Kuka Valmentaa Suomea Kotikisojen Jälkeen?

  • 2 614
  • 30

russian

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPKPitsburgh Penguins
Hpk fanina sanoisin Jukka Jalonen.
Summanen, ei huono.
Rautakorpi, kahvakiekko kunniaan!
Jalonen, ei kelpaa: mies on vatipää mutta hyvä valmentaja.
Eloranta, ei pysty voittamaan.
Westerlund, ei ilman Summasta.
Koutsi ulkomailta, hyviä (mm-95) ja huonoja (mm-97) kokemuksia.

Veikkaan seuraavaksi päävalmentajaksi Summanen-Westerlund kaksikkoa. On ainakin varmaa että äijät osaa pitää hauskaa enemmän kuin nykyiset koutsit.
 

koo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minä sanoisin, että Summanen-Virta kaksikko. Ainakin toivoisin niin.
Mitä muuten tarkoittaa vatipää?

terv.koo
 

SÄLLI 85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, New York Rangers, HIFK, Suomi
No, se on oikeastaan yksi ja sama kuka niitä valmentaa ku Arajuurta huonompaa valmentajaa ei voi löytää... Ehkä Jalonen-Eloranta-kaksikko olis kokeilemisen arvoinen... Ja nelosvalkkuna toimikoon Mika Saarinen... Siinä on ne valmentajat jotka on onnistunut kokoamaan hyvän joukkueen pienemmällä rahalla ku muut... Saarista ei pääkouziksi sen takii ku en tykkää kahvakiekosta ja niin pois päin... HUOM: Tarkenna vielä sen verran, että J. Jalonen... (ei K.)
 
Maajoukkueen julkisuuskuvan kannalta on tärkeää, että tuleva valmentaja on jo suurelle yleisölle tuttu. Näin ollen veikkaan tulevaksi valmentajakaksikoksi tutkaparia M.Saukkonen - B.Anssi.

Oikeasti olisi mielenkiintoista nähdä Turun mukavin mies maajoukkueen puikoissa. Virta voisi jatkaa kakkosena.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jortikka kehiin!

Loppuisi ainakin velttoilu johtoasemassa...

Ei vaan, meinataanko Virran Hantasta nyt leipoa tulevaa (ei ehkä vielä kotikisojen jälkeen, mutta...) suomikoutsia? Onkohan Hantta suorittanut tarvittavat valmentajatutkinnot?
 

Dr. Karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Eiköhän se kuitenkin ole Jari Kurri, joka jo Olympialaisissa vastasi merkittävästi joukkueen hyökkäystaktisesta näkemyksestä. Kummolan (& co.) suunnitelmissa on selvästi antaa Jarille Aran alaisuudessa tarvittavaa valm.kokemusta ja sitten nostaa hänet ykköskoutsiksi. Eikä Jari mikään katsomovalmentaja SLC:ssä ollut, eikä alkavalla kaudella tulekaan olemaan.

Selvä juttu.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Höh.

Onhan se jo tiedossa, että Erkka jatkaa Aran jälkeen. Mitä tätä nyt taas sohlaamaan?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Sain sisäpiiritietoa jääkiekkoliitosta liittyen maajoukkueen valmennuskuvioihin kotikisojen jälkeen. Varma tieto on että Kalevi"Kallu"Numminen palaa remmiin muutaman vuoden tauon jälkeen;)
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Aravirta itse

Ei kai kukaan tosissaan usko, että Arawirtsa lopettaisi leikin jo ensi keväänä? Vastaus spekulaatioon: Aran seuraaja on Ara itse. Touho tulee pitämään paikkansa vielä kauan sen jälkeenkin, kun Raipe on jo uransa lopettanut. Huippuluokan saavutuksia saamme siis vielä odottaa vuosia.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eiköhän uusi nimi putkahda julkisuuteen hyvissä ajoin. Erkka W se ei kai ole, ainakaan päävalmentajana, koska hän luotsaa 20-vuotiaiden joukkuetta kotikisoissa. Kisathan on vuodenvaihteessa 2003-2004 ja liittohan just tiedotti, että Westerlund on silloin joukkueen päävalmentaja. Tuntuis oudolta, että Westerlund nimettäis 2003 keväällä maajoukkueen päävalmentajaksi ja samaan aikaan hän olis 20-vuotiaidenkin päävalmentaja. Outo ratkaisu kaiken kaikkiaan, mutta liittohan(=Kummola)tekee niin jos haluaa.

Erkan näytöt vain ei ole oikein lupaavia kv-tasolla, viime nuorten kisojen pronssi oli laiha lohtu etenkin materiaalilla jolla olis pitänyt voittaa. Olihan joukkueen runko jo vuotta aiemmin selvinnyt finaaliin K. Jalosen johdolla.

Kyllä alkaa siltä näyttää, että Kari Eloranta on yksi vahvimmista ehdokkaista tähän hommaan. Virta ja Kurri jatkanevat hänen apulaisinaan ja mikäs ettei.

Kurrin nimeäminen päävalmentajaksi olisi kyllä sellainen ufo-veto liitolta, että oksat pois. Ei sillä etteikö osaisi valmentaa, mutta että tuolla kokemuksella, ilman seuravalmennustaustaa jne...

Elorannastakin on sanottu kyllä vaikka mitä, mutta arvostelijat unohtaa, että tuskinpa Piri valmentais ja peluuttais esim. Jokerien joukkuetta samoin kuin Pelicansien. Eli ei kannata leimata miestä Pelicans-vuosien takia.

Muita ehdokkaita ei oikein olekaan. Sakke Pietilän aika oli ja meni 90-luvun alussa ja etenkin sitten kun mies kieltäytyi kakkosvalmentajan pestistä Aran apuna 97.

Jonkinlainen musta hevonen vois olla Pekka Rautakallio.

Summasen aika tuskin on vielä, koska maajoukkueen valmentaminen ei oikeastaan ole valmentamista vaan ihan muunlaista hommaa kuin seurassa. Rami satsaa vielä seuratyöhön.

Tamminen ei tule kysymykseen vaikka pätevyyttä olisikin. Jortikka kuuluu samaan sarjaan ja tuskin on edes kiinnostunut.

Muut nimet olisivat suhteellisen kovia yllättäjiä, jotka tulis tässä jutussa esiintyvien ulkopuolelta. Ulkomaalaista ei palkata, koska vastustus kentällä(=liigavalmentajat) on voimakasta.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Re: Aravirta itse

Viestin lähetti Streight Forward
Ei kai kukaan tosissaan usko, että Arawirtsa lopettaisi leikin jo ensi keväänä? Vastaus spekulaatioon: Aran seuraaja on Ara itse. Touho tulee pitämään paikkansa vielä kauan sen jälkeenkin, kun Raipe on jo uransa lopettanut. Huippuluokan saavutuksia saamme siis vielä odottaa vuosia.

Aivan. Aravirtahan ilmoitti taannoin Kiekkolehdessä olevansa kiinnostunut jatkamaan kotikisojen jälkeenkin, mikäli niin halutaan. Sanoi tosin ymmärtävänsä, että tämä saattaa vaatia menestystä joko tänä tai viimeistään ensi vuonna.

Kovasti vaikutti tuo juttu siltä, että kulisseissa hierotaan jo jatkosopimusta, valitettavasti.
 

#76

Jäsen
1. Aravirta, eniten mitalleja kerännyt valmentaja
2. Jortikka, kova menestyksentekijä SM-liigassa
3. Westerlund-Summanen, ei todennäköinen muiden töiden takia
4. Tamminen, show-mies nykyään
5. Pietilä, sama kuin Tammisella
6. Kurri, olematon kokemus valmentaja
7. Eloranta, meriitit valmentajana kuitenkin heikot
8. Kapanen, yllätysnimi
9. Ulkomainen valmentaja, miksi kun suomalaisiakin vaihtoehtoja on
10. Musta hevonen
11. Matikainen, paluu menneisyyteen
12. Suhonen, liian radikaali nimi kiekkojohtajille

Yllä mielestäni potentiaalisia vaihtoehtoja ja lyhyt arvio heistä. Tarvitaanko Leijonissa kokenut ja rutinoitunut valmentaja, vai riittääkö arvokisoihin esim. Kurri, jolla on kiekkokokemusta, mutta ei valmennustaitoa kerätty sarjajoukkueista? Maajoukkueessa valmentaja tekee valmennustyötä lyhyellä tähtäimellä ja kokoaa valmiista pelimiehistä joukkueen, jolle luodaan taktiikat parin viikon turnaukseen. Tämä eroaa merkittävästi pitkäjänteisestä sarjavalmentajan työstä.

Kotikisojen jälkeen uusi valmentaja on tarpeen, vaikka Ara on hyvää työtä tehnytkin. Vaihtelu virkistää ja uusia ajatuksia Leijoniin. Hannu Kapanen on henkilökohtainen ehdokkaani. Näyttöjä pikku-Leijonista, että maajoukkuevalmentajana pärjää.
 

hege

Jäsen
Milloinkas ne eduskunta vaalit on ja kuka valmentajaehdokkaista on suosituin siellä Pirkanmaan vaalipiirissä (vai missä se Kummola on ehdolla). Eli eiköhän tässä ole ne perusteet valmentaja valintaan ja tamperelaisten määrään maajoukkueessa ;)
 

kaasumies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tammerfors ja Södertälje Sport Klubb.
Kolme kovaa......

Tamminen, Kurri tai Eloranta olisi kolme nimeä jotka heti näin mieleen tulee.
Ei välttämättä tässä järjestyksessä.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Kunhan vain ei Jean Todt. Hän päästäsi kuitenkin mut ohitse juuri ennen pelin päätymistä.

Asiaan: Jotenkin haluaisin nähdä Jortikan maajoukkueen peräsimessä. SM-liigassa tappavaa jälkeä. Riittäisikö leiritysaika saamaan joukkueen pelaamaan Jortsun tyyliin?

hmmm... jortikka ja peräsin samassa lauseessa ! no, eipä mennyt asialinjalle tämäkään
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Ainakin sellainen turhuus kuin Hannu Kapanen on syytä jättää pois spekulaatioista. Missä näytöt liigavalmentajana (siis potkujen lisäksi)? Lisäksi Kapanen on varsinainen "itkupilli" kuten menneinä vuosina on havaittu (joko tolpat eivät ole oikeilla paikoillaan tai sitten tuomarit ovat huonoja), eikä se peluuttaminenkaan kovin vakuuttavaa ole. Toivon mukaan myöskään seuraavat herrat eivät ikinä tule valmentamaan a-maajoukkuetta: Pietilä, Jalonen (Jukka&Kari) ja Eloranta.

Summanen olisi mielestäni hyvä vaihtoehto. Hän osaa/uskaltaa tehdä isojakin muutoksia myös pelin sisällä, mikä on Aravirran suuri heikkous.

Hyviä näyttöjä antaneista valmentajista nostaisin esiin Jukka Rautakorven, jolla on jo kokemusta 20-vuotiaiden maajoukkueen valmentamisesta mm-kisoissa. Lisäksi näytöt liigajäiltä ovat hyvät, tosin maajoukkueen päävalmentajaksi pääseminen vaatinee sm-kultaa ensi kaudella.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Olisi hienoa nähdä joku uusi nimi luotsina. Kokemus ei ole aina se tärkein asia. Myöskään samojen naamojen kierrättäminen eri tehtävissä ei anna tulosta - pikemminkin päinvastoin, kierretään samoissa ympyröissä, niin jäällä kuin aitiossa.

Jari Kurri ja Hannu Virta (ja Kari Lehtonen maaliin!).
 

op777

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juhani Tamminen
Viestin lähetti Apa
. Toivon mukaan myöskään seuraavat herrat eivät ikinä tule valmentamaan a-maajoukkuetta: Pietilä, Jalonen (Jukka&Kari) ja Eloranta.
Hyviä näyttöjä antaneista valmentajista nostaisin esiin Jukka Rautakorven, jolla on jo kokemusta 20-vuotiaiden maajoukkueen valmentamisesta mm-kisoissa. Lisäksi näytöt liigajäiltä ovat hyvät, tosin maajoukkueen päävalmentajaksi pääseminen vaatinee sm-kultaa ensi kaudella.

Hmm.... tiedän että sinulla lukee suosikkijoukkueessa Tappara, ja minulla HPK, joten täysin objektiivisia emme varmaan ole kumpikaan. Sanon silti sen, että Jukka Jalonen ei välttämättä olisi mikään paska valinta maajoukkueen peräsimeen. Katsokaa HPK:n nousua tälle kaudelle verrattuna viime kauteen. Kuinka moni nuori pelaaja nosti profiiliaan tälle kaudella ainakin välillisesti J. Jalosen ansiosta?

Turnausvalmentaminen on eri asia kuin seurajoukkueen valmennus, mutta jos samanlainen maaginen kosketus osuisi myös joihinkin maajoukkuepelaajiin, olisi tulos varmasti murskaava.

Niitä paljon kaivattuja taktisesti "rohkeita" vetoja en muista Jalosen hirveästi tehneen, tällä hetkellä muistuu mieleen harjoituspelissä maalivahdin poisottaminen toisen erän lopussa 6-4 ylivoiman saamiseen (tilanne päättyi vastustajan maaliin).

Epäilen silti Jalosen mahdollisuuksia Aravirran seuraajaksi, ehkäpä aran seuraajan seuraajan seuraajaksi tms.? :)

Meinasin tässä lopussa kommentoida vielä jotakin Rautakorvesta ja kahden viime kauden tuloksesta, mutta jätinpä sanomatta :P

Hyvillä mielin eteenpäin.

op777
 

#76

Jäsen
Maajoukkuevalmentaja ei työstä pelaajista suurempia pelaajia, vaan kokoaa valmiista pelaajista toimivan kokonaisuuden, jolla saavutetaan menestystä. Valmentajan mahdollisuus tehdä töitä pelaajien kanssa on pari turnausta kauden aikana, joissa pelaajat ovat vaihdelleet kovasti ja sitten pari viikkoa ennen MM-kisoja pelatut pelit ja leiritykset.

Seuratasolla annetut näytöt eivät mielestäni ole pakollisia, koska pitkän kauden aikana tehty tulos on eri kuin parissa viikossa luotu tulos. Kapanen on saavuttanut menestystä maajoukkueen valmentajana ja osoittanut kykynsä turnausvalmentamiseen.
 

Alps´Da

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-liigassa: TPS..sympatiat HPKNHL:ssä: LA Kings ja Philadelphia FlyersSuomen maajoukkue
Musta hyviä vaihtoehtoja maajoukkueen päävalmentajaksi ja Hannu Virran pariksi olisi
esim. Alpo Suhonen(loistava valmentaja se on nähty)
Jukka Jalonen(ei mitenkään huono valinta)
Hannu Jortikka(meriitit puhuvat puolestaan)
Hannu Kapanen(jotenkin vain sopisi siihen rooliin)
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Verenvaihtoa

Suomen maajoukkuekuviot kaipaavat Aravirran kauden jälkeen kunnon tuuletusta.

Valmentaja pitäisi löytää kaukaa SM-liigan ulkopuolelta. Kovin moni suomalaistyyppi ei siis taida tulla kyseeseen. Hänellä olisi kuitenkin oltava hyvät tiedot SM-liigasta, tai sitten hyvä kakkosvalmentaja, kuten Currella.

Hankala yhtälö. Mutta aivan kuten ulkomaalaiset ylipäätänsäkin rikastuttavat suomalaista verenperintöä ja vähentävät sisäsiittoisuuden riskiä, kaipaisi Suomen maajoukkuekin kunnon puhdistavaa tuulahdusta.

Mitkään Elorannat tai Summaset eivät tarjoa riittävää vaihtoehtoa. Lisäksi pitää huomata, että maajoukkue kaipaa selvästi asennepuolelle parannusta. Suomalainen on kasvatettu satoja vuosia pyytämään anteeksi, etenkin ulkomaalaisen edessä. Nyt olisi aika jälleen muuttaa hieman tapoja. Tarvitsemme geeniperimältään itsestämme poikkeavan päävalmentajan.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Niin onhan se ihan selvä asia, että Arajuurelle esitetään jatkosopimusta vielä kotikisojenkin jälkeen. Sekin lienee selvä asia, jos Suomi floppaisi erittäin pahasti ja putoaisi esimerkiksi jo puolivälierävaiheessa kotikisoissa, niin Arajuuri syyttäisi vain tuomareita ja naureskelisi päälle, että jospa ensi vuonna sitten taas kokeiltaisiin saunakavereita pikkasen enemmän jengiin, että pärjättäisiin paremmin. Ei Araa enää kotikisojen jälkeen, ei missään nimessä. Kultaa ainakaan on turha edes toivoa ensi vuonnakaan.

Jortikka olisi kova tyyppi siihen virkaan. Menestyksekäs, kokemusta voittamisesta löytyy vaikka kuinka paljon. Kovuutta, aggressiivisuutta ja suorasanaisuutta. Se on hyvä merkki se, että pelaajillekin tulisi selväksi, kuka on pomo, joka tekee päätökset vaihtoaitoissa. Jortikka osaisi varmasti ottaa riskejäkin pelin loppuhetkillä tappiotilanteessa ja tsempata joukkuetta pitämään johtoasema, ettei vastustaja tule ja kiilaa ohi. Seurajoukkuetasolla Jortikka on ollut voittava valmentaja Suomen maalla, joten A-maajoukkueen pesti olisi mielenkiintoinen etappi seuraavaksi hänen urallaan. Jortikalle kannastusta meikäläiseltä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jortikka olisi kyllä meriittiensä puolesta kova sana, mutta mitenkähän kävisi kieltäytymisien kanssa?

muok: -sä
 

Arttu_A

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC Inter, TuTo, TPS
Midas kehiin!

Jortikka olisi paras vaihtoehto! Jortikka valmensi Tepsiäkin sen verran menestykseekkäästi, että maajoukkueestakin hän saisi varmasti kaiken irti! Enempää perusteluja hän ei tarvitse!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös