Löytyykö tietokone-experttejä?

  • 2 860 384
  • 19 216

Jallu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Osaako joku sanoa näin äkkiseltään, että virtalähdekö on mennyt kun syksyllä ostettu kone ei suostu käynnistymään. Ja sitten vielä sellaista, että onko multitronic verkkokauppa tuttu kenellekään? Onko takuu sellainen, että he noutaavat koneen ovelta vai onko raahattava kone postiin?
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Jatketaas vielä tietokoneista...

Itselläni on vielä tuon XP:n asennuksen jälkeen ollut sellainen probleema että kun yritän kuunnella Winampilla musiikkia niin aina välillä kuuluu sellainen vinkaisu ja samalla koneen kiintolevyn valo vilkkuu. Ja silloin kun satun käynnistämään jotain niin ajatelkaas millainen vonkuna sitten käy...

Tähän on varmaankin joku ratkaisu, joten jelppikää joku. Kiitoksia jo etukäteen...
 

JanJ

Jäsen
Ajoin EasyCleanerin ja SpyBot SD:n skannaukset läpi ja poistin ns. uhkaavat kohteet. Seurauksena kaikki MS Office-ohjelmat lopettivat toiminnan, ja ko. ohjelmia käynnistettäessä se vaatii asennuslevyä. Sellaista ei tietenkään ole, mutta vastaavaa MS Officen asennuslevyä se ei huoli ID- tai muun poikkeuksen takia.

Mikä auttaa? Rollback 2 päivää taaksepäin ei pelastanut, ja e-mailissa on asiakkaiden tilauksia ja muita tärkeitä joita ei saisi hukata.

(mailboxin failin saan kyllä talteen erikseen, ja sen saanee auki jopa toisella koneellakin.)
 

Sid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Maple Leafs, Liverpool F.C.
Oliko EasyCleanerista uusin versio? Muistaakseni vanhemmat aiheuttivat MS-softissa jotain hämminkiä. EC:ssä on mahdollisuus perua muutokset, riippuen asetuksista.
 

JanJ

Jäsen
Jos kahdessa kannettavassa on bluetooth, pystyykö koneella lähettämään toiselle koneelle tiedostoja bluetooth-yhteyden avulla? Siis tarkoitan isoja >100 megan tiedostoja.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Vaihdoin tietokoneeni 2 x 64 Mb SDRAM muistikammat 2 x 128 Mb SDRAM muistikampoihin. My System/System resources/General väittää, että kokonaismuistin määrä on edelleen 128 Mb. Kuitenkin esim. SiSoftware Sandra -niminen ohjelma osaa kertoa, että tietokoneeni 2 muistipaikassa on kummassakin kiinni Apacer 128 Mb muistipalikka. Kone tuntuu vakaammalta kuin ennen, mutta ei nopeammalta. Onko lisämuistin asennus onnistunut vai ei?
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti JanJ
Jos kahdessa kannettavassa on bluetooth, pystyykö koneella lähettämään toiselle koneelle tiedostoja bluetooth-yhteyden avulla? Siis tarkoitan isoja >100 megan tiedostoja.

Pystyy, mutta mikään salaman nopea yhteys ei ole kyseessä. Yksittäisten kuvien, dokumenttien siirtoon kyllä oikein käypä.

Itse olen viritellyt tämän ainoastaan koneiden välille, joissa molemmissa XP SP2, joka toi tähän jotain muutoksia.

Periaatteessa ja ulkomuistista näin: Ensin on tietenkin molemmissa koneissa oltava BT käynnissä, jolloin kellon vieressä näkyy sininen logo. BT asetuksista pitää myös pistää semmoinen vipu päälle, että kone näkyy muille. Tuosta ikonista sitten kakkosnapilla valitaan "selaa kohteita" tms. jolloin aukeaa ikkuna, mistä voi vasemmalta valita kohteen lisäämisen. XP osaa itse etsiä näkyvät laitteet ja opastella miten edetään. Itse ainakin onnistuin ekalla yrityksellä, tosin hapuillen. Kun systeemi on toiminnassa, on käytössä vastaava BT jako kansio, mikä ilmestyy työpöydälle, kun on jos saman tekee IR:n avulla.
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Viestin lähetti finnjewel
Vaihdoin tietokoneeni 2 x 64 Mb SDRAM muistikammat 2 x 128 Mb SDRAM muistikampoihin. My System/System resources/General väittää, että kokonaismuistin määrä on edelleen 128 .... Onko lisämuistin asennus onnistunut vai ei?

Koneessa on muistia käytössä se määrä mikä näkyy bootatessa ensimmäisenä ruudulla. Tosin tuo Windowssin oma analyysikin pitää käytännössä aina paikkansa, joten vastattava on ettei lisämuistin asennus ole hyvin todennäköisesti onnistunut.

Kyseessä lienee aika lailla vanhempi kone (lue yli 4v). Luultavasti hankkimasi muistipalikat ovat ns. kaksipuolisia kun koneesi tukee vain yksipuolisia. Näin ollen kummastakin muistipalikasta käytetään vaan "toista puolikasta". Oikeastaan mitään ei valitettavasti ole tehtävissä.

Näin yleisenä ohjenuorana, kun kirjoitatte tietokoneongelmistanne ketjuun liittäkää aina mahdollisimman tarkat tiedot tietokoneestanne. Auttaa vian arvioinnista aika lailla...
 

Lust4life

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mistäpä minä tiedän että minkälaista muistia pitäisi koneeseen ostaa? Masiina on P3 Compaq noin vuodelta 2000, ja vakiona on hikiset 128 megaa. Toinen slotti olisi vielä auki, mutta milläs sen voisi täyttää? RAM? DRAM? SDRAM? SGFRLPMRAM? Mistä sen voi nähdä?
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Viestin lähetti Lust4life
Mistäpä minä tiedän että minkälaista muistia pitäisi koneeseen ostaa? Masiina on P3 Compaq noin vuodelta 2000, ja vakiona on hikiset 128 megaa. Toinen slotti olisi vielä auki, mutta milläs sen voisi täyttää? RAM? DRAM? SDRAM? SGFRLPMRAM? Mistä sen voi nähdä?
Emolevyn manuaali on yleensä melkoisen hyvä tietolähde. Jos vihkosta ei ole ihan fyysisessä muodossa, niin googlettamalla löytyy aivan varmasti.
Villi veikkaukseni on, että tuon ikäiseen koneeseen käy todennäköisesti SDRAM.

EDIT: emolevyn ja muistin välillä ei saisi olla yhteensopivuusongelmia. Kannattaa tosiaan tarkastaa EMOLEVYN valmistajan kotisivuilta millaista muistia koneessasi oleva emolevy tukee. Ainakin joidenkin valmistajien kotisivuilla on hyvinkin kattavat listat testatuista muisteista.

*ÄSH* piti vähän tarkentaa itseäni, mutta sekavammaksi tuo taisi vain mennä. No joskos joku virtuaalinen verbaalilahjakkuus muotoilisi tuon asian paremmin ymmärrettävään muotoon. Toivottavasti nyt tästäkin on edes jotain apua.

Siis emolevy määrää millaista muistia koneeseen voidaan asentaa.
 
Viimeksi muokattu:

Sid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Maple Leafs, Liverpool F.C.
Compaqin koneista löytyy tarra kyljestä. Sen perusteella etsimään tarvittavat tiedot HP:n sivuilta. Melko varmasti muistityyppi on kuitenkin SDRAM.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Mistäköhän johtuu, että konetta ei nykyisin voi bootata, kuin vain silloin, kun se on juuri avattu eikä se ole siten ehtinyt lämmetä tarpeeksi. Jos on ehtinyt lämmetä, kone sammuu bootatessa, mutta sininen valo jää palamaan käynnistyspainikkeen viereen, ikään kuin kone olisi vielä päällä. Tilannetta ei saa korjattua, kuin napsauttamalla koneen takaa pääkytkimestä virrat puis kokonaan.
Liekö vika powerissa, vai oisko tuulettimen puhdistus lienee paikallaan?
 

JiVe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Re: Internetsku-yhteys

Viestin lähetti JiVe
Olen tässä viikon verran yrittänyt asentaa Internet-yhteyttä tuttavani koneelle. Tällä hetkellä tilanne on se, että Windows2000:een on asennettu SP4, jonka avulla sain verkkokortin vihdoin asentumaan koneelle. Jostain ihmeen syystä yhteys verkkokortin ja kaapelimodeemin välillä ei toimi. Kaikki verkkoasetukset pitäisi olla ok ja ne on moneen kertaan tarkistettu.

Verkkokortti kyllä näyttää laitehallinnan mukaan toimivan ja se myös "pingaa" (localhost). Itse kaapelimodeemissakaan tai verrkopiuhassa ei ole mitään vikaa, sillä saman piuhan tökkkäämällä kannettavan perään internetsku oli käytössä välittömästäi. Verkkokortilla palaa kyllä 10/100MB linkkivalo(oranssina!?!) ja "act" valo ei välähdä lainkaan.

Olisiko jollakulla jotain vinkkiä, mitä vielä pitäisi muistaa tarkistaa tai koittaa tehdä, jotta tuo lähtee toimimaan???

EDITTIÄ:
Se unohtui mainita, että kun yrittää komentoriviltä päivittää IP-osoitteen, niin kone antaa virheilmoituksen, jossa se kertoo että joko "internal" tai "unknown" error sattui. Muistaakseni tuo ensimmäinen, jonka johdosta IP:tä ei voitu päivittää.


Virkistänpä muistejanne... Onko niin, ettei kellään ole ylläolevaan ongelmaan mitään ns. kikkakolmosta, jota voisi koittaa? Vai mitä hittoa olisin voinut unohtaa? Vai voisiko verkkokortti tosiaan olla risa?
 

Teal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mies hädässsä! PhotoShop

Olisikohan jollakin alan asiantuntijalla minulle, tavalliselle tasamaan tallaajalle pientä apua koskien Adobe PhotoShopia ja sen ohjeita?

Olen tässä jo hetken aikaa ollut pulmatilanteen edessä kun minun pitäisi tietää mitä seuraava teksti "tarkoittaa" suomeksi. Ei siis sana tarkkaa suomennosta, mutta jonkunmoinen tolkku tähän olisi nyt saatava, itselläni ei paljon hajua tästä ole, pähkäilystäni huolimatta.

Tässä olisi suomennosta kaipaava teksti:

"To turn on or off the highlighting of out-of-gamut colors:

1. Choose View > Proof Setup, and choose the proof profile on which you want to base the gamut warning. (See Soft-proofing colors.)
2. Choose View > Gamut Warning. All pixels outside the gamut of the current proof profile space are highlighted."

Kuten sanottua, itselläni ei pienintäkään hajua ko. asiasta ole. Olisikohan jollakin vähän enemmän ohjelman kanssa pyörivällä pieni hetki auttaa minua?!

Kiitos jo etukäteen vastaajalle/vastaajille!
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Mitä nettisivujen koodiin pitää lisätä "googlettavuuden" parantamiseksì?

Väänsin tuttavani insinöörifirmalle nettisivut mutta jostain syystä Googlella ei sivuja oikein löydä.
 

Ramses

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Windows ongelma

Tässä tulee pitkähkö kuvaus ongelmasta mikä ilmaantui porukoiden koneelle, toivottavasti joku jaksaa lukea loppuun ja ehkä vielä auttaa =). Ensin netti lopetti toimimisen , muuten kone toimi normaalisti. Elisaan otettu yhteyttä ja selvisi että yhteys ja adsl modeemi on kondiksessa. ip-osoite on 169 alkuinen mikä ei ilmeisesti saisi olla ja sitä ei saa asetettua uudestaan cmd tilassa. Tämän jälkeen Elisan opstaja neuvoi asentamaan koko windowsin uudestaan . Tämä tehty ja sama ongelma on edelleenkin. Asennus tehty siemens-fujitsu recovery cd:llä. eli ensimmäinen kysymys on voinko tyhjentää kovalevyn kokonaan ja asentuuko windows kokonaisuudessaan tyhjälle kovalevylle pelkällä recovery cd;llä ? tästä olen saanut kahdensuuntaista tietoa. Vai olisiko helpompi jakaa levy ja asentaa toiseen osaan windowsin uudestaan ja sen jälkeen tyhjentää koko toinen osa ?

AMD sempron 2800
windows xp home edition service pack 1
kovalevy 80GB
 

Hiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Windows ongelma

Viestin lähetti Ramses
...
Itselläni lopetti nettiyhteys toimimisen jonkun Windows-updaten ajamisen jälkeen. Ongelma ratkesi, kun kävin device managerin kautta uninstalloimassa verkkokortin ja boottasin koneen. Windows asensi kortin ajurit boottauksen jälkeen uudelleen itsestään, jonka jälkeen kaikki toimi taas normaalisti.

Tilanteesi ei taida olla ihan samanlainen, mutta tätä kokeillee nopeasti.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Re: Windows ongelma

Viestin lähetti Ramses
Ensin netti lopetti toimimisen , muuten kone toimi normaalisti.

hmph... Mulla netti lopetti toimimisen eilen illalla, Elisan yhteys myös. Itse selvisin tuosta boottaamalla koneen tänään päivällä. Sen jälkeen on toiminut normaalisti.

En tiedä, missä syy.
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Viestin lähetti Tommy
Valmistaako joku muu kuin Acer punaisia kannettavia?

Eipä ole tullut vastaan.
Osta se Ferrari nyt vaan kun sitä näemmä himoitset :)
 

Iceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Re: Re: Internetsku-yhteys

Viestin lähetti JiVe
Virkistänpä muistejanne... Onko niin, ettei kellään ole ylläolevaan ongelmaan mitään ns. kikkakolmosta, jota voisi koittaa? Vai mitä hittoa olisin voinut unohtaa? Vai voisiko verkkokortti tosiaan olla risa?

Localhostin pingaaminen ei juurikaan kerro laitteen toimivuudesta, ainoastaan sen läsnäolosta ja joidenkin perusasioiden toimivuudesta.

Jos kortin mukana/netistä löytyy joku diagnostiikkasofta niin se kannattaa ajaa. Hyväksi havaittu vaihtoehto on myöskin poistaa laite, asenta se uudestaan ja laittaa mahdollisimman uudet ajurit - tosin verkkokorteilla se ei ole niin tärkeää kuin jossain fiksummassa laitteessa.

Tietenkin kannattaa kokeilla myöskin verkkokortin vaihtamista jos muu ei auta.

Koneen palomuurisäännösten uusiminen voi myöskin jeesata jos vaikka vahingossa on tullut tehtyä deny rule kriittiseen paikkaan.
 

JiVe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Re: Re: Re: Internetsku-yhteys

Viestin lähetti Iceman
Localhostin pingaaminen ei juurikaan kerro laitteen toimivuudesta, ainoastaan sen läsnäolosta ja joidenkin perusasioiden toimivuudesta.
Näin muistelinkin. Verkkokortti kun toimii laitehallinnan mukaan oikein, niin siksi tuota kokeilin.

Viestin lähetti Iceman

Jos kortin mukana/netistä löytyy joku diagnostiikkasofta niin se kannattaa ajaa. Hyväksi havaittu vaihtoehto on myöskin poistaa laite, asenta se uudestaan ja laittaa mahdollisimman uudet ajurit - tosin verkkokorteilla se ei ole niin tärkeää kuin jossain fiksummassa laitteessa.
Kortti on asennettu ja poistettu jo n kertaa. Myös äänikortti on revitty pois, ihan vaan "jos se vaikka auttais".
Ajurit on päivitetty uusimmiksi mahdollisiksi.
Viestin lähetti Iceman

Tietenkin kannattaa kokeilla myöskin verkkokortin vaihtamista jos muu ei auta.
Tämä taitaa olla seuraava vaihtoehto...

Viestin lähetti Iceman

Koneen palomuurisäännösten uusiminen voi myöskin jeesata jos vaikka vahingossa on tullut tehtyä deny rule kriittiseen paikkaan.
Palomuuria ei koneessa ole....

Kiitoksia kuitenkin vaivannäöstä.
 

Iceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Re: Re: Re: Re: Internetsku-yhteys

Viestin lähetti JiVe
Tämä taitaa olla seuraava vaihtoehto...

Todennäköisesti verkkokortti klesana, luulen että toisella kortilla homma toimii heti.

Viestin lähetti JiVe

Palomuuria ei koneessa ole....

Kiitoksia kuitenkin vaivannäöstä.

Eipä kestä olemattomista neuvoista ja kun saat homman pelaamaan niin laita palomuuri.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös