La 1.11.2014 Tappara-HPK

  • 4 408
  • 22
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tapparan kärkikamppailut jatkuvat, kun tänään Hakametsään saapuu Pallokerho Hämeen kovasta ytimestä. Tappara on napsinut yhdeksän voittoa putkeen ja HPK:llakin on menossa melkoinen pisteputki. Viime kuun kaksi kuuminta pelaajaa kohtaavat tänään, kun Juha Metsola yrittää nollata Jesse Saarisen. HPK:lla on allaan rankkaritappio Bluesia vastaan, kun Tappara kävi eilen hakemassa täydet pisteet Kuopiosta. Myös kärkijoukkue Lukkoa vastaan Tappara pelasi tässä jokunen tovi sitten, ja tuloksena oli 1-0 vl-voitto. Viimeksi kun nämä joukkueet kohtasivat, silloin Hämeenlinnassa, pelasi sekä Metsola, että muu Tapparan joukkue luultavastikauden huonoimman pelinsä. Samanlaista sukellusta tuskin nähdään, vaan luvassa lienee oikein viihdyttävä kiekkoilta.

Kotijoukkueesta katseet kannattaa hyökkäyspäässä kiinnittää erityisesti numeroihin 28, 15 ja 80. Vierailijoista taidan keskittyä ihailemaan numeroa 19. Yksi mielenkiinnon kohde on myös mahdollinen numeron 82 paluu Tapparan kokoonpanoon.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jostain pitäisi kaivaa nyt henkeä lisää vikaan matsiin ennen höntsätaukoa. Pinnoja on kyllä tullut ja hienoja nousuja esitetty, mutta olihan tuo eilinen voittomaalirankkarilaukauskilpailutappio ihan Kerhon omaa saamattomuutta taas vaihteeksi. Sinänsä surkuhupaisaa, että koomassa olleet puolustajat alkavat yksi toisensa jälkeen näyttää taas liigapakeilta, ja samaan hyökkääjien tehot ovat kaventuneet melko tarkasti ykkösketjuun. Ja nekin maalit ovat pääsääntöisesti ylivoimalla tehtyjä, mikä on toisaalta positiivinen juttu. Nyt siis vihdoin se ehjä 60-minuuttinen eikä sekuntiakaan päälle, kiitos. Pelatkaa vaikka saatana koko matsi ilman molaria, kun se tuntuu olevan ainoa herätyskeino joukkueelle.
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Todellinen vääntö Hämeen herruudesta jälleen luvassa!

Tappara lähtee selkeänä ennakkosuosikkina otteluun, onhan se kuitenkin yhdeksän ottelun voittoputkessa, lisäksi Metsola on aivan lyömättömässä iskussa!

HPK ei ole kertaakaan tällä kaudella vielä pystynyt pelaamaan ehjää 60 minuuttia, joten sen sitten voisi pelata vaikka tänään. Erityisesti toiset erät ovat olleet HPK:lle myrkkyä, sekä kotona että vieraissa. Ylivoima on toiminut prosenttien valossa hyvin, mutta silti kaipaisin siihen paljon enemmän suoraviivaisuutta ja ennen kaikkea laukauksia suoraa syötöstä. Kakkosylivoimaa ei tosin ole ollut viime peleissä käytännössä lainkaan.

Eiköhän tästä tule maalivahtien taisto, paremman maalivahdin joukkue voittaa. Saros pelannee HPK:n maalilla. Mielenkiintoista myös nähdä miten Metsola pelaa nimenomaan HPK:ta vastaan, syyskuussa Hämeenlinnassa ei ollut nimittäin ihan Metson paras päivä.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Yhdeksän voittoa putkeen, on se hurjaa menoa. Matkalla ovat kaatuneet mm. kovakuntoiset Lukko ja KalPa. Jos tänään tulee 10. peräkkäinen voitto, sivuaa Tappara 15 vuoden takaista seuraennätystään. HPK on kuitenkin varmasti toista mieltä ja on sekin raapinut pisteitä viimeisestä 9 pelistään. Molemmat joukkueet pelasivat eilen Tapparan voittaessa Kuopiossa KalPan 1-2 ja HPK:n hävitessä kotonaan Bluesille voittomaalien jälkeen 3-4. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran, jolloin HPK oli kotonaan selvästi parempi lukemin 5-2. Lisäksi ottelussa kohtaavat Liigan maalivahtitilaston ykkönen Juha Metsola sekä pistepörssiä hieman yllättäen johtava Jesse Saarinen.

Tapparan ylivoima tuotti eilen pitkästä aikaa maalin, kun Kuusela pääsi tuikkaamaan takatolpalta tyhjiin Marjamäen taitavan käännön jälkeen. Se on kuitenkin edelleen ollut tuloksellisesti hyvin heikkoa onnistumisprosentin jäädessä alle 10:een. Vastaavasti kirvesrintojen alivoima on kuitenkin ollut Liigan parasta. Viime peleissä Tapparan selkeästi paras ketju on ollut Malisen johtama kolmonen laidoillaan Kaksonen ja Karjalainen, joka on painanut pelin miltei joka vaihdossa vastustajan päätyyn. Itse asiassa kärkinimet ovat jopa olleet hieman jäässä. Varsinkin Palola on missannut maalipaikkoja urakalla, eikä ole vielä tällä kaudella yltänyt viime kauden tasolle. Jormakka ja Erkinjunttikin ovat hyytyneet hyvän alkukauden jälkeen.

Kotijoukkueen kokoonpanossa tuskin nähdään suuria muutoksia, joskin Green palaa tänään loukkaantumisensa jälkeen kaukaloon. Sivussa kirvesrinnoilta on vain pitkäaikaispotilas Haapala sekä Da Costa, joka ei mahdu kokoonpanoon.

Tapparan kokoonpano HPK:ta vastaan:

71 Kristian Kuusela - 44 Jan-Mikael Järvinen - 34 Olli Palola
74 Antti Erkinjuntti - 81 Jukka Peltola - 14 Pekka Jormakka
27 Elmeri Kaksonen - 28 Jarkko Malinen - 19 Jere Karjalainen
15 Masi Marjamäki - 82 Josh Green - 42 Otto Rauhala

18 Tuukka Mäntylä - 38 Teemu Aalto
6 Pekka Saravo - 39 David Kolomatis
12 Markus Kankaanperä - 24 Atte Mäkinen
23 Aleksi Elorinne

77 Juha Metsola
(1 Dominik Hrachovina)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Kuka vastassa tänään? Kanta-Hämeen läskit ilman paitaa?

Hohhoijakkaa, loppujen lopuksi ihan sama: 3 pistettä saletti. Oikeastaan ainoa jännityksen aihe on, suvaitseeko Metso pitämään maalinsa puhtaana.

Finaaleja odotellessa.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
HPK siis tänään vastassa eli varmalta tappiolta haiskahtaa. Pakkohan sen putkenkin on jossain vaiheessa päättyä. Paha vastustaja HPK on jostain syystä Tapparalle ollut ja trendi on viimeisen kuuden kohtaamisen osalta ollut, että HPK tekee joko yli neljä maalia tai jää nollille. Toivotaan jälkimmäistä. Kuitenkin HPK Arvosen johdolla on saanut avauserien karvaamisellaan Tapparan aivan sekaisin jo useaan otteeseen, joten tänään olisi tärkeä päästä ensimmäiselle erätauolle tasatilanteessa.

Suosittelen vierailijoita ronkkimaan, koukkimaan, ja huitomaan niin maan perkeleesti. Vie peli-ilon tapparalaisilta ja ylivoima on koko alkukauden ollut melkoinen vitsi, vaikka viime peleissä on pilkahduksia paremmasta ollut nähtävillä. Laadukasta jääkiekkoviihdettä odotan, mutta sisäinen pessimisti sanoo Kerhon voittavan 4-1.
 

Kerho64

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Niinhän siinä kävi, että Metsola suli taas Kerhoa vastaan. Juuse on taas muuri!

Taparalta tehotonta pörräämistä kulmissa, Kerholta ok-vieraspeli.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Niinhän siinä kävi, että Metsola suli taas Kerhoa vastaan. Juuse on taas muuri!

Taparalta tehotonta pörräämistä kulmissa, Kerholta ok-vieraspeli.

Älä ota enää tai vaihtoehtoisesti opettele kirjoittamaan. Jotenkin väsyneeltä vaikutti paikoin Tappara mutta hyvä että edes piste raavittiin.
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Kuka vastassa tänään? Kanta-Hämeen läskit ilman paitaa?

Hohhoijakkaa, loppujen lopuksi ihan sama: 3 pistettä saletti. Oikeastaan ainoa jännityksen aihe on, suvaitseeko Metso pitämään maalinsa puhtaana.

Finaaleja odotellessa.

No niinhän siinä kävi että Tappara otti läskiin.

HPK:n tähdet näkemykseni mukaan :
*** Juuse Saros
** Joonas Vihko
* Heikki Liedes
 

lennu1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Kuka vastassa tänään? Kanta-Hämeen läskit ilman paitaa?

Hohhoijakkaa, loppujen lopuksi ihan sama: 3 pistettä saletti. Oikeastaan ainoa jännityksen aihe on, suvaitseeko Metso pitämään maalinsa puhtaana.

Finaaleja odotellessa.
Toivottavasti löit kuukauden palkan vetoon. Hämeessä ei ole läskejä näkynyt sitten Jutin ja Antti Leppäsen.
Taisi molemmilla olla porkkanan väriset pöksyt. Jarkon Mara oli siinä ja siinä, kun oli kumminkin pelimies.
Vaikka HPK:n maalivahtikoulun käynyt Metsola hävisi nuoremmalle kollegalleen, niin varmaan ansaitseen
kk-pelaajan pystin. Tosin voisi mennä tarjoamaan Jesse Saariselle kaljat.
 

lennu1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Jos tarkoitit Jari R:ää, niin en ole nähnyt häntä kaukalossa. Ehkä en tule näkemäänkään.
Pysytään asiassa.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara vei peliä ajoittain hyvinkin selvästi, mutta tällä kertaa saldoksi jäi yksi piste. Kotijoukkueen kohtaloksi koituivat kaksi luistimen kautta sisään ohjautunutta kiekkoa ja omien maalipaikkojen keskinkertainen hyödyntäminen sekä se, että yli kahden maalin tekeminen on niin kovin vaikeaa. Tällä kertaa ylivoima toimi, mutta vastaavasti tasakentällisin ei onnistuttu Sarosta ohittamaan. Kyllähän sen tappion ennemmin tai myöhemmin oli tultava, mutta tänään tulos ei juuri vastannut pelitapahtumia. Peli olisi voinut olla kahden erän jälkeen 4-0 eikä 2-2. Kerho kyllä puolusti hyvin, Saros oli erinomainen ja muutenkin Arvoselle on nostettava hattua siitä, miten hyvään iskuun on jälleen joukkueensa piiskannut.
 

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kotijoukkueen kohtaloksi koitui se, että vastustaja teki enemmän maaleja ja voitti pelin. Tuurimaaleista on turha puhua, kun ottaa huomioon millainen "lottopomppumaali" Kuuselan maali oli. Mikäli Kerho (Vihko etunenässä!!) olisi tehnyt paikostansa maalit olisi peli voinut olla myös 0-4, eli jossittelu on aika pitkälti turhaa.

HPK:lla oli tänään parempi maalivahti, parempi puolustus ja huonompi viimeistely. Ihan kohtuullinen lopputulos siihen nähden. Tietenkin Liedeksen rannari olisi voinut olla sen sentin enemmän vasemmalle, niin olisi saatu yksi piste enemmän.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Täällä tuntuu olevan humalan aste hieman keskimääräistä korkeampi, vai tuntuuko vain siltä, ettei tänään olla ihan ylletty 100%-suoritukseen jälkipuinneissa. Ajatellaanpa nyt ihan rauhallisesti, jookos.

Ei voida mitenkään sanoa, etteikö Metsola olisi ollut vähintään yhtä hyvä kuin Saros tänään. Sitä sopii itse kunkin yrittää torjua noita ripuliranteita mitkä kimpoilee metrin päässä jostain takaläpistä tai teristä. HPK:n pitkät hyökkäykset olivat huomattavasti Tapparan vastaavia vaarattomampia, jäivät enemmän kulmiin, kun Tappara pystyi välillä sahaamaan Kerhon puolustusta. Toisaalta Kerho oli sitten vähän suoraviivaisempi. Jos nyt ihan maalipaikkoina puhtaasti mietitään, niin kyllähän Tappara niitä enemmän loi. Edes HPK:n toinen maali ei oikeastaan ollut maalipaikka, vaan vähän sellainen ohhoh-tilanne...

Nojoo, mua masentaa tän ketjun taso sen verran, että taidanpa haukkua tuomarit. Kolomatisin kampitusjäähyssä oli käsittämättömän lahjakasta kalastelua ilmassa. Ensinnäkään kukaan ei kaadu siitä, että yhdellä kädellä pidetään mailaa kainalossa (varsinkin kun ei ollut koukussa), ainakaan eteenpäin. Toisekseen, se ei kai ole kampitus, jos maila on kainalossa... Ja sitten jatkoajalla HPK:n pakki nappasi Ej:lta kypärän päästä lavalla. Olisi nyt vielä jatkanut Erkinjuntti peliä, niin olisi ollut hieno suoritus ko. oranssipaidalta. Onneksi tuomari seisoi vieressä, niin näki hyvin, ettei maila voinut ylittää olkapään tasoa. Mitäs pitää kypärää munissa. Ja sitten vielä tämä, että nykyliigassa molarin päälle saa ajaa surutta. Pitäisi oikeasti hankkia Tapparaan joku cheapshot artist vetään vastustajan ykköset lihoiks. Sylettää paska tuomarointi, mutta kyllähän tuohon alkaa toisaalta jo turtua.

Ja lisähuomiona se, että menkää nyt vittu joku sanoon sille kenttämestarille, että jää pitää rankkareihin ajaa keskeltä, eikä vaihtoaitioiden puoleisesta laidasta. Se menee aina korkeintaan metrin keskilinjasta jäähyaition laidan puolelle.
 

Ralph

Jäsen
Ei voida mitenkään sanoa, etteikö Metsola olisi ollut vähintään yhtä hyvä kuin Saros tänään. Sitä sopii itse kunkin yrittää torjua noita ripuliranteita mitkä kimpoilee metrin päässä jostain takaläpistä tai teristä.
Sitähän se Juuse Saros siellä yrittikin, mutta Kristian Kuusela onnistui ohittamaan hänet. Samanlainen pomppu se Tapparan toinen oli, oliko Juuso Vainion polvi vai rinta, mistä kiekko Kuuselalle pomppasi.

Ihan hyvä juttu, että HPK pystyy pelejä voittamaan huonollakin esityksellä. Toki tuomari auttoi, paremmilla tuomareilla olisi Tappara voittanut vähintään viidellä maalilla, mutta hyvä että hämeenlinnalaiset lahjukset löysivät tuomarinkopin. Aika jännä, että Kerholla on rahat loppu, mutta silti varaa lahjoa tuomarit illasta toiseen. Tai ei nyt joka ilta, ainoastaan silloin kun "parempi joukkue" kävi häviämässä HPK:lle. Tänään oli Tapparan vuoro kokea, kuinka lahjus-Kerho voi oikeasti myös voittaa.

Jyri Niemi oli HPK:n puolustuksen isäntä. Heitteli sitä Jan-Mikael Järvistä kuin vanhaa rättiä ja Tapparan kovaääninen kannattajaosasto itki vuolaasti. Tapparan kannattajat haastavat Ilveksen väen toden teolla siinä, kumman kannattajat kiljuvat enemmän joka kontakista. Aleksi Laakso ja Vainio olivat pihalla kuin lumiukot. Petteri Nikkilä ei nyt niin alistanut, mutta määräsi vähintään. Ja voitti.

Craig Schira oli ottelun paha poika ja sikakerholainen. Meni ja perkele tappoi toisessa erässä sen Metsolan siellä maalilla. Onneksi Jumala soi Metsolalle vielä yhden mahdollisuuden ja hän pääsi vielä tolpilleen, vaikka todella rumasti Schira ajoi Metsolan haudanpartaalle. Seuraava tuollainen tappotaklaus voi koitui Metsolan kohtaloksi. Schiralle luvassa varmasti pitkä pelikielto.

Joonas Vihko oli pirteä, paitsi silloin kuin piti maali tehdä. Ville Järveläinen härnäsi kivasti, mutta oli ongelmissa taas kokonsa kanssa. Zach Hamill odotti penkillä KHL-kutsuja, eikä esittänyt nyt edes sitä pientä kikkaa. Otto Paajanen taisteli mukavasti omalla alueella, Heikki Liedes esitteli kuljetustaitojaan. Ykkösketju oli yössä...

Reippaan viikon tauko ja taas mennään.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ja sitten vielä tämä, että nykyliigassa molarin päälle saa ajaa surutta. Pitäisi oikeasti hankkia Tapparaan joku cheapshot artist vetään vastustajan ykköset lihoiks. Sylettää paska tuomarointi, mutta kyllähän tuohon alkaa toisaalta jo turtua.
Jaa se Schiran tilanne, n. 3:50@ruutu.fi?

Tsekkaa nyt varmuuden vuoksi tuo videoklippi, katso mua suoraan silmiin ja sano, että Schira ajoi Metsolan päälle. Et pysty, jos sinussa on tippaakaan suoraselkäisyyttä.
 

Aamuetana

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Täälläpä on tasokasta juttua.

Vaikka oranssien lasien läpi otteluita seuraan, pystyn siltikin arvioimaan ja kommentoimaan otteluiden kulkua rehellisesti.

Kyllähän Tappara sai ajoittain pitkiä pyörityksiä HPK:n päähän ja usein siitä oli seurauksena vaarallinen maalipaikka. HPK taas hyökkäsi lähinnä vastahyökkäyksin-lukuunottamatta muutamaa hassua pyöritystä.

HPK:n ensimmäinen maali oli rannelaukaus vaarattomasta paikasta seisovin jaloin. Hankalaksi laukauksen teki Metsolalle edessä seissyt oma pelaaja. Metsola ei voinut nähdä laukausta. HPK:n toinen maali oli järjetön säkä. Niemi heitti viivasta kiekon maalille ja kiekko osui Järveläisen luistimeen -> maali.

Tapparan ensimmäinen maali oli varmastikin harjoiteltu kuvio (yv) missä kiekko pelataan keskelle Palolalle. Toisessa maalissa oli tuuria.

Jos pitäisi valita ottelun parhaita, valintani osuisi ehdottomasti Juuse Sarokseen. Kymmenkunta todella tärkeää torjuntaa.

Oksettaa muuten nuo "viralliset" tähdet. Aina sen kolme tähteä saa jos voittomaalikisassa tekee voittomaalin vaikka ei olisi muuten kentällä edes käynyt.

Summa summaarum: HPK pelasi hyvän vieraspelin. Tosin ilman Sarosta numerot olisivat voineet olla karut.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oksettaa muuten nuo "viralliset" tähdet. Aina sen kolme tähteä saa jos voittomaalikisassa tekee voittomaalin vaikka ei olisi muuten kentällä edes käynyt.
Olinkin hieman pettynyt Jesse Saarisen panokseen ottelussa, miestä ei olisi erottanut pistepörssin kärkimieheksi ilman kultaista kypärää. No, ilmeisesti onnistuu vain jos on pakko? Miehen otteita tällä kaudella melko vähän seuranneena kysyisin, onko mies sellainen Jussi Jokismainen hiihtelijä 55 min pelistä ja iskee tehopisteet kuin varkain? Ainakaan eilisen perusteella ei mikään räiskyvä raketti ja huikea harhauttelija.
 

Aamuetana

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olinkin hieman pettynyt Jesse Saarisen panokseen ottelussa, miestä ei olisi erottanut pistepörssin kärkimieheksi ilman kultaista kypärää. No, ilmeisesti onnistuu vain jos on pakko? Miehen otteita tällä kaudella melko vähän seuranneena kysyisin, onko mies sellainen Jussi Jokismainen hiihtelijä 55 min pelistä ja iskee tehopisteet kuin varkain? Ainakaan eilisen perusteella ei mikään räiskyvä raketti ja huikea harhauttelija.
Kyllä Saarinen on tällä kaudella ollut todella näkyvä ja huimassa vireessä. Eilen oli vaisu, mutta muuten on pelannut todella hyvin ja varsinkin näyttävästi. Useissa otteluissa oikeasti dominoinut.

PS. Meillä oli alkukaudella sellainen 55 minuuttia ottelussa hiihtelevä, mutta aina sen pari maalia tekevä hyökkääjä. Tai on se siellä vieläkin, mutta sillä erotuksella ettei niitä maaleja enää tule.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Olinkin hieman pettynyt Jesse Saarisen panokseen ottelussa, miestä ei olisi erottanut pistepörssin kärkimieheksi ilman kultaista kypärää. No, ilmeisesti onnistuu vain jos on pakko? Miehen otteita tällä kaudella melko vähän seuranneena kysyisin, onko mies sellainen Jussi Jokismainen hiihtelijä 55 min pelistä ja iskee tehopisteet kuin varkain? Ainakaan eilisen perusteella ei mikään räiskyvä raketti ja huikea harhauttelija.

Taytyyko pisteporssin johtaja aina olla raiskyva raketti ja huikea harhauttelija? Jeppe on ollut todella hyva, mutta myos hanen kentallisensa on tukenut hanta hyvin. Eilinen oli kylla Jepen ja koko ykkokentan yksi huonoimmista peleista vahaan aikaan. Tappara piti hyvin ykkosen pimennossa ja Jeppe menetti kiekkojakin aika monta kertaa turhaa. Yksi iso juttu oli myos, etta HPK sai vain yhden ylivoiman, koska ykkosketju on tehnyt tuhojaan juuri ylivoimalla. Kylla Jessesta huomasi, etta taukoa odotellaan jo. Ykkosketju on luonut tilanteensa kulmamyllytyksella ja Jepen tavaramerkki on aina ollut puolustajan karistaminen ja keskelle leikkaaminen b-pisteiden kohdalla. Lisaksi pieneksi mieheksi pysyy hyvin kiekko mukana ja sen taki Saarinen on hyva.

Edit: no sama se kuinka pelaa, toi kuitenkin extrapisteen Saroksen kanssa vaikka olikin ihan paska. Saa olla paska jos pisteita ratkoo.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Taytyyko pisteporssin johtaja aina olla raiskyva raketti ja huikea harhauttelija?
Ei tarvitse. Kyllä pisteet puhuvat puolestaan ja eivät ne tuurilla tule. Ihmetykseni koskikin nimenomaan eilistä ottelua, jossa Saarinen oli mielestäni pimennossa. Muistelen kuitenkin lukeneeni kommentteja Saarisen dominoinnista, joten sillä kysyin.
Ensimmäisessä erässä hieman pelkäsin, kun Tapola mätsäsi Greenin kenttää Saarisia vastaan, mutta hyvin tuo taistelu lopulta Tapparan kannalta päättyi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös