Koska taipuminen loppuu?

  • 9 125
  • 60

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
siffa kirjoitti:
Junioreilla tulisi olla perustaidot hahmottumassa jo 10 vuoden ikäisinä. Tällöin harjaantuneet junioritarkkailijat tekisivät ensimmäisen jaon, jossa parhaat ja nähtävissä olevat lahjakkuudet valittaisiin omiin ryhmiinsä.

Ns. reisille menisi, mutta onnea matkaan.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Maple Leaf kirjoitti:
Ns. reisille menisi, mutta onnea matkaan.

Onko itselläsi jokin parempi vaihtoehto? Olisi mielenkiintoista nähdä oma ehdotuksesi.
Itse en ole enää mitenkään mukana näissä juniorihommissa, joissa oman matkani olen jo tehnyt päätökseen. Siellä ei onnella ollut mitään tekemistä, mutta intohimoisella suhtautumisella ja paneutumisella asioihin saattoi saada jotain aikaankin. Keskustelemaan olen valmis junioreiden kehittämisestä siltä pohjalta, jonka oma kokemus ja muutamien suomalaisten huippujunioreiden kehittämisessä käytettyjen menetelmien analysointi ovat antaneet. Erityisesti olin kiinnostunut lisäksi Neuvostoliiton aikaisista juniorisysteemeistä, joista mm. jo legendaarinen Tarasov kirjoitteli. Muistelisin Tarasovin teeseistä tehdystä huoneentaulusta sen, että juniorin kehittämisessä kymmenen tärkeimmän asian joukossa yhdeksän ensimmäistä liittyivät luistelutaidon kehittämiseen. Tätähän korosti myös Kanadan nuoret taas maailmanmestaruuteen valmentanut Sutter. Henkilökohtaisen taidon kehittäminen on kaikki kaikessa myös kanadalaisen juniorijääkiekkoilun tavoitteena ja erityisesti vielä luistelutaidon kehittyminen (Sutter).
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kuten Ara sanoi, niin viimeisen 6 kauden aikana Suomi on ollut 5 kertaa mitalleilla, eli ei se junnuvalmennus nyt ihan perseestä voi olla. Ruotsi ei ole tainnut olla sillä aikaa kertaakaan mitalleilla.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Artsi kirjoitti:
Kuten Ara sanoi, niin viimeisen 6 kauden aikana Suomi on ollut 5 kertaa mitalleilla, eli ei se junnuvalmennus nyt ihan perseestä voi olla. Ruotsi ei ole tainnut olla sillä aikaa kertaakaan mitalleilla.

Ruotsi ei ole ilmeisesti ollut 11 vuoteen mitaleilla.
 
Itsekin olen sillä kannalla, että pitäisi lahjakkuuksia scoutata aikaisemmin parempaan valmennukseen kuin massaa. Mutta onhan siinä myös se ongelma, että mitä vanhemmat sanovat asiaan. Siis he, jotka maksavat monesti aika paljonkin pojan harrastuksesta. Tarkoittaen sitä, että näitä toivotaan toivotaan tapauksia, joista voi jotain tulla, mutta putoavat kuuman ringin ulkopuolelle. Jaksavatko ihmiset näitä puskea eteenpäin taloudellisesti, jos todennäköisesti ei pääse koskaan koittamaan paremmassa ryhmässä? Toisaalta lienee sanomatta selvää, että kuumaryhmä koostuisi isommasta porukasta kuin vain "varmat tapaukset", koska muutoin täytyisi onnistumisprosentin olla todella korkea, että näin kannattaisi ylipäätään toimia. On niitä maajoukkuepoikia aika paljon, jotka jossain vaiheessa huomaavat tytöt ja kaljan. Sen takia päättyy monen huippu-urheilu, vaikka tällainen lahjakkuus saattaakin ykkös- tai kakkosdivaria tahkotakkin.

Alkuperäiseen topicciin taipumisesta.. kyllä oli jenkit tällä kertaa niitä, jotka taipuivat, koska pikkuleijonilla oli sydäntä mukana sekä selkeä päätös, että vastustajalla on kaksi mustelmaa enemmän.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kyllähän sitä nuorissakin suurella sydämellä ja taisteluhengellä tehään ihmeitä, kuten äijissäkin. Sihvonenhan asiaa analysoi ja nosti esiin jenkkien heikomman puolustus-organisoitumisen. Tai jotain. Pikkasen yltiöpäisemmin lähettiin ylöspäin. Ja tärkeimpänä pointtina, että jenkkien joukkueesta joka tapauksessa kehittyy paljon enemmän kansainvälisen tason kiekkoilijoita. Ja eikö sen kuuluisi olla tärkeintä, vaikka nuorten pelit ovatkin kenties viihdyttävintä jääkiekkoa missään.
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Pula-ajan Tretjak kirjoitti:
On niitä maajoukkuepoikia aika paljon, jotka jossain vaiheessa huomaavat tytöt ja kaljan. Sen takia päättyy monen huippu-urheilu, vaikka tällainen lahjakkuus saattaakin ykkös- tai kakkosdivaria tahkotakkin

Nämä ne vasta surullisia tapauksia ovatkin. Suomen kokoisessa maassa tällaiseen "haaskaukseen" ei olisi varaa. Tämä olisi kyllä melkein oman ketjunsa arvoinen topicci. Ei tytöt niinkään haittaa, mutta kalja vie usein mennessään paljon tuhoisammin. Ja paljonko huippukoutsausta ja pyyteettömiä talkootunteja tällöin haaskataankaan.

Toisaalta, ehkäpä tämä on sitä "luonnonvalintaa", jossa heikkopäiset karsiutuvat jo ajoissa. Ja tarvitseehan myös divarijengit pelaajia.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
siffa kirjoitti:
Junioreilla tulisi olla perustaidot hahmottumassa jo 10 vuoden ikäisinä. Tällöin harjaantuneet junioritarkkailijat tekisivät ensimmäisen jaon, jossa parhaat ja nähtävissä olevat lahjakkuudet valittaisiin omiin ryhmiinsä. 13 vuoden iässä näistä paljon peliaikaa saaneista junioreista muodostettaisiin huippuryhmät, joiden valmennus hoidettaisiin täysin ammattimaisin voimin tästä eteenpäin.
Ehdottaisin että hommaan palkattaisiin Tihonov (sr) ja häntä pyydettäisiin ottamaan vanhat muistiinpanonsa mukaan, sillä niistä löytyisi varmasti useita rahan arvoisia vinkkejä, kuinka pelaajat saataisiin sitoutettua systeemiin mukaan.

Minun puolestani jääkiekko ei ole läheskään niin vakava asia, että sen puolesta tarvitsisi alkaa kymmenen vuotiaita draftamaan; tappion vitutus kun yleensä menee parissa tunnissa ohi. Ja tuskin muutenkaan tuollaisella systeemillä saataisiin esim parempia syöpätutkijoitakaan tai apua mihinkään muuhunkaan "tärkeään".
 

hav54

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Divari ja muut alemmat sarjat

Sarjoissa pelaa erittäin paljon lahjakkuuksia, joilla on takana loistava tulevaisuus. Taitavia pelaajia, jotka eivät halunneet pelata tylsää "kaistakiekkoa"
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoon A-juniorit, Mathias Klockars (MMA)
psychodad kirjoitti:
. Se on aina ollut kanadalaisen kiekkoilun ilme. Kaikki, siis IHAN KAIKKI tehdään voiton eteen. Häviäjien kommentit vääristä otteista voidaan sitten kuitata helposti huonoksi häviämiseksi tai itkemiseksi otteluiden jälkeen, vaikka niissä perää olisikin.

Kanadalainen fanikulttuurikin on omaksunut tämän yhteisen tavoitteen paljon paremmin kuin suomalainen kulttuuri. Kun Selänne taklasi Prongeria "kanadalaisen kovaa" hivenen korkeilla käsillä ja jalatkin nousivat maasta, ensimmäisenä hfboardsilla olivat suomalaiset huutamassa kuinka Selänne teki väärin. Tietenkin kanukit sitten komppaavat sitä mielipidettä ja Pronger lähettelee tappouhkauksia. Kun taas Jordin Tootoo luistelee alivoimalla purkukiekon perään niin paljon kuin jaloista lähtee, suomen pakki heittää kiekon omasta päädystä keskialueelle, Tootoo ei mietikään että pitäisi hidastaa tai jättää ajamatta....2-3 sekuntia syötön lähdön jälkeen kaveri osuu suomalaiseen pakkiin kädet ylhäällä, jalat ilmassa puolen kentän vauhdilla. Taklauksessa on KAIKKI väärin...se on ryntäys, se on kyynärpäätaklaus, se on päähän kohdistunut taklaus ja se on hyppy....YKSIKÄÄN kanukki ei tule hfboardsille itkemään siitä kuinka Tootoo raiskaa jääkiekon, vaan he tulevat pullistelemaan kansallistunnossaan kisojen komeinta taklausta ja kanadalaista taistelutahtoa.

Tässä on meillä opittavaa. Niin pelaajilla kuin faneillakin. Pelaajien pitää unohtaa tyyli, ja fanien pitää unohtaa yletön objektiivisuus. Ei meidän aina tarvitse olla se "helvetin hyvä häviäjä" .

mua ei ainakaan kiinnosta verojenmaksajana maksaa veroja tällä avoir fiscal -periaatteella yleisesti eikä varsinkaan sen eteen että huippu-urheilua tuetaan kaikin voimin. Siis tehdään voiton eteen kaikki keinoista huolimatta. Kansantaloudellisesti on fiksumpaa satsata terveen elämäntavan ja kasvatuksellisten asioiden levittämiseen. Tosin mielummin sitä G:tä sinne lätkään kuin teatteriin.

Ja näistä tootoista ja muista...missä muussa lajissa kanukit ylipäänsä pärjää kuin marginaalisessa jääkiekossa? Ja kai sitä identiteettiä pitää jotenkin hakea kun vieressä on maailman ykkösvaltio, joka ei paljoa Kanadasta piittaa, vaan pitää sitä melkoisena takapajulana. Niin kai se tekee jääkiekosta pyhää...tohon fanien osuuteen, niin kyllä siellä enemmän oli kiloa ja rasvaa naamassa kuin suomalaisilla (ei, siis tutkimus ei perustu kansanterveyslaitoksen globaaliin tutkimukseen, jonka reliabilieetti on testattu t-testillä) tai en tiedä onko pop-cornin syömisellä joukkuetta tukeva vaikutus?
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
kauppatieteilijä kirjoitti:
Kansantaloudellisesti on fiksumpaa satsata terveen elämäntavan ja kasvatuksellisten asioiden levittämiseen.

Tottakai on. Lopetetaan kaikki turha kilpa-urheilu.

Minä tuen mielelläni verovaroillani tuota jääkiekkotoimintaa koska lajista nautin, enkä ole kiinnostunut keskinkertaisesta puuhastelusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös