KooKoo liigalisenssi-watch – kohta pamahtaa...

  • 89 414
  • 444

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jääkiekkoseuroilta vaaditaan ammattimaisuutta, mutta ei tämän auditointiporukan toiminta anna kyllä vastaavasti heidän toiminnastaan kovinkaan ammattimaista kuvaa. Ihan kun siellä olisi amatöörit puuhastelemassa.

Auditointiporukka on onnistunut pääsemään todella korkeaan norsunluutorniin, jossa ei olla vastuussa kenellekään. Porukkaan on kasattu muutenkin henkilöitä, joiden "track record" ei ole välttämättä kovin mairitteleva suomalaisen kiekkoilun kehittämisessä. Oli päätös mikä tahansa niin kyllähän tämä koko farssi on aivan omaa luokkaansa. Käy jo valmiiksi sääliksi sitä seuraa (ja kannattajia), joka joutuu ensi vuonna tähän samaan rulettiin.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Finnhopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lainaus ylläolevasta YLEn jutusta: "Toimikunnan puheenjohtaja Tommi Virkkunen kertoi maanantaiaamuna Yle Urheilulle, että KooKoon liiganousua koskevan päätöksen aikataulusta päätetään tiistaina."
Eli tää menee just niin kuin on pelätty: Päätetään milloin ehkä päätetään jotain lisää. Jos päätetään.

Ja toi Puttonen, olisihan se nerokasta että Liigaa alkaisi juuri nyt kiinnostamaan mestiksen elinvoimaisuus kun se ei ole aikaisemmin napannut paskan latia. Jos vielä kävisin samoilla aamujäillä niin sanoisin äijälle suorat sanat. Tässä kohtaa mies on kuutamolla vaikka leppoisa kaveri muuten onkin.
 

AasiIhaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey
Puttonen tiesi pari viikkoa sitten lausua seuraavaa: "KooKoolla on halua, mutta onko myös kykyä? Liiga on oma maailmansa. Pelkkä into ei riitä. Toinen kysymys on, mitä tapahtuu Mestikselle. Haluamme sen säilyvän elinvoimaisena, Puttonen totesi."

Ja Virkkunen höpisi eilen seuraavan kaltaista faktaa: "Emme mieti, mikä olisi SM-liigan optimaalinen osallistujamäärä tai miten päätöksemme vaikuttaa Mestikseen suuntaan tai toiseen. Mietimme ainoastaan KooKoota ja sitä, hyödyttäisikö sen mukana olo liigan kokonaisuutta, myös Oulun Kärppien puheenjohtajana istuva Virkkunen korostaa."

On nää hei huikeita ukkoja :D
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
No, ollaan nyt tyytyväisiä että edes jotain tapahtuu! Totaalinen radiohiljaisuuskin saattaisi olla ihan mahdollinen skenaario, tämän saunakerhon tuntien...
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Iltalehden sivulta löytyi tämmöistä tekstiä asiaan liittyen:

Jääkiekon SM-liiga päättää tänään maanantaina, pelaako Liigassa ensi kaudella peräti 15 joukkuetta.
Liigan lisenssitoimikunta kokoontuu iltapäivällä kokoukseen, jossa päätetään Mestiksen hallitsevan Mestarin KooKoon ensi kauden liigapaikasta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.
Lisenssitoimikunnan muodostavat puheenjohtaja Tommi Virkkusen lisäksi SM-liiga Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Rannisto, Hämeenlinnan Pallokerhon toimitusjohtaja Risto Korpela, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen sekä jääkiekkosäätiön hallituksen jäsen Reijo Paajanen.
Risto Korpela ei halunnut ottaa aamupäivällä kantaa keskeneräisiin asioihin.
"Talous on tietysti yksi osatekijä, joka kokonaisuuden ohella ratkaisee. Talous ja olosuhteet ovat tärkeitä. Myös kilpailullinen näkökulma tulee huomioida", Korpela sanoi HS:lle.
"Kokous pidetään iltapäivällä. En ota kantaa keskeneräisiin asioihin
."
Myös Liigan puheenjohtajana toimiva Vesa Puttonen nostaa talouden yhdeksi keskeisimmäksi kriteeriksi. Puttonen totesi viime talvena, että Mestiksen voittaminen on liiganousun lähtökohta ja ykkösvaatimus. Puttonen totesi viime talvena, että Mestiksen voittaminen on liiganousun lähtökohta ja ykkösvaatimus.
"On sovittu, että Mestiksen voittaja voi liigapaikkaa anoa ja KooKoo voitti Mestiksen viime kaudella. Kysymys on siitä, täyttääkö KooKoo muut kriteerit ja se on vain ja ainoastaan lisenssitoimikunnan päätettävissä. Talous ja olosuhteet, eli halli ja muut palvelut ovat varmasti ratkaisevia tekijöitä", Puttonen näkee.
KooKoo voitti Mestiksen viime kaudella ja on ilmoittanut halukkuutensa liiganousuun. Vuonna 1965 perustetun KooKoon 6 000 henkeä vetävän Kouvolan jäähallin yleisökapasiteetti on Mestiksen suurin.
"Talouden kannalta arvioidaan, että miten uskottavaa se on. Liiga on kertonut jo aikaisemmin, että haluaa mieluummin laajentua kuin kutistua. Jos on kandidaatteja, niin mielellään otamme potentiaaliset seurat vastaan. Vähiten se on kuitenkin seuran omaksi eduksi, että tulee Liigaan huomatakseen, että kynnys on liian iso", Puttonen kertoo.
"Liigan toimitusjohtaja (Kimmo Rannisto) sanoi perjantaina, että päätös tulee syyskuun loppuun mennessä. Päätöksen tekee lisenssitoimikunta, en minä", Liigan puheenjohtaja Puttonen painottaa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Aivan vähiten se seuran eduksi, että tulee liigaan huomatakseen, että kynnys on liian iso. Eli kyllä, huhut pitävät paikkaansa - liiga huolehtii myös suuresti auditoitavan seuran hyvinvoinnista, olkoon päätös mikä tahansa niin se tähtää vain pyytettömään hyvään seuran kannalta ja tietenkään Mestiksen hyvinvointia unohtamatta. Mitä enemmän nuo puhuvat, sitä paremmalta vaikuttaa ja sitä pro-tasoisemmalta operaatiolta tuo vaikuttaa.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Ottakaa huomioon Puttosen kommentteja arvioidessa että hän ei ymmärrä mistään muusta kuin rahasta, taloudesta ja yritysmaailmasta. Hänhän oli jo kasinotalouden aikaan suursijoittaja ja pörssipeluri ja nykysin joku (en viitsi tarkastaa mikä) professori (mutta vain talouspuolella). Eli puhuu hän mitä tahansa niin talousedellä mennään.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Mitä enemmän nuo puhuvat, sitä paremmalta vaikuttaa ja sitä pro-tasoisemmalta operaatiolta tuo vaikuttaa.

Lopullinen totuus:

Tänään/huomenna klo 4.37 edustussaunan lauteilla... Kaiken ryypiskelyn lomassa huomataan että joku päätöskin tarvitsisi tehdä huomiselle! Pari päätöksentekijää on jo ehtinyt sammua, joten siinä päätetään sitten yksissä tuumin ratkaista asia mahdollisimman nopeasti ennen kuin tulee lisää "raatoja". Siinä saunassa ei ole käden ulottuvilla kuin tuo yksi litranen leka viinaa, joten pullon pyöritys soveltunee parhaiten tähän tehtävään. Jahka se saadaan ensin juotua tyhjäksi... (korkki on hukkunut johonkin). Siinä ehtii sitten vielä pari hemmoa sammua lisää ja viimeisillä voimilla sitten saadaan pullo lopulta pyörimään ja aamulla voi sen asennosta sitten käydä päättelemässä KooKoon kohtalon :)
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Harmi että Mikael Jungner ei ole tekemässä päätöstä KooKoon liigaan noususta. Mikäli sekuntiviisari olisi ollut 0-30 välissä olisi päätös ollut KYLLÄ ja 30-60 välissä se olisi ollut EI. Päätös julkisuuteen olisi tietenkin tuote erilaisilla kuorrutteilla ''taloudesta,kyvykkyydestä ja muusta paskasta''.
 
Ilmeisemmin tuo on pitävä fakta minkä Kouvolan Sanomatkin uutisoi, eli päätös tulee viimeistään tämän viikon keskiviikkona. Voisin kuvitella silti, että huomenna puserretaan myyrää takaisin ylös peräsuoleen ja annetaan KooKoolle tieto.

Jännittää enemmän kuin yksikään peli tällä kaudella.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Sen verran negaatiota liikkeelle noissa kryptisissä kommenteissa, että paikalle kannattaisi lähettää kouvolan runsaslukuiset Thai-hierojat, ei taida enää muu auttaa. Kaikki keinot on ison päätöksen edessä tehty. Liigan mielestä meillä kun taitaa vaan olla halua, mutta ei tarpeeksi kykyä ja se lisäarvokin kun on olematon.

Ehdotan tiedotustilaisuuden pitopaikaksi hotelli Haagaa, siellä pidettiin Lahden MM2001 doping info. Tämä farssi sopii samaan paikkaan ja Paavo M Petäjä voisi muuten vaikka olla Ranniston isä. Samaa habitusta ja karismaa.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Liekö jonkinlainen näkymätön plussa nousun suhteen se että siellä on HPK:n edustaja mukana, koskan hieman pienemmän liigapaikkakunnan edustaja tietää sen miten seura saadaan menestymään ja tuottamaan vähän pienemmilläkin resursseilla ja kouvolahan nyt on hämeenlinnan kanssa potentiaalissa vähintään samalla tasolla kaikilla rintamilla eikä huonommaisi ainakaan jää ? Eli kerhon edustaja tuossa kokouksessa osaa asennoitua uuden nousijan asemaan ja tietää, miten KooKoo saa asiat pyörimään ja osaa tuoda kouvolan vahvuudet siellä esille paremmin kuin jonkin ns. perinteisen suurseuran edustaja tekisi?
Liikaa konjakkia? : Z
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pelicans, SaiPa, Detroit Red Wings
Kouvolassa on puitteet kunnossa (halli kapasiteetiltaan jo suurempi kuin muutamilla liigapaikoilla) ja innokasta kiekkoväkeä riittää katsomoihin. Tai riittää aina silloin kun menestytään, mutta niinhän se on muuallakin nähty. Konjakkipäissään ne siellä alkavat haaveilla KHL-tyyppisestä suurliigasta, joten aloitetaan nyt kasaamalla paljon jengiä KeuPaa myöten (no offence) Liigaan.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Jalos-Peksi sen tietää...

linkki: twitter
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Veikkaan, että nämä viime aikoina tulleet "epävarmuudet" KooKoon nousun suhteen ovat vain jännityksen nostattamiseksi kuten silloin, kun Sport nostettiin. Aloin jo itsekin silloin luulla, että Sport ei muka nousisi, kun tuli niin hämärää kommenttia eri lähteistä. Eli huoli pois KooKoon kannattajat, koska Liigalla ei ole varaa jättää KooKoota ulos, kun sen asema valtakunnan ykkössarjana on jo nyt heikkenemään päin.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Tässä on tasan kaksi vaihtoehtoa: oikea ja väärä. Jos nousu ei tapahdu syystä tai toisesta, voi jokainen vastaan äänestänyt ottaa samoin tein lennon alle ja lähteä vaikka Ibizalle. Jääkiekon kannalta kielteinen päätös olisi niin väärä, että siihen voisi päätyä vain lajista tietämätön tai siihen negatiivisesti suhtautuva taho. Yksittäisten seurojen kannalta päätös voisi olla jopa perusteltu, mutta pitkässä juoksussa se olisi lajin kannalta varsin suuri virhe. Toki vaikeuksia voisi KooKoolla olla sen muutaman kauden, mutta tämä on vain seurausta Liigan aiemmista perseilyistä.

Mä voin vain kuvitella kuinka jännittävältä tällä hetkellä Kouvolan suunnalla tuntuu. Nyt kyse on kuitenkin sellaisista päätöksistä, joilla on pitkävaikutteisia seurauksia ja niistä päättävät henkilöt eivät herätä liiemmin luottamusta. Koittakaa kestää ja toivottavasti Liiga tekee ainoan oikean ratkaisun sekä suomalaisen kiekon että KooKoon kannalta. Sen ratkaisun jokainen tietää, mutta muutama vatipää voi vesittää...

edit: Ja itse luotan vahvasti siihen, että KooKoo Liigaa pelaa kaudella 2015-16. Tähän suuntaan viittaa kaikki seuran toiminta ja Liigan viestintä on kaikessa kryptisyydessään mielestäni jopa johdonmukaista. Nykyinen linja varmasti nostattaa hypeä ja kiinnostusta aivan toisella tavalla kuin nopea "juu teretulemast". Fanien pumppujen kannalta varsin kova linja, mutta ehkä tällä pienellä piinaamisella kausari- ja yritysmyynti kiittävät.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Jalos-Peksi sen tietää...

linkki: twitter

Kiva. Mutta uskotaan, kun Hotelli Haagan auditorion ovet aukeavat. Silti kaikesta sarjajärjestelmää ympäröivästä kurasta huolimatta tämä olisi kova juttu.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Itsekkin pidän tätä 99,9 % varmana asiana. Ei mitään järkeä pitää tällaista melua asiasta ja sitten sanoa EI! :D
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jalos-Peksi sen tietää...

linkki: twitter

Pekka Jalosen twiittaus luo kyllä uskoa KooKoon liigapaikan puolesta. Ei hän varmaan ihan huvikseen lähde KooKoota onnittelemaan liigapaikasta, vai?

Jos nyt kuitenkin joku auditointiryhmästä pähkäilee päätöksensä suhteen ja hakee vahvistusta päätökselleen täältä Suomen johtavasta jäääkiekkofoorumista, niin palautetaanpa vielä kerran mieliin viime kevät.

Kommentti: KooKoo kuuluu liigaan – ”Aivan huikea tunnelma”

Vielä lukumäärääkin merkittävämpi oli tapa, jolla kouvolalaiset omiaan kannustivat.



http://www.iltasanomat.fi/mestis/art-1288677538270.html

Tätä suomalainen jääkiekkoilu kaipaa.

KooKoo liigaan!

 

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
Liekö jonkinlainen näkymätön plussa nousun suhteen se että siellä on HPK:n edustaja mukana, koskan hieman pienemmän liigapaikkakunnan edustaja tietää sen miten seura saadaan menestymään ja tuottamaan vähän pienemmilläkin resursseilla ja kouvolahan nyt on hämeenlinnan kanssa potentiaalissa vähintään samalla tasolla kaikilla rintamilla eikä huonommaisi ainakaan jää ? Eli kerhon edustaja tuossa kokouksessa osaa asennoitua uuden nousijan asemaan ja tietää, miten KooKoo saa asiat pyörimään ja osaa tuoda kouvolan vahvuudet siellä esille paremmin kuin jonkin ns. perinteisen suurseuran edustaja tekisi?
Liikaa konjakkia? : Z

Onhan siellä myös SaiPan entinen puheenjohtaja Reijo Paajanen.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onhan siellä myös SaiPan entinen puheenjohtaja Reijo Paajanen.

Onko Reijo Paajanen lähdössä vielä ehdokkaksi eduskuntavaaleihin? Reijohan on aikaisemmin tehnyt vaalityötä myös Kouvolan suunnalla. Uskoisin kyllä, että Reijo näyttää vihreää valoa KooKoolle. KooKoon liigapaikka on varmasti kaikin tavoin positiivinen asia SaiPalle, koska kuitenkin eri talousalueilla toimitaan, mutta toisaalta KooKoo vs. SaiPa peleissä on todelliset ainekset aivan huikeisiin paikallispeleihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös