KooKoon taloudellinen tilanne

  • 217 877
  • 774

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
.Kannattaa lukea koko juttu.

Ja varsinkin niiden, jotka haluaisivat KooKoon lähtevän hulluttelemaan pelaajamarkkinoille. Kultanen on käyttänyt ja käyttää jatkossakin vähät resurssit maksimaalisesti hyödyksi, moni muu seura saisi olla kateellinen Välimaa & Kultanen kombosta. MIettikää, jos heillä olisi käytettävissään esimerkiksi IFK:n taloudelliset resurssit....
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Ja varsinkin niiden, jotka haluaisivat KooKoon lähtevän hulluttelemaan pelaajamarkkinoille. Kultanen on käyttänyt ja käyttää jatkossakin vähät resurssit maksimaalisesti hyödyksi, moni muu seura saisi olla kateellinen Välimaa & Kultanen kombosta. MIettikää, jos heillä olisi käytettävissään esimerkiksi IFK:n taloudelliset resurssit....

Hulluttelu on yksi juttu, mutta reagointia sitä enemmän kaipaa. Ja tälle vuodelle on huolluteltu!
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kultanen on käyttänyt ja käyttää jatkossakin vähät resurssit maksimaalisesti hyödyksi, moni muu seura saisi olla kateellinen Välimaa & Kultanen kombosta. MIettikää, jos heillä olisi käytettävissään esimerkiksi IFK:n taloudelliset resurssit....
Todellakin. Taloudellisen ja urheilullisen menestyksen symbioosia kuvaa esimerkiksi se, paljonko yhden sarjapisteen hinta kullekin joukkueelle oli. KooKoo on tässä vertailussa liigan paras: KooKoo "maksoi" jokaisesta viime kauden 84 sarjapisteestään 68 075 euroa.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lauantaina Lumon Areenalla järjestetty ”Vauhti kiihtyy” -pikkujoulu lienee ollut KooKoolle jälleen taloudellinen menestys. Lumon Areena oli aitiot ja Orpe-klubi mukaan lukien loppuunmyyty.
 

Jaded

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Puhvelit ja KPL
Lauantaina Lumon Areenalla järjestetty ”Vauhti kiihtyy” -pikkujoulu lienee ollut KooKoolle jälleen taloudellinen menestys. Lumon Areena oli aitiot ja Orpe-klubi mukaan lukien loppuunmyyty.
Siinäpä ne ilon aiheet taisikin olla. Noin muuten tapahtuman väkimäärä jätti toivomisen varaa. Toisin sanoen enemmänkin olisi mahtunut ja reilustikkin. Toki näilläkin määrillä virvokkeiden myynti oli kiitettävän tiheää, parempaa kuin kookoo livessä.
 

-HockeyFan-

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hyvä artikkeli KooKoo:n talouden hoidosta joka myös kertoo kuinka vaikeaa ja haasteellista urheiluliiketoiminta on Suomessa vaikka puhutaan koko maan ylivoimaisesti suosituimmasta ja seuratuimmasta urheilusta.
Kuten Tj Välimaa on useasti kertonut, taloudellista kivijalkaa on rakennettu ja tulokset ovat todellakin hyvät. Jos puhutaan esimerkiksi artikkelissa mainituista Jukureista, Sportista tai Saipasta, on kaikilla omat taloudelliset haasteensa. Keskustelin tutun kanssa joka on toiminut Saipan taustalla jo pitkän aikaa, hän kertoi kuinka tilanne on todella vakava, Toivottavasti Saipa saa suunnan käännettyä mutta fakta on, rahaa pitää löytyä ja paljon lisää.

Jukureilla on Vitikko toiminut taustalla ,sijoittanut noin 2.5 milj euroa jolla maksettiin esim 1.8 milj euron liiga osake. Jos Vitikko haluaa sijoituksensa takaisin, mistä jukurit löytää rahat tai uuden sijoittajan/sijoittajat ? Ei ole helppo yhtälö ja varmasti taloutta on oikeasti suunniteltava uudestaan sekä kokonaan uutta liiketoimintaa urheilun lisäksi.

Vaasan Sportilla on omat haasteensa, velkaa on paljon ja talouden kanssa on ollut haasteensa. Viime vuonna pelaajien myynnit pelastivat tilikauden. Sportilla myös kävi huono tuuri koska remontoitu areena saatiin valmiiksi pandemian aikana joten varmasti vaikutti suunnitelmiin ja liiketoimintaan.

Jos katsotaan muita liigaseuroja, Pelicansilla on omat talous haasteensa tällä kaudella myös. Siellä on tehty hyvää työtä pitkään, kasvatettu liiketoimintaa mutta pandemia iski pahasti ja laittoi talouden sekaisin. Jotenkin tuntuu kuinka Pelicans pelaa tällä kaudella kovalla taloudellisella riskillä, nähtäväksi jää onko riski liian suuri.

Tps on toiminut vuosia Kodisojan & Paanasen rahoituksella, he pelastivat seuran konkurssin partaalta ja ovat sijoittaneet seuraan toistakymmentä miljoonaa euroa. Mitä tapahtuu seurassa kun molemmat herra ovat ilmoittaneet kuinka rahoitus loppuu kahden vuoden päästä. Miten Tps maksaa heille sijoitukset / lainat takaisin jos niin haluavat. Minkälaisella taloudellisella rakenteella Tps toimii tulevaisuudessa ? Ei ole helppoa sielläkään.

Porin Ässillä on ollut pidemmän aikaa omat haasteensa ja siellä kaupunki tuli apuun ja lunasti halli osakkeet, seura sai kassaan rahaa. Nyt näyttää hyvältä ja myös talous on saatu paremmalle tasolle kuten myös urheilullinen taso.

Jyväskylän Jyp:illä on myös omat hankaluutena. Siellä on myös omistajat jotka ovat sijoittaneet / lainanneet suuria summia seuralle, talous on todella tiukalla ja esimerkiksi oma pääoma rankasti miinuksella. Kun Rautakorpi tuli valmentajaksi, omistajat panostivat huomattavasti seuraan mutta tulos ei ole ollut sitä jota on toivottu. Mitä tapahtuu Jyp:issä jos omistajat lopettavat sijoittamisen ja seuran pitää tulla toimeen itsenäisesti ?

Siinä joitakin esimerkkejä kuinka hankalaa ja vaikeaa jääkiekko on liiketoimintana Suomessa. Toki Kärpät, Hifk sekä Tappara ovat saaneet seurojensa talouden ja liiketoiminnan todella hyvälle tasolle sekä kannattavaksi, omat pääomat ovat kunnossa. Pitää kuitenkin muistaa kuinka jokaisella näistäkin seuroista on ollut omat haasteensa myös, jopa olleet konkurssin partaalla. Ainoastaan vuosien työ ja liiketoiminnan kehittäminen / kasvattaminen on mahdollistanut aseman tällä hetkellä. Esimerkiksi Kärpät on laajentanut liiketoimintaansa laajasti ja viime kaudella kuittasi satojen tuhansien jääkiekon aiheuttamat tappiot muiden liiketoimintojen tuotoilla
Ilves myös käänsi suuntansa konkurssin partaalta ja on tehnyt loistavaa työtä mutta vielä on matkaa talouden kannalta esim Tapparaan.

Mitä tulee esim Tapparaan ja Ilvekseen, uusi hieno areena on ollut hieno asia ja Tampereella on kiekko "hype" päällä mutta pitää myös huomioida kuinka molemmilla seuroilla on myös todella suuri taloudellinen riski jota muilla liigan joukueilla ei ole. Molemmat seurat maksavat areenasta vuokraa 1,5 milj euroa vuodessa ( useita julkisia lähteitä ), lisäksi molemmat seurat ovat vuokranneet areenayhtiöltä 10 aitiota, 70k euroa vuosi eli 700k euroa vuodessa, tämän lisäksi kaikki muut otteluiden tai tapahtumien kulut.
Kovat ovat kokonaiskulut joten kyllä pitää peleissä käydä katsojia ja jos ei käy, taloudellinen riski on kova. Toivottavasti molemmat pärjäävät ja katsojia riittää, tällä hetkellä molemmilla näyttää menevän hyvin. Suurimmalla osalla liigan joukkueista jäähallin vuokrat ovat noin 200-300k euroa tai lähellä näitä summia riippuen kaupungista ja sopimuksesta kaupungin kanssa.

Rauman Lukon liiketoiminta on sitten aivan omalla tasollaan. Rauman Lukko Oy:n omistaa Contineo Oy, joka omistaa myös RTK-Palvelu Oy:n. Se on yksi Suomen suurimmista siivous- ja kiinteistöhuoltoyhtiöistä. Koko konsernin liikevahto on pitkälti yli sata miljoona euroa joka tuotoillaan takaa sen kuinka seura pystyy pelaamaan uskottavalla budjetilla joka vuosi ja ei ole niin riippuvainen jääkiekon liiketoiminnan tuotoista. Aivan uskomattoman hieno seuran taustarakenne. Kaikkien muiden seurojen liiketoiminta on lähinnä puuhastelua verrattuna mitä Raumalla on rakennettu pitkään liiketoiminnan näkökulmasta.

KooKoo on tehnyt hyvää työtä pitkään. Urheilullinen menestys on parantunut ja taloutta on rakennettu hienosti. Tj. Välimaa:n roolia ei pidä väheksyä yhtään, todella hyvä toimitusjohtaja joka on hoitanut / kehittänyt seuran taloutta todella hienosti. Itse muistan vielä KooKoo:n aikaisemman liiga "visiitin", talouden hoito lähti lähti pahasti käsistä ja seuraukset melkein kaatoivat koko seuran Tj Välimaan ohella pitää muistaa Utj Kultasen rooli. Hän on kasannut todella hyviä joukkueita budjetilla joka on hänellä ollut käytettävissä. Jos KooKoo saa liiketoimintansa kasvatettu sille tasolle josta esimerkiksi Tj Välimaa on puhunut, pelaajabudjetti tavoite on 2.5-.3.0 milj euroa, minkälaisia joukkueita Utj Kultainen silloin saa kasattua...
Liikevaihto on kasvanut joka vuosi ja nyt liikevaihtoa tuo lisää Veturissa toimiva Höyry ravintola ja hienosti on myös konsertit ilmeisesti löytäneet yleisöä joten voisi uskoa kuinka liiketoiminta kasvaa myös tänäkin vuonna. Toki paljon vaikuttaa kuinka pitkä jääkiekkokausi on.
Seura ja organisaatio on todella tehokas verrattuna moneen seuraan ja se on yksi esimerkki Tj Välimaa:n ammattitaidosta. Sekin on totta, jos meinataan kilpailussa pysyä mukana, pitää liiketoiminnan kasvaa ja pelaajabudjetin kehittyä.

Seura ja koko organisaatio menee hyvään suuntaan ja itse todella arvostan tehtyä työtä, tulevaisuudelle on rakennettu hyvä pohja. Yksi hyvä esimerkki tehdystä työstä on U20 joukkueen parantunut toiminta. Viime kausi oli hyvä, tällä kaudella meno tuntuu jatkuvan. Toivottavasti junioreista saadaan myös pelaajia edustukseen vielä enemmän, tällä kaudella näitä omia kasvatteja on ollut joukkueessa omasta mielestä todella hyvin ( Nurmi, Liikonen,Väisänen,Korhonen,Török,Heinonen esimerkiksi)

Mitä en ymmärrä kuinka moni nimimerkki täällä kommentoi asioita joita ei edes ilmeisesti ymmärrä.. Tärkein asia jokaiselle liiga- seuralle on talous ja sen hyvä hoitaminen. Esimerkiksi kun tehdään joka vuodelle budjetti jossa määritellään arvioidut tulot ja kulut, luodaan raamit joiden mukaan toimitaan. Budjetissa pysyminen takaa jatkuvuuden tulevaisuudessa !
Joka kausi tulee toki yllätyksiä ja niihin reagoidaan parhaan mukaan.Se kuinka reagointia ei tehdä julkisesti ei tarkoita ettei reagoida. Se olisi tyhmyyden maksimointia jos se tehtäisiin julkisesti
Esimerkiksi viime kaudella, monella kirjoittajalle näytti olevan tarve kommentoida ja arvostella seuraa kuinka ei reagoida kun oli vaikeaa. Totuus kuitenkin oli kuinka seurassa tehtiin työtä koko ajan, yritettiiin etsiä vahvistusta joka sopisi rooliin ja budjettiin mutta eri syistä johtuen asiat eivät menneet kuten toivottiin.

Mutta toki tämä voi olla liian vaikea asia todella ymmärtää...Vaadittiin omille junioreille peliaikaa ja tänä vuonna kun on annettu omille junioreille enemmän peliaikaa ja roolia, ei tietenkään tämäkään ole hyvä.
Toisaalta kun seuraa näiden samojen nimimerkkien kirjoittelua, ei mikään riitä ja koskaan ei ole mikään hyvin !
 

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
Siinäpä ne ilon aiheet taisikin olla. Noin muuten tapahtuman väkimäärä jätti toivomisen varaa. Toisin sanoen enemmänkin olisi mahtunut ja reilustikkin. Toki näilläkin määrillä virvokkeiden myynti oli kiitettävän tiheää, parempaa kuin kookoo livessä.

Jostain ymmärsin, että tässä on heidän kiertue, jonka konsertin Kouvolassa KooKoo järjesti. Näin ollen lipputulovastuu on jossain muualla. Voi toki olla, että ymmärsin tämänkin väärin.
 

Jaded

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Puhvelit ja KPL
Jostain ymmärsin, että tässä on heidän kiertue, jonka konsertin Kouvolassa KooKoo järjesti. Näin ollen lipputulovastuu on jossain muualla. Voi toki olla, että ymmärsin tämänkin väärin.
Toki oli ja vähän se myös aikataulullisesti meni vihkoon myös. Kuka keksii järjestää saman tapahtuman kahdessa paikassa samaan aikaan samoilla artisteilla? No vauhti kiihtyy 2.0 keksi. Tää nyt ei liity kookoon talouteen, mutta kyllähän kookookin tästä hyötyy varmasti. Luulisi,että ainakin virvokkeiden myynnillä.
 

Ansa Paitsio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
On tämä kummallista. Jukureilla talous sakkaa. Silti kuudentena. Meillä talous jämäkkää, mutta sijoitus lähes viimeinen (kiitos naapuriin). Eli nopea yhteenveto. Talous toimii peli ei. Oli näitä tyhmiä jäähyjä tai viime hetkien nukahduksia, niin turhaa kitistä sijoituksesta. Ei tuomaritkaan kaikkia pelejä ratkaise. Omalla tekemisellä tulosta tehdään. Harmittaa todella, että ollaan väärässä kärkipäässä. Mutta hienoa että meillä kassa on kunnossa.
Espoossa taitaa olla tulossa melkoisesti rahaa kehiin jos aie toteutuu. Siinä lisää haastetta.
 
Välimaalta suoraa viestintää taloudesta ja tältä kaudelta on odotettavissa pidempää miinusta niin kuin pitääkin, kun näin kallis joukkue jäi pleijareiden ulkopuolelle. Onneksi on puskuria kerrytetty, eikä ensi kaudelle tarvitse vielä välikausihattua vetää päähän.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Saapa nähdä minkälainen taloudellinen tulos tältä tilikaudelta muodostuu. Kuten Välimaa mainitsi, KooKoon kausi pelillisesti ja taloudellisesti oli floppi. Onneksi KooKoossa on useita vuosia tehty kovaa tulosta taloudellisesti, joten puskuria löytyy kestämään tämän kauden tappiollinen tulos. Pelaajia jouduttiin hankkimaan lisää kauden aikana loukkaantumisten takia ja varmasti tämän vuoksi budjetti ylitettiin.

Jos otetaan vertailuun Jukurit, niin hieman ihmetyttää, miten siellä taloutta hoidetaan. Jukureiden toimitusjohtaja kertoi lehtihaastattelussa, että jos Jukurit aikoo kairataan tästä kaudesta taloudellisesti plussalle, pitää heidän päästä pelaamaan pudotuspelit ihan loppuun asti. Mainitsi, että kahdella jo varmistuneella kotipelillä ei Jukureiden kautta pelasteta taloudellisesti. Wtf? Mitenhän tuo on mahdollista, että heidän pitäisi edetä finaaliin asti selvitäkseen taloudellisesti kuivin jaloin kaudesta?
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eihän tuo Välimaan kuvailema "taloudellinen floppi" välttämättä tarkoita turskaa. Voihan se olla, että tavoite on ollut tehdä vaikka 200k voittoa ja nyt jäädään nollatulokseen. Jos nyt siis haluaa optimistisesti ajatella. Ehkä realismia on kuitenkin joku 100-200k turskaa.
 

sknul

Jäsen
Suosikkijoukkue
montreal canadiens,
suolahden urho.
Saapa nähdä minkälainen taloudellinen tulos tältä tilikaudelta muodostuu. Kuten Välimaa mainitsi, KooKoon kausi pelillisesti ja taloudellisesti oli floppi. Onneksi KooKoossa on useita vuosia tehty kovaa tulosta taloudellisesti, joten puskuria löytyy kestämään tämän kauden tappiollinen tulos. Pelaajia jouduttiin hankkimaan lisää kauden aikana loukkaantumisten takia ja varmasti tämän vuoksi budjetti ylitettiin.

Jos otetaan vertailuun Jukurit, niin hieman ihmetyttää, miten siellä taloutta hoidetaan. Jukureiden toimitusjohtaja kertoi lehtihaastattelussa, että jos Jukurit aikoo kairataan tästä kaudesta taloudellisesti plussalle, pitää heidän päästä pelaamaan pudotuspelit ihan loppuun asti. Mainitsi, että kahdella jo varmistuneella kotipelillä ei Jukureiden kautta pelasteta taloudellisesti. Wtf? Mitenhän tuo on mahdollista, että heidän pitäisi edetä finaaliin asti selvitäkseen taloudellisesti kuivin jaloin kaudesta?
Tätä samaa olen ihmetellyt monen joukkueen kohdalla. Miten tuota taloudenpitoa oikein hoidetaan helvetinmoisella riskillä. Sportin palstalla puhuttiin 500k€ maksamattomista rahoista halliyhtiölle. HPK on vetänyt isosti vihkoon jo muutaman vuoden. SaiPa on kanssa sössinyt nätisti. TPS n toimista ei edes viitsi mainita sen enempää. Odottaako nämä kaikki seurat jotain eurojaska voittoa millä pelastaa talous. No toivotaan että seuroissa alkaa järkivoittamaan ja lopetetaan tuo riskinotto.

No onneksi meillä on asiat kunnossa ja yhden kauden epäonnistuminen ei haittaa. Mutta ensikaudelle pitää taas saada kelkka käännettyä oikeaan suuntaan. Ja taistella mieluiten kuuden sakissa, niin saadaan kansaa halliin enemmän.
 

yaremchuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo,Green,Strömwall, Caito, JP Haataja
Eihän tuo Välimaan kuvailema "taloudellinen floppi" välttämättä tarkoita turskaa. Voihan se olla, että tavoite on ollut tehdä vaikka 200k voittoa ja nyt jäädään nollatulokseen. Jos nyt siis haluaa optimistisesti ajatella. Ehkä realismia on kuitenkin joku 100-200k turskaa.
Kyllä sieltä turskaa tulee, se on valitettavasti juuri noin eli realismia. Itseäni ihmetyttää kyllä että miten tuo on mahdollista kun yleisöka on kunnossa ja pleijarituottoja ei ole kuulemma budjetoitu, itse vähän epäilen että asia on toisin eli pleijareita on pidetty tuolla joukkueella itsestään selvinä ja kun niin ei käynytkään niin hupsista.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä sieltä turskaa tulee, se on valitettavasti juuri noin eli realismia. Itseäni ihmetyttää kyllä että miten tuo on mahdollista kun yleisöka on kunnossa ja pleijarituottoja ei ole kuulemma budjetoitu, itse vähän epäilen että asia on toisin eli pleijareita on pidetty tuolla joukkueella itsestään selvinä ja kun niin ei käynytkään niin hupsista.
Kyllä tuo on mahdollista ja itse en ole yllättynyt, jos ja kun tappiota tulee. Uskoisin, että pelaajabudjetti ylitettiin, kun lukuisten loukkaantumisten takia jouduttiin hankkimaan kesken kauden uusia pelaajia Emanuelsson, Barton ja Bouramman. Loukkaantumiset tulee kerrannaisvaikutuksineen aina kalliiksi. Suuronen pelasi otteluita 9/60, Barton lopulta vain 19 ottelua, Nurmi 19/60, Leskinen 25/60, Lehtivuori 36/60, Molin 41/60, Emanuelsson 42/60, Andersson 43/60, Ilomäki 43/60, Paajanen 51/60, Teräväinen 51/60, D’Astous 54/60 jne. En muista, että KooKoolla olisi koskaan aikaisemmin ollut kauden aikana näin paljon poissaoloja. Jos lasketaan liigajoukkueiden kärkipelaajien poissaolot, niin veikkaan, että KooKoo on tilaston kärjessä. Tällä kaudella nämä vaikutti vääjäämättä pelilliseen ja taloudelliseen tulokseen.

KooKoon yleisökeskiarvo sinänsä oli ihan hyvä 3434, joka oli samaa tasoa Pelicansien kanssa ja n. 500 enemmän kuin Jukureilla ja n. 1000 enemmän kuin SaiPalla.
 
Viimeksi muokattu:

Keyser

Jäsen
Kyllä sieltä turskaa tulee, se on valitettavasti juuri noin eli realismia. Itseäni ihmetyttää kyllä että miten tuo on mahdollista kun yleisöka on kunnossa ja pleijarituottoja ei ole kuulemma budjetoitu, itse vähän epäilen että asia on toisin eli pleijareita on pidetty tuolla joukkueella itsestään selvinä ja kun niin ei käynytkään niin hupsista.
Kookoon rosteri on lähes aina ollut kauteen lähtiessä kapea. Jännä että noin kapeaan rosteriin olisi käytetty koko budjetti. Jossei ole maksettu ihan ylihintaa jostain Leskisestä..
 
Mielestäni Liiga muutti käytäntöjään yhtenäisesti ja kaikkien seurojen yleisömäärään lisättiin kausikortit vakiona. Tämä näkyy positiivisena kehityksenä yleisömäärissä, mutta se ”bluffi” ei kumuloidu kassavirtaan.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mielestäni Liiga muutti käytäntöjään yhtenäisesti ja kaikkien seurojen yleisömäärään lisättiin kausikortit vakiona. Tämä näkyy positiivisena kehityksenä yleisömäärissä, mutta se ”bluffi” ei kumuloidu kassavirtaan.
Kyseessähän ei varsinaisesti ole "bluffi", koska eikös nuo nimenomaan ole myytyjä lippuja? Aikaisemmin KooKoo siis ilmoitti vain pelissä paikallaolijoiden määrän, mutta nyt liigan käytännön mukaisesti myydyt liput ja nuohan ne näkyvät tuloslaskelmassa.
 
Viimeksi muokattu:
Kyseessähän ei varsinaisesti ole "bluffi", koska eikös nuo nimenomaan ole myytyjä lippuja? Aikaisemmin KooKoo siis ilmoitti vain pelissä paikallaolijoiden määrän, mutta nyt liigan käytännön mukaisesti myydyt liput ja nuohan ne näkyvät tuloslaskelmassa.
Kyllä ne ovat jo tuloutuneet ostohetkellä kassaan, eikä niiden kautta myöskään tule tuottoja ottelutapahtumasta, joten taloudellisesti ne eivät näy verrattain yleisökeskiarvoon.

Voit miettiä kuinka paljon se 300€ kausari vrt. 30 ottelun irtolippuun eroaa, kun keskimääräinen oheismyynti taitaa pyöriä 6-8€ tasolla per kävijä.

Kyseessä on nimenomaan bluffi millä saadaan yleisömäärät näyttämään ulospäin markkinointimielessä hyvältä, mutta kassassa se ei näy reaali-ajassa muulta kuin haisevalta pökäleeltä.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä ne ovat jo tuloutuneet ostohetkellä kassaan, eikä niiden kautta myöskään tule tuottoja ottelutapahtumasta, joten taloudellisesti ne eivät näy verrattain yleisökeskiarvoon.

Voit miettiä kuinka paljon se 300€ kausari vrt. 30 ottelun irtolippuun eroaa, kun keskimääräinen oheismyynti taitaa pyöriä 6-8€ tasolla per kävijä.

Kyseessä on nimenomaan bluffi millä saadaan yleisömäärät näyttämään ulospäin markkinointimielessä hyvältä, mutta kassassa se ei näy reaali-ajassa muulta kuin haisevalta pökäleeltä.
Tällä logiikalla olen KooKoolle huonompi asiakas kuin irtoliput ostajat, koska ostan joka kausi 600€ kausikortin?

No ok, olen tässä suhteessa huono esimerkki, koska käyn katsomassa lähes kaikki ottelut ja käytän otteluissa rahaa vielä keskimäärin noin 15-20€.

Tai mietitään toisin päin. Joku ostaa KooKoo 700€ kausikortin. Vaikka hän ei kävisi katsomassa yhtään peliä, maksaa hän keskimäärin 23€ ottelusta eli saman verran kuin seisomapaikalle irtolipun ostaja oheismyynteineen 15€ + 8€ = 23€.

Kausikorttimyynti ei näy kassassa kuin haisevalta pökäleeltä? Jos kausikorttien myynti seuroille on taloudellisessa mielessä näin paljon huonompaa, kuin irtolippujen myynti, niin miksi seurat sitten ylipäätään myyvät kausikortteja?

Itse olen kyllä hieman eri mieltä. Siinä kyllä olet täysin oikeassa, että jos kausikortin ostaja jää syystä tai toisesta saapumatta peliin, niin kyseisestä ottelusta jää hänen kohdallaan oheismyynti saamatta, mutta väittäisin, että keskimäärin kausikortin haltijalla on suurempi kynnys jäädä tulematta peliin, kun irtolipun ostajalla.

Itse lähinnä vertailin KooKoon yleisömääriä muihin joukkueisiin ja nythän yleisömäärät ovat vertailukelpoisia , koska laskentatapa kaikilla on nykyään sama.
 
Viimeksi muokattu:
Kunhan se taloudellinen isku ei olisi nyt liian kova, että joudutaan nostamaan jalkaa kaasulta.

Hattu pois päästä kuitenkin hyvälle yritykselle nostaa joukkueen profiilia, mutta siinä jäi kuti osittain piippuun, kun kasattiin palkkasoturiarmeija huonolla pakistolla ja kokemattomalla valmennusryhmällä.

Ensi kaudella sitten Odenien ja Nurmen johdolla?
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ensi kaudella sitten Odenien ja Nurmen johdolla?
No tuskinpa sentään Odenin ja Nurmen johdolla. Tiettävästi vain yksi Oden tulossa ja Nurmellahan on sopimus jo ensi kaudeksi. Vaikka kausi olikin taloudellisesti floppi, niin ei sillä juurikaan ole vaikutusta ensi kauden joukkueen kokoamiseen. Suurin osa sopimuksista on tehty jo paljon ennen tämän kauden loppumista. Ei liigaseurat ala vasta kauden päätyttyä ihmettelemään, että ketäs tässä nyt aletaan ensi kauden joukkueeseen kyselemään. Täsmähankintoja varmasti tehdään myöhemminkin aina tulevan kauden alkuun asti kuten aikaisemminkin.

KooKoo järjestää ensi viikolla yhteistyökumppaneille aamiaistilaisuuden, jossa summataan päättynyt kausi Välimaa johdolla. Voi olla, että Välimaa avaa samalla jo vähän ensi kaudenkin suunnitelmia.
 

Jäävuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo
Tällä logiikalla olen KooKoolle huonompi asiakas kuin irtoliput ostajat, koska ostan joka kausi 600€ kausikortin?

No ok, olen tässä suhteessa huono esimerkki, koska käyn katsomassa lähes kaikki ottelut ja käytän otteluissa rahaa vielä keskimäärin noin 15-20€.

Tai mietitään toisin päin. Joku ostaa KooKoo 700€ kausikortin. Vaikka hän ei kävisi katsomassa yhtään peliä, maksaa hän keskimäärin 23€ ottelusta eli saman verran kuin seisomapaikalle irtolipun ostaja oheismyynteineen 15€ + 8€ = 23€.

Kausikorttimyynti ei näy kassassa kuin haisevalta pökäleeltä? Jos kausikorttien myynti seuroille on taloudellisessa mielessä näin paljon huonompaa, kuin irtolippujen myynti, niin miksi seurat sitten ylipäätään myyvät kausikortteja?

Itse olen kyllä hieman eri mieltä. Siinä kyllä olet täysin oikeassa, että jos kausikortin ostaja jää syystä tai toisesta saapumatta peliin, niin kyseisestä ottelusta jää hänen kohdallaan oheismyynti saamatta, mutta väittäisin, että keskimäärin kausikortin haltijalla on suurempi kynnys jäädä tulematta peliin, kun irtolipun ostajalla.

Itse lähinnä vertailin KooKoon yleisömääriä muihin joukkueisiin ja nythän yleisömäärät ovat vertailukelpoisia , koska laskentatapa kaikilla on nykyään sama.
Kausikortteja myydään helpottamaan ottelutapahtumaan pääsyä, kannattamaan seuraa, sitouttamaan kuluttajaa. Kuluttaja ei hyödy kausikortista hirveästi verrattuna vaikka lasketteluun, golffiin, uimahalliin, kuntosaliin, jne. Kausikortilla saadaan massia myyvälle taholle riippumatta siintä käyttääkö kuluttaja ostamaansa tuotetta. Mitään faktaa en osaa sanoa mikä keskiarvo on ottelutapahtumaan osallitustumiselle per kausari. Oma veikkaukseni kuitenkin on että täyttä 30 peliä kausikortinomistajat ei käy ja ne pelit mitä paikalla ollaan, niin rahaa kulutetaan samassa suhteessa kun irtolipun ostaja. Eli lopputulema on että kausari vastaan irtolippu on aika lähellä samaa summaa. Tosiasia on kuitenkin on että Liigan ilmoittama yleisökeskiarvo ei ole sama kun seuran budjetoima keskiarvoa. Sitten tulee mieleen että jos on ollut selvää että kaikkien pitää ilmoittaa yleisö ka. samalla tavalla, niin onko järkevää laskea tai budjetoida muulla tavalla? Toimistolla on tehty niin hyvää työtä jo vuosia, joten veikkaan että lähelle nolla tulosta mennään.

Pitkiin loukkaantumisiin arvelen seuran saavan rahaa vakuutusyhtiöltä ja viime kädessä kansaneläkelaitokselta.
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kausikortilla seura saa ns. varmaa rahaa etukäteen. Irtoliput ovat taas mahdollista tuloa "sitten joskus".
 

TuplaNolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Titaanit, sympatiat Ketterä
Koskas se nyt ilmoitetaan että paljonko oli tappiot viime kaudesta? Entä mikä on ensi kauden budjetti?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös