Jää toki tallenne, koska kyse on fysikaalisesta ilmiöstä, mutta miellän asian niin, että tallenteelle mekaanisesti tallentuneet ääniaallot (värähtely) muuttuvat ääneksi vasta siinä vaiheessa, kun ihminen - tai jokin muu kyseisen taajuuden ääniaaltoja kuuleva olento - aistii ne nauhoitteelta. Alkuperäinen asetelma ei siis muutu, vaikka magnetofoni on välikappaleena.@Ikävänkantaja Jääkö mestoille recci päälle jätettyyn magnetofoniin "äänitallenne"? Miten se voi ilman aivoja muuttaa värähtelyt ihmisaistein kuultaviksi saundeiksi?
Eihän tuossa ole mitään järkeä. Jos esim. lentokone päästää ilmoille ääntä ja polttoainepäästöjä, niin kyllä ne molemmat ovat tapahtuneita asioita, vaikka kukaan ei kuulisi tai mittaisi tai näkisi tahi haistaisi päästöjä.tallenteelle mekaanisesti tallentuneet ääniaallot (värähtely) muuttuvat ääneksi vasta siinä vaiheessa, kun ihminen - tai jokin muu kyseisen taajuuden ääniaaltoja kuuleva olento - aistii ne nauhoitteelta.
Tämä ikivanha metsänpuumysteerihän menee urbaanina versiona siten, että haiseeko pieru edelleen hississä vaikka on itse sieltä poistunut?Eihän tuossa ole mitään järkeä. Jos esim. lentokone päästää ilmoille ääntä ja polttoainepäästöjä, niin kyllä ne molemmat ovat tapahtuneita asioita, vaikka kukaan ei kuulisi tai mittaisi tai näkisi tahi haistaisi päästöjä.
Toki fysikaaliset ilmiöt tapahtuvat niin kuin tapahtuvat (ääniaaltojen värähtely aineessa, hiukkaspäästöt ym.) riippumatta siitä, kuuleeko tai näkeekö ihminen niitä.Eihän tuossa ole mitään järkeä. Jos esim. lentokone päästää ilmoille ääntä ja polttoainepäästöjä, niin kyllä ne molemmat ovat tapahtuneita asioita, vaikka kukaan ei kuulisi tai mittaisi tai näkisi tahi haistaisi päästöjä.
Kuuluu siitä ääni, vaikka kukaan ei ole kuulemassa tai kuule. Jos avaruudessa olisi jollain taajuudella kaikkialla Abban biisi soimassa, niin kuuluisi se, vaikka sitä ei ihmisen kuulemalla taajuudella kuultaisi. On vain kyse vastaanottajan kuulemissäädöistä ja eihän se ole äänen vika, jos jossain ei sitä oikealta taajuudella kuunnella.Kun kysymys on muotoa "... Kuuluuko siitä ääni?", viitataan kuulemiseen, joka edellyttää subjektin (kuulijan) läsnäoloa joko suoraan tai välillisesti, eli sitä, että joku aistii ja ymmärtää havaitsemansa ääniaallot, ts. kuulee äänen.
Wonder voi olla sitä mieltä, että HPK ei voittanut mestaruutta 2018, koska hän ei nähnyt sitä. Mutta emme anna Wonderin ukon sanoille painoarvoa.
Eihän se pala.Nää on näitä elämän suuria mysteerejä. Vähän niin kuin että palaako jääkaapissa valo vai ei jos ovi on kiinni.
Ja yksi mysteeri on myös se, laulaako Heinäsirkka edelleen Sleepparien biiseillä vaikkei vanhat ihmiset enää kuleekaan sen ääntä.Nää on näitä elämän suuria mysteerejä. Vähän niin kuin että palaako jääkaapissa valo vai ei jos ovi on kiinni.
Varmaan näin, kuten olisiko universumi olemassa ilman ihmistä. Mutta ainakin ihmisen kautta universumi näkee itsensä (mahdollisten muiden enttien ohella) ja ääni tulee kuulluksi ihmisen (ja enttien) kautta.Kiva kyssä hassutteluille mutta oikea vastaus on että kyllä kuuluu ääni. Äänen kuuluminen ei ole mitenkään riippuvainen kuulijoista.
Eli aistihavainnot ovat olemassa ilman aistijaa?Kiva kyssä hassutteluille mutta oikea vastaus on että kyllä kuuluu ääni. Äänen kuuluminen ei ole mitenkään riippuvainen kuulijoista.
Mun pieru haisee vaikka kukaan ei ole haistelemassa.
Haloo? Eiks se oo se Haloo Helsinki.Bono on U2:n laulaja hei haloo.
Kumminkaan tämä ei varmaan ole mikään kvanttitason paradoksi kuten Schrödingerin kissa – Wikipedia jossa kissimirri on tunnin sisällä kuollut tai elossa ja se voidaan vain todeta kurkkaamalla verhon taakse. Sitä ennen kisu on sekä elossa että kuollut kvanttimaailman mukaan. Ja tämä on siis paradoksi selittämään millainen veitikka kvanttimaailmavärähtely on.Jää toki tallenne, koska kyse on fysikaalisesta ilmiöstä, mutta miellän asian niin, että tallenteelle mekaanisesti tallentuneet ääniaallot (värähtely) muuttuvat ääneksi vasta siinä vaiheessa, kun ihminen - tai jokin muu kyseisen taajuuden ääniaaltoja kuuleva olento - aistii ne nauhoitteelta. Alkuperäinen asetelma ei siis muutu, vaikka magnetofoni on välikappaleena.
Ääniaallot ovat fysikaalinen ilmiö, jonka voi aistien avulla havaita. Tai vaikka laitteella.Ääniaallot = fysikaalinen ilmiö
(Jostakin) kuuluu ääni = aistihavainto