La 1.12.2018 Sport - JYP

  • 2 753
  • 15

Baldrick

Jäsen
Lauantai-illan kamppailu keskikastin sijoituksista olisi tänään edessä. Ilmeisesti JYPiltä lähdössä ihan järjestetty ryhmä tällä kertaa Vaasaan, mikä ilmeisesti ei ole ihan jokapäiväistä. Toivottavasti on hulinaa hyvässä hengessä.

Tällä viikolla Sport on pelannut vain yhden pelin torstaina ja JYP keskiviikkona, sekä eilen. Sport voitti vieraissa SaiPan jatkoajalla nousten 2-0 tilanteesta voittoon kolmannen erän kavennus- ja tasoitusmaaleilla. Itse pelistä en tarkemmin osaa sanoa, mutta SaiPa on tunnetusti ollut kova joukkue kotikaukalossaan tällä kaudella, joten kaiketi peli meni vaasalaisilta ihan mallikkaasti.

JYPin tiistain pelissä KalPaa vastaan joukkue heräsi toisessa erässä ja otti voiton lopulta näytöstyyliin jatkaen voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi. Eilen kuitenkin putki katkesi Nordiksella HIFK:ta vastaan, vaikka konsesus niin HIFK- kuin JYP-kannattajien keskuudessa tällä palstalla on se, että JYP oli pelin päällä. JYP jäi lopulta maaleitta ottelussa HIFK:n voittaessa 2-0. JYPillä tapahtui taas hieman enemmän alkukaudesta tuttuja lapsuksia, sekä hyökkäyspään pelaaminen oli jokseenkin tehotonta. Muutamat hyvät maalipaikat tuli, mutta Engren ne klaarasi kovalla varmuudella.

Tämän illan peliin odotan vähän eilisestä sisuuntunutta JYPiä ja voittoa, mutta varma moisesta lopputuloksesta en ole. Luultavasti tasaista vääntöä tulossa, mutta mikäli JYP saa karsittua eilen korostuneet typerät virheet ja löytää pari limppua Sport-verkon perukoille, niin pisteiden oletan matkaavan Jyväskylään.

Nyt jäädään odottelemaan kokoonpanoja, sillä JYP ei koskenut voittoputken aikana pelaavaan kokoonpanoon juurikaan, mutta nyt saatetaan nähdä joitain muutoksia, kun tappio on alla ja peli on kolmas neljään päivään. Toki poissuljettua ei ole sekään, että koitetaan luoda jatkuvuutta, eikä heti olla viuhtomassa ohjaksista ensimmäisen vastoinkäymisen kohdalla.

Mukavaa peli-iltaa joka tapauksessa kaikille!
 

Baldrick

Jäsen
JYP ei sitten juuri muuttanut kokoonpanoaan eiliseen verrattuna, paitsi vaihtaen Yonkmanin Markus Jokiseen ylimääräisenä pelaajana ja Tuokkola heitetty maalinsuulle.

Tuppurainen - Immonen - Nättinen
Rooba - Hytönen - Tomasek
Louhivaara - Perrin - Turkulainen
Kolehmainen - Lahti - Ratinen
+Jokinen

Kalteva - Vainio
Ikonen - Allen
Kuukka - Eklund

Tuokkola
Laurikainen
 

Baldrick

Jäsen
Sport tänään seuraavanlaisesti:

Kallela - Sutter - Kiviranta
Talaja - Tikka - Lehtimäki
Ainali - Kalapudas - Vauhkonen
Körkkö - Riska - Rapuzzi

Manninen - Robak
Sund - Viljanen
Niemi - Nevalainen
+Westermarck

Järvinen
Aittokallio
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vai heittää Merikivi tuokkolan maaliin. Myös Veikkaus on huomioinut tämän laskemalla kotijoukkueen kerrointa suoralle voitolle. Kyllähän JYP lähtee tähän otteluun altavastaajan asemasta muutenkin kuin vain Veikkauksen mielestä, sillä pelasivat eilen Helsingissä ja ovat matkustaneet, kun taas kotkapaidat ovat olleet kotonaan lataamassa akkujaan.
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kiitoksia näin aluksi @RäpyläRepe :lle avauksesta.
Tänään tosiaan mielenkiintoinen runkosarjan peli joulukuun alussa, kun tuo sarjataulukko on noinkin tasainen keskikaistan osalta: sijat 6-14 ovat seitsemän pisteen sisällä.
JYP on viimeiseen viiteen peliin napsinut erinomaiset 11 pistettä saldolla 3-1-1. Tosin eilen tuli masentava 2-0 -tappio HIFK:lle Helsingissä. Saa nähdä, jatkuuko mollimoodi Valtran miehillä vai löytyykö ylimääräistä potkua ja sisua körötellessä Hesasta Vaasaan. Sport puolestaan onnistui katkaisemaan orastavan tappioputkensa Lappeenrannassa torstaina ja-voitolla. Silti viisi viimeisintä ottelua ovat tuoneet kotkapaidoille vain viisi pistettä saldolla 1-1-3.
Sport aloittaa varmasti ryminällä, kun JYPillä ollut kuitenkin eilen peli ja tänään päälle pitkähkö matka. Hienoa, jos Jyväskylästä tulee kannattajia Kuparisaareen. Kunhan vain maltatte jättää ne kolmannet ja neljännet rummut sekä läpsyttimet bussiin. Eiköhän meidänkin pääty saa ylimääräistä buustia kilpalaulannasta.
JYPin otteet olleet viime aikoina hyviä ja ryhmähän on nimekäs, joten tiukkaa vääntöä luvassa. Sportin maalivahti Järvinen on ollut liekeissä koko kauden, joten siinäkö ratkaisu tasaiseen vääntöön?
Toivottavasti vaasalainen yleisö löytäisi vihdoin hallille! Sport on suoralla voitolla parhaimmillaan sijalla kuusi liigassa ja takana on jo 26/60 peliä sarjasta. Haloo, herätys!
Jännittävää kiekkoiltaa! Pian mennään taas.
 

Baldrick

Jäsen
Vai heittää Merikivi tuokkolan maaliin. Myös Veikkaus on huomioinut tämän laskemalla kotijoukkueen kerrointa suoralle voitolle. Kyllähän JYP lähtee tähän otteluun altavastaajan asemasta muutenkin kuin vain Veikkauksen mielestä, sillä pelasivat eilen Helsingissä ja ovat matkustaneet, kun taas kotkapaidat ovat olleet kotonaan lataamassa akkujaan.

Tuokkola on itseasiassa pelannut ihan mukiinmenevästi, joskaan ei varsinaisesti ole loistanut. Enemmän olen huolissani juurikin tuosta, että JYPillä on kolmas peli neljään päivään ja kaikki vieraspelejä paikkakunnilla, jotka kaikki ovat Jyväskylästä katsottuna eri suunnissa. Voi olla, että kolmannessa alkaa jalka vähän painaa.

@Sundomstå Jonkunhan se on avattava, joten miksi en minä, kun flunssan kourissa kotona toimettomana lojun.

Kuten mainitsit, niin Sport voi voitolla ottaa parhaassa tapauksessa kiinni suorasta pudotuspelipaikasta ja JYP voi voitolla parhaassa tapauksessa nousta 3 sijaa ylöspäin sijalle 11. tasapisteisiin Jukurien kanssa. Keskikasti on ennätystasaisen, joten tällä hetkellä sijoilla 6-14 kaikki pelit ovat lähestulkoon "kuuden pisteen pelejä".

JYPiltä kannattaa merkille muuten laittaa Roni "Rovaniemen Niedermayer" Allen, sillä hän pelaa varsin rohkeasti ja tekee pääasiassa oikeita, peliä edistäviä ratkaisuja. Robert Roobakin on synkässä Jyväskylän syksyssä ansaitusti ottanut paikkansa kärkiketjuissa ja mainittavalla hyökkäyspään vastuulla myös ylivoimissa. Voisi väittää olevan jo voimahyökkääjänä roolinsa kärkikastia Liigassa. Repii, rastaa, kohtalaiset kädet ja maalisarakekin näyttää kivalta vastuun myötä. Kolmantena pelaajana ei ehkä niin näkyvä Julius Nättinen, joka teki marraskuussa 7 pelissä 7 maalia. Tekee maaleja läheltä ja vähän kauempaakin
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämän illan peliin odotan vähän eilisestä sisuuntunutta JYPiä ja voittoa, mutta varma moisesta lopputuloksesta en ole. Luultavasti tasaista vääntöä tulossa, mutta mikäli JYP saa karsittua eilen korostuneet typerät virheet ja löytää pari limppua Sport-verkon perukoille, niin pisteiden oletan matkaavan Jyväskylään.
Tärkeä peli JYPille. Nämä ovat niitä otteluita, joita nousukunnossa tulisi pystyä kääntämään voitoiksi. Ei silti todellakaan helppo paikka. Hyvä mittari vallitsevasta tilanteesta on luvassa. Minä uskon JYPin voittoon, sillä sen verran vakuuttavaa on viime aikojen tekeminen ollut.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Kaikki muu paitsi 3 pistettä Jyväskylään on pettymys. Varmasti fyysinen vääntö luvassa ja hyvä jos niin
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Perinteistä Jypiä, hyvää kypsää pelaamista

Tuokkola voi painua hyvin kauaksi vittuun täältä Jyväskylästä
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Mun mielestä Tuokkola oli erittäin hyvä! Ette te kyllä Mv-peliin kaatunu...

Hmmm... tää oli varmaan sarkasmia tjms.? Kyllähän koko joukkue oli taas kasa sysimustinta paskaa mutta kyllähän Tuokkola lahjoitti ne vähätkin pisteet pois.

Ei sillä, että jokkue olisi yhtään pistettä ansainnut sen verta neppailua tuo tekeminen taas on
 

Baldrick

Jäsen
Tuokkola voi painua hyvin kauaksi vittuun täältä Jyväskylästä

Kyllä Tuokkola oli JYPin pienimpiä ongelmia tässä pelissä. Ekat kaksi erää piti JYPin käytännössä pelissä mukana ja lukemat olisivat voineet lähteä jo hyvissä ajoin väärille jengoille ilman Pekin torjuntoja. Minä jo suunnittelin, että jos halutaan maalivahteihin loukkaantumisvaraa tai Voutilaiselle peliaikaa, niin Tuokkolalle voisi peluuttaa siellä, missä Voutilaista ei haluta pitää ja samalla olisi selkänojaa, jos loukki sattuu Laurikaiselle tai uudestaan Voutilaiselle.

Nyt näyttää huolestuttavasti siltä, että takapakkia on todella otettu ja JYP pelaa, kuten ennen maaottelutaukoa. Puolustajat nousevat hyökkämään, mutta ketään ei kiinnosta jäädä puolustamaan ja kiekonemenetys johtaa aina vaaralliseen vastahyökkäykseen. Nyt se kostautui varsin kylmästi viimeisellä minuutilla. En tiedä suunniteltiinko siellä, että nyt otetaan 3 pistettä, mutta sinne menivät ne kaikki. Todella huolestuttavaan suuntaan JYPin pari viime peliä osoittavat.

Nyt, kun Tuokkola ja JYPin taantumus on käyty läpi, niin muutamat muut ranskalaiset viivat:

- Roni Allenin voisi kiinnittää pitkäksi aikaa. JYPin paras pakki tänään ja vaikuttaa siltä, että voisi tehdä loistavan uran JYPissä.
- Markus Jokisella ei riitä Liigaan. Voisi haudata KeuPaan
- Ikosen maali vapautti JYPin pelaamista ja hyökkäyspäässä JYP näytti paljon vaarallisemmalta, kun mailanpuristelu loppui. Harmi vaan, että hyökkäysinto myös kostautui.
- Paljon, paljon, paljon alkukaudelta tuttuja merkkausvirheitä ja muita pelleilyjä. Olikohan 2. erässä 3-3 puolustustilanne ja kaikki kolme JYPin jätkää lähtee laitaan vääntämään kiekkoa samalla, kun kaksi Sport-pelaajaa notkuu maalinedustalla. Tällä kertaa ei kostautunut, mutta vieläkin ihmetyttää miten helvetissä tuota voi tapahtua? Enää puuttuu Flying-V -hyökkäykseenlähtö...
- Paljon hyökkäyksiä tuhlataan aikailuun ja katselemiseen. Monia hyviä paikkoja oli jopa lähettää ylivoimahyökkäykseen äijiä, mutta odottelun seurauksena syöttölinjat tukkiutuivat, jolloin piti heittää kiekko päätyyn tai ruvettiin sitä outoa keskialueen tiputtelurallia vetämään, mitä on nähty liikaa eilen ja tänään.
- Kuritonta peliä, turhia jäähyjä. Tällä kertaa alivoima onneksi toimi edes kohtalaisesti. Ilman Tuokkolaa ja toimivaa alivoimaa lukemat olisivat voineet olla tosi rumat.
- Vittu mikä pettymys oli tuo pelin loppu. Täysi kuseminen hyökkäyssiniviivan tuntumassa ja sitten hirveää munaravia omiin. Ei voi vaan olla, että sama ongelma nostaa päätään jatkuvasti.
- Vauhkosella oli yksi paikka vetää muistaakseni Ikonen keskialueella laidassa ihan paskaksi, mutta jätti viime hetkellä taklaamatta, kun näki kyyryssä olevan pelaajan. Tuo on sitä pelaajien kunnioitusta, jota kaikilta kaivataan. Propsit siitä!

Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.

Edit. Tarkennus vielä tuohon Tuokkolaan, että ei tuo paras torjunta ollut lopussa, mutta jos ei alkuunsa koko tilannetta olisi kustu, niin JYPin pelaajan olisi kaiken järjen mukaan pitänyt olla ensimmäisenä siivoamassa irtokarat pois. Tuota on vaikea laittaa Tuokkolan piikkiin. Sportin 3-3 tasoitus taas tuli ylivoimalla useamman jätkän maskista, jolle ei oikein mahtanut mitään.
 

Orion Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hmmm... tää oli varmaan sarkasmia tjms.? Kyllähän koko joukkue oli taas kasa sysimustinta paskaa mutta kyllähän Tuokkola lahjoitti ne vähätkin pisteet pois.

Ei sillä, että jokkue olisi yhtään pistettä ansainnut sen verta neppailua tuo tekeminen taas on
Ilman sarkasmia, teidän pakeilla ei jalka liikkunut tarpeeksi..
 

Claude76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ei tuota peliä kyllä Tuokkolan piikkiin voi laittaa. Rapuzzi räppäsi pari maalia ripareista, joita edelsi
maalivahdin hyvät torjunnat. Ottaisin Tuokkolan Vaasaan koska tahansa, voisi olla hyvä pari
Järvisen kanssa.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Puuuuhhh. Ei oo hetkeen näin paljoa JYPin runkosarjapelin tulos vituttanutkaan. Nyt on aikas tyhjä olo vaikka pahin fiilunki onkin jo häipynyt.

Mutta... Miten ihmeessä voi Tuokkolan piikkiin saada viimeiset 2 maalia ja ylipäänsä pelin häviämisen?
Tasoitusosumassa oli suhtkoht hyvä maski Sportilta ja ratkaisuosumassa oli kukas muukaan kuin "Allu" Tuppurainen (taas) vauhdissa joka lahjoitti jo toisen kerran lyhyen ajan sisään läpiajon ja lopun näkeekin tulostaululta.

Allen ja Ratinen pelasi vahvan pelin, toivottavasti jatkopahvia tulee jossain kohtaa kummallekkin.
 

Tuima

Jäsen
Niin vaan Sport näytti sisukkuutensa ja kairasi lopulta voiton. Lyheni taas kynnet millejä kun meinasi jännittää. Hyvä fiilis päätykatsomossa jälleen kerran, siitä iso kiitos joukkueen esitykselle.
Rapuzzille peukku.

Jypin leiriin voisin sanoa samaa kuin edelliset: ei kaatunut Tuokkolaan. Hienoa pelaamista. Huomaa että monissa liemissä uitettu ja kokemusta löytyy. Pakit sen sijaan raskaalla jalalla liikenteessä, esim Kalteva, joka oli kauhea köntys kentällä.
Tuokkolan kanssa hyvän pelin pelasi myös Turkulainen, joka oli alati vaarallinen. Kelpaisi Sportiin koska vain.

Oli hyvä matsi!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös