La 14.3.2009 KalPa-HPK (2. puolivälierä)

  • 11 103
  • 51

Härskiolof

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät,Tolpanniemen pallopaijjat,Utran kaira
Tulin ihan Joensuusta asti katsomaan Kalpan ja Hpk:n matsia.

Lähinnä mieleen jäi seuraavaa:

Tunnelma hallissa oli loistava, kaksi erää koko 5 200 henkeä hakkasi käsiään yhteen kuin mielipuolet.. Kolmannessa erässä tahtoi vaan bensa loppua, ei vaan jaksanut enään huutaa :D Ja käsissäkin alkoi jo tunto palata vaikka turraksi mä yritin niitä voidella eri erinäisillä sisäisillä marinaadeilla :D Tosin Hpk teki siinä ratkaisevia maaleja, että ehkäpä se vähän laski tunnelmaa..

Kalpa pelasi ensimmäisen erän hyvin, kiekko liikkui ja niin liikkui miehetkin. Kuitenkin jotain hermostuneisuuden merkkejä oli ilmassa kun todella paljon epäonnistuneitä avaussyöttöjä ja syötön vastaan ottoja tapahtui omalla sinisellä. Hpk:lla oli siinä monesti hyvä kontrauksen mahdollisuus. Eivät vaan päässeet irtokiekkoihin käsiksi. Samaan aikaan eka erä oli Kerholta täysin erillainen verrattuna Kalpaan. Kun Kalpa rauhoitti peliä ja piti kiekkoa niin kerhon pakit eivät rauhoittaneet vaan löivät ränniin ja vaihtoon..

Toisessa erässä peliä rikkoi useat jäähyt. Kalpan yv pyöri pääosin alakautta. Vaarallisia laukauksia viivasta ei tullut kuin muutama koko pelin aikana. Kerho muutti selvästi taktiikkaa pelaavampaan suuntaan samaan aikaan, peliä rauhoitettiin oman maalin taakse eikä vaan lyöty ränniin. Lassila oli itse varmuus. Kerhon kaksi ensimmäistä maalia oli kontrauksia puhtaista Kalpan virheistä. Kariyan maali oli pitkän painostuksen tulos.

Tuomarien suoritus oli hieman sekava, pari kiinnipitämistä ja kamppia jäi viheltämättä mutta muuten ihan ok. Mielestäni Kerho antoi Kalpalle liikaa mahdollisuuksia pitää kiekkoa ja siitä sitten tuli jäähyjä.

Silmiin pistävää oli aloitusten voittojen muuttuminen kolmannessa erässä. Kalpa voitti lähes kaikki aloitukset 1. ja 2. erässä. Kolmannessa tilanne kääntyi mielestäni Hpk:lle. Loppuiko energiat?

Kalpa sai kolmannen erän loppuun hyvän kirin, 6-4 yv:ssä useita maalipaikkoja, kiekko pyöri jo viivallakin kerran mutta ei tietenkään perille asti. 6-4 yv:ssä maskipelaaminen oli sitä mitä pitääkin, muuten Lassila näki kyllä kaiken.

Makkonen pelasi ihan ok. Lassila oli hyvä. Tuukka Mäkelä oli kulmien kunkku. Kariya aika näkymätön muutamaa kontrausta lukuun ottamatta, johtui ehkä Hpk:n roiskimisesta. Ei saanut kiekkoa itselleen tarpeeksi..

Kapasta otettiin koko ajan tilanteiden jälkeen, tökkimistä jne. Silti mies ei provosoitunut. Selvästi tullut käsky lämmittää Samia. Tukka-Jukan väite siitä että Kariyaakin otetaan ei kyllä pidä paikkaansa.. Enemmän taklauksia sai esim. Makkonen.

Ströbän jalat kyllä kävivät mutta miehen potku on vaan liian lyhyt, jäi kuin nallikalliolle ja omissa helisi.

Oksa otti yhden läpiajon ja pari suoraa hyökkäystä. Ihan ok peli. Aika vähän vaarallisia tilanteita Oksalle.

Niiralan Maltsevilla oli paikka ennen Hpk:n maaleja kääntää peli Kalpalle kuti kuitenkin epäonnistui täydellisesti ja jäi Lassilan patjoihin. Miehessä on kyllä taitoa paljon, rohkeita kiemuroita..

Mielestäni Hpk:n pelitapa on raskaampi, juoksevat paljon kiekon perässä. Tuolla materiaalilla pystyisi kontrolloivampaan peliin. Ehkä Jukka ajattelee vieläkin kuin Tapparan aikoina, että puolustus ja kontraava hyökkäys.
Tämä tasoittaa kyllä materiaali eroja Kalpan eduksi. Vaikka Kerhon pelissä on selvästi myös kiekollinenkin vaihe, mielenkiintoinen paketti.

Kalpa jauhaa samaa syöttämisen mantraa alusta loppuun. Kalpa kaipaisi kunnon viivamiestä ylivoimaan. Joita kerholla onkin sitten useampia.. Ainakin tuossa pelissä yv pyöri aina laitojen/päädyn kautta. Kerhon av paketti tiivistyi selvästi kun viivan kautta ei yritetty repiä nelikkoa auki..
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kerho rupesi tekemään ennustukseni toteen: "Oksa floppaa, niin kuin aiemminkin on flopannut!" Ja niinhän tuo muutaman helpohkon päästikin taakseen.

Järä maalissa tiistaina? Todennäköisesti, ja Oksan pelit tänä keväänä itseluottamuksen kera oli sitten siinä.

Enpä kyllä lähtisi maaleista Oksaa syyttelemään. Ekasta maalista en osaa sanoa, niin hyvin en maalivahtipeliä tunne, mutta eniten syyttäisin siitä maalista kuitenkin Seppästä, joka antoi Virralle hyvän syötön. Toisessa maalissa Oksa selkeästi maskissa. Kolmas taas vähän niin ja näin... Mies otti lisäksi ainakin yhden läpiajon kiinni. Kovin pahoja paikkoja ei KalPan maalille tullut, joten kokonaisuudessaan vaikea sanoa millaisen pelin Oksa pelasi. En kuitenkaan usko Järän aloittavan Hämeenlinnassa, onko pelannut siellä aikaisemmin tällä kaudella? Virtahan tunnetusti antaa painoarvoa myös sille, miten Mikat missäkin paikkakunnalla/ketä vastaan ovat pelanneet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös