Lähes toteutuneet treidit

  • 31 841
  • 48

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Itse en tuota NY Postin linkkiä saanut auki tuosta Boscon viestistä, mutta tarkennusta totetutumattomaan kauppaan tuli maaliskuussa Jeff Marekilta twitterissä ja podcastissakin oli asiasta puhetta.

Kokonaisuudessaan kauppa olisi siis ollut Lecavalier <-> Price + Subban/McDonagh (Tampan valinta) + Pacioretty + ykköskierroksen varaus, ilmeisesti juurikin tuon vuoden varaustilaisuudessa (2009).

Marekin mukaan Tampan silloinen manageri Brian Lawton on kertonut, että kauppa kariutui Tampan omistajien kieltäytymiseen.

Tokihan tuolloin Price pelasi toista kauttaan NHL:ssä, Pacioretty ei ollut lyönyt itseään vielä läpi ja Subban pelaili viimeistä kauttaan OHL:ssä. Liekö sitten lieventäviä asianhaaroja noista yksikään, mutta kuitenkin. Huikeaa settiä.

Mielenkiintoisia juttuja. Subbanin ja Paciorettyn menettäminen olisi voinut kirpaista, mutta Pricen ei välttämättä niinkään. Nykyään olisi todennäköisesti Halak Canadiensilla maalissa. Ja McDonagh saattaisi olla nyt Montrealissa, kun Gomeziin ei olisi tarvinut puuttua.

Voi myös spekuloida sillä, että jos tuo kauppa olisi tehty, niin Matt Cooke ei välttämättä olisi teloittanut Lecavalieria tuollaiseksi puolikuntoiseksi tähdeksi, kuten mies nykyään on. Olisi voinut olla ihan se oikea ykkössentteri Canadiensille.

Mahdotontahan näitä arvioida, sattuma muuttaa niin paljon asioita.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Nyt voi sanoa, että ihan hyvä ettei tuo L(M)eca-kauppa syntynyt. Nyt Price, Subban/McDonagh ja Pacioretty ovat Lecavalieria parempia pelaajia. Leblanc on varattu tuolloin tuolla varausvuorolla, ehkä Tampa ei olisi varannut tietenkään häntä. Se on tietenkin totta, että Gomez-kauppaa ei olisi koskaan, mahdollisesti, syntynyt ja Halakia ei olisi treidattu. Toisaalta Halakin ura ei lähtenytkään kovaan nousuun, vaan hän saattoi olla yhden kevään ihme.

Jouni Nieminen puhuu aina blogissaan, että treidin parhaan pelaajan saanut joukkue on voittaja. Vaikea sanoa, että olisiko tuossa treidissä ollut niin. Puhumattakaan siitä umpisurkeasta Gomez-diilistä. Siinä diilissä Gomes oli treidihetkellä paras pelaaja, mutta lopulta treidin voittaja taisi olla kuitenkin Rangers. Kerrankin Rangersille osui!
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Eikös tuo Lindros-treidi mennyt niin että Quebec oli jo ehtinyt laittaa paperit liigan toimistolle kun NYR löi oman tarjouksen tiskiin? Quebec olisi ottanut mieluummin tuon Rangersin tarjouksen, mutta liiga/Philly ei suostunut enää kaupan perumiseen. Quebecin/Coloradon onni oli että Forsbergin oikeudet olivat paketissa, muuten tuo kauppa olisi ollut selkeästi Philadelphian home run.

Tähän samaan ketjuun sopinee sekin että Selännehän allekirjoitti Calgaryn offer sheetin syksyllä 1992, Winnipegin ei uskottu siihen vastaavan, koska sheetti oli silloisilla palkkastandardeilla huikean kova ekan kierroksen keskivälin varaukselle. Yleinen mielipide oli silloin että Selänteestä tulee liigan ylipalkatuin rookie. Hetken mietinnän jälkeen Jets kuitenkin kaivoi kuvettaan. Flames oli vielä 1992 NHL:n huippua, joten olisi ollut mielenkiintoista nähdä olisiko Selänne ollut puuttuva palanen toisen cupin voittamiseen.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
1995 Chicago heitti Tkachukille offer sheeting, mutta Jets matchasi ja mies jäi joukkueeseen.

Jälkikäteen ajateltuna tuo olisi voinut olla Chicagolle mielenkiintoinen treidi. Kaudella 1995-96 joukkue oli centralin toinen ja Tkachuk naputti useamman kauden ~ppg-tahdilla. Tuolla kaudella Chicago karsiutui lopulta pleijarien toisella kierroksella Coloradolle voitoin 4-2. Molemmat joukkueet hoitivat 2 matsia jatkoajoilla. Jo runkosarjassa Chicago oli kärsinyt maalinteko-ongelmista, jääden muun muassa divisioonansa (vai mikä nyt oikea nimitys tuolle tuolloin olikaan) tehdyissä maaleissa Jetsin taakse.

Toinen mieleen jäänyt huhu oli 2007(?) kauden Datsjuk. Jos oikein muistan, tuolloin Detroitilla oli ongelmia capin kanssa ja joidenkin huhujen mukaan Datsjukia oltiin kauppaamassa Gomeziin. Tuo treidi jos olisi tapahtunut, olettaen että muistan oikein ja huhuissa oli mitään perään, olisi Detroitin tulevaisuus todennäköisesti ollut hieman masentavampi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
1995 Chicago heitti Tkachukille offer sheeting, mutta Jets matchasi ja mies jäi joukkueeseen.

Jälkikäteen ajateltuna tuo olisi voinut olla Chicagolle mielenkiintoinen treidi.
Tuohan oli ihan järjetön tarjous. Kuudella miljoonalla dollarilla Tkachukista tuli NHL:n parhaiten palkittu pelaaja ohi Lemieuxien, Jagrien, Lindrosien, Sakicien, Messierien, Gretzkien ja muiden supertähtien. Keith ei pistepörssissä mahtunut top-10:iin sopimusta edeltävällä tai sitä seuraavalla kaudella. Toki pre-salary cap aikana joukkueen rakentamisen logiikka oli erilainen ja Hawkseilla saattoi rahaakin tuolloin olla.
Kuitenkin jos tuosta olisi vielä 5 ykköskierroksen varausta pitänyt korvaukseksi antaa, niin olisihan tuo järjettömän kallis hinta mukiinmenevästä power forwardista ollut.

Oikeastaan ironista onkin, että vain pari vuotta myöhemmin Hawks treidasi oman tähtensä Roenickin osittain taloussyistä sitten vastavuoroisesti juuri Phoenixiin.

Toisaalta paskaahan se Hawks niillä drafteillaan varasi eikä Coyoteskaan olisi varmasti paremmin pärjännyt, joten siinä mielessä ihan sama.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Bruins Once Offered to Trade Joe Thornton for Roberto Luongo, According to Mike Keenan | Boston Bruins | NESN.com

Tuollainen tuli vastaan. Eli siis Bostonin ja Floridan GM:t olisivat olleet valmiina tekemään Joe Thornton <--> Roberto Luongo vaihtokaupan, mutta Floridan silloinen omistaja ei halunnut ottaa Thorntonin sopimusta vastaan. Tämän kaupan sijaan molemmat noista vaihtuivat sitten ennen pitkää useampaan pelaajaan, ja voi sanoa ettei kummastakaan näistä kahdesta tähtipelaajasta saatu vaihdossa juurikaan mitään, kun nuo vaihdossa tulleet pelaajat eivät sitten suuremmin onnistuneet uusissa joukkueissaan.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Mielenkiintoinen ketju ja aihe, jotin päätin kerätä muutaman lähes toteutuneen treidin itsekkin. Lähteinä Bill Schoeninger, Sean McIndoe, Lucien Flores ja Adam Gretz.

Cory Schneider vaihdossa Gilbert Bruleen, ajankohtana vuosi 2008. Kaksi lupaavaa prospectia, joista Brule oli Canucks GM Nonisin mielestä parempi. Brule oli hieman flopannut odotuksiin nähden, mutta Doug MacLean päätti pitää junnun joukkueessaan. Schneider oli juuri hypännyt ammattilaiskaukaloihin ja pelasi hyvän kauden farmissa.

Claude Giroux vaihdossa Paul Rangeriin. 2009, kun Giroux pelasi ensimmäistä kauttaan NHL:ssä, Flyersin GM Holmgren päätti että joukkue tarvitsee puolustajaa. Tampan GM Brian Lawton taisi torpata treidin, mikä näin jälkikäteen oli todella huono ratkaisu. Girouxista kasvoi tähti ja Ranger lopetti uransa pariksi vuodeksi henkilökohtaisten syiden takia. Vahvistaa kyllä kuvaa siitä, että sekä Lawton että Holmgren ovat kenties paskimpia managereita mitä tällä vuosituhannella on nähty.

Pavel Datsyuk vaihdossa Scott Gomeziin. Vuosi on 2007 ja neuvottelut Datsyukin kanssa eivät edisty suuntaan tai toiseen. Sitten bongataan Gomez, joka on nuorempi ja lähes samanlaisen kauden pelannut pelaaja kuin Taikuri. Neuvottelut taisivat edetä pitkällekkin, mutta jostakin syystä treidi jäi tekemättä. Detroitissa ollaan varmasti iloisia, että kättä ei upotettu kunnolla paskaan.

Predators Hamiltoniin. Craig Leipold pisti joukkueen myyntiin, ja Jim Balsillie olikin valmis ostamaan joukkueen 220 miljoonan dollarin hintaan. Uusi omistaja olisi kuitenkin halunnut siirtää joukkueen Hamiltoniin, joten Leipold perui kaupat ja myi seuran sijoittajille jotka lupasivat pitää Predatorsit Nashvillessa.

Jason Spezza Nashvilleen. 2014 Draftin aikoihin Sensin GM Murray oli jo sopinut vaihtokaupasta, jossa liikkuisivat ainakin Jason Spezza ja James Neal. Spezza ei suostunut luopumaan NTC:stään ja kauppa jäi tekemättä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jason Spezza Nashvilleen. 2014 Draftin aikoihin Sensin GM Murray oli jo sopinut vaihtokaupasta, jossa liikkuisivat ainakin Jason Spezza ja James Neal. Spezza ei suostunut luopumaan NTC:stään ja kauppa jäi tekemättä.

Nealin sijasta tarkoitit varmaan Patric Hörnqvistia? Siitä kun on ollut jotain huhuja, että Nashville olisi tarjonnut Spezzasta tuolloin samaa pakettia (Hörnqvist+Spaling) kuin minkä lopulta antoivat sitten James Nealista vaihdossa. Spezza-kauppa taisi tosiaan kaatua siihen ettei Spezza luopunut siirron estävästä pykälästä mennäkseen kantrikaupunkiin.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Nealin sijasta tarkoitit varmaan Patric Hörnqvistia? Siitä kun on ollut jotain huhuja, että Nashville olisi tarjonnut Spezzasta tuolloin samaa pakettia (Hörnqvist+Spaling) kuin minkä lopulta antoivat sitten James Nealista vaihdossa. Spezza-kauppa taisi tosiaan kaatua siihen ettei Spezza luopunut siirron estävästä pykälästä mennäkseen kantrikaupunkiin.

Nyt luin tuon lähteenä käyttämäni artikkelin uudestaan ja näinhän se olikin. Neal oli ilmeisesti se Plan B, kun Spezza ei suostunut siirtymään.
 
Claude Giroux vaihdossa Paul Rangeriin. 2009, kun Giroux pelasi ensimmäistä kauttaan NHL:ssä, Flyersin GM Holmgren päätti että joukkue tarvitsee puolustajaa. Tampan GM Brian Lawton taisi torpata treidin, mikä näin jälkikäteen oli todella huono ratkaisu. Girouxista kasvoi tähti ja Ranger lopetti uransa pariksi vuodeksi henkilökohtaisten syiden takia. Vahvistaa kyllä kuvaa siitä, että sekä Lawton että Holmgren ovat kenties paskimpia managereita mitä tällä vuosituhannella on nähty..

No tämä on kyllä pöyristyttävä tapaus. No, Tampa on ihan hyvin pärjännyt ilman Giroux´ta.
Ihmetystä herättää myös tuo mainitsemasi Paul Rangerin vuorotteluvapaa. Katsoin Wikipediasta, että oli opiskellut ja valmentanut junioreita. Aivan äärimmäisen harvinainen ratkaisu. Monille tulee poissaoloja kun on loukkaantuneena, tai ei saa vakiinnutettua paikkaa ylhäällä kuten Ranger. Miksi jäädä pois, rahatkin jää saamatta. Tim Thomas piti kyllä välivuoden ja jompi kumpi Jönsson lähti takaisin Ruotsiin vaikka pärjäsi hyvin NHL:ssä.

Tämä nyt on vanha juttu, ja varmaan monille tuttua, mutta luin uusimmasta ProHockey -lehdestä siitä kun Eric Lindros myytiin Philadelphiaan.
Olin varmasti kuullut joskus, että hänet myytiin samassa yhteydessä myös Rangersiin, mutta en ole varma tiesinkö ketä pelaajia Rangers tarjosi vaihdossa. Kun luin sen, se oli aika "hätkähdyttävää" (enpä ole koskaan ennen käyttänyt tuota sanaa).
Doug Weight, Tony Amonte, John Vanbiesbrouck, Alexei Kovalev. Kolme ykköskierroksen varausta ja 12 miljoonaa. Aika tuhti paketti, en ihmettele jos Nordiques väitti ettei kauppa Flyersin kanssa ollutkaan vielä varma, vaan hyväksyivät Rangersin tarjouksen. Mutta voihan olla, ettei noilla eväillä olisikaan sitten voitettua Stanley Cupia Coloradossa.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Ihmetystä herättää myös tuo mainitsemasi Paul Rangerin vuorotteluvapaa. Katsoin Wikipediasta, että oli opiskellut ja valmentanut junioreita. Aivan äärimmäisen harvinainen ratkaisu. Monille tulee poissaoloja kun on loukkaantuneena, tai ei saa vakiinnutettua paikkaa ylhäällä kuten Ranger. Miksi jäädä pois, rahatkin jää saamatta. Tim Thomas piti kyllä välivuoden ja jompi kumpi Jönsson lähti takaisin Ruotsiin vaikka pärjäsi hyvin NHL:ssä.

Ilmeisesti Ranger kärsi masennuksesta ja joku burn-out taisi olla myös taustalla. Kun sitä tältä taustalta miettii, niin ihan hyvä vaihtehto lopettaa ainakin siksi aikaa että saa pääkopan selväksi. Opiskelujen kautta sitten turvasi uran jälkeistä elämää ja valmentamisen avulla pysyi mukana kiekkopiireissä. Sitten on näitä tapauksia kuten Rick Rypien, jossa miljoonat painavat enemmän vaakakupissa kuin terveys. Saattaisi Rick-poikakin olla vielä elävien kirjoissa, jos olisi tajunnut lopettaa kun henkinen kapasiteetti tulee vastaan. Kuten Rangerin tapaus opetti, niin palaaminen kaukaloihin ei ole mitenkään mahdottomuus vaikka pitäisi pari vuotta lomaa. Kunhan muistaa pitää itsensä kunnossa ja pitää yllä taitoja, niin aina aukeaa paikka jostakin Torontosta.
 
Ilmeisesti Ranger kärsi masennuksesta ja joku burn-out taisi olla myös taustalla. Kun sitä tältä taustalta miettii, niin ihan hyvä vaihtehto lopettaa ainakin siksi aikaa että saa pääkopan selväksi. Opiskelujen kautta sitten turvasi uran jälkeistä elämää ja valmentamisen avulla pysyi mukana kiekkopiireissä. Sitten on näitä tapauksia kuten Rick Rypien, jossa miljoonat painavat enemmän vaakakupissa kuin terveys. Saattaisi Rick-poikakin olla vielä elävien kirjoissa, jos olisi tajunnut lopettaa kun henkinen kapasiteetti tulee vastaan. Kuten Rangerin tapaus opetti, niin palaaminen kaukaloihin ei ole mitenkään mahdottomuus vaikka pitäisi pari vuotta lomaa. Kunhan muistaa pitää itsensä kunnossa ja pitää yllä taitoja, niin aina aukeaa paikka jostakin Torontosta.
Aijaa, no tietysti ensin tuli mieleen, että haluaa ottaa rennommin ja matkustella tai olla lasten kanssa enemmän ja muutenkin normaalimmin. Mutta eihän siinä tarvitse olla kyse downshiftaamisesta tai siitä, ettei olisi kunnianhimoa.
Joskus kyllä Urheilulehdessä mainittiin jostakin amerikkalaisesta, en muista oliko laji koripallo, baseball vai jalkapallo, mutta lopetti tai ainakin piti taukoa kun halusi elellä kuten muutkin ikäisensä (26-vuotias).
 

Jaksaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NHL
Ellen nyt väärin muista niin Rangerin vaimo/tyttöystävä kuoli? Saa korjata jos tietää asianlaidan, tälläinen muistikuva itsellä.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Pari mahtavaa viestiä liittyen Priceen näin jälkiviisaana. Aika huikea kauppa olisi kyllä ollut toteutuessaan..

"Kokonaisuudessaan kauppa olisi siis ollut Lecavalier <-> Price + Subban/McDonagh (Tampan valinta) + Pacioretty + ykköskierroksen varaus, ilmeisesti juurikin tuon vuoden varaustilaisuudessa (2009)."
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Pari mahtavaa viestiä liittyen Priceen näin jälkiviisaana. Aika huikea kauppa olisi kyllä ollut toteutuessaan..

"Kokonaisuudessaan kauppa olisi siis ollut Lecavalier <-> Price + Subban/McDonagh (Tampan valinta) + Pacioretty + ykköskierroksen varaus, ilmeisesti juurikin tuon vuoden varaustilaisuudessa (2009)."
Okei tuo on ehkä jäätävin minkä olen ikinä nähnyt. Kaksi Norris-tason puolustajaa liigan paras maalivahti ja tasainen 30 maalin mies... joo olisi ehkä hieman tullut takkiin Montrealille.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ellen nyt väärin muista niin Rangerin vaimo/tyttöystävä kuoli? Saa korjata jos tietää asianlaidan, tälläinen muistikuva itsellä.
Muistat varmaan väärin. Rangerin poissaolosta ei ole mitään tietoa julkisesti, Ranger itse ei siitä suostu puhumaan. Ranger oli mennyt ennen aamujäitä valmentajan puheille ja ilmoittanut, että olisi sekä hänen että joukkueen parhaaksi, jos hän ei enää pelaisi. Hän ilmoitti ettei halua enää palkkaa ja jätti joukkueen. Aika paljonhan Rangerillä oli loukkaantumisia ennen tuota lopettamista, varsinkin aivotärähdyksiä tuli ja olkapääkin kärsi melkoisesti. Masennuksesta on ollut puhetta, mutta huhua sekin tietysti on, varmasti ei kukaan tiedä Rangerin syitä päätökselleen. Grangen loistavasta jutusta: "'I just had some personal issues to get through and I have,' he says. 'Everyone does in this world.'"

Ilmeisesti opiskeli ainakin Ottawan yliopistossa jotain taukonsa aikana ja valmensi junnuja kotikaupungissaan Whitbyssa. Aikansa sapattia pidettyään lähestyi sitten Marliesia ja ilmoitti halustaan tehdä sopimuksen Marliesin kanssa. Hieno oli seurata Rangerin paluuta NHL:ään ja arvostan kaveria kovasti, vaikkei jäällä homma sitten ihan toiminutkaan enää.
 

ipaz

Jäsen
Aijaa, no tietysti ensin tuli mieleen, että haluaa ottaa rennommin ja matkustella tai olla lasten kanssa enemmän ja muutenkin normaalimmin. Mutta eihän siinä tarvitse olla kyse downshiftaamisesta tai siitä, ettei olisi kunnianhimoa.
Joskus kyllä Urheilulehdessä mainittiin jostakin amerikkalaisesta, en muista oliko laji koripallo, baseball vai jalkapallo, mutta lopetti tai ainakin piti taukoa kun halusi elellä kuten muutkin ikäisensä (26-vuotias).

Ottihan eräs Alexandre Daiglekin kahden vuoden sapattivapaan vuosituhannen alussa, koska NHL-ura oli vahvassa laskukiidossa vain 25-vuotiaana, seitsemän pelatun kauden jälkeen. Kaksi vuotta opetteli tapahtumajärjestelyä ja tuottamista Hollywoodissa, ennenkuin veri alkoi taas vetää jäälle ja sai sopimuksen Pittsburgiin. Toiseksi viimeisellä NHL-kaudellaan ennen työsulkua teki tehot 20+31 Minnesota paidassa. NHL:n jälkeen Daigle pelasi vielä neljä kautta Sveitsissä, ennen kuin pisti lopullisesti hokkarit naulaan.
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Ellen nyt väärin muista niin Rangerin vaimo/tyttöystävä kuoli? Saa korjata jos tietää asianlaidan, tälläinen muistikuva itsellä.
Dominic Moore jätti kauden 2012-2013 väliin hänen vaimonsa kuoltua syöpään, saatat sekoittaa Rangerin Mooreen.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Pari vuotta sitten kun Oilers kauppasi Taylor Hallin New Jerseyhin oli tätä näköjään sitä ennen muuallekin tarjoiltu:

Dreger: “These two clubs came real close to making a pretty big trade not that long ago and just couldn’t get it done, and that trade was Taylor Hall for, I think they finally got to a place where Ottawa was willing to consider Cody Ceci, so it would have been Hall for Ceci, but it had to be cleared in Ottawa through ownership and before they could get clearance Hall got traded to New Jersey for Larsson.”

https://edmontonjournal.com/sports/...-traded-for-cody-ceci-tsns-dreger-reports-huh


Yerdon: "Apparently the Sabres turned down a Ristolainen for Taylor Hall deal a few years ago." Joe Yerdon now on @TSN1260

https://twitter.com/JasonGregor/status/1148344579592245249


Chiarelli ei siis sentään suoriltaan ihan pelkästään vaan Larssonia havitellut Hallilla vaan oli muutenkin aktiivisena kartoittanut vaihtoehtoja, mutta toisaalta eipä nuo tavoitellut puolustajat tällä hetkellä kovinkaan kuumilta vaikuta. Ja kun eivät saaneet Cecia tai Ristolaista niin ei Hall kovinkaan suuressa arvossaan tuolloin pari vuotta sitten ollut.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Carolina ja Phoenix meinasivat 1999-2000 kaudella päätyä melko isoon pelaajakauppaan.

Sopimuksettomana ollut Carolinan Keith Primeau ehdittiin jo vaihtaa päittäin Phoenixin Keith Tkachukiin GM:ien toimesta, ennen kuin Carolinan omistaja Karmanos hylkäsi kaupan. Phoenix oli ehtinyt jo sopia Primeaun kanssa uuden sopimuksen 4v/16,9 miljoonaa. Tkachukin seuraavan kauden 8,3 miljoonan palkka olisi ollut kuitenkin Hurricanesin omistajalle Peter Karmanosille liian kallis. Karmanos oli itse tekemässä Fedoroville offer sheettiä paria vuotta aiemmin, jossa ensimmäisen vuoden palkka oli bonuksien vuoksi 28 miljoonaa. Kaikki on suhteellista.

Tkachuk vaati, kesken voimassaolleen sopimuksensa, kaksi kertaa Coyotesin GM:ltä Bobby Smithiltä palkankorotusta ja molemmilla kerroilla saikin sen, istuttuaan mm. sivussa koko training campin. Coyotesin kitupiikkiomistaja Richard Burke yritti kuitenkin kaikin keinoin päästä eroon Tkachukin sopimuksesta. Keith Primeau kieltäytyi pelaamasta Karmanosin omistamassa joukkueessa Karmanosin kutsuessa takkuisesti edenneissä sopimusneuvotteluissa Primeau´ta primadonnaksi.

Phoenix tarjosi vaihdossa Primeau´hin myös sopimuskiistansa takia pelaamatta ollutta Nikolai Khabibulinia sekä huippukautta pelannutta Jeremy Roenickia. Pitkällä olivat myös neuvottelut siitä, että Rangersin Petr Nedved olisi siirtynyt kolmen joukkueen treidissä Carolinaan, Tkachuk Rangersiin ja Primeau Phoenixiin.

- Primeau vaihdettiin lopulta kaudella 1999-2000 päittäin Philadelphian Rod Brind'amouriin.
- Khabibulin treidattiin sopimuksettomana Tampa Bayhin kaudella 2000-2001, vaihdossa Mike Johnsoniin, Paul Maraan, Ruslan Zainulliniin sekä 2.kierroksen varaukseen.
- Tkachuk treidattiin kaudella 2000-2001 St.Louisiin vaihdossa Michal Handzusiin, Ladislav Nagyyn, Jeff Taffeen ja 1.kierroksen varaukseen.
- Roenick siirtyi kesällä 2001 vapaana agenttina Phillyyn
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Pari vuotta sitten kun Oilers kauppasi Taylor Hallin New Jerseyhin oli tätä näköjään sitä ennen muuallekin tarjoiltu:

Dreger: “These two clubs came real close to making a pretty big trade not that long ago and just couldn’t get it done, and that trade was Taylor Hall for, I think they finally got to a place where Ottawa was willing to consider Cody Ceci, so it would have been Hall for Ceci, but it had to be cleared in Ottawa through ownership and before they could get clearance Hall got traded to New Jersey for Larsson.”

https://edmontonjournal.com/sports/...-traded-for-cody-ceci-tsns-dreger-reports-huh


Yerdon: "Apparently the Sabres turned down a Ristolainen for Taylor Hall deal a few years ago." Joe Yerdon now on @TSN1260

https://twitter.com/JasonGregor/status/1148344579592245249


Chiarelli ei siis sentään suoriltaan ihan pelkästään vaan Larssonia havitellut Hallilla vaan oli muutenkin aktiivisena kartoittanut vaihtoehtoja, mutta toisaalta eipä nuo tavoitellut puolustajat tällä hetkellä kovinkaan kuumilta vaikuta. Ja kun eivät saaneet Cecia tai Ristolaista niin ei Hall kovinkaan suuressa arvossaan tuolloin pari vuotta sitten ollut.
Toinen Devils-aiheinen kauppa tältä kesältä:

PK Subbania kaupiteltiin draftin aikaan kolmen seuran kesken, jotka olivat kai Devils, Canucks ja Maple Leafs. Tarinan mukaan Nashvillella oli joku kauppa odottamassa, jossa Subban olisi siirtynyt muualle kuin Devilsiin – oletettavasti Torontoon (ei varmuutta). Sitä ennen tämän toisen joukkueen piti saada kuitenkin siirrettyä palkkoja muualle, jotta Subban mahtuisi palkkakattoon.

Alun perin Poile lupasi ilmoittaa Sherolle perjantai-iltana, kauppaako hän Subbanin Devilsiin vai johonkin toiseen joukkueeseen. Lopulta puhelu siirtyi lauantaiaamuun, mikä ei ole Sheron mukaan Poilelle ominaista käytöstä. Lauantaiaamuna Poile ei voinut/halunnut odottaa enää toisen joukkueen palkkakikkailuja, joten hän soitti Sherolle ja ilmoitti, että hän on valmis tekemään kaupat Devilsin kanssa.

Mikäli Subban-kaupan toinen osapuoli oli Toronto, tilanteen tekee kiinnostavaksi se, että Toronto sai siirrettyä Marleaun sopimuksen Carolinaan melko lailla samaan aikaan kuin Devils teki kaupan Nashvillen kanssa. Tai ainakin Toronton ja Carolinan välisestä kaupasta ilmoitettiin vain muutamia minuutteja ennen Devilsin ja Predatorsin Subban-kaupan julkistamista.

Kaupan jälkeen Poile korosti, kuinka tärkeää hänelle oli saada koko Subbanin palkka siirtymään toiseen joukkueeseen. En sitten tiedä, oliko se vain puhetta, eli oliko hänelle ykkösprioriteetti saada palkkakattoon mahdollisimman paljon tilaa vai olisiko hän tehnyt mieluummin treidin sen toisen joukkueen kanssa. Lopputulos on joka tapauksessa se, että Subban siirtyi Devilsiin.

Myöhemmin Toronto hankki oikealta laukovan Barrien (+ Kerfootin) Coloradosta vaihdossa Kadriin.
 
Viimeksi muokattu:

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Primeau vaihdettiin lopulta kaudella 1999-2000 päittäin Philadelphian Rod Brind'amouriin.

Tavallaan voisi sanoa kyllä päittäin, sillä nuo kaksi olivat kaupan suurimmat nimet. Carolinan suuntaan tuli kuitenkin myös nuori maalivahti Jean-Marc Pelletier ja 2.kierroksen varausvuoro kesälle 2000. Philadelphia sai puolestaan 5.kierroksen varausvuoron samalle kesälle.

Carolina taisi tarjota Primeaulle ensiksi 5v/$20M, mutta ei vaan riittänyt. Eikä kelvannut enää mikään muukaan. Sitten Mr.Karmanos avasi suunsa, ja sen jälkeenhän sitä odoteltiin vain kauppaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös