Kuka uudeksi urheilutoimenjohtajaksi?

  • 133 395
  • 896

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saatiin siis täysi arpa, jonka voittomahdollisuudet ovat fifty-sixty. (Onnistuu tai ei onnistu, aivan kuten voittomahdollisuus on jokaisessa Ässäarvassa) Ei se Pesosen vika ole.

Rekrytoijat (HIFK:n hallitus) kertovat tällä valinnallaan kompetenssistaan aika paljon. Ei rekrytointi voi mennä niin, että haastattelussa paikkaa eniten haluava palkataan. Näytöt edellisissä hommissa puuttuvat.

Jos Pesonen onnistuu, en silti laske vahingossa onnistunutta rekrytointia hallituksen ansioksi. Se olisi sama, jos Ässäarvalla voittanutta onnittelisi taidosta vetää oikea arpa.

Vituttaa.
 

Speedmaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ellen nyt aivan väärin muista niin tämä kyseinen oululainen oli ennen IFKhon tuloaan samassa toimenkuvassa voittanut useita Suomen mestaruuksia ja mitaleita. Vaatii jo melkoista mielikuvitusta, että pystyy lokeroimaan kyseiset herrasmiehet samaan koriin. Tällä logiikalla seuraavan päävalmentajan pitää olla Lauri Mikkola vaikka taitaakin olla Jäälistä, mutta sieltä ei tule kuin ”kovia jätkiä”.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Naapurista vielä hei.

Jos mä olen ihan oikein tulkinnut teidän seuran tekemisiä, niin teillä hallitus päättää urheilujohtajan lisäksi myös päävalmentajan?

Voisiko olla niin, että tärkein hakukriteeri on se, että utj:lta löytyy yhtenäinen näkemys hallituksen kanssa päävalmentajasta. Siis sen saman hallituksen, joka päätti (ilmeisesti) Peltosen jatkosopimuksesta.

En tunne Salmelaista, mutta voisin kuvitella asioiden vähän hiertävän, jos ei itse saa haluamaansa päävalmentajaa sille tärkeimmälle tontille. Jos Pesonen on pro-Peltonen, niin siinä on hallitukselle hyvät lähtökohdat aloittaa yhteistyö.

Tältä pohjalta tulkitsen myös, että Peltonen ei saa kenkää. Salmelainen olisi halunnut Peltosesta eroon (?) ja lähtöklhtaisestikin toisen päävalmentajan. Hänellehän se olisi ollut "helppoja ja kivaa" pistää Peltonen pihalle.


Mä ymmärrän näkemyksen, jossa seura valitsee päävalmentajan, joka toteuttaa seuran visiota esim. pelillisesti. Mutta tämä ei tunnu ihan siltä. Nyt teidän Pyhä Lehmä diktatoi omalta positioltaan ylös ja alas?

Tuollaiset SAB:t ovat oman kokemukseni mukaan hyviä paikkoja kertoa miten asioiden pitäisi olla. Mutta löytyykö sieltä myös tietotaito siitä, miten haluttuun lopputulokseen päästään? Tuollaisesta positiosta on helppo sanella ja visioida asioita ilman todellista vastuuta.
 

Puta Madre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYJ
Ehkä Aitio / Yle on väärässä ja Pesonen on tulossa pelaamaan eikä taustalle.
Erikoista että palkattaisiin UTJksi kaveri jolla on tuo portfolio täysin tyhjä. Nyt kun aloittaa työn niin alkaa vasta keräämään sitä omaa dataa, kaikki muut on valovuoden edellä. Huokaus.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ongelma tässä on se, että UTJ:n osaamista etenkään HIFK:ssa ei oikeastaan mitata sillä, että oletko miten ahkera tai hyvä puhumaan. Salmelainenhan oli molempia, mutta hän osoittautui jälkikäteen tarkastellen todelliseksi kuplaksi. Tarkastelen Salmelaisen "testamenttia" myöhemmin hänen omassa ketjussaan. Lyhyesti sanottuna Salmelaisen jäljiltä HIFK jäi aivan kauheaan kuntoon. Ei ole uskottavaa junioripolkua, joka tuottaisi pelaajia HIFK:n Liigajoukkueeseen. Joukkue on tällä hetkellä iäkäs, joukkue on tällä hetkellä heikkotasoinen ja joukkue on avainpaikoiltaan vajaa. Salmelainen veti viimeisellä kaudellaan all-in isolla taloudellisella riskillä, jota me maksamme ainakin seuraavan kauden. Lisäksi meillä on päävalmentaja, jolla on sopimusta vielä 2 kautta ja joka on vetänyt kolme kautta alta riman. Lähde tuosta sitten nopeasti rakentamaan. Ihan pienillä muutoksilla ei onnistu. Salmelainen sentään pääsi aikanaan tilanteeseen, jossa oltiin oltu useampi kausi semifinaaleissa. Joukkueen runko oli hyvä ja pääsi ainakin vaikuttamaan päävalmentajan valintaan. Silloin olisi pienillä oikeilla ratkaisuilla pystytty nostamaan vielä tulostasoa.

Otetaanko tähän tilanteeseen pestissään kokematon valinta, joka kenties on hyvä tai sitten ei? Nyt tarvittaisiin ihan ehdottomasti valinta, joka a) jolla on kokemusta ja näyttöjä joukkueen rakentamisesta, b) uskallusta vastustaa country clubia, c) näyttöjä koko organisaation tulevaisuuden linjaamisesta ihan junioripolkua myöden.

Itselläni on kaksi ehdotonta suosikkia Kalle Sahlstedt ja Jarno Kultanen ja nämä ihan sen takia, että ovat tämän tyyppisessä pestissään aikaisemmin toimineet. Pesosella ei ole kokemusta scouttaamisesta, sopimusten maaliin saattamisesta, joukkueen rakentamisesta tai organisaation tulevaisuuden linjaamisesta. Ihan väkisin menee harjoitellessa useampi vuosi vaikka itse joukkueen rakentamisesta olisikin visio. Lisäksi itselleni herää heti pelko siitä, että hankitaan hallitukselle uusi kokematon sätkynukke, jota voidaan ohjailla haluamaansa suuntaan. Ville Siren olisi sitten näistä esillä olleista nimistä sijalla kolme ja hän menee esim. V-P Kautosen ohi ihan suoraan siitä syystä, että Nybondaksen saunakerhosta ei kiitos yhtään kaveria mihinkään HIFK-pestiin.
 
Suosikkijoukkue
Möyrimätön
Nyt kiinnostaisi kyllä kuulla tarkemmin, mikä hyvävelikerhon alajaoston saunaporukka tuo Vallinin mainitsema SAAB-klubi on?

-Mitkä ne valintakriteerit siihen tehtävään ovat, voiko siihen hakea kuka vaan, vai pelkästään kutsulla ja jos, niin kuka kutsuu?

-Onko päätäntävaltaa? Jos kyllä, niin koskien mitä?

-Mitä siellä neuvotaan urheilupuolesta? Jos siellä on neuvottu tekemään sopimus esim. Hartikaiselle ensi kaudeksi, niin siinähän on kyllä vuoden vinkki annettu.

-Ketkä tämän SAABin kyytiin ovat päässeet ja kauanko tämä on ollut olemassa?

Tuus ny Valliini tänne tai sinne titityyhyn/äxään avaamaan asiaa, kun tunnut tietävän, että meidän uusi urheiluwelhomme on siellä ollut jo 6kk(!!!!!!) ja todnäk sen tyypillisen 6kk koeaikansa lusinut pois.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Voisiko olla niin, että tärkein hakukriteeri on se, että utj:lta löytyy yhtenäinen näkemys hallituksen kanssa päävalmentajasta. Siis sen saman hallituksen, joka päätti (ilmeisesti) Peltosen jatkosopimuksesta.
Sinun näkemykset meidän leiriä kohtaan ovat yleensä "hieman" raskaita, mutta uskon että tässä kohtaa olet pelottavan oikeassa.
 

Psykopaimen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viipurin Pauke
Täällä puhutaan paljon siitä, miten Kultanen oli saatavilla. Tai Kautonen tai Siren. Tottakai liike-elämässä kaikki on saatavilla aina, jos vaan ovat elossa.

Käännetään kolikko. Jos sinulla olisi hyvä työpaikka ja näyttöjä osaamisestasi, niin mitkä olisivat kysymyksesi potentiaaliselle uudelle työnantajalle? Sillä tokihan uusi paketti pitäisi olla parempi kuin se, mikä sinulla on jo nyt käsissäsi. Eikä puhuta vain palkasta.

Jos hakija on yhtään perillä HIFK:n tilanteesta ja kiinnostunut omasta tulevaisuuden markkina-arvostaan, niin varmasti kysyy, millainen valta ja mihin asioihin utj:llä on.

Kuka kokenut ja osaava haluaa lähteä pestiin, jossa hypit sekavan hallituksen ja osaamattoman päävalmentajan pillin mukaan? Aivan. Jäljelle jää hakijat, joille pelkkä utj:n paikka Liigaorgasaatiossa olisi saavutus.

Tämä pelkkää mutuilua, mutta eihän HIFK olisi sanonut missään tilanteessa Kultaselle ja kumppaneille ei. Se ”ei” vastauksena on täytynyt tulla heidän puoleltaan.
 

Leipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Posipetterit
En muista, mutta pitääkö viesti tämä tulkita niin, että kun tapahtui kerran, niin tapahtuu toistekin? Mitä se sitten koskaan olikaan, hyvää tai huonoa.
Niin ja silloin IFKn tuli oman positionsa ehdoton huippu. Nyt taas todella kokematon kaveri tuohon rooliin, voihan Pesonen onnistua mutta erikoinen valinta lähtökohtaisesti.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Toivottavasti tätä perustelua ei kuulla, kun IFK aikanaan tiedottaa UJ:n nimityksestä.
Ainoa perustelu, jonka jälkeen Eskola tiputtaa mikin teatraalisesti lattialle. Loput tiedot faxataan, jos jaksetaan ja muistetaan.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kuka kokenut ja osaava haluaa lähteä pestiin, jossa hypit sekavan hallituksen ja osaamattoman päävalmentajan pillin mukaan? Aivan. Jäljelle jää hakijat, joille pelkkä utj:n paikka Liigaorgasaatiossa olisi saavutus.

Tämä pelkkää mutuilua, mutta eihän HIFK olisi sanonut missään tilanteessa Kultaselle ja kumppaneille ei. Se ”ei” vastauksena on täytynyt tulla heidän puoleltaan.
Hyviä pointteja. Vaikea silti uskoa, että joku täysjärkinen voisi oikeasti kieltäytyä kärkiorganisaation UTJ-pestistä, kun ei niitä puussa kasva. HIFK on halunnut Pesosen. Tosin siinä ne saattaa ajaa miinaan, jos luulevat kaverin olevan täysin joojoo-mies. Päällepäin ehkä antaa siltä vaikuttaa, mutta kyllä se todistetusti kykenee karumpiinkin ratkaisuihin. Varsinkin jos alkaa löytyä niitä "järkisyitä"..
 
Viimeksi muokattu:

roskis

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki, Detroit Red Wings
Mikäli Pesonen on valittu, niin hiljaiseksi vetää. Jos faktat ovat tosiaan hänen kohdallaan pelaajauran jälkeen seuraavat: tv-kommentaattori, jonkun seuran sisäisen saab-faniklubin jäsen jo puolen vuoden ajalta sekä kesken olevat opinnot urheiluvalmentamisesta ja -johtamisesta, niin ollaan hyvinkin kyseenalaista valintaa tekemässä. Täysi mysteeri sopiiko edes tuollaiseen rooliin tai millainen olisi tehtävässä. Etenkin kun ei minkäänlaista kokemusta aikaisemmin tällaisesta tehtävästä.

Jos loppusuoralla on ollut esim. Kultanen, jolla on aivan hyväksyttävät näytöt kys. tehtävästä pienemmässä seurassa pienemmillä resurseilla, niin oma johtopäätös on ettei hallitus halua tehtävään henkilöä, joka sanoo mahdollisesti isommin vastaan tai uskaltaa vaatia asioita etenkään tiukasti. Palkasta en usko valinnan johtuvan vaan hallitus saa tehtävään myötäilevän ja hallitusta kyseenalaistamattoman, ehkä rumastikin sanoen, kumileimasimen puhuvaksi pääksi median eteen. Pesosella ei ole mitään todistettua kompetenssia tehtävää kohtaan, joten varmasti on nöyrä ja tuntee kiitollisuudenvelkaa hänet valinneita kohtaan, joten ei heiluttane venettä.

Aivan kammottavaksi tämän mahdollisen valinnan tekee esimerkki, josta ei ole opittu sitten mitään. Penkin takana on suolapatsas ollut kolme vuotta, jonka menestys ja näytöt kyseiseen tehtävään valittaessa oli jopa paremmat kuin Pesosella hänen mahdolliseen tehtävään. Tämän suolapatsaan johtaessa joukkoja, ollaan saavutettu puhdasta keskinkertaisuutta, vaaratonta näennäishyökkäämistä, kulmissa vääntämistä sota-alueen sijaan, taitopelaajille täysin sopimatonta pelitavan hahmotelmaa, jossa pelataan taitopelaajien heikkouksien kautta sekä nuorien pelaajien nousun liigatasolle sakkaaminen sekä taantuminen. Sijoitukset kolmen kauden ajalta puhuvat puolestaan.

Tästä huolimatta ollaan palkkaamassa hyvinkin korkeaan tehtävään henkilöä, joka tulee jopa vielä heikommilla meriiteillä tai todistetulla osaamisella seuraan vaikka karmea, varoittava esimerkki on tästä varoittanut jo kolmen vuoden ajan suorittamisellaan. Tätä en pysty hyväksymään enkä ymmärrä miten hallitus tämän on kääntänyt päälaelleen ja näkee tilanteen toisin. Tehtävään voi valita kenet tahansa maailmasta, jolla on kohtuulliset näytöt, mutta mieluiten vahvat näytöt ja kehityskaari osoittaa ylöspäin. Palkkakassa pinoon eteen ja katsomaan kuka tällaisen listan kärjestä mitattujen kriteerien valossa löytyy ja kyselemään riittääkö kasa ja siitä sitten alaspäin. Ei voi olla niin, että joku kiva kaveri, joka on kerran pelannut seurassa ja on puolen vuoden ajan ollut jossain vanhojen saabien kerhossa jäsenenä, valitaan listan lopusta kaikkien muiden ohi tehtävään.

Ja alleviivaan lopuksi sen, että Pesonen voi olla aivan käsittämättömän hyvä tässä tehtävässä, mutta hänen näytöillä ja kokemuksella ei valinta saisi koskaan osua tällaiseen henkilöön.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Tämä pelkkää mutuilua, mutta eihän HIFK olisi sanonut missään tilanteessa Kultaselle ja kumppaneille ei. Se ”ei” vastauksena on täytynyt tulla heidän puoleltaan.

KooKoon puolella huhutaan, että "ei" tosiaan tuli lopulta Kultaselta:

Toisen käden tietona Kultanen on keskustellut puolivakavissaan IFK:n kanssa, eli en nyt 100% takuuseen mene, koska toisenkäden tiedoissa voi olla täyttä paskaa tai useampia rikkinäisiä puhelimia välissä.

Homma ilmeisesti mennyt niin että Kultanen ei ole itse ollut mikään hakija, vaan häntä on kysytty tehtävään. Tähän Kultanen vastannut että voi kyllä jutella asiasta lisää, mutta ei aio etukäteen luvata olla saatavilla. Ja nyt ilmeisesti keskusteluiden jälkeen ei ollut saatavilla.
 

Psykopaimen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viipurin Pauke
Hyviä pointteja. Vaikea silti uskoa, että joku täysjärkinen voisi oikeasti kieltäytyä kärkiorganisaation UTJ-pestistä, kun ei niitä puussa kasva. HIFK on halunnut Pesosen. Tosin siinä ne saattaa ajaa miinaan, jos luulevat kaverin olevan täysin joojoo-mies. Päällepäin ehkä antaa siltä vaikuttaa, mutta kyllä se todistetusti kykenee karumpiinkin ratkaisuihin. Varsinkin jos alkaa löytyä niitä "järkisyitä"..
Tässä se pointti juuri onkin. Johtajan pestin tasoiset ihmiset haluaa johtajan valtuudet. Muussa tapauksessa näyttäisi ulospäin siltä, että he ovat tehneet huonoja päätöksiä, jos jokin muu taho käyttää sitä merkitsevää valtaa. Pahimmassa tapauksessa joutuu perustelemaan muiden ratkaisuja johtaja-nimikkeellä pitkin mediaa.

Silloin juuri se ison organisaation tuoma autere kääntyy hyvin epäkiinnostavaksi skenaariosi oman uran kannalta.

Pesosesta kanssasi samaa mieltä. En usko olevan pelkkä joojoo-mies, mutta saako olla johtaja vai pelkkä assari?
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikä sekään mikään mahdottomuus ole, että esimerkiksi Kautonen ja Sirenkin olivat vastaavia, joita HIFK itse lähestyi, mutta he eivät olleet lopulta valmiina lähtemään nykyisistä tehtävistään.

Niin sehän voi hyvin olla, että siellä on joku ehdokas ollut teoriassa kiinnostunut tulemaan, mutta on huomannut haastattelussa sen, että joutuu ihan mahdottomaan tilanteeseen eli todelliset vaikutusmahdollisuudet ovat liian pienet ja näin ollen kieltäytynyt. Sitten joudutaan ottamaan paras ehdokas joka suostuu ehdot hyväksymään.

Eikös aikanaan Kekäläisen jatko HIFK:ssa kaatunut tähän ja myös KJ:lla huhujen mukaan oli tiettyjä vaatimuksia, joihin jatkosopimus kaatui.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin sehän voi hyvin olla, että siellä on joku ehdokas ollut teoriassa kiinnostunut tulemaan, mutta on huomannut haastattelussa sen, että joutuu ihan mahdottomaan tilanteeseen eli todelliset vaikutusmahdollisuudet ovat liian pienet ja näin ollen kieltäytynyt. Sitten joudutaan ottamaan paras ehdokas joka suostuu ehdot hyväksymään.

Eikös aikanaan Kekäläisen jatko HIFK:ssa kaatunut tähän ja myös KJ:lla huhujen mukaan oli tiettyjä vaatimuksia, joihin jatkosopimus kaatui.
Tämä. Ammattilainen varmasti pyytää itselleen sopivaa palkkaa ja esim Kultanen hakisi varmasti reipasta palkannousua. Samoin ammattilaiset kartoittavat organisaation tilanteen ja kartoittavat positionsa mahdollisuudet sekä rajat. Monta muuttujaa ennenkuin kiinnostuksesta päästään diiliin.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Jos pitää paikkansa että Pesonen valittiin ohi esim. Kultasen ja Pesonen oli parasta mitä löytyi, niin toivotan voimia kannattajille ja organisaatiolle onnea matkaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös