Korjattava ensi kaudeksi SM-liigaan

  • 2 120
  • 22

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Nyt kun kausi on melkein ohi pystyy jo hahmottamaan ongelmat liigassa. Seuraavat asiat ovat omasta näkökulmastani selkeitä ongelmia tai ainakin asioita mitä tulisi harkita muutettavaksi.

1)Ulkomaalaiskiintiö on mielestäni turhan suuri. Sopiva määrä olisi kolme, ehkä neljä maksimissaan. Nyt jokaisessa joukkueessa jossa on ollut viisi ulkomaalaista, ainakin yksi on ollut enemmän turha, kuin hyödyllinen. Tämän takia rajaa olisi hyvä laskea ja antaa lisää tilaa suomalaisille. Sveitsissä on hyvä esimerkki ulkomaalaiskiintiön vaikutuksesta kiekkoiluun(tietenkin Sveitsissä on muutenkin panostettu, mutta kun verrataan Saksanmalliin ero on selkeä). Joukkueet joutuisivat tarkemmin scouttaamaan ulkomaalaisia ja jos ulkolaisia tulisi vain esim.3 pitäisi laatuun panostaa lisää ja samalla mahdollistaisi se ehkä hiukan paremman palkan näille(jos ovat sen arvoisia) tai vaihtoehtoisesti enemmän jäisi rahaa joukkueen kassaan.

2)Ammattituomarit olisi välttämättömyys. Nyt on jo nähty mihin on nykyisellään menty. Tuomarit saavat joka ottelun jälkeen paskaa niskaansa ja he eivät voi keskittyä kunnolla viheltämiseen. Linjaa on vaikea pitää, koska siitä saa vaan kritiikkiä osakseen ja eihän kukaan tahdo olla aina se "paska jätkä". Suomen jääkiekkoliitolla menee niin hyvin taloudellisesti, että varmasti olisi mahdollisuus panostaa tähän. Ammattituomarit saisivat jatkossa todennäköisesti paremmin myös kansainvälisiä tehtäviä, jolloin mainosta suomalaisten työstä tulisi.

3)Säännönmukaisuus rangaistustoimiin. Asiat eivät voi jatkua Helkovaaran nykyisellä "heitetään noppaa ja katsotaa mitä se arpoo kiellon pituudeksi"-perjaatteella. Media on niin tietämätöntä, että sen reaktioista on turha välittää. Tietty linja kieltoihin ja kovat rangaistukset tahallisista vahingoittamis yrityksistä.

4)Peliohjelmaa olisi syytä muutella ja paljon. Kausi olisi syytä aloittaa elokuussa tai heti syyskun ensimmäisellä viikolla. Ottelutahti olisi syytä olla tasainen, eikä joukkueille saisi tulla kauheasti peliruuhkia tai viikon lepoja. Välisarjoista olisi luovuttava ja parin kauden sisällä tasattava liigan joukkuemäärä parilliseksi. Tämä valitettavasti voidaan kuitenkin tehdä vasta 2003. Kannattaisin ennemmin viisinkertaista sarjaa, kuin nykymallista. Muutama ottelu tulisi lisää, mutta mitään seuraa ei kohdattaisi toisia enemmän, jolloin ei tulisi helposti putkeen enään montaa ottelua tiettyä joukkuetta vastaan lyhyessä ajassa. 60 ottelua olisi täysin mahdollista, jos se vain aloitetaan aikaisemmin ja pelataan tasaiseen tahtiin, esim. melkein joka viikko pelattaisiin ti-to-la/su(ei kuitenkaan molempina). Näin tarvittaisiin vain 20viikkoa, mikä on noin 5 kuukautta(kuukaudessa on yli 4 viikkoa yleensä, mutta maaottelutauot on laskettava mukaan). Jos pelit aloitetaan heti syyskuun alussa, pelattavaa olisi syyskuu, lokakuu, marraskuu ja joulukuu ennen vuoden vaihtumista sekä sen jälkeen tammikuu(tekee jo viisi). Helmikuussa siis saataisiin ottelut jo ennen sen loppumista ohi ja playoffeja ennen ehdittäisiin pitämään sopiva tauko(vajaa viikko). Sen jälkeen playoffit perjaatteella yksi lepopäivä joka ottelun välissä ja kaksi lepopäivää ottelusarjojen välissä. Vähän viilailtuna oma mallini olisi mielestäni hyvinkin toimiva, tosin paras olisi nelinkertainen sarja joka aloitettaisiin syyskuun alussa. Tällöin joukkueet eivät ajaisi itseään piippuun, loukkaantumisia tulisi vähemmän ja harjoittelulle jäisi aikaa sopivasti joukkueiden sisällä.
 

TwilightZone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Viisinkertaisesta sarjasta

Ongelma on se, että miten määritetään joukkueet, joita vastaan tietty joukkue pelaa 2* kotona ja 3* vieraissa, ja toisinpäin ? Joillekin joukkueille voi tulla tästä hyötyä muihin nähden, kun pääsevät pelaamaan 3* kotona vieraissa heikosti pelaavaa joukkuetta vastaan.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
AMMATTITUOMARI


Mäkelällähän tätä aikanaan kokeiltiin.Ei itse tykännyt,kun ei ollut tarpeeksi tekemistä ja aika meni liikaa pelejä miettiessä.Ehkä on parempikin,että tuomarit tekee muutakin työtä,niin ei sen ei tarvitse sitä niskaan kaadettua paskaa koko ajan kelata.
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Kahvakiekosta

Tiedän, että tästä on puhuttu paljon ja sitä pitäisi poistaa ja yms. Minulla on kuitenkin toisenlainen ehdotus.
Kovemmat rangaistukset eli jokaisesta kahvaamisesta tai mailahäirinnästä niin tulisi 2+2 minuttia jäähyä ja sitten jos sama mies tekee toisen kerran samanlaisen rikkeen niin ukko suihkuun. kyllä siinä kiekko puhdistuisi. Voisi ainakin kokeilla harjoituspeleissä.

Tämä sääntö koskisi myös TPS:ssä jolla on aina tapana luistaa näistä säännöistä =)
 
Ammattituomarit

Pakko ottaa tähän kantaa kun on nimittäin mieliaiheitani.

Ensiksi sanon että kannatan myös ammattituomari ajatusta mutta matkalla on mutkia ;

- Ketkä kelpaisivat nyky tuomareista ammattilaisiksisi ? En usko että kukaan parantaisi tuomitsemistaan radikaalisti lyhyessä ajassa. Eli kuinka kauan saisi esim vaikka Haajanen totutella uuteen työhönsä ja kehittyä ennenkuin hänet ammuttaisiin alas tyyliin "sä teet tota työkses ja oot silti noin paska !"

- Uusia nousevia kykyjä ammattilaisiksi ? Joo hyvä ajatus mutta jos joku parikymmppinen tulee Mestiksestä Liigaan niin se ottaa 2-4 kautta ennenkuin huomataan onko hän uusi Mäkelä vai ei. Riskisatsaus. OK Mestiksessä on vanhoja pelaajia (Hendriksson,Levonen ...) jotka voivat sopeutua Liigaan nopeammin mutta 2-3 kaveria ei riitä. Yhden tuomarinkin systeemissa tarvitaan 6 tuomaria/kierros. Ja joku on hyvä olla reservissäkin eli 10 tuomaria yhteensä.

- Mikä palkaksi ? Jos lähdetään siitä että ammattilaisiksi ryhtyy nykyisiä tuomareita niin kukakohan heistä jättäisi siviili duuninsa (usein aika hyvänkin) siirtyäkseen ammattituomariksi uralle joka voi loppua erinäisiin syihin 2 vuodessa ? Sen jälkeen paluu siviili duuniin(ainakaan samaan) ei enää onnistu ja kys. tuomari onkin yht.äkkiä työtön. Jos lähtevät niin eivät kyllä millään 10 000 kk. Siihen tarvitaan 3-5v sopimus ja 250 000 vuosi VÄHINTÄÄN. Osa kokeneimmista ei lähde silläkään.

Jos ja kun ammatituomari systeemiin mennään niin se tapahtuu todennäköisesti vaiheittain ; Osa tuomareista on kokeneempia ja jatkavat samalla lailla kuin nyt. Heidän rinnalleen otetaan uusia nuoria (lue huomattavasti halvempia) kaverita kasvamaan ammattilaisiksi. Koska tämä alkaa on tietysti arvoitus - ehkä ei koskaan.

Helkovaara tai hänen seuraajansa yhdessä Liiga joukkueiden kanssa laskevat kyllä hyvin tarkkaan kustannukset ja heidän näkövinkkelistään ammattituomari kuviot eivät ole niitä tärkeimpiä - ainakaan vielä.
 

thor

Jäsen
"Kovemmat rangaistukset eli jokaisesta kahvaamisesta tai mailahäirinnästä niin tulisi 2+2 minuttia jäähyä ja sitten jos sama mies tekee toisen kerran samanlaisen rikkeen niin ukko suihkuun. kyllä siinä kiekko puhdistuisi. Voisi ainakin kokeilla harjoituspeleissä."

Ei sitä valmentajien, pelaajien ja katsojien kitinää ja vikinää kuuntelisi suuremman luokan masokistikaan: "Jatkuvasti pelataan yli- tai alivoimaa. Ei jääkiekkoa ole näin tarkoitettu pelattavaksi. Ja niuku nauku ja miuku mauku."
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
AMMATTITUOMARIT - Ilman muuta
Valittaisiin 8 tuomaria, jotka olisivat ammattilaisia. He viheltäisivät SM-liigaa ja divaria. Divaripäivät olisivat keskiviikko ja perjantai ja sunnuntaina muutama matsi, liigaa pelattaisiin tiistaisin, torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin hockeynight-matsi.
Palkkaa tuomareille 20000,-/kk => 260 000,- vuodessa ja kokonaiskustannus työnantajakuluineen n. 370 000,- vuosi. Eli kahdeksan ammattituomaria maksaisi kaikkine palkkakustannuksineen (ei päivärahat eikä km-korvaukset) n. 3 miljoonaa. Liitto maksaisi miljoonan, jokainen liigajoukkue 100 000,- => 1,3 miljoonaa ja divarijoukkueet loput 700 000,- l. 58 000,- per joukkue. Lisäksi järjestävä seura hoitaisi kilometrikorvaukset ja päivärahat. Eiköhän kiinnostusta löytyisi, tulisi ainakin pitkät kesälomat. Eikä tämä palkkaushomma kovin paljoa seurojen taloutta rassaisi, yhdeltä tsekiltä tai slobolta 100000,- liksasta veke. Tämän jälkeen voitaisiin tuomareilta vaatia enemmän ja he olisivat entistä enemmän vastuussa teoistaan. Niin ja päästäisiin Haajasesta eroon, sillä hän ei pankinjohtajan hommia lopettaisi noilla liksoilla.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Huvittavaa...

Kommentoisin tuota Perunan sinänsä hyvää ideaa koukkimisen yms. rangaistukseien koventamisesta.
Mutta toisaalta voitaisiin koulutaa tuomareita siihen suuntaan, että kokeilisivat ihan vain yhden kakkosen antamista ihan linjana eikä sitä parikautta sitten kokeiltua arpomis juttua jossa jäähyjä annettiin mitä ihmeellisimmissä tilanteissa ja koukut ja roikkumiset menivät kuitenkin lähes poikkeuksetta läpi. Uskon kuitenkin nykyajan pelaajien olevan senverran fiksua porukkaa, että ymmärtävät lopettaa sen koukkimisen jos niistä vain annettaisiin jäähyjä säännöllisesti. Mm. kärkikarvaajan estämisestä on nykyjään tullut oiken kansan huvi kun siihen piti tällä kaudella tuomareitten puuttua kunnolla. Mielestäni sovitut linja ei koskaan ole pitäneet, koska valmentajat ja yleisö eivät yleensa koskaan ole tuomareitten kanssa samaa mieltä. Tämä ei meilestäni johdu muusta kuin tuomarit eivät pysty ja kykene näkemää objektiivisesti itse ongelmaa vaan omassa pienessä piirissään kuitenkin sopivat miten sovittua linjaa sovelletaan. Lähes aina tämä sovelltaminen on ihan muuta mitä muu väki on asialla tarkoittanut.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Tämähän on mahdollista vasta aikaisintaan keväällä 2003, mutta silloin liigan joukkuemäärä olisi nostettava parilliseksi eli 14 joukkueen liiga. Tällöin olisi nelinkertainen sarja, eli 52 ottelua joka joukkueella. Pudotuspelejä alettaisiin pelata paras seitsemästä järjestelmällä. Näin saataisiin turhat välisarjat pois, ja sarja olisi varmasti tasapuolinen kaikille. Mistä 14:sta joukkue? No mestiksestä. Tuskin kaikki Mestisseurat ovat pahemmassa velkakierteessä kuin eräät liigaseurat....
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
KALPA

Kalpa on ainut joukkue mitä voi harkita tulevaksi SM-Liigan joukkueeksi. Siellä on riittävästi perinteitä, kannattajakuntaa sekä loistavaa juniorityötä. Kunhan KalPa saa taloutensa kondikseen, niin liigaan vaan.
 
Suosikkijoukkue
KärppäKerho, Leafs, Slovensko
Re: Viisinkertaisesta sarjasta

Viestin lähettänyt käyttäjä TwilightZone
Ongelma on se, että miten määritetään joukkueet, joita vastaan tietty joukkue pelaa 2* kotona ja 3* vieraissa, ja toisinpäin ? Joillekin joukkueille voi tulla tästä hyötyä muihin nähden, kun pääsevät pelaamaan 3* kotona vieraissa heikosti pelaavaa joukkuetta vastaan.

No joo.....kannattaa pitää mielessä, että esimerkiksi sellainen vähäpätöinen lätkän piirisarja kuin NHL käyttää vastaavaa järjestelmää. Siellähän joukkueille tulee juuri tuolla tavoin joitain jengejä vastaan 2, joitain 1 vieraspeliä. Oliko jopa niin, että jotkut joukkueet kohtaavat vain kerran koko runkosarjassa? Jos jollain on tästä enemmän tietoa, please fill me in....
 
Suosikkijoukkue
KärppäKerho, Leafs, Slovensko
Viestin lähettänyt käyttäjä thor
"Kovemmat rangaistukset eli jokaisesta kahvaamisesta tai mailahäirinnästä niin tulisi 2+2 minuttia jäähyä ja sitten jos sama mies tekee toisen kerran samanlaisen rikkeen niin ukko suihkuun. kyllä siinä kiekko puhdistuisi. Voisi ainakin kokeilla harjoituspeleissä."

Ei sitä valmentajien, pelaajien ja katsojien kitinää ja vikinää kuuntelisi suuremman luokan masokistikaan: "Jatkuvasti pelataan yli- tai alivoimaa. Ei jääkiekkoa ole näin tarkoitettu pelattavaksi. Ja niuku nauku ja miuku mauku."

Mielestäsi kahvakiekkoa ei siis pidä poistaa sen takia, että emme (muka) jaksaisi kuunnella pelaajien ja valmentajien kitinää!?!?!?
 

toniy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,
San Jose Sharks.
1)
Pelimääriä pitäisi saada vähemmäksi,
joukkueet kohtaisivat toisensa neljä kertaa
runkosarjassa niin kaikille tulisi 48 ottelua,
mutta sama pelimäärä pysyy myös ensi kaudella.

2)
Kahvaamisesta rangaistuksia ja kaikki mailarikkeet pois
joista tulee armottomasti jäähy.

3)
Kahdenviivan syöttö takaisin ja "NHL-tyylinen" pitkäkiekko
eli kun joukkueen A pelaaja ampuu kiekon päätyyn ja B joukkueen pelaaja koskee kiekkoon niin peli poikki.

4)
Tappeluista 5 minuutin rangaistus.

5)
Joukkueille sallitaan vain kolme ulkomaan apua.

6)
Vaikka SM-Liigaan ei kuulu niin sanonpa vain että
Euro Hockey turnaukset pois.
 

Pelimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Sabres
Mielenkiintoisia ehdotuksia...

Kempes: Ihan jees... Mites linjatuomarit? Pidettäisiinkö linjatuomarit harrastelijoina? Laskemasi palkkakuluthan nousevat huomattavasti, jos tehdään linjureistakin ammattilaisia. (Tai no, ne nousevat joka tapauksessa, kun lasketaan linjurit mukaan)

Mielestäni kahdeksan päätuomariakaan ei ihan riittäisi. On muistettava, että tuomareillekin tulee esim. loukkaantumisia (kiekko naamaan tyyliin) jotka saattavat viedä muutamia pelejä. Kovaajia pitäisi olla. Lisäksi on huomattava, että tuomareita ei kovin hyvin voisi sanktioida esim. sääntövirheistäkään. (Sakko ei mielestäni ole paras väline, mutta siitäkin voidaan olla monaa mieltä) Nykyiselläänhän selkeästä sääntövirheestä annetaan hyllyä, ehdottamassasi järjestelmässä se voisi olla vaikeampaa, kun tuomareita olisi niin vähän.

Ja sitten mielestäni suurimpaan puutteeseen järjestelmässäsi: näistä huipputuomareista muodostuisi nopeasti suljettu piiri, jonne nouseminen olisi äärimmäisen vaikeaa. Tämä tarkoittaisi sitä, että samat naamat pyörisivät kuvioissa eläkeikään saakka, eikä uusilla "lupauksilla" olisi kovinkaan hyviä mahdollisuuksia nousta huipulle. Kun Mestis vielä annettaisiin näille huipuille (kuten ehdotit), muodostuisi hyppy huipulle varsin huimaksi. Ei välttämättä hyvä homma.

Halukkaita varmaankin löytyisi tosiaan, ainakin jonkin verran. Halukkaiden taso voisi kuitenkin olla kyseenalaista.

Toniy: Mielestäni on outoa, että muuten toisit NHL-tyyppisiä lisäyksiä Liigaan (5 min tappelusta, pitkät ja 2-viivaa) mutta pelimääriä haluaisit laskea. Voitko selittää miksi niitä pitäisi vähentää? Eivätkö joukkueet saa nykyisellään harjoitella tarpeeksi, vai?
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pelimääristä

Ei kai tällä kaudellakaan kukaaan valittanut varsinaiseti pelien määrästä vaan siitä, että ne on epätasaisesti sijoittuneet. Paitsi Jortikka, mutta sehän on vaan itkua itkun vuoksi, eikä sitä pidä ottaa tosissaan. Keväällä se itkikin sitten jo siitä pelien jakautumisesta ja kuinka Jokerit hyötyy.

Muilta muistan ainoastaan hyväksyviä kommentteja. mm. Jani Rita sanoi jotain tyyliin "mielummin mä pelaan kun treenaan". Eiköhän tuo ole ollut se yleisin kommenttilinja pelimäärästä.
 

thor

Jäsen
Viestin lähettänyt käyttäjä Dougie KillMore


Mielestäsi kahvakiekkoa ei siis pidä poistaa sen takia, että emme (muka) jaksaisi kuunnella pelaajien ja valmentajien kitinää!?!?!?

Siis itse päämäärä - kahvakiekon poistaminen - on hyvä ja kannatettava. Sanokaa vaan kyynikoksi mutta minusta se ei onnistu. Täällä mainittu nollatoleranssi johtaa vain kaikkien jääkiekkoihmisten kapinaan (mainitsemani kitinä) ja rajun julkisen painostuksen alla linjaa joudutaan höllentämään. Tämä nähtiin jo vuonna 99 harjoituskaudella ja syksyllä.

Kahvakiekon poistaminen vaatisi ennen kaikkea valmentajilta ja pelaajilta täydellisen asennemuutoksen. Niin täydellisen, että en näe sen olevan mahdollista. Puheissa kaikki ovat sitä mieltä, että kahvakiekko on paha asia mutta kentällä puolustuksen kultainen sääntö näillä samoilla ihmisillä on "kahva kainaloon".

Ei kaikesta tarvitse aina syyttää tuomareita ja Liigan johtoa. Ehkä niillä "pelin tekijöillä", kuten Mika Saukkostakin pahempi fraasikone ex-valmentaja Tamminen sanoisi pelaajista ja valmentajista, voisi olla peiliin katsomisen paikka?

Edit: typoja prkl
 

Sonic Empire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Feikkiheikit
Vanhaan järjestelmään

Minun mielestäni voitaisiin palata vanhaan malliin, eli kaksinkertaiseen sarjaan. Siinä pelien panos näkyy, kun ei todellakaan pelata kuin 26 peliä. Lisäksi playoffit voisi muuttaa muotoon: paras seitsemästä nykyisen viiden sijaan. Ei muuta tällä kertaa.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Ulkomaalaiskiintiöstä

Tämä nykyinen viiden ulkomaalaisen kiintiö on mielestäni ihan sopiva. Meille pikkuseuroille, kun käy turhan paljon talouden päälle jos joudutaan näitä kotimaan huippuja hommaamaan. Jos kiintiötä laskettaisiin esim. neljään, tämä mielestäni suosisi varakkaampia seuroja, koska näillä seuroilla on varaa hommata näitä kotimaisia huippuja.

Varmasti nämä varakkaat seurat puoltavatkin tätä tuolla liigan hallituksen kokouksissa sattuneesta syystä, enkä yhtään ihmettele. Silti Upi ja muut kaksi itämaan tietäjää voisivat ajatella vähän meitä pikkasiakin pitämällä tämän kiintiön siinä viidessä. Takaisi sentään jonkinlaista tasaisuutta liigaan.
 

Hiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Vanhaan järjestelmään

Viestin lähettänyt käyttäjä Sonic Empire
Minun mielestäni voitaisiin palata vanhaan malliin, eli kaksinkertaiseen sarjaan. Siinä pelien panos näkyy, kun ei todellakaan pelata kuin 26 peliä. Lisäksi playoffit voisi muuttaa muotoon: paras seitsemästä nykyisen viiden sijaan. Ei muuta tällä kertaa.
Eikö pelejä olisi silloin 24? Itseään vastaan ei kuitenkaan tarvinne pelata... Mahtaisi lippujen hinnat olla aika pilvissä tuolla pelimäärällä!!
 

Sonic Empire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Feikkiheikit
Jooh....totta. Kun ei aina ajattele loppuun asti omia kirjoituksiaan. Mutta enivei, joko tuo 24 peliä tai sitten nelinkertainen sarja. Nämä ovat minun mielestä ainoat vaihtoehdot, jälkimmäinen tosissaan ajateltuna. :)
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viisinkertainen sarja

Viisinkertainen sarja voitaisiin pelata siten, että esim. tällä kaudella Lukko pelaisi Ässiä vastaan kolme kertaa kotona ja kaksi kertaa vieraissa. Vastaavasti ensi kaudella tilanne olisi toisinpäin eli kolme peliä Porissa ja kaksi Raumalla. Näinhän se NHL:ssäkin menee.

Sitten vielä vähän Seppo Mäkelästä, joka kokeili ammattilaisuutta vähän aikaa. Sen lisäksi, että aikaa jäi liikaa pelien miettimiseen, myös kateutta esiintyi muiden tuomarien taholta. Lisäksi Mäkelääkin arvosteltiin tyyliin "olet ammattilainen ja silti teet virheitä".
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Jep jep,
kyllähän se ois kiva kun ammattiliigassa jossa on ammattipelaajat ja valmentajat ois ammattituomarit jotka kuitenkin on aika ratkasevassa roolissa.
En osaa sanoa kuinka paljon noiden keskittymistä häiritsee se että heillä on muitakin tehtäviä ja töitä päivän aikana.
Kuitenkaan eihän kukaan tuomari tahallaan tuomitse huonosti, tosin ilmeisesti kaikki tuomarit ei oo ihan rautahermoja mikä käy ilmi siitäkin että vuosi toisensa jälkeen vierasjoukkueet saa kotijoukkueita enemmän penalttia.Tosin joukkueethan pelaa yleensä kotona paremmin että mene ja tiedä.
Mutta jos tohon hommaan lähtee niin muitten puheet ja huutelut ei sais vaikuttaa,perrr...!
Ja minkälaisista summista ja sopimuksista ois kyse?
Itse odotan mielenkiinnolla esimerkiksi ex-Ässän ja suuren suosikkini eli "Japa"Levosen ensiesiintymistä liigajäillä.Joko jo ensi kaudella?Ainakin Mestiksessä saanu ihan hyvää palautetta.Onneksi olkoon Jukureille!
 

pata13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Lajinsa Viimeiset, Polk High
Kaksilohkoinen&kuusinkertainen?

Tällaisia ehdotuksia putkahti mieleeni:
A:
Pelataan nelinkertainen sarja ilman urpon välisarjoja-->kuumia kiekkoiltoja 48. Kahdeksan parasta sohlaa lisäksi kaksinkertaisen sarjan summaten 14 taistelua. Yhteensä siis 62. Sitten play-offit normaaliin tapaan. Ei tulisi paljoakaan enempää pelejä nykyiseen verrattuna.

Alempi loppusarja lätkäilkööt Mestiksen kolmen parhaan kanssa myös kaksinkertaisen sarjan ilman playoffeja. 5 parasta sm-liigaan,loput Mestikseen. Sama määrä pelejä kaikille ja Mestiksen joukkueille mahdollisuus nousta liigaan. Yksi ongelma on se, että lipputuloissa kärsisivät alemmassa loppusarjassa pelaavat liigajoukkueet. Vastaavasti Mestiksen kärkijoukkueet saisivat kovempia pelejä loppukaudeksi.
Kokonaan toinen juttu on se, että hissi-ilmiö saattaisi palata taas kuvioihin, mikä ei liene suotavaa.

B:
Muuten sama kuin A, mutta jaetaan joukkueet 48 pelin jälkeen kuuden(ylempi) ja seitsemän(alempi) joukkueen sarjoihin.
Tämän jälkeen kaksinkertainen peliohjelma molempiin lohkoihin ja alemmasta lohkosta kaksi parasta play-offeihin ylemmän kuuden lisäksi. Tässä vaihtoehdossa liiga olisi luonnollisesti suljettu, kuten nykyisellään on. Pelejä ennen pleijareita tulisi näin 58/60 riippuen kumpaan lohkoon itsensä ajaa.

Voiko tämän enää selvemmin sanoa? :D
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös