Jusu75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 12,16,27,29 Jets, Panthers.
Lähti itseltäkin ilmat pois kun luki Henkan kirjoituksen. Jo se, mitä peruskatsoja ei ajattele on että mitä jatkuva menestys teettää. Espoon 35-55v työikäisiltä voi tätä kysellä. Se etumatka minkä Tappara on tässä jo tehnyt vaatii vähintään vuosikymmenen päästäkseen tasoihin. Se on nykypäivänä pitkä aika, 2007 ei ollut keksitty edes iPadia.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Tässä juuri kiteytyy se erillainen arvomaailma ja ne taloudelliset lähtökohdat. Toki olen itsekkin kaivannut Tapparamaista rahoittajaa, joka heittää sen ylimääräisen miljoonan pelaajahankintoihin.
En kuitenkaan näe, että Kiven Ilveksessä on yhtään mätää omenaa, joka olisi joukkueessa vain Ilvesläisyyden takia. Kertokaa ihmeessä nimiä, että ketkä tälläisiä ovat ? Ajatus on lähinnä siinä, että jos omista junnuista löytyy saman tasoinen kaveri, joka muuten pitäisi ostaa muualta, niin miksi ostaa muualta ?
Nyt pitää edelleen muistaa, ettei Ilveksellä ole rahaa niihin ykköskorin pelaajiin, eli hankinnat olisivat farminfarmitasoa.
Parhaista parhaita ei pidä Tapparakaan..Laineet lähtee muualle, kuten Koppaset ja Koivulat.
Haluan edelleen painottaa sitä tosiasiaa, että Ilves on vasta selviämässä henkitoreistaan ja rakentaminen alkaa kuopasta, ennen kuin edes ollaan maantasolla. Siitä sitten lähdetään rakentamaan jotain näkyvää maanpäälle.
Tapparafanien ajatusmaailma on vähän kuin menisi tapaamaan naapuria sairaalan teho-osastolle ja sanoisi, että huomenna juostaan sitten kilpaa, olethan kunnossa.

Tässä tullaan juuri siihen, että joskus 2000 ja jotain olivat Tappara ja Ilves samalla viivalla. Juupe uhosi kaudenalustuksessa, miten Ilves nousee Tampereen ykköseksi..Leinonen oli hiljaa.
Siitä alkoi Tapparan määrätietoinen rakentaminen kohti menestystä.. Ilveksellä kaikki jäi uhoksi ja loppukin työnteko loppui. Keksittiin hienoja projektinimiä, mutta kukaan ei osannut sanoa, mitä se käytännössä tarkoitti.

Tämän ketjun merkitys ei ole edelleenkään itselleni auennut.
 
Viimeksi muokattu:
Kaikki tehdyt lasketaan ja joskus jopa tekemättömät

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Doug93 itse asiassa minulla on hieman erilainen käsitys Tapparafaneista, mutta jätetään se toiseen kertaan.

Jos minua jokin asia joskus Ilves-faneissa noin nyrppii keskimääräistä enemmän on se, että välillä kateus on aika ehtymätön luonnonvara. Äläkä ymmärrä väärin: monta asiallista Ilves-kirjoittajaa on täälläkin ja osa ymmärtää & näkee asian juuri kuin sinä eli ymmärtää realiteetit. Kuitenkin (kuten kaikista faniryhmistä) Ilveksellä löytyy sellainen varsin hyvin edustettu ylimielinen ja vahvasti menneisyyteen nojaava romanssikannattajakunta, jonka ajatusmaailma on kovin sulkevaa.

Tappara on pahinta maailmassa - mitään kamalampaa ei ole. Tapparassa ei osata tehdä mitään oikein vaan menestys johtuu milloin rikkaista omistajista ja milloin Rautakorven pelitavasta ja milloin mistäkin. Karkeasti menestymme väärin. Ja jos se ei riitä niin todellisuus paljastuu A-junnuista, joissa Ilves on selkeästi edellä. Tosiasiat vaan on tosiasioita - Tappara on kaikilla mittareilla parempi kuin Ilves ja Tappara ehkä tuottaa vähemmän, mutta Tappara tuottaa laadukkaammin. Karkeasti sanoen: Ilveksestä matka käy muihin liigajoukkueisiin, mutta Tapparasta matka jatkuu ihan muualle kuin toiseen liigajoukkueeseen kovin monella.

Ilves on resursseiltaan ja toimintamalleiltaan täydellinen pikkuseura. Tappara on oikeasti Suomen mittakaavassa jättiläinen jääkiekossa ja se on yksi isoista - sekä resursseiltaan & osaamiseltaan. Ja juuri tämä Ilveksen romantikkosegmentti on se kaikista äänekkäin osa faneista. Minusta se on erikoista, että käyttäydytään ylimielisesti ja törkeästi, vaikka todellisuus on ihan toinen. Ilves onkin siis Suomen ainoa seura, jolla on mahtiseuran fanit ja fanit, jotka ylpeydellä nostavat oman erinomaisuutensa ja Ilveksen erinomaisuuden esille ja halveksivat muita. Sellaista minä en ymmärrä.

Ja totta kai minä pelkään Ilvestä ihan helvetisti, koska jos kerrankin tulee yhdessä pelissä turpaan niin siitä aukomisesta ei koskaan tule loppua. Se jatkuu ja jatkuu ja se on kuin mestaruus. Ai niin ja tuomarit suosivat aina Tapparaa.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Itselläni ei ole pienintäkään kateutta Tapparaa kohtaan, päinvastoin..joukkueet eivät kilpaile keskenään.
Haluan vain painottaa sitä, että kun Ilves teki ensimmäisiä uusia pelaajahankintojaan tälle kaudelle, niin ne piti tehdä ehdolla JOS Ilves pelaa Liigaa.
Ymmärtänette miten vaikeat lähtökohdat tässä on olleet ?

Mutta ne mädät omenat ? Keitäs heitä nyt on ?

Ilvestä kannatan ja ylpeästi, nöyristellä en aio yhtään.. en vaikka se herättäisi närkästystä. Tapparan menestyksen myönnän ja sen, että se on tullut kovalla ja määrätietoisella työllä. Toki rahaakin on toimintaan laitettu..pakostakin. Kyseessä on kuitenkin ammattilaisliiga, ei mikään puulaakisarja.
Ilveskin tulee täältä vielä, mutta se on vasta alussa..hyvin alussa.
 
Viimeksi muokattu:
Kaikki tehdyt lasketaan ja joskus jopa tekemättömät

Jusu75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 12,16,27,29 Jets, Panthers.
Moro Doug93,

Ennen kuin kommentoin enempää, haluan kiittää että olet hemmetin asiallinen Ilves-kirjoittaja. Tämän takia vastaan.

Tässä juuri kiteytyy se erillainen arvomaailma ja ne taloudelliset lähtökohdat. Toki olen itsekkin kaivannut Tapparamaista rahoittajaa, joka heittää sen ylimääräisen miljoonan pelaajahankintoihin.
Tapparalla saattaa olla lainan antajia sisältä mutta ne on maksettu pois, samoille ihmisille maksettiin juuri jopa osakeantia (palkkaa) Mitä sanot rahoittajista, niitä ei ole. Ei ihan oikeasti ole ketään joka heittää seteleitä nuotioon.. 2012 Alettu työ on kaikki maksettu omalla toiminnalla. Se miksi Tapparalla on tuollaiseen kokoonpanoon varaa johtuu siitä että organisaatio on tehnyt oikeaa työtä. Joo, ne tulee halvemmalla ja ylipäätään tulee Tampereelle. Kyse on ihan helvetin yksinkertaisesta asiasta: seura antaa jotain - pelaaja antaa jotain. Tässä tapauksessa seura haluaa maksimoida pelaajan kehityksen jotta sillä on mahdollisuus rahastaa myöhemmin = pelaaja maksaa palkassaan ja kuittaa myöhemmin. Ei pelkästään pelisuoritus vaihda omistajaa. Toinen hyvä esimerkki on lasaretissa olleet pelaajat; kahden vuoden soppari ja kova nimi kuntoon. Eiköhän se Zaborskykin viimeistään 2018-19 sieltä vielä breikkaa ;) Sori, luulin että tää on kaikille selkeä sapluuna.

Tappara on tehnyt enemmän rahaa kuin kuluttanut vuodesta 2012. Menestys on tullut mukana. Ei ole setää.

Ja sitten kun eräs toimistorotta tuolta ostetaan niin viiksiä saa vahata taas :)

LISÄYS: Ilveksen omistajat ovat samaan aikaan laittaneet moninkertaisen määrän rahaa toimintaa. Kyse on yksinkertaisesta yritystoiminnan perustasta: Oikeat ihmiset oikeille paikoille. Tässä ehkä myös syy miksi Rautakorpi on taas miinoittamassa siniviivojen väliä.
 
Viimeksi muokattu:

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ja mahtaakohan se kansa, varsinkaan se satunnaiskatsoja, tulla katsomaan "oman kylän poikia" jotenkin itseisarvoisesti siksi, että ne on omasta kylästä. Mulla on sellainen käsitys, että kyllä ne omatkin pojat hylätään taaperruksen hetkellä ja lakanoita piirrellään ja ulosmarsseja suunnitellasn fanienkin joukoissa. Jos omilla pärjätään, niin sitä mielellään tietysti korostetaan mutta jos ei, niin muilla on hmv-ostojoukkueet.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Kiitos Jusu75. Ilveksen taustat ovat niin sekavat, että siitä kirjoittaisi tuhat sivuisen teoksen ja silti totuus jäisi vielä selvittämättä. Tyydyn siis kiteyttämään, että Ilveksen taustoja ollaan nyt laittamassa kuntoon, mutta välimatka Tapparaan on valovuosi.
Tärkeää on saada talous sille tolalle, että ylipäätänsä pelaaminen uudessa hallissa on mahdollista. Siellä sitten joskus aikanaan pelaa paikallisottelussa kaksi huippujoukkuetta, jotka molemmat tavoittelevat oikeasti mestaruutta.
Peloista en tiedä mitään..hienoa olisi, jos Tampere olisi jälleen Suomen kiekkoilun pääkaupunki..kokonaisuudessaan.
 
Kaikki tehdyt lasketaan ja joskus jopa tekemättömät
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Itselläni ei ole pienintäkään kateutta Tapparaa kohtaan, päinvastoin..joukkueet eivät kilpaile keskenään.
Tämä särähti pahasti...tottakai kilpailevat! Niin katsojista, pelaajista, resursseista kuin keskinäisten pelien tuloksistakin...ovat aina kilpailleet!
 
1953 1954 1955 1959 1961 1964 1975 1977 1979 1982 1984 1986 1987 1988 2003 2016 2017

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Ehkä tosiaan hieman väärin ilmaistu..tarkoitus oli sanoa, että Tappara ei ole se Ilveksen päävastustaja jäällä. Ilvekselle olisi nyt ensin äärimmäisen tärkeää vakiinnuttaa paikkansa play offs joukkueena. Tai jotain tuon tapaista...
 
Kaikki tehdyt lasketaan ja joskus jopa tekemättömät
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy