Lämäri, Tallukka, Raute ja tapahtumien tarjoilu varmaan ok. Mutta sitten chl, Tallinnan reissut ja Lahen keskustan ravintolat. Onko niistä saatu vaan tappioita? Ja sitten tietenkin tuli vielä korona.
Ensimmäisen Tallinnan reissun jälkeen puhuttiin että tehtiin sopimus seuraavillekkin vuosille, mutta tuo taisi umpeutua edellisen matsin jälkeen. Toisaalta korona oli tammikuussa vain joku flunssa jossain Kiinan perukoilla johon on kuollut kymmenkunta ihmistä, joten olisiko tehty uusi sopimus ja nyt on ikään kuin pakko järjestää tuo tapahtuma.Kyllähän esimerkiksi Tallinnasta on jotain pakko ollut jäädä viivan alle kun taas ollaan järjestämässä, tosin olisiko tuokin kannattanut nyt jättää ainakin kaudeksi väliin kun koronan riskit on maaliskuusta asti ollut tiedossa. Sehän tuossa että vaikka jostain asioista jäisi plussalle niin olisiko samoilla resursseilla sitten saatu kotihallissa jotain järjestettyä, olettaisin ainakin että tuommoinen ulkomailla tapahtuva juttu sitoo henkilökuntaa aika paljon.
Ensimmäisen Tallinnan reissun jälkeen puhuttiin että tehtiin sopimus seuraavillekkin vuosille, mutta tuo taisi umpeutua edellisen matsin jälkeen. Toisaalta korona oli tammikuussa vain joku flunssa jossain Kiinan perukoilla johon on kuollut kymmenkunta ihmistä, joten olisiko tehty uusi sopimus ja nyt on ikään kuin pakko järjestää tuo tapahtuma.
Se kanssa mietityttää missä kannukset tähän "rautainen ammattilainen" titteliin on luotu, yläastekaveri joka oli hyvä kotitaloustunnilla voisi esim. olla mahdollista, tuskin kuitenkaan minkään suuren ravintolaketjun johtotehtävissä ollut.Olen nyt kolmesti kysynyt Pöyhösen perään, että mikä tekee kaverista ”rautaisen ammattilaisen” omalla alallaan johon luotetaan kuin vuoreen? Näin ulospäin vaikuttaa tuiki tavalliselta pyrkyriltä, joka on ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Onko tuossa takana vielä jotain ”Nupen kaveri samalta yläasteelta ja päätyi kokkikouluun kun ei pelitaidot riittäneet kiekkoon” -syndroomaa? Kysyn kun en tiedä ja seura on ollut hyvin sisäänpäin lämpiävä koko 2010-luvun.
... varmistetaan vielä, että tarkoitit varmaankin Takkulaa, eikä Tallukkaa? (alleviivaus minun laittama)Lämäri, Tallukka, Raute ja tapahtumien tarjoilu varmaan ok. Mutta sitten chl, Tallinnan reissut ja Lahen keskustan ravintolat. Onko niistä saatu vaan tappioita? Ja sitten tietenkin tuli vielä korona.
Eikös Pöyhönen vastannut taloudesta ja ravintoloista. Molemmat täysin sekaisin. Ei näillä näytöillä voi edes olla ikinä mikään vaihtoehto. Outoa jos saa organisaatiossa jatkaa.
En nyt oikein tiedä mitä tästä sanoa. Tappiota tekevä ravintolanpyörittäjä jääkiekkojoukkueen operatiiviseksi johtajaksi. Ja tämä on Lahessa eteenpäin menoa.
Taitaa Pelicans olla Pöyhöselle vaan hyvä keino päästä mukaan Lahden ravintolabisnekseen. Jääkiekko on jo tainut jäädä kakkossijalle.
Purilaisbaari kyllä tuhoon tuomittu oli koronaa tai ei, hampurilaistarjontaa yllin kyllin muutoinkin (ja puolet halvemmalla), tämmöiset ylikalliit hiiligrilli systeemit saattaa jossain hesassa ehkä toimia.Korona saanut joka raflan tappiolliseksi, siitä ei sovi Pöyhöstä syyttää.
Ravintoloiden ekat vuodet myös tappiollisia kun sielä on alkupanostukset alla.
Ravintolaa perustaessa kun ei 10,000e riitä alkuunkaan edes keittiön varustukseen, muistaakseni pelkkä hiiligrilli pyörii 4-10,000€ hujakoilla, riippuen laadusta.
Miinusmerkkinen tulos on hankintojen eli alkupanostuksen osalta täysin normaalia, ensimmäisenä vuotena tullut nykymaailmassa ennen näkemätön pandemia, ei ole normaalia ja kun päästiin näinkin pienellä tappiolla tästä, niin pitäisin sitä jo pienenä onnistumisena.
Mitä tulee Pöyhösen fokukselle ravintolabisnekseen, niin pitäisin heikkoutena jos ravintolapuolen pääjehun fokus olisi jossain muualla kuin sielä ravintolatoimessa...
Vai palkattiinko Pöyhönen viemään jääkiekkoa eteenpäin?
Purilaisbaari kyllä tuhoon tuomittu oli koronaa tai ei, hampurilaistarjontaa yllin kyllin muutoinkin (ja puolet halvemmalla), tämmöiset ylikalliit hiiligrilli systeemit saattaa jossain hesassa ehkä toimia.
Ohan se toki näin jälkikäteen helppoa todeta, ettei homma ollut ideoista se kestävin.Purilaisbaari kyllä tuhoon tuomittu oli koronaa tai ei, hampurilaistarjontaa yllin kyllin muutoinkin (ja puolet halvemmalla), tämmöiset ylikalliit hiiligrilli systeemit saattaa jossain hesassa ehkä toimia.
Onko nyt ollut niin että sunnuntai aukioloja ja muutenkin aukioloja olisi rajoitettu (enolevarmatästä).
Porvoossa SBJ on ihan kannattava laitos joten ihmettelen miten se ei Lahdessa kannattanut. Sijainnista tosin en tiedä jos se on vaikuttanut.Purilaisbaari kyllä tuhoon tuomittu oli koronaa tai ei, hampurilaistarjontaa yllin kyllin muutoinkin (ja puolet halvemmalla), tämmöiset ylikalliit hiiligrilli systeemit saattaa jossain hesassa ehkä toimia.
Kirjoitin huonosti. Tarkoitinkin että Pelicans ravintolat itse olisi päättänyt supistaa SBJ aukioloaikoja.Tällä hetkellä ravintoloita ei ole rajoitettu mitenkään. Take away tuotteiden suosio tosin on silminnähden nousussa.