LA 15.3. K-Laser - D-kiekko mestiskarsintaa

  • 3 287
  • 17

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Tänään pelataan pohjoisessa molemmille joukkueille elintärkeä ottelu noususta Mestikseen. Suomi-sarjan kahden parhaan mittelössä ei joukkueiden aiemmilla kohtaamisilla kannata liiaksi spekuloida - ne ovat kyllä tänään historiaa kiekon pudotessa jäähän.

Kummallakin joukkueella on voitto alla Mestis-joukkueesta viime viikolta ja kummankin joukkueen kohdalla voitto oli nähtävästi vähintään ansaittu. Se tekee pelistä entistä mielenkiintoisemman, koska itseluottamuksen luulisi olevan nyt korkealla kummassakin leirissä.

K-Laserin vahvuutena on kenties kokeneempi pelaaja-arsenaali. D-Kiekolla puolestaan palaajamateriaalin laajuus, ketjujen saumaton viisikkopeli sekä nopea suunnanvaihtokyky. Lisäksi uskon, että piilossa olleet tehotkin maalinteossa voivat tuttua vastustajaa vastaan ponnahtaa esille.

Ainakaan D-Kiekolla ei pitäisi olla pahempia loukkaantumisia ja poissaoloja pelistä. Lisäksi vasta loppukaudesta luistimet taas jalkansa sitonut puolustaja Muotka alkaa löytää syöttöpeliinsä varmuutta ja tuo kokoa puolustukseen. Vieraspeliin on siis helppo matkustaa. Lisäksi runkosarjassa D-Kiekko onnistui vieraissa kotikaukaloa vahvemminkin, joten voittoa tuliaisiksi täällä odotellaan lauantai-illasta.

Mutta tasainen ottelu on luvassa. Voittajan tämän illan ottelusta uskon pelaavan Mestistä ensi kaudella, joten panostakin on riittävästi lauantai-illan huumaan. Osallistukaahan keskusteluun ennen peliä ja sen jälkeen. Paikalla katsomossa olevílta olisi mukava saada analyysia itse pelistä. Teksti-Tv ei niin paljoa kerro.
 
Olispa kyllä mielenkiintoinen matsi lähteä paikanpäälle katsomaan mutta työt ne haittaa vapaa-ajan iloja. :(

Tosiaankin mielenkiintoinen matsi tulossa ja itselläkin tunne että voittaja taitaa olla jo lähellä Mestis-paikkaa ensikaudelle.
Laserin pelissä huolestuttavinta oli edellisessä Titaanit pelissä pelin ailahtelevuus pelin sisällä. Välillä loistavaa pelaamista ja pelin hallintaa, seuraava vaihto ja katastrofi on valmis. Lisäksi vähän mietityttää pakkimateriaalin kapeus, Mestis-tason pakkeja kolme... Siltavirta, Saavinen ja M.Syrjä. Pietiläkin vielä menee mutta sitten onkin jo isompi pudotus joukkoon muut mukana olevat. Laserin peli muutenkin ollut hyvin ailahtelevaa kauden aikana. Voitto on otettu vain silloin kun se on ollut pakko ottaa, ja nyt se tosiaankin on pakko ottaa.

Tsemppiä Laserille peliin ja menkäähän Oululaiset kannustamaan ja katsomaan hieman verkkaisempaa mutta omalla tavallaan viehättävää peliä Raksilaan nyt kun Ilves peleistäkin on vapaa ilta.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jep. Tänään voitto kotiin ja ensi kaudella olisi JYPin nuorisomestareille pelipaikkoja tarjolla miesten peleistä myös omalta kylältä. Ei tarvitsisi poikia ajattaa Mikkeliin yms.

Uskon myös tämän pelin voittajan olevan erittäin vahvoilla mestis-paikan suhteen ja täytyy jännätä ihan tosissaan Disen puolesta!
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
D-Kiekolta ovat näköjään sivussa keskiviikon pelistäkin puuttuneet Tommi Tervo ja Jari Markkanen sekä lisäksi puolustajat Marko Laurikainen ja Riku Silvennoinen.

Ykköskenttään Laurikaisen paikalle on nostettu Joonas Roivainen. Nuorelle pakille voi olla tiedossa kova ilta Laserin tähtien kanssa. Jatkosarjan kahden tehokkaimman puolustajan poissaolo ei myöskään lupaa hyvää tehottomuusongelman ratkaisemisen kannalta. Onneksi Hanhikoski ja Muotka ovat nousukunnossa.

Lopputuloksen lisäksi mielenkiintoista illan ottelussa on näin D-näkökulmasta ennen kaikkea se, onnistutaanko pelin hallinta viimein kääntämään maaleiksi. Edellyttäen nyt tietysti, että tänäänkin kyetään hallitsemaan peliä.
 

Luz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Red Wings, Manchester United, Nettan
Paikalla enkä varmasti kirjoita pelistä yhtään mitään mihinkään.
 

Luz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Red Wings, Manchester United, Nettan
Paikalla enkä varmasti kirjoita pelistä yhtään mitään mihinkään.
Kuume nousee ja tekis mieli kommentoida, mutta paskat housussa.
 

Moosehead

Jäsen
Kuume nousee ja tekis mieli kommentoida, mutta paskat housussa.

Mikä tauti on tuollainen kun on kuumetta ja patikin kiiruhtaa housuun?

Asiaan. Aikamoisella vedenjakajalla ottelussa ollaan. Voittaja ottaa henkisen yliotteen vastustajaan myös seuraavaan otteluun. Jos jompikumpi onnistuu kahdesta seuraavasta matsista nappaamaan täydet 6 alkaa Mestis olemaan varsin lähellä.

Täytyy myöntää ettei Suomi-Sarjaa ole tullut juurikaan seurattua kuluvan kauden aikana. Jukka Ahvenjärvi & Troops ovat tehneet hienon nousun alasarjojen kurimuksesta ja mieluusti näkisin Jusu-Kiekon ensi kaudella Mestiksessä.
 

Luz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Red Wings, Manchester United, Nettan
Kakkaan aina kerran päivässä. Joskus lahkeessa on jopa vähän keltaista. View to a kill. Refereras i flefjut av Kaj Kunnas? WHO?
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No niin. Dise laittoi Laserille luun kurkkuun oikein huolella! Loistavaa. Toivottavasti sama tahti jatkuu näiden joukkueiden välillä myös Hippoksella ke.
 

Bosse

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Diskos
Yllättävän komeaa on ollut meno Disellä. Ekan pelin seuranneena häviö Titaaneille meni aika pitkälti jännittämisen piikkiin. Nyt voitot Salamoista ja K-laserista. Hyvältä näyttää. Olishan se hienoa nähdä D Mestiksessä.
 

Moosehead

Jäsen
Tiistaina voitot D:lle ja Titaaneille ja tämän jälkeen joukkueet voivatkin sopia pelaavansa tasan päätöskierroksella, jolloin molemmilla on paikat Mestikseen ensikaudeksi.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tiistaina voitot D:lle ja Titaaneille ja tämän jälkeen joukkueet voivatkin sopia pelaavansa tasan päätöskierroksella, jolloin molemmilla on paikat Mestikseen ensikaudeksi.

Paitsi että tasureita ei vissiin voi pelata, vaikka kuinka sopisi. Eikös nämäkin pelit ratkaista rankkareilla, jos ei muuten eroa synny.
 

nufc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä,Newcastle United
Yllättävän komeaa on ollut meno Disellä.

Suomi-sarjaa ja Mestistä jonkun verran seuranneena ei niinkään kova yllätys, edelleenkään Suomisarjan kärjen taso ei hirveästi eroa Mestiksen häntäpäästä.Tuntuu vaan olevan niin että Mestistä pidetään vielä jotenkin ylivoimaisen kovana sarjana verrattuna Suomi-sarjaan mutta näinhän ei ole.Väitän että Suomi-sarjasta löytyy joka kautena 3-4 porukkaa jotka ovat samalla tasolla kuin Mestiksen häntäpää. Joka vuosi Mestikseen on nousijoita löytynyt ja mitä olen D-Kiekon pelejä nähnyt niin en pitäisi kovinkaan isona yllätyksenä jos D-Kiekko nousee.
 

Jusu7

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olipa yllättävän iso voitto D-miehille tänään. Aivan loistava juttu olisi ylipäätään jyväskylän jääkiekolle saada Mestis-joukkue kartalle, ei tarvitsisi enää lähteä omien poikien maailmalle pelaamaan kun löytyisi omasta kaupungista se Mestisjengi josta haetaan vauhtia liigaan. Toivotaan, että keskiviikkona saataisiin voitto ja sitten myöhemmin sinetti nousulle.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Toivotaan, että keskiviikkona saataisiin voitto ja sitten myöhemmin sinetti nousulle.

Toivotaan myös, että keskiviikkona paikalliset jaksaisivat JYP-hurmoksesta huolimatta raahautua hallille sankemmin joukoin tuomaan hurmoksen mukanaan. Kun ihmiset kerran Jyväskylässä menestyksen perässä urheilua seuraavat, niin nyt sitä menestystä olisi sitten tarjolla, Hippokselle siitä prkle!

Hieno voitto Diselle kaiken kaikkiaan ja antaa todellakin uskoa viimeiseen kolmeen peliin lähdettäessä. Voitto keskiviikkona kotona, jonka jälkeen todennäköisesti yksikin piste Mestis-jengeiltä vieraissa ja Diskos on palannut!
 

Moosehead

Jäsen
Paitsi että tasureita ei vissiin voi pelata, vaikka kuinka sopisi. Eikös nämäkin pelit ratkaista rankkareilla, jos ei muuten eroa synny.


Näinhän se menee. Kyseisessä tilanteessa joukkueille riittäisi tuo varsinaisen peliajan piste Mestis-paikan varmistamiseen. Lisäpiste tulisi voittajalle ikäänkuin bonuksena.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Jäähyjen määrä eilen oli aika outo juttu, ja yllätti kerta toisensa jälkeen, kun D-kiekon peliä netistä liiton sivuilta seurasin. Niiden aiheellisuuteen on vaikea tietysti ottaa kantaa, kun ei peliä nähnyt, mutta paljon tuli D:lle jäähyjä. Se tietysti oli hienoa, että kaikki vastustajan ylivoimat kestettiin.

Ja mikä oli kaikkein oudointa, niin kun Hippoksella ei 5-3 ylivoimakaan ole meinannut tuottaa tulosta viimeisissä peleissä, niin nyt sangen harvoista omista ylivoimista maalattiin melkein aina. Suunta on tietysti erinomainen.

Keskiviikkona koetetaan saada kaikki vähän ääntäkin kehiin sitten - eikö niin. Hoidetaan kauden viimeisessä kotipelissä oiva mahdollisuus vieraspelejä varten Mestisnousuun. Ikävää vain, ettei kautta voi päättää kotipeliin. Olihan ne melkoiset juhlat Hippoksella aikanaan, kun Diskos nousí nimenomaan Titaaneja vastaan ykköseen.

Sekin eilisessä lämmitti, että Ville pelasi nollat. Ja Hanhikoski näytti tilastojen valossa jatkavan huippuotteitaan. Kutkuttavan lähellä Mestis nyt on ja joukkueen tahtotila sekä kunto huippuluokkaa näihin karsintoihin. Eiköhän ne Salamat kaadu vieraissakin, kun D-Keikko laittaa luistimiin liikettä.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Avauserän jälkeen Laserin olisi pitänyt johtaa 2-0, sen verran parempi se oli. Kaksi tolppaa ja yksi ohi veto tyhjästä maalista. Lisäksi muitakin paikkoja oli. D-kiekon ensimmäinen maali oli halpa, kun Laserin heikoin pakkipari oli kentällä ja molemmat samassa kulmassa. Toisen voikin pistää moken piikkiin. Toinen erä olikin sitten tasaista D-kiekon maaliin asti ja sen jälkeen kentällä olikin vain D-kiekko.

Laserilla on selkeästi liian kapea materiaali. Kolmas pakkipari on aivan onneton. Kiekon saaminen omista pois ilman painetta näytti ylivoimaiselta haasteelta. Hyökkäyksessä sama homma, taso loppuu kahden kentän jälkeen. Ei ehkä niin dramaattisesti kuin puolustuksessa, mutta kuitenkin. Tämäkin peli olisi ollut ehkä voitettavissa, jos ne paikat olisi käytetty hyväksi ekassa erässä. D-kiekko pyöri siinä jaloissa, mutta kaksi vika erää oli sitten selkeästi vahvempi, mutta kuten sanottua tuuriakin oli kunnolla mukana ekassa erässä. Se mikä D-kiekosta pisti silmään oli se, että aivan sama ketä oli kentällä niin peli oli laadukasta toisin kuin Laserilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös