La 11.1.2014 Jokipojat - TuTo

  • 1 366
  • 5

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
TuTon kolmen pelin viikko huipentuu toiseen vieraspeliin peräkkäisinä päivinä. Kolmen pelin viikkoja on koko tammikuu, joten raskas on Mestis-puoliammattilaisten arki.

TuTolla on ollut otteissaan vahvaa alavireisyyttä ja epätasaisuutta. Pari hyvää peliä siellä täällä, mutta niiden vastapainoksi selkeitä alisuorituksia ja tappioita. Nyt on alla jo kahden ottelun tappioputki, ja joukkue on menettänyt sarjan kakkossijansa HCK:lle.

Kokoonpano on elänyt, mutta ei loukkantumistenkaan syyksi voi tappioita vierittää, harva joukkue pelaa sataprosenttisen terveenä.

Tänään TuTo pelaa Joensuussa Jokipoikia vastaan seuraavalla kokoonpanolla:

Vainiola - Pulliainen - Virtanen A.
Rutanen - Kokkonen - Pusa
Hakulinen - Salmivirta - Rautajoki
Ruotsalainen - Koski - Sillanpää At.

Vidgren - Viirlas
Franssila - Heinimäki
Lehtonen - Ruikka

Virtanen T. (AM)
Meriläinen

Vainiola ja Antti Virtanen on nostettu ykkössentteri Pulliaisen seuraksi. Kauden niin hyvin aloittanut mutta viime aikoina vähän vaisusti esiintynyt Hakulinen sen sijaan on nakattu kolmosketjuun, jonka sentterinä on ailahtelevasti ja heikoilla tehoilla peliaikaansa nähden pelannut Salmivirta.

Toisessa laidassa voimahyökkääjä Rautajoki. Kakkosen keskushyökkääjäksi on noussut Kokkonen, jolla onkin nyt ollut taas parempi vire. Laidoilla Rutanen ja Pusa, joilla energiaa riittää. Nelonen on rymyketju, jossa on kuitenkin kiekollista osaamista sentteri Kosken sekä toisen Paimion Sedineistä eli Atte Sillanpään myötä. Henri Ruotsalainen menee joukon jatkona.

Pakistossa tuore maailmanmestari Mikko Lehtonen tekee paluun kokoonpanoon, eilenhän hän oli kuumeessa. Tosin ei kyllä minusta kannattaisi vaarantaa Lehtosen terveyttä, sillä kuumeen jälkeenhän pitäisi olla kuumeeton päivä, jolloin ei saisi vielä itseään liikaa rasittaa. Ennemmin vain Lehtonen reserviin ja kehiin vasta ensi keskiviikkona, ettei Lehtosesta tule taas yhtä pitkäaikaispotilasta kuten niin monesta TuTo-pakista.

Maalilla jälleen Tommi Virtanen, joka on pelannut sinänsä ihan ok, mutta ei ole ollut lempinimensä Betoni veroinen. Ehkäpä Meriläinen olisi ollut tuoreempi torjuja raskaan viikon päätteeksi? No, aika samantasoisesti kumpikin veskari on tällä kaudella pelannut, joten samapa se.

Pessimistisesti veikkaan, että TuTon epävire jatkuu tänään, ja raskas peliviikko, vierasrundaaminen sekä pirullisen vastustajan kova kotiluola ovat TuTolle liikaa. Jokipojat siis vienee peliä, joka päättyy 4-3. Saa toki toisinkin käydä, taisteluvoitto Joensuusta tekisi varmasti pitkästä paluumatkasta mukavamman joukkueelle.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Pessimistisesti veikkaan, että TuTon epävire jatkuu tänään, ja raskas peliviikko, vierasrundaaminen sekä pirullisen vastustajan kova kotiluola ovat TuTolle liikaa. Jokipojat siis vienee peliä, joka päättyy 4-3. Saa toki toisinkin käydä, taisteluvoitto Joensuusta tekisi varmasti pitkästä paluumatkasta mukavamman joukkueelle.

Juu, pessimisti kyllä sanoo että sama tahti jatkuu tänään ja tulee jätkille pitkä kotimatka Turkuun. Toivottavasti Bobi LEhtonen tuo vähn sitä voittajan spirittiä koppiin ja että tänään irtoaisi voitto.
Eilen mietiskelin että olisiko Ikan syytä sekoittaa ketjuja totaalisesti. No, senhän Ika on tehnyt aika kirjaimellisesti.

Pessimisti ei ainakaan pety ;-)
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Musta Nuolen veikkaus olis mennyt oikein, jos VL laskettasiin mukaan.
Aika hurlumhei peliä oli ja ehkä siksi pientä valoa näkyi TUTO:n pelissä. Mutta samalla kyllä sitä huonompaa. Monia paikkoja oli tehdä maali. Ylivoimlaa ei onnistuttu pitämään viivaa kiinni. Osaa pelaajista peluutettiin jo viimepelissä niin, että epälin mitä tänään tapahtuisi. Onneksi on muutama päivä välissä ja toivon mukaan harjoitellaan kevyesti keskittyen muutamaan asiaan.

Pusasta sen verran, että vaikka kovasti yrittää ja taistelee, niin syötellä voisi myös hieman aiemmin.

Maalivaahdin vaihto oli hyvä, mutta jos syynä ei ollut loukkaantuminen, niin Betoni olisi pitänyt heittää lopussa maaliin. maalivaahdin vaihdolla viitaan siihen, että liikaa on vastustaja päässyt tekemään maalin edestä ribareista maaleja. Tämä sama ilmiö oli viimekaudella. Betoni pelasi Hokkia vastaan hyvin, ja sai lähes kaikki kiekot keralla kiinni. Hänen tukemiseksi tarvitaan puolustusta. Kiekot pois tai vaihtoehtoisesti vastustaja tai mailan pelaaminen pois.

Tämän päivän peli oli vauhdikasta, ei ihan järkevää ja lopputulos ok.

Nyt on vieraspeleissä otettu niin monesti nokkiin jo, että keskiviikkona pitää keskittyä kotiottelussa muuhun kuin Tuokon ensiesiintymiseen.

Onnittelut Jokipojille.
 

Tavarits

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo ja föönit (Phoenix Coyotes)
Hyvä taistelu pojilta, valitettavasti herättiin tekemään hommia liian myöhään.

Yksi asia on ratkaisevasti muuttunut sitten alkukauden. TuTo aloitti tämän kauden agressiivisella fyysisellä pelillä, taklattiin joka tilanteessa jos vain mahis oli. Ja vaikka ei olisi ollut mahdollisuutta niin taklattiin silti. Karvattiin, luisteltiin, AJETTIIN MAALIN ETEEN RÖYHKEÄSTI ja niin kuin jo mainittua, taklattiin usein sekä kovaa.

Katsottuani kuluneen viikon vierasmatsit niin pisti silmään tämä fyysisen pelin totaalinen puute. Tiedä sitten että onko syksyn menestys tuonut myös mukavuudenhalun puseron sisään vai onko äijät vaan niin rikki ettei uskalla. Joka tapauksessa fyysisyyden puute tekee pelistä hyvin samankaltaista kuin naapurin porukalla. Eli kulmissa pörräämistä, nätti nätti, setti setti, näpy näpy- tyyppistä kikkailua hyökkäysalueella. Tällä tavalla 9/10 hyökkäyksestä jää tuloksettomaksi ja vaarallisia laukausia saadaan harvoin aikaan.

Työhaalarit pitäisi saada takaisin niskaan, hyväksyä se että jääkiekko on laji jossa sattuu ja tapahtuu. Pitäisi taklata, ajaa maalille, laukoa niin että vastustajalle tulee pelko puseroon. Suoraviivaisesti maalille vain ja ribarit sisään. Sieltä se menestys tulee, nöyrästä työnteosta.
 

jokepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Taisto on ohi Mehtimäellä ja pelitapahtumiin nähden numerot mairittelevat kotijoukkuetta. TUTO vei vahvasti peliä ensimmäisessä ja kolmannessa erässä ja joukkue oli muutenkin hyvällä jalalla liikkeessä. Jokipoikien tuttu tavaramerkki tiivis puolustuspelaaminen sai vain vieraat näyttämään tehottomilta. Jatkoajan TUTO-jäähyn aikana ratkaisu roikkui ilmassa ja voittolaukauksissa kaksikko Ruohomaa ja Blomqvist teki sen mitä kotiyleisö odotti: kaksi nättiä maalia. Edellisissä kommenteissa on todettu TUTOn alavireisestä kaudesta, mutta mielestäni joukkue oli parempi kuin viikko sitten Sport täällä:peli oli siistiä ja vauhdikasta.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Edelliseen TuTon peliin nähden kyllä selvä tason nostaminen tähän vieraspeliin. Lähellä oli ilmeisesti ettei olisi saatu enemmänkin pinnoja, toisaalta ilman Hakulisen tasoitusta viimeisellä vitosella ei olisi saatu edes yhtä pinnaa. Pörssikärki Ruohomaa löysi tehonsa ratkaisevalla hetkellä ja voittolaukauskisan lisäpiste jäi kotijoukkueelle. Seuraavaksi sitten Tuokon paluuta katsomaan kupittaalle Akatemiaa vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös