Kuvallinen maantietovisa, osa 1/2

  • 3 765
  • 31

smasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
Aika haastavaa, mutta yritetään!

1. Wien, Itävalta
2. Rotterdam, Hollanti
3. Budapest, Unkari
4. Lontoo, Englanti
5. München, Saksa
6. Malmö, Ruotsi
7. Bryssel, Belgia
8. Pietari, Venäjä
9. Tallinna, Viro
10. Oswiecim, Puola
 

Kelpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, D Team, Diskos, JJK, JYP
1. Krakova, Puola
2. Oxford, Iso-Britannia
3. ?, Saksa
4. Lontoo, Iso-Britannia
5. Munchen, Saksa
6. Helsinki, Suomi
7. Brysseli, Belgia
8. Pietari, Venäjä
9. Tartto, Viro
10. Auschwitz-Birkenau, Puola
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
1. Itävalta
2. Unkari
3. Pariisi
4. Vancouver
5. Berlin
6. Helsinki
7. Strasbourg
8. Pietari
9. Puola
10. Auschwitz

Pakko arvata kaikki muut paitsi 6&10.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Ensimmäisen osan tulokset ja oikeat vastaukset

Hyvin löytyi näinkin haastavaan visailuun tietoja, jokaiseen kohtaan joku löysi oikean vastauksen. Osallistujia mukavat 23.


Ja sitten ykkösosan oikeisiin vastauksiin:

1. Tässä kuvassahan oli Krakovan Rynek Główny eli keskustan pääaukio, keskellä vanha raatihuone. Kuva on napattu kirkon tornista. Kahdeksan vastaajaa tiesi tämän.

2. Tämä kuva oli ilmeisesti kisan vaikein, mutta oikea vastaus löytyi. Useampikin vastaaja haeskeli kyllä oikeata logiikkaa, eli brittiläistä yliopistokaupunkia. Kuva on Cambridgesta, muistaakseni King's Collegen nurkilta. Vain yksi oikea vastaus.

3. Haastava oli tämäkin, varmaankin tunnistaminen perustuu karttaan ja sen muotoihin. Lentokoneesta räiskäisty kuva Wienistä, etualalla Ernst-Happel-Stadion. Kaksi oikeaa vastausta.

4. 12 vastaajaa tunnisti kohteen, joka oli tietynlainen hämäys. Kuva ei ole Kiinasta vaan siinä on yksi Lontoon Chinatownin "porteista". Näyttäisi itse asiassa lukevankin London kuvassa, vaikka piti valita sellainen jossa ei lue…

5. Kuvan alalaidan arkkitehtuuri on jäljittelemättömän "kaunis", josta moni tunnisti kuvan. Saksa ja Münchenin Olympiapark kuvattuna Olympiaturmin näköalatasanteelta. 14 vastaajaa tiesi tämän.

6. Ajattelin kaikkien tunnistavan kuvan, mutta kuvakulma ilmeisesti hämäsi. Visan toiseksi eniten tunnistuksia kuitenkin, 18 oikeaa vastausta, ja lentokoneesta on kuvattu itä-länsi-suunnassa Suomen pääkaupunki Helsinki. Pääkaupunkiseutu kelpasi yhtä hyvin vastaukseksi.

7. Vain yhdeksän vastaajaa tunsi Euroopan ”päähallintorakennuksen”. Kuvassahan on pieni fragmentti valtavan kokoisesta Berlaymont'n rakennuksesta, eli Euroopan komissio Brysselissä.

8. Melko hyvin hanskassa oli kahdeksas kuva, kolmanneksi helpoin 17 tunnistuksella. Kuva on Pietarista, rakennus on kuuluisa Gostinyi Dvorin tavaratalo Nevskij Prospektin varressa.

9. Tässä kuvassa hämäys taisi toimia, kun Puolaa tarjottiin vastaukseksi. Kuva ei kuitenkaan ole Puolasta, vaan niinkuin kuusi vastaajaa tiesi, kuva on Tartosta, Virosta. Kuvassa raatihuone.

10. Kisan helpoin kuva, ilmeisesti historian oppikirjoista on katseltu ainakin kuvat, sillä tämä kuva on toisen maailmansodan jutuissa aina. Selection pointin kohdilta kuolemanporttia kohti otettu kuva Auschwitz-Birkenaun keskitysleiriltä, nykyisestä Oświęcimin kaupungista Puolasta. 20 oikeaa vastausta.


Osan 1 tulokset:

1. Lincoln Steel 19
2. Kelpa 17
3. Rolf Paski 14
Mustavalkoinen 14
Saamies 14
E 14
7. Bayern 12
rectum 12
Jusu7 12
10. smasa 11
11. Rocco 10
Stolk-2 10
13. Voittaja 9
14. JuVii 8
Beagle Boy 8
16. Seymon 7
Petski 7
18. VH87 6
w00kie 6
20. Another HAB 5
Hauptmann 5
peikko#13 5
23. Jeffrey 3

Visan toinen osa myöhemmin maanantaina.

EDIT: Jeffrey mahtui rivillään mukaan, joskaan pisteitä ei kovin hurjasti tullut tällä kertaa.
 

Jeffrey

Jäsen
1: Pietari
2: Skotlannissa ollaan
3: Milano
4: Birmingham
5: Göteborg
6: Sanotaan se mikä tulee ekana mieleen: Helsinki
7: Lontoo
8: Munchen
9: Viro
10: Manchester

Edit: Menipä sittenkin sen verta aikaa mietiskelyssä, että ei ihan eilisen puolella ehtinyt.

Edit2: Meninpä sitten pariin helppoon kun mietiskeli liikaa.

3: Mietiskelin josko semonumentti alakulmassa olisi ollut San Siro
4: Ensiksi meinasin vastata Lontoota, mutta sitten ajattelin salajuonta ja veikkasin Birminghamia sen suuren kinkkiväestön takia.
5: Pariisi tuli taas ensimmäisenä mieleen, mutta vaihdoin salaliittoteorian pelossa Göteborgiin. Ajattelin joskos siinä olisi seissyt Gamla- ja Nya Ullevi
9: Tartoa haeskelin, mutta ei tässä rapulassa saanut nimeä päähän
10: Autsivitsiä taas mietin ensin, mutta vaihdoin Manchesteriin ja toivoin joskos tuo olisi ollut se maailman vanhin rautatie.
 
Viimeksi muokattu:

Bandana

Jäsen
Hitto, myöhästyin pari minuuttia, kun vasta äsken huomasin koko topicin. Seitsemän kuvaa tiesin/päättelin oikein. Ykköstä, kolmosta ja ysiä, jossa menin hämäykseen, en osannut.

Suurella mielenkiinnolla odotan toista osaa. Tavoitteena on piestä E ja murskata JuVii.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Bandana kirjoitti:
Tavoitteena on piestä E...

Monta kertaa olet yrittänyt ja lajista riippumatta aina epäonnistunut.

Kiitoksia todella paljon tästä DAFille, oli kyllä hankalaa muutaman kuvan osalta.

Vastasin sitten yv:lla, että siksi ei näy ketjussa nämä veikkaukseni.

Ilmeisesti muutkin olivat tuossa ilmakuvassa lähteneet pohtimaan tuon stadionin kautta, Wien ei kyllä ihan heti stadikasta tule mieleen. Monella näkyi olevan Madrid vastauksena, mikä itse vastattua vähän jäi harmittamaan, koska Madrid olisi ollut omaa Berliiniäni huomattavasti parempi veikkaus.

Samoi tuo Cambridge oli erittäin haastava. Itse ensifiiliksinä olin jo viemässä tuota Hollannin suuntaan, mutta päädyin kuitenkin Versaillesin linnaan. Huvitti sekin, että joku muukin olivat näköjään vastannut samaa väärää.

Kolmas pummini oli tuo München, en ole Saksassa koskaan käynyt, oli ihan vieras. Puiden värityksen vuoksi veikkasin Göteborgia ja kuvassa olevan jompaa kumpaa Ullevia (sekin oli muuten jonkun muunkin veikkaus).

Lontoota jouduin miettimään, koska en lukenut sääntöjä. Kuvathan oli avauksen mukaan Euroopasta. NY ja SF oli vaihtoehtoina.

Toista osaa odotellessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös