Kotipaikkakuntasi "se jokin"?

  • 3 637
  • 32

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pori

On mielestäni kaikin puolin hyvä elää ja oleskella. Urheilukeskus on maamme parhaita liikkunta-alueita ja siellä voipi harrastaa melkeinpä mitä vain. Yyteri on kesäpäivän ja miksei talvipäivänkin pelastus. Kirjurinluoto monine vapaa-ajan vietto mahdollisuuksineen on todella upea.
Porin Jazzit ovat loistava tapahtuma, ja silloin täälläkin kaupungissa on toden totta elämää!
Pori on juuri sopivan kokoinen, ei liian meluisa ja ruuhkainen, muuta ei myöskään liian hiljainen ja autio. Ainoa miinus on nuorison vähäiset menomestat.
Onko muuten Porin kävelykatu Suomen pisin?

Pori jyrää :D
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Pientä listaa, sen kummemmin selittelemättä:

Äitee. Pihkala. Lapsuuden kesät, Sveitsin harju ja kuusimetsät. Hakalan koulu (cheers vilpertti ;) ), syksyn valosaastevapaat (bwahaha) tähtiyöt. Medari.

Ja se henkinen koti: panssarimuseo, Vanajavesi, Katinala. Kaupunki. Hitaus. Puheenparsi. Poppa Joe. Hälläkkä.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Helsinki...

Jaa, jos pitää vain ja ainoastaan ylistää kotipaikkakuntaansa, niin tässä tulee.

STADI (suom. Helsinki)

En vois bonjata muuta kämppäämismestaa kuin Stadi. Makeimmat muistot Stadista tulee tietenkin lapsuus- ja nuoruusvuosilta. Mä olen koko ikäni budjannu Stadissa. Yhdes vaiheessa jouduin käymään skolee Ogelissa asti, siis aivan tautisella landella... siellä oli nokkosia ja koiranputkia keskellä välkkäpihaa, voittekste kuvitella? Jotain ihme kasveja.

Lapsuuden muisteloihin kuuluu unohtumattomasti kesäisen helteen kourissa kamppailevan Stadin haju... sitä ei pysty kuvailemaan, se pitää kokea... kun asfaltti on pehmennyt helteessä... sitten tulee sade... se sateen ja asfaltin yhteistuoksu on jotakin taivaallista.
Poikien sotaleikit helteisillä kaduilla... Liisankadulla, Mariankadulla, Tervasaaressa... Fabianinkadulla kun Mahtava Tavaratalo PUKEVA valmistui Fabbarin mäen päälle. Pukevan edessä pääsin ekan kerran sekstaamaan naista... suomeksi se tarkoittaa että suutelin tytön kanssa... kunnon kielareita ja kourimista.
Stadiin kuuluu ehdottomasti punapaitainen Helsingin IFK. Jokereiden nuoret fanit eivät tätä ymmärrä... antaa heidän ihan vapaasti remeltää "Jokerit on Stadi"-juttunsa kanssa... koska autuaita ovat tietämättömät/tieto lisää tuskaa.

Unohtaa ei sovi myöskään Suomenlinnan mahtavia saaria. Jos Stadissa on helle, niin sitä pääsee aina pakoon Suomenlinnan valleille jossa merituuli vilvoittaa aina.

Helsingin Stadion on aina vierailun väärtti, varsinkin Stadikan torniin kannattaa kiivetä katsomaan yleisnäkymää Stadista. Siinä vaiheessa voikin sitten vierailla Helsingin ainoassa liigatason jäähalissa, Nordenskiöldinkadun hallissa... kauemapana Stadista, Ilmalassa löytyy sitten eräs monitoimihalli, jota myös käytetään erään SM-liigajoukkueen kotikenttänä.

Stadissa on myös suhteellisesti enemmän stadilaisia kuin missään muussa kaupungissa maapallolla.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suomenlinna, rantakaistale Olympiaterminaalin ja Munkkisaaren välillä ja yleensäkin merellisyys. Koiraakin tulee melkein päivittäin ulkoiletettua tuolla meren rannassa ja kyllä silloin aina huomaa, että ei meikäläisestä taitaisi olla sisämaan asukkaaksi. Leppoisa merituuli pitää mielen virkeänä.

Tosin vanhoja kuvia katsellessa tulee väkisinkin mieleen, että olisi saattanut olla mielenkiintoisempaa elää noin 30-50-luvun Stadissa.
 

Harri2001

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti Stone Cold


Moniko täällä muuten tietää sen, että ns. Maaselkä Kuusamossa muuttaa vesien virtaussuunnat Venäjän puolelle, kun taas muualla ne laskevat länteen?


Minä tiesin! Siis ihan oikeesti! Isäntä on joskus kertonu, ku sekin on pentuna asunu Kuusamossa. Tarkkaa paikkaa isäntä ei tiiä, mutta joskus suunnitellu, että se kävis ihan huvikseen ettimässä sen paikan, missä se kulkusuunta vaihtuu :)
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Seinäjoki!

Me seinäjokiset olemme tällä palstalla selvä vähemmistöryhmittymä, etten jopa sanoisi katoava luonnonvara, joten aion pitää puoliani ja kertoa hiukan. Ensimmäisenä kun kotiseutuaan ajattelee, niin tulee mieleen lakeus. Täällä pohjanmaalla on tilaa hegittää, suurempien kaupunkien kiireet ja ahtaus tuntuvat hyvinkin kaukaisilta asioilta. Suunnattomien peltoaukeiden keskellä ajellessa tuntee itsensä todella pieneksi. Täällä mikään ei voita istuskelua kavereiden kanssa Törnävänsaaren luonnonkauniin joen reunamilla!

Monia muitakin löytyy: Routakallio, tuo jylhien jyrkänteiden, kirkkaiden vesien ja uimahyppyjen tyyssija. Jouppilanvuori, laskettelukeskus, joka kohoaa taivaisiin. Lisäksi on vielä lukuisia puistoja, metsä- sekä virkistysalueita, jotka jäävät vielä mainitsematta.
 

jukkavuorio

Jäsen
Suosikkijoukkue
ilves, musta blokki
no kun nykyään täällä jyväskylässä asun, niin täytyy vastata, että matti nykänen tottakai. ;)

jyppi on ihan hyvä olla olemassa kun sitten näkee muita lätkäjoukkueita täällä tarvitsematta lähteä kauemmaksi.

ja sitten se on aika hyvä juttu, että kun tää ei ole kovin monelle junalle pääte- tai lähtöasema, niin voi helposti matkustaa pummilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös