Kurinpitopäätökset kaudella 2012–2013

  • 1 280 072
  • 5 646

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves talvella ja Ilves kesällä, Ikurin Vire
Kuten odotettua, tämä tänään julkaistu video tuli täysin yllätyksenä kurinpitoryhmälle ja nyt sitä ruvetaan kiireen kanssa analysoimaan.

Muutenhan päätös olisi voitu julkaista jo aamupäivällä ihan rauhassa, kun aikaa tutkia on ollut riittävästi.

Vaikka ei olisikaan tullut täysin yllätyksenä, niin sitä ei välttämättä ole esitetty ensimmäisenä joukkueille vastinetta varten. Nyt kun se tuli julkisuuteen, kysytään varmasti perinteinen "haluatteko täydentää tai muuttaa lausuntoanne?". Paremmin saa tietoa, kun pyytää vain lausunnon tapahtumista, eikä anna mahdollisuutta kehittää tarinaa todisteiden ympärille.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Hänen alaisensa ovat kävelleet hänen ylitseen. Se on silloin niinkuin kirjoitat, ettei hän ole välttämättä oikea mies johtamaan Jokereita, mutta sanktiomielessä hän ei ansaitse suurta toimitsijakieltoa tai häkkiä käräjäoikeudesta, jos hänen alaisensa ovat toimineet omavaltaisesti.

Juu, tätähän mun viestin jatkokin pohti. Toisaalta, tässä haettaneen nyt liigan puolelta myös ennakkotapausta paitsi komentoketju-, myös vastuukysymyksestä. Mikä on päävalmentajan vastuu muun valmennuksen tekosista? Vrt. yrityksen toimitusjohtaja, jonka vastuu kattaa monta asiaa, joihin ei välittömästi päivittäisessä työssään edes ota kantaa. Lakianalogiaa käyttäen voi jopa pohtia, olisiko Lämsän pitänyt ottaa huomioon tämänkaltaisen tapahtuman syntymisen mahdollisuus ja toimia aktiivisemmin sen estämiseksi?

Vähän toistoa edelliseen: Lämsän vastuu voi mielestäni rajautua rangaistuksia arvioitaessa täysin pois ainoastaan silloin, jos todistetaan että Lämsä on tehnyt riittäväksi katsottavat toimenpiteet joukkueen rauhoittamiseksi ja koiruuksien kitkemiseksi, mutta Valtonen on tästä tietoisena ja täysin piittaamatta käskyttänyt pelaajansa toimimaan sääntöjen ja päävalmentajan ohjeiden vastaisesti.
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
Vrt. yrityksen toimitusjohtaja, jonka vastuu kattaa monta asiaa, joihin ei välittömästi päivittäisessä työssään edes ota kantaa.

Kysymys on myös siitä, mitä mieltä osakkeenomistajat ovat tapauksesta. Toimitusjohtaja joissain kulttuureissa voi joutua eroamaan helpomminkin, jos ajatellaan, että yhtiön imago ei kestä tilannetta. Tosin siinäkin on eroa, missä tilanteessa yhtiö on ja onko saatavilla hyviä vaihtoehtoisia johtajia heti tai mitä yhtiöön vaikuttaa mahdollinen siirtymäaika kunnes uusi johto on valmis johtamaan firmaa täysipainoisesti.

Harkimolla on nyt melkoinen pähkinä purtavanaan. Hylätäkö valmennusjohto vai eikö. Minä, me, Jokerit -vastaista olisi heittää ukot pihalle kuten KalPa teki. Toisaalta jos profiloituvat nyt kriminaaliporukaksi niin se voi vaikuttaa pahasti heidän tavoitteisiinsa saada hallin täyttöastetta kasvatetuksi. Aika moni varsinkin perheenäiti tai -isä tuntuu olevan nyt aika harmistunut seuran toimintaan, joten voi olla kestämätön tilanne markkinoinnillisessa mielessä jatkaa samalla valmennuksella tuosta enää eteenpäin.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Jotenkin vaikuttaa että kurinpito on nähnyt videon vasta tänään. Jos näin on niin kiire tulee pojille väsätä raportit kasaan. Ilmeisen paksu nivaska on tulossa. Tänään vedetään liigan suuntaviivoja tulevaisuuteen. Päivämäärän voi pistää talteen.


"Tapa se" -video veti SM-liigapomon vakavaksi: "Kuulostaa erittäin huonolta" - Ilta-Sanomat

Onko kurinpitoryhmä katsonut vielä videon?

– Kaikkihan sen on nyt sitten nähnyt tietysti, kun se on julkistettu.

Miten asiaa tänään käsitellään? Vaikuttaako IS:n video jollain tapaa tutkintaan?

– Kurinpitoryhmä viimeistelee päätöksiään ja siihenkin me palataan sitten tänään.

Miten te teette päätöksen? Kokoonnutteko tänään vielä kurinpitoryhmän kanssa puhumaan asiasta?

–Sitä viimeistellään, kirjoitetaan ulos. Tässähän on isosta asiasta kyse. Ei meillä ole koskaan ollut näin isoa asiaa kurinpitokäsittelyssä laajuudeltaan ja tapahtumiltaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Harkimolla on nyt melkoinen pähkinä purtavanaan.

Harkimohan on aina ollut varsinainen lausuntoautomaatti ottaen kantaa milloin Guggenheim museoon, Pasilan pilvenpiirtäjiin, omaan terveyteensä tai vaikka taannoiseen IFK-Pelsut-rähinöinteihin. Nyt lienee ollut hiljaa vai onko mennyt sivuunkirjoittaneelta ohi?
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Kysymys on myös siitä, mitä mieltä osakkeenomistajat ovat tapauksesta. Toimitusjohtaja joissain kulttuureissa voi joutua eroamaan helpomminkin, jos ajatellaan, että yhtiön imago ei kestä tilannetta...
...joten voi olla kestämätön tilanne markkinoinnillisessa mielessä jatkaa samalla valmennuksella tuosta enää eteenpäin.

Juu, tähän imago/good will -kysymykseen yritin aikaisemmin jo viitata tässä ketjussa tällä viestilläni, mutta silloin fanien addrenaliinitaso oli vissiin liian korkealle miettiäkseen sitä.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
- Ilta-Sanomat

Aikamoinen juttu tästä tulossa, varsinainen jytky.
Löytyisiköhän vielä joku, joka haluaisi työntää lusikkansa soppaan ja olla mukana päättämässä tuomiota. Tuossakin Iltapulun jutussa selvästi eniten toimittajaa tuntui kiinnostavan se, vaikuttaako tämä heidän materiaalinsa tuomioon. Vieläköhän tästä maasta löytyisi joku jääkiekon parissa joskus työskennellyt tai muutoin julkinen henkilö, joka haluaisi opastaa kurinpitäjiä ?

Jatkoajassa on ihan OK, että täällä heitellään arvioita tuomioista ja perustellaan omien näkemysten mukaan kovia tai lieviä tuomioita. Tämä on täysin OK.

Sitten on olemassa nämä kaikkitietävät kiekkojumalat, joista Kale on pahin esimerkki. Ilmeisesti Kalelle oikeudenmukaisuus ja oikeudellinen ajattelu ei ole ihan tuttua tai sitten mies kuvittelee asioiden menevän oikein vain silloin kun hän päättää. On täysin käsittämätöntä kuinka tuollaiset kiekkovaikuttajat eivät tunnu luottavan omaan kurinpitoelimeensä vaan katsovat tarpeeksi ohjeistaa kurinpitäjiä ennen päätöstä.

Venäjä sai eurooppalaisten valtioiden tapaamisessa helvetisti lokaa niskaansa siitä, että siellä tuomioistuimet eivät ole riippumattomia vaan niitä ohjaillaan. Kale takuulla politiikkona yhtyisi näihin moitteisiin, sitten vaan toinen takki päälle ja itse ohjailemaan kurinpitäjiä. Ei jumalauta, kyllä meillä on suuria ajattelijoita kiekkojohtajina.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Päivämäärän voi pistää talteen.

It's 9/11 guys.

Kumman syyskuun yhdennentoista jääkiekkoväki muistaa paremmin kymmenen vuoden päästä? Toivottavasti molemmat hyvin ja toivottavasti tämä on se päivä, kun ne rangaistukset nostetaan oikeasti korkealle. Ainakin kolmelle pelaajalle 10+ peliä ja valmennusjohdoille sama. Valitettavasti tämä viimeisin äänimateriaali ei ole minun mielestäni pitävä todiste.
 

scholl

Jäsen
It's 9/11 guys.

Molemmilla oli ainakin taliban-parta. Siitä voimme jo päätellä paljon, ettei kumpikaan lähtenyt ko. aamuun ihan puhtain aikomuksin. Tämän jälkimmäisen tekijän on sanottu olleen jonkinlaisessa pöllyssä. Toivottavasti poliisi teki hänelle testit, sillä tässä on vielä sellainenkin mahdollisuus, että paljastuu, että SBA on ollut syyntakeeton, jos hänelle on annettu jotain huumeita tai hormoneita ennen tuota tekoa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Mielenkiintoista, Uuge nostaa esille rasismikortin omassa jutussaan: Summa summarum | Snickers ®. Mitä tämä sitten käytännössä tulee tarkoittamaan? Tuomaristo ei ollut ottanut kantaa tähän asiaan pelintuoksinnassa? Ei ole tainnut tulla kaikki asiat julkisuuteen. Nyt eletään mielenkiintoisia aikoja SM-liigan historiassa.
 
Viimeksi muokattu:

Center

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara ja Liverpool
On vissiin nähnyt aiemminkin..

Jos tässä nyt vähän saivartelunomaisesti toteaa, niin varmasti on nähnyt videon aikaisemmin yleisömölyineen, juu. Mutta olen lähes varma että version jossa ääniä on käsitelty (siis "putsattu yleisökohinaa), ovat nähneet vasta kun ovat sen medialta saaneet. Tai siis vasta kun mediassa ovat nähneet ja kuulleet.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Poliisin, HS:n, IS:n sivut ainakin jo alhaalla. Yritetään estää kurinpidon yhteys tärkeään todistusaineistoon? Salaliittoteoriat jyllää jo.

Vielä kun joku kaataisi urheilulehden sivut vaikka pysyvästi, niin menisi Sihvoselta ja Seppäseltä foorumi alta. Nuo kaksikon jutut alkavat olla niin väsyneitä.
 

scholl

Jäsen
Mikä muuten Snickersin rooli tässä on? Eikö heillä ole se sekopääosasto Nutcase, jossa ihmisten hakkaamisesta maksetaan? Kuuluuko SBA heihin?
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Mielenkiintoista, Uuge nostaa esille rasismikortin omassa jutussaan: Summa summarum | Snickers ®. Mitä tämä sitten käytännössä tulee tarkoittamaan? Tuomaristo ei ollut ottanut kantaa tähän asiaan pelintuoksinnassa? Ei ole tainnut tulla kaikki asiat julkisuuteen. Nyt eletään mielenkiintoisia aikoja SM-liigan historiassa.

Aika vähän tuolla kentällä oli sellaisia pelaajia, joille voisi kuvitella rasistisia kommentteja heitetyn.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Aika vähän tuolla kentällä oli sellaisia pelaajia, joille voisi kuvitella rasistisia kommentteja heitetyn.
Ainakin yksi, joka näistä on muistaakseni aiempina vuosinaan kertonut. Ei toki tarkemmin yksilöiden. SBA oli jossakin vaiheessa näistä melko vaivaantunut Blues-aikanaan.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Ainakin yksi, joka näistä on muistaakseni aiempina vuosinaan kertonut. Ei toki tarkemmin yksilöiden. SBA oli jossakin vaiheessa näistä melko vaivaantunut Blues-aikanaan.

Tarkoitinkin sitä, että en äkkiä SBA:n lisäksi keksi ketään muuta. Jos jollekin suomenruotsalaiselle huudetaan hurria, niin en laske sitä rasistiseksi ja niin ei varmasti tee pelaaja itsekään.

Tuosta uutisestahan voi päätellä foliohatun päähän laitettuaan, että Ville on Semirille jotain huutanut jossain vaiheessa ja kosto tuli. Mutta en jaksa näin päätellä, koska mitään ei tuon pohjaksi ole. Vain joku karkkisivuston heitto, jonka totuuspohja lienee lähellä nollaa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kovasti tosiaan liikkuu huhua että Valtonen saanut fudua. Olisiko näillä pikafuduilla yritys pelastaa Lämsän nahka/lieventää tuomiota? Varsinkin jos/kun toiminta on näin nopeaa ja kurinpitopäätös julkaistaan vasta klo 18:00.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Löytyisiköhän vielä joku, joka haluaisi työntää lusikkansa soppaan ja olla mukana päättämässä tuomiota. Tuossakin Iltapulun jutussa selvästi eniten toimittajaa tuntui kiinnostavan se, vaikuttaako tämä heidän materiaalinsa tuomioon. Vieläköhän tästä maasta löytyisi joku jääkiekon parissa joskus työskennellyt tai muutoin julkinen henkilö, joka haluaisi opastaa kurinpitäjiä ?

Jatkoajassa on ihan OK, että täällä heitellään arvioita tuomioista ja perustellaan omien näkemysten mukaan kovia tai lieviä tuomioita. Tämä on täysin OK.

Sitten on olemassa nämä kaikkitietävät kiekkojumalat, joista Kale on pahin esimerkki. Ilmeisesti Kalelle oikeudenmukaisuus ja oikeudellinen ajattelu ei ole ihan tuttua tai sitten mies kuvittelee asioiden menevän oikein vain silloin kun hän päättää. On täysin käsittämätöntä kuinka tuollaiset kiekkovaikuttajat eivät tunnu luottavan omaan kurinpitoelimeensä vaan katsovat tarpeeksi ohjeistaa kurinpitäjiä ennen päätöstä.

Venäjä sai eurooppalaisten valtioiden tapaamisessa helvetisti lokaa niskaansa siitä, että siellä tuomioistuimet eivät ole riippumattomia vaan niitä ohjaillaan. Kale takuulla politiikkona yhtyisi näihin moitteisiin, sitten vaan toinen takki päälle ja itse ohjailemaan kurinpitäjiä. Ei jumalauta, kyllä meillä on suuria ajattelijoita kiekkojohtajina.

Hyvä Bozik ! Pelkkää asiaa :-)
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Jos jollekin suomenruotsalaiselle huudetaan hurria, niin en laske sitä rasistiseksi ja niin ei varmasti tee pelaaja itsekään.
Kyllä ruotsinkielisen alueen pelaajat ovat siitä älähtäneet. Dumarikursseilla ja leireillä näistä keskusteltiin ja ohjeeksi annettiin:

Ryssä = rasismia --> OR
Hurri = Ei rasismia (perusteltiin stadin slangilla.) --> ei mitään.

Onko tuo nyt sitten oikein, onkin ihan eri asia...
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Poliisin, HS:n, IS:n sivut ainakin jo alhaalla. Yritetään estää kurinpidon yhteys tärkeään todistusaineistoon? Salaliittoteoriat jyllää jo.

Tuus psychodad itte selvittään...

Mielenkiinnolla odotellaan kurinpidollisia ratkaisuja. Jos jotain saa arvailla niin Ben-Amor saa 10-15 peliä, Tomek Valtonen 10 peliä ja Jokerien toimesta potkut. Lisäksi Jokerit saa tuntuvat sakot ja HIFK pienemmät sakot. Salmi saa pari peliä huilia ja Melart, Liivik ja Ruutu yhdet pelit.

Jotain tuollaista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös