyä tottakai, mutta mun kirjoissa tämä oli todellakin IFK:lta hävitty peli eikä niinkään Tapparalta voitettu peli.

Ainakin noi ihmeelliset "niinköhän me voitetaan yhtäkään peliä loppusarjan aikana" -höpinät voi unohtaa saman tien.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
No joo, jonkinaikaa oli Tappara todella hyväkin, eka erähän oli aivan katastrofi, enpä ole moista myllytystä Tampereella nähnyt aikoihin. Olihan sitten toisaalta Tapparalla monta tolppaakin ja Ifk teki ainokaisensa Tapparan suosiollisella avustuksella.
Hienot kaksi erää kuitenkin lopulta. Tappara selvästi oppi jo hieman tavoille, kuinka Ifk pelaa. Hienointa oli että Ramu ei kyennyt muuta kuin heittämään jumbojetteja liian kauas eikä ne laskeutuneet kuin Hakilla.
Yks mikä hieman risoo on tämä, kun Salminen Teemukaan ei millään pysty nostamaan katkennutta mailaa jäästä vaikka maila on hänen jaloissaan ja peli pyörii useita minuutteja. Käsittämätöntä että se ei sitä ehdi nostamaan, eikä kukaan muukaan neljästä raitapaidasta.
Kyllä komeasti Laineen lämäri vauhdilla neliön sisään ajosta, hieman jäi taakse niin ei noussut. Muutama kuti ranteella mihin Husso ei ehtinyt the cat sanoa. Voipi tulla mukava sarja vielä.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tasaista oli. HIFK oli hieman edellä 5vs5 -pelissä, mutta parempi erikoistilannepelaaminen ja maalivahtipeli ratkaisi Tapparalle voiton. Tappara olisi tosin voinut ratkoa pelin aiemmin, jos rimat olisivat kääntyneet maaleiksi. Paten tykki pääsi taas laulamaan eikä ollut Hussolla mitään saumaa noissa tolppakudeissa. Tapolalle sellainen vinkki, että kakkosylivoimasta Ilomäki ja Haapala vaihtoon ja Dixon sekä Peltola tilalle. Nyt on onneksi muutama päivä aikaa huilia ja ladata akkuja, jotta pystytään tiistaina vastaamaan IFK:n aktiivisuuteen.

Kelvollinen esitys, mutta ei ole kaksi ensimmäistä finaalia yltänyt viihdearvoltaan Kärppä-sarjan lukemiin. HIFK on tehnyt kyllä minuun kovan vaikutuksen. Nopea ja vahva joukkue, joka on nähdyn perusteella selvä suosikki mestariksi.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kelvollinen esitys, mutta ei ole kaksi ensimmäistä finaalia yltänyt viihdearvoltaan Kärppä-sarjan lukemiin.

Itse olen toista mieltä tämän jälkimmäisen ottelun osalta, jossa Tappara heräsi pelaamaan. Pari viimeisintä Tappara-Kärpät -ottelua oli melkoista kyttäilyä ja game seven oli tasoltaan erittäin heikko joukkueiden väsymyksestä johtuen.

Tänään nähtiin jo kunnon kamppailua ja jonkinlaista taklauspeliäkin. Hyvää viihdettä.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kasvojen pesu, mut ei Tappara vielä ihan Kärpät sarjan tasolle päässyt, kun ajoittain.
Miten minusta tuntuu että se tasolle pääseminen on jatkossakin vaikeaa. Sitä selitystä, kun on täällä päässä kuultu jo aika pitkään. Toki jos IFK:n pitää vain yhdessä tehdyssä niin toki ison osan peleistä voitaa. Kai huomasit, että ekan maalin pohjusti tuomari ja voittomaalikin aika samanlainen mitkä ei toisessa päässä maaliin jaksaneet.
 

BaronFIN

Jäsen
Tömänenhän tekee itsestään vinkujan kun kitisee hylätystä maalista. Antaisi jo olla. Mutta mitäs muuta Jokeri-taustaiselta jääkiekkoilijalta voi odottaakaan.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
IFK on paremmin liikkuva, nälkäisempi ja tasaisempi jengi.

Liikkuvampi oli sarjasssa ensimmäiset 4.erää. Ensimmäisessä erässä ajattelin ettei hyvältä näytä juurikin tuon liikkeen suhteen. Värliasien takaa uskon tuon edun liikkessä nyt menneen ohi. Tapparalla oli kuitenkin "kovemmat" välierät ja se ei voi olla näkymättä henkisesti ja fyysisesti. Tähän nähdäkseni HIFK ja Törmänen yritti iskea myös Tampereella, se paistoi myös pelin jälkeen kommenteista. Tappara on kuitenkin sitkeä ja se jaksaa pelata, HIFK ei omaa ekan erän höyryään kyennyt pitämään yllä. Nyt tulee mukavat välipäivät tähän ja puntit tasoittuu tämän osalta. Tämän päivän voitto oli torjuntavoitto.

Nälkäisemmästä ja tasaisemmasta voidaan olla montaa mieltä.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Miten minusta tuntuu että se tasolle pääseminen on jatkossakin vaikeaa. Sitä selitystä, kun on täällä päässä kuultu jo aika pitkään.

On tosiaan hauskaa, miten tuo Kärppä-sarja on nyt kaiken mittari, se on suunnilleen määrittänyt jääkiekon tason uudelleen. Eikä siinä mitään, hyviä pelejä olivat, tuli katsottua. Seiskapelissä kuitenkin taas ratkesi ja oli ihan yhtä tasaista kuin ennenkin, mitä nyt Kärpät oli ehkä flegumpi kuin parina edelliskeväänä. Mutta jos Kärpät olisi voittanut, niin sarjaa ei varmasti olisi Tappara-leirissä paljon muisteltu. Ja Kärppien puolella se olisi ollut vain business as usual. Ehkä tuo Kärppä-pelien ylivertaisuus tulee siitäkin, että Tappara pystyi viimeinkin kukistamaan pahaksi painajaiseksi osoittautuneen Kärpät.

Paten tykki pääsi taas laulamaan eikä ollut Hussolla mitään saumaa noissa tolppakudeissa.

Se on maalivahdin kannalta aika yhdentekevää, onko niissä tolppakudeissa saumaa vai ei. Vetihän Laine muistaakseni sivuverkkoonkin. Ikimuistoisessa, jääkiekkoilun tason uudelleen määrittäneessä Kärppä-sarjassa Laine sai kiekon kyllä maaliinkin, ja niissä laukauksissa maalivahdilla ei oikeasti ollut saumaa.

Enemmän Hussolla on miettimistä siinä voittomaaliksi jääneessä lirussa. Vaikka ei tullut tarvittavia apuja HIFK:n puolustukseltakaan, Tapparan pelaaja sai ihan vapaasti hakata Hussoa patjoihin. Tuota lipsahdusta lukuun ottamatta Husso pelasi kyllä ihan hyvin, Karhunen toki paremmin.

Liikkuvampi oli sarjasssa ensimmäiset 4.erää. Ensimmäisessä erässä ajattelin ettei hyvältä näytä juurikin tuon liikkeen suhteen. Värliasien takaa uskon tuon edun liikkessä nyt menneen ohi. Tapparalla oli kuitenkin "kovemmat" välierät ja se ei voi olla näkymättä henkisesti ja fyysisesti.

Kyllä HIFK oli kolmannessakin erässä selvästi liikkuvampi. Jostain se liike löytyi taas, mutta tehottomuus vaivasi. Ilmeisesti Tapparalla Kärppä-sarja painoi ensimmäisessä ja kolmannessa erässä, mutta ei toisessa, jossa Tappara vei selvästi peliä. Mielenkiintoiset ovat välierien vaikutukset.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Näin ulkopuolisena tarkkailijana totean pelin ihan viihdyttäväksi. Ihmetyttää silti miten HIFK:lla on varaa antaa Åstenin verran tasoitusta Tapparalle. Kaveri on tyhmä kun saapas ja vielä viitsii pelin jälkeen ihmetellä, kun tuomari on etukäteen kertonut sällin olevan erityistarkkailussa. Joo, varmaan vähän epäreilua, mutta noilla näytöillä mitä kaukalossa on männä vuosina annettu, niin eihän se tule kellekään yllätyksenä, että tuomaritkin tietävät milloin kaveri on kaukalossa. Lisäksi ne jäähyt olivat vielä päivänselviä.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Vai että tuomari alusti Tapparan maalin. :) Minusta se näytti Plastinolta.

HIFK oli ekan erän selvästi edellä, mutta ei pystynyt hoitaan painetta maaleiksi. Sit se perinteinen, voita heikot hetket niin voitat pelin. Tokassa erässä Tappara oli edellä. Kolmas ehkä tasan?

Ramstedt pystyttiin pitämään aisoissa ja yv meni Tapparalle. HIFK:n pakit pelaa hyvin hyökkäyssuuntaan ja ihmettelin kun ylivoimassa HIFK yritti vain läpisyöttöjä Tapparan todella tiiviin neliön läpi. Vaikka siniviivalla oli ihan julmetusti tilaa. Se oli aika mielikuvituksetonta.

No Tappara pääsi mukaan sarjaan ja siitä on hyvä jatkaa. Vaikka voitto tulikin aika keskinkertaisella pelillä. Selvästi HIFK fanit ei usko, että Tappara pystyy vielä parantamaan, sen verran ylimielistä settiä. No se nähdään ensi viikolla. :)
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Kyllä HIFK oli kolmannessakin erässä selvästi liikkuvampi. Jostain se liike löytyi taas, mutta tehottomuus vaivasi. Ilmeisesti Tapparalla Kärppä-sarja painoi ensimmäisessä ja kolmannessa erässä, mutta ei toisessa, jossa Tappara vei selvästi peliä. Mielenkiintoiset ovat välierien vaikutukset.

Noh. Itse en kyllä viimeisessä erässä nähnyt liikkeen osalta mitään eroa HIFK:n hyväksi. Se, ettei Tappara kirmaa kaukalossa johtoasemassa ei ole mitenkään uutta. Mielenkiintoista on nähdä kuinka erilailla voi pelin nähdä.
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sen mää vaan sanon, että ihmeen paljo saa Laine tilaa ja aikaa verrattuna kahteen viimeiseen Kärppä-peliin. Eikö ifk oo kuitenkaan ottanu sitä niin isona uhkana vai eikö kuulu Törmäsen filosofiaan (päällystakit). Tänään olis voinu kaks kertaa hyvin helähtää, kolmeki. Eilenki sen mitä ehdin kattoa, Laine kierteli aika vapaasti. Ei siinä, 0 maalia finaaleissa, mutta tää kaveri ku onnistuu kerran, iskee äkkiä sen kolme, jos tilaa saa. No katotaan miten homma etenee. Faneille ikävä, mutta muuten hyvä tää rauhallisempi pelitahti. Mitä sitä nyt 2 päivää keksii...
 

Sammy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näin ulkopuolisena tarkkailijana totean pelin ihan viihdyttäväksi. Ihmetyttää silti miten HIFK:lla on varaa antaa Åstenin verran tasoitusta Tapparalle. Kaveri on tyhmä kun saapas ja vielä viitsii pelin jälkeen ihmetellä, kun tuomari on etukäteen kertonut sällin olevan erityistarkkailussa. Joo, varmaan vähän epäreilua, mutta noilla näytöillä mitä kaukalossa on männä vuosina annettu, niin eihän se tule kellekään yllätyksenä, että tuomaritkin tietävät milloin kaveri on kaukalossa. Lisäksi ne jäähyt olivat vielä päivänselviä.

Ja taas jälleen täytyy puuttua tähän aiheeseen. Oletko sä nähnyt esim. tällä kaudella yhtään Åstenin peliä, vai huuteletko sinäkin häntä tyhmäksi tietämättä mitään? Voisitko luetella nyt aluksi niitä Åstenin tyhmiä näyttöjä, millä on aiemmin sotkettu oman joukkueen peliä?
Tänään kaksi hölmöä jäähyä, mutta ne jäähyt olisi voinut tapahtua kenelle tahansa toisellekin pelaajalle, kumpikaan ei ollut mitään sikailuja/ärsytysyrityksiä.
Sen voin itsekin sanoa, ettei Åsten ole pelannut tarpeeksi hyvin pelillisesti Playoffeissa, mutta sillä ei ole mitään tekemistä tyhmyyden kanssa.

ps. ja älä anna esimerkiksi sitä tilannetta Mestiksestä, jossa Åsten työnsi pelaajan päätyyn ja sai pelikieltoa. Koita antaa joku toinen esimerkki.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vai että tuomari alusti Tapparan maalin. :) Minusta se näytti Plastinolta.

HIFK oli ekan erän selvästi edellä, mutta ei pystynyt hoitaan painetta maaleiksi. Sit se perinteinen, voita heikot hetket niin voitat pelin. Tokassa erässä Tappara oli edellä. Kolmas ehkä tasan?

Ramstedt pystyttiin pitämään aisoissa ja yv meni Tapparalle. HIFK:n pakit pelaa hyvin hyökkäyssuuntaan ja ihmettelin kun ylivoimassa HIFK yritti vain läpisyöttöjä Tapparan todella tiiviin neliön läpi. Vaikka siniviivalla oli ihan julmetusti tilaa. Se oli aika mielikuvituksetonta.

No Tappara pääsi mukaan sarjaan ja siitä on hyvä jatkaa. Vaikka voitto tulikin aika keskinkertaisella pelillä. Selvästi HIFK fanit ei usko, että Tappara pystyy vielä parantamaan, sen verran ylimielistä settiä. No se nähdään ensi viikolla. :)

Jaa sekö ei vaikuta jos tuomari blokkaa purkua hakevan pakin täysin? Grilforss olisi saanut 99% tod.näk purun jonka tuomari esti, sikäli vähän paskaa tsägää ekassa maalissa. No nämä on näitä eikä niiden taakse kannata lähteä totaalisesti.

IFK:n olisi pitänyt pystyä tekemään 1.maali, se olisi laittanut Tapparan seinää vasten, nyt se jäi uupumaan ja Tappara käytti oman YV:nsä. Hauskaa miten Tappara fanit odottaa kieli pitkällä kunnes joukkue pääsee Kärpät sarjan tasolle, energia ei varmasti ole aivan 100% välierien jäljiltä, mutta vanha mantra peli on suhteessa vastustajaan on myös aika kovaa faktaa. Pidin ennen sarjaa Tapparaa lievänä ennakkosuosikkina voimasuhteissa, en pidä enää näiden 2 pelin jälkeen. Tappara näyttäisi olevan täysin haastettavissa, ihan sama vaikka saavat jalkansa tiistaina paremmin liikkeelle, IFK on edelleen nopeammin ja aloitteellisemmin pelaava joukkue.

Sen lisäksi että Tappara on ollut jalalla jäljessä, myös taktisesti IFK on pystynyt murtamaan Tapparaa. Yllättäen se Tapparan träppi vuotaakin ja viisikkopuolustuksesta löytyy isoja reikiä. Maalipaikat keski sektorista IFK:lle tässäkin pelissä. Kääntöpuolena, IFK ei olekkaan sysipaska puolustamaan ja IFK pystyy tukkimaan keskialueen jopa Tapparaa paremmin. Tasaisia pelejä tullaan näkemään varmasti jatkossakin, ja tämä sarja voi mennä kummalle tahansa.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Selvästi vaikuttaa minkälaisella kokemuspohjalla näitä katsoo. Minusta Tappara on erä erältä parantanut ja en näe syytä miksi niin ei kävisi vielä jatkossakin. Lopputuloksen sitten määrittää paljonko HIFK parantaa.

Åstenia on tässä haukuttu, mutta totuuden nimissä HIFK:n nelonen veti todella hyvän pelin. Pisimmät pyörityksen Tapparan päässä nähtiin siltä. Positiivinen yllätys minulle.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jännästi on kyllä ennakkoasetelmat pettäneet. Molemmat lukeneet läksynsä, Törmänen vähän Tapolaa paremmin.

Mahtava taistelu tästä tulee.
 
Peli on varmasti aaltoillut ja molemmilla ollut vaiheensa, mutta eihän tuosta tarvitse kuin katsoa Nelosen kooste, niin olennainen selviää. Tapparalla oli useampia paikkoja, mm. kolmesti tolpassa, joten ihan ok tulos.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Kiitos tyylikkäille HIFK-faneille hallissa tänään, hyvää meininkiä. Peli oli muuten aika väsynyttä läpsyttelyä.

muaddib
 

Knight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Laineen pieni nerokas näpy ja tällä kertaa kädettömmistä kädettömimmät saivat sen sisään. Totuus on tämä. Ratkaisijat Tapparalla todella vähissä.

Ensimmäisessä erässä IFK:n maali hylättiin ties mistä syystä. Sääntökirjan mukaan joko maali tai IFK:lle jäähy. Nyt vedettiin ns. puolivälin tuomio. Ei nyt ihan väärin sekään. Osoitetttiin pelinlukutaitoa.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Otteluvalvoja kertoi näin tuosta hylätystä maalista:
-ei ollut rangaistavaa tilannetta. Raskilta lähti terät alta, kontakti maalivahtiin tuli ennen kuin kiekko meni maaliin, eli ei voi hyväksyä. Täysin yksiselitteinen, niin montakertaa katsoimme videolta, kertoi otteluvalvoja Rami Savolainen.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Ensimmäisessä erässä IFK:n maali hylättiin ties mistä syystä. Sääntökirjan mukaan joko maali tai IFK:lle jäähy. Nyt vedettiin ns. puolivälin tuomio. Ei nyt ihan väärin sekään. Osoitetttiin pelinlukutaitoa.

Aloitus vietiin keskialueelle ja eikös noissa vahingollisissa maalivahdin häirinnöissä näin kuuluukin tehdä?
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vai että tuomari alusti Tapparan maalin. :) Minusta se näytti Plastinolta.
Perkele, en ehtinyt huomaamaan, että Nickillä oli jossain kohtaa raitapaitaa päällä?

Helsingissä on jäänyt nyt levy päälle moraalisista ja moraalittomista. Voitaisiinko siirtyä jo eteenpäin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös