La 15.11.2008 Kärpät-JYP

  • 8 073
  • 33

ladamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Sergei Fedorov,D-Team
JYPin peli yskähdellyt viime aikoina oikeastaan pahastikin, mutta voittoja tullut silti. Onko asenteessa ja peliin valmistautumisessa ollut ongelmia vai vaikuttiko maajoukkue-miesten väsymys edellisiin peleihin? Joka tapauksessa tänään pitää hereilä olla ja asenne kohdallaan. Pitkästä aikaa JYP ei ole ennakkosuosikki. Itse luulen että peli ratkeaa kuten jatkoajan ennakossa kerrottiinkin ylivoimapelin tehokkuuteen. Ei turhia jäähyjä JYP, sillä tänään ei voiteta kolmella alivoimamaalilla.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
JYPillä mielenkiintoisin nimi kokoonpanossa on vastikään D Teamin riveihin ilmestynyt ex-HIFK Heikki Laine. Onhan tää nyt vähän pyllistys Heikkiselle, Lahdelle ja Virpiölle kun jätkät tekee tehoja matsi toisensa jälkeen ja sitten liigaan pääsee joku kädetön pökkelö? Mutta katotaan nyt mihin Hesus pystyy.
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Kokoonpanot

Kärpät:

Andersson-Corso-Aaltonen
Mikkola-Jokinen

Koivisto-viuhkola-Kuusela
Korpikari-Forrest

Viitakoski-Paakkolanvaara-Dahlman
Ylönen-Grönholm

Alikoski-Karppinen-Keränen
Ohtamaa-Backman (h)

Tarkki
(Koivisto)


JYP:

Pihlman-Immonen-Virtanen
Kaijomaa-Mäntymaa

Pesonen-Hytönen-Louhivaara
Välivaara-Malmivaara

Sipiläinen-Hakkarainen-Bicek
Viitanen-Forsberg

Laine-Vänttinen-Riska
Lippojoki

Tuokkola
(Wallinheimo)


JYPillä nelosen laidassa siis Heikki Laine. Mistäköhän tällainen mies mahtoi tupsahtaa? Ilmeisesti D Teamin kanssa ollut tekemisissä. Kärpät muistuttavat kovasti viime kauden JYPiä. Puolustuksen ja hyökkäys ovat pahasti epätasapainossa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kärppä lineup:

1. Kenttä
Andersson - Corso - Aaltonen
Mikkola - Jokinen

2. kenttä
Koivisto - Viuhkola - Kuusela
Korpikari - Forrest

3. Kenttä
Viitakoski - Paakkolanvaara - Dahlman
Ylönen - Grönholm

4. Kenttä
Alikoski - Karppinen - Keränen
Ohtamaa - Backman (13.h)

Tarkki (Koivisto)
 

Alttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lukko, Tomi Kallio
Jännittävä ja toivottavasti tiukka matsi tänään luvassa. JYP porskuttaa sarjakärjessä ja pieni pelko rökäletappiostakin kutkuttelee kankkujen välissä. Kärpät ovat kyllä kotimatseissa napsineet voittoja hyvällä prosentilla, mutta riittääkö se tänään. Tuskin Jypin alavireisyyskään loputtomasti kestää.

No, kovaa taistelua odotan. Jos Kärpät häviää hyvällä pelillä saappaat jalassa, niin tarvitse hävetä. Voittoa tässä kuitenkin lähdetään täysillä hakemaan, joten pitää heivata nyt nämä puheet arvokkaasta häviämisestä muusta sonnasta sivuun. Taitaa mennä kalsarikänniketjutavaraksi kohta. KÄRPÄT!
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Yllätävää, että Pekille annettiin Kärppämatsi, eikä Ilvesmatsi. Sinkku on kumminkin pelannut niin loistavasti viime aikoina vieraissa (Jokerit, KalPa, HIFK ja Tappara), että yksinkin on napsinu tuolta 3-6 pistettä.

Hyökkäysketjut on lievästi sanottuna mielenkiintoiset ja tekee kyllä Kärpistä ottelun ennakkosuosikin. Pesonen saa kovan näyttöpaikan kakkosen laidasta ja Laine nostettu neloseen Vänän ja Filipin kanssa.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Jaahas... Ne on sitten "avopäät" vastakkain - penkin takana meinaan :-)

Jos tästä nyt jotakin pitäisi ennakoida, niin näin mutu-pohjalta vaikuttaa, että naapuri vie pisteet Nykäskylään tiukan kontroilloidulla pelillä, jossa Kärppien etsikkoaika - tyypillisesti - eka erässä hierotaan suoraan Tuokkolan syliin. Toki - ilman maaleja ei kotijoukkuekaan jää, mutta ne johtuvat enemmänkin naapurin harvoista sekoiluista kuin Kärppien kautta linjan hyvistä otteista.
Kärppien rutiini ja pelillinen taso eivät riitä JyPin vastaaviin tällä hetkellä (kaudella?), joten Kärpät lähtee selkeästä altavastaajan asemasta illan peliin. Yksilön taitotaso hyökkäyksissä lienee molemmilla jotakuinkin tasoissa, mutta pakiston taidoissa ja osaksi sitä myötä viisikkopelissä (=> varmuus, kontrolli) naapuri vie tyylikkäästi ja nimenomaan eleettömällä rutiinilla edun itselleen - vielä viime kaudella tämä olisi ollut juuri toisinpäin...

Mistä moinen pessimismi?

No - esim. eilistä peliä en ollut sen paremmin katsomassa kuin kuuntelinkaan, mutta otteluraporttien pohjalta arvioituna KalPa oli hallitsevampi, se ottelua kontrolloiva osapuoli ja Kärpät loppua kohti lähinnä vikisi ja piti peukkua pystyssä Taaken puolesta - "Niin se maailma muuttuu, Eskoseni!"
Siis - mitään "viisastenkiveä" (tai -kaljua) Kärppien peliin ei tauon aikana(kaan) ole löytynyt, vaikka niukka voitto tulikin.

Toivon tietenkin, että olisin väärässä ja aina kaikki on mahdollista, mutta näin arkirealismin pohjalta aprikoiden...
 

ladamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Sergei Fedorov,D-Team
Olen todella iloinen Pesosen saatua kunnon näyttöpaikan kakkosvitjasta. Mies on kumminkin mielestäni viime otteluissa pelannut erittäin pirteästi, etenkin pelinopeus ja asenne ollut JYPin kärkipäästä. Toki pisteitä ei ole tullut,mutta katsotan illan jälkeen.
Tulosvetoon lukemat 4-2. Viimeinen tyhjiin.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
No niin, kolme kolmen pisteen voittoa putkeen, ei millään häikäisevillä esityksillä, mutta tässä vaiheessa kautta ei ole vielä niin väliksikään kunhan voitetaan. Tarkki oli eilen todella hyvä, toivottavasti jatkaa otteitaan ja todistaa kaikille niille, jotka väittivät Tarkin hyvyyden johtuvan kovasta pakistosta männä kausille, no nyt ei ole ainakaan puolustus rautaa :D

Kärppien pelin suurin ongelma nähdäkseni on tällä hetkellä tehoton ylivoima, mikä puolestaan aiheuttaa maalien vähyyden peleissä. Toisaalta av toimi eilen kiitettävästi Kuopiossa. Haastattelujen perustella YV:tä harjoiteltiin kovasti maaottelutaolla, toivottavasti tänään kotipelissä se aukeaa kunnolla.

Tiukka matsi varmasti luvassa, 2-3 pistettä pitäisi kotimatsista saada. piste.
 

akimoto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Edmonton Oilers, JJK, Man C
Varmasti kiihkeä peli luvassa. Molemmat joukkueet ovat olleet tällä viikolla helisemässä KalPan kanssa, vaikka molemmille 3 pistettä taskuun jäikin. JYPin peli ei tällä hetkellä ole uomissaan ja kun katsoo tuota Kärppien kokoonpanoa täytyy sanoa, että altavastaajana tähän otteluun lähdetään. Pitkävetoonkin laitoin ykköstä. Toivotaan, että Peki onnistuu niin voi olla mahkat pisteille. Jännä nähdä (kuulla radiosta) miten Laine onnistuu. Eipä ole kaverista hirveesti odotuksia. Jos olisi ollut aikaa tänään enemmän oisin lähtenyt Ouluun huutamaan Kärpät nurin, mutta tänään se ei valitettavasti järjestynyt. Toivotaan tiukkaa matsia.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
JYP tuli Ouluun jo eilen, Kärpistä ei ole ihan tarkkaa tietoa. Joka tapauksessa täysillä mennään taas. Ainakaan ei ole enää mitään säästeltävää Metallurg-peliin, joten kaikki pitää ladata tähän. Eikä tässä nyt muutenkaan paljon säästelyyn ole varaa kun taulukkoa katsoo!

JYP on kyllä tällähetkellä hirmuisessa iskussa. Matsien pistekeskiarvo on jyväskyläläisillä 2.30 p/ott, joka on kyllä todella huima! Tuota lukua katsoessa kävi jo hieman mielessä että näinköhän Jyppi nyt hyötyy tuosta "helpommasta" lohkostaan, mutta tarkemmin taulukkoa tutkimalla ei ainakaan tässä vaiheessa kautta suurta eroa lohkojen välillä näyttäisi olevan.

JYP on siis todellakin juuri niin kova kuin näyttää!! Sarjakärjen päänahka on aina haluttua tavaraa ja uskon myös että tänään jäällä nähdään taisteleva petolauma! Lauantaipeli, sarjakärki ja hanat virtaa, tunnelmaakin luulisi riittävän!!

PS. Kaipaan vieläkin sitä hehkeä äänistä naiskuuluttajaa, "Tervetuloa JYP Ouluun!"
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hallitseva ja tuleva mestari vastakkain - kiinnostava ottelu siis tulossa. Hieman tuo Laineen valinta nelosen laitaan ihmetyttää. Pelataanko tässä nyt jotakin peliä mestiksen ja liigan karenssiaikojen kanssa? Vai onko Dufva ja Alatalo yhdessä sopineet, että kun kerran Aarnio on poissa, niin joku toinen kädetön rynnijä pitää saada stuntiksi? Itse olisin kyllä antanut Laukkasen jatkaa omalla paikallaan, mutta toivottavasti Dufva tietää paremmin. Se tietenkin huolestuttaa ettei mukaan ole otettu 13. hyökkääjää - eli näillä mennään. Mutta annetaan miehelle mahdollisuus ennen kuin tuomitaan.

Kohta pitää varmaan jo lähteä kohti Raksilaa - jännittää saatanasti!
 

tiikeri

Jäsen
JYP on siis todellakin juuri niin kova kuin näyttää!!

Näistä parista tauon jälkeisistä peleistä JYP on saanut täysiä pistepotteja lähes puoli-ilmaiseksi ja pelillinen yleisilme on ollut vähintäänkin keskinkertainen. Joten hieman nuo tilastot siinä mielessä valehtelee joukkueen tämänhetkistä virettä ajatellen. Toki potentiaalia on paljon paljon parempaan, mutta JYPin avaimiesten kovat minuutit ja tiukka pelitahti eivät ainakaan hommaa yhtään helpommaksi tee. Kärpillä on vahva hyökkäyskalusto ja on helppo veikata vierailijoiden puolustukselle ja Tuokkolalle hikistä iltaa.

Hesus Laineen ilmestyminen JYPin kokoonpanoon oli kieltämättä aikamoinen pommi. Kaverihan on kiekollisesti täydellinen puukäsi, mutta pommittaa taklauksia ympäri kenttää senkin edestä. Tiedä sitten minkälaiset ohjeet hän on Dufvalta saanut, mutta luulisi että omien vahvuuksien kautta saa pelata, tyhmiä jäähyjä toki välttäen.

Pistekin Oulusta olisi ihan hyvä saavutus, pitää vaan toivoa että äijät jaksaa vielä tämän matsin puristaa satalasissa. Seuraavaksi olisi lähes viikon pelitauko edessä, joka tulee takuulla tarpeeseen.
 
Viimeksi muokattu:

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Kyllä alakerrasta voidaan suosiolal jättää Viitanen ja Forsbergi pois. Ilves peli oli näiltä kahdelta huono ja sama linja tuntui tänäänkin jatkuvat. En ymmärrä vieläkään mitä Viitasella tehdään.

No nyt on vajaa viikko aikaa päästä takaisin sille pelaamisen tasolle missö oltiin. tälläisellä peli ei hyvä heilu.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Uskon, että tappio välillä tekee joukkueelle ihan poikaa. Viimeiset voitetut pelit alkoivat olla jo jotenkin niin virkamieskiekkoa, että tähän tappio - jalat maahan - viikon lepo ja harjoittelu - homma taas maistuu.

Onnea Kärpille voitosta!
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
3 pistettä hyvän taistelun jälkeen, kyllä lämmittää. Koiviston reaktio summerin jälkeen kertoo joukkueesta paljon, nyt on parempi fiilis. 4 voittoa putkeen varsinaisella peliajalla, näin sen pitääkin mennä. Toivottavasti Tarkki ei ole pitkään poissa, tosin Koivistoonkin luotto on kova.

Ylivoiman pitää vielä parantua ja rutkasti, mutta oikealla tiellä nyt ollaan.
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Big

Jäsen
Tajusin pelin aikana sellaisen asian, että Kärpillä on 8 ketjua pelaajia. Ensimmäiset 4 ketjua kävi pelaamassa ensimmäisen erän. Sitten otettiin toiseen erään seuraavat 4 kenttää. Kolmanteen palasi jälleen ensimmäisen erän pelannut porukka.
Kunpa Alatalo antaisi tuon toisen erän pelanneen porukan pelata kaikki ottelut. Toinen erä pelattiin lähes täysin JYP-päädyssä, vaikkei enempää maaleja tullutkaan.
Pelissa oli hurja vauhti. Kumpikin polki täysillä. Ihmetytti että kiekko pysyi noinkin hyvin kontrollissa.
Jännä peli oli. Paljon hauskempaa tätä oli katsoa kuin jotaín 5-0 tai 0-5 peliä. Lipulle sai vastinetta. Bonuksena tietysti voitto.
Aaltoselle voisi antaa oman kiekon. Joskohan sitten saisi pitää sitä tarpeeksi. No, mitäpä sitä paskemmilleen syöttelemään.
Andersson oli jäätävän tehokas, Aaltosesta huolimatta.
Tuomarit sallivat aika kovan mailan käytön. Jopa yhden rankkarin olisin antanut Kärpille. Yksi sukellus jäi vit... harmittamaan. Ei tuollaisia tarvita jääkiekossa.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Väärässä olin, myönnän ihan ilomielin - tosin eka erä meni juuri niinkuin olin kuvitellutkin, mutta toisessa erässä Kärpät vei jalat suustani - hyvä niin :-)
Kolmas... kolmas erä taas kilpajuoksua ajan kanssa, kestääkö mokke - vielä pitää löytyä tasaisuutta ja varmuutta paljon jostakin, jotta nykyinen sarjasijoitus kuuden sakissa on varma.
Ja se ylivoimapeli... No, voihan sitä näinkin harjoitella, mutta aika paljon eteen annetaan muille tälläviisiin.
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Aaltoselle voisi antaa oman kiekon. Joskohan sitten saisi pitää sitä tarpeeksi. No, mitäpä sitä paskemmilleen syöttelemään.
Andersson oli jäätävän tehokas, Aaltosesta huolimatta.

Aaltosen peli on huikean aneemista. Kiekkoa ei lainata ja muutenkin meno ei tunnu kiinnostavan. Siitäkin huolimatta loistavan toisen erän ansiosta jälleen pinnat plakkariin.

Nelonen oli hyvä, ei niin pelillisesti, mutta yleinen härdellin järjestäminen, jees. Keränen on ottanut paikan meikäläisen suosikkipelaajana. Raastaa, taklaa ja sitä myöten vielä syöttö tasoitusmaaliin. Loistavaa poijaat.

Jyppikin oli hyvä etenkin kolmannessa. Pikku-Antti oli varastaa illan, mutta onneksi kestettiin. Tästä Venäjän kautta tiukkaan vierasviikonloppuun. Over and out, nyt kilistellään. Loistava fiilis.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Toinen erä huono, kolmannessa vissiin saatiin vähän painetta Kärppämaalillekin. Mutta ainakin nyt jätkät taas tajuaa, että ottelun voittamiseen ei aina riitä se, että tulee vaan paikalle ja lätkii kiekkoa 60 minsaa. Selvästi näki kaikesta että Kärpät halusi voittoa enemmän - ihan sama asetelma kuin vaikka viime kauden JYP-Kärpät - kohtaamisissa, toinen haastaa sarjakärjen ja haluaa tosissaan voittaa, osat vaan on menneet nurinkurin.

Viitanen-Forsberg - pakkipari näytti olevan jäällä jokaisen kärppämaalin aikana. Pojille siis jäätävä -3 pelkästään tänään. Koko viikon olleet yhtä jäässä, joten siinä on Ristolla viikko aikaa miettiä mitä tehdään.
 

Weasels

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tulipa kotiuduttua hyvästä pelistä. Eka erä oli aika sekavaa molemmin puolin, toinen sitten taas täysin Kärppien dominointia. Kumpa pelaisivat aina noin :/ Kolmas olikin sitten tyypillistä johtoaseman puolustamista valitettavasti. Mutta täytyy JYP:sta todeta, että kyllä se on 1 kenttä vastaan SM-liiga. Aivan hirveää peluutusta tältä kentältä. Varmaan kävivät joka toisen vaihdon + YV:t, huilasivat sitten AV:llä. En ymmärrä, miten jaksavat sitten playoffs:ssa...

Tuomarointi oli mielestäni tänään laadukasta, tosin yksi hasardi meinas tapahtua, joka sekin korjattiin neuvottelulla. Muuten todella hyvää tuomarointia sekä tietysti myös joukkueitten peliä. Hallilla mielestäni hyvä tunnelma radio Megan juontajan lausunnoista huolimatta.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hallilla mielestäni hyvä tunnelma radio Megan juontajan lausunnoista huolimatta.

Melkonen pessimisti se kaveri. Aina veikkailee yleisömäärääkin että hyvä jos viis tuhatta, ja onkin yli kuus.

Ei tietenkään voi verrata jotain finaalipeliä jossa on oikeasti täysi tupa, kyllähän siitä ääntä lähtee ihan eri tavalla kuin näissä runkosarjapeleissä joissa on paljon tyhjiä, joskin maksettuja paikkoja. Missä lie sitten ovat ne, baarin puolella kenties?

Vesku oli todella hyvä, taistelun ilmentymä. Virtanen se vaan aina rokottaa Kärppiä, kumma ukko.

Ihme ettei napsahtunut omissa Aaltosen kikoista omassa päässä. Yhden kerranko se jopa onnistu harhauttamaan karvaajan eka erässä ja toi kiekon ylös? Kolmannessa kikkaili siihen malliin että hirvitti, onneksi Jonas paikkasi ainakin yhden pahan.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvä peli lauantai-illaksi. Kummallakin oli paikkoja ja peli oli aika tasainen, ehkä jopa hienoisesti Kärppien hallintaa toisen erän suvereenin esityksen vuoksi. Voiton arvoa nostaa se, että tämä oli kolmas peli Kärpillä neljään päivään. Oli pelko, että Kärpiltä loppuu bensa kolmannessa erässä, ja vähän aikaa siltä näyttikin, mutta erän lopun joukkue taas taisteli hienosti. Peli olisi kyllä pitänyt ratkaista jo aiemmin, ensin oli kahden miehen ylivoima ja melkein heti perään Mikkolalla aivan avopaikka.

Neljäs liigavoitto putkeen. Kyllä se vaan auttaa, että on suurin piirtein joukkue ehjänä. Nyt Kärpiltäkin löytyi hyökkäysvoimaa ja sopivassa määrin erikoisosaamista, ainakin alivoimalla. Ylivoima on edelleen totaalista kuraa. Puolustuspelaaminen on parantunut selvästi, varsinkin Grönholmin osalta. Jokisen ja Ylösen saisi edelleenkin laittaa Hokkiin ja ottaa sieltä heidän kaksi parasta puolustajaansa. Paranisi puolustus välittömästi. Ja näistä Ylönen on selvästi parempi, Jokinen on vain käsittämättömän huono. Sijoittuu väärin, pelaa löysästi, tekee virheitä.

Mutta jos miehet saadaan pidettyä ehjänä ja saataisiin edes yksi kelpo puolustaja, niin sijoitus nousee rutkasti. Kahdella puolustajalla voisi alkaa haaveilla jo välieristä.
 

softdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mutta täytyy JYP:sta todeta, että kyllä se on 1 kenttä vastaan SM-liiga. Aivan hirveää peluutusta tältä kentältä. Varmaan kävivät joka toisen vaihdon + YV:t, huilasivat sitten AV:llä. En ymmärrä, miten jaksavat sitten playoffs:ssa...
Radiosta kuultuna tänään peluutettiin Immosia kolmannessa erässä paljon, mikä johtui hyvästä vireestä. Järkeväähän se on, kun on edessä melkein viikon tauko. Yleisesti ottaen JYPin peluutus on hyvin tasaista, josta todisteena ykköskentän peliaikojen keskiarvot:

Immonen, Jarkko 17:43
Pihlman, Tuomas 17:23
Virtanen, Antti 16:41

Todettakoon, että esimerkiksi SM-liigan pistepörssin TOP 20:ssä vain SaiPan Tero Koskirannalla on pienempi peliaika kuin em. kolmikolla. Eli se siitä.
 

RuuhkaTukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, sympatiaa Jokereille
Radiosta kuultuna tänään peluutettiin Immosia kolmannessa erässä paljon, mikä johtui hyvästä vireestä. Järkeväähän se on, kun on edessä melkein viikon tauko. Yleisesti ottaen JYPin peluutus on hyvin tasaista, josta todisteena ykköskentän peliaikojen keskiarvot:

Immonen, Jarkko 17:43
Pihlman, Tuomas 17:23
Virtanen, Antti 16:41

Todettakoon, että esimerkiksi SM-liigan pistepörssin TOP 20:ssä vain SaiPan Tero Koskirannalla on pienempi peliaika kuin em. kolmikolla. Eli se siitä.

Tosin Weaselsin huomio voi olla aivan oikea koskien tätä peliä. Itse kävin esimerkiksi katsomassa KalPa:n ja JYP:in välisen pelin tiistaina ja siellä Immoset pelasivat kahta, jopa kolmea, vaihtoa putkeen. Huomasin asian kun Virtanen sai käskyn olla tulematta vaihtoon kahdesti yhden vaihdon aikana. Tuo yksittäinen vaihto kesti hyvinkin toista minuuttia, joten Dufva haluaa peluuttaa kuumia pelaajiaan kun tarve vaatii. Keskimäärin toki Immoset eivät ole pelanneet kovin kummoisia minuutteja, mutta yksittäisessä pelissä joukkueen ollessa tappiolla vastuuta todellakin tulee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös