Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 904 517
  • 21 738

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Kuuntelin juuri sähköpostitse saamani kappaleen. Nimittäin Matti Nykänen : Markiisi de Sade.

Olen sanaton.

Ehkä hiljalleen palailen sen verran normaaliksi, mitä kohdallani on mahdollista. Vähän ajan päästä.
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viikate : Surut pois ja kukka rintaan. Viikatteen tulkinnassa on se 'jokin', joka kolahtaa ja lujaa näköjään. Erinomaista fiilistelymusaa.

..taisin olla kuuden, kun isä kerran kysyi, poika juotko jo viinaa..
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
A Perfect Circle: Thirteenth Step

Kauan odotettu ja odotukset palkinnut läystäke. Ehkä aavistuksen tasapaksu, ainakaan mitään 3 Librasin tapaista täysosumaa ei ole muutaman kuuntelukerran perusteella löytynyt. Siitä huolimatta taattua tavaraa Maynardilta ja kumppaneilta.

Spiritualized: Amazing Graze

Hurahdin tähän bändiin keväällä ja ilokseni uusi levy putkahti viikko sitten kauppoihin. AG on edeltäjiään rosoisempi, mutta jatkaa edelleen loistavaa sarjaa. Spiritualized kuuluu sarjaan 'ei löydy kategoriaa'. Tämä täytyy vain kuunnella itse ja pitää tai olla pitämättä.

Interpol: Turn on the Bright Lights

Uskoin levykauppiaan puhetta ja ostin pois kuljeksimasta, kun sai halvalla. Puheet Joy Divisionista eivät olleet perättömiä. Niin selkeästi samanlaista menoa löytyy tältä bändiltä. Jollain tapaa tulee myös mieleen The Smiths. Tasalaatuinen levy, Ossi suosittelee.


Olisin halunnut laittaa hieman tarkemmatkin analyysit tuosta kolmikosta, mutta kuuntelukertoja ei ole tullut vielä tarpeeksi viikon aikana, kun kaikkia on pitänyt yrittää kuunnella tasapuolisesti. Harvoin löytää kolme näin hyvää levyä viikon sisään, yleensä ei edes vuoden sisään.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Slovakialaista rokkia: Horkyze Slize

Mukava popittaa musiikkia kun sanoista ei tajua pätkääkään. Hyvää rokkia joka tapauksessa. Seuraavaksi aion tutustua Aussibändeihin, jotka eivät ole kuuluisia ulkomailla.
 

kasipallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ostin eilen pari levyä ja olen kuunnellut niitä lähes koko yön työn ohessa:

Kotiteollisuus: Helvetistä itään
Hyvä levy. Etenkin " Minä olen " ja "Tämän taivaan alla" toimivat erinomaisesti. Levy tuntuu paranevan lähes joka kuuntelukerralla. Taidan olla liian väsynyt, mutta " Minä olen " kuulosti jotenkin CMX:n biisiltä " Ainomieli ". 9/10


Therapy?: So much for the ten year plan A RETROSPECTIVE 1990 - 2000
Ryhmän parhaat biisit löytyvät tältä levyltä ja niitä on kertynytkin ihan mukavasti. Screamager ja Nowhere toimivat edelleen kybällä ja Diane on vieläkin yksi kipeimmistä balladeista mitä olen kuullut, nimenomaan sanoitukseltaan. Hyvä divariostos kaikenkaikiaan.
9/10
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
NINE - Killing Angels!!!

Huh huh, kyllä on poiken homma taas harpannut aimo annoksen eteen päin. Soundit on jyhkeät ja laulanta meikäläisen korvaan, ah niin suloista. Hieman tulee mörisevistä skitoista ja laulusta mieleen Entombed. Parannusta joka levyllä. Ekan kerran törmäsin yhtyeeseen 1997 Hultsfredin teltassa debyyttijulkaisun (nine.) aikaan, meininki oli mukavan reipasta hard corea. Lights Out yhdisteli HC:ta ja rokkia ja tämä uutukainen... Käykää edes tsekkaamassa netissä jos ette usko.

Muutama muukin uutuus pyörii lautasella:

Six Feet Under - Bringer of Blood
Travis - 12 Memories
Robbie Williams - Knebworth live
Mushroomhead - XIII
ja ah niin ihana Jonna - Kaksnolla
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Kotiteollisuus - Helvetistä itään: Pirun hyvä levy ja on iloista huomata, että äijät kehittyvät edelleen. Alkavat lähestyä aallonharjaa. Varsinkin Veri valuu maahan, Minä olen, Raudanlujat ja Yö päivää keinuttaa ovat todella rautaisia vetoja, mutta kokonaisuutenahan tätä on pakko kuunnella. Tältä levyltä ei löydy yhtään heikkoa kappaletta.

Leevi & The Leavings - Hopeahääpäivä: Sain vasta äskettäin tämän levyn käsiini ja täytyy sanoa, että olen positiivisesti yllättynyt. Onnen avaimet oli pienoinen pettymys minulle, mutta tämä uusin (ja valitettavasti viimeisin) on komea päätös yhtyeen taipaleelle. Pääsit Gösta vielä kerran perkeles yllättämään...
 

Hammer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Black & Gold: SAINTS
Iron Maiden -Seventh Son Of A Sevent Son
-Tämä levy tuskin esittelyjä kaipaa. Kenties Maidenin paras albumi kautta aikojen. Kaikki biisit ovat jo klassikoita ja heikkoa hetkeä ei levylle mahdu. Tai no Can I Play With Madness on vähän muuta levyä heikompitasoinen biisi. Pitkästä aikaa otin levyn kuunteluun ja sain ilokseni huomata, että se kuulostaa vielä paljon paremmalta kuin ennen.

Iron Maiden -Dance Of Death
-Uusin Iron Maiden levy Dance Of Death oli viime viikolla maailman myydyin levy. Se kertoo jo paljon bändin nykyhetken suosiosta. Maiden ei petä fanejaan tälläkään kertaa, vaan levy on erittäin hyvä. Parasta Maidenia sitten Seventh Sonin.

Muita ahkerasti kuuntelussa olleita:
Judas Priest:Metal Works
Helloween:Better Than Raw
Rainbow:Rising
 

kasipallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Taas tuli tehtyä divarikierros ja hommattua muutama levy. Tässä yön aikana on tullut jnk verran kuunneltua.

Norther: Dreams of endless war
Minulle kyseinen bändi on uusi tuttavuus ja levy tuli hommattua heräteostoksena. Äijät soittaa ihan mukavaa speed metallia. Vähän Bodomin lapset tulee mieleen. Levyltä löytyy myös hauska versio biisistä "Final countdown". Pari kertaa läpikuunneltuna 7/10.


Dimmu Borgir: Enthrone darkness triumphant
Kyllähän Dimmu hyvin toimii. Sopivan melodista tunnelmointia. Vaatii useamman kuuntelukerran. 8/10

Arch Enemy: Anthems of rebellion
AE:ta tuli kuultua ensimmäisen kerran Tuskakoosteessa. Angelan lauluääni on jotain aivan uskomatonta.Hyvältä kuulostaa parin kuuntelukerran jälkeen. Yllättävän paljon erilaisia melodiakoukkuja. Täytyy hommata aikaisempi levykin. 9/10
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Meikä on eksynyt ihan humppalinjalle ja sormi recillä kattelen MTV:tä saadakseni videolle Outkastin Na Hey-kappaleen, tjsp. Video on varsin vänkä pastissi ja parodia valkoisten bändien vanhoista tv-esiintymisistä ja samalla jotenkin niin terävä piikki rasisimin turhuutta vastaan.. kerrassaan mainio orkesteri koko Outkast...

Toinen vinekä poppoo on Junior Senior... jostain olen saanut sen käsityksen, että bändiä on hypetetty kesällä, mutta onneksi olin suven pahimman mediahyökkäyksen ulottumattomissa. Ihan musiikin perusteella Junior Senior on raikas ja jännä yhtye. Hyvä Tanska!


Uusi Viikate kuulostaa hyvältä, sekin.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti hannes_ko
Meikä on eksynyt ihan humppalinjalle ja sormi recillä kattelen MTV:tä saadakseni videolle Outkastin Na Hey-kappaleen, tjsp. Video on varsin vänkä pastissi ja parodia valkoisten bändien vanhoista tv-esiintymisistä ja samalla jotenkin niin terävä piikki rasisimin turhuutta vastaan.. kerrassaan mainio orkesteri koko Outkast!

Veit jalat suustani. Kun tuo video pläjähti ruutuun niin vahtasin sitä monttu auki ja hörötin itsekseni. Seuraavat päivät katsoin MTV:tä jatkuvasti odottaen, että tuo biisi pläjähtäisi taas ruutuun. Todella hupaisaa matskua. Laulajan tanssityyli on aika legendaarinen. Andre "3000" on kuningas. Video löytyy myös MTV:n sivuilta.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Kerrassaan hieno päivä. Koekuuntelussa (tosin tämä poppoo ei varsinaista koekuuntelua olisi edes tarvinnut, olisin ostanut levyn suoraan) vajaat kymmenen vuotta hiljaiseloa viettänyt suosikkibändini Living Colourin uusi levy CollideOscope.

LC:n vanhoja levyjä on tullut soiteltua säännöllisesti ja potkivatpa lujaa edelleen.

Tuoreelle levylle on näemmä mahdutettu pari coveriakin. LC on mielestäni tehnyt varsin mainioita covereita aiemmin, pääasiassa Hendrixiä. Esim. Hendrixin Burning of the Midnight Lamp toimi hienosti Bisquits EP:llä. Nyt kuitenkin vuorossa AC/DC:n Back in Black... heh, mukava versio tämäkin imo... ja Beatlesin Tomorrow Never Knows.
 
Viimeksi muokattu:

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Syksyn sävelet

Godspeed You Black Emperor!: F#A#~
Toverit kehuivat parhaaksi GYBE!-levyksi, ja saattaahan tuo sitä ollakin. Tosin Yanqui U.X.O. on myös hyvä... Molemmissa rikas äänimaailma ja hienoja kappaleita.

Scott Walker: 3
Tällaisten levyjen diggaileminen on varma vanhenemisen merkki... Tunnelmallista singer/songwriter-kamaa. Ensikosketus tähän artistiin, mutta pitänee hankkia lisääkin levyjä kuunteluun.

Death In June: But, What Ends When The Symbols Shatter?
Kerrassaan järkyttävän hieno paketti apokalyptista folkkia. Melodioiltaan monipuolisempi ja kappalemateriaaliltaan tasavahvempi kuin bändin levyt yleensä. Liekö tämä DIJ:n pitkän uran paras levy? Pakko olla ainakin lähellä sitä...

Death In June: Operation Hummingbird
Ehkä paras levy, jonka DIJ:n uudempi kokoonpano on tehnyt. Enemmän pauketta ja huminaa, vähemmän nättiä folkkia. Hittibiisit puuttuvat, mutta kokonaisuus on vahva. Eikä levy, jolla on biisi nimeltä "Hand Grenades and Olympic Flames" voi olla huono...

Caprice: Elvenmusic
Tyylikästä barokkipoppia Venäjänmaalta. Biisit eivät ole mitenkään ikimuistettavia, mutta rikkaat sovitukset ja samettinen soundimaailma tekevät tästä miellyttävää kuunneltavaa.

Anima In Fiamme: Sub Occasum Solis
Tunnelmallista neofolkkia - ja taas kerran Italiasta. Vähän askeettisempaa menoa kuin tunnetummilla kollegoillaan, mutta hyvä tämäkin on.

Von Thronstahl: Imperium Internum
Poliittisesti epäkorrekteimpia levyjä, joita omistan, sillä kovasti natseja tuntuvat olevan ja uneksivan Euroopan imperiumista, hoh hoijaa... Musiikillisesti kuitenkin tavallista mielikuvituksellisempi ja musiikillisesti kiinnostavampi paketti sinfonisia sävelkulkuja ja jylhää industrial-pauketta.

Coph Nia: That Which Remains
Kuulostaa eri esittäjiä -levyltä, mutta on tämä silti yhden bändin tuotantoa... Biisien tyylilajit vaihtelevat Dead Can Dance -henkisestä pyhäkkötunnelmoinnista rituaaliambientiin ja reippaampaan metelöintiin. Hyvä.

Candela Magica: Aarniometsän lauluja
Akustista luontoromantiikkaa Oulusta. Yritys on kova ja tuloskin välillä hyvä. Yksi-ilmeisyys vaivaa, mutta tämän tyylilajin harvoille kotimaisille lipunkantajille heruu aina runsaasti sympatiapisteitä.

Inade: Aldebaran
Mahtavaa dark ambientia. Sopii sekä päiväunikäyttöön, taustamusiikiksi että keskittyneeseen kuunteluun. Intensiivistä äänimaisemaa, jossa myös tapahtuu tarpeeksi.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Nyt soittimessa on soinut Redraman Everyday Soundtrack ja Seren uus.Täytyy kyllä todeta että molemmat on kyllä laatutavaraa.Varsinkin Redrama on todellakin positiivinen yllätys.Varsinkin kun taustalla tuntuu olevan mukavasti reggae-vaikutteita...suosittelen vilpittömästi
 

Ahwenlampi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aaaaah.... se on perjantai-ilta nyt. Jääkaapissa kaljaa... ja poppikone luukuttaa Iron Maidenia... asken soi Phantom of the Opera, sitten Number of the Beast ja vihdoin maailman paras hevibiisi RUN TO THE HILLS!!!!!!!

KALJANHÖYRYISET TERKUT MEIDENISTEILLE!!!
 
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers,ManU,jääkiekko,Brittifutis
tällä hetkellä kuuntelussa Kotiteollisuus:helvetistä itään ja tänään postissa tullut uusi Ruoska. Kumpikin aivan loistavia levyjä. Varsinkin Ruoskalla havaittavissa välillä Rammstein vaikutteita kappaleissa. No Kotiteollisuus on Kotiteollisuus. Uudesta levystä on sanottu kaikki tarpeellinen sen omassa topicissa
 

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kirjasto-reissulta seuraavaa jäi käteen:

- (The Collector series) The Sabbath Collection
- Manowar - Kings of metal
- Pantera - Reinventing the steel
- Green Day - Dookie
- Alice Cooper - Super Hits


Manowarin Kings of metal on kyllä varsin kova platta. Ennen en ole juuri ollenkaan kyseistä bändiä kuunnellut, mutta kun kirjastossa nopeasti cd:eitä selailen, ajattelin ottaa sen koekuunteluun. Alice Cooperin super hits- kokoelma on myöskin hyvä, parit biisit levyltä kyllä osaavat aina iskeä lujaa!
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Trancee ja hoppii

-Clubbers Guide Finland Syksy 2003
-Hip Hop Deluxe 2002
 

JsL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks
Eipä mitään tuoreita, mutta seuraavat artistit/yhtyeet ovat soineet viime päivinä:

- Jeff Mills
- Luke Slater
- Tok tok vs. Soffy O.
- Lab-4
- Maija Vilkkumaa
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Kaksi 80-luvun kuumista kissoista yhdessä eli Nena ja Kim Wilde duettona. Anyplace, anywhere, anytime iskee tällä hetkellä aivan kympillä.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Jos ensi perjantaina haluatte tehdä vaikutuksen naiseen, oli se sitten vaimo, kihlattu tai tyttöystävä niin MC Nikke T antaa teille ilmaisen vinkin.

Laitat jotain hyvää ruokaa jonka jälkeen istahdatte vaikka sohvalle. Pieni tunnelmavalaistus, katsotte miten sade lyö ikkunaan, tarjoat naisellesi lisää täyteläistä punaviiniä ja pistät soittimesta tulemaan

Bo Kaspers Orkester - Vilka tror vi att vi är

Kuten sanotaan, the rest is history.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Levypaketti kolahti postiluukusta perjantaina.

Iron Maiden - Dance of Death
Kotiteollisuus - Helvetistä Itään
Charon - The Dying Daylights
Viikate - Surut pois ja kukka rintaan
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Viestin lähetti Köpi

Kotiteollisuus - Helvetistä Itään
Viikate - Surut pois ja kukka rintaan

Omalta osaltani voin näihin yhtyä, tulipa uusin Viikate-tuotos ostettua oikein LP-muodossa. Tähän kun lisätään vielä sarjasta "legendaariset kuuntelussa" Danzigin 4 (en muistanutkaan miten helvetin hyvä on), niin korvakarkkia tulee ainakin riittävästi.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Ramones - Anthology
Turbonegro - Ass Cobra
Bad Religion - Stranger than fiction
MC5 - The motor city is burning: MC5 live

Muuten, Everton, onkohan tämä se hehkuttamasti Social Distortion -lätty. Jos on, niin varmaan voisin jossain vaiheessa tilailla, kun näyttää olevan kohtuuhintainenkin.

Sellaista olen myös miettinyt, että miksiköhän "Stranger than fiction" -levy on järjestään - siis joka paikassa - halvempi kuin mikään muu Bad Religion -albumi?

EDIT: linkki ei näköjään toimi. Tarkoitan kuitenkin sitä "White Light White Heat" -levyä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös