Kysymys verotuksesta

  • 1 231
  • 2

Sthlm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sverige, Djurgårdens IF, Huddinge och MoDo
Jollekin taloustieteilijälle ymv:

Päivän Aftonbladetissa listattiin ruotsalaisia NHL-pelaajia ja mitä ne tekee. Näslundin kohdalle kirjoitettiin että hän olisi pelannut MoDossa nyt syksyllä jossei verotus olisi sotkenut asioita. Sanottiin myös että hän mahd. rupee tositoimiin joulun jälkeen ja muuttaa lopullisesti Ruotsiin. En saa näitä yhteen: hän ei voinnut muuttaa verotuksen takia, mutta muuttaa kuitenkin kevääksi ja jää Ruotsiin yli 6 kuukaudeksi.

Ja miten pelaajia verotetaan kun he lopettavat uransa ja muuttavat takasin kotiin?
Toivottavasti joku voisi auttaa!


Edit: Hupsista. Ei ollut tarkoitus aloittaa uutta ketjua, nyt en saa tätä viestiä poistettua/siirrettyä...
 
Viimeksi muokattu:

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Pelaajat saavat olla Ruotsissa 183 päivää yhtäjaksoisesti, sen jälkeen heidän tulee maksaa omaisuusveroa Ruotsiin, joka on suuruudeltaan 1,5 % tai poistua maasta.
Tämä on syy siihen että pelaajat eivät pelaa täyttä kautta, siksi osa tulee joulun jälkeen ja osa lähtee takaisin. Näslund taisi valita sen mukavamman puolen kaudesta, elikkä play-offsit, samalla tavalla kuin Daniel Alfredsson. Myös Niclas Lidström ja Mats Sundin taitavat tehdä saman tempun. Nämä herrat tosin taitavat haihtua välittömästi takaisin Pohjois-Amerikkaan kun 183 päivää on täynnä.

NHL:n lockout on jotain joka yllätti pelaajat, tavallaan. Harva teki valmisteluja Ruotsiin tulon varalta. Miljonäärien ei tarvitse niin suunnitella...

Jos Näslund haluaa muuttaa Ruotsiin, niin se vaatiin tietenkin paljon enemmän junailua, siis rahoja pitää sijoitella paikkoihin, joihin verottaja ei pääse käsiksi. Siis tällä tavoin voidaan peittää todellinen omaisuus. Periaatteessahan miljönääri voi tulla myös täysin varattomana kotiin..

Peter Forsbergihän on sijoittanut paljon rahaa golfkenttään, ostanut jättiläismäisen talon Örnskölsvikistä ja omistaa isä Kentin kanssa Forspro-yhtiön, joka rakentaa uuden jäähallin Ö-Vikiin. Elikkä myös Forsberg on junaillut jonkun verran, mutta siitä huolimatta hän taitaa yhä maksaa siitä että saa pelata Modossa.

P.S. Pieni tarkennus. Unohdin kokonaan taitelijaveron, jota sovelletaan pelaajiin, jotka asuvat ulkomailla, mutta pelaavat Ruotsissa korkeintaan 183 päivää. He maksavat tuloistaan Ruotsissa vain 15 % veroa. Itse seura on vapautettu pelaajan työnantajanmaksuista tänä aikana. 183:n päivän oleskelun jälkeen pelaajien on siis maksettava tuloistaan - ja omaisuudestaan - veroa samalla tavalla kuin muidenkin maassa asuvien.

Tähän mennessä on ollut selvää että tämä koskee verovuotta. Toisinsanoen, jos pelaaja lähtee Ruotsista ennen kuin 183 päivää on täynnä, hän voi periaatteessa palata takasin joulun jälkeen ja aloittaa uuden jakson - ja lähteä taas ennen 183 päivää.
Koripallossa on sovellettu myös paljon taiteilijaveroa. Heidän kokemuksien mukaan veroviranomaiset tosin jatkavat laskemistaan myös seuraavana vuonna, joten jos tätä sovelletaan, niin pelaajat jotka lähtevät joulun kieppeissä kotimaahansa, eivät tule takaisin ensi vuonna.
 
Viimeksi muokattu:

Sthlm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sverige, Djurgårdens IF, Huddinge och MoDo
Kiitti

Kiitos selvityksestä, olen tyytyväinen. Tuhti paketti!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös