Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Kuinka KHL:n tulisi Suomessa järjestäytyä, ensimmäisten kolmen vuoden jälkeen?

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana Tshekki77, 13.12.2016 klo 20.49.

 1. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Tuolla Jokerien puolella on tänään kirjoiteltu jonkin verran tulevaisuudesta ja koska tämän voi nähdä myös laajempana kysymyksenä, niin ajattelin ketjun avata myös tänne KHL:n yleiselle puolelle.

  Eli kuinka KHL:n tulisi Suomessa järjestäytyä ensimmäisten kolmen vuoden jälkeen? Tulisiko kokeilusta luopua vai onko tuonut myös hyvääkin Suomikiekkoon? Ja jos pitäisi jatkaa, niin onko Jokerit paras mahdollinen vaihtoehto? Toisaalta loppuuko venäläisten into Suomeen, jos täällä lähdetään joukkueilla säätämään?.

  Vaikka Jokereiden Venäjältä tulevat avustukset tietenkin vääristävät kilpailua Suomessa, niin toisaalta se on sellaista rahaa, joka ei muutoin suomalaiseen kiekkoon välttämättä tietänsä löytäisi. Kun on puhuttu, että avustusta tulisi noin kymmenen miljoonaa euroa vuodessa, niin sehän tarkoittaisi, että Venäjältä on ruiskittu suomalaiseen kiekkoon, tässä ensi vaiheessa jo 30 miljoonaa euroa. Ei ole ihan pieni raha. Ja sitten se toinen juttuhan on, että suomalaisen KHL joukkueen myötä varmasti myös sellaiset suomalaiset pääsevät tasoaan kokeilemaan KHL:ssä, joita sinne ei välttämättä muuten kutsuttaisi. Eli kyllä ainakin itse peukuttaisin suomalaista KHL joukkuetta, vaikken välttämättä itse joukkuetta osaisi kannattaa.

  On puhuttu myös tästä doping tilanteesta ja kyllähän siinä eväitä on vaikka minkälaisiin skenaarioihin. Toisaalta niinkuin tuolla toisaallakin on todettu, ei KOK ole itse lähtenyt vielä täysin Venäjää bannaamaan, vaikka sitten neuvoo kuitenkin lajiliittoja sellaiseen suuntaan menemään. Eli ellei tässä nyt mitään uutta mullistavaa paljastu, siis nykyisillä mittareilla, niin vaikea nähdä, että Venäjää jääkiekosta bannattaisiin. Toki kuitenkin asian kanssa kannattaa olla hereillä ja tehdä mahdolliset riskiarvioinnit ja suunnitelmat valmiiksi. Meinaa nythän tässä on vielä aikaa, mutta jos jostain syystä bannit astuisivat (ilman varoitusta) jääkiekon osalta voimaan esim. ensi kesänä, niin siinä voi tulla jo toivottoman kiire muuttaa olosuhteita.

  Sitten on kanssa tämä kansainvälinen tilanne ja miten se asiaan vaikuttaa. Tottakaihan se negatiivisen varjon, kaikelle tekemiselle luo, mutta toisaalta viimeisen vuoden aikana poliittinen ilmapiiri on siinä määrin muuttunut maailmassa, ettei kait täysin mahdottomana voida pitää sellaista tilannetta, jossa Venäjän pakotteet poistuvat/vähenisivät lähiaikoina. Eli jos Jokerit on tämän paskimman vaiheen kestänyt, niin kannattaako heidän nyt luovuttaa, kun muutoksen mahdollisuus (globaalissa politiikassa) leijuu ilmassa.

  Onko Jokerit sitten paras kandidaatti edustamaan "koko Suomea"? Tokihan tämä voidaan nähdä monella tavalla ja vaikka itse näen suomalaisen KHL joukkueen yleisellä tasolla hyvänä asiana Suomikiekolle, niin en osaa nähdä Jokereita edes "koko Helsingin" joukkueena ja siten sitä on vaikea mieltää myöskään "koko Suomen" joukkueeksi. Toki kehä kolmosen takana tämä asia voidaan toisinkin nähdä ja sikäläinen mielipide "koko Suomen" joukkueen näkökulmasta on luonnollisesti tärkeämpi, kuin miten tuo joukkue täällä koetaan.

  Mutta jos jostain syystä lähdettäisiin säätämään, niin olisiko joku tyyliin Suomen Leijonat mahdollinen? Meinaa itse en vain jaksa uskoa, etteikö Suomi voisi KHL joukkuetta elättää, jos sen taakse olisi (suuren yleisön) nykyistä helpompi ryhmittäytyä. Toisaalta jos itse olisin massipäällikkö (haihattelu moodi alkaa), niin voisihan sitä koittaa saada elokuvayhtiöltä Charlestown Chiefsien oikeudet ja siirtää joukkue pelaamaan KHL:ää, Suomessa kotipelinsä pelaavana joukkueena. Ja kun ei olisi maantieteellisesti "sidottu" joukkue, niin tuohan voisi pelata kotipelejään vaikka Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Kymmenen kotipeliä kullekin paikkakunnalle.
   
 2. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Jokerit siirtyi, koska Hallis sai myytyä sen avulla hallinsa. Kun taustalla on konkurssin välttely, niin turha lähteä pohtimaan noin laajalla säteellä.
   
 3. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Hyvää pohdintaa yllä, näin lyhyesti sanottuna mielestäni on hyvä, että Suomesta KHL-joukkue löytyy, henkilökohtaisesti en kuitenkaan mitenkään voi sitä kannattaa jos se on joku näitä perinteisiä kilpakumppaineita, kuten Jokerit. Ei se kilpakumppani omaksi seuraksi sillä muutu, että pelaavat eri sarjoissa. Mikäli Jokereiden tilalle tulisi joku ihan uusi KHL-joukkue, eli perustetaan vaan KHLn tähden, niin tätä varmasti voisin ruveta kannattamaan.

  Eli KHLn suomijoukkueelle peukkua ylöspäin, mutta KHL-Jokereille peukkua alaspäin.
   
 4. Kapellimestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK Helsingfors, Montreal Canadiens
  Jokerit takaisin Lügaan (ASAP, tack) ja KHL:ää varten voitaisiin perustaa täysin uusi, eri kaupungeissa kotiottelunsa pelaava joukkue. Aiemmin heitetty idea uuden seuran kotimatsien jakautumisesta Stadiin, Turkuun ja Tampereelle on varsin mainio.
   
 5. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Juurikin näin, tosin Tampereelle vasta sitten kun uusi halli on pystyssä ja samalla periaatteella lisäisin myös Jyväskylän, jos ja kun uusi halli saadaan tässä ihan lähivuosina. (Hippos Masterplan 2021) Ei ole vielä käsittääkseni kohdannut vastustusta ja voi olla, että ensi vuonna päästään jo rakentamaan Hippoksen kokonaisuutta.
   
 6. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Tottakai näin oli, mutta tuo oli siis kolme vuotta sitten. Nythän KHL on saanut jalansijan Suomesta ja sen takia Jokerit eivät sillä tavalla ole enää välttämättömyys KHL:lle. Toki imago arvoa on ja oliko viime vuonna peräti kiinnostavin tv-joukkue, Venäjän markkinoilla. Eli heillä ei välttämättä ole halua/tarvetta muuttaa tilannetta. Mutta jos nyt esim. se 10 miljoonan vuotuinen tuki loppuu ja se korvattaisiin jollain toisella tukimuodolla, joka ei enää olisi noin suuri, niin onko Jokereiden kannalta hyvä silti jäädä KHL:ään ja voiko se mahdollisesti pienemmällä budjetilla kuitenkin vielä tavoitella sitä "koko Suomen" joukkueen asemaa? Meinaa vaikken ko. joukkueen kannattaja olekaan, niin olisihan se tietyllä tavalla surullista nähdä, jos se valahtaisi Slovan Bratislavan, Dinamo Rigan ja Zagrebin joukkueen kaltaiseksi jämäjoukkueeksi. Tuntuisi jollain tavalla jopa tuhlaukselta, koska samaisella joukkueella (siinä tilanteessa) olisi varmasti paljon enemmän annettavaa, suomalaisessa järjestelmässä.

  Eli jos haihatellaan vielä lisää Chiefsejä. Joku tuhlaajakingin kiinnostuisi asiasta ja haluaisi tuoda Chiefsit suomalaiseksi KHL joukkueeksi. Lupaa venäläisille, että pystyy pyörittämään toimintaa ilman tukea, joka saisi sitten venäläiset joustamaan imagokysymyksissä. Suomalaisille hän tarjoisi Jokereiden palauttamista ja vastineeksi pyytäisi lupaa farmiseuralle, Liigaan. Liiga ilmoittaisi, ettei millekään suomalaiselle paikkakunnalle voida (kilpailun kotimaisen kiinnostuksen takia) antaa sellaista resurssiylivoimaa, jolloin Liigaan lisättäisiin vielä yksi joukkue. Tallinnan piälliköt. Tallinnan piälliköt pelaisivat normi runkosarjan, muita Liiga joukkueita vastaan, mutta eivät jatkaisi pudotuspeleihin. Pudotuspeleihin menisi kahdeksan/kymmenen parasta suomalaista joukkuetta ja Tallinnan piälliköt järjestäisivät joka kevät Estonian Challenge Cupin, johon voisi tallinnalaisten lisäksi osallistua pudotuspeleistä ulosjääneitä suomalaisjoukkueita.
   
 7. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Ihan mielenkiintoista pohdintaa @Tshekki77 ja muiltakin. Koko Suomen KHL-joukkue ratkaisisi yhden ison ogelman: farmiseuran. Jos Liiga perustaisi KHL-seuran, farmikysymys ratkeaisi saman tien. Mutta sitten tullaan kysymykseen, miksi tällainen koko Suomen KHL-seura perustettaisiin ja kuka siitä kiinnostuisi? Minä en tiedä. Arvaisin, että kiinnostuneet olisivat jokunen tuhat ihmistä, jos sitä mitattaisiin pääsylippuina.

  Toinen ongelma olisi tulojen ja kulujen suhde. Venäjän seuroilla on jatkossa rahaa enemmän ja jo nyt Jokerien 10 miljoonan pelaajabudjetti alkaa olla nettotasoltaan kääpiötasoa, koska Suomen verotus. Kun muut kulut ovat lähes 15 miljoonaa, nykyiset kulut ovat noin 23.5 miljoonaa vuodessa (ulkomuistista). Siihen pelaajapudjetin korotus KHL:n keskinettotasolle = pelaajabudjetti 20 milliä ja kulut 33.5 miljoonaa vuodessa. Jokerien tulot ovat olleet tähän asti noin 12 miljoonaa per vuosi eli miinusta tulisi rapiat 21 miljoonaa per kausi. Tähän päälle farmiseuran kulut liigassa eli vaikkapa 6.5 miljonaa ja nettotappio siitä 0.5 miljonaa. Lopputulos noin 22 miljoonan tappio per kausi, ja sirkusta tehtäisiin muutamalle tuhannelle lipun ostaneelle + tv-katsojat toki päälle + farmin jokunen tuhatta katsojaa lisää.

  Mista löytyy tuo jotain 22 miljoonaa euroa vuodessa tähän alyvapaaseen projektiin ja jos löytyy, miksi sitä ei voi käyttää Liigan saamiseksi kilpailukykyisemmäksi SHL:n ja Sveitsin ja Tsekin kanssa, jotka veivät CHL-jatkopaikat?
   
 8. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Toisaalta, mitä ikinä rahaa Jokerit on venäläisiltä näinä kolmena kuluvana vuonna saanut, niin eihän niitäkään rahoja olisi sellaisenaan Liigaan saatu, jos Jokerit olisi Liigassa pysyny ja toi Chiefsi läppäki oli siis vain haihattelua omalta osalta. Mutta noin yleisesti en pitäisi suomalaisjoukkueen osallistumista KHL:ään pelkästään pahana asiana (jos siis rahoitus järjestyy), koska sen kautta tosiaan varmaan moni sellainen suomalainen pääsee sielläkin kokeilemaan, jotka eivät muissa oloissa sinne pääsisi.

  Tuo esittämäsi Liigan KHL joukkuekin voisi olla ihan mielenkiintoinen vaihtoehto. Tosiaan farmi "ongelma" katoaisi ja toisaalta sitten kulutkin saataisiin mahdollisesti jaettua useaan eri osoitteeseen, vaikka suuria ne lukemat silti olisivat. Mitä mieltä noin yleisesti olet, voisiko Liigasta koottu "all-star" jengin pärjätä KHL:ssä? Eli jokaisesta Liiga joukkueesta asetettaisiin vaikka neljä pelaajaa sellaiselle listalle (kaksi 1.-2. kentän pelaajaa ja kaksi 3.-4. kentän pelaajaa), josta tuon KHL joukkueen valmentaja sitten saa valita aina kaksi pelaajaa (yksi 1.-2. ketjun pelaaja ja yksi 3.-4. ketjun pelaaja), per Liiga joukkue. Voisiko sellainen joukkue olla elinvoimainen ja jos ei, niin voisiko se toimia näyteikkunana KHL:n suuntaan ja voitaisiinko sillä tavalla Suomeen houkutella sellaisiakin pelaajia, jotka eivät muuten tänne tulisi? Jos tuon KHL joukkueen valmentaja olisi myös maajoukkueen valmentaja, niin osaisi optimoida myös pelaajat EHT:lle ja toivottavasti painottaisi ulkomailla pelaavia suomalaisia enemmän, maajoukkue valinnoissa.
   
 9. PPK Jäsen

  Lainaus:
  Saisi järjestäytyä itsensä ulos Suomesta. En tajua mihin me muka tarvitsemme tätä propagandaliigaa. Jokereiden tilanne nyt on kusinen, mutta sen ovat seuran omistajat valinneet.
   
 10. JjZz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mesoamisesi on "vähän" läpinäkyvää. Tässäkin yrität esittää että toivot KHL:sta lähtöä vain Jokereiden etua ajatellen. Todellinen asenteesi Jokereita kohtaan nyt on vaan tullut selväksi täällä jo aiemmin. Myös hieman ristiriitaista sanoa "propagandaksi" sellaista jota itse tiiviisti seuraa. Tosin ristiriitaisia ovat kirjoituksesi tämän tästä, että sikäli ei mitään uutta alla auringon. Mutta kiva kun sulla on noin kova ikävä Jokereita.
   
 11. PPK Jäsen

  Lainaus:
  En mun tarvitse esittää mitään. Kyllä mun asenne on paljon enemmän venäjävastainen kuin Jokerivastainen, usko pois. Toisaalta ne menevät tällä hetkellä aika käsi kädessä. En näe mitään sijaa KHL:lle täällä, ja jos Jokerit häipyy suomen kiekkokartalta KHL:n mukana niin menkööt.
   
 12. Malmi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexaa
  Lainaus:
  Mitä ristiriitaista siinä on?
   
 13. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Kyllähän me jatkoajan nimimerkit (toiset enemmän ja toiset vähemmän) olemme täällä julistaneet propagandaa ja softpoweria jo kolmatta vuotta, tai oikeastaan siitä lähtien, kun Hjalmari KHL:n Suomeen laajentumisesta ilmoitti. Eli vaikka KHL olisikin propagandaa/softpoweria, niin pitäisihän tämä olla jo selvää kaikille vähänkään valveutuneille kiekkokuluttajille ja sitä myötä osataan jo elää asian kanssa. Vähän niinkuin tupakan polttaminen. Tiedetään se huonoksi tavaksi, mutta silti jatketaan pahaa tapaa. Voidaan kuolla joskus, mutta toisaalta kaikkihan me hautaan joudutaan jossain vaiheessa.

  Ja sitten toisaalta, ellei lähi-idän, sun muut tapahtumat saa maailmanpaloa aikaiseksi, niin eiköhän KHL tule olemaan ja pysymään, joten siitä tilanteesta katsottuna seuraava kysymys onkin, että onko Suomikiekolle eduksi, että suomalaisia pelaa KHL:ssä. Jos saamme positiivisen vastauksen, niin silloihan voidaan seuraavaksi kysyä, että kannattaako suomalaisten edistää suomalaispelaajien pääsemistä KHL:ään? Jos tähänkin vastataan positiivisesti, niin silloinhan suomalainen KHL joukkue olisi mitä parhain keino, tavoitteen saavuttamiseksi (ikäänkuin ponnahduslautana rikkaimpiin joukkueisiin). Jos tämä lysti saadaan toteutettua vielä ulkomaisella rahalla, niin eikös sekin ole aina vaan parempi.

  Tokihan sitten kun asiaa katsoo Liigan näkökulmasta, niin muuttuuhan kysymys vähän vaikeammaksi. Liiga on maan ykköstuote kiekkomarkkinoilla ja kyllähän sellaisen liigan rantautuminen kotimarkkinoille, joka mielletään mahdollisesti kovempitasoiseksi, voi tuottaa ongelmia. Kun tuo rantautuminen toteutetaan vielä tavalla, jossa Liigan valovoimaisin rivalrypari rikotaan, niin pään raaputtamista tulee lisää. Toisaalta kun nyt sitten jälkikäteen katsotaan, mitä tapahtui ja mitä jäi tapahtumatta, niin pääkaupunkiseudun viha-rakkaus suhdehan oli aika pahasti tulehtunut viha-viha suhteeksi ja ehkä tauko oli paikallaan. Edelleen KHL:n suomalaisjoukkue ei ilmeisesti ainakaan vielä ole onnistunut rakentumaan koko Suomen joukkueeksi ja siten mahdollisesti negatiivinen vaikutus Liigaan nähden ei ole ehkä sitten kuitenkaan ollut niin paha, kuin ehkä pahimmissa painajaisissa ehdittiin pelkäämään. Voihan jopa olla, että kun tilanne on nyt se, mikä se on, ettei Liiga halua muuttaa tilannetta. Toki Jokereiden paluu suomalaiseen kiekkojärjestelmään voisi tuoda isoakin hetkellistä pöhinää, mutta toisaalta jos vaihtokaupassa syntyy Suomeen KHL joukkue, jolla ei olisi samanlaista menneisyyttä, niin sellaisestahan voisi syntyä nykyistä Jokereita isompi haaste Liigalle.
   
 14. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Itse en usko millekään koko Suomen joukkueelle olevan varsinaista kysyntää. Jokerien hyppy Venäjälle erkaannutti jo osan sen jengin kannattajista ja jos se loppufanijoukkokin katoaisi, kävisi peleissä vain tarjous- ja ilmaislippuihin tarttuvat viihdekatsojat. Koska KHL itsessään ei kai kovin monia kiinnosta, siinä pelaavista joukkueista puhumattakaan, en usko moiselle propagandapumpulle löytyvän hirveän kaksista tulevaisuutta.

  Eiköhän Jokerit KHL:ssä edelleen jatka. Kun Putinista aika jättää, tai hänet syöstään vallasta, voi kuvioon tulla muutos.
   
 15. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Suurempi riskin paikka on Trump ja Baltia. Voiko Jokerit jatkaa pelaamista niin kuin ennenkin, jos puna-armeija marssii Tallinnassa voitonparaatia?
   
 16. Kanada-malja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Missäköhän olisi KHL:n katsojakeskiarvotilastot?
   
 17. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Ei kovin ole katsojakeskiarvokummoinen, hallit on aika pieniä. Jokerit on siinä listassa kärkipäässä.
   
 18. Kyylä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Ei mitenkään. KHL on, kuten kaikki näillä palstoilla pyörivät hyvin tietävät, korruptoituneen, sotaa käyvän, ihmisoikeuksia polkevan ja olemattomalla itsetunnolla varustetun maan propagandaa.

  Aleppo, MH17, Krim, lehdistönvapauden polkeminen, Anna Politkovskaja ovat niitä asioita, jotka KHLn perään ihannoivat samalla hyväksyvät. Raha, jonka perään tässä näytetään kovasti olevan, on läpimädän hallinnon kavaltamaa rahaa joka kuuluisi köyhille venäläisille - ei yläluokan itsetunnon paikkaamiseen.