Lätkämanageri: Jatkoaika 2-liigan keskustelu

  • 563 994
  • 9 693

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Avausviikolta 5-12 tappio mutta olen silti joukkueen otteisiin tyytyväinen. Jäähyissä ja blokeissa ykkönen, taklauksissa kakkonen. Laukauksissa nelonen joten sieltäkin kautta niitä pisteitä on odotettavissa. Aloituksissa joukkue on niin surkea että sitä on turha lähteä korjaamaan. Veskaritkin varmasti jossain vaiheessa asettuu ihan ok kuosiin.

Meidän joukkueilla taitaa olla tuo tämän kauden fyysinen dominanssi. Jäähyt ja blokit ratkesi viimeisenä vasta viimeisenä yönä. Ratkaisevan virheen tein tosin viikolla, koska laitoihn Josh Gorgesin penkille ja Savardin kentälle yhteen peliin missä Savard ei tehnyt mitään ja Gorges olisi tuonut 6 blokkia.

Mutta kausi avattu voitolla ja aika vakuuttavan esityksen jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa.
 
Viimeksi muokattu:

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Oxenin kausi alkoi hieman paremmin kuin viime vuonna Animaalisten kaaduttua lukemin 11-6-1. Joukkueen esitys oli kautta linjan aika tasapainoinen ensimmäisen 1½-viikkoisen aikana, mistä kertoo sijoitus puolivälin tietämillä tai sen paremmalla puolella lähestulkoon kaikissa kategorioissa. Kenttäpelaajien osalta parhaimmistoa olivat odotetusti Starsin tehoduo Seguin-Spezza sekä ehkä hieman yllättävämpi nimi Jaden Schwartz. Maalivahtipuolella Fleury ja Elliott hoitivat ruutunsa mallikkaasti, vaikkakaan mistään loistosta on turha puhua. Pahin pettymys oli pakiston kärkikaarti Ekman-Larsson, Garrison & Bouwmeester, joilta odottelin hieman enemmän tehoja kuin 1+3. Eiköhän niitä pinnoja sieltäkin vähitellen ala ropista, Garrisonkin pääsee nyt ainakin hetkeksi Tampan ykkös-YV:hen Hedmanin loukkaantumisen myötä. Harmittaa edelleen hieman se, etten päätynyt poimimaan Trevor Daleytä vapaista, kun tilaisuus siihen oli - olisi nimittäin ollut kova nosto. Eiköhän Daley vielä upota Oxenin alkavalla viikolla, kun hän seuraavan vastustajan HCA:n riveissä pelaa.
 

Pitbat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames
Cowtown Hounds aloitti kauden 3-14 tappiolla Varkauden Tiikereille ja sijoitus on viime kauden tapaan 20. Kenttäpelaajilta kokonaisuutena alle keskitason suoritus ja vastapainoksi Tiikerit teki liigan kärkitehot. Jäähyjä tuli erittäin paljon, mutta taklaukset ja blokkaukset jäivät alle odotusten. Maalivahdeille tasapeli surkeilla tilastoilla vaikka matseja tuli yhteensä 10 vs Tiikerien 3 (lue 2,04).

Tällä viikolla ottelu Särkiä vastaan ja viime viikkoisten tilastojen perusteella pitäisi tulla tasainen ottelu. Ilman loukkaantumisia ja vaihtoja molemmilla on saman verran miespelejä. Loukkaantunut Bolland vaihtui viikonloppuna Gagnen kautta Rangersin Kevin Hayesiin. Hän pelasi heti erittäin hyvän matsin: maali, 4 laukausta, 5 aloitusvoittoa, 5 taklausta ja mahdollisesti jatkaa Rangersin ykkösketjussa Stepanin paluun asti.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Cheap Shooters ja Paavolan Sisu väänsivät tasatahtiin koko viikon ja lopulta niukkaan 9-7-2-voittoon venyi oma joukkueeni. Maalivahtipuoli meni selvästi Sisulle, Tosin yksi viime hetken väärä valinta minulta jätti voittavan veskarin penkille, Tosin sillä olisi tullut vain yhden kategorian (voitot) paremmuus. Aloitusvoitot murskaavasti minulle: eroa vastustajaan 229 kpl. Plus/miinus ja syötöt myös selvästi Shootersille. Muuten erittäin tasaista. Plekanec oli yllättävän tehokas (4+3). Komarov hoiti oman hommansa juuri niin hyvin kuin osasin odottaa: 4 syötttöä ja 25 taklausta. Mike Smith tai oikeastaan Arizonan puolustus petti pahasti.
 

#97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL
Harmittaa edelleen hieman se, etten päätynyt poimimaan Trevor Daleytä vapaista, kun tilaisuus siihen oli - olisi nimittäin ollut kova nosto. Eiköhän Daley vielä upota Oxenin alkavalla viikolla, kun hän seuraavan vastustajan HCA:n riveissä pelaa.
Ha! Daley jo verrytteli slongiaan paiskaamalla viikonloppuna kaksi yv-häkkiä.
Alkukauden tilastojen valossa väännöstämme on tulossa hyvin tasainen. Viikon kunto siis ratkaisee, sillä yhtään kategoriavoittoa ei ole jaettu ennakkoon.
 

Särki

Jäsen
Kauden avaus tuotti erittäin tasaisen taiston jälkeen 8-8 tuloksen Fortyone's Teamia vastaan. Maali ja pistesaldoon olen ihan tyytyväinen, parannettavaa jäi vielä useammalle kaverille. Maalivahdit aloittvat hyvin, yksi totaalinen floppi pilasi viikon ja vastustan vahdit pelasivat sen verran hyvin että maalivahtien osalta turpaan tuli 0-4. Laukauksia koko liigan eniten, blokkeja, taklauksia ja PIMmejä saisi olla enemmän. Aloitusvoittoja ei tällä kokoonpanolla juurikaan kerry, mutta unohdetaan se kategoria tällä kaudella.

Viikon plussat ja miinukset:
+++ R.Nash viikon tehokkain 7+1.
+++ J.Voracek ja positiivisin yllättäjä M.Raymond kahmivat 7 pistettä mieheen.
+ Montrealin maalivahtikaksikolle yhteensä 5 voittoa.
+ Carolinan tämän hetkinen ykkösentteri löytyi vapaista, R.Nash nakutti mukavat 1+2 ja 37 FW.
-- T.Vanek vielä pahasti kohmeessa, saldo 0+1.
-- J.Jokinen ja koko Florida vieläkin enemmän jäässä. Odotukset Jokisen kohdalla on/oli noin 1-2 pistettä per viikko.
- M.Methot ja N.Horton täyttivät IR-paikat.
- A.Sekera sai tällin ja huilaa jonkun ottelun.

Seuraavaksi vastaan asettuu Team Koivu. Ensimmäisen viikona tilastojen mukaan tasainen taisto tästäkin tulossa.
 

oliwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Supercell
Ensimmäinen piinaviikko tuotti 9-9 tasurin, johon en voi olla tyytyväinen. Rask ja Bruins pettivät pahasti, ja hävisin kaikki molarikategoriat. Onneksi sentään kenttäpelaajat hoisivat hommansa odotetusti, ja sain lisäksi jopa muutamassa tehopiste kategoriassa yllättävän voiton. Viikon yllättävin onnistuja oli P. Gaustad ja Tuukka suurin pettymys.

Seuraavaksi otetaan matsia Animaalisia vastaan. Jos Tuukka saa tällä viikolla edes muutaman vedon kiinni, niin luvassa pitäisi olla muutaman pisteen voitto.
 

#97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL
Nyt kun kausi on saatu hyvään vauhtiin ja jokainen on ehtinyt tehdä SWOT-analyysin ryhmästään, niin laitetaas Trading Block ajan tasalle. Eli käykää listaamassa tarjokkaanne, jotta saadaan treidihommiin vauhtia.

Mä olisin luopumassa yhdestä top-6 laitahyökkääjästäni vaihdossa top-6 sentteriin. Saa ehdottaa rohkeasti, vaatimuksena on ylivoimavastuu.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Vähän yllätyin että sain viimeisellä waiver-vuorolla pelaajan joka pelaa vakituisesti Matt Duchenen ja Jarome Iginlan kanssa, myös ylivoimalla ja joka varattiin draftissa jo kierroksella 11. Viime kaudella 19+19 ja 140 taklausta ja pelaajan ura on selvästi nousussa.

Tervetuloa Loordeihin Jamie McGinn. Tehtäväsi on korvata loukkaantuneet Ryan Callahan ja Patrick Maroon.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Vähän yllätyin että sain viimeisellä waiver-vuorolla pelaajan joka pelaa vakituisesti Matt Duchenen ja Jarome Iginlan kanssa, myös ylivoimalla ja joka varattiin draftissa jo kierroksella 11. Viime kaudella 19+19 ja 140 taklausta ja pelaajan ura on selvästi nousussa.

Pelaa kylläkin vakituisesti Avsin kolmosessa Mitchellin ja Brieren kanssa - YV:llä toki hajavaihtoja mainitsemiesi Duchenen ja Iginlan mukana. Ja uran nousujohteisuudesta voidaan olla myös montaa mieltä, kun seitsemään peliin on tällä kaudella syntynyt tehot 1+1 ja +/- on pakkasella keskimäärin maalin per peli. Kyllähän siellä potentiaalia parempaan on, mutta ymmärrän hyvin miksi mies waivereissa oli.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Ja uran nousujohteisuudesta voidaan olla myös montaa mieltä, kun seitsemään peliin on tällä kaudella syntynyt tehot 1+1 ja +/- on pakkasella keskimäärin maalin per peli.

Samat tai huonommat tehot ovat iskeneet mm. Anze Kopitar, James Neal, Gabriel Landeskog, Bobby Ryan, Thomas Vanek, Marian Hossa, TJ Oshie, Andrew Ladd, Alex Semin, Jason Pominville, Dustin Byfuglien, Nazem Kadri, Dustin Brown, Brad Richards, Mikko Koivu, Ales Hemsky ja kymmenet muut.

McGinnilläkin vielä 75 ottelua aikaa tehdä pisteitä ja taklata.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
McGinn pelaa kylläkin vakituisesti Avsin kolmosessa Mitchellin ja Brieren kanssa - YV:llä toki hajavaihtoja mainitsemiesi Duchenen ja Iginlan mukana.

Koko kaudella McGinn on pelannut 21,14% Iginlan ja Duchenen kanssa ja vain 2,92% Mitchellin ja Brieren kanssa. Itse asiassa McGinn-Duchene-Iginla on Coloradon ylivoimaisesti eniten yhdessä pelannut ketju.

Ja samoin ylivoimalla.

Joten täysin hatusta vetäisit nuo väitteesi kun faktaakin on tarjolla.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Vittu että alkaa vituttaa nämä loukkaantumiset. Samalla alkaa romuttua koko joukkueen fyysinen identiteetti eikä näin vajaalla joukkueella voi voitoista taistella.

Ryan Callahan week-to-week
Zdeno Chara 4-6 viikkoa
Patrick Maroon 4-6 viikkoa
Travis Hamonic ei vielä tietoa
Brooks Laich DTD (poistui jo joukkueesta) ehjän pelaajan tieltä
 

Pitbat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames
Houndseille:
Max Pacioretty Mon - LW
Reto Berra Col - G

Tiikereille:
Steve Mason Phi - G
Ray Emery Phi - G


Kauden ensimmäinen kauppa tehty ja Paciorettyn avulla voin taistella maalikategorioiden voitoista. Vaikka alun perin ajattelin mennä kauteen kahdella ykkösmaalivahdilla niin Phillyn puolustuksen ongelmien takia päätin loupua Masonista (ja Emerystä). Schneider on nyt kaikki kaikessa ja mahdolliseti pitää kaupoilla tai FA-puolelta hakea 3. maalivahti.

Toivottavasti saan MacDonaldin ja Baileyn vielä tämän viikonlopun aikana IR-listalle ja uudet naamat tilalle, kun viikon voittaja ratkaistaan SOG, FW, HIT, BLK statseilla. Viime kauden Baileyn olisin laittanut waivereihin, mutta nyt hän on ollut paljon fyysisempi ja tuonut myös taklauksia.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Kokoonpano sai taas elää:

Pois joukkueesta:
Justin Fontaine RW
David Savard D

Perustelu: Fontaine pelaa hyökkäävässä roolissa, mutta tehoja ei ole tullut. Hän on vielä pelaaja, joka ei tuo jäähyjä, blokkeja tai taklauksia, joten on fantasiamielessä aika arvoton, ellei pysty tehoilemaan. Nyt ei ole pystynyt, joten pihalle vaan. Savard pääsi jo toistamiseen joukkueeseeni. On oikeastaan pieni ihme, miten 22-24 minuuttia peliä kohti pelaava pakki pystyy olemaan keräämättä tuon enempää taklauksia, blokkeja tai jäähyjä. Olisin saattanut pitää Savardin vielä viikon tai kaksi, mutta nyt oli pakko vapauttaa hänet, koska vapailla markkinoilla oli tarjolla paljon kiinnostavampi pakki.

Joukkueeseen:

Slava Voynov D
Dominic Moore C

Perustelu: Moore on puhdas faceoff-stuntti, jonka pesti loppunee silloin kun Paul Stastny toipuu loukkaantumisestaan. Voynov sen sijaan on loistava löytö vapaista pelaajista. Kierroksella 11 draftattu pakki oli ilmeisesti tippunut vapaisiin pelaajiin, koska häntä syytettiin vaimonsa pahoinpitelystä ja NHL eväsi häneltä peliluvan siksi aikaa, että tapaus tutkitaan. Nyt onkin käynyt ilmi, että Voynov on ilmeisesti syytön koko pahoinpitelyyn. Poliisit olivat ymmärtäneet koko tilanteen väärin, eli pahoinpidelty vaimo olikin ilmeisesti vain huudellut Voynovia tulkiksi auttamaan häntä selittämään poliiseille, mitä on tapahtunut, ja poliisit olivat ymmärtneet, että nainen tarkoitti Voynovin olevan syypää hänen vammoihinsa. Näyttö Voynovin syyttömyydestä taitaa olla kohtalaisen vahvaa, koska Rotoworldin mukaan NHL on jo palauttanut pelaajalle pelioikeuden. Saattaa siis olla jo jäällä seuraavassa pelissä. Pelaajan syyttömyyttä tukee sekin, että vaimon juristi on kertonut, että vaimon versio tapahtumien kulusta ei tule poikkeamaan merkittävästi Voynovin versiosta: http://sports.yahoo.com/blogs/nhl-p...ll-not-be--radically-different-005026929.html
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Näyttö Voynovin syyttömyydestä taitaa olla kohtalaisen vahvaa, koska Rotoworldin mukaan NHL on jo palauttanut pelaajalle pelioikeuden.

Ai sä menit tuohon halpaan :)

Rotoworld uutisissaan aktivoi eilen kaikki loukkaantuneet pelaajat IR-listalta, kaikki pikkukolhuja saaneet pelaajat palasivat kokoonpanoon, kaikki farmissa olevat pelaajat nostettiin ylös ja jopa Voynovin pelikielto kumottiin. En tiedä miten tuollainen vika voi olla mahdollinen mutta näin kuitenkin oli.

Toki Voynov voi palata kokoonpanoon nopeastikin mutta on edelleen pelikiellossa.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Tuli tosiaan hankittua Tiikereihin tuo Phillyn maalivahti kaksikko. Ei sekään nyt ehkä ole ihan sitä mitä halusin, mutta parempaa tuskin saa ennen vuoden vaihdetta hankittua. Ja nuo nyt tuo kuitenkin useimmilla viikoilla kahdestaan pelit täyteen. Kaikki muu onkin sitten plussaa jos flyers puolustaa yhtä paskasti kuin tähänkin asti.
Toiseen suuntaan lähti tosiaan Pacioretty, mikä tietenkin harmittaa, sillä aika paljon hyökkäysvoimaa lähti miehen mukana. Mutta luotto on kyllä kova sen suhteen, että joukkueeseen jäänyt poppoo pystyy tehoilemaan sen verran ettei menestys ainakaan siitä jää kiinni.

Mutta tällä hetkellä olisi hakusessa puolustaja ja sentteri. Sentterin pääasiallinen tehtävä olisi voittaa aloituksia. Puolustajan lähinnä hallita kiekkottomat tilastot, toki ei haittaa jos pystyy välillä pisteitäkin tekemään. Suurille muutoksille ei ole tarvetta, joten isoimpia nimiä liikuttelen vastahakoisesti. Mutta toki niitäkin voidaan liikutella, jos sopiva tarjous osuu kohdalle.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Ai sä menit tuohon halpaan :)

Rotoworld uutisissaan aktivoi eilen kaikki loukkaantuneet pelaajat IR-listalta, kaikki pikkukolhuja saaneet pelaajat palasivat kokoonpanoon, kaikki farmissa olevat pelaajat nostettiin ylös ja jopa Voynovin pelikielto kumottiin. En tiedä miten tuollainen vika voi olla mahdollinen mutta näin kuitenkin oli.

Toki Voynov voi palata kokoonpanoon nopeastikin mutta on edelleen pelikiellossa.

Noh, seuraillaan hetki. Jos tosiaan tilanne on tuo mitä juristikin sanoo, eli että Voynovin vaimonkin mukaan kyse on ollut onnettomuudesta eikä perheväkivallasta, lienee pelaaja pian takaisin kaukalossa.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Voynovin poiminta taitaa osoittautua hyväksi liikkeeksi:

"Walsh said Voynov's wife doesn't want her husband charged because she doesn't believe he was trying to hurt her.

"No one has asked her opinion at the district attorney's office," Walsh said. "But if she were asked by the district attorney, she would say she was shocked to see him arrested in the first place."

Voynov's attorney Craig Renetzky said last week that Voynov's wife wanted her husband in the room when she talked to police to help translate, but he was not allowed in. Voynov speaks better English than Varlamova. Walsh said that was also his understanding of events."


Jossain uutisessa luki jo, että jos Voynov kiistää tehneensä mitään, ja vaimo kiistää Voynovin syyllisyyden, on syyttäjän muiden todistajien puutteessa mahdotonta nostaa syytettä. Tosin rikostutkinta loppuu vasta marraskuun lopussa, mutta NHL kumonnee pelikiellon paljon nopeammin.
 

Särki

Jäsen
Toinen viikko takana ja melkoinen pannukakku siitä loppujen lopuksi tuli. TeamKoivu käänsi lopulta 11-6 voiton, vaikka UHL Flames oli koko viikon ollut johdossa. Maalivahdit eivät saaneet vaadittavaa kolmea ottelua täyteen niin maalivahtikategoriat menivät 5-0 TeamKoivulle. Montreal pelasi viikolla vain kaksi ottelua (Price pelasi hyvillä tilastoilla ja voitot molemmista otteluista), mutta Rinne otti kaikki kolme Nashvillen ottelua, joten Hutton oli penkillä. Vapasita nostettu Clemmensen ei lupauksista huolimatta saanut ottelua alleen, niin vaadittuja otteluita ei saatu täyteen. Montrealilla ei nyt aivan hetkeen pitäisi näitä kahden ottelun viikkoja tulla, joten vastaavaan ongelmaan ei pitäisi aivan heti joutua. Lisäksi Ottawan ja Toronton ottelun siirto ei myöskään auttanut UHL Flamesin urakkaa.

Viikon plussat ja miinukset:
+ Sharp, Ellis ja Voracek viikon tehokkaimmat 4 tehopisteellä
+ Vanek ja J.Jokinen saivat jo useamman tehopisteen viikossa, 0+3 molemmille
+ Price iskussa
- Raymondin tehoilu päättyi, kiikaritehot 0+0 ja Rick Nash vain 1+0

Seuraavaksi vastaan Dinamo Riga ja nyt otetaan avausvoitto, alkukauden tahmailun jälkeen.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Toinen viikko toi taas suurinumeroisen voiton. Odotin jo nousevani kärkipaikalle, mutta Repe otti omassa matsissaan sellaisen loppukirin, että nousi reiluun voittoon ja piti sarjan piikkipaikan.

Mutta hienosti menee joukkueellani kauttaaltaan. Viime viikon ilonaiheita olivat:
Radim Vrbata 2+3=5p
Frans Nielsen 4+1=5p
Bryan Bickell 1+1=2p, 15hits
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Nyt kun bobrovsky mursi sormensa, niin tiikereillä olisi ylimääreisenä joukkueessaan columbuksen aloittava maalivahti. Jos jollakulla on tarvetta tämmöiselle tilapäis avulle niin tarjousta vaan tulemaan. Mies lähtee sopuhintaan, muttei kuitenkaan ilmaiseksi.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Noh, draftin jälkeen lueskelin Weissista enemmän ja harmitus onneksi laantui, koska kaverin kerrotaan olevan ihan eri pelaaja kuin viime kaudella.

8 ottelussa yhden kerran kokoonpanossa ja peliaikaa 8:03. Tämäkään ei ole lannistanut manageria vaan Weiss on edelleen tärkeä osa joukkuetta. Valitettavasti Detroitin valmennusjohto ei ollut yhtä luottavainen.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Nyt se loukkaantumishelvetti sitten alkaa: ykkösvaraus Bobrovsky sormimurtuman takia saikulle ja kakkosvaraus Backes jätti kovan taklauksen jälkeen viime yönä pelin kesken...
 

Särki

Jäsen
Nyt se loukkaantumishelvetti sitten alkaa: ykkösvaraus Bobrovsky sormimurtuman takia saikulle ja kakkosvaraus Backes jätti kovan taklauksen jälkeen viime yönä pelin kesken...

Niin tekee. M.Raymond viikkoja (?) sivussa olkapäävamman takia ja J. Wisniewski hajotti sormensa, sivussa 1-2 viikkoa. M.Stajan kolautti polvensa viime yönä.
Tässä tämän viikon saldo. Toki kukaan näistä ei ihan kärkivaraus ollut mutta poissa pelistä kaiketa huolimatta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös