KooKoo-SaiPa 13.8 ja SaiPa-Rapperswil 14.8

  • 6 496
  • 74

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Tänään se siis alkaa kiekkokausi todenteolla Lappeenrantalaisestakin näkökulmasta, kun tiedossa on SaiPan ensimmäinen harjoitusottelu. Itse en tänään Kouvolaan suuntaa, mutta varmasti joku on sinne menossa, joten mielenkiinnolla jään odottelemaan näköhavaintoja keltamustasta joukkueesta.

Onneksi huomenna onkin sitten jo kotipeli ja jääkiekon puutteesta aiheutuneet oireet saa siirrettyä romukoppaan kertalaakista. Vastaan tulee Rapperswil Sveitsistä, muutama tuttu pelurihan sieltä löytyy, Dale tietty etunenässä, mutta ennemmin olisin nähnyt jonkin liigajoukkueen Sputnikkien kuntoa mittaamassa. No kiekkoahan se on ja hyvä niin, kyllä tätä on taas odotettukin.
 

Aksu

Jäsen
Näin alkaapi joo. Kaipa me Kouvolasta jotain raporttia saamme. Paikalle menee ainakin Murmeli, muista en tähän hätään osaa sanoa. Huomisen jälkeen meitä kirjoittelijoita onkin sitten reilusti enemmän kun kotikausi alkaa. Näemmä hallilla!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nii, vaikea sanoa millaisia mittareita nämä kaksi joukkuetta SaiPalle on. KooKoosta voidaan odottaa suhteellisen selkeätä voittoa, vaikka alarviointin ei parane lähteä. Onhan KooKoo sentään Mestiksen hopeajoukkue. Kouvolan ottelua ei minullakaan ole mahdollisuutta nähdä, mutta ottelu Rapperswillia vastaan onkin hiukan mielenkiintoisempi.
Itse en Rapperswillista juuri muuta tiedä kuin että entinen saipalaisten lempilapsi Dale McTavish pelaa siellä ja että Kari Eloranta toimii valmentajana. Joukkueen yleisestä tasosta on siis vaikea sanoa, mutta todennäköisesti kovempi joukkue kuin KooKoo. Hikinen iltapuhde varmasti tiedossa molemmille ja innolla olen kyllä hallille menossa, ellei nyt mitään yllättävää satu. Olisihan tuo Dalekin mukava nähdä kisapuistossa kiitämässä pienen tauon jälkeen... Vaikkakin vierasjoukkueen väreissä.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Itse olen menossa paikan päälle seuraamaan kauden ensimäistä ottelua SaiPan osalta, joten pistelen sitten viimeistään huomenna raporttia ottelun kulusta ja pelaajien edesottamuksia.

Laitan tähän vielä SaiPan todennäköiset kentälliset ainakin KooKoo-otteluun :

Machulda - Uusikartano - Vaic
Kokko - Tuominen

Yli-Torkko - Cipruss - Kerman
Hulkkonen - Bombic

Kauppinen - Koho - Skyttä
Tikkanen - Hana

Somppi - Vänttinen - Kuikka
Nevalainen - Pursiainen

Ketjut saattavat tosin elää koko ottelun ajan, kuten Pantteri mainitsi, että sopivia koostumuksia haetaan harjoitus-peleissä jatkuvasti.

KooKoota ei pidä kuitenkaan aliarvioda, sillä se on jo saanut pelata 3 ottelua, saaden tuntumaa ja se pisti HPK:lle hyvin hanttiin, joten en ihmettelesi jos KooKoo ottelun veisi.

Viime vuonna SaiPa taisi voittaa ennen kauden alkua harjoitus-pelissä Rapperswillin 5-0.

Rapperswil otteluun olen myös itse menossa, mikäli nyt ehdin suinkin.
 

Pioneer

Jäsen
Kouvolaan en sopimattomien työvuorojen takia matkusta, mutta huomenna kyllä tulen Rapperswilin kaatoa todistamaan. Dalen jälleennäkeminen on jo yksinään sellainen porkkana, etten jättäisi ottelua väliin mistään hinnasta.

Tänään lienee luvassa hazarditäyteistä kiekkokauhua, kun kesän pelaamatta olleet SaiPalaiset pääsevät jäälle kirmaamaan ylimääräiset energiat pois. Viime kauteen verrattuna olettaisin SaiPan olevan huomattavasti teknisempi hyökkäyspään ulkomaan avujen ansiosta, sekä liikettäkin luulisi löytyvän mennyttä kautta reilusti enemmän - se ei tosin paljoa vaadi.
 

Rooster

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS (pesiksessä KPL)
KooKoo voitti 4-3. SaiPa ei edes ollut pelillisesti ylivoimainen muutamaa pyöritystä lukuunottamatta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hahah... olisi pitänyt arvata! Jotain tämän suuntaista uumoilinkin, kyllä vaan... Ei kellään tietoa maalintekijöistä?

Huomenna sitten Rapperswilia vastaan, saas nähdä mitä siinä tapahtuu?
 

Pioneer

Jäsen
Mielenkiinnolla odotan Swiftin/muiden raporttia illan ottelusta, mutta tuskin olin kovinkaan kaukana veikatessani SaiPan tarjoavan "hazarditäyteistä kiekkokauhua".

Rapperswil on pelannut harjoitusotteluissaan vakuuttavasti ja yön aikana on syytä tapahtua pieni ihme, jotta voitto tulisi kotiin.

Huolia en ensimmäisistä harjoitusotteluista käy keräämään, joukkueessa on tapahtunut paljon muutoksia ja pelaajien yhteen hitsaantumiseen menee aikansa. Tärkeintä tässä vaiheessa olisi pirteä ilme ja tekemisen meininki, eikä mitään viime kaudesta tuttua flegmaattista kuvioluistelua saa näkyä.
 

theref

Jäsen
Puhelimesta kuultua, eli en ollut paikalla.
KooKoo-SaiPa 4-3.
SaiPan maalit Skyttä, Aigarssi ja Hana.
SaiPalta poissa Wallu, Kauppinen, Hulkkonen, Kokko, Yli-Torkko ja Tirkkonen.
KooKoon maalit Kattelus 2, Pukka ja Simo "Heikinpoika" Mälkiä.

Saipan ketjut olivat kuulemma eläneet koko ajan ja hyökkääjänä olivat käyneet kokeilemassa ainakin Tuominen, Weckström sekä Jokiraita.
Mitään ketjuskoostumuksia ei ollut, kaukalossa vain viiletti kuulemma 5 pelaajaa kerrallaan.

Sellainen pikaraportti tuli puhelimitse Murmelilta, kiitoksia hänelle!
 

Poison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt pitää yrittää muistaa, että kyseessä oli vasta ensimmäinen harjoitusottelu, eikä tämä voinut kovin paljoa kertoa. Jos kaudet menisivät sen mukaan, miten joukkueiden harjoitusottelut ovat sujuneet, olisi viime vuonnakin varmasti nähty hieman erilainen runkosarja. Mutta tästä se lähtee, ja Pioneeria myötäilen siinä, että pelaajien yhteen hitsaantumiseen todellakin menee aikansa.

Ahaa, nyt olikin tullut therefin välityksellä lisää raporttia. Oikeastaan tuo, mitä theref kirjoittaa, nollaa mielestäni tämän tappion. Kyseessä oli siis ollut todellinen harjoitusottelu, ja jos pelaajiakin oli kerran ollut noin paljon poissa, ei tappio mikään yllätys ole.

Huomenna paremmin Dalea ja Rapperswiliä vastaan. Mielenkiintoista muuten nähdä, kuinka paljon Kisapuistoon "eksyy" ihmisiä. Itse ainakin olen mitä luultavimmin paikalla.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti theref
Puhelimesta kuultua, eli en ollut paikalla.
KooKoo-SaiPa 4-3.
SaiPan maalit Skyttä, Aigarssi ja Hana.
SaiPalta poissa Wallu, Kauppinen, Hulkkonen, Kokko, Yli-Torkko ja Tirkkonen.
KooKoon maalit Kattelus 2, Pukka ja Simo "Heikinpoika" Mälkiä.

KooKoolta poissa viime kauden parhaat pistemiehet Tinke Nurmberg, Reino Soijärvi, Mikko Mattila ja Jari Keltanen.

KooKoo-SaiPa 4-3 (2-1, 0-2, 2-0)

Ekan erän torjunnat taisi olla KooKoo 11, SaiPa 7. Toisessa erässä Grahnilla vain 5 torjuntaa ja Duballa 8 ja viimeisessä erässäkin Duballa enemmän torjuntoja kuin Grahnilla eli kutakuinkin torjunnat menivät tasan Duban ja Grahnin kesken.

Aika paljon SaiPan kannattajia oli paikalla tässä "Kymenläänin" hegemoniakamppailussa. Ja SaiPan kannattajatkin antoivat vilpittömän tunnustuksen KooKoon paremmuudesta. No sen verran pitää meidän KooKoon kannattajien laittaa jäitä hattuun että kyseessä oli SaiPalle vasta eka harjoituspeli.

Kaikesta huolimatta Mansikka voi olla todella ylpeä suojattiensa edesottamuksista kentällä, sillä sen verran valmista KooKoon peli ajoittain oli huolimatta KooKoon monien nimimiesten poissaolosta.

Nimimerkki Ted Raikaskin odotti etukäteen selkeää voittoa KooKoosta, mutta niin vain kävi, että amatöörit näyttivät ammattilaisille, että mestiksessäkin osataan pelata kiakkoo.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voittoa odottelin kai niin, vaikka taisin olla paremmin oikeassa taannoisessa viestissäni SaiPa kaudella 2002-2003 ketjussa, olisi syytä vaan aina luottaa omaan kyynisyyteen, se tuppaa kertomaan yleensä totuuden... No oli miten vaan, niin eka harjoitusmatsi on ohi. Tietenkään ei kovin suuria johtopäätöksiä pidä vielä mennä vetämään ja tämä unohtuu varmasti nopeasti (vai unohtuuko?)...
Yksi asia joka minua jäi vaivaamaan tuossa otteluraportissa oli se että "Bomberman" ei saanut kovinkaan mairittelevia lausuntoja. Jos mies ei saa edes kunnolla mestishyökkääjiä kiinni, niin miten mahtaa olla liigapelureiden kohdalla? Aikaa on vähän kauden avaukseen ja nopeuteen tuskin niin lyhyessä ajassa on odotettavissa suurta muutosta? Ikävää että tulee tuosta kankeudesta tapaus "Rebolainen" mieleen hyvin elävästi. Pitää kai kuitenkin heittää mielipiteitä ko. pelurista kunnolla vasta kun olen itse nähnyt miehen jäällä "viilettävän".
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Ei pitäisi avautua, koska saan kerralla itkijän ja valittajan maineen ja koska en itsekään osaa kirjoittaa oikein mutta nyt on vaan pakko hieman avautua.

Kysehän on JA:n KooKoo - SaiPa -otteluraportista. Käydäänpä sitä hieman läpi.

-------

"Sitä seuranneen aloitusvoiton jälkeen Mikko Sipola laukoo vain hivenen ohi ylänurkasta."

n. puoli metriä on siis "hiven"

"Kovasti kehuttu Frantisec Bombic näyttää osaamaansa fyysistä peliä ensimmäisen kerran avauserän puolessavälissä. Pakki tulee tilanteeseen kovaa, ja pusu olisi varmaankin tuntunut kouvolalaispelaajan kylkiluissa kauan - mikäli olisi osunut."

Kuka on kovasti kehunut?

"KooKoo saakin mukavan pyörityksen aikaan ylivoimalla, ja lappeenrantalaiset joutuvatkin turvautumaan rajuihin otteisiin estääkseen maalinteon. Keppiä satelee käsille koko ajan, ja Pajunen nostaa kätensä ylös siirretyn rangaistuksen merkiksi."

Keppiä ei sadellut käsille koko ajan. Jäähy tuli kyllä oikein poikittaisesta mailasta mutta mistään jatkuvasta halonhakkuusta ei ollut kyse.

"Pian johtomaalin jälkeen Pajunen antaa maskia tehneelle Teppo Liukkoselle tasoittavalta haiskahtavan jäähyn."

Tämän kyllä allekirjoitan. Kerkesin kaverille juuri mainita, että näinköhän kohta saadaan perinteinen tasoittava..

Seuraava pätkä osoittaa komeasti ylimielisyyttä.

"Ylivoimaa ehtii kulua vain reilut 30 sekuntia kun sputnikit tulevat tasoihin Matti Hanan luudittua irtokiekon reppuun maalin edestä."

Lähes kaikki KooKoon mainitut suoritukset olivat upeita ja SaiPan pelaajia vietiin jatkuvasti kuin pässiä narussa. Tässä puolestaan kirjoittaja "unohti" mainita Uusikartanon antaman loistopassin kulmasta maalin edessä odottavalle Hanalle. Eli selvästi haluttiin antaa kuva, kuinka SaiPan maali vain sattui vahingossa tulemaan mutta KK:n maalit sitten olivatkin loistavia suorituksia.

"KooKoon tasoitusmaalista saa ottaa vastuuta Bombic, joka ryntää laitataklaamaan pois omalta maalineduspaikaltaan."

Laitataklaamaan? Kirjoittaja siis tietää, että Bombic lähti KK:n pelaajan perään koiruudet mielessään. Aika veitikka.

"Mikko Pukalla on aikaa ja tilaa edetä maalille, ja hän nostaakin kiekon hallitusti putken kautta ylänurkkaan ylivoimalla ajassa 45.06."

Siniviivalla ollut Pukka laukoi täysin paikaltaan häntä kohti laukausta peittämään heittäytyneen vaicin yli. Toki meni yläputken kautta maaliin, mutta se oli kaukana hallitusta. Pikemminkin oli vaan pakko vetää kun vaic tuli päälle ja kas, sinne kilahti.

"Tatu Katteluksen ottelun toinen maali syntyy ajassa 51.35 tarkalla alakulmalaukauksella."

Kattelus laukoi hänelle pompanneen kiekon nopeasti b-pisteiden keskeltä Duban patjojen välistä keskelle maalia.

"KooKoo kohtasi viikonloppuna HPK:n ja Jokerit Marski cupissa. Näiden pelien, joissa myös Pelicans esiintyi, perusteella ei SaiPalle kovin ruusuista ensi kautta voi povata."

Niin, kauden ensimmäisestä harjoitusottelusta, josta joukkueelta puuttuu kentällisen verran äijiä, pakit pelaa hyökkääjinä ja ollaan keskellä raskainta treeniaikaa voikin helposti vetää johtopäätökset koko tulevaan kauteen.

"Huomattavasti Bombicia paremman kuvan itsestään jätti pienemmällä huomiolla SaiPaan siirtynyt Aki “Ahma-Aki“ Tuominen."

Suomen ykkösjääkiekkomedian (netissä ainakin) otteluraportissa käytetään lähinnä haukkumanimeksi keksittyä lempinimeä. Ei mielestäni kuulu tapoihin, vaikka Akia tuossa juuri kehuttiinkin.

Lisäksi raportissa annetaan ymmärtää SaiPan pelanneen hirveää roikkumishakkaamiskiekkoa, jota se ei helvettisoikoon tässä ottelussa varmasti tehnyt. Rikkoi hieman enemmän kuin KK mutta ei todellakaan siihen tyyliin, kuin jutussa kerrotaan. KooKoon peli puolestaan oli raportin mukaan komeita suorituksia, kahville viemisiä, karkuunluistelemisia. Jatkuvasti. No, näkemyksiä on monia.

-------

Vaikka JA onkin vielä "faneilta faneille" tulisi sen mielestäni ryhtyä toimenpiteisiin, jotta kirjoitukset eivät olisi niin selkeästi jonkin väristen lasien läpi tehtyjä. Tämä ei ollut ainoa raportti, jossa näin on tapahtunut. Esimerkkejä nähtiin viime kaudella useita.

JA:n pitäisi kuitenkin yrittää vetää suht neutraalia linjaa etenkin kun sen status Suomen mediamaailmassa nousee jatkuvasti.

Niin ja anteeksi, en halua vaikuttaa katkeralta tms. KooKoo oli parempi ja halusi voittaa. SaiPa oli väsynyt, sekaisin ja haluton. Silti nyt oli pakko avautua. Ei tule tavaksi.
 

Miska

Jäsen
Itsekin näin tuon eilisen pelin ja olen nähnyt muutkin KooKoon harj. pelit tällä kaudella. Ensimmäisissä peleissä oli myös KooKoo aika sekaisin, eikä kiekko meinannut pojilla lavassa pysyä. Eilisessä pelissä oli jo rauhallisuutta ja malttia katsoa mihin se kiekko "heitetään".

Joka tapauksessa, KooKoolla on vauhti ollut kunnossa heti alusta asti. Jaksetaan luistella kovaa ja taistella. Jos Saipa aloittaa näin, ei mielestäni voi vain ensimmäistä peliä syyttää. Jossain muuallakin on silloin vikaa, kun mestiksen amatöörit luistelevat monessa kohtaa liigan ammattilaisten yli. Eli ei teiltä vain taitoa pelaajien muodossa puuttunut, vaan myös mielestäni tärkeämpi asia, eli luistelu.

Myös kooKoolta istui katsomossa taitoa pitkälti yli sadan viime kaudella tehdyn pisteen verran (siis ne mainitut 4 pelaajaa). Jos vielä Nurmberg ja Soijärvi olisivat teidän pakkejanne pyörittänyt, niin...... :(

Ja huom!!!!! Saipalaiset, tämä ei ole mikään voiton huumassa kirjoitettu viesti, vaan mielestäni aika realistinen. Jokerit, HPK:n ja Pelicansin tällä kaudella nähneenä voin sanoa, että pulassa tulette olemaan, jos ei perusasiat, kuten luistelu, parane!
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Olipahan peli, enkä tarkoita lopputulosta vaan lähinnä tuota huvittavalta kuulostavaa SaiPan peluuttamista, ihan kuin tätä peliä ei olisi otettu edes tosissaan, kun tuollaisella miehityksellä matkaan lähdettiin. Pakkeja mukana yhtä paljon kuin hyökkääjiä ja pakit pelaa hyökkääjinä, ihme ettei Vaic ja Cipruss pelannu pakkiparia. No onneksi en lähtenyt peliä katsomaan, kohtuu turha reissu olisi ollut, josko tänään sitten kotipelissä hieman täydemmällä kokoonpanolla.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Viestin lähetti Miska
Eli ei teiltä vain taitoa pelaajien muodossa puuttunut, vaan myös mielestäni tärkeämpi asia, eli luistelu.

Täysin totta. Mutta tuliko mieleen, että luistelu ja liike voi puuttua myös asennevamman vuoksi? Eikä sen vuoksi, ettei Sm-liigajoukkue _jaksa_ liikkua Mestisjoukkueen verran..
 

Miska

Jäsen
Kumma kyllä, että Jokereiltakin puuttui parhaimpia pelaajia, eikä kukaan puolustellut, että voitettiin vain 5-0. Joka tapauksessa Jokereilla ja HPK:lla ei ollut asenteessa mitään vikaa Kouvolaan tullessaan. Miksi siis Saipalla? Ja miksi se asenne ei sitten korjaantunut, eli miksi pelin edetessä liikettä ei löytynyt? Saipallahan tavallaan oli nyt näytön paikka, että se viime kauden jälkeen on edelleen liigatason joukkue. Vai olenko väärässä!?!
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Et ilmeisesti ole Miska koskaan mitään pelannut, kun kerran ihmettele miksei asenne muuttunut kesken pelin. Se meinaan ei ihan helpolla onnistu, voin kokemuksesta sanoa, jos on löysä alussa on aika vaikea muuttaa asennetta kesken kaiken. Tämä ei siis liity pelkästään eiliseen, vaan ihan yleensä otin asian esille.

Minä en ainakaan ole puolustellut tappiota missään vaiheessa, itseasiassa odottelinkin että voip tulla kuonoon, kun KooKoo on jo pelejä pelannut. Mites muuten Miska, pelasiko Jokerit samalla tavalla, pakkeja hyökkääjinä käyttäen ja koko ajan kokoonpanoja sotkien? Ja btw, harvemmin kukaan selittelee 5-0 voiton jälkeen.

EDIT: Katsoinpa Jokeriketjut KooKoo pelistä, aika hyviltä nuo näyttivät edelleen, vaikka muutamia pelaajia kait huilasikin. Ja niitä huilaajia ei muuten kovin montaa tainnut olla.
 
Viimeksi muokattu:

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Miska
Kumma kyllä, että Jokereiltakin puuttui parhaimpia pelaajia, eikä kukaan puolustellut, että voitettiin vain 5-0. Joka tapauksessa Jokereilla ja HPK:lla ei ollut asenteessa mitään vikaa Kouvolaan tullessaan. Miksi siis Saipalla? Ja miksi se asenne ei sitten korjaantunut, eli miksi pelin edetessä liikettä ei löytynyt? Saipallahan tavallaan oli nyt näytön paikka, että se viime kauden jälkeen on edelleen liigatason joukkue. Vai olenko väärässä!?!

Saipalla oli tavallaan näytön paikka liigakelpoisuudestaan (pelillisestä) kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa Kookoota vastaan? Hyvin mielenkiintoinen teoria. Jatka vaan ihan rauhassa.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
KooKoolle kaikki kunnia voitosta, varmasti pisti pelaajillekin hymyä suupieliin kun liigajoukkueen voittivat. Mutta eipä näin kannattajana tarvitse kummemmin hiuksia repiä. Kouvolassa käytiin kumminkin 'hieman' tulokasviritteisellä joukkueella. Taisi olla peräti kuusi sellaista kaveria, jotka eivät liigapelejä juurikaan tule näkemään, jos vain loukkaantumisilta vältytään. Ja KooKoolla oli jo alla kaksi kovaa peliä. Ei vakituista hätää.

Vaikka tämän päivän otteluun varmasti saadaan mukaan Machuldat ja kumppanit, epäilenpä että kyyti tulee olemaan kylmää. Rapperswil on pelannut nyt muutaman pelin Suomessa ja ties kuinka monta ennen saapumistaan tänne. McTavish otti rennosti eilen, mutta luulenpa että Kisapuisto saattaa herätellä Dalenkin pelaamaan. Luistin kulki vanhaan kunnon tyyliin ja maalin edustalla puolustajat olivat hätää kärsimässä. Ja Dale oli kyllä koko ajan haistelemassa paikkaa, ja vain ketjukavereiden hitaus esti monta läpiajoa. McTavish pelasi hyvin Peltolan Mikon kanssa, ja tämä kaksikko plus Jarno Peltonen - Niki Siren pistävät kyllä SaiPan puolustajat ja Duban lujille, arvaan.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Heh heh

Aivan kuten eilisen jälkeen arvelinkin, hätäisimmät/tietämättömimmät alkaa virittelemään kaiken maailman tason mittaus tarinoita, vaikka kyseessä oli vain harjoitusottelu ja kuten edellä mainittu, sanan varsinaisessa merkityksessä.

Kummallisinta näissä "tasonmittaus" tarinoissa on se että eräät(siis ei kaikki) mestisjoukkueen kannattajat virittelevät näitä juttuja vain voitettujen otteluiden jälkeen tai ennen ottelua(M-Cupin finaali: Jukurit-SaiPa) ja sitten kun peli hävitään ei se enää kelpaakaan tasonmittaukseksi.

Itse olen sitä mieltä, että tuollainen ottelu, jossa liigajoukkueelta puuttuu suuri määrä pelaajia ei todellakaan ole mikään tasonmittaus matsi. Ensimmäisen harjoitusottelun jälkeiset liian pitkälle viedyt arvioinnit osoittavat lähinnä tällaisen arvion esittäjän asiantuntemattomuutta.
 

Aksu

Jäsen
Re: Heh heh

Viestin lähetti Birkku
Aivan kuten eilisen jälkeen arvelinkin, hätäisimmät/tietämättömimmät alkaa virittelemään kaiken maailman tason mittaus tarinoita, vaikka kyseessä oli vain harjoitusottelu ja kuten edellä mainittu, sanan varsinaisessa merkityksessä.

Kummallisinta näissä "tasonmittaus" tarinoissa on se että eräät(siis ei kaikki) mestisjoukkueen kannattajat virittelevät näitä juttuja vain voitettujen otteluiden jälkeen tai ennen ottelua(M-Cupin finaali: Jukurit-SaiPa) ja sitten kun peli hävitään ei se enää kelpaakaan tasonmittaukseksi.

Itse olen sitä mieltä, että tuollainen ottelu, jossa liigajoukkueelta puuttuu suuri määrä pelaajia ei todellakaan ole mikään tasonmittaus matsi. Ensimmäisen harjoitusottelun jälkeiset liian pitkälle viedyt arvioinnit osoittavat lähinnä tällaisen arvion esittäjän asiantuntemattomuutta.

Nimenomaan. Voitot liigajoukkueista taitavat olla suuria lähinnä faneille ja itsetunnolle. Siitä lähtee tämä jankkaus liigan ja mestiksen eroista. Tässä asiassa pätee ikivanha totuus: Yksittäisessä ottelussa lähes mikä tahansa joukkue voi voittaa kenet tahansa, mutta pitkässä sarjassa erot tulevat esiin. En sano, että Saipa on joukkueena valovuoden Kookoota edellä, mutta jotain realismia arviointeihin kiitos. Meneillään on harjoituskausi herran jestas sentään!!!
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Birkku

Ei kannata vetää hernettä nenää. Etukäteen lähes kaikki veikkasivat SaiPalle selkeää voittoa KooKoosta. No sitten kun KooKoo kuitenkin voitti tämän joillekin "elämää suuremman ottelun" alkoi ainakin itseäni huvittava selittely. Jopa Jatkoajan kolumnisti sai osansa arvosteluryöpystä. Itseäni ei harjoitusotteluissa kiinnosta niinkään tulos vaan pelitapa millä se on tullut. Ja ei kai kukaan ottelun nähnyt voi kiistää KooKoon paremmuutta kyseisessä harjoitusottelussa.

Aivan turhaa alkaa täällä puolustelemaan SaiPan paremmuutta pitkässä juoksussa. Olisihan perin merkillistä mikäli amatöörijoukkue KooKoo, jonka kaikki pelaajat ovat joko koulussa tai töissä voisi haastaa ammatikseen kiekkoilevan SM-liigajoukkue SaiPan. Onhan selvä, että KooKoo on valovuosia SaiPaan huonompi joukkue tai ainakin näin pitäisi olla mikäli oikein olen ymmärtänyt SM-liigan tason jääkiekkopäättäjien puheista.

Näin Kouvolassa KooKoon pelaavan niin Jokereita, HPK:ta ja SaiPaa vastaan. Ja korostan ettei yhden ottelun perusteella pidä tehdä mitään johtopäätöksiä varsinkaan harjoituskaudella. Mutta jos joku kysyy mielipidettä tuon yhden pelin perusteella niin valitettavasti on sanottava, että SaiPa oli kolmikosta selkeästi heikoin. En sano, että SaiPa välttämättä on heikoin sarjassa voihan se ilmeisesti SaiPa-kannatajien etukäteisarvioissa olla mestarisuosikki nro yksi, mutta henkilökohtainen mielipiteeni on että ihmeitä pitää tapahtua tai joukkueeseen lisää vahvistuksia tulla mikäli joukkue aikoo yltää tulevalla kaudella playoffseihin. Jos SaiPa sijoittuu tulevalla kaudella 10:tä sijaa paremmin niin lupaan poistua jatkoajasta vähin äänin ja jättää estraadin Teille arvoisille asiantuntijoille.

ps. asennevammasta sen verran, ettei SaiPalla pitäisi olla varaa mihinkään asennevammaan vaikka vastassa olisikin mestiksen rupusakki. Ei Jokerit eikä HPK:kaan tuohon syyllistynyt. Ehkä tuo pieni seikka erottaa jyvät akanoista.
 

Rooster

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS (pesiksessä KPL)
Minä myös olen sitä mieltä, että asennevamma kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa ei ole mikään puolustettava asia. SaiPalla ei huonon viime kauden jälkeen luulisi olevan varaa huonoon asenteeseen missään ottelussa ketään vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös