La 11.10.2008 SaiPa-JYP

  • 5 333
  • 23

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Elikkäs Lappeenrannassa kohtaavat sarjassa sijalla 11. sijaitseva SaiPa ja sarja kakkonen JYP. Ei ole missään nimessä vastustaja helpoimmasta päästä, mutta onhan SaiPa pystynyt jo tällä kaudella hurrikaanit kaatamaan. Tosin vasta jatkoajalla. Tasaista vääntöä odotan kyllä nytkin. SaiPalla tappio Jokereita vastaan 1-0. Nihkeätä on SaiPalla vieraissa ollut, mutta onneksi kotihallissa sentään homma sujuu paremmin. Kuudesta matsista viidestä SaiPa on poistunut voittajana. Toivotaan vireen nyt jatkuvan. SaiPalla menee nyt ketjut sekaisin ykkössentterin Löfmanin ikävän loukkaantumisen johdosta. Vituttaa Löfmanin puolesta. Varmaan Immosen Jarkko pistetään Nabon ja Topon väliin. Katsoo nyt mitä Selin ja kumppanit keksii.... SaiPalta puuttu myös Mielonen, Virtasen Jonne ja näköjään vieläkin Mälkiän Simo. Ei tule olemaan helppoa tuolla pakistolla. Toivotaan Pulkille ja Koposelle hyvää peliä niin kuin koko SaiPalle. Tarvaisenkin olisi pikkuhiljaa hyvä alkaa kunnostautua pisteiden teossa eikä vaan jäähyjen otossa. Kaveri tehnyt kahdessa pelissä pisteen tai pisteitä. Pelannut kuitenkin kakkosketjussa ja ylivoimaa niin tietenkin odottaisi enemmän. Tarvaiselle toivon todella nyt onnistumisia, että apina ei pääse kasvamaan liian suureksi. Eipä Holmassakaan ole ollut nyt kehumista. Pientä vaivaakin ollut, mutta ei ole homma toiminut sitten yhtään. Toivotaan kuitenkin parasta näitten kavereiden suhteen. Ei tässä muutakaan voi.

Jypillä sitten voitto alla tepsistä. Ei kyllä heillä ole paljoa aikaa palautua tuosta ottelusta, jos vaikka heillä hiukan alkaisi jaloissa painamaan pelin edetessä. Jypin Jarkko Immonen ei näköjään ole ollut parhaassa iskussa. Toivottavasti ei ole SaiPa pelissäkään ja tulisi 4 perättäinen ottelu ilman tehomerkintöjä. No löytyyhän tuolta JYPiltä toki muitakin kovia pelimiehiä. Tarkkana saa olla. Wallinheimo ja Tarkki pitävät ainakin huolen siitä, että tuskin kummallakaan joukkueella maalivahtipeliin homma kaatuu.

Toivottavasti yleisö löytää hallille.
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Wallinheimo ja Tarkki pitävät ainakin huolen siitä, että tuskin kummallakaan joukkueella maalivahtipeliin homma kaatuu.

Pidän Wallinheimoa parempana veskarina ja useasti pelin viihdearvo on huipussaan juuri Sinuhen asenteen, teattitorjuntojen ja muun shown ansiosta. Tästä huolimatta toivon, että Tuokkola palkitaan nollapelistä ja annetaan jatkaa maalilla. Tosin nollapeli tuli Pekille helposti johtuen aneemisesta Tepsista, mutta silti nollapelin jälkeen on turha lähteä vaihtamaan veskaa.

Miika Lahti taitaa oikeasti pelata Saipaa vastaan. Jopa JYP:n omat sivut kertoo otteluennakossa, että Lahti tekee paluun juuri tähän otteluun. Olisin kuvitellut, että Lahti olisi ottanut tuntumaa aluksi D Teamissa muutaman matsin. Varsinkin kun herra on vielä harjoittelut Deen mukana viimeiset kaksi viikkoa..
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Miika Lahti taitaa oikeasti pelata Saipaa vastaan. Jopa JYP:n omat sivut kertoo otteluennakossa, että Lahti tekee paluun juuri tähän otteluun.

Nimenomaan juuri tuollaisen kuvan RD:n puheista eilisen pelin jälkeen sai, myös Keskisuomalainen oli asian suhteen samoilla linjoilla. Mutta toisaalta JYP-luotsin tuntien, ei miehen velmuilulla ole rajoja. Toivottavasti Konneveden mies olisi tänään tosiaan liigajoukkueen vahvuudessa, aika näyttää.

Mielenkiintoinen kysymys on myös maalivahtivalinta. Jokin sanoo, että Peki saa jatkaa maalissa. Jännä nähdä miten käy..
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niin, kysymys Dufvalle oli, että pelaako Lahti ensi viikolla ja vastaus oli, että ei kun huomenna. Joukkueesta ei ollut puhetta mitään, kaikki muu on eri tahojen tulkintaa. Tuskin pelaa JYPissä - rosterissa riittää leveyttä edelleen ja samoilla miehillä voidaan mennä. Itse kyllä olen kova Lahti-fani, että mielelläni näkisin hänet pelissä. Poissa kokoonpanosta ovat edelleen varmasti kuitenkin Koskinen, Vänttinen, Tuppurainen ja Piiroinen, joka useasti jää näissä (esim. Jatkoajan) otteluennakoissa mainitsematta. Palaako Jormakka ja jos palaa, niin pureeko Virpiö taas tuppea? Pääseekö Mikkonen koskaan näyttämään, eli ei... Pelaako Lippojoki vai Jaatinen? Kokoonpanoja odotellessa...

Sen verran jäi kalavelkoja viime kerrasta, että älyttömän työn joutuu SaiPa tekemään yhdenkin pisteen eteen.
 
Viimeksi muokattu:

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En näe järkeä, että Lahti aloittaisi urakkansa liigassa. D on JYPillä juuri mm. tällaisia tilanteita varten. Pitkä loukkaantuminen takana ja vauhtia D:stä, jonka jälkeen kilpailua pelipaikasta liigajoukkueessa. Muutenkin JYPin pitää "antaa" D:lle apuja pelaajien muodossa niin paljon kuin mahdollista, jos meinataan mestis-paikka pitää jatkossakin. Kenenkään pelikuntoisen ei tule vetää hodaria tai purra tuppea, vaan painaa tukka putkella jomman kumman riveissä.

Illan otteluun JYP lähtee selkeänä ennakkosuosikkina ja pidän voittoa ainoana mahdollisena lopputuloksena, mikäli kärjessä halutaan taistella. Viime Saipa-kohtaamisen työtapaturma ei saa toistua, vaan pisteet on otettava armotta kotiin.

Erittäin mielenkiintoista nähdä, kumpi mokke meillä pelaa. Jos Peki jatkaa nykyisiä otteita, niin Sinkku voidaan huoletta laittaa lihoiksi joulun jälkeen :) Noh, ehkä ei kuitenkaan...
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ajattelin tuossa jokin aika sitten että on ihan mukavaa taas vaihteeksi nähdä peli Lappeenrannassa, näitä JYP-vääntöjä kun täällä Keski-Suomessa tulee kuitenkin pari per kausi nähtyä. Mutta kukas se sieltä sitten sattui justiinsa sille viikkonlopulle kun minulla sattuu olemaan aikaa Lappeenrannan vierailulle... Noh, samapa tuo, jospa kotipeli olisi hiukan palkitsevampaa seurattavaa kuin viime viikkojen vieraspelit.

JYP:in bussi on varmaan jo LPR:ssa, joten tästä varmaan uskaltaa kohta lähteä itsekin ajelemaan. Ei muuten mutta kun mestarisuosikkien bussikin on varmaan niin iso ettei siitä edes mahdu ohi kuin moottoritiellä, ja tuo tie 13 on paikoin niin kovin kapea ja mutkainen.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Miika Lahti esiintyy tänään tosiaankin D Teamin riveissä, näin kertoivat Jääkiekkoliiton sivuilta löytyvät kokoonpanot. Eli siltä osin tämä spekulointi voidaan unohtaa.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
JYPillä pieniä muutoksia eiliseen:

Pihlman - Immonen - Virtanen
Jääskeläinen - Hytönen - Louhivaara
Jormakka - Hakkarainen - Bicek
Sipiläinen - Riska - Pesonen
Virpiö

Mäntymaa - Kaijomaa
Välivaara - Malmivaara
Vaarasuo - Jaatinen
Lippojoki

Tuokkola(Wallinheimo)
 

Larba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
JYPillä pieniä muutoksia eiliseen:

Pihlman - Immonen - Virtanen
Jääskeläinen - Hytönen - Louhivaara
Jormakka - Hakkarainen - Bicek
Sipiläinen - Riska - Pesonen
Virpiö

Mäntymaa - Kaijomaa
Välivaara - Malmivaara
Vaarasuo - Jaatinen
Lippojoki

Tuokkola(Wallinheimo)

Mielestäni täysin oikea ratkaisu antaa Pekin jatkaa eilisen nollapelin jälkeen. Varmasti miehellä itseluottamus kohdallaan juuri nyt.

Jyp lähtee peliin ennakkosuosikkina, etenkin kun Saipalla melkoista ruuhkaa lasaretin puolella (Mälkiä, Mielonen, Virtanen, Löfman). Helppoa voittoa on kuitenkin turha odottaa, sen verran suurella munalla sputnikit ovat kotiluolassaan pelanneet. Immoselle tänään maali!?!
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mielestäni täysin oikea ratkaisu antaa Pekin jatkaa eilisen nollapelin jälkeen. Varmasti miehellä itseluottamus kohdallaan juuri nyt.

Jep. Antaa Pekin pelata niin kauan, kuin tappio tulee. Sen verran taikauskoinen (ja luottavainen) pitää olla, että voittavaa vahtia ei vaihdeta.

Eli em. logiikalla toivotaan, että Peki pelaa kaikki loput pelit tällä kaudella :)
 

bicek

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vaikea on vastustaja Lappeenrannassa, se on nähty tässä vuosien saatossa. Jos en kovin väärässä ole niin monta kertaa on nähty maalin tai kahden erolla päättynyt ottelu?

Muutamia pointteja:

- Tuokkola, Jatkaako hyviä otteitaan maalinsuulla?
- Saako JYP paikoista sisään, eilen ainakin tuhlailtiin aika urakalla.
- Mielenkiinnolla myös seuraa molempien Immosten pelailua, joko meidän Jarkko tekisi muutaman häkin, ja mikä on Jarkko. A:n pelikunto?

Tulosvetoon 1 ja 2 molemmille, tuskin paljoa maaleja nähdään.
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Positiivista on se, että SaiPa sai tänään sentään maalin tehtyä. Ikävämpi homma on sitten se, että vastustaja teki neljä pörsää. Huikea toinen erä. 10 minuutissa 4 kertaa soi omissa ja thats it... Vetää kyllä melko synkäksi tämä tappio. Pakkipari Koponen - Pulkki vetää myös melko hiljaiseksi. Ei taida olla ihan liigan eliittiä. Oliko SaiPan peli jälleen flegmaattista paskaa vai oliko JYP vaan niin hyvä?

Yleisöä sentään oli 3500, hyvä.

Ei muuta kun katseet Hifki peliin ja sieltä sitten ensimmäiset vieraspisteet.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eka erä ilmeeltään ehkäpä tämän kauden parasta SaiPaa, hyvä liike ja valmius kamppailla. Toisen erän ekan vitosen jälkeen SaiPa-pakkien(Pulkki-Koponen, Iliakis, Levokari) typerien ratkaisujen suma ja Jyp naputti kolme yv-maalia ja peli käytännössä taputeltu.

Viiden nähdyn voiton jatkoksi ensimmäinen tappio, joten kai tämä oli se tilastotappio...
 

Roimo

Jäsen
SaiPa ei osaa tehdä vieläkään maaleja, se tuli taas tänään todistettua. Avopaikkoja oli varmaan kymmeneen maaliin ja yksi vaivainen saatiin aikaan. Ei näin. Periaatteessa liike ja yritys oli hyvää, mutta vituttaahan se käydä katsomassa pelejä jos ei osata maaleja tehdä. Uskomatonta!

Jypin maalit syntyivät lähinnä tyhmien jäähyjen ja pelaajien hirveiden mokien takia. Meidän J. Immonen oli kyllä hyvä, mukava oli katsoa miehen rauhallista kiekon siirtelyä ja syöttelyä. Pulkkia pitäisi käyttää vain seitsemäntenä pakkina, liikaa virheitä, tyhmiä jäähyjä ja hidasta liikettä. Koponen ei kuulu liigaan, kiekollinen ja fyysinen peli on ehkä mestistasolla.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Oli SaiPan osalta kuitenkin kohtuullinen peli, vaikka tappio tulikin.

Ensimmäisessä erässä oli tunnetta ja taistelua ja sanoinkin kaverille, että jos tuo tunnetaso säilyy, niin pisteet tulee. Ei sitten säilynyt ja toinen erä puolustuksen suosiollisella avustuksella meni päin persettä. Ensimmäinen ja neljäs maali, annettiin Louhivaaran seilata aivan vapaasti maallin eteen ja verkko soi. Toisen maalin ansiokas aiheuttaja oli Iliakis, SaiPa alivoimalla ja mies vapaassa tilanteessa heittää kiekon katsomoon ja lähtee jäähylle, Jyp rankaisee.
Kolmas maali: LEVOKARI perkele, heitti aivan selvässä purkutilanteessa kiekon siniviivalle Malmivaaralle, Olli otti muutaman potkun ja taas soi.
Nuo Iliakisin ja Levokarin virheet minun nähdäkseni katkaisi SaiPan taistelun, kolmas erä oli pelkkää kosmetiikkaa.

Ratkaisun paikat SaiPalle oli toisen erän alussa, kaksi paikkaa, joista toisessa kiekko jo pyöri lähellä maaliviivaa, ei kuitenkaa paikoista maaleja ja vastustaja sitten ratkaisi.
Tuokkola Jypin maalissa oli hyvä, minun mielestäni voiton takuumies.

Ja sitten. Tulkoon SaiPaan minkälainen maalintekijä tahansa, mihin helvettiin se maalintekotaito katoaa, mystinen juttu.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Peli, mikä pitikin voittaa. Ossi ilmeisesti oli aika liekeissä tänään? SaiPan inhottavan tehokas sumpputaktiikka, jotka etelä-karjalaiseksi kusipääkiekoksikin kutsutaan, tiedettiin. Nyt se ei haitannut, kiitos murhaavan ylivoiman.

Näyttää vahvasti siltä, että Sinkku saa keskittyä rauhassa vaalikampanjaansa. Peki on tämän hetken ykköskassari. Tästä on hyvä jatkaa päävastustajia vastaan. Huomaa bensiinin ainekset Andrej`lle. (hymiö)
 

Jäsen R

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Saipalla hyvä pelin alku ja loppu. keskiosa heikkoa. Iso koko ei takaa edes puolustajalle onnistumisia(pulkki&levokari). Illan kruunasi paulin aivokramppi 3 sekuntia ennen loppua =)
 

ElBimbo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Peli meni SaiPan kannalta juuri niin huonosti kuin ehkä pelkäsinkin. Ensimmäisessä erässä SaiPa oli hyvin pelissä mukana, mutta siihen se jäi. SaiPan puolustuskaluston kapeus tuotti epätasaista peluutusta. Toisessa erässä JYPin lisätessä vauhtia alivoimalla ehkä vähän väsyneet SaiPan pakit tekivät alokasmaisia mokia, joita SM-liigan ehdoton mestarisuosikki ei jättänyt rankaisematta. Tähän kun lisätään SaiPan tehottomuus omissa ihan hyvissä tekopaikoissa, niin tulos oli tämä.

Jäsen R: Kerro omin sanoin millainen oli paulin aivokramppi. Itse en huomannut tilanteessa mitään kovin ihmeellistä.
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No mutta, tuohan oli oikeasti hyvännäköistä tuo peli suurimman osan ajasta. Toisen erän musta puolikas oli sitten sitäkin surullisempaa seurattavaa, mestarisuosikkien yv toimi kuten sen noilla budjeteilla pitääkin. Pisimpään tästä pelistä tulen luultavasti vaalimaan muistoa siitä, miten laitahyökkääjä Pihlman poistettiin maalin edustalta melko vakuuttavin ottein. Muutenkin ensimmäinen erä oli mukavan reipasotteista menoa.

Katsomossa, näin hauskana yksityiskohtana, oli käynnissä alle kouluikäisten kannattajien välinen huutokilpailu, kun peräkkäisille penkeille oli sattunut lapsiperheet eri joukkueiden väreissä. "Seuraava maali tehään tonne päähän!" "Ei kun tonne!" "Ei varmaan kun tonne!" Diskurssin syvällisyys ja argumentoinnin viiltävyys muistutti paljolti Jatkoajan politiikkaa sivuavia ketjuja, mutta sivustaseuraajalla oli huomattavasti vähemmän vaivaantunut fiilis.

Tästä on hyvä jatkaa päävastustajia vastaan. Huomaa bensiinin ainekset Andrej`lle. (hymiö)
Jos väsymys ei valtaisi mieltäni, enkä olisi ottanut isäukon Laatokalle suuntautuneen kalastusreissun tuliaisista toistakin maistiaista (tarkennettakoon vihjausta sen verran, että en syö kalaa, mutta vodkasta pidän), vastaisin tähän jotain todella nokkelaa. Ihan varmasti vastaisin.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Katsomossa, näin hauskana yksityiskohtana, oli käynnissä alle kouluikäisten kannattajien välinen huutokilpailu, kun peräkkäisille penkeille oli sattunut lapsiperheet eri joukkueiden väreissä.
Itseäni hieman huvitti, kun KalPan junnut kannustivat JYPpiä oikein innoissaan ihan vaan, jotta saa olla SaiPaa vastaan. Näinköhän vanhojen kilpakumppanien - peräti paikallisvastustajien - peruskannattajat osaavat arvostaa mihin suuntaan nuoriso on matkalla...
 

Aksu

Jäsen
Saipalla hyvä pelin alku ja loppu. keskiosa heikkoa. Iso koko ei takaa edes puolustajalle onnistumisia(pulkki&levokari). Illan kruunasi paulin aivokramppi 3 sekuntia ennen loppua =)

Oliko Pauli mielestäsi huono? 21.03 peliaikaa, 6 minuuttia jäähyjä (2+2 tuomiosta toinen kakkonen päin persettä vihelletty koska JYP aloitti hässäkän eikä Levo tehnyt mitään ihmeellistä, jäähy kolme sekuntia ennen päätöstä pelkkää statistiikkaa), +/- 0, yksi kuti maalia kohti.

Yhden virheen teki, joita sattuu säännöllisesti paljon pelaaville pakeille.

Oliko jotain erityistä mainittavaa? Missä huono? Missä hyvä? Mikä mättää?
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itseäni hieman huvitti, kun KalPan junnut kannustivat JYPpiä oikein innoissaan ihan vaan, jotta saa olla SaiPaa vastaan. Näinköhän vanhojen kilpakumppanien - peräti paikallisvastustajien - peruskannattajat osaavat arvostaa mihin suuntaan nuoriso on matkalla...

Samalle tuli hymyiltyä kieltämättä...Nojoo, Lappeenranta tuli korkattua lopultakin vaikka aikomuksia on ollutkin useita. Eka erä - varsinkin alkupuoli oli puhtaasti SaiPan. Loppua kohden otteet tasaantui ja Immosen kentällä oli lopussa ihan "ok" paikka, mutta ei noussut.

Toinen erä oli tasaisempi ja JYP rankaisi ylivoimista. Peli tuntui olevan ohi ja toinen erä oli mielestäni selvästi JYPin. Kolmannessa Oli välillä pelailun makua ja SaiPa tuntui jo osittain antautuneen. Tosin välillä kotijoukkueelta mukavan näköistä taistelua ja pari tolppaa, joista toinen Tuokkolan "taidokkaan" mailanvarsi torjunnan kautta. Lopussa SaiPa väänsi kovasti ilman maalivahtia vailla varsinaista panosta, mutta tällä kertaa ilman maalia.

Jotain omia huomioita:
-Tuomarit olivat ihan ok, vaikka muutama outo jäähy molemmille tulikin.

-Louhivaara saanut runsaasti itseluottamusta maalille ajojen kanssa!

-Tuokkolalle ehdottomasti pelejä. On ansainnut aloittavan maalivahdin paikan ainakin tällä hetkellä.

- kotijoukkueella todella kova tsemppi päällä ekassa erässä! Kyllä tuolla taistelulla luulisi voittojakin tulevan.

-Välillä hallissa (2. erä) oli aivan hiljaista. Halli itsessään ihan sympaattinen ja pidin erityisesti seisomakatsomosta.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oli SaiPan osalta kuitenkin kohtuullinen peli, vaikka tappio tulikin.

Ensimmäisessä erässä oli tunnetta ja taistelua ja sanoinkin kaverille, että jos tuo tunnetaso säilyy, niin pisteet tulee.

Aika harva joukkue pystyy pelaamaan koko peliä tuolla tahdilla. Peli meni oikeastaan juuri niin kuin osasi odottaa. SaiPa tulee kovaa ekan erän ja peli tasaantuu pelin vanhetessa. Sama se millä tavalla voittoja tulee kunhan niitä tulee. Tällä kertaa se tuli näin.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Oli katsomassa ensimmäisen erän ja toisesta viisi minuuttia. SaiPalta oli ihan kohtuullinen esitys siihen saakka.

Toisen erän alussa 1-0-tilanteessa kotijoukkueella oli kolme loisteliasta maalintekopaikkaa: Immosella, Koskirannalla ja Tenkasella. Parempana päivänä olisi mennyt sisään - nyt ei.

Hetken kuluttua tilanne olikin 1-4. :D

Laskekaas joku JYPin tilastonikkari vaikkapa, kuinka monta börsää Louhivaaran Oze on tehnyt SaiPaa vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös