Löytyykö tietokone-experttejä?

  • 2 879 484
  • 19 245

torni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muikisteleva rightin kanukkipakki
Lawless kirjoitti:
Emo on vanhahko Abit KD7-G, jossa siis on kaksi LEDiä, 1. Stand By LED Indicator (This LED lights up when the power supply is connected with power source) ja 2. Power on Indicator (This LED lights up when the system power is on).
Kyllä, heti melkein ensimmäisenä. Ei tehonnut.


Mites tässä Lawless kävi, emoko oli syypää?
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
torni kirjoitti:
Mites tässä Lawless kävi, emoko oli syypää?
Vielä en ole saanut uutta (tai siis vanhaa) toimivaa Socket A -emolevyä käsiini, mutta kohtapuoliin saan ja ilmoittelen sitten, mikä oli vian syy. Todennäköisesti siis emolevy tai prosessori.
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Tinke-80 kirjoitti:
... (ko. kaverit ovat atk-ammattilaisia) he kertoivat että turvallisen wlan-verkon pystyttäminen ole mikään maailman helpoin tehtävä heillekään. Onko tilanne muuttunut paljoakaan tuosta?

Perusongelmahan esimerkiksi wlan kotiverkon asentamisessa on se että laitteet toimivat suoraan seinään kytkettynä heti, eivätkä siis vaadi käyttäjää miettimään salauksia sun muita yhtään. Suurin osa on tyytyväisiä kun mitään säätöjä ei tarvinnutkaan laittaa vaan homma toimii heti ja näin jää verkot avoimiksi.

Ei tuollaisen suojattoman langattoman kotiverkon rakentaminen mitenkään maailmaan yksinkertaisinta edelleenkään ole. Yleensä eniten syö miestä kun ensimmäiseksi uuden laitteen firmwaren joutuu päivittämään jotta tämä toimii sulavasti. Tämä on jo normikäyttäjälle liikaa. Tämän jälkeen pitäisi alkaa salausten järkeily ja jos ei mitään pohjatietoa ole niin moni jättää lusikan nurkkaan. Ja miksikö firmwareja pitäisi päivittää? Hyvin monet laitteet eivät tehdasfirmwareilla välttämättä edes osaa parhaita salausalgoritmeja, mutta päivityksellä tilanne muuttuu. Olen kotiverkkoja itse rakentanut töissä ja kavereiden asunnoilla useempia ja hyvin harvoin ilman noin puolen tunnin - tunnin säätöä hommaa olen saanut toimimaan.

Tässä checklist mitä itse käytän
1. Testataan nopeasti että yhteys toimii salaamattomana ja avoimena.
2. Asetetaan salaus, salauksen taso luonnollisesti sitä kautta mitä laitteet tukevat. Jos langaton verkkokortti ei tue kuin WPA:ta niin sen kanssa on elettävä. Järjestys toki WPA2, WPA, WEP, eli mieluiten WPA2 jos vaan laitteet sitä tukevat.
3. Kun verkko on saatu toimimaan salattuna, asetetaan MAC-suodatus. Tässä tukiasemalle kerrotaan mistä MAC osotteista tukiasemaan sallitaan yhteys. MAC osoite on jokaisessa verkkopiirissä koodattuna ja näin pystytään siis sallimaan vain tietyt verkkopiirit (eli verkkokortit, tai integroidut verkkopiirit). Ongelmana tässä on se että MAC osoitteen väärentäminen on helppoa joten tähänkään ei sovi tuudittautua.
4. Piilotetaan langattoman verkon SSID. SSID on verkon nimi jota tukiasema ilmoittaa maailmalle. Verkkoon liittyville koneille voi kirjoittaa verkon nimen myös käsin ja toisaalta useimmiten koneet muistavat SSID:n yhden yhdistyskerran jälkeen. Nyt verkko ei näy suoraan maailmalle esimerkiksi kaiken maailman WLAN hotspot detectoreilla.

Kuten tuossa pasil totesikin ei mikään verkko ole murtamaton, mutta näillä asetuksilla päästään jo sille tasolle että naapurin script kiddie on luultavasti toisen naapurin eikä sinun verkossasi....

Pasil:n ensimmäiseen kysymykseen wlan-rj45 sovittimista en osaa vastata, en ihan pikaisesti mitään järkevää vaihtoehtoa löytänyt mutta luultavasti en vain osannut. Xbox Media Center <3.
 

pasil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Joo XBMC ollut käytössä jo ajasta miekka ja karvakypärä. Nyt tuosta seinällä roikkuvasta cat-5 kaapelista on alkanut tulemaan niin paljon hellasäröä että jotain on keksittävä. Joko tuo sovitin tai sitten "natiivisti" wlanilla toimiva mediatoistin. Ainoa sovitin minkä itse äkkiseltään löysin oli Buffalon valmistama laite.
 

Cramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
.jarska kirjoitti:
Äläpäs höpöttele paskaa. Ensinnäkin se on WEP ja se kyllä murtuu muutamassa minuutissa, mutta liikennettä on tätä ennen pitänyt "nauhottaa" analysointia varten, joten kokonaisuudessa kestoksi tulee paljon enemmän.
Olet oikeassa, liikennettä pitää nauhoittaa, mutta mikäli sitä on paljon niin silloin ei kovin montaa minuuttia sitä tarvitse tehdä.

WPA2 tuo kyllä parannusta asiaan, sitä ei käy kiistäminen. Valitettavasti useiden firmojen verkot ovat jätetty vähemmän suojaavien tekniikoiden varaan, jolloin suuri riski on olemassa.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Menin klikkaamaan väärää nappia ja sain koneelle riesaksi haittaohjelmia. Sain muuten ohjelmat poistettua, mutta ruudun oikeaan alakulmaan jäi pyörimään yksi ikoni, josta tunkee parin minuutin välein mainoksia ruudulle. Olen tiedostojen luomiskellonaikojen perusteella melkovarmasti jäljittänyt, minkä tiedoston kautta tämä ikoni on tullut (tuohon kellonaikaan on ilmestynyt vain yksi .dll-tiedosto koneelle eikä yhtään .exeä), mutta normaalissa vikasietotilassakin ikoni ilmestyy tuonne alakulmaan, enkä siis saa dll:ää poistettua, kun se on käytössä. Onko joku muu keino, esimerkiksi järeämpi vikasietotila, olemassa, jotta pystyisin jotenkin käyttämään konetta niin että tuo ohjelma ei olisi latautunut ja saisin sen poistettua?
 

roottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
FourForty kirjoitti:
Onko joku muu keino, esimerkiksi järeämpi vikasietotila, olemassa, jotta pystyisin jotenkin käyttämään konetta niin että tuo ohjelma ei olisi latautunut ja saisin sen poistettua?
Oletettavasti käyttöjärjestelmä on Windows 2000/XP? Mene explorerilla ko. hakemistoon ja nimeä dll uudeleen, esim haitta.dll -> haitta1.dll ja käynnistä kone uudelleen. Komentokehoitteessa voit tehdä saman komennoilla move tai rename.

Käynnistyksen jälkeen joku ohjelma tullee valittamaan puuttuvasta dll:stä, joten voit jatkaa poisto-operaatiota.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
roottori kirjoitti:
Oletettavasti käyttöjärjestelmä on Windows 2000/XP? Mene explorerilla ko. hakemistoon ja nimeä dll uudeleen, esim haitta.dll -> haitta1.dll ja käynnistä kone uudelleen. Komentokehoitteessa voit tehdä saman komennoilla move tai rename.

Käynnistyksen jälkeen joku ohjelma tullee valittamaan puuttuvasta dll:stä, joten voit jatkaa poisto-operaatiota.

Kiitän! Uudelleennimeämisellä sain ohjelman pois eikä edes tullut mitään valituksia käynnistyksen yhteydessä. Samalla hävisivät häiritsevät pop-upit.

Ensi kerralla olen sitten varovaisempi.
 

Favor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Edmonton Oilers.
Olisikos kellään mitään tietoa miten hemmetissä saisin tämän Labtecin headsetin mikrofonin taas toimimaan? Pari päivää sitten alkoi jo pätkimään mutta sitten kun vähän tökin tämän johtoa niin alkoi taas toimimaan. Tänään ajattelin, että nämä ongelmat johtuvat siitä, että johdot ovat solmussa. Noh, suoristin johdot ja samalla hetkellä lakkasi mikrofoni kokonaan toimimasta. Ainut ääni minkä saan on kun tökkään piuhat koneeseen ja pois. Virtaa tämä kyllä saa kun kuulokkeista kuuluu ääni ihan hyvin. Enempää en oikeastaan osaa ongelmasta kertoa mutta jos jollakin sattuisi olemaan vaikkapa saman merkkinen headset ja sama ongelma. Ei millään jaksaisi lähteä ostamaan uutta kun tälläiset maksavat mansikoita.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Favor kirjoitti:
Pari päivää sitten alkoi jo pätkimään mutta sitten kun vähän tökin tämän johtoa niin alkoi taas toimimaan. Tänään ajattelin, että nämä ongelmat johtuvat siitä, että johdot ovat solmussa. Noh, suoristin johdot ja samalla hetkellä lakkasi mikrofoni kokonaan toimimasta.
Kuullostaa siltä että piuhassa olisi katkos. Labtecin tuotteissa on kahden vuoden takuu, kaiva esiin takuutodistus ja käy vaihtamassa jälleenmyyjän luona.
 

Favor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Edmonton Oilers.
fastasashark kirjoitti:
Kuullostaa siltä että piuhassa olisi katkos. Labtecin tuotteissa on kahden vuoden takuu, kaiva esiin takuutodistus ja käy vaihtamassa jälleenmyyjän luona.

Harmi vain, että tuotteeni on n. 5 vuotta vanha. Mikäli vika on piuhoissa niin sitä ei varmaankaan kannata tai ole edes mahdollista alkaa kotikonstein korjata?

Edit. Löysin sisäinen tietokone-experttini. Pyöritin vain johdon takaisin tuollaiseksi läjäksi ja heti toimii. Jes!
 
Viimeksi muokattu:

Metalheart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Chris Pronger, HC '05 Banská Bystrica
Osaisiko joku auttaa minua tämän ongelman kanssa?

Koneeni jumittaa aina kun yritän pelata PES5:ta, Half Life 2:ta tai jotain se modia, esim. Day of Defeatia tms, mutta ei ikinä jumita kun pelaan EHM:ää, NHL07:aa tai Half Life modeja. Ajattelin, että vika johtuisi näytönohjaimesta (Ati Radeon 9600) ja latasin Ati Catalyst Control:in kuten ATI:n sivustolla neuvottiin ja tämän pitäisi ratkaista pulmat, vaan eipä ole ratkaissut. Alkaa pikkuhiljaa tympiä kun tätä on jo jatkunut pari kuukautta. Mikä siis avuksi?
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
Tarvittaisiin varmistus verkkoprintterin asennukseen.

Netti tulee seinästä D-Linkin DI-524 (ei printer serveriä) langattomaan reitittimeen. Jos tästä vetää verkkopiuhan esim Verkkokaupan D-Linkin printer serveriin, niin käsittääkseni printteriä voi käyttää langattomasti. Printterissä on RJ45-liitin ja se on USB-piuhalla kiinni printteriserverissä, koska printteriserverissä on yksi USB- ja yksi RJ45-liitin. Printterin RJ45-liitos jäisi siis käyttämättä. Tarvitsenko välttämättä verkkokortillisen printterin vai riittääkö pelkkä normi USB?

Olenko ymmärtänyt oikein?
 
K

kangaroo

^Metalheart^ kirjoitti:
Koneeni jumittaa aina kun yritän pelata PES5:ta, Half Life 2:ta tai jotain se modia, esim. Day of Defeatia tms, mutta ei ikinä jumita kun pelaan EHM:ää, NHL07:aa tai Half Life modeja. Ajattelin, että vika johtuisi näytönohjaimesta (Ati Radeon 9600) ja latasin Ati Catalyst Control:in kuten ATI:n sivustolla neuvottiin ja tämän pitäisi ratkaista pulmat, vaan eipä ole ratkaissut. Alkaa pikkuhiljaa tympiä kun tätä on jo jatkunut pari kuukautta.

Sama täällä. Osa peleistä jumittaa koneen ja/tai näyttö hyytyy, jotkut pelit toimivat ok. Kone on uusi, tehot riittävät varmasti ja tuli vaihdettua juuri tuliterään näyttöön, mutta sama jatkuu. Näytönohjainta epäilin aluksi itsekin. Täytyy katsoa, josko uskaltaisi seuraavaksi lähteä BIOSin ajureita päivittelemään. Nämä ovat henkimaailman juttuja, joihin ei yleensä selkeää tietoa löydy, arveluja sitäkin enemmän.
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Mikse, juuri näin.

Nämä printteriserverit ovat juurikin tarkoitettu siis tulostimille joissa ei ole verkkoliitäntää. Jos tulostimessä on verkkoliitäntä on siinä jo itsessään tulostinpalvelin eikä erillistä enää tarvita.

Mutta joka tapauksessa, mikä tahansa printteri usb-liitännällä kiinni tulostinpalvelimeen (langaton tai langallinen, aivan sama), ohjeiden luku läpi ja luultavasti hieman kiroilua niin eiköhän se siitä. Ja pikkuvinkkinä vielä että kannattaa lukea muutama viesti ylöspäin olevat jutut langattoman verkon salauksesta. Ei ole mukavaa jos naapurit printtailevat takapuoliaan tulostimestasi.
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
.jarska kirjoitti:
Mikse, juuri näin.

Nämä printteriserverit ovat juurikin tarkoitettu siis tulostimille joissa ei ole verkkoliitäntää. Jos tulostimessä on verkkoliitäntä on siinä jo itsessään tulostinpalvelin eikä erillistä enää tarvita.

Mutta joka tapauksessa, mikä tahansa printteri usb-liitännällä kiinni tulostinpalvelimeen (langaton tai langallinen, aivan sama), ohjeiden luku läpi ja luultavasti hieman kiroilua niin eiköhän se siitä. Ja pikkuvinkkinä vielä että kannattaa lukea muutama viesti ylöspäin olevat jutut langattoman verkon salauksesta. Ei ole mukavaa jos naapurit printtailevat takapuoliaan tulostimestasi.

Joo, salaukset on kunnossa. Kyse oli vaan siitä, että Verkkokaupan myyjä esim sanoi, että tarvitsen tuon printteriserverin väliin. Printterissä siis olisi verkkokortti. Nythän en sitten tarvitsekaan tuota printteriserveriä ollenkaan.

eli joko
printteri, jossa verkkokortti

tai
printterirservu ja normaali USB-printteri.
 
kangaroo kirjoitti:
Nämä ovat henkimaailman juttuja, joihin ei yleensä selkeää tietoa löydy, arveluja sitäkin enemmän.
Nimenomaan, siksipä täältä ei kannata apua juuri kysyä. Ajurien päivittely ja pelin tai valmistajan keskustelupalstan lukeminen ovat ne tehokkaimmat keinot.
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
mikse kirjoitti:
eli joko
printteri, jossa verkkokortti
tai
printterirservu ja normaali USB-printteri.

Niin, paitsi siis jos olit nimenomaa liittämässä printteriä langattomasti lähiverkkoosi. Eli jos printterissä on verkkoliitäntä usb:n lisäksi voi sen siis liittää piuhalla esimerkiksi kytkimeen, mutta jos haluat sen langattomasti verkkoon tarvitsee se silti jonkun erillisen langattomuuden mahdollistavan tulostinpalvelimen ellei printterissä ole langattomuutta mahdollistavaa verkkopiiriä (ja tuskinpa on).

Menipä taas helpoksi...
 

jiofa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat, JYP
CD jäi asemaan

Mitä helvettiä..

Ajattelin kuunnella cd-levyä läppärilläni tässä surffailun lomassa ja laitoin levyn asemaan. Aikansa se ruksutti, mutta mitään ei tapahtunut. Noh, ajattelin, että se on jo niin kulunut, että nykyasemat eivät sitä enää lue, mutta mitä vielä: levy ei suostunut tulemaan ulos asemasta.

Koetin ränkätä nappia, mutta mitään ei tapahtunut. CD/DVD-asemani kuvakekin oli hävinnyt Windowsista! Boottaaminenkaan ei auta.

Mikähän avuksi vai pitääkö luukku viedä avattavaksi liikkeeseen? Koneena siis Asus A6000KMseries läppäri.
 

roottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
jiofa kirjoitti:
Mikähän avuksi vai pitääkö luukku viedä avattavaksi liikkeeseen? Koneena siis Asus A6000KMseries läppäri.
Jos avausnappi ei toimi heti koneen käynnistyttyä (=ennen windowsin latauskuvaa) niin siinä avausnapin vieressä on pieni reikä, jossa sijaitsee ns. pakkoavauspainike, eli tee klemmarista tms. piikki ja avaa cd-asema sillä.

Tarkista myös, että cd-asema on kunnolla läppärissä kiinni.
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
.jarska kirjoitti:
Niin, paitsi siis jos olit nimenomaa liittämässä printteriä langattomasti lähiverkkoosi. Eli jos printterissä on verkkoliitäntä usb:n lisäksi voi sen siis liittää piuhalla esimerkiksi kytkimeen, mutta jos haluat sen langattomasti verkkoon tarvitsee se silti jonkun erillisen langattomuuden mahdollistavan tulostinpalvelimen ellei printterissä ole langattomuutta mahdollistavaa verkkopiiriä (ja tuskinpa on).

Menipä taas helpoksi...

Juu, printterin ei tarvitse olla langattomasti. Kunhan vain läppäreillä saa tulosteltua ilman piuhoja.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Sillon tällöin kun kone jumittaa, olen havainnut task listissa mystisen "dumprep" tjsp, tehtävän. Esimerkiksi äskettäin, kun yritin tuonne Manowarin sivuille, firefox heitti valkoiseksi ja tasklistissa tuo samainen dumprep hakkasi reilun 100 000K mem usagea. Lopettamalla tuon tehtävän selain sulkeutuu ja kaikki on taas ihan ok.

Muistaakseni sama ongelma tuli joskus Commandos kakkosta pelattaessa, peli heitti kesken kaiken windowsiin ja sama dumprep taas hillui listalla.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
tuuski kirjoitti:
Sillon tällöin kun kone jumittaa, olen havainnut task listissa mystisen "dumprep" tjsp, tehtävän.
Tästä voisi olla apua:

http://support.microsoft.com/kb/899870/en-us

Tuo dumprep.exe liittyy jotenkin virheiden raportointiin. Mielestäni muutenkin kannattaa ottaa tuo virheiden raportointi pois päältä: Ohjauspaneeli -> Järjestelmä -> Lisäasetukset -> Virheiden raportointi -> Poista virheiden raportointi käytöstä
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Lawless kirjoitti:
Tästä voisi olla apua:
Ok, kiitoksia. Otin sen virheiden raportoinnin pois päältä, mutta tuon linkin neuvoma
3.Click to clear the dumprep 0 -k or dumprep 0 -u check box, and then click OK.
jäi tekemättä, kun mitään tuohon dumpreppiin viittaavaa ei ollut listalla.
 

Remppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayer04
Ennen kun lähden tappelemaan aspan kanssa, rohkenen kysyä täältä jos vaikka jolla kulla olisi asiasta kokemusta:

Voiko Welhon kaapelimodeemiin yhdistää langattoman tavallisen modeemin / reitittimen?

Eli voinko kytkeä Welhon Motorolan peruskaapelimodeemiin esim. ZyXEL Prestige P660HW-61 ADSL2+ reititin -purkin ja liittää sen pöytäkoneen verkkokorttiin? Kokeiltaessa ei ainakaan automaattisesti löytänyt yhteyttä, enkä ole vielä osannut hakea oikeita asetuksia.

Kysymys onkin, kannattaako vielä vääntää vai luovuttaako suosiolla ja ostaa Welhon langaton?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös