Kumpi vai kampi? Head-to-head vertailut liigajoukkueista 2024–2025

  • 37 414
  • 220
Suosikkijoukkue
Pelicans
MIten muuten oli ennen viime kautta, veikkailtiinko Pelicansia silloinkaan hopeasta huolimatta ihan terävimpään kärkeen?

Nyt varmaan ne suurimmat kysymysmerkit on kuitenkin valmennuksessa ja maalivahdeissa, sen vuoksi Pelicans ainakin tässä vertailumallissa jää kärjestä ja häviää muutamalle tasaväkisillekin. Vuosi sitten valkkuna oli kuitenkin sama jätkä, joka oli vienyt joukkueen finaaleihin. Ja maalille hommattuna maajoukkuetason molari. Nyt on vähän kevyempien näyttöjen kaverit noilla tonteilla.

Mutta ei tätä rankingia kannata mitenkään vakavasti ottaa. Ei mulla ole mitään tietoa, että voiko tällainen pelaaja vs pelaaja -vertailu edes oikeasti ennustaa voimasuhteita mitenkään. Enemmän tämä nyt on silkkaa viihdettä ja peliä: kokeilu siitä, että voiko joukkueita ylipäätään vertailla näin.

Oma veikkaukseni runkosarjan loppujärjestyksestä poikkeaisi varmaan ihan merkittävästi tuosta rankingista, mitä tällä systeemillä nyt tulee.
Oli Pelicans arvioissa siellä top4 tuntumassa. Valmennus ja maalivahdit ovat ihan aiheesta kysymysmerkki.

Lukolla ja HIFK:lla maalivahtiosastot ovat nähdäkseni yhtä suuri kysymysmerkki ja molempien päävalmentajat ovat epäonnistuneet edellisillä kausilla. Yli-Junnilalla tätä epäonnistumista ei luonnolisesti ole alla, kun ensimmäinen kausi päävalmentajana. Kaksi kautta kuitenkin Pelicansin valmennusryhmässä mukana ja molemmilla kerroilla finaaliin. Mahdoton toki arvioida Yli-Junnilan kädenjäljen suuruutta tuossa, pidettävissä olleet kärkipelaajat laittoivat kuitenkin nimensä jatkosopimuksiin.

Pelicansin terävimmän kärjen arvioin muutamia edelle arvioituja joukkueita varmemmaksi ja paremmaksi.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Puolustajat:
Luke Martin
vs Daniel Gazda
Petteri Lindbohm vs Niklas Friman
Ronald Knot vs Toni Utunen
Tony Sund vs Arttu Pelli
Ilari Melart vs Otto Latvala
Oskari Manninen vs Jarkko Parikka
Aron Kiviharju
vs Sebastian Soini
Muut: Ilves

Ilves on ennen liigan alkua kaupannut jonnekin Kookoon entisen varakapteenin Juho Rautasen? Eiköhän tämä kuitenkin ole pakkiseitsikossa.

Soini on toki kovan luokan lupaus ja oli liekeissä viime kauden harjoituspeleissä juuri HIFK:ta vastaan, mutta toistaiseksi kuuluu kuitenkin haastajaosastoon.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ilves on ennen liigan alkua kaupannut jonnekin Kookoon entisen varakapteenin Juho Rautasen? Eiköhän tämä kuitenkin ole pakkiseitsikossa.

Muut-osasto menee Ilvekselle Juho Rautasen ansiosta. Rautanen on ollut parhaimmillaan ihan kohtalainen liigatason peruspakki vakiokokoonpanoon. Viime kausi oli kuitenkin vaikea KooKoossa, josta siirtyi sitten Ilvekseen varamieheksi. Kaikilla joukkueilla ei löydy kuitenkaan tällaista pelaajaa kuutos- tai edes seiskapakiksi. HIFK:llä on reservissä rotaatiomiehenä jatkava Einari Luhanka sekä lupaavahkot 18-vuotiaat Niklas Nykyri ja Bruno Jalasti.
 

kokemus_puhuu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät / Hokki / Florida
Ilves vs KalPa

Keskushyökkääjät:

Matias Mäntykivi
vs Jaakko Rissanen
Adam Najman vs Patrick Curry
Joonas Nättinen vs Benjamin Korhonen
Erik Borg vs Jaakko Lanta
Muut: KalPa (Bau vs Kombe)

Mäntykivi pelasi viime kaudella 65 ottelua pistein 19+29, kun taas Rissanen 60 ottelua pistein 11+32. Mäntykiven aloitus prosentti oli karmiva 36,3 kun taas Rissasella se oli 55,3. Molemmat pelaavat joukkueidensa alivoimaa sekä ylivoimaa. Laitoin tästä parista Mäntykiven voittajaksi, koska hänellä on potentiaalia parantaa pisteitään ja etenkin aloituksia, kun Rissanen puolestaan tulee olemaan luotettava ~40 pisteen tekijä.

Toisessa parissa kohtasivat joukkueiden uudet ulkomaalais hankinnat. Tampereelle Tsekeistä saapuva 23-vuotias Najman pelasi menneellä kaudella 58 ottelua pistein 13+38. 28-vuotias Yhdysvaltalainen Curry puolestaan saapui Kuopioon ECHL:stä, jossa hän pelasi 72 ottelua pistein 39+48. Hän on pelannut urallaan myös 117 AHL ottelua pistein 9+9. Curry voi osoittautua kovaksikin hankinnaksi, sillä hän on näyttänyt osaavansa tehdä pisteitä. Jotain se hänestä, kuitenkin kertoo ettei saanut parhaassa peli-iässä jatkoa AHL:ään viime kaudeksi ja joutui pelaamaan ECHL:ssä. Laitoin tästä parista Najmanin voittajaksi, sillä häneltä löytyy näyttöjä Euroopan kentiltä.

33-vuotiaalla Nättisellä on alla kaksi vajaata kautta SHL:ssä, joiden aikana hän on päässyt pelaamaan vain 57 ottelua, tehopistein 5+11. Nättinen on tehnyt viimeksi yli 30 pistettä kaudella 17-18 edustaen JYP:iä. 23-vuotias Korhonen puolestaan aloittaa viidennen täyden kautensa kasvattaja seurassaan. Viime kaudella hän pelasi 71 ottelua pistein 11+21. Korhonen pelasi joukkueen hyökkääjistä myös eniten alivoimaa sekä myös paljon ylivoimaa.
Pisteissä Korhonen tulee viemään Nättisen tulevalla kaudella lähestyen mahdollisesti jopa 40:tä pistettä. Molemmat tulevat pelaamaa alivoimaa, eikä Korhonen häviä Nättiselle siinäkään, joten parista voittajaksi valikoitui Korhonen.

Joukkueiden nelossenttereinä toimivat 96-syntyneet ruotsalainen Erik Borg, joka saapuu Ilvekseen SHL:stä sekä kolmannen kauden KalPassa aloittava Jaakko Lantta. Borg pelasi viime kaudella tilastoin (52: 8+3 (+1)) ja Lantta puolestaan (71: 5+12 (-1)). Lantta pelasi KalPassa viime kaudella heti Korhosen jälkeen toiseksi eniten alivoimaa hyökkääjistä ja tulee sitä varmasti pelaamaan myös tulevalla kaudella. Myös Borg pelasi alivoimaa Frölundassa, mutta huomattavasti vähemmän. Arvioin tämän parin tasan, sillä odotan heiltä hyvin samantyyppistä kautta.

Keskushyökkääjät menevät Ilvekselle.

Laitahyökkääjät:
Eemeli Suomi vs Juuso Mäenpää
Jens Lööke vs Matyas Kantner
Simon Stransky vs Kasper Simontaival
Kalle Väisänen vs Veeti Miettinen
Ville Meskanen vs Aleksi Klemetti
Samuli Ratinen vs Konsta Kapanen
Kasper Björkqvist vs Andreas Okany
Juuso Könönen vs Tuomas Kiiskinen
Muut: KalPa (Kos, Heikkinen, Laurell vs Ring, Pulkkanen, Saarelainen, Vallius)

Suomi jatkaa edelleen uraansa Ilveksessä, jossa hänellä starttaa jo kymmenes kausi. Hän on viimeisen seitsemän kauden aikana rikkonut 40 pistettä ja viime kaudella hän teki yhden kauden piste ennätyksensä (23+39=62) 63 otteluun. Mäenpää puolestaan aloittaa neljännen kautensa KalPan edustuksessa ja viime kaudella hän nosti tasoaan tekemällä 72 otteluun (14+49=63) tehopistettä. Suomi on siis vakiinnuttanut tasonsa Liigan aivan huipulle, mutta viime kaudella kaksikko oli erittäin tasaisia. Harkitsin Suomen valintaa, mutta lopulta päädyin arvioimaan parin viime kauden otannalla ja tällöin pari menee tasan.

Toinen pari oli Lööke vs Kantner. Joukkueidensa kärki pelaajia, joilta odotetaan tehopisteitä. Lööke saapuu Tampereelle Vaasasta, jossa hän vietti viimeiset kaksi kautta pelaten yhteensä 81 ottelua, pistein (29+36=65). Kantner puolestaan saapui kesken toissa kauden KalPaan ja on kerennyt pelaamaan yhteensä 97 ottelua pistein (30+34=64). Hyvin tasainen pari ja tuomitsin tämänkin tasan.

Toisen kauden Ilveksessä aloittava Simon Stransky sai vastaansa 22-vuotiaan Kasper Simontaipaleen. Stransky vietti viime kauden pääosin Ilveksen kolmoskentässä saaden pelattua (~16 min/o). Pisteitä 61 otteluun kertyi 37 (13+24). Simontaival aloittaa puolestaan neljännen perättäisen vuotensa KalPan paidassa ja viime kaudella hän pelasi (~15 min/o). Pisteitä 69 otteluun hän summasi 41 (19+22). Kolmas perättäinen tasainen kaksikko, joilta molemmilta voidaan odottaa tulevalla kaudella vieläkin parempaa.

Neljäntenä parina oli kahden NHL:ään varatun nuoren kaksintaistelu, jossa kohtasivat TPS:stä Ilvekseen siirtynyt Kalle Väisänen (lainalla Rangersista) sekä Pohjois-Amerikasta takaisin Suomeen palaava Veeti Miettinen. Viime kaudella Väisänen pelasi 67 ottelua pistein 10+8. Miettinen puolestaan pelasi NCAA:ssa 37 ottelua pistein 20+15. Voiton parista vei Väisänen, jolla uskon olevan potentiaalia nostaa tasoaan korkeammalle kuin Miettisellä.

Meskanen pelasi viime kaudella 44 ottelua, tehopistein (6+14=20). Klemetti puolestaan summasi 73 otteluun pisteet (15+18=33). Molemmat pelaavat joukkueidensa ylivoimaa, mutta ei alivoimaa. Uskon Klemetin jälleen tapansa mukaisesti tekemään sen ~30 pistettä. Meskasella puolestaan kaiken osuessaan kohdalleen kauden päättyessä voi olla kasassa +40 pistettä.

Ratinen pelasi viime kaudella melko maltillisella peliajalla (~13 min/o) summaten 42 pelaamassaan ottelussa yhteensä 17 tehopistettä (3+14). Kapanen puolestaan pelasi 34 ottelua, joissa hän summasi pisteet (2+4). Kumpikaan ei pelannut erikoistilanteissa. Parista voittajaksi kokeneempi Ratinen.
Björkqvist saapui Ilvekseen Kärpistä, jossa hän pelasi viime kaudella 58 ottelua pistein 7+9. Okany puolestaan pelasi KalPan riveissä 67 ottelua pistein 14+11. Molemmat pelasivat joukkueidensa alivoimaa ja Björkqvist myös kakkos ylivoimaa. Jälleen kerran yksi tasainen pari, jotka ovat pelaaja tyypiltään, kuitenkin hieman erilaisia.

Viimeisessä vertailu parissa kohtasivat joukkuetoverit vielä toissa kaudelta. Könönen saapui Ilvekseen viime kaudeksi juurikin KalPasta ja sai debyytti kaudellaan pelata 47 ottelua pistein 4+8. Kiiskinen puolestaan kantaa KalPan kapteenin roolia ja pelasi loukkaantumisen takia, vain 29 ottelua pistein 5+6. Kiiskisen panos KalPalle johtajan roolissa on niin iso, että pari kallistuu hänelle.

Laitahyökkääjät kokonaisuudessaan voittaa Ilves, erittäin pienin marginaalein.

Puolustajat:
Niklas Friman vs Jesper Mattila
Daniel Gazda vs Oliver Larsen
Toni Utunen
vs Lasse Lappalainen
Arttu Pelli vs Filip Westerlund
Jarkko Parikka vs Lukas Kanak
Otto Latvala vs Aleksi Elorinne
Juho Rautanen vs Ville Ruotsalainen
Muut: Tasan (Soini, Niskanen, Seppänen, Joutsi vs Räsänen, Mononen)

Ilveksen kapteenina toimiva Friman pelasi menneellä kaudella 57 ottelua tilastoin (2+9 (+9)). Mattila puolestaan pelasi 71 ottelua tilastoin (7+13 (+13)). Molemmat ovat joukkueillensa tärkeitä pelaajia myös alivoimalla. Mattilalla on suurempi potentiaali tehoiluun, mutta laitoin tämän parin tasan.

Ilveksen uusi hankinta Daniel Gazda saapuu Tampereelle Kometa Brno:n riveistä. Siellä hän kirjasi 58 otteluun (18+13=31) tehopistettä ja plusmiinus tilasto oli (+12). Vastaansa hän saa Mikkelistä Kuopioon siirtyvän Oliver Larsenin, joka pelasi 65 ottelua tilastoin (7+25 (+5)). Larsen näytti viime kaudella olevansa hyvä pisteisiin kykenevä puolustaja. Gazda kävi kaudella 21/22 pelaamassa Ilveksessä 16 ottelua pistein 1+1. Viime kausi oli Gazdalle ensimmäinen kausi Tsekin ykkösliigassa, vaikka hän on jo 27-vuotias. Näin nostan Larsenin parista voittajaksi näyttöjen ansiosta.

Niemelän tuliaisia Ilvekseen on Toni Utunen, joka minun vertailussa saa vastaansa KalPan 35-vuotiaan Lasse Lappalaisen. Utunen summasi viime kaudella 73 otteluun pisteet (8+16) ja plusmiinus tilasto oli (+14). Lappalainen puolestaan pelasi 65 ottelua ja summasi pisteet (2+20) sekä plusmiinus tilasto oli (-13). Voiton parista melko selvästikin vie Utunen, joka on erittäin varma omaan päähän, mutta kykenee tekemään myös pisteitä.

Pelli aloittaa toisen kautensa Ilveksessä. Viime kaudella hän pelasi 57 ottelua, joissa summasi pisteet 6+15 ja plusmiinus tilasto oli +23. Vastaan häntä asettuu Filip Westerlund, joka pelasi 72 ottelua pistein 10+9 ja plusmiinus tilasto oli +10. Pellin vastuu kiekkollisessa roolissa jäi oletettua pienemmäksi, joten se näkyy hieman pisteissä. Voiton parista vie Pelli, sillä hän on usean kauden ajan näyttänyt olevan erittäin luotettava puolustaja Liigaan.
Parikka aloittaa jo kymmenennen kauden Ilves paidassa. Viime kaudella hän pelasi 63 ottelua pistein 2+8 ja plusmiinustilasto oli +2. Vastaansa hän sai KalPan uuden Tsekki vahvistuksen Lukas Kanakin, joka pelasi menneellä kaudella Tsekeissä 48 ottelua pistein 1+6 ja plusmiinus tilasto oli +3. Tulevat olemaan kauden mittaan melko tasainen pari, mutta näyttöjä Parikalla on jo niin monelta vuodelta, että laitoin hänet voittajaksi.

Joukkueiden peruspuolustajien paikkoja kantaa Ilveksessä Otto Latvala sekä KalPassa Aleksi Elorinne. Latvala pelasi menneellä kaudella 63 ottelua tilastoin (2+13 (+3)) ja Elorinne puolestaan 68 ottelua tilastoin (4+7 (-7)). Latvala on vajaat 10 vuotta nuorempi versio Elorinteestä, joten voitto hänelle.

Seiskapakkeina toimivat Juho Rautanen ja Ville Ruotsalainen. Rautasella on enemmän kokemusta ja kykyä paikata loukkaantumisia, joten voitto hänelle.

Puolustus menee Ilvekselle. Isoin kysymysmerkki on se, kuka ottaa puolustuksen kiekollisen johtajan paikan.


Maalivahdit:
Jakub Malek
vs Stefanos Lekkas
Dominik Pavlat vs Juha Jatkola

Maalinsuulle joukkueilla löytyy molemmilla kaksi melko tasavahvaa vaihtoehtoa. Malek torjui viime kaudella keikkoja kiinni 30 ottelussa tilastoin (91,40 / 2,27). Lekkas puolestaan torjui 40 ottelua tilastoin (90,30 / 2,08). Toiset vaihtoehdot ovat Tsekeistä Ilvekseen siirtynyt Dominik Pavlat sekä kolmannen kauden KalPassa aloittava 02-syntynyt Juha Jatkola. Pavlat torjui viime kaudella 29 ottelua tilastoin (92,80 / 2,15) ja Jatkola puolestaan 34 ottelua tilastoin (87,50 / 2,69). Jatkolalle viime kausi oli haastava huikean läpimurto kautensa jälkeen ja jää nähtäväksi, kuinka hän tällä kaudella suorittaa.
Maalivahdit menevät myös Ilvekselle.


Valmennus:
Ilves
vs KalPa

Tommi Niemelä saapui Lahdesta Ilvekseen ja nyt saamme nähdä pystyykö hän nostamaan Ilveksen takaisin mestariksi 40-vuoden odotuksen jälkeen. Niemelä on valmentanut Pelicansin kaksi vuotta putkeen finaaleihin, mutta nyt hänellä on edessään paineellisempi paikka, jossa menestystä odotetaan vielä suuremmin. KalPa puolestaan lähtee kauteen hienon ensimmäisen kauden valmentaneen Petri Karjalaisen johdolla. Jos KalPa jatkaa siitä, mihin viime kaudella jäi tulee Karjalaisen osakkeet nousemaan entisestään. Pidän Niemelää silti vielä sen verran edellä, että voitto hänelle ja Ilvekselle.


Yhteenveto:
Ilves
tulee siis sijoittumaan minun arvioissa KalPan edelle. Vaikka Ilves voittaakin minun arvioissani jokaisen osa-alueen ei ero tule kauden edetessä, kuitenkaan olemaan todellakaan suuri.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mä lähden Ilveksen vertailussa hakemaan sijoitusta sille suoraan top-neljästä. Joten ensimmäisenä vertailuparina...

Ilves vs Lukko

Keskushyökkääjät:
Matias Mäntykivi
vs Patrick Khodorenko
Adam Najman vs Jami Krannila
Joonas Nättinen vs Pathrik Westerholm
Erik Borg vs Harri Kainulainen

Sentterit ennakolta selvästi Ilvekselle. Toki tässä on muuttujia paljon: uskon että Khodorenko on ykkössentteritasoa, mutta voi olla vielä parempikin. Najman voi puolestaan flopata, Nättinen olla koko kauden klesana ja Borg osoittautua turistiksi. Mutta odotusarvoiltaan melkein kaikki parit menevät Ilvekselle.

Laitahyökkääjät:
Eemeli Suomi
vs Sebastian Repo
Jens Lööke vs Karson Kuhlman
Simon Stransky vs Steven Jandric
Ville Meskanen vs Antoine Morand
Kasper Björkqvist vs Ponthus Westerholm
Kalle Väisänen vs Antti Saarela
Samuli Ratinen vs Linus Nyman
Juuso Könönen vs Henri Ikonen
Muut: Lukko

Kaikki erot hyvin pieniä. Esimerkiksi Suomi vs Repo -kaksikon ajattelin ensin laittaa tasan, mutta kyllä minä kuitenkin noista kahdesta itse niukalla erolla Suomen ottaisin, jos vain toisen saisi valita. Kokonaisuutena Lukko on materiaaliltaan hiukan leveämpi, mutta ei mitenkään isoa eroa tosiaan.

Puolustajat:
Daniel Gazda vs Jakob Stenqvist
Niklas Friman vs Kim Nousiainen
Toni Utunen vs Alex Peters
Arttu Pelli
vs Nuutti Viitasalo
Otto Latvala vs Niclas Almari
Jarkko Parikka vs Anton Olsson
Juho Rautanen vs Kalle Ervasti
muut: tasan

Friman vs Nousiainen on vähän huono pari, koska kyseessä on aivan täysin eri vahvuuksien pelaajat, mutta kärkipakkeja joukkueessaan joka tapauksessa molemmat ja heidät voisi arvostaa samalle tasolle. Missään näissäkään vertailuparissa ei ole kovin suuria eroja. Kokonaisuus menee Ilvekselle.

Maalivahdit:
Jakub Malek
vs John Lethemon
Dominik Pavlat vs Daniel Lebedeff

Selvä voitto Ilvekselle.

Valmennus:
Ilves
vs Lukko

Selvä voitto Ilvekselle.

Yhteenveto:

Kenttäpelaajissa Lukko on hyvin lähellä Ilveksen tasoa. Se ei kuitenkaan riitä, sillä Ilves vie maalivahdit selvästi ja valmennuksen vielä selvemmin. Lukko jää tässä rankingissa Ilveksen taakse.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Seuraavaksi vuorossa petoeläinten taistelu:

Ilves vs Kärpät

Keskushyökkääjät:

Matias Mäntykivi vs Michal Kovarcik
Adam Najman vs Josh Melnick
Joonas Nättinen vs Patrik Virta
Erik Borg vs Maxim Korpimäki
Muut: tasan

Tällä hetkellä niukasti Ilvekselle. Varsinkin kun veikkaan, että Mäntykivi on hieman Kovarcikia parempi ja Najman Melnickiä - molemmat tosin niin niukalla arvelulla, että en edes lihavoinut. Tosin: Kärppiin on ilmeisesti viikonlopun aikana tulossa sentteri, ei tarvitse olla edes mikään ykkös-kakkosketjun mies, niin tämä osio kääntyy jo puolestaan oululaisille.

Laitahyökkääjät:
Eemeli Suomi vs Teemu Turunen
Jens Lööke vs Reid Gardiner
Simon Stransky vs Ben Tardif
Ville Meskanen vs Aleksi Antti-Roiko
Kasper Björkqvist vs Marko Anttila
Juuso Könönen
vs Julius Hermonen
Kalle Väisänen vs Olli Nikupeteri
Samuli Ratinen vs Ville Heikkala
muut: Kärpät

Kärpillä on parempia "ykkösketjun hyökkääjiä" ja Anttilan myötä varmaankin myös sarjan paras nelosketjulainen. Toisaalta taas Ilveksellä on enemmän ja parempia vaihtoehtoja kakkos-kolmosketjuihin. Kokonaisuutena julistaisin tämän tasapeliksi.

Puolustajat:
Niklas Friman vs Atte Ohtamaa
Daniel Gazda vs Miika Koivisto
Arttu Pelli vs Victor Berglund
Toni Utunen vs Tommi Kivistö
Otto Latvala vs Martin Jandus
Jarkko Parikka vs Arttu Paaso
Juho Rautanen vs Joel Olkkonen
muut: Kärpät

Viiden ekan pakin osalta menee ihan tasan, mutta Ilveksellä on niiden lisäksi Parikka ja vaihtoehtona vielä Rautanenkin, jotka kumpikin voittavat selvästi vastaparinsa Kärpissä. Niukka etu leveyden johdosta Ilvekselle.

Maalivahdit:
Jakub Malek
vs Niclas Westerholm
Dominik Pavlat vs Tomi Karhunen

Kummassakaan parissa ero ei ole mitenkään massiivinen, mutta kuitenkin sen verran selvä, että ainakaan minun tarvitse raapia päätäni kummankaan valinnan kohdalla. Maalivahdeissa Ilves vie siis voiton.

Valmennus:
Ilves
vs Kärpät

Selvä voitto Ilvekselle.

Yhteenveto:

Kärpillä saattaa olla vähän terävämpi kärki, mutta Ilveksen joukkue vaikuttaa monipuolisemmalta ja laajemmalta. Valmennuksessa on niin iso ero näillä näytöillä, että tämä pari ei käänny pohjoiseen, vaikka Kärppiin vielä kanukkisentteri sekä Kemppainen tulisikin. Ilves on ennakkotasoltaan Kärppiä kovempi.
 

Maustemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Seuraavaksi vuorossa petoeläinten taistelu:

Ilves vs Kärpät

Keskushyökkääjät:

Matias Mäntykivi vs Michal Kovarcik
Adam Najman vs Josh Melnick
Joonas Nättinen vs Patrik Virta
Erik Borg vs Maxim Korpimäki
Muut: tasan

Tällä hetkellä niukasti Ilvekselle. Varsinkin kun veikkaan, että Mäntykivi on hieman Kovarcikia parempi ja Najman Melnickiä - molemmat tosin niin niukalla arvelulla, että en edes lihavoinut. Tosin: Kärppiin on ilmeisesti viikonlopun aikana tulossa sentteri, ei tarvitse olla edes mikään ykkös-kakkosketjun mies, niin tämä osio kääntyy jo puolestaan oululaisille.

Laitahyökkääjät:
Eemeli Suomi vs Teemu Turunen
Jens Lööke vs Reid Gardiner
Simon Stransky vs Ben Tardif
Ville Meskanen vs Aleksi Antti-Roiko
Kasper Björkqvist vs Marko Anttila
Juuso Könönen
vs Julius Hermonen
Kalle Väisänen vs Olli Nikupeteri
Samuli Ratinen vs Ville Heikkala
muut: Kärpät

Kärpillä on parempia "ykkösketjun hyökkääjiä" ja Anttilan myötä varmaankin myös sarjan paras nelosketjulainen. Toisaalta taas Ilveksellä on enemmän ja parempia vaihtoehtoja kakkos-kolmosketjuihin. Kokonaisuutena julistaisin tämän tasapeliksi.

Puolustajat:
Niklas Friman vs Atte Ohtamaa
Daniel Gazda vs Miika Koivisto
Arttu Pelli vs Victor Berglund
Toni Utunen vs Tommi Kivistö
Otto Latvala vs Martin Jandus
Jarkko Parikka vs Arttu Paaso
Juho Rautanen vs Joel Olkkonen
muut: Kärpät

Viiden ekan pakin osalta menee ihan tasan, mutta Ilveksellä on niiden lisäksi Parikka ja vaihtoehtona vielä Rautanenkin, jotka kumpikin voittavat selvästi vastaparinsa Kärpissä. Niukka etu leveyden johdosta Ilvekselle.

Maalivahdit:
Jakub Malek
vs Niclas Westerholm
Dominik Pavlat vs Tomi Karhunen

Kummassakaan parissa ero ei ole mitenkään massiivinen, mutta kuitenkin sen verran selvä, että ainakaan minun tarvitse raapia päätäni kummankaan valinnan kohdalla. Maalivahdeissa Ilves vie siis voiton.

Valmennus:
Ilves
vs Kärpät

Selvä voitto Ilvekselle.

Yhteenveto:

Kärpillä saattaa olla vähän terävämpi kärki, mutta Ilveksen joukkue vaikuttaa monipuolisemmalta ja laajemmalta. Valmennuksessa on niin iso ero näillä näytöillä, että tämä pari ei käänny pohjoiseen, vaikka Kärppiin vielä kanukkisentteri sekä Kemppainen tulisikin. Ilves on ennakkotasoltaan Kärppiä kovempi.
Hyvää pohdintaa. Muutamasta pelaajasta olen eri mieltä, mielestäni Nikupeteri menee Väisäsen edelle ja Pelli menee helposti Berglundin edelle. Kärppien laituriosasto täydentyy näköjään jollain parin metrin AHL-jyrällä, mikä mielestäni kokonaisuudessaan siivittää Kärppien laituriosaston Ilveksen edelle. Rankingissa nostaisin silti itsekin Ilveksen Kärppien yläpuolelle.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Finaali on siis tamperelaisten keskinäinen välienselvittely. Täpötäysi Nokia Areena kohisee, kun lauteille astuvat...

Ilves vs Tappara


Keskushyökkääjät:
Matias Mäntykivi
vs Aapeli Räsänen
Adam Najman vs Julius Mattila
Joonas Nättinen vs Oiva Keskinen
Erik Borg vs Otto Rauhala
Samu Bau vs Otto Somppi

Hankala vertailu, sillä Tappara ei ole selvästi pyrkinytkään kasaamaan perinteisiä ykkös- ja kakkosketjuja, vaan luottaa mestaruuksia tasatahdilla puksuttaneeseen nelivetoonsa. Lähdetään kuitenkin siitä, että hyvinkin mahdollista on, että sekä Mäntykivi että Najman tekevät kumpikin enemmän pisteitä kuin yksikään Tapparan senttereistä.

Mutta sitten taas kukaan tuskin kiistää sitä, etteikö Tapparalla olisi huikean tasainen ja laaja kalusto. Keskinen voi ihan hyvin nousta pelaamaan jopa kärkiroolissa, Somppi olisi melkein kaikissa joukkueissa kakkos-kolmossentteri ja Rauhalaa voinee kutsua Liigan parhaaksi nelossentteriksi. Lisäksi on vielä pätkäpestillä Aleksi Mustonenkin, jonka tosin laitan tässä vertailussa laiturin tontille.

Sanoisin, että tämä osasto menee aika lailla tasan. Yksittäiseen runkosarjaotteluun valitsisin Ilveksen kaluston. Sen sijaan pitkään runkosarjaan Tapparan.

Laitahyökkääjät:
Eemeli Suomi
vs Veli-Matti Savinainen
Jens Lööke vs Nick Halloran
Simon Stransky vs Petteri Puhakka
Ville Meskanen vs Kristian Tanus
Kasper Björkqvist vs Philip Granath
Juuso Könönen vs Aleksi Mustonen
Kalle Väisänen vs Emil Järventie
Samuli Ratinen vs Oskari Luoto
muut: tasan

Suomi vs Savinainen -vertailusta huomautan, että tämä vertailu koskee vain runkosarjaa. Finaaliväännöt ja mestaruusmaalit sitten asia erikseen. Suomi pelannee runkosarjassa enemmän ja tehokkaammin kuin uransa ehtoopuolella oleva ja itseään kenties tosipeleihin säästelevä Savinainen.

Tämän listan top-4 hyökkääjien osalta kokonaisuus menee kuitenkin aika lailla tasan: Lööke ja Halloran ovat molemmat 20 maalin miehiä, Stransky ja Puhakka 30+ pisteen pelaajia, Meskanen ja Tanus tavoittelevat rikkonaisten kausien jälkeen paluuta 35-40 pisteen kärkiketjujen pelaajiksi.

Granathilla on allaan vahva kausi ja nuoren kaverin käyrä sojottaa komeasti yläviistoon. Heikosti sujuneesta Kärpät-ajasta huolimatta pidän kuitenkin Björkqvistiä edelleen hyvänä liigapelaajana. Könönen ja Mustonen puolestaan kokeneempia pelaajia, joita voi sovitella vähän mihin tahansa ketjuun: Könönen tosin pelasi viime kaudella pienillä minuuteilla, kun taas Mustonen oli HPK:n kärkihyökkääjiä.

Ilves on kuitenkin tässä osiossa mielestäni hieman parempi. Pidän Kalle Väisästä potentiaalisempana onnistujana kuin Emil Järventietä ja/tai Benjamin Rautiaista. Lisäksi Ilveksellä on vielä heittää Ratinen kokeilemaan jopa ihan kärkikenttiin.

Puolustajat:
Niklas Friman vs Otto Leskinen
Daniel Gazda vs Daniel Brickley
Toni Utunen vs Olli Juolevi
Arttu Pelli
vs Aleksi Matinmikko
Otto Latvala vs Ruben Rafkin
Jarkko Parikka vs Joni Tuulola
Juho Rautanen vs Hugo Gallet
muut: Tappara

Vastakkain ovat sarjan parhaat ja laajimmat pakistot. Kolmen kärkipakin vertailussa Tappara vie voiton - mutta jokaisessa parissa vain niukalla erolla. Ja vertailu Gazda vs Brickley nyt on ihan puhdasta spekulaatiota näin etukäteen.

YV-tehopakeista Pellillä riittää näyttöjä Liigasta jo pitkältä ajalta. Matinmikko oli ihan ansaitusti mukana MM-leireillä, mutta hänellä on kuitenkin vasta yksi huippukausi Liigassa allaan. Latvala ja Parikka lienevät vertailuparejaan parempia puolustuspelissä, mutta Rafkinilla ja Tuulolalla on enemmän annettavaa esimerkiksi ylivoimalle.

Rautasella oli vaikea viime kausi, mutta on ollut muuten urallaan vähintän kohtalainen pakki pelaavaan kuusikkoon. Gallet sen sijaan oli KalPan vakiokokoonpanon pelaaja ja luotettava peruspakki. Tapparalla on jokerikorttina joukkueeseen tyrkyllä huippukauden OHL:ssä pelannut Arttu Kärki, joka lienee valmiimpi pelaaja Liigaan kuin Ilves-lupaus Sebastian Soini.

Puolustus menee mielestäni Tapparalle, mutta melkoisen niukalla erolla.

Maalivahdit:
Jakub Malek vs Juha Metsola
Dominik Pavlat
vs Paavo Kohonen

Tästä nelikosta ottaisin ykkösenä Metsolan. Mutta Malek ja Pavlat tulisivat melkein heti perässä, kun taas Kohonen katselee jossain kaukana näiden miesten takavaloja. Ilveksellä on kaksi hyvän ykkösvahtitason veskaria riveissään, eli se vie Metsolasta huolimatta voiton tässä osiossa.

Valmennus:
Ilves vs Tappara

Viime kaudella finaaleissa kohdanneiden valmentajien välille on vaikea tehdä eroa. Grönborgin Tappara oli toki voittaja tuossa parissa ja kun sama kööri jatkaa penkin takana, niin vaikea uskoa, että mikään menisi nytkään pieleen.

Toisaalta taas Tommi Niemelältä kuitenkin ns. pienempiin seuroihin laskettavan Pelicansin vieminen kaksi kertaa finaaleihin on tavallaan jopa vielä kovempi suoritus. Nyt on tietysti ihan uusi ympäristö ja uusi haaste - Ilveksessä valmentajilla ei ole yleensä ollut helppoa onnistua. Muu Ilveksen valmennusryhmä jatkaa kuitenkin riveissä ja tuo sikäli jatkuvuutta.

Tasan tämä on laitettava.

Yhteenveto:

Äärimmäisen tiukkaa, niin kuin kahden huippujoukkueen välillä kuuluukin tietysti olla. Ja kuten jo heti alussa totesin, nin myös varsin hankala pari verrattavaksi tällä formaatilla, sillä joukkueet on kasattu hyvin eri tavoin. Ilveksellä ns. perinteisempien roolitusten joukkue, kun taas Tapparalla todella tasavahva tiimi, ja maalivahdeissakin toisella selkeää selkeämpi ykkönen ja toisella taas kova kaksikko.

Mutta sehän olisi ihan antikliimaksien antikliimaksi ja nössöilyn nössöilyä, jos en nyt uskaltaisi jompaa kumpaa tästä kaksikosta nostaa toisen edellä, vaan päätyisin jakamaan ranking-listan ykkössijan. Täten olen siis pakotettu laittamaan ykkössijalle pitkälti vahvan maalivahtiduonsa ansiosta Ilveksen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ranking

1.
Ilves
2. Tappara
3. Kärpät
4. Lukko
5. KalPa
6. HIFK
7. Pelicans
8. TPS
9. JYP
10. Ässät
11. KooKoo
12. Sport
13. Kiekko-Espoo
14. SaiPa
15. HPK
16. Jukurit

Suurin piirtein tällaisilla odotuksilla ja voimasuhteilla oltaisiin siis tämän hetken tilanteessa lähdössä kauteen. Mutta vielähän tässä ehtii tapahtua paljon - ja kauden aikana sitä vasta kaikenlaista tuleekin tapahtumaan.

Eli muistutetaan vielä, että tämä ei ole mikään ennustus tai väite runkosarjan lopullisesta järjestyksestä. Sen sijaan toiminee esimerkiksi kauden alussa, jos joukkueiden voimasuhteita/odotustasoa haluaa miettiä vaikkapa pitkävetoon.

Jos jotain merkittäviä hankintoja vielä tulee tai haluatte muuten vaan nähtäville vertailun jostain parista, niin voin tehdä lisävertailuja. Pikku hiljaa alan kuitenkin keskittyä Mestis-pelaajiin tutustumiseen ja heidän arviointeihinsa.
 

Akephalos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Seuraavaksi vuorossa petoeläinten taistelu:

Ilves vs Kärpät

Keskushyökkääjät:

Matias Mäntykivi vs Michal Kovarcik
Adam Najman vs Josh Melnick
Joonas Nättinen vs Patrik Virta
Erik Borg vs Maxim Korpimäki
Muut: tasan

Tällä hetkellä niukasti Ilvekselle. Varsinkin kun veikkaan, että Mäntykivi on hieman Kovarcikia parempi ja Najman Melnickiä - molemmat tosin niin niukalla arvelulla, että en edes lihavoinut. Tosin: Kärppiin on ilmeisesti viikonlopun aikana tulossa sentteri, ei tarvitse olla edes mikään ykkös-kakkosketjun mies, niin tämä osio kääntyy jo puolestaan oululaisille.

Laitahyökkääjät:
Eemeli Suomi vs Teemu Turunen
Jens Lööke vs Reid Gardiner
Simon Stransky vs Ben Tardif
Ville Meskanen vs Aleksi Antti-Roiko
Kasper Björkqvist vs Marko Anttila
Juuso Könönen
vs Julius Hermonen
Kalle Väisänen vs Olli Nikupeteri
Samuli Ratinen vs Ville Heikkala
muut: Kärpät

Kärpillä on parempia "ykkösketjun hyökkääjiä" ja Anttilan myötä varmaankin myös sarjan paras nelosketjulainen. Toisaalta taas Ilveksellä on enemmän ja parempia vaihtoehtoja kakkos-kolmosketjuihin. Kokonaisuutena julistaisin tämän tasapeliksi.

Puolustajat:
Niklas Friman vs Atte Ohtamaa
Daniel Gazda vs Miika Koivisto
Arttu Pelli vs Victor Berglund
Toni Utunen vs Tommi Kivistö
Otto Latvala vs Martin Jandus
Jarkko Parikka vs Arttu Paaso
Juho Rautanen vs Joel Olkkonen
muut: Kärpät

Viiden ekan pakin osalta menee ihan tasan, mutta Ilveksellä on niiden lisäksi Parikka ja vaihtoehtona vielä Rautanenkin, jotka kumpikin voittavat selvästi vastaparinsa Kärpissä. Niukka etu leveyden johdosta Ilvekselle.

Maalivahdit:
Jakub Malek
vs Niclas Westerholm
Dominik Pavlat vs Tomi Karhunen

Kummassakaan parissa ero ei ole mitenkään massiivinen, mutta kuitenkin sen verran selvä, että ainakaan minun tarvitse raapia päätäni kummankaan valinnan kohdalla. Maalivahdeissa Ilves vie siis voiton.

Valmennus:
Ilves
vs Kärpät

Selvä voitto Ilvekselle.

Yhteenveto:

Kärpillä saattaa olla vähän terävämpi kärki, mutta Ilveksen joukkue vaikuttaa monipuolisemmalta ja laajemmalta. Valmennuksessa on niin iso ero näillä näytöillä, että tämä pari ei käänny pohjoiseen, vaikka Kärppiin vielä kanukkisentteri sekä Kemppainen tulisikin. Ilves on ennakkotasoltaan Kärppiä kovempi.
Senttereistä laittaisin kaikki Ilveksestä edelle.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eikös sun aikaisemmassa vertailussa Ilves-HIFK mennyt tasapeliin?

Olet ihan oikeassa. HIFK:n pakisto vetää mielestäni vertoja tamperelaisille.

Kärpät, Lukko ja Pelicans sitten seuraava selvä kolmikko.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hegu

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Ranking

1.
Ilves
2. Tappara
3. Kärpät
4. Lukko
5. KalPa
6. HIFK
7. Pelicans
8. TPS
9. JYP
10. Ässät
11. KooKoo
12. Sport
13. Kiekko-Espoo
14. SaiPa
15. HPK
16. Jukurit

Suurin piirtein tällaisilla odotuksilla ja voimasuhteilla oltaisiin siis tämän hetken tilanteessa lähdössä kauteen. Mutta vielähän tässä ehtii tapahtua paljon - ja kauden aikana sitä vasta kaikenlaista tuleekin tapahtumaan.

Eli muistutetaan vielä, että tämä ei ole mikään ennustus tai väite runkosarjan lopullisesta järjestyksestä. Sen sijaan toiminee esimerkiksi kauden alussa, jos joukkueiden voimasuhteita/odotustasoa haluaa miettiä vaikkapa pitkävetoon.

Jos jotain merkittäviä hankintoja vielä tulee tai haluatte muuten vaan nähtäville vertailun jostain parista, niin voin tehdä lisävertailuja. Pikku hiljaa alan kuitenkin keskittyä Mestis-pelaajiin tutustumiseen ja heidän arviointeihinsa.
Mun mielestä aika hyvä listaus. Yksittäisten pelaajien kohdalla jättäisin itse keskinäisen vertailun pois, koska monesti tulee eteen kaksi täysin eri roolin pelaajaa joista toisella on kopissa vaikkapa iso merkitys.

Loppulista näyttää kuitenkin suht realistiselta, ja tässä listassa on sekin kiva, ettei tekijän oma joukkue ole automaattisesti TOP1.
 

Kankolan Kane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kasper Björkqvist vs Philip Granath

Granathilla on allaan vahva kausi ja nuoren kaverin käyrä sojottaa komeasti yläviistoon. Heikosti sujuneesta Kärpät-ajasta huolimatta pidän kuitenkin Björkqvistiä edelleen hyvänä liigapelaajana.
Tapparan kannattajat on joko eri foorumilla tai palaavat palstallekin vasta finaaleissa kun tähän ei kukaan ole vielä tarttunut.

Sattuneesta syystä molempia seuroja aika tarkkaan viime keväänä seuranneena on todettava, että Granath alkaa olla omassa roolissaan yksi liigan parhaista kun taas Björkqvist alkaa olla siinä rajoilla, että kuuluisiko hänen pelata edes tällä sarjatasolla. Ei ainakaan kärkijoukkueissa. Todella erikoinen hankinta ilvekseltä. Istunee pääosan kaudesta katsomossa tai vaihtaa kesken kauden maisemaa.
 

Mettis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers & Pelicans
Sattuneesta syystä molempia seuroja aika tarkkaan viime keväänä seuranneena on todettava, että Granath alkaa olla omassa roolissaan yksi liigan parhaista kun taas Björkqvist alkaa olla siinä rajoilla, että kuuluisiko hänen pelata edes tällä sarjatasolla. Ei ainakaan kärkijoukkueissa. Todella erikoinen hankinta ilvekseltä. Istunee pääosan kaudesta katsomossa tai vaihtaa kesken kauden maisemaa.
Tästä ei oikein voi olla kyllä erimieltä. Sen verran selvästi Granath on edellä.
 

Meidänpeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Liiga, KPK, Chicago Blackhawks
Björkqvist alkaa olla siinä rajoilla, että kuuluisiko hänen pelata edes tällä sarjatasolla. Ei ainakaan kärkijoukkueissa. Todella erikoinen hankinta ilvekseltä. Istunee pääosan kaudesta katsomossa tai vaihtaa kesken kauden maisemaa.
Voit olla oikeassa. Tai sitten et. Tiedätkö sellaisen jutun, että pelaaja ei automaattisesti ole sen tasoinen, kuin sen viimeiset peliesitykset? Björkqvist on 27 vuotias pelaaja joka hakee uutta nostetta kiistatta vaikeiden kausien jälkeen. Itsekään en liikoja odota, mutta KooKoossa pelatessaan hän jäi positiivisesti mieleeni ja ymmärrän täysin hänen siirtymisensä meille. Sopimus ei varmasti ole tällä hetkellä kallis, hän halusi hyvään valmennukseen ja Ilves näki hänessä potentiaalin.
 

Tibexe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ehdottoman hyvää ja arvostettavaa uurastusta vertailujen saralla @Evertonilta! Ilman tällaisia, olisi jatkoaikalainen liigakauden odotus huomattavasti laihempaa aikaa.

Tällaisena Lukko-kannattajan värilasikommenttina nyt kuitenkin, niin aika reipasta aliarvostusta nauttinut Niclas Almari näissä "kaksinkamppailuissa".
 

Imsamiz50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuolla nyt on kaikenlaista outoa, esim. kolmikon Pakarinen, Repo, Suomi keskinäiset, mutta urakka on sen verran suuri, että en lähtisi liikoja arvostelemaan. Ei minusta ainakaan olisi vastaavaa
Seuraavaksi vuorossa petoeläinten taistelu:

Ilves vs Kärpät

Keskushyökkääjät:

Matias Mäntykivi vs Michal Kovarcik
Adam Najman vs Josh Melnick
Joonas Nättinen vs Patrik Virta
Erik Borg vs Maxim Korpimäki
Muut: tasan

Tällä hetkellä niukasti Ilvekselle. Varsinkin kun veikkaan, että Mäntykivi on hieman Kovarcikia parempi ja Najman Melnickiä - molemmat tosin niin niukalla arvelulla, että en edes lihavoinut. Tosin: Kärppiin on ilmeisesti viikonlopun aikana tulossa sentteri, ei tarvitse olla edes mikään ykkös-kakkosketjun mies, niin tämä osio kääntyy jo puolestaan oululaisille.

Laitahyökkääjät:
Eemeli Suomi vs Teemu Turunen
Jens Lööke vs Reid Gardiner
Simon Stransky vs Ben Tardif
Ville Meskanen vs Aleksi Antti-Roiko
Kasper Björkqvist vs Marko Anttila
Juuso Könönen
vs Julius Hermonen
Kalle Väisänen vs Olli Nikupeteri
Samuli Ratinen vs Ville Heikkala
muut: Kärpät

Kärpillä on parempia "ykkösketjun hyökkääjiä" ja Anttilan myötä varmaankin myös sarjan paras nelosketjulainen. Toisaalta taas Ilveksellä on enemmän ja parempia vaihtoehtoja kakkos-kolmosketjuihin. Kokonaisuutena julistaisin tämän tasapeliksi.

Puolustajat:
Niklas Friman vs Atte Ohtamaa
Daniel Gazda vs Miika Koivisto
Arttu Pelli vs Victor Berglund
Toni Utunen vs Tommi Kivistö
Otto Latvala vs Martin Jandus
Jarkko Parikka vs Arttu Paaso
Juho Rautanen vs Joel Olkkonen
muut: Kärpät

Viiden ekan pakin osalta menee ihan tasan, mutta Ilveksellä on niiden lisäksi Parikka ja vaihtoehtona vielä Rautanenkin, jotka kumpikin voittavat selvästi vastaparinsa Kärpissä. Niukka etu leveyden johdosta Ilvekselle.

Maalivahdit:
Jakub Malek
vs Niclas Westerholm
Dominik Pavlat vs Tomi Karhunen

Kummassakaan parissa ero ei ole mitenkään massiivinen, mutta kuitenkin sen verran selvä, että ainakaan minun tarvitse raapia päätäni kummankaan valinnan kohdalla. Maalivahdeissa Ilves vie siis voiton.

Valmennus:
Ilves
vs Kärpät

Selvä voitto Ilvekselle.

Yhteenveto:

Kärpillä saattaa olla vähän terävämpi kärki, mutta Ilveksen joukkue vaikuttaa monipuolisemmalta ja laajemmalta. Valmennuksessa on niin iso ero näillä näytöillä, että tämä pari ei käänny pohjoiseen, vaikka Kärppiin vielä kanukkisentteri sekä Kemppainen tulisikin. Ilves on ennakkotasoltaan Kärppiä kovempi.
En kyllä missään maailmassa saa Väisänen > Nikupeteri. Pari muutakin kohtaa mitkä pisti ihmettelemään oli tuo Berglund = Pelli, Berglund ollut kuitenkin kärppien suurin ongelma puolustus päässä ja sitten tuo että Parikka voittaa selvästi Paason, joka taas ollut meillä kärpissä joukkueen top 3 pakkeja, ehkä Ohtamaan jälkeen se paras.

Vielä tohon veska asiaan niin pakko siihenkin tarttua. En tiedä miten voi selvästi pistää Pavlat-Malekin Westerholm-Karhunen edelle?

Pavlat pelannut liigassa 0 peliä ja Malek ei oo ikinä voittanut yhtään playoff sarjaa ja pelejäkin takana 6.

Karhunen kuitenkin oli playoffien toisiks paras veska torjunta prosentiltaan ja Westerholm ryösti käytännössä yksinään pari Mikkeli peliä.

Toki paljon työtä ja pelaajia niin varmasti tulee virheitä ja ihmiset näkee asiat eritavalla, mut tää maalivahti asia, kun puhutaan kärpistä ihmetyttää joka kerta miten aliarvostettu Karhunen varsinkin tässä liigassa on.
 

nollakasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En kyllä missään maailmassa saa Väisänen > Nikupeteri. Pari muutakin kohtaa mitkä pisti ihmettelemään oli tuo Berglund = Pelli, Berglund ollut kuitenkin kärppien suurin ongelma puolustus päässä ja sitten tuo että Parikka voittaa selvästi Paason, joka taas ollut meillä kärpissä joukkueen top 3 pakkeja, ehkä Ohtamaan jälkeen se paras.

Vielä tohon veska asiaan niin pakko siihenkin tarttua. En tiedä miten voi selvästi pistää Pavlat-Malekin Westerholm-Karhunen edelle?

Pavlat pelannut liigassa 0 peliä ja Malek ei oo ikinä voittanut yhtään playoff sarjaa ja pelejäkin takana 6.

Karhunen kuitenkin oli playoffien toisiks paras veska torjunta prosentiltaan ja Westerholm ryösti käytännössä yksinään pari Mikkeli peliä.

Toki paljon työtä ja pelaajia niin varmasti tulee virheitä ja ihmiset näkee asiat eritavalla, mut tää maalivahti asia, kun puhutaan kärpistä ihmetyttää joka kerta miten aliarvostettu Karhunen varsinkin tässä liigassa on.
No jaa, kärppälasein katottuna aika hyvin osunut vertailu. Näissä vaan pitää muistaa, että oman seuran vertailuja on niin älyttömän vaikeeta kattoo neutraalisti. Eihän kukaan kärppäkannattaja ikinä vaihtaisi Turusta päikseen Suomeen, mutta neutraalisti katsottuna varmasti ihan yhtä hyviä.

Paasosta ja Parikasta vielä niin onhan Parikka joka osa-alueella vielä parempi kuin Paaso. Paaso on matkalla ylöspäin missä Parikka tuskin niinkää niin ero saattaa kääntyä kauden loppuun mennessä. Veskareista vaihtaisin Westerholmin Malekiin any day, mutta Karhusta en välttämättä Pavlakiin. Mutta neutraalisti katottuna Ilveksen tsekit menossa eteenpäin, kärppien veskat ei ehkä niinkää.

Kärppälasein ainoastaan Ohtamaalle laittaisin edgen, uran paras kausi takana ja tuntuu siltä, ettei tällä kaudella vielä lähde käyrä alaspäin. Mutta overall hyvä arvio, Ilveksellä on lajuutta enemmän ja tasapainoisempi pakisto paperilla(ja viime kaudella käytännössä).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös