La 15.10.2022 TPS - Ilves

  • 2 784
  • 25
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Halli täynnä, Tampereelta pari fanibussia, juhla ottelu...

TPS:n kannalta... mikä ihmeessä voisi mennä pieleen?
 

repalefarkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
per aspera ad astra
Paljon onnea TPS! Hieno ja perinteikäs monilajiseura.
 

Hewu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Liiga
Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Petri Kontiola - Joona Ikonen
Matias Mäntykivi - Balázs Sebők - Jani Nyman
Eetu Päkkilä - Tommi Tikka - Aku Räty
Panu Mieho - Santeri Virtanen - Joonas Oden

Kevin Czuczman - Dominik Mašín
Jyrki Jokipakka - Les Lancaster
Leo Lööf - Otto Latvala
Tuomas Salmela

Marek Langhamer
(Jakub Málek)

Jyrki Jokipakka tekee paluun Ilveksen kokoonpanoon noin kuukauden tauon jälkeen! Jarkko Parikka väistyy tieltä.
 

Värilasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onnittelut täältäkin Tepsille!

Historiassa täältä Ilveksen puolelta, nämä juhlapelit ovat olleet enemmän tuskaa kuin iloa.

Toivotaan tasokasta peliä molemmilta jengeiltä, parempi voittakoon ja tietenkin pienillä värilaseilla toivotaan sen olevan Ilves.
 

-ja-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Täältä myös onnittelut TPS leiriin, toivottavasti peli on juhlan arvoinen. Toiveissa olisi myös 3p Tampereen suuntaan, muistissa nimittäin on vielä tuo Hakametsän viimeinen peli, jossa TPS oli tyly vieras.
 

Steven Middle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins
Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Petri Kontiola - Joona Ikonen
Matias Mäntykivi - Balázs Sebők - Jani Nyman
Eetu Päkkilä - Tommi Tikka - Aku Räty
Panu Mieho - Santeri Virtanen - Joonas Oden

Kevin Czuczman - Dominik Mašín
Jyrki Jokipakka - Les Lancaster
Leo Lööf - Otto Latvala
Tuomas Salmela

Marek Langhamer
(Jakub Málek)

Jyrki Jokipakka tekee paluun Ilveksen kokoonpanoon noin kuukauden tauon jälkeen! Jarkko Parikka väistyy tieltä.
Nyt alkaa kokoonpano näyttää lähes hyvältä. Pientä viilausta vielä ja kohti kannua..
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS tänään:

#27 Mikael Pyyhtiä - #41 Aarne Intonen - #18 Anthony Rech
#28 Pavol Skalicky - #75 Arttu Ilomäki - #74 Jonne Tammela
#17 Scott Kosmachuk - #80 Jasse Ikonen - #57 Vili Munkki
#58 Kalle Väisänen - #61 Juhani Jasu - #77 Topias Haapanen

#62 Teemu Kivihalme - # 7 Antti Tuomisto
# 4 Aleksi Anttalainen - # 6 Ruben Rafkin
#19 Valtteri Pulli - #44 Niklas Arell
#36 Roni Allen

#30 Lassi Lehtinen
(#32 Noa Vali)

Loukkaantuneet: #21 Tyler Steenbergen (kolhu KAL-matsissa - ilmoitettu 08.10.2022), #26 Lauri Korpikoski (murtunut kylkiluu, toistaiseksi - ilmoitettu 03.10.2022 - viikkoja - ilmoitettu 07.10.2022), #35 Eetu Anttila (jätti KAL-matsin kesken - ilmoitettu 08.10.2022)
Rotaatio: #20 Viljami Marjala, #29 Aaron Hakala, #33 Aron Kiviharju, #40 Sisu-Petteri Lehtonen, #42 Jimi Suomi, #53 Eemeli Saari, #81 Kasper Koskinen, #91 Kai Kantola

Tismalleen sama kokoonpano kuin perjantain 14.10.2022 SPO-TPS -matsissa.
 
Viimeksi muokattu:

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Kokoonpano on totta tosiaan järkevä ja laadukas. En tekisi mitään toisin. Ilmoittaisin Haapalan poissaolon pituudesta arvion, mutta muuten kaikki näyttää tosi hyvälle.

Ilveksellä poikkeuksellisesti lepoetu tähän peliin. En usko sillä olevan merkitystä, kun ei nyt niin ankara härkäviikko ole kuitenkaan.

Molemmilla on kunnianpalautuksen paikka. Ilves tyri huipputärkeän pelin heikkoa vastustajaa vastaan. TPS tyri vastaavan, mutta jokseenkin merkityksettömän pelin Vaasassa. Silti kumpikin tappio on sellainen, että kopeissa valmistellaan aivan varmasti ryhtiliikettä.

***Onnea TPS:lle, joka on Suomen kiekkokartan ehdotonta eliittiä ja useiden maajoukkuemenestyksien taustalta löytyvä kasvattajaorganisaatio.***
 

PunainenKukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, ManU, Classic
Onnea Tps. Haapala kuntouttaa vielä nilkkaansa, mut muuten ok kokoonpano. Sitä en kyllä ymmärrä kuinka Tepsi ei ole suosikki vedonlyönnissä...
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Iso hatunnosto ja vilpittömät onnittelut monilajiseura Tepsille. Ensimmäinen sata vuotta takana ja seuraavat edessä. Se että haluttiin juuri Ilves vastustajaksi tulevaan juhlaotteluun kertoo mielestäni veljellisestä arvostuksesta toista monessa lajissa suorittavaa seuraa kohtaan.

Keskinäinen historia kiekon saralla tuo itselleni mieleen kolme merkittävää pudotuspelisarjaa. Kevät -85, kevät -90 ja viime kauden välieräsarja.

Ensin mainitun huikea nousu Ilvekseltä tasavoittoihin neljännessä pelissä ja viidennen ja ratkaisevan ottelun dramaattiset ja ikimuistettavat hetket Ilves-historiassa.

Kevät -90 jäi mieleeni vääjäämättömänä turkulaisten etenemisenä kohti mestaruutta. Ei meillä oikesti ollut palaakaan.

Viime keväänäkin Tepsi oli selittelemättä parempi, ehjempi ja tehokkaampi. Ahokkaan pikkutakin taskusta pilkistelee edelleenkin Myrrän ja Ojasen päät.

Isosti arvostan Tepsiä menestyneenä Liigaorganisaationa. Yksi alkuperäisen nelikon jäsen kuten Ilveskin. Toivottavasti saamme nauttia tapahtumarikkaasta illasta jossa yritys näkyy kamppailupelissä, kiima välkkyy silmissä ja jokainen pelaaja on valmis laittamaan kaiken kaukaloon. Parempi voittaa. Se on saletti.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onnea satavuotias TPS.
Melkonen kööri legendoja jäällä.

Hattu päästä ja kumarrus sinne suuntaan!
Perinteiset on perinteisiä, muoviset on muovisia.
 

Ccrb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Tasanen matsi. Oli meilläkin paikkamme, mutta Lehtinen oli helkkarin varma. 3vs3 jatkoaika tunnetusti voi ratketa siihen yhteen mokaan ja Tps:lle voitto juhlapelistä, onnea siitä.
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Tammela oli kyllä todella hyvä ja ratkaisumaali meni oikealle miehelle.

Hyvä oli myös Lehtinen maalilla, vaikka suurta uhkaa ei Ilveksen varsin heikkolaatuiset sutaisut aiheuttaneetkaan. Laukaisusektorikartta kuitenkin osoittaa, että vedot ovat lähteneet sellaisilta sektoreilta, että maalivahdillakin on täytynyt välttämättä olla pelissä jonkinlaisia omiakin ansioita.

Minun piti ennen peliä kirjoittaa, että Jokipakka tekee aivan varmasti yhden hasardisyötön tms mokan tänään, sillä mies aloittaa kautensa nyt käytännössä nollasta uudelleen ja kestänee muutaman viikon päästä kunnolla sisään. Odotin että ahdistettuna antaa poikittaissyöttön vastustajan lapaan ja läpiajo siitä, mutta the moka olikin sitten hyvin Leo Lööfmäinen ylimielisyys omalla alueella kiekollisena.

Oli kaikesta huolimatta viihdyttävä kiekkoilta ja ihan hyvää kiekkoa nähtiin. TPS:n legendaariset nimet lähihistoriasta herättivät suurta kunnioitusta. Uskomattoman kovia pelaajia ja valmentajia, hienoja joukkueita. Tästä juhlaillasta osasi nauttia hävinneenä vastapuolen kannattajanakin.
 

Hewu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Liiga
Olipas kummallinen peli.

Ilveksellä ihan paikat voittoon, mutta silti kokoajan sellainen tunne varsinkin pelin edetessä, että sieltä tulee Tepsille se yksi paikka, josta maalin tekevät. Nyt se tuli jatkoilla, henkilökohtaisesta virheestä ja ratkaisi pelin.

Ilveksen yritykset todella tussuja ja kyllä Lehtinen muutamat vaaralliset paikat napsi oikein hyvin.

Mutta kyllähän tämä harmittaa, kun ihan kolmeen pisteeseen oli mahdollisuudet ja Tepsi oli käytännössä kolmannen erän ottamassa vain vastaan ja puollustamassa. Nyt jouduttiin tyytymään vain yhteen pisteeseen.

Ei siinä.. Ennakkoasetelmat olivat mielenkiintoiset ja peli mukavan kovaa. Ilves hallitsevampi osapuoli, mutta molemmat puollustivat parhailta paikoilta vastustajan hyvin. Nyt meni näin, toisena päivänä olisi voinut mennä toisin.
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Lisään vielä, että Ilves oli hyökkäyspäässä taas suurissa vaikeuksissa, kun TPS antoi fyysisyyttä ja vei tilan ja ajan pelinrakentelulta. Tuli ihan samoja fiboja kuin keväällä. Erotuksena siitä, tällä kertaa TPS:ltä puuttui ne nopeat nousut omiin hyökkäyksiin.

Vaikuttaa myös suuresti sille, että Pennanen ajaa omaa peliään sisään ja pelaajat ovat vähän kieli keskellä suuta sen kanssa, että miten kussakin tilanteessa tulisi pelata. Kontiolaakin ollaan rakentamassa uudelleen vielä vanhalla iällä, selvästi hänen roolinsa on jotenkin muutoksessa, mutta minulla ei riitä älli sanomaan miten tarkalleen ottaen.
 

Raimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onnea 100-vuotiaalle Tepsille! Hieno ja perinteinen seura ja kiekkorintamallakin TPS on ollut mukana jo vuodesta 1937. Vuosien aikana menestystä on tullut runsaasti ja ainakin itselle TPS on aina ollut se pelottavan kova vastus, joka on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista vastustajista. Itselle tulee mieleen ennen kaikkea TPS:n suuruuden vuodet sieltä 80-90 luvun taitteesta aina 2000-luvulle asti ja turhan usein on Ilves ollut vastaantulijana.

Toki onhan vuosien varrella meilläkin hienoja muistoja TPS sarjoista ja peleistä, mutta vuodesta 1985 on turhan kauan aikaa puhumattakaan vuonna 1948 pelatusta ottelusta, jonka Ilves voitti ennätyksellisesti 31-0. Tuolloin tosin TPS:n kiekkotoiminta ei ollut vielä noussut kukoistukseensa eikä tuota ottelua varmaan tämän palstan lukijoista ollut kukaan paikanpäällä katsomassa.

Oli hienoa nähdä lukuisia TPS-legendoja jäällä ja onhan Ilveksen ja TPS:n välilläkin pelaajavirtaa jonkun verran käynyt tai ainakin molempia seuroja edustaneita pelaajia löytyy jonkun verrankin. Muutamia mainitakseni nousee itselle mieleen mm. Reima Pullinen, Raimo Summanen, Mikko Eloranta ja tuoreimpina nyt Topias Haapanen ja Samuli Vainionpää unohtamatta Raipen Turun visiittiä valmentajana. Onnea siis vielä kerran hienolle suomalaiselle kestomenestyvälle perinne- ja kasvattajaseuralle!

Mitä itse peliin tulee, niin olipa melkoisen erikoinen ottelu. Ilveksellä avaimet voittoon, mutta tänään ei loistavasti torjunutta TPS vahtia onnistuttu ohittamaan. Itseäni ei tämä tappio niin hirveästi harmita tällä kertaa. Jätetään ottelun analysointi tällä kertaa vähemmälle ja tervetuloa TPS keväällä Ilvestä vastaan pudotuspeleissä. Tehdään jälleen hieno ottelusarja kahden perinteisen seuran välille ja me viedään voitto sarjasta vuorostamme.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Legendoja oli jäällä.. Mal Davisia jäin kaipaamaan. Pappa Nummelin oli kotonaan luistimilla, sen sijaan Tami:lla alkaa selvästi jo ikä painaan. Hienoa oli olla paikalla tässä juhlaottelussa, tappiosta huolimatta
 

Ketale

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onnea 100-vuotiaalle Tepsille! Hieno ja perinteinen seura ja kiekkorintamallakin TPS on ollut mukana jo vuodesta 1937. Vuosien aikana menestystä on tullut runsaasti ja ainakin itselle TPS on aina ollut se pelottavan kova vastus, joka on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista vastustajista. Itselle tulee mieleen ennen kaikkea TPS:n suuruuden vuodet sieltä 80-90 luvun taitteesta aina 2000-luvulle asti ja turhan usein on Ilves ollut vastaantulijana.

Toki onhan vuosien varrella meilläkin hienoja muistoja TPS sarjoista ja peleistä, mutta vuodesta 1985 on turhan kauan aikaa puhumattakaan vuonna 1948 pelatusta ottelusta, jonka Ilves voitti ennätyksellisesti 31-0. Tuolloin tosin TPS:n kiekkotoiminta ei ollut vielä noussut kukoistukseensa eikä tuota ottelua varmaan tämän palstan lukijoista ollut kukaan paikanpäällä katsomassa.

Oli hienoa nähdä lukuisia TPS-legendoja jäällä ja onhan Ilveksen ja TPS:n välilläkin pelaajavirtaa jonkun verran käynyt tai ainakin molempia seuroja edustaneita pelaajia löytyy jonkun verrankin. Muutamia mainitakseni nousee itselle mieleen mm. Reima Pullinen, Raimo Summanen, Mikko Eloranta ja tuoreimpina nyt Topias Haapanen ja Samuli Vainionpää unohtamatta Raipen Turun visiittiä valmentajana. Onnea siis vielä kerran hienolle suomalaiselle kestomenestyvälle perinne- ja kasvattajaseuralle!

Mitä itse peliin tulee, niin olipa melkoisen erikoinen ottelu. Ilveksellä avaimet voittoon, mutta tänään ei loistavasti torjunutta TPS vahtia onnistuttu ohittamaan. Itseäni ei tämä tappio niin hirveästi harmita tällä kertaa. Jätetään ottelun analysointi tällä kertaa vähemmälle ja tervetuloa TPS keväällä Ilvestä vastaan pudotuspeleissä. Tehdään jälleen hieno ottelusarja kahden perinteisen seuran välille ja me viedään voitto sarjasta vuorostamme.
ISO kiitos sinne Tampereelle onnitteluista ja rehdistä pelistä. Kyllä Ilveksen rosteri ja TPS:n päivitetty sellainen antaa viitteitä, että keväällä pelataan vielä melko myöhään.
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Lisään vielä, että Ilves oli hyökkäyspäässä taas suurissa vaikeuksissa, kun TPS antoi fyysisyyttä ja vei tilan ja ajan pelinrakentelulta. Tuli ihan samoja fiboja kuin keväällä. Erotuksena siitä, tällä kertaa TPS:ltä puuttui ne nopeat nousut omiin hyökkäyksiin.

Vaikuttaa myös suuresti sille, että Pennanen ajaa omaa peliään sisään ja pelaajat ovat vähän kieli keskellä suuta sen kanssa, että miten kussakin tilanteessa tulisi pelata. Kontiolaakin ollaan rakentamassa uudelleen vielä vanhalla iällä, selvästi hänen roolinsa on jotenkin muutoksessa, mutta minulla ei riitä älli sanomaan miten tarkalleen ottaen.

Sama tuli mieleen, että nyt Pendo alkanut säätää peliä omansa näköiseksi ja sen takia ajoitukset mitä sattuu joka taas saa pelin näyttämään sekavalta harrastekiekolta ajoittain, näkyi ylivoimassa räikeästi tämä. Silti hyvin latautunut huippujengi ja hyvä maalivahti vastassa ja roikuttiin voitossa 60 min asti, hyvä tästä tulee kun jätkät saa pari viikkoa reenata ja pelata tosipelejä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös