Löytyykö tietokone-experttejä?

  • 2 861 657
  • 19 219

Oskar15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Florida Panthers
Kannettavan ostan kuitenkin, sillä jonkin verran täytyy kuljetella mukana, enkä pelaa juurikaan pelejä. Windows Vistaa en todellakaan halua, ja Apple kiinnostaa. MacBook Pro on luultavasti se laite jonka ostan.

Onkohan täällä jollain Macbook tai Pro käytössä? Ja jos on niin kertokaa kannattaako sellainen ostaa.

Voin vilpittömästi suositella MacBookin tai Pro sellaisen ostamista, kun taas MacBook Airia en voi varauksetta suositella. Itselläni on ollut kohta yhdeksän kuukautta MacBook aktiivisessa käytössä ja tuona aikana minulle ei ole ilmennyt sellaisi tietokoneisiin liittyviä tarpeita, joita en voisi MacBookillani hoitaa. Sopcasteja Mac OS X:llä on ilmeisesti mahdoton saada toimimaan. Tämän hetkisestä tilanteesta en ole tosin varma, sillä niiden pyörittämiseen minulla ei ole ollut tarvetta. Omaan yli kymmenen vuoden historian PC-koneiden parissa ja monesti on tullut hermoiltua Windowsia käyttäessä. Edelleen tulee toisinaan ihmeteltyä, kuinka helppoa kaikki on MacBookin ja Mac OS X:n kanssa.

Alla pieni lista siitä, mihin käytän MacBookiani:

  • Internetissä surffailuun (Safari). Kotona yhteys välittyy WLANin kautta. Muualla, kuten junassa yhteys tulee bluetoothmodeemin (Nokia N95) välityksellä.
  • Internet-sivustojen suunnitteluun ja toteutukseen (MAMP, TeXturi).
  • FTP-siirtoihin (Cyberduck).
  • Kuvankäsittelyyn ja web-grafiikan luontiin (Adobe Photoshop CS3).
  • Vektorigrafiikan luontiin (Adobe Illustrator CS3).
  • Flash-animaatioiden toteutukseen (Adobe Flash CS3).
  • Painotuotteiden taittoon (Adobe InDesign CS3).
  • Nokia N95:lla videokuvattujen loma -ja kotivideoiden editointiin ja julkaisuun (iMovie HD,iDVD).
  • DVD-elokuvien katseluun (Mac OS X:n DVD-soitin).
  • Musiikin kuunteluun (iTunes).
  • Valokuvien arkistointiin (120GB Serial ATA drive 5400rpm).
  • Yhteystietojen ja kalenterin hallintaan (Mac OS X:n Kalenteri ja Osoitekirja).
  • Edellisten synkronointiin Nokia N95:n vastaavien kanssa (iSync).
  • Tekstinkäsittelyyn ja taulukkolaskentaan (NeoOffice).
  • Yhteydenpitoon (Adium).
  • Irkkailuun (X-Chat Aqua).
  • 3D-mallinnukseen (Blender).

MacBookin saat Apple Storesta hintaa 999€, seuraavalla tekniikalla:
  • 2.1GHz Intel Core 2 Duo
  • 1GB 667MHz DDR2 SDRAM - 2x512MB
  • 120GB Serial ATA Drive @ 5400 rpm
  • Combo Drive (DVD-ROM/CD-RW)
  • 13.3" TFT WXGA
  • Mac OS X Leopard

Kysy(kää) toki, jos haluat(te) tarkempaa tietoa Mac OS X:n tai MacBookin toiminnasta.
 

Oskar15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Florida Panthers
Aika kattavat perusteet.

Uusimmassa Teknarissa on testissä juuri tuo ei-suositeltu Air.
Sarkasmiako?

En tuon kattavammin voi perustella, kun en ole kyseistä konetta koskaan kokeillut, eli en voi myöskään varauksetta suositella. Paljon olen kuullut kommentteja Airista, mutta en haluaisi muodostaa omaa mielipidettäni niiden perusteella. Itseäni epäilyttää Airissa suuresta optisen aseman puutos, ja ainakin henkilökohtaisesti olisi ilman sitä suuressa hädässä.
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Mitähän voisi tehdä, kun kone tuntuu temppuilevan yöllisten täydellisten virrankatkaisujen takia? Käytössä siis tuollainen jatkojohto, jolla estän turhan virran kulutksen ja valojen vilkkumisen yöllä. Jo aiemmin kyselin neuvoja tästä johtuvaan koneen kellon sekoiluun, johon silloin löytikin ratkaisuksi joku net time -ohjelma. Enää ohjelma ei suostu kuitenkaan koneella toimimaan päivitysten vuoksi, ja windowsin ajan päivitysohjelmakin on turkasen epäkäytönnöllinen ja jähmeä, kun ei päivitä automaattisesti kelloa vaikka periaatteessa pitäisi (rastit oikeilla kohdilla), koneen "kellopatteri" on myös tyhjä.

Varsinaista ihmetystä kuitenkin herättää, miksi ihmeessä käynnistettäessä kello näyttää jotain samaa vuoden 2003 aikaa? Ei siis edes sitä, mihin se edelliskerralla jäi? Selaimen sivuhistoriankin sakkaa ilmeisesti tästä virran katkomisesta johtuen ja näyttää pelkästään jotain vanhoja sivuja satunnaisen valikoivasti. Ehkä pöytäkonetta ei ole tarkoitettu siihen, että virta katkaistaan öisin totaalisesti? Se pariston uusiminen auttaisi ehkä kelloon kunhan joskus jaksaisi käydä ostamassa, mutta mites sivuhistoria?
 

dal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ne parit
Varsinaista ihmetystä kuitenkin herättää, miksi ihmeessä käynnistettäessä kello näyttää jotain samaa vuoden 2003 aikaa? Ei siis edes sitä, mihin se edelliskerralla jäi?

Tähän villinä veikkauksena: kone ottaa tuon "lähtöajan" sieltä emolevyn piiriltään ja tuo lähtöaika määräytyy vaikkapa sen mukaan milloin BIOS-ohjelma on luotu/viimeksi päivitetty. Tämä siis tosiaan vain lottona, selittäisi tuon hyvin.
 

Rapukäsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ehkä pöytäkonetta ei ole tarkoitettu siihen, että virta katkaistaan öisin totaalisesti? Se pariston uusiminen auttaisi ehkä kelloon kunhan joskus jaksaisi käydä ostamassa, mutta mites sivuhistoria?

Mikäli kone pysyy ajassaan, kun sitä ei ota kokonaan pois verkkovirrasta, niin emolevyn BIOS-patteri finaalissa tai emo rikki. Ei muuta kuin patterikauppaan, mikäli jatkossakin haluat ottaa koneen kokonaan pois verkkovirrasta yön ajaksi.

edit. siis tietokonekauppaan, ei taida noita pattereita muuta kautta saada.
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Mikäli kone pysyy ajassaan, kun sitä ei ota kokonaan pois verkkovirrasta, niin emolevyn BIOS-patteri finaalissa tai emo rikki. Ei muuta kuin patterikauppaan, mikäli jatkossakin haluat ottaa koneen kokonaan pois verkkovirrasta yön ajaksi.

edit. siis tietokonekauppaan, ei taida noita pattereita muuta kautta saada.
Joo, näin se täytyy varmaan sitten tehdä, jospa se sillä hoituisi.

Ihan mielenkiinnosta muuten - käyttääkö kukaan muu tietokoneen (tai ylipäänsä elektoriinkan) yhteydessä tällaista virran katkaisulla varustettua jatkojohtoa? Tuntuu nimittäin aika turhalta se virran syöttö ja valojen vilkkuminen pitkin öitä. Taisi Mikael Lilius sanoa tässä taannoin, että jos Euroopassa kaikki ottaisivat elektroniikkalaitteista "valmiustilat" yöksi pois, voitaisi useampikin energialaitos lakkauttaa samoin tein. Enkä ole mikään viherpiipertäjä, mutta järjen käyttö on kuitenkin sallittua tässäkin, sillä suuri vaiva ei sellaisen johdon laittaminen ja virran katkominen hyötyyn nähden ole.
 
Eipä tule käytettyä, sillä tietokone on käytännössä päällä 24/7 ja yöt latailen por... elokuvia ja sarjoja. Peruskäyttäjät toki sulkekoot masiinansa yöksi.
 

pavenro8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham, Englanti.
Tähän nyt ei varmaan suurtakaan tietokone-experttiä tarvita, mutta koska itse olen sangen kaukana moisesta, niin kysyn sitten täältä.

Eli selaimena täällä töissä on IE7. Ja kun jostain sivustolta, esim. Jatkoajasta (eihän täällä toki työaikana surffata, tauolla ehkä) avaa jotain linkkiä, joka ei avaudu uuteen välilehteen vaan ikkunaan, niin se ikkuna aukeaa ehkä postimerkin kokoisena joka kerta. Eli miten tuon saisi aukeamaan suuremapana, niinkun koko näytön kokoisena joka kerta.

Nimim. Tyhmä olen.
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Ihan mielenkiinnosta muuten - käyttääkö kukaan muu tietokoneen (tai ylipäänsä elektoriinkan) yhteydessä tällaista virran katkaisulla varustettua jatkojohtoa? Tuntuu nimittäin aika turhalta se virran syöttö ja valojen vilkkuminen pitkin öitä. Taisi Mikael Lilius sanoa tässä taannoin, että jos Euroopassa kaikki ottaisivat elektroniikkalaitteista "valmiustilat" yöksi pois, voitaisi useampikin energialaitos lakkauttaa samoin tein.

En tiedä energialaitosten lakkauttamisesta, mutta kyllähän siitä säästöä tulisi, hyvin marginaalisesti tosin. Lainasin tuossa viime vuonna Helsingin Energialta sähkönkulutusmittarin (saa muuten ilmaiseksi lainata noita tuolta, Kampista voi hakea) ja tietokoneeni vie valmiustilassa miltei 12W. TFT näyttöni (2 kpl) vievät noin 2W molemmat virran ollessa pois päältä.

Tarkempia mittaustuloksia voi syynätä täältä.
 

T.Kerttula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei ole!
Keskustelupalsta ei ole rekrytointia varten, joten viesti on poistettu ja kirjoittajalle varoitus.

Moderaattorit
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Eli selaimena täällä töissä on IE7. Ja kun jostain sivustolta, esim. Jatkoajasta (eihän täällä toki työaikana surffata, tauolla ehkä) avaa jotain linkkiä, joka ei avaudu uuteen välilehteen vaan ikkunaan, niin se ikkuna aukeaa ehkä postimerkin kokoisena joka kerta. Eli miten tuon saisi aukeamaan suuremapana, niinkun koko näytön kokoisena joka kerta. Nimim. Tyhmä olen.

Kun aukaiset uuden ikkunan, laajennat sen kulmasta vetämällä sellaiseksi kuin haluat avattavat ikkunat. Suljet alkuperäisen - ja avot. Ikkunat aukeavat säätämässäsi koossa.
 
Viimeksi muokattu:

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Toivottavasti tähän löytyisi apua.

Tuli vaihdettua virtalähde isän pöytäkoneeseen ja pistin johdot takaisin niin kuin ne aikaisemminkin olivat, tai ehken sittenkään...

Ongelma on siinä, että DVD-asema ei enää suostu tallentamaan eikä tyhjentämään levylle/levyä. Kaikki muut ominaisuudet toimivat. Mikä johto tuolla voi olla väärin?
 

Reinomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, Montreal Canadiens
Ongelma on siinä, että DVD-asema ei enää suostu tallentamaan eikä tyhjentämään levylle/levyä. Kaikki muut ominaisuudet toimivat. Mikä johto tuolla voi olla väärin?
Veikkaan, että olet virtajohtoa irrottaessa osunut asemaan tulevaan toiseen kaapeliin ja se on vähän löystynyt. Ei niitä oikein väärin voi liittää, tarkista että kaikki dvd-asemaan tulevat piuhat on kiinni kunnolla...
 

Mr.Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flopit
Uutta konetta

Uusi kone olisi hankintalistalla ja suosituksia kaipailisin. Yritin katsella "alan" sivuilta mutta kaikki mitä siellä puhutaan on täyttä hepreaa, joten jos joku voisi maallikolle (tyhmälle) kertoa minkälainen kokoonpano olisi hyvä?

Budjettina olisi 800 €. Multimediakäyttöön olisi tarkoitus kone hankkia. Ei pelikäyttöön mutta videoeditointiin ja sen sellaiseen. Eli aika raskasta käyttöä kai? Tämän hetkinen koneeni kaatuu (ylikuumenee vissiin) pelkästä musiikin kuuntelusta (AMD Athlon 2600+ johon on laitettu lisätuuletin), alkaa pikku hiljaa kypsymään siihen.

Tarvitseeko videoeditointiin jonkun hyvän näytönohjaimen vai onko se ainoastaan pelejä varten? Ajatuksissa olisi joku neliydinprosessori, 2 GB (riittääkö) keskusmuistia ja noin 500 Gb kovoa ja varmaan sitten Vistakin. Voisiko joku suositella jonkun paketin? Ja mielellään siis aika up to date paketin jota ei tarvitse heti vuoden päästä päivittää. Näppistä, hiirtä tai näyttöä ei tarvitse.

Kiitosta etukäteen.

Tekeekö esim. tällä mitään?
 

Romppanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Jokerit, Inter Milan, RoPS
Todella v-mainen ongelma

Tällainen probleemi tällä kertaa...

Mistä mahtaa johtua, että koneesta napsahtaa joku "taikanappi" päälle ihan itsestään. Taikanapin vaikutukset:

-ylärivin numeroista ei tule numeroita, vaan !"¤%&/ jne. merkkejä
-kirjaimet tulevat KAPITAALEINA
-sivussa olevat numeronäppäimet lakkaavat toimimasta
-hiiren vasenta nappia painaessa, esim. jotain linkkiä avatessa kyseinen linkki avautuu uuteen ikkunaan eikä kuten normaalisti samalle sivulle

Jos laitan Caps Lockin päälle, niin kirjaimet muuttuvat pieniksi, mutta ylärivin numerot tulevat edelleen erikoismerkkeinä. Sivunumeroita ei saa toimimaan, vaikka painaisi Num Lockia.

Vittuilu on lähtöisin melko varmasti näppiksestä tai hiirestä, mutta kun en millään keksi, millä pulman saa ratkaistua. Vika tulee useimmiten silloin, kun jätän koneen auki ja kukaan ei edes koske siihen ja kun tulen vaikka parin tunnin jälkeen takaisin koneelle, niin tämä vitutuksen multihuipentuma pulpahtaa esiin. Ongelman saa poistumaan käynnistämällä tietokoneen uudelleen, mutta pitäisi tähän varmaan olla jokin helpompikin ratkaisu, herranen aika sentään.

Käyttiksenä XP.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Tällainen probleemi tällä kertaa...

Mistä mahtaa johtua, että koneesta napsahtaa joku "taikanappi" päälle ihan itsestään. Taikanapin vaikutukset:

-ylärivin numeroista ei tule numeroita, vaan !"¤%&/ jne. merkkejä
-kirjaimet tulevat KAPITAALEINA
-sivussa olevat numeronäppäimet lakkaavat toimimasta
-hiiren vasenta nappia painaessa, esim. jotain linkkiä avatessa kyseinen linkki avautuu uuteen ikkunaan eikä kuten normaalisti samalle sivulle

Jos laitan Caps Lockin päälle, niin kirjaimet muuttuvat pieniksi, mutta ylärivin numerot tulevat edelleen erikoismerkkeinä. Sivunumeroita ei saa toimimaan, vaikka painaisi Num Lockia.

Vittuilu on lähtöisin melko varmasti näppiksestä tai hiirestä, mutta kun en millään keksi, millä pulman saa ratkaistua. Vika tulee useimmiten silloin, kun jätän koneen auki ja kukaan ei edes koske siihen ja kun tulen vaikka parin tunnin jälkeen takaisin koneelle, niin tämä vitutuksen multihuipentuma pulpahtaa esiin. Ongelman saa poistumaan käynnistämällä tietokoneen uudelleen, mutta pitäisi tähän varmaan olla jokin helpompikin ratkaisu, herranen aika sentään.

Käyttiksenä XP.
Joskus olen näihin mystisiin ongelmiin törmännyt, joissa tilanne on aivan kuin Shift -nappi olisi jäänyt pohjaan. Olen ratkaissut tilanteen rämpyttämällä hetken näitä shift, alt, ctrl yms nappeja yhtäaikaa. Et varmasti löydä tätä ohjetta käyttöohjekirjasta.
 

puuppa28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tällainen probleemi tällä kertaa...

Mistä mahtaa johtua, että koneesta napsahtaa joku "taikanappi" päälle ihan itsestään. Taikanapin vaikutukset:

-ylärivin numeroista ei tule numeroita, vaan !"¤%&/ jne. merkkejä
-kirjaimet tulevat KAPITAALEINA
-sivussa olevat numeronäppäimet lakkaavat toimimasta
-hiiren vasenta nappia painaessa, esim. jotain linkkiä avatessa kyseinen linkki avautuu uuteen ikkunaan eikä kuten normaalisti samalle sivulle

Jos laitan Caps Lockin päälle, niin kirjaimet muuttuvat pieniksi, mutta ylärivin numerot tulevat edelleen erikoismerkkeinä. Sivunumeroita ei saa toimimaan, vaikka painaisi Num Lockia.

Vittuilu on lähtöisin melko varmasti näppiksestä tai hiirestä, mutta kun en millään keksi, millä pulman saa ratkaistua. Vika tulee useimmiten silloin, kun jätän koneen auki ja kukaan ei edes koske siihen ja kun tulen vaikka parin tunnin jälkeen takaisin koneelle, niin tämä vitutuksen multihuipentuma pulpahtaa esiin. Ongelman saa poistumaan käynnistämällä tietokoneen uudelleen, mutta pitäisi tähän varmaan olla jokin helpompikin ratkaisu, herranen aika sentään.

Käyttiksenä XP.

Oireet sopivat Windowsin Sticky Keys -"helpotukseen", joka oletuksena aktivoituu painamalla viisi kertaa shiftiä peräkkäin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sticky_keys

Normaalitilaan pääsee painamalla kumpaakin shiftiä yhtaikaa.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Tarpeissa olisi hankkia loppukesäksi kannettava tietokone musiikin soittamiseen kaijuttimista yleisissä tiloissa.

Onko jotain tärkeää jota pitäisi ottaa huomioon? Itselläni kun ei kannettavaa ole ikinä ollut.

Vaatimukset siis olisivat: todella halpa ja varmatoiminen sekä luotettava. Winamp pyörii (heh). Ulostulo kuulokeliitännällä, mahdollisuus liittää ulkoinen hiiri, DVD-asema että voi DVD RW:ltä siirtää biisit omalta koneelta. Ja mieluiten ehkä Win Xp. Mutta viekö tuo Xp liikaa resursseja siihen nähden mitä tarvin, ts. olisko joku kevyempi käyttöliittymä parempi hinta/laatu/nopeus -suhteessa..? Entä muistit, paljonko tarvii? Varmaan tuo biisien siirtely (koneella sekä levyiltä koneelle) vie eniten muistia...

Mistä tuollaisia voisi etsiä (siis ettei saa käsiinsä jotain romurautaa) ja mitä tuollaisesta kannattaisi maksaa?
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Latasin Firefoxin uusimman päivityksen 2.0.0.13 ja nyt ei enää ota yhteyttä verkkoon. wtf! Piti kaivaa 2.0.0.12 takaisin.

Onko joku muu huomannut samaa?
 

Reinomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, Montreal Canadiens
Latasin Firefoxin uusimman päivityksen 2.0.0.13 ja nyt ei enää ota yhteyttä verkkoon. wtf! Piti kaivaa 2.0.0.12 takaisin.

Onko joku muu huomannut samaa?
Laitoin just 2.0.0.12 -> 2.0.0.13n ja toimii ku junan vessa. Veikkaan palomuurin kanssa ollutta ongelmaa, voisi ainakin kokeillaa laittaa .13 uusiks ja tsekata palomuuriasetukset, jos et sitä tehnyt viimeks.
 

Erik Loka

Jäsen
Tämähän ei välttämättä tietokoneeseen liity, mutta..

Eli mulla on tietokoneessa vanhan vahvistimen kautta kiinni kaksi vanhaa isoa kaiutinta. Oikea toimii niin kuin pitääkin, mutta vasemmasta ääni kuuluu erittäin hiljaa balanssin ollessa keskellä. Missähän kohti tässä systeemissä on siis vika? Eikai se voi kuitenkaan olla missään liitoksissa, sillä silloinhan ääni ei olisi kirkas tai sitä ei kuuluisi ollenkaan?

Edit. Vasemman kajarin ääni ei sittenkään ole täysin puhdas, vaan pientä särinää kuuluu..
 

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
Ongelmia.

Jouduin vajaa vuosi sitten tyhjentämään koko koneen viruksen takia, ja asentamaan XP:n uusiksi. Kone on Acerin 3102WLMi. Kannettavassa on ollut valmiina Bluetoothit ja kamerat, sun muut härpäkkeet, mutta en ole tollasia silloin ennen tarvinnut. Kaikkihan nuo poistuivat tuon tyhjentämisen takia.

Nyt olisi tarvetta noille toiminnoille, ja kysyisin, että kuinka nuo olisi mahdollista saada takaisin toimintaan? Mitä tarvitsee tehdä? Olen yrittänyt ajaa tehdas-asetukset koneelle uudestaan, jostain syystä tuokaan ei onnistu. Kone toimii muuten loistavasti, mutta olisi hienoa/tärkeää saada nuo ominaisuudet käyttöön, kun niille löytyisi nyt kyllä käyttöä.

Jos jollain olisi antaa jotain tipsejä, olisin kyllä enemmän kuin kiitollinen.
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Jouduin vajaa vuosi sitten tyhjentämään koko koneen viruksen takia, ja asentamaan XP:n uusiksi. Kone on Acerin 3102WLMi. Kannettavassa on ollut valmiina Bluetoothit ja kamerat, sun muut härpäkkeet, mutta en ole tollasia silloin ennen tarvinnut. Kaikkihan nuo poistuivat tuon tyhjentämisen takia.
...
Jos jollain olisi antaa jotain tipsejä, olisin kyllä enemmän kuin kiitollinen.

Sun täytyy asentaa siihen myös kaikki ajurit. http://support.acer-euro.com/drivers/downloads.html
Tuolta löytynee oikeasta kohtaa?
 

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
Sun täytyy asentaa siihen myös kaikki ajurit. http://support.acer-euro.com/drivers/downloads.html
Tuolta löytynee oikeasta kohtaa?

Löytynee varmasti, mutta kun olen kohtuu käsi näiden koneiden kanssa, niin mulla ei ole kyllä hajuakaan mitä tuolta pitäisi sitten asentaa, ja kuinka se onnistuu.

Englanti on kyllä jotenkuten hallussa, mutta kyllä nuo jutut on mulle täyttä hepreaa tuolla sivuilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös