Kumpi teki epäonnistuneemman päävalmentajavaihdoksen: Lukko vai TPS?

  • 2 392
  • 14

Kumpi teki epäonnistuneemman päävalmentajavaihdoksen: Lukko vai TPS?


  • Äänestäjiä
    49
  • Poll closed .
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Sekä Rauman Lukko että Turun Palloseura vaihtoivat täksi kaudeksi päävalmentajaa siten, että aiempi käskijä sai lähteä kesken sopimuskautensa: Lukossa Tomi Lämsä korvasi Marko Virtasen, ja TPS:ssä Tommi Miettinen Jussi Ahokkaan.

Kun runkosarjaa on kaudella 2023 - 24 pelattu noin 25 kierrosta, molemmat joukkueet ovat hivuttautuneet kohti sarjan häntäpäätä: Lukon sijoitus on tällä hetkellä kymmenes, TPS:n yhdestoista.

Kun arvioit tilannetta kauden tässä vaiheessa, 1.12.2023, kumpi teki mielestäsi epäonnistuneemman päävalmentajavaihdoksen: Lukko vai TPS?
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Vaikka itse olen aina ollut erittäin skeptinen Lämsää kohtaan, ja edesottamuksensa Lukossa ovat olleet tuloksellisesti ihan odotetunlaiset, eli laihat, vastaan silti tähän TPS, koska Ahokkaan korvaaminen Miettisellä tuntui jo lähtökohtaisesti aivan pilkkopimeältä ja umpityperältä ratkaisulta.

Lisäksi Lukko on sentään päässyt (käsittääkseni) ainoana suomalaisjoukkueena CHL:n tämän kauden pudotuspeleihin, joten se olkoon jonkinlainen sulka Läm(p)sän hattuun. Ja Virtanen antoi itsestään aina surullisen vaikutelman, eli oli mielestäni alun alkaenkin kumma rekrytointi Lukolta.
 
Viimeksi muokattu:

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Kumpikin älyvapaa liike, mutta sanon kuitenkin, että Lukko.
 

rauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, VPS & HIFK
Itselle outoja vaihtoja molemmat, toki ei Virtanenkaan mikään piristys Lukolle ollut mutta Lämsä näyttää olevan jopa downgrade siihenkin. Ääni meni Lukolle ilman tarkempia pelillisiä arvioita koska Miettinen näyttää enemmän äijältä penkin takana.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Miettisestä en osaa muuta sanoa kuin että KalPan valmentajavuosinaan tuli tunnetuksi jatkuvana valittajana ja kitisijänä. En osaa sanoa onko nyt entisellään kun Tepsiä valmentaa?

Lämsästä puolestani kirjoitin sen mitä ajattelin heti, kun kuulin hänen tulevan Lukon valmentajaksi. En ole sitä viitsinyt enää pelien alettua toistaa, mutta eipä ne fiilikset kovin paljon paremmiksi ole muuttuneet.

Kummallakin joukkueella on ollut omat hetkensä tällä kaudella, lähinnä syksyllä heti sarjan käynnistyttyä. Sitten on ollut vaikeaa ja vaikeana se tuntuu jatkuvan.

Varsinkin Lämsän valinta Lukon valmentajaksi oli varsin omituinen veto Sahlstedtilta tai kuka sen sitten päättikin. Miettinen oli tiettävästi neuvotteluissa myöskin Lukon kanssa, mutta kun TPS antoi Ahokkaalle kenkää niin Miettinen tarttui Tepsin tarjoukseen kiinni ja Lämsä tuli sitten siihen ehdolle sen jälkeen.

En usko kummankaan joukkueen, Tepsin enkä Lukon, näillä valmentajilla ja etenkään näillä rostereilla playoffeissa kovin kauaa pelaavan. Jos nyt sinne pääsevätkään, ei sekään itsestäänselvä asia ole. Lukolla varsinkin pelaajat loppuvat kesken ja koko ajan pelataan kahta liigaa, eikä joukkuetta täydennetä.

Mutta kumpi näistä sitten epäonnistuneempi on? Tekisi mieli sanoa Lämsä, mutta kun Lukko kumminkin nyt kolmannen kerran tämän kauden aikana otti täydet pinnat Tepsiltä, niin pakko se on sanoa että TPS voittaa tämän kisan tällä päivämäärällä 2.12.2023 kello 19.39.
 

Wimrfin

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New Jersey Devils
Ahokkaalle oli annettava kenkää, sillä oli mennyt urheilujohdon kanssa sukset täysin ristiin. Miettinen oli mielestäni paras valinta niistä mitkä oli saatavilla. Lämsän palkkaus oli mielestäni taas todella merkillinen ratkaisu. Joten vastaan Lukko.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Lämsä ei pitäisi olla enää poika. Vastaan silti hänet.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Lämsää pidän selkeästi Miettistä heikompana valmentajana, mutta vastasin silti TPS. On kerrassaan idioottimaista palkata Miettinen, joka on tunnettu siitä, että pelitapa nojaa kiekolliseen, aktiiviseen ja liikkuvaan puolustukseen ja lyödä hänelle pakistoon Arell, Jürgens, Lauridsen ja Sevänen. Rafkin istuu sapluunaan hyvänä päivänä, Johansson oikeastaan ainut täysin istuva. Pelityylillisesti myös Suomi, mutta muuten on tekemistä hänelläkin vielä aika reippaasti.
 

mr hat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Pallo-Veikot
Mua ihmetytti hype Miettisen suhteen heti alkuunsa. Joo, viime kevätkausi oli KalPalta hieno tolla materiaalilla, mutta vaikkapa KalPan palstalta voi käydä lukemassa mietteitä hänen kausistaan ennen tätä. Varsin lyhyt on tuo onnistunut jakso verrattuna siihen, kuinka heikkoa hänen KalPansa esitykset olivat ennen sitä. Ja siellä tunnetusti oman pikku puuhakerhon saunakaverit saavat käytännössä luottoa varsin vähäisilläkin esityksillä.

Vaikea sanoa silti, kumpi veti homman pahemmin lokaan. Toisaalta Turussa ei taida onnistua juuri kukaan nykyisen seurajohdon alla, joten lienee varmaan pitkässä juoksussa ihan sama, vaikka minä olisin siellä penkin takana. Eli ehkä kuitenkin Lukko.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös