No joka tapauksessa tämä toukokuu vielä nökötetään tiukoissa rajoitteissa. Nythän siis tällä hetkellä 13.5 jälkeen ainoat kovat rajoitteet jotka jatkuvat ovat ravintoloiden sulku ja 500 hengen kokoontumisrajoitus. Mutta noinkohan tätä nykyistä kymmenen hengen kokoontumisrajaa sekä koulujen ja julkisten laitosten (kirjastot yms.) sulkua jatketaan vielä toukokuun loppuun, tätä veikkailisin itse. Tietysti sitten oltaisiin tilanteessa, jossa ravintoloiden ja julkisten laitosten sulut sekä kymmenen hengen kokoontumisrajoitukset päättyisivät kaikki yhdellä rysäyksellä 1.6 alkaen, jolloin oltaisiin jo semi-normaalissa tilanteessa. Olisi aika mälli rajoituksia kerralla purettavaksi, jotakin näistä pitäisi varmasti jatkaa siitä eteenpäin, kaikkea ei voi purkaa kerralla..
Tuo koulujen tilanne on kyllä mielenkiintoinen. Todellako ne avattaisiin 13.5 jälkeen, kun lukuvuotta on jäljellä enää kaksi viikkoa? Mitä se enää muuttaisi? Nythän esimerkiksi lastenlääkärit puoltavat koulujen avaamista jo aiemminkin kuin vasta 13.5 jälkeen, koska heidän mukaansa tämän vallitsevan tilanteen aiheuttamat vahingot lapsille ovat isommat kuin sen vaikutukset, jos koulut olisivat loppukevään auki. En itse käsitä tätä ajattelumallia, koska vaikka lapset itsessään ovat ilmeisen turvassa koronalta, niin heillä on kuitenkin kotona perheet joissa on riskiryhmäläisiä. Plus sitten, että kouluissa työskentelee kuulemma myös sellaisia henkilöitä kuin aikuisia, jotka altistuvat ja levittävät tautia..
Joitain rajoituksia olisi tarpeen pitää voimassa vielä pitkään. Esimerkiksi ulkomaille matkustamisen pitäisi olla tarkoin säänneltyä niin kauan kuin koronaa esiintyy epidemioita suomalaisten tyypillisissä matkakohteissa.
Tässähän tosiaan sanottiin jo, että muutaman rajoitusten kanssa joudutaan elämään aika kauankin. 500 hengen kokoontumisrajoitus on voimassa lähes koko kesän, sehän tiedetään jo nyt. Sitten yksi näistä pitkään jatkuvista rajoitteista on aivan varmasti se, kenties peräti se viimeinen poistettava, että maat pitävät rajansa suljettuina luultavasti aika kauan. Tämähän on sikäli hyvä juttu, että kun kansa pysyy kiltisti kotimaassa, niin silloin jo kesällä alkaa kulutus kotimaassa ja kotimaisten yritysten tukeminen (miten paljon sitten kenelläkin on varaa kuluttaa), mikä on tietysti elintärkeää kriisistä ulospääsyn ja kansantalouden "uudelleenrakentamiseksi" (jos nyt näin mahtipontista sanaa haluaa käyttää)