La 1.2.2014 Ilves - Jokerit

  • 32 838
  • 127
Tila
Viestiketju on suljettu.

Ikuri

Jäsen
Olen helvetin iloinen kun Jokerit lähtee. Suomalainen jääkiekko voi palata aikaan, jolloin vastustajan kunnioituksella oli vielä jotain merkitystä. Aikaan jolloin 45-vuotis juhlia ei juhlittu kuin 100 vuotta.

Ajassa, jolloin Jokereita ei vielä ollut, 45-vuotisjuhlia juhlittiin siis vain 100 vuotta?

Olen pahoillani, että Keränen loukkaantui, mutta on molempien seurojen (Jokerit ja Ilves) etu, että seurajohdot eivät ole napit samalla lailla vastakkain kuin fanit tällä jääkiekkofoorumilla.
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
Rakastetuksi ja vihatuksi voi kasvaa myös tyylillä. Ota katse vaikka siihen perinteikkäämpään helsinkiläisseuraan.

Kom igen jne.

Itse pelin näin aika samalla tavalla kuin Valtonenkin. Jokerit oli ensimmäisessä erässä parempi, Ilves kahdessa seuraavassa. Keräsen loukkaantumista en huomannut ennenkuin Ritari totesin miehen poistuneen koppiin, niin en ota siihen kantaa. Harmin paikka kuitenkin, ei tässä liigassa liikaa viihdyttäviä taitopelaajia ole.
Ihan viihdyttävä peli kaikenkaikkiaan. Täytyy kyllä todeta, että olen iloinen ettei Karalahti saanut pommiaan osumaan kunnolla keneenkään, aika usein ne kädet tuppaavat olemaan korkealla, vaikka mies osaa puhtaastikin taklata halutessaan.

Tuosta jatkoajan jäähystä on ihan turha nurista, tuon selvempää huitomista on vaikea löytää. Nagy tuttuun tyyliinsä irrotti kentän puoleisen käden mailasta suojatakseen kiekkoa ja viikatehan osui suoraan tuohon susikäteen.

Irving oli taas maaginen, eikä Kolppanenkaan huono ollut. Kousalle haisevia lampaanperseitä yleisestä sähläyksestä ja kiekonmenetyksistä.
 

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
No ohhoh, onpa vetäny mustiin aika monella Ilves-kirjoittajalla tämä ketju. Tuon perusteella luulisi olleen rumempikin peli, vaikka eihän tuolla nähty kuin yksi törkeys. Se oli tuo Asplundin viikateisku jatkoajalla. Väänänen/Keränen-casesta varmaan kaikki jo sanottu ja huonon tuuriin piikkiin tuo menee. Jos tilanteessa olisi ollut vaikka Veistola, eikä loukkaantumista, niin yhtään lausetta tilanteesta ei olisi puhuttu. Pentikäisen niitti Nagyyn oli myös ihan puhdas eikä siinä ollut mitään sääntörikettä. NHL 14-pelissä tuosta olisi estämisjäähy tullut, koska Nagy ei tainnut koskea kiekkoon, mutta oikeilla säännöillä tulkinta meni ihan oikein.

Peli oli tosiaan tunnepitoinen ja intensiteettiä mukavasti. Vuodesta toiseen matsit Ilvestä vastaan ovat olleet sellaista railakasta vauhtikiekkoa. Maalivahdit illan ehdottomia hahmoja ja tällä kertaa piirun verran paremman maalivahdin joukkue voitti, kuten tasaisissa peleissä usein on tapana.

Mistä muuten johtuu että aika monen lätkäfanin mielestä Jokereiden KHL:ään siirtymisessä ei ole mitään hyvää suomalaiselle jääkiekolle, mutta kuitenkin kaikki haluavat eroon Jokereista toivotellessaan tervemenoa Venäjälle jne? Tulkaa nyt joku itte kertomaan....
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
No ohhoh, onpa vetäny mustiin aika monella Ilves-kirjoittajalla tämä ketju. Tuon perusteella luulisi olleen rumempikin peli, vaikka eihän tuolla nähty kuin yksi törkeys. Se oli tuo Asplundin viikateisku jatkoajalla.

Olihan siinä myös Mäen törkeä selkääntaklaus, jossa vastaanottajana Keränen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kiitän läpimästi Ilvestä kaikista näistä vuosista joita Ilvekseen verrattuna lähinnä noviisi Jokerit on saanut pelata samassa sarjassa ja taistella kymmeniä kertoja voitosta Ilveksen kanssa. Yksi parhaista keskinäisistä otteluista mitä tulee mieleen pelattiin Nordiksella jo 9.12. 1982. Siinä ottelussa Jokerit meni nopeasti 2-0 johtoon, mutta Ilves kuittasi pian tasoihin. Kummallakin joukkueella oli maalintekovoimaa ja taitavia pelaajia ja loppunumerot olivat 13-5 Jokereille. On vaan jäänyt mieleen hymysuin tämä ottelu kaikista sen kauden runkosarjapeleistä.

Hyvää jatkoa Ilvekselle ja toivon että Keränen on täydessä iskussa playoffeissa. Se paikka kuuluu Ilvekselle.
 

Kyle

Jäsen
Ei tätä ketjua lukiessa uskoisi, mutta eilen nähtiin Ilveksen osalta tämän kauden top 3 viihdyttävin ottelu ja pelillisestikkin hyvä.

Ranskalaisilla viivoilla muutama ketjussa ilmennyt myytti uusiksi.

- 2-3 ja. on oikeutetut numerot. Ilves hallitsi ottelua, mutta maalipaikkoja tuli tasaisesti molempiin päihin. Ilves pyrki järjestämään ja Jokerit iski vastahyökkäyksistä. Jollain tapaa molempien joukkueiden hyvää suoritustasoa kuvaa se, että jokaisesta henkilökohtaisesta virheestä kentällä toinen joukkue sai luotua vähintään semi-vaarallisen maalipaikan tai maalin.

- Ottelun aikana molemmat joukkueet pääsivät puolin ja toisin toistensa ihon alle, nähtiin pikku sikaa ja sääntöjen rajamailla olevia taklauksia. Juuri niitä mitä lauantai-illan ottelu vaatiikin, jotta tunnetaso nousee kentällä ja katsomossa. Ainakin kentällä pelaajat pystyivät käsittelemään tunne-tasonsa hyvin.
Keränen loukkaantui, mutta tilanne itsessään oli harmiton. Yhtähyvin esim Nagylta olisi voinut mennä ranne Kukkosen lopun huitaisussa ja silloin syyttävät sormet vain kääntyisivät päälaelleen. Näitä sattuu, sanotaan kun pelataan jääkiekkoa.

- On valitettavaa jos täällä Jatkoajassa kirjottajien puheet menevät jonkun tunteisiin liiaksi ja itse en yhtään sen enempää symppää Jokereita, mutta pakko sanoa että välillä vituttaa lukea tiettyjen ilvesläisten surkeita provoja. Tämä on näkynyt myös muutaman arvostetumman Ilves-kirjoittajan katona kun Ilveksen uuden tulemisen myötä myös pari uutta provoavaa kirjoittajaa on ottanut paikkan palstalta.
 

Admiral

Jäsen
Nagylta. Ilmeisen herkät on kädet, kun mailaan tuleva isku sattuu käteen.

Tuosta muuten olen melko varma, että alakäteen osui isku. Ainakin 4Pron hidastuksessa joka näyttää tilanteen edestäpäin tuo näkyy mielestäni selvästi. Oletko nähnyt tilannetta uudestaan jälkikäteen? Toki Nagyn tehostaminen on ilmeinen, mutta isku pääasiassa alakäteen tulee suoraan ja Asplund ei itsekkään jäähyä ollenkaan protestoi.

Mutta siis kannattaa katsoa kerrata, koska ilmeisesti et ole nähnyt tilannetta uudestaan?
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Tuosta muuten olen melko varma, että alakäteen osui isku. Ainakin 4Pron hidastuksessa joka näyttää tilanteen edestäpäin tuo näkyy mielestäni selvästi. Oletko nähnyt tilannetta uudestaan jälkikäteen? Toki Nagyn tehostaminen on ilmeinen, mutta isku pääasiassa alakäteen tulee suoraan ja Asplund ei itsekkään jäähyä ollenkaan protestoi.

Mutta siis kannattaa katsoa kerrata, koska ilmeisesti et ole nähnyt tilannetta uudestaan?

Hallin videotaululta näki hyvin, että lyönti napsahti näpeille. Aivan helvetin tyhmä jäähy.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Kiitos Ilvekselle peleistä Tampereella. Vielä yksi vääntö Stadissa 15.2.
Peli oli ihan sellainen kun Tome sanoi. Jokerit olisi voinut räpätä 2-3 maalia ekaan 20 minuuttiin, mutta ei onnistunut kun kerran. Ilves käytti paikkansa hyvin ja voi sanoa että ansaitsi pisteen. Ilves taisteli suurella sydämmellä.
Ilman Mikko Kousaa olisimme voittaneet pelin varsinaisella ajalla, kyllä se on uskomaton kaveri. Onneksi sentään raavittiin 2 pistettä Stadiin, että jäi sentään vähän parempi mieli illasta.

Kummatkin veskarit pelasi loistavan pelin. Sekä Irving että Kolppanen olivat loistavia. Kolppasesta kehittyy vielä erittäin lahjakas veskari, jos vaan pysyy terveenä.

Ipalla oli kyllä omat paikat ratkasta peli kolmannessa erässä, kun tuomarit vihelsi pilliin milloin mistäkin syystä. Ei ollut selkeetä linjaa missään vaiheessa, molemmin puolin ihme vihelleksyä. Mutta summasummarum saatiin 2 pinnaa ja voitto Hakametsästä.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Harmittaa todella paljon Keräsen puolesta toivotaan, että tulisi vielä takaisin tällä kaudella. Huikea pelaaja. Varmasti terveenä ollessaan lähellä MM-joukkuetta.
 
Höpöhöpö, puhdas taklaus, eikä yhtään myöhässä. Ja kynnen katkeamisesta voi kysellä handshake-Nagylta. Ilmeisen herkät on kädet, kun mailaan tuleva isku sattuu käteen.

Jos tässä puhutaan siitä jatkoajan jäähyyn johtaneesta tilanteesta, niin ei ollut lähelläkään osua mailaan. Siinä Nagy irroitti alakäden mailasta käyttääkseen sitä susikätenä (tämä vähän yllätti Asplundin), minkä vuoksi Asplundilla ei ollut mitään mahdollisuutta osua huitaisullaan mailaan. Näkyi suoraan edestä kuvatusta pätkästä hyvin. Kakkonen oli ihan oikea tuomio.

Ottaa näköjään koville kun liigan yliarvostetuimman pelaajan kynsi katkeaa.

En osaa Keräsen loukkaantumisesta olla kauhean pettynyt, sillä mun mielestäni on aika lailla se ja sama, sijoittuuko Ilves seitsemänneksi vai yhdenneksitoista, kun välieriin ei taaskaan ole mitään saumaa (Keräsen kanssa tai ilman).

Mutta jos sääntötuntemus on tuota tasoa, että Pentikäisen niitissä näkee estämisen, niin ei ole ihme, että tuomaroinnista saa joka matsin jälkeen kehitettyä kauheat itkupotkut.
 
Viimeksi muokattu:

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Omasta mielestäni peli oli yksi viihdyttävimmistä tällä kaudella.

Koko jatkoajan keskustelua pilaa kirjoittelun ylilyönnit, joissa provoillaan puolin ja toisin ja samalla analyyttisyys katoaa.

Väänäselle oikea tuomio olisi ollut kaksi minuuttia kampituksesta, mutta ymmärrän ettei sitäkään vihelletty Jokereiden ollessa jo alivoimalla. Omasta mielestäni Ilveksenkin pitäisi rohkeammin rikkoa ollessaan jo alivoimalla, sillä kynnys viheltää toista jäähyä on suhteellisen suuri.

Atte Pentikäinen oli eilen erittäin hyvä ja se on jonkin sortin yllätys.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Koko jatkoajan keskustelua pilaa kirjoittelun ylilyönnit, joissa provoillaan puolin ja toisin ja samalla analyyttisyys katoaa.

Nimenomaan tämä ketju on erityisesti ipafanien osalta ollut jopa Jatkoajan mittakaavassa harvinaislaatuinen rimanalitus keskustelun tason osalta. Toki seassa on teitä asiakirjoittajiakin, mutta ikävästi tahtovat nämä viestit hukkua noiden niiskuneitien kitinöihin. Ainoastaan jullit kykenevät heidän kanssaan samaan.

Peli oli Jokereiden osalta melko heikkotasoinen, mutta positiivista on se, että rutiinillakin saadaan pisteitä. En tiedä, voiko kovia harjoitusjaksoja syyttää näistä, onhan tällaisia pelejä ollut lukuisia tällä kaudella. Jos Jokerit saa kevääseen mennessä vähän jalkoja ja asennetta kehiin, niin mestaruudesta taistellaan tosissaan.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Toki Nagyn tehostaminen on ilmeinen, mutta isku pääasiassa alakäteen tulee suoraan ja Asplund ei itsekkään jäähyä ollenkaan protestoi.

Käsille lyöminen on semmoinen tilanne, missä ainakin itse hyväksyn tollasen tehostamisen. Ensinnäkin, noi on välillä vaikeita tilanteita tuomareille nähdä mutta silti niistä pitää jäähy antaa. Toisaalta, se käden nostaminen on ihan hyvä jo sen takia, että jos sieltä tulee vastustajalta toinen huitaisu, niin se voikin osua jo pahemmin suojaamattomaan ranteeseen.

Summa summarum. Typerä lyönti Asplundilta, joka ratkaisi pelin.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Yksi parhaista keskinäisistä otteluista mitä tulee mieleen pelattiin Nordiksella jo 9.12. 1982.

Itselle on lähtemättömästi jäänyt mieleen 23.10.83 pelattu Ilves-Jokerit joka päättyi tasapeliin 8-8. Ilveksen alkukausi oli edennyt tappioitta ja tähän se tappioton kausi loppui.. tän jälkeen alkoi alamäki. Joku fiksu sanoi pelin kuluessa, että nyt on Ilveksellä sellanen ongelma, että tästä ei ihan heti nousta.. ja niin kävi, Ilves vajosi sarjan kärjestä tappelemaan pleijaripaikastaan (kuulostaako tutulta tältä kaudelta?) mutta lopulta sai sen pleijaripaikkansa 3p erolla.. Jokereihin, joka jäi seitsemännex.
 

hörppää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nimenomaan tämä ketju on erityisesti ipafanien osalta ollut jopa Jatkoajan mittakaavassa harvinaislaatuinen rimanalitus keskustelun tason osalta. Toki seassa on teitä asiakirjoittajiakin, mutta ikävästi tahtovat nämä viestit hukkua noiden niiskuneitien kitinöihin. Ainoastaan jullit kykenevät heidän kanssaan samaan.

Oikeesti? Mitä annettavaa sulla oli tähän ketjuun? Itse oot täälä heittämässä tota niiskuneiti läppää. Mahtava juttu, että päästään teistä eroon. Ei tule ikävä.
 

Masentaja

Jäsen
Mistäs ipalaiset on saanut tollasen määrän hiekkaa pimppiin? Mitä pahaa Jokerit on TEILLE tehnyt? Keräsen loukkaantuminen? Voivoi, niitä sattuu. Meiän ykkössentteri joutu lopettaa uransa juuri ennen kautta. Tuolla itkemisellä loppu justiinsa ne vähäisetkin sympatiat tuota pikku-jokereita kohtaan. Johan teillä kohta vissiin puolet joukkueesta on Jokeritaustaisia. Onnea heille, mutta Ipa vois tippua sinne pleijareitten ulkopuolelle. Mun mielestä ihan hyvin pitää voida toivoa viholliselle epäonnea, kuten tuo ykköspyssyn loukkaantuminen. Sama kuin toivoisi sodassa että vastustaja saa jäätävän paskatautiepidemian. Onhan se vittumaista kun loppusuoralla tarkka-ampuja ei pysty hoitamaan hommiaan paskataudin takia joka aiheuttaa sodan häviön. Sitä varten pitää olla reserviä.

Ja väitän, että Keränen ei ole loppukautta sivussa. Ei varmasti. Ihme on jos ei 2vko päästä pelaa jo Jokereita vastaan.
 

Face

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kamala lukea tätä ketjua. Kaikki tämä viha ja paskanjauhanta johtuu varmaankin siitä että Keränen loukkaantui. Tämä kuitenkin on jääkiekkoa ja fyysinen peli ja ikävä kyllä myös loukkaantumiset kuuluvat lajiin. Tämä loukkaantuminen oli Ilvekselle lähelle kuolinisku loppukaudelle, mutta näitä sattuu ja nythän kysymys oli enemmänkin vahingosta kuin mistään sikailusta, minusta on turha itkeä sen viheltämättä jääneen kakkosen suhteen, koska ei se olisi poistanut Keräsen loukkaantumista.

Kausi nyt kuitenkin jatkuu, mitään ei olla vielä hävitty.
Eikä se Keräsen loppukauden saikkukaan ole vielä kirkossa kuulutettu.

Kyllä minun ainakin tulee ikävä Jokereita vastustajana
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ketjua lukemalla voisi päätellä, että Väänänen olisi vähintään yrittänyt murhata Keräsen tai ainakin katkoa puolet luista...

Keräsen tilanne oli huonoa tuuria, näitä sattuu. Ehkä Väänänen olisi voinut aavistuksen kevyemmin pelata tilanteen, mutta turha jossitella.

Väänänen on kyllä hyvä näissä, ensin teloi Granlundin joka oli silloin sarjan parhaimpia ja nyt Keräsen. Sotshissa Crosby?

e. Ainoa mikä Jokerifaneissa ärsyttää, enkä tarkoita kaikkia, on tuo tuomareista itkeminen. Sitä tosin harrastaa jokaisen joukkueen fanit, joten voisi päätellä että tuomarit ovat kaikkia vastaan.
 

ejs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kamala lukea tätä ketjua. Kaikki tämä viha ja paskanjauhanta johtuu varmaankin siitä että Keränen loukkaantui. Tämä kuitenkin on jääkiekkoa ja fyysinen peli ja ikävä kyllä myös loukkaantumiset kuuluvat lajiin.

Sama. Kyllä on ero kuin yöllä ja päivällä tällä ketjulla ja viikontakaisella TPS-Jokerit -ketjulla. Tätä lukiessa ei paljon tarvitse silmänurkkaa kuivailla.

Viikolla heräsin huomaamaan, että tänä viikonloppuna on käytännössä viimeinen kerta käydä Hakametsässä. Ja onpahan teilläkin tullut vierailtua. Halli on Suomen vanhin ja osoitus siitä, että kannattaa tehdä kerralla kunnollinen.

Aika hiljaiseksi veti, kun katseli mestaruusviirejä katossa. Jos nostelette jatkossa usein kannua, täytyy alkaa harkita hallin laajentamista noin leveyssuuntaan. Tai onhan se uusi areenakin vissiin tulossa?

Tällä kerralla mukaan sattui esikoiseni. Olin salaa toivonut, että pelissä voisi jossain vaiheessa nojata selkänojaankin, mutta toisin kävi. Saimme myös kuulla mun suuresti rakastamani maksetut tuomarit -kommentoinnin ja muutenkin kaikki oli niinkuin pitikin.

Tämä historia on nyt tässä. Kyllä Jokerit ja KHL tuntuivat olevan yleinen kiinnostuksen aihe hallin käytävillä.

Tsemppiä Ipalle. Tänä keväänä tuskin enään kohtaamme. Tosin Tempereelle voi joutua reissaamaan, jahka tosipelit alkavat.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Yksi parhaista keskinäisistä otteluista mitä tulee mieleen pelattiin Nordiksella jo 9.12. 1982.
Itselle on lähtemättömästi jäänyt mieleen 23.10.83 pelattu Ilves-Jokerit joka päättyi tasapeliin 8-8.
Minulle legendaarisin on varmaan se finaalipaikan ratkaissut Burakovskyn "nollakulmamaali" välierissä 1998. Ilveksen aiemman jonkinlaisen menestyksen aikaan eli 80-luvulla ja 90-luvun alussa olin vielä liian pieni seuraamaan kiekkoa kovin tiiviisti.

Hartwall Areenallakin on tullut nähtyä muutama Ilves-matsi. Niistä on jäänyt parhaiten mieleen 04-05 viimeinen puolivälieräottelu (25.3.2005), jossa rantapallot lensivät puolestaan tamperelaisille. Sarjahan oli tuohon otteluun lähdettäessä jo lähes toivottomassa tilanteessa, mutta silti piti vielä kerran nähdä kaukalossa Kariya-Stefan-Hyvönen, Cory Murphy ja uransa lopettava Tinke Peltomaa. Ville Leino pelasi ison osan kaudesta alemmissa ketjuissa (jopa nelosketjun sentterinä) ja kesällä tapahtuikin sitten jo edellisenä keväänä huhuiltu siirtyminen Hämeenlinnaan. Loppu on tunnetusti historiaa.

Jos oli silloisen NHL-työsulkukauden Ilves varsin nimekäs, niin Jokereiden kokoonpanosta löytyi puolestaan mm. Glen Metropolit, Brian Campbell, Tim Thomas, Marko Jantunen, Juha Lind sekä nuoret Valtteri Filppula ja Sami Lepistö. Tuokaan nimilista ei tosin sitten riittänyt kaatamaan dynastia-Kärppiä.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Minulle legendaarisin on varmaan se finaalipaikan ratkaissut Burakovskyn "nollakulmamaali" välierissä 1998. Ilveksen aiemman jonkinlaisen menestyksen aikaan eli 80-luvulla ja 90-luvun alussa olin vielä liian pieni seuraamaan kiekkoa kovin tiiviisti.

Sama juttu, komee oli tunnelma noissa välierissä Jokereita vastaan muutenkin. Burakovskyn maali ja villi tuuletus tietenkin kruununa! Tuon kauden jälkeen pitikin sitten hommata Burakovskyn fanipaita, vaikkei mies enää Tampereella jatkanutkaan.

E: Tässä videota vielä: Ilves-Jokerit 31.3.1998 - YouTube
 
Turha mitään lopullisia hyvästejä tässä vaiheessa jätellä. Minusta on ihan hyvin mahdollista, että Jokerit pelaa SM-liigassa joskus vuonna 2020, sillä tuo itänaapurin sarja vaikuttaa puhallusta odottavalta korttitalolta. Ipalla se liigassa pysyminen voi toki tehdä tiukkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös