La 12.3.2016 TPS - Sport (neljännesvälierien 1. ottelu)

  • 8 671
  • 67
Suosikkijoukkue
Lukko
Muutamalla vaasalaisella taitaa olla focus hieman hukassa, kun tuomarilinjan pitäisi muuttua sallivaksi näissä PLAYOFF peleissä, joita Sport nyt tahkoaa. Ehkä linja muuttuu "vaasalaista äijäkiekkoa" suosivaksi sitten, kun olette semifinaaleissa, ei sitä ennen. Sitä ennen on sopeuduttava Liigan neitikiekkoon ja sitä koskeviin sääntöihin.
 

Orion Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hirveet otsikot tuosta Talen taklauksesta.. Ei tuossa nyt omaan silmään ollut ainakaan vahingoittamisyritystä. Taisi tuo Moision epätasapaino aiheuttaa aiottua pahempaa jälkeä. Ehkä 2+10 olisi ollut riittävä. Sen sijaan Koiviston penaltti oli ansaittu.
Huomenna jatkuu, pajon jäi Sporalla sekä Tepsillä parannettavaa. Ei tää vielä ole ohi vaikka kuulostaa siltä että jollakin on jo hunajapurkki auennut...
 

Pioni

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja TPS Juniors
Aivan mahtavaa, suuri ja mahtava Turun Palloseura on hiljalleen pääsemässä tasolleen, japa-japa!! Huomenna pelit poikki ja Sportti voi vetää kun Kråklund pojkarnien laulussa; istutaan kotona, kattotaan dallasta, Vaasalaiset on home perseitä!!
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ei tuo Tallbergin taklaus mielestäni mikään vahingoittamisyritys ollut. Eikä muutenkaan mikään törkeä temppu. Otsikoiden perusteella odotin jotain lähes Tyrväinen vs. Kuusela tason sikailua.

Sportin pitäisi huomiseen mennessä vähän rauhoittua ja alkaa pelata niin hyvin kuin osaavat. Muuten ei mitään mahdollisuuksia mennä jatkoon.
 

Sergei#91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Detroit Red Wings, Hermes
- Teidän lapsellinen back-to-back nillitys ja tekosyiden keksiminen sen jälkeen, kun oma joukkue pelasi surkeasti ja otti kuokkaan. Ymmärretään kyllä, että kun on turhautunut eikä ole mitään rakentavaa kritisoitavaa, on pakko keksiä jokin asia mistä soittaa suutaan.
Surkeasti kyllä. Keksiä? WTF? Miksi vastaat kun sinulta ei kysytty?
- Viiltävä analyysisi siitä, miten oikeaoppisesti klenkataan sen jälkeen, kun pää on osunut laitaan. Huom. myös pelaajaan paino huomioitu, mikä nosti analyysin teknistä tasoa huomattavasti!
Moisio valitti polveaan, siksi tuo jalan vaihto on outoa.

- Englanninkielinen retoriikkasi, johon kykenee vain kaikkein vannoutunein "Opi englantia Akun ja Mikin kanssa" -opuksen tulkitsija.
Myönnän, lähti vähän "ennenaikaisesti" kun kirjoitin muuallekin.

Kuten sanottu niin sen turhautumisen ymmärtää varmaan itse kukin, ehkä tuo avautuminen helpottaa sinun oloasi? Vaihtoehtona suosittelen pään lepuuttamista äidin tissillä, ristisanatehtäviä tai ryyppäämistä (jos ikä riittää - epäilen).
Kyllä herra TPS. Uskomatonta ylimielisyyttä.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mestis olis varmaan parempi sarjataso Spåran kannattajille. Ei näytä kantti kestävän vielä Liigan pudotuspelejä. Tällä tarkoitan erityisesti nimimerkkiä @Sergei #91. Ota pari olutta ja rauhoitu, enne kuin otsa pullistuu liiaksi. Toivottavasti Tallberg ei saa pelikieltoa, niin Moisio voi vetää huomenna pataan ihan kasvotusten. Tepsiläisillä ei ole tapana vetää vastustajaa selästä laitaan.
 

Gordillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, RM, Jaro
Moisio nyt ei ole Sportia vastaan ottanut kuin turpiin. Ensin Brennan opetti viime kaudella ja nyt sitten tämä vahinko. Kylmillä puujaloilla ensimmäinen vaihto, kun pelattu 59 mininuuttia. Vastuu on yksi Tepsin valmennuksen.
 

TrafficIsland

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tervehdys kaikille jatkiksen kirjoittajille, erityisesti toki oman joukkueen mustavalkoisia värejä tunnustaville palstaveljille ja -siskoille. Aloitetaanpa oma kirjoitusura suoraan toiminnan ytimestä eli otteluketjusta.

Kovin montaa matsia en ole tällä kaudella vielä paikan päällä nähnyt, mutta nyt kun tarjoutui mahdollisuus nähdä pitkästä aikaa playoff-kiekkoa Turussa, niin pakkohan tilaisuuteen oli tarttua ja lähteä paikan päälle. Matsi oli varsin viihdyttävä ja mikäli vielä kolmas kohtaaminen tulee, olen todennäköisesti silloinkin mukana. Muutama kommentti matsista:

Ekassa erässä pelin taso oli suoraan sanottuna aika heikkoa. TPS sai Koiviston vitosen aikana hyvän sauman naulata koko matsi ja varsinkin Kallion maalin jälkeen tilanne näytti enemmän kuin hyvältä. Loppu tuosta yv:stä olikin sitten aivan luokatonta ja TPS lahjoitti loplta vielä 2-1 hyökkäyksen ja Sporan tasoitusmaalin.

Toinen ja kolmas erä olivat jo parempaa kiekkoa ja molemmilta joukkueilta hyvää taistelua. TPS ansaitsi mielestäni voiton, vaikka Sport antoi erinomaisen vastuksen. Päätöserässä Sporalla oli pari erinomaista paikkaa tasoitukseen; niistä maali niin peli olisi saanut ihan uuden luonteen.

Tepsistä positiivisimman kuvan itselleni antoivat Vainiola, Pikkarainen ja Kallio. Nummelin oli mukana hyvässä sekä pahassa. Sportilta maalivahti Järvinen ja Bertrand erottuivat edukseen. Sportilla tuntui olevan hyvä asenne pelissä, mutta erityisesti viisikoiden etäisyyksien kanssa oli aivan järkyttäviä ongelmia: välillä alivoimallakin kaksi miestä oli karvaamaassa melkein päädyssä samalla kun pakit olivat siniviivalla. Toisaalta välillä koko viisikko (tai alivoimanelikko) oli välillä aivan kasassa varmistamassa keskustaa. En tiedä onko tämä ollut koko kauden aikana ongelma, vai johtuiko vain playoff-pelin tuomasta jännityksestä tms.?

Sportille annetuista isoista jäähyistä on ollut jonkin verran puhetta. Itselleni ei kummastakaan tilanteesta tullut sellainen fiilis, että niissä mitään isompia törkeyksiä olisi ollut. Selviä jäähyjen paikkoja toki ja ehkäpä jopa vitosten, mutta pelikielloille ei mielestäni mitään tarvetta. Jollain toisella foorumilla voinee pohtia sitä, onko järkevää antaa aina loukkaantumiseen johtavista tilanteista iso rangaistus. Nyt kun säännöt ovat mitä ovat, niin homma meni kait sääntökirjan mukaisesti.

Vaikka yleisömäärä ei ollut kummoinen, pelissä oli mielestäni varsin hyvä tunnelma. Sportin faneja oli matkassa paljon ja myös TPS-kannattajat olivat hyvin liikkeellä. Kiitokset molemmille fanijoukoille!
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Paljon pitää petrata, jos ei haluta kautta lopettaa tänään. Pyörittiin kyllä jaloissa pahasti kaksi erää ja kolmannessa TPS alkoi pakitella, niin päästiin ainakin näennäisesti peliin mukaan.

Peliä pitää ehdottomasti rauhoittaa ja keksittyä pelkästään omaan tekemiseen. Peltola saa kyllä lopettaa sen riplailun tai lähteä vaikka heti Poriin. Myös Immosen peli on hirveää kuraa. Nostin vain nämä kaksi nyt esille, sillä heidänkin varaan on laskettu paljon, mutta olivat pahiten alle laskevat pelaajat eilen.

Matka jatkuu ja tänään on varmasti parempi tunnelma hallissa, mitä eilen Turussa. Ei ilmeisesti Turku ihan syty näihin säälipleijareihin, sen verran vaatimaton oli tunnelma. Ei näin!
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itsellä kutina että tänää Sport hoitaa, TPS:n papoilla jalka painaa. Mikko Pukka tekee voittomaalin.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei ilmeisesti Turku ihan syty näihin säälipleijareihin, sen verran vaatimaton oli tunnelma. Ei näin!

Tämä on vähän paska homma, koska aika monella tuntuu olevan se mielipide, että nää on justiinsa niitä säälipleijareita. Oikeat playoffit alkaa vasta kun puolivälierät pyörähtää käyntiin. Todellisuudessa nämä säälipelit ovat olleet viime vuosina erittäinkin mielenkiintoisia. Helsingissä kärsittiin ihan samoista ongelmista pari viimeistä kautta, kun aloitettiin sääleistä. Ei löytänyt yleisö halliin. Sitten kun selvitettiin tietä eteenpäin, niin porukka löysikin hallille.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Kait tuo on joku ylpeys juttu, että jos joukkueen budjetti on sellaiset 3 miljoonaa, niin ei kehtaa mennä mitään säälipleijareita katsomaan. Sportilla taas 1,5 miljoonan budjetilla säälit on kuin mestaruus ja faneille nämä pelit huippu kiinnostavia.

Toivottavasti sarja jatkuu vielä tiistaille.
 

keskipohja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Spårt joka ei vielä ole olemassakaan.
Tuli tuosta Koiviston kampitusjäähystä mieleen TPS:n Lämsän ulosajo loppukaudesta, taisi HPK:ta vastaan olla. Hyvä, että linja säilyy näissä tilanteissa, vaikkei olekaan ihan tavanomaisin syy saada 5+20. Vaarallisia tilanteita nuo kuitenkin ovat, filmataan lopputulosta tai ei. Itse veikkaan Tallbergille tuosta lopun selkäänajosta 1 pelin huilia, täysin turha ja TPS-termein tuollainen Tallinder-tyylinen huuruilu. Sportin valmennuksella taitaa olla luvassa peiliinkatsomisen paikka illan bussimatkalla, miten pitää jengi huomenna kontrollissa koko 60min täydessä hornankattilassa, kun se tänäänkin oli hankalaa.
JAA ,no ihan lentämällä meinaa Spårt palailla Vaasaan.
 

keskipohja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Spårt joka ei vielä ole olemassakaan.
Olisi todennäköisesti ollut Spårtin etu jos kaikki ottelut olisi vedetty putkeen ilman välipäiviä.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Ei ilmeisesti Turku ihan syty näihin säälipleijareihin, sen verran vaatimaton oli tunnelma. Ei näin!

Sanoisin, että yleisön määrä oli vaatimaton ja tunnelma siihen nähden varsin hyvä. 4t ihmistä 12t ihmisen hallissa ei varsinaisesti sytytä mitään hornankattila efektiä, eikä Turkulaiset muutenkaan perinteisesti ole ihan yhtä intensiivisiä kannattajia kuin jotkin muut paikkakunnat. Siitä huolimatta molemmista päädyistä lähti mielestäni ihan hyvin ääntä.

Kait tuo on joku ylpeys juttu, että jos joukkueen budjetti on sellaiset 3 miljoonaa, niin ei kehtaa mennä mitään säälipleijareita katsomaan. Sportilla taas 1,5 miljoonan budjetilla säälit on kuin mestaruus ja faneille nämä pelit huippu kiinnostaa

En jaksa uskoa, että sillä budjetilla olisi juurikaan merkitystä taviskatsojan näkökulmasta, vaan sillä, että kun joukkue ja organisaatio on rämpinyt monta vuotta, menee aika pitkään voittaa yleisön luottamus takaisin. Tämä on siis koko kauden ongelma, ei vain säälipleijarien, jotka puolestaan tulevat aika yllättäen. Eikä nuo muutamat surkeat peliesitykset runkkarin lopulla varmaan antaneet mitään ylimääräistä potkua lähteä katsomaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös