Mainos

Koska Eurooppaiset joukkueet pääsevät taistelemaan Stanley Cupista?

  • 6 203
  • 39

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kunhan nyt ensin perustaisivat sen FIN/SWE kimppaliigan.. molemmista maista 6-7 parasta pelaamaan nelinkertainen sarja.

Itse pidän koko NHL ajatusta _täysin_ utopistisena. Mutta Super Sixiä pitää kehittää, ja alunperinhän puheltiin, että jossain vaiheessa ko. turneen voittaja kohtaisi Stanley Cupin voittajan. Riittäisi mulle.
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Hehheh... onpas jäsen Miljonäärillä fantasiat... mistä lie unistaan saanut "tiedon/huhun" että Ameriikoissa ihan tosissaan spekuloitaisiin NHL:n laajenemisesta Eurooppaan.

Tottahan se on että jo vuosikaudet on pyöritelty ideaa Euroopan lohkoista ja sen semmoisista, ja vaikka joskus NHL:ää pelattaisiinkin Euroopassa, ei se varmasti tule seuraavan kymmenen (tai varsinkaan parin, kolmen???) vuoden aikana tapahtumaan.

Mutta koko ideassa ei ole mitään järkeä joten kannattaa siis lopetta unelmoiminen. Aika naurettavaa ajatella että joku tosissaan uskoo tämän idean olevan mahdollinenja uskoo että nämä Eurooppalaiset joukkueet oikeasti menestyisivät näitä miljoonakaupunkien Amerikkalaisjoukkueita vastaan. ja kun NHL:ssä on jo nyt aivan liikaa joukkueita niin miten voitaisiin yht'äkkiä lisätä joku 6-10 lisää. NHL:n taso romahtaisi aivan huikeasti.


Jos jotain realistista lähetään haavelemaan, niin sellaista olisi jonkinlainen Euroopan liiga, mistä vissiin siitäkin on jo vuosien ajan ollut enemmän tai vähemmän puhetta ollut...
Paras vaihtoehto olisi kuitenkin sellainen että NHL joukkueet avaisivat kautensa ympäri maailma eri kaupungeissa. Tyyliin ruotsalaisjoukkue Vancouver canucks ja suomalaisjoukkue Dallas Stars tulisivat pohjoismaihin ja pelaisivat vaikka ensimmäisen pelin Tukholman Globenissa ja seuraavan pelin Hartwall Arenaalla, ja sen jälkeen lentäisivät takaisin Ameriikkaan jatkamaan kauttaan normaalisti siellä, ja sitten taas seuraavana kautena sama homma uusiksi jossain muualla päin maailmaa. :)
Lontoo saa jo ensi kaudella kokea samankaltaista herkkua kun Kings ja Ducks avaavat NHL-kautensa Lontoon uudella superareenalla. Siitähän sitä voisi pikkuhiljaa siirtyä muihin Euroopan kaupukeihin joissa kiekko oikeasti kiinnostaa ihmisiä.
 

Miljonääri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappaja, Nashville Predators, FC Köln
Ihan noista NHL-ohjelmista joita on tullut varsin aktiivisesti seurattua tässä viime vuosina, sain kuulla, että on ollut keskustelua ja ehdotuksia nyt taas tänne Eurooppaan päin tehtävistä valloituksista. Myös net keskusteluita on hieman käyty ja parilla virallisella saitilla on ollut myös juttuja. 10 vuoden aikana esimerkiksi voi tapahtua erittänkin mullistavia asioita, mutta jopa jo viiden vuoden sisällä. Mutta jos kerran Mr. Penguin sanoo että ei NHL.ää ei vielä 10 vuoteen pelata täällä Euroopassa, niin silloinhan asian täytyy ehdottomasti olla juurikin niin.
 

Ultra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pyynikki bollklubbar, TBK & vadelmavenepakolaiset
Mr. Penguin kirjoitti:
Lontoo saa jo ensi kaudella kokea samankaltaista herkkua kun Kings ja Ducks avaavat NHL-kautensa Lontoon uudella superareenalla. Siitähän sitä voisi pikkuhiljaa siirtyä muihin Euroopan kaupukeihin joissa kiekko oikeasti kiinnostaa ihmisiä.
Väärin. Kyse ei ole siitä että kuinka montaa ihmistä NHL kiinnostaa vaan kuinka paljon sponsori rahaa ja markkina-aluetta on tarjolla. Siirtyminen mihinkään muuhun kaupunkiin paitsi yhteen näistä Euroopan metropoleista (esim.: Lontoo, Berlin, Pariisi, Madrid & etc.) ei kannata taloudellisesti markkina-alueiden ollessa liian pieniä NHL:ään tarvittavalle budjetille. Täten NHL:ää ei tulla koskaan näkemään kiekosta kiinnostuneissa Suomen tai Ruotsin kaupungeissa. Siksi on todennäköisempää esim. että joku olemassa olevista NHL joukkueista muuttaa puoliksi Eurooppaan (esim. aikaisemmin mainitsemani AEG:n omistama LA/London Kings skenaario), joka tämän tehdessään ainakin tuplaisi markkina-alueensa ja varallisuutensa.

Money talks ja sitä rataa...
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
En jaksa uskoa että kiekolle riittäisi rahaa muualla kuin Venäjällä tarpeeksi että voisi kilpailla NHL:n sisällä pelaajista. Sen verran pieni laji&pienet tulot seuroilla ympäri euroopan on.
 

tkks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kappas, tänne on tullut järkeviäkin kommentteja. Jos edes jotain järkeä touhussa olisi niin Euroopan NHL-kaupungit ovat tosiaan ihan muualla kuin Ruotsissa ja Suomessa. Tukholma ehkä suurin varauksin.

Edellä jo esitettyyn listaan voi lisätä ainakin Pietarin ja Moskovan. Suuri este touhulle on myös se, että aikoinaan esim. lätkän vienit Kaliforniaan onnistui, kun siellä oli ehkä jopa joskus nähty, että mikä peli on kyseessä. Asia on kuitenkin ihan eri Euroopan suurissa maissa ehkä Saksaa lukuunottamatta.

Mitä tulee siihen, että Euroopan seuroilla on pienet tulot niin totta kai on, jhos pelataan Raumalla missä saadaan juuri ja juuri se 3000 katsojaa paikalle (vaikka siellä nyt onkin asiat hoideltu taustalla hyvin). Kaupungissa pitää olla miljoonia asukkaita, että fanipohja voisi joskus olla riittävä. Urheilumarkkinoinnissa ja tuotteistamisessa kyllä löytyy Eurooppassakin todella paljon osaamista (tosin ei Suomessa) ainakin niissä maissa, joissa pelataan esim. jalkapallon huippuliigoja.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Valitettavasti Suomi vaan on liian pieni markkina-alue, jotta tänne haluaisi joku "amerikkalainen urheiluporho" sijoittaa. Näin ollen lähimmät joukkueet varmaan pelaisivat Ruotsissa ja Venäjällä.

Parempi tosiaankin olisi tuo "Mestarien Liigan" jääkiekkoversio, mutta siinä pitäisi radikaalisti vähentää NHL:n pelien määrää, jotta pelaajat jaksaisivat/viitsisivät osallistua sarjan ulkopuoliseen turnaukseen. Eikä ammattipelaaja, joka edustaa jotain seuraa sen takia, että saa siitä maksun, ole tuohon samalla lailla motivoitunut kuin edustaessaan omaa maataan Olympiakisoissa tai World-Cupissa. Poikkeuksia tietysti on.
 

ipaz

Jäsen
Miljonääri kirjoitti:
Koska Eurooppaiset joukkueet pääsevät taistelemaan Stanley Cupista?

Toivottavasti ei koskaan. Yli sata vuotta Kanadan sekä Pohjois-Amerikan parhaalle jääkiekkojoukkueelle jaettava pytty kuuluu vain ja ainoastaan sinne. Ja tämä mielipide täysin perinteisiin ja tunteisiin perustuen. NHL:n kloria (jos sitä nyt vielä jäljellä on) perustuu osaltani juuri siihen, että liigalla on todella pitkät perinteet ja että se on tuolla kaukana toisella puolella maapalloa.

Lisäksi jo tässä ketjussa useasti julkituodut kommentit tukevat tätä, sillä Euroopassa ei ole kunnollisia areenoita varsinkaan seuduilla jossa jääkiekko on ykkös/kakkoslaji. Kiinnostusta maailman parhaita kiekkoilijoita kohtaan kyllä löytyy, josta kertoo molempien ensi syksyn Lontoon otteluiden loppuunmyynti jo tässä vaiheessa. Silti, kuinka monta prosenttia katsojista on brittejä? Uskon vahvasti että suomalaiset, ruotsalaiset ja venäläiset ovat varanneet varsin suuren lippumäärän.

Tilannetta voi kuitenkin verrata ehkä siihen kun Iron Maiden tulee kerran vuodessa Suomeen tai Ruotsiin niin se on aina loppuunmyyty. Jos Kings pelaisin pari-kolme kertaa viikossa Lontoon uudessa hallissa niin olisiko samoin? Lähtisikö Suomesta jokaiseen peliin lentokoneellinen faneja?

Suomeen on aivan turha haaveilla NHL-joukkuetta näillä asukasmäärillä. NHL:n pienimmällä paikkakunnalla Edmontonissa asuu metropolialueella toki vähemmän ihmisiä kuin pääkaupunkiseudulla, mutta siellä jääkiekko on lähes uskonto. Katsojia riittää niilläkin hinnoilla. USA:n pienimmässä NHL-kaupungissa Buffalossa asuu saman verran kuin Helsingin alueella, mutta heilläkin on ollut vaikeita aikoja. Nyt halli on täynnä kun joukkue pärjää. Turha kai sanoakaan että Buffalo sijaitsee hyvin lähellä Kanadan rajaa. 1,6 miljoonan asukkaan Raleigh ja Nashville eivät saa hallejaan täyteen edes menestyvillä joukkueillaan. Saatika sitten vahva jääkiekkoalue Boston (4,4 miljoonaa asukasta), joka on keskimäärin kerännyt tällä kaudella kotimatseihin 14422 silmäparia; 77,4 % TD Banknorth Gardenin kapasiteetista.

Euroopassa joukkueen tulisi sijaita Lontoo, Pariisi, Berliini, Moskova, Pietari, Madrid tyylisessä todellisessa miljoonakaupungissa, jotta olisi edes pientä toivoa saada joka peliin 15000-18000 ihmistä halliin. HIFK:n kallein lippu maksaa tällä kaudella 28 euroa, Carolinan halvin "lower level seating" 52 dollaria, kallein ring side-paikka 150 dollaria. Eli jos lippujen hinnat hyppäisivät Suomessa tuolle tasolle, niin en todellakaan usko että väkeä riittäisi Helsingin seudulla järkevään yleisömäärään vaikka joukkue olisi Anaheim Ducks.
 

Ultra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pyynikki bollklubbar, TBK & vadelmavenepakolaiset
ipaz kirjoitti:
...Kiinnostusta maailman parhaita kiekkoilijoita kohtaan kyllä löytyy, josta kertoo molempien ensi syksyn Lontoon otteluiden loppuunmyynti jo tässä vaiheessa. Silti, kuinka monta prosenttia katsojista on brittejä? Uskon vahvasti että suomalaiset, ruotsalaiset ja venäläiset ovat varanneet varsin suuren lippumäärän.

...Jos Kings pelaisin pari-kolme kertaa viikossa Lontoon uudessa hallissa niin olisiko samoin? Lähtisikö Suomesta jokaiseen peliin lentokoneellinen faneja?
Kiinnostusta Lontoossa NHL:ää kohtaan löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Lontoon populaation ollessa 50% muita kuin Brittejä. Lontoossa asuneena sanoisin myös että varsinkin sen suurien ruotsalais ja venäläis kommuunin keskuudessa NHL kiekon suosio on valtava. Täten tulevaisuudessa Kings kausikorttien ja lippujen myynti tuolle 18000-20000 vetävälle O2 (Millenium Dome) Areenalle ei ole mikään ongelma. Ja kun lippujen hinnatkin ovat divari futiksen paikkeilla (£25, £45 & £65) niin Lontoon palkoilla elävillä ei todellakaan ole ongelmia rahoittaa lippuja/kausikortteja näihin NHL peleihin. Tämä tarkoittaa sitä että tuolle koneelliselle suomalaisia ei ole mitään tarvetta jo pelkästään Lontoolaisten ja M25:sen lähistöllä asuvien rohmutessa liput. Toki irtolippuja ja ottelupaketteja varmasti myytäisiin myös Ruotsin ja Suomen pimeisiin kolkkiin, mutta vain Kings:in ja NHL:n markkinoinin takia (ei O2 areenan kapasiteetin täyttämisen tarpeen takia).

Tosin jos yhtä viikottaista Kings peliä Lontoossa pitäisi harkita niin hinnaksi tulisi halvimmillaan jotain tällaista: lippu otteluun 36 e (£25) + Ryanair Tampere-London Stansted meno-paluu 60 e + National Express meno-paluu keskustaan (ykkös vyöhykkeelle) 22 e + yöpyminen 50 e + maanalainen otteluun (meno-paluu ykkös vyöhyke <-> Geenwich North) 7.5 e (£5.10 off-peak day travelcard) = 175 euroa (£120/228$) + ruoka. Eiköhän noilla hinnoilla pitäisi tavallisen suomalaisenkin pystyä käymään NHL ottelussa ainakin kerran kuussa.
 
Viimeksi muokattu:

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
ipaz kirjoitti:
Kiinnostusta maailman parhaita kiekkoilijoita kohtaan kyllä löytyy, josta kertoo molempien ensi syksyn Lontoon otteluiden loppuunmyynti jo tässä vaiheessa. Silti, kuinka monta prosenttia katsojista on brittejä? Uskon vahvasti että suomalaiset, ruotsalaiset ja venäläiset ovat varanneet varsin suuren lippumäärän.

On käsittämätöntä, jos suomalaiset sankoin joukoin vaeltavat jonnekin Lontooseen, sillä lentoliput Pohjois-Amerikkaan eivät ole kovin oleellisesti kalliimpia. Mieluummin NHL:ää katsoisi sitten autenttisessa ympäristössä, elleivät matseja Lontoota lähemmäksi tuo.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ultra kirjoitti:
Tosin jos yhtä viikottaista Kings peliä Lontoossa pitäisi harkita niin hinnaksi tulisi halvimmillaan jotain tällaista: lippu otteluun 36 e (£25) + Ryanair Tampere-London Stansted meno-paluu 60 e + National Express meno-paluu keskustaan (ykkös vyöhykkeelle) 22 e + yöpyminen 50 e + maanalainen otteluun (meno-paluu ykkös vyöhyke <-> Geenwich North) 7.5 e (£5.10 off-peak day travelcard) = 175 euroa (£120/228$) + ruoka. Eiköhän noilla hinnoilla pitäisi tavallisen suomalaisenkin pystyä käymään NHL ottelussa ainakin kerran kuussa.
Tavallinen suomalainen laittaa pari tonnia vuodessa kiekkoon? Sitä paitsi tuo hinta pätee vain Tampesterilaisiin, muiden pitää ensin sinne hankkiutua.

Enkä muuten usko, että liput olisivat noin halpoja. Ei tuollaisilla hinnoilla saataisi kilpailukykyistä joukkuetta.

Itse väittäisin, että realistinen budjetti olisi jossain 300e:n hujakoilla. Tuo matsilippu on suurin piirtein, mitä joudut maksamaan Valioliigan matsista halvoilla paikoilla, joten asiahan olisi helppo kokeilla...
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Miljonääri kirjoitti:
Ihan noista NHL-ohjelmista joita on tullut varsin aktiivisesti seurattua tässä viime vuosina, sain kuulla, että on ollut keskustelua ja ehdotuksia nyt taas tänne Eurooppaan päin tehtävistä valloituksista. Myös net keskusteluita on hieman käyty ja parilla virallisella saitilla on ollut myös juttuja. 10 vuoden aikana esimerkiksi voi tapahtua erittänkin mullistavia asioita, mutta jopa jo viiden vuoden sisällä. Mutta jos kerran Mr. Penguin sanoo että ei NHL.ää ei vielä 10 vuoteen pelata täällä Euroopassa, niin silloinhan asian täytyy ehdottomasti olla juurikin niin.

Täytyy tässä asiassa nyt olla Penguinin kanssa samaa mieltä, eli homma on aika pitkälti pelkkää haihattelua. Matkustaminen on jo sellainen blokki josta on vaikea päästä yli, pelimatkat olisivat aika brutaaleja. Ilman jotain valtavaa murrosta ja teknologian kehitystä lentomatkailussa on aika vaikea nähdä tätä tapahtuvan, toki jotain tuollaista voi 10 vuodessa tapahtua.

Missä ohjelmissa tätä nyt sitten on esitelty, siis esitetty jotain oikeita laskelmia ja vastaavia kustannuksista ja kannattavuudesta. Toki nettikeskusteluissa on vaikka mitä haihattelua. Eli onko olemassa jotain oikeita laskelmia asian kannattavuudesta vai siis pelkkää spekulaatiota.

Euroopasta on aika vaikea löytää tälläiselle hommalle markkinoita, joku Lontoo ehkä voisi toimia, mutta siinä tulee ongelmaksi se että Euroopassa pitäisi olla monta joukkuetta mukana. Yksi tai kaksi joukkuetta ei voi toimia matkustuksen takia.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Miljonääri kirjoitti:
Ihan noista NHL-ohjelmista joita on tullut varsin aktiivisesti seurattua tässä viime vuosina, sain kuulla, että on ollut keskustelua ja ehdotuksia nyt taas tänne Eurooppaan päin tehtävistä valloituksista. ... 10 vuoden aikana esimerkiksi voi tapahtua erittänkin mullistavia asioita, mutta jopa jo viiden vuoden sisällä.

NHL:n laajentumisesta Eurooppaan on puhuttu viimeiset 25 vuotta, mutta mitään ei ole tapahtunut. Koko ajan on sanottu, ettei asia ole juuri nyt ajankohtainen, mutta 5-10 vuoden aikana voi tapahtua mullistavia asioita. Uskokaa pois, kannanotot tulevat noudattamaan samaa linjaa vielä seuraavien 25 vuoden jälkeenkin.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
blackhawk kirjoitti:
Uskokaa pois, kannanotot tulevat noudattamaan samaa linjaa vielä seuraavien 25 vuoden jälkeenkin.

Ainoa mikä tuossa nyt saattaa tätä asiaa todella muuttaa on teknologiakehitys matkustuksessa, eli jo joskus Lontoosta itärannikolle pääsee jossain tunnissa parissa voi tilanne muuttua. Silti se ei tosiaan ratkaise markkina ongelmaa.

Itse näkisin että NBA Pohjois-Amerikkalaisista liigoista olisi se joka Euroopassa pelaisi jos tälläistä joskus tapahtuu. Koripallo on suosittua niissä maissa joissa on myös suuremmat markkinat, joten sille olisi parempia perusteita kuin NHL:lle. Tuokaan ei ole kyllä mitään akuuttia tai kovin realistista.
 

Ultra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pyynikki bollklubbar, TBK & vadelmavenepakolaiset
Käsittämättömiä (tietämättömiä) kommentteja:
blackhawk kirjoitti:
On käsittämätöntä, jos suomalaiset sankoin joukoin vaeltavat jonnekin Lontooseen, sillä lentoliput Pohjois-Amerikkaan eivät ole kovin oleellisesti kalliimpia.
Aikaisin varattaessa (meno-paluu liput) Ryanair:illa Tampere-Lontoo 60-100 euroa vs. 490-610 euroa Helsinki-New York. Eli kyllä ne lentoliput sinne autenttiseen ympäristöön on aika oleellisen kalliimpia. On käsittämätöntä jos suomalaiset menevät katsomaan yhden NHL pelin jorpakon toiselle puolen sen sijaan että näkisivät 4-6 peliä samaan hintaan Lontoossa. Tyhmyyttähän tuo vaatisi.

Makis kirjoitti:
Enkä muuten usko, että liput olisivat noin halpoja. Ei tuollaisilla hinnoilla saataisi kilpailukykyistä joukkuetta.
Uskominen on tarkoitettu tietämättömille. Jos vaivautuu käymään edes jonkun NHL seuran sivuilla niin ei tarvitsisi väitellä ilman faktoja. LA Kings:in lippujen hinnat huomiseen peliin Blackhawksia vastaan: PREMIER SEATING $120.50 (£63/93euroa), LOWER LEVEL 100'S $70.50 - $120.50 (£37/54euroa - £63/93euroa), LOWER LEVEL 200'S $55.50 (£29/43euroa) & UPPER CONCOURSE 300'S $26.50 - US $32.50 (£14/21euroa - £17/25euroa).

Eli nuo Lontoon O2 Areenan hinnat ensi syyskuun Kings-Ducks peleihin: £65, £45 & £25 puntaa lähes täsmäävät Kingsien omia hintoja Staples Center:issä. Jotkut niistä ovat jopa halvempia.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös