Löytyykö tietokone-experttejä?

  • 2 861 061
  • 19 219

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Taloyhtiö teki tuossa sopimuksen Home PNA -tyyppisen laajakaistayhteyden hankinnasta. Piti vain hankkia koneeseen Home PNA -verkkokortti.

Verkkokortin kiinni laitettuani aloin sitten asentaa mukanatulleella korpulla ajureita. Hyvin putosivat, paitsi että asennuksen päätteeksi kone vaati W98-asennusromppua. No lainasin naapurilta. Siinä vaiheessa kone ilmoitti, että romppuasemaa ei löydy. Kappas vain, niin oli E-asema hävinnyt kuin pieru Saharaan. Koneelta löytyi romppuasemalle ajurit, mutta vaatii taas 98-romppua kun ne on asentanut...

Kysymyksiä:

Kopioinko käyttöjärjestelmän korpuille ja yritän asentaa sen uudelleen?
Hankinko uuden romppuaseman (vai irrotanko vanhan ja pistän uudestaan kiinni) toivoen, että Windows tunnistaisi sen?
Heitänkö koko vehkeellä vesilintua ja ostan uuden tietokoneen (tämä kyseinen on vuodelta -98)?
Jotain muuta?
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti finnjewel
Jotain muuta?
Kopioi koko CD:n sisältö kovalevylle vaikkapa kansioon Win98 tms. Kun kone pyytää CD:tä, löytyy varmasti jostain päin tämä "Browse" tai vastaava nappula, joka antaa näyttää koneelle jotta mistä tarvittavat tiedot löytyy. Ohjaa se tällöin kyseiseen hakemistoon.

Jos se etsii tiettyä tiedostoa, voit sen joutua erikseen etsimään ja ohjaamaan koneen juuri sinne alihakemistoon.

Jos ei löydy "Browsea", paina OK:ta ilman että CD on sisällä. Tällöin saattaa moinen ilmestyä.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Viestin lähetti Sid
Tarvitset DVB-S (eli satelliitti) standardin digitv-kortin. Varmista, että malliin saa liitettyä Conax-modulin, jos aiot maksukanavia katsella.

Harmi, kun en tähän hätään muista keskustelupalstaa, jolla hääräsi varsinaisia kanavaguruja.

Niitähän häärää Afterdawnissa
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
APUA!

Nyt tarttis tosiaan apua, kone on ollut kylmänä toosii pitkään. Meninpähän taas säätämään biosin asetuksia, väylänopeuksien osalta muistaakseni. No, konehan ei tietenkään suostunut käynnistymään, eikä ole suostunut edelleenkään. Kun laittaa virran päälle niin kestää 5-10 sekuntia, kunnes kuuluu pitkä piippaus ja kone sammuu. Tuollaiseen ääneen ei edes löydy selitystä ohjekirjasta. Ennenkin on ollut asetusten kanssa ongelmia ja silloin auttoi se, että otti emolevyn patterin ja virtapiuhan irti ja antoi olla pari päivää keskenään, jolloin muisti nollaantui. Tällä kertaa sekään ei ole auttanut.

Emossahan on kyllä se juttu, mistä voi nollata asetukset defaultiin (Clear CMOS),mutta mä en kuollaksenikaan ymmärrä sitä. Patterin vieressä on kaksi semmoista juotoksen näköistä pistettä ja ohjekirja sanoo, että "...short the solder points...". Eli pitäisikö pisteet yhdistää jotenkin? Jos, niin miten ihmeessä??

Ja mallihan on muistaakseni Asus A7V133-C.
 

Sid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Maple Leafs, Liverpool F.C.
Olet oikeassa siinä asiassa, että BIOS-asetusten pitäisi nollautua poistamalla paristo. Aika outoa, jos näin ei tapahdu.

"short the solder points" tosiaan tarkoittaa pinnien jumpperointia. Jumpperi on pieni liitin, joka yhdistämällä pinnit sulkee virtapiirin. Luultavasti kyseisiä jumppereita löytyy emolevyltäsi (ja kiintolevyn sekä optisen aseman liitinten vierestä) muualtakin ja voit operaatioon lainata sellaista, joka on nyt kiinni vain yhdessä pinnissä (eli piiri on avoin). Tai sitten yksinkertaisesti otat pätkän johtoa, jonka päät laitat nollausnastoihin.

Olehan sitten tarkkana, että yhdistettävät nastat ovat oikeat. Ne eivät välttämättä sijaitse patterin vieressä. Emolevyyn on merkitty kyllä Clear CMOS oikeiden pinnien kohdalle ja sijaintiin saa viitteitä emolevyn ohjekirjan kuvasta.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
No juu, kyllähän mä nyt tiedän mikä on jumpperi. Ainoa ongelma vaan on, että siinä ei ole jumpperipiikkejä vaan tosiaan vain ne pisteet, hiukan koholla.

Mä alan pahoin pelkäämään, että jotain on pahastikin vialla... Oishan sen jumalauta pitäny nollautua sen muistin..
 

Tuamas

Jäsen
Elikkäs tällaista tällä kertaa:
Ostin meille himaan Adsl-modemin, jossa on mukana Wlan-kortti ja paikka sille. Eli käytännössä yritän saada Wlanin kautta nettiyhteyden perheen kannettaviin.
Laite on Zyxelin, samoin kuin Wlan-palikatkin. Ongelmana on se, että boksi ei reagoi mitenkään sinne työnnettävään Wlan korttiin, eli se ei ymmärrä että se on siellä.
Kortissa kyllä valo palaa, eli siihen tulee virta ja sen pitäisi toimia, mutta laatikko ei tunnista korttia, eli Wlan-valo ei syty, eikä mitään muutakaan tapahdu.

Ohjeessa sanotaan, että sen pitäisi toimia Pnp-periaatteella, eli kortti sisään ja boksi tunnistaa sen oitis. Ja miten tuota boksia voisi sitten ohjata, eli jos se pitäisi esim. herätellä ottamaan käyttöön tuo Wlan?
 

Procamp

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Norton systemworks

Päivitys Norton Systemworks 2004:een epäonnistui. Asennus jää tietyssä vaiheessa ns. paikalleen eli homma tyssää siihen. Kivaa on tietysti se, että ei suostu enää uninstalloitumaankaan, kun on jotenkin keskeneräinen. System restoresta en saanut apua, en ainakaan saanut palautusvaihtoehdoksi kuin hiukan aiemmin asentamani palomuurin...?

Tietäjät, mikä avuksi? Käyttis Xp Pro.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Apua! Koneessani aukeaa kerran pari tunnin aikana jokin Ntsearch popup-ikkuna. Sinänsä se ei haittaa. Mutta nyt tämä sama ntsearch linkittää nettisivuilta haluamansa sanat. Vähän vaikea selittää mutta tuosta edellä olevasta Sartjärven tekstistä kone on linkittänyt sanan <a href="http://www.ntsearch.com/search.php?q=Norton&v=56">Norton</a>, ja kun sitä sitten klikkaa päätyy Netsearchin sivuille. Miten ihmeessä tuon linkityksen saa pois? Eräällä musiikkiaiheisella sivulla ntsearch on linkittänyt kaikki vähänkin tekniikkaan viittavat sanat kuten <a href="http://www.ntsearch.com/search.php?q=television&v=56">television</a>, <a href="http://www.ntsearch.com/search.php?q=video&v=56">video</a>, <a href="http://www.ntsearch.com/search.php?q=internet&v=56">internet</a> jne. Ja noita sanoja klikkaamalla päätyy sitten netsearchin sivulle. Hemmetin ärsyttävää lukea tekstiä josta joka toinen sana on alleviivattu. Miten tuon ntsearchin saa pois koneelta. Ad Aware ei löytänyt mitään ihmeellistä.

edit. en tiedä miten tämä teksti teille muille näkyy, mutta minulla tässäkin on taas kamala kasa linkityksiä.

edit. lisättäköön sen verran että ohjelma joka ongleman vissiin aiheuttaa on ymmärtääkseni koneelleni ilmestynyt sp.exe. Mitenköhän tuon saa pois koneelta. Normaalimenetelmät eivät onnistu, vaan tulee ilmoitus että ei voi poistaa, käyttö estetty.

edit. ja nyt tämä hemmetin linkittäjäohjelma ei päästä minua haluamilleni sivulle. Joillekin sivuille pääsee mutta esim. iltasanomien kohdalla tulee virheilmoitus että IE ei voi avata sivua, toiminto hylättiin. Expressenin ja Aftonbladetin kohdalla sama juttu.
 
Viimeksi muokattu:

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Viestin lähetti Gellner
Apua! Koneessani aukeaa kerran pari tunnin aikana jokin Ntsearch popup-ikkuna. ...


edit. lisättäköön sen verran että ohjelma joka ongleman vissiin aiheuttaa on ymmrätääkseni koneelleni ilmestynyt sp.exe. Mitenköhän tuon saa pois koneelta. Normaalimenetelmät eivät onnistu, vaan tulee ilmoitus että ei voi poistaa, käyttö estetty.

Linkki

- Tinke-80
 

Aatos

Jäsen
Re: Norton systemworks

Viestin lähetti Sartjärvi
Päivitys Norton Systemworks 2004:een epäonnistui. Asennus jää tietyssä vaiheessa ns. paikalleen eli homma tyssää siihen. Kivaa on tietysti se, että ei suostu enää uninstalloitumaankaan, kun on jotenkin keskeneräinen. System restoresta en saanut apua, en ainakaan saanut palautusvaihtoehdoksi kuin hiukan aiemmin asentamani palomuurin...?

Tietäjät, mikä avuksi? Käyttis Xp Pro.

Kävi muuten aivan samalla tavalla. Olin yhteydessä Symanteciin sähköpostilla ja puhelimitse. Loppujen lopuksi kävi niin, että oli formatoitava.
Maksoivat rahat takaisin ja vaihdoin F-secureen. Taustalla oli alun perin w32.gaobot - niminen virus/mato, joka runteli mm. palomuurin toimintakelvottomaksi. Sasser seurasi perässä ja pari muuta mönkiäistä. Mm. backdoor.sdbot.gen.

Haeppa vaikka antivir (joka on ilmainen) ja aja kone sillä läpi. Jos löytyy jotain, hae Remove Tool - Symantecin sivuilta, tai jostain muualta. Jos ongelmasi ydin on tässä, saatat selvitä ilman formatointia. Kannattaa hakea myös Zonealarm palomuuriksi, sillä se ei "riitele" Nortonin kanssa. Ja näin säästyt kuitenkin uusilta pulmilta.
 

Pafe

Jäsen
Haluaisin tehdä jonkinlaiset sivut nettiin. Olen yrittänyt etsiä sivujen teko ohjeita netistä, mutta sitä tekstiä tulee niin paljon sieltä ettei sitä jaksa lukea.

Näin aluksi siis kysyisin että mistä pitää aloittaa. Eli mitä minun pitää tehdä aivan aluksi?
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Viestin lähetti paki
Haluaisin tehdä jonkinlaiset sivut nettiin. Olen yrittänyt etsiä sivujen teko ohjeita netistä, mutta sitä tekstiä tulee niin paljon sieltä ettei sitä jaksa lukea.

Näin aluksi siis kysyisin että mistä pitää aloittaa. Eli mitä minun pitää tehdä aivan aluksi?

Sivuthan voi tehdä nettiin ihan vaikka word ohjelmalla. Tallennus muotona pitää vaan käyttää sitten html tai joku vastaava semmonen siellä oli.
Ite opiskelin joskus nettisivujen teon silleen, että kattelin muitten sivuilta lähdekoodeja ja sitten vaan kokeilen ite notepadissa mitä mikäkin meinaa. Vähän työläs tapa oppia, mutta oppiipahan ainakin kunnolla.
Notepadilla jos tekee nettisivuja, niin siinä vaan tallentaa nimi.html muotoon ja se on siinä.
Sitten on ihan toinen asia erikseen laittaa ne sivut nettiin, mutta siihen kannattaa palata vasta sitten kun on sivut jotakuinkin valmiina.
 

Sid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Maple Leafs, Liverpool F.C.
Viestin lähetti Gellner
Apua! Koneessani aukeaa kerran pari tunnin aikana jokin Ntsearch popup-ikkuna. Sinänsä se ei haittaa. Mutta nyt tämä sama ntsearch linkittää nettisivuilta haluamansa sanat. Vähän vaikea selittää mutta tuosta edellä olevasta Sartjärven tekstistä kone on linkittänyt sanan <a href="http://www.ntsearch.com/search.php?q=Norton&v=56">Norton</a>, ja kun sitä sitten klikkaa päätyy Netsearchin sivuille.
...
Ja noita sanoja klikkaamalla päätyy sitten netsearchin sivulle. Hemmetin ärsyttävää lukea tekstiä josta joka toinen sana on alleviivattu. Miten tuon ntsearchin saa pois koneelta. Ad Aware ei löytänyt mitään ihmeellistä.
Duunikaverin koneelta jouduin tuon pirulaisen karkoittamaan. On siitä ikävä softa, että se ei ihan suosiolla uudesta kodistaan lähde. Se estää liikenteen tietyille palvelimille, mm. Ad-Awaren ja Spybot S&D:n. Duunikaverin koneella oli Spybot asennettuna, mutta tietokantoja ei ollut päivitetty -> no help. Ad-Awaren sai ladattua Download.comista ja samasta paikasta löytyi ajantasainen tietokanta (koska automaattipäivityskään ei toimi ntsearchin ollessa aktiivinen). Ad-Awaren installointi + päivitys -> skannauksessa löytyi toistasataa epäkohtaa.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitoksia vaan vinkeistä Tinke-80 ja Sid. Loppujen lopuksi sain tuon jumalattoman ärsyttävän ntsearchin pois koneeltani vikasietotilassa. On muuten aika selkeän näköinen tuo minun edellinen kirjoitus :) Onneksi en muualle kuin Jatkoaikaan kirjoitellut aamusella.

Pitää ilmeisesti useammin päivittää Adaware jottei vastaavanlaisia vitutuksen nostattajia pääse koneelle eksymään.
 

Sparrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Tuamas
Elikkäs tällaista tällä kertaa:
Ostin meille himaan Adsl-modemin, jossa on mukana Wlan-kortti ja paikka sille. Eli käytännössä yritän saada Wlanin kautta nettiyhteyden perheen kannettaviin.

...snip...

Ohjeessa sanotaan, että sen pitäisi toimia Pnp-periaatteella, eli kortti sisään ja boksi tunnistaa sen oitis. Ja miten tuota boksia voisi sitten ohjata, eli jos se pitäisi esim. herätellä ottamaan käyttöön tuo Wlan?

Tuohon pnp:hen en luottaisi. Luulisin, että boxiin saa yhteyden selaimen kautta, näin ainakin useimpien ADSL-boxien/tukiasemien/you name it kanssa. Puhumme siis web-pohjaista hallinnasta. Homma menee niin, että selaimeen kirjoitat osoitteeksi boxin IP-osoitteen. IP pitää toki ensin tietää, varmaankin se mainitaan ohjeissa? Oletko siis tarkistanut käyttöohjeet esim. oletusasetusten kannalta?
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Joo, tiesin kyllä tuon rekisterin puukottamisen keinoksi, mietinkin, että onko mahdollisesti olemassa iisimpää tapaa(ilmaista), tässä kun on käsissä kaksi moisen tuholaisen saastuttamaa konetta. Mikään cwshedderikään kun ei tunnu pärjäävän tälle riesalle. Kiitti kuitenkin neuvosta.
 

Axel K.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti paki
Haluaisin tehdä jonkinlaiset sivut nettiin. Olen yrittänyt etsiä sivujen teko ohjeita netistä, mutta sitä tekstiä tulee niin paljon sieltä ettei sitä jaksa lukea.

Näin aluksi siis kysyisin että mistä pitää aloittaa. Eli mitä minun pitää tehdä aivan aluksi?

1. Ensin opettelet HTML-kielen perusteet. Ohjeita löytyy, kuten sanoit paljon. Hyviä sivuja:

-Jukka Korpelan sivut
-W3 Schools
-W3C (HTML-spesifikaatiot, tutoriaaleja)

Tavaraa löytyy. Mikäli et sitä jaksa lukea, miten jakasta tehdä sivut? Tähän(kään) hommaan ei ikävä kyllä ole oikotietä, kuten ei moneen muuhunkaan. Sivuntekohjelmien käyttö on paljon hankalampaa, jos et ymmärrä HTML- tai CSS-kielestä mitään.

Fronpage on ohjelmana niin sysipaska, että sitä ei kannata käyttää. Ilmaisia editoreitakin löytyy, jos vaan jaksaa hakea. Tosin itse joitakin evaloineena olen todennut parhaaksi kirjoittaa sivut käsin. Notepad on paremman puutteessa käyttökelpoinen tekstieditori, mutta mielestäni kannattaa asentaa esim. ilmainen ConTEXT-tekstieditori , jossa on mm. syntaksin värjäys ja automaattiset sisennykset.

2. Ota selvää palveluntarjoajasi tavasta julkaista WWW-sivuja. Todennäköisesti, jos sinulla on ADSL-liittymä (tai jokin muu liittymä), sinulla on myös kotisivutilaa. Ohjeet sivjen siirtoon oikealle paikalleen löytytät (yleensä) palveluntarjoajan kotisivuilta.

3. Siirrä sivut paikalleen ja nauti tuloksesta.

Kuten jo aiemminkin mainitsin, hommaan ei ole oikotietä, mutta kyseessä on kuitenkin periaatteessa hyvin yksinkertainen asia. Esimerkki (yksinkertaisin mahdollinen oikeanmuotoinen HTML-sivu):

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Sivun otsikko tähän (selaimen yläreunaan tuleva otsikko, tämän tekstin voit vaihtaa)</title>
</head>
<body>
Sivun sisältö tähän. Tähän tulevat siis esim. taulukot otsikot yms. yms. Näistä löydät tietoa antamieni linkkien takaa. Muuhun osaan sivua
ei tarvitse koskea, ellet halua muutta selaimen osikkoa (varmasti haluat). Tallenna tämä koodi kokonaan tiedostoon "index.html". Tämän
jälkeen voitkin avata sivun omaan selaimeesi ja kokeilla tehdä siihen muutoksia.
</body>
</html>
 

wapiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Artukaisten Rypistys
Viestin lähetti JypFabu
Joo, tiesin kyllä tuon rekisterin puukottamisen keinoksi, mietinkin, että onko mahdollisesti olemassa iisimpää tapaa(ilmaista), tässä kun on käsissä kaksi moisen tuholaisen saastuttamaa konetta. Mikään cwshedderikään kun ei tunnu pärjäävän tälle riesalle. Kiitti kuitenkin neuvosta.

Kokeileppa SpyHunteria.. väittävät että pystyisi tuon poistamaan
http://www.uninstall-i-lookup.com/incredifind-uninstall/incredifind-uninstall.html
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Ei pentele. Nyt on jo näköjään saatavilla sveitsiläiseen linkkariin 128 megaa usb-muistia. Mistähän sitä seuraavaksi on tarjolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös