KooKoo kaudella 2020–2021

  • 405 829
  • 1 510

Kuuskasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kausihan on vasta alussa, mutta otetaan tähän puolustuksesta yksi vertailu. Eli Manninen vs. Ytterell. Peliaikaa per matsi parivaljakolle on kertynyt suurinpiirtein saman verran. Manninen on joukkueen ± -tilaston ykkösenä saldolla +10, ja Ytterel viimeisenä saldolla -5. Jos jotakin pettymyksiä hyvin alkaneesta kaudesta on haettava, niin ainakin itselle Ytterel on iso sellainen. Eikä pelkästään tämän tilaston perusteella. Tähän mennessä nähdyn perusteella en ihmettele, ettei uralle tullut jatkoa Tapparassa. Toivottavasti taustalla on jotakin muuta kuin se, että taso on tämä. Kyseessä kun ei varmaankaan ole joukkueen pienipalkkaisin pakki.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kausihan on vasta alussa, mutta otetaan tähän puolustuksesta yksi vertailu. Eli Manninen vs. Ytterell. Peliaikaa per matsi parivaljakolle on kertynyt suurinpiirtein saman verran. Manninen on joukkueen ± -tilaston ykkösenä saldolla +10, ja Ytterel viimeisenä saldolla -5.

Noin isoa eroa selittää vähän se, että Mannisen plussista seitsemän on kolmesta viimeisestä ottelusta, jotka KooKoo on voittanut yhteismaalierolla 15-4. Ytterell pelasi näistä vain viimeisessä ja siinäkin seiskapakkina n. 12 minuuttia.

Mutta eihän tämä sitä poista, että Manninen on ollut erinomainen ja Ytterell ei vielä oikein minkäänlainen. Pelimäärät ovat kuitenkin niin pieniä, että ehkä pitää olla vielä kärsivällinen. Tulee mieleen Platzer, jonka kausi käynnistyi heikosti ja jota olin lennättämässä vuosi sitten kotiin.
 

John Lidgett

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Vilmos Gallo
Ytterell ilmeisesti ollut leikkauksessa ennen kauden alkua. Vaikuttanee vieläkin otteisiin? Ytterell ollut kyllä pakiston huonoin, kovin montaa hyvää ratkaisua en ole näissä alkukauden peleissä kaverilta nähnyt.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kavereille kiva, mutta ihan turha turnaus - Venäjäkin jollain junnuilla mukana. Ja meillä hikisesti riittää porukka neljään kenttään, jos kaikki pysyy terveenä.
 

Hummeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kouvolan Kiekko - 65
Ytterellille mielelläni olen aikaa antanut saada tuntumaa. Mutta kyllä nyt on aika lopettaa toivominen, ei ole Aleksanterilla mitään käyttöä. Ei sitten yhtään mitään.

Pakisto huuta edelleen sitä kiekollista liideriä ja ylivoiman viivamiestä.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kyllä se Caito ja Ströba puuttuvat. Huutavammin jopa se laatupakki, Ytte on kyllä aikamoinen pettymys tähän mennessä - juuri ja juuri kokoonpanossa, kun Seppälä palaa.

Mutta ei sieltä ketään tässä tilassa tule, näillä mennään.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Jep, kun Seppälä palaa niin Ytterellin pitäisi kyllä olla sen jälkeen 7.pakki.

Toisaalta ei Pelli ansaitse tiputusta pois. No katsellaan, kunhan saataisiin Seppälä takaisin pian.
 

Hummeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kouvolan Kiekko - 65
Oksanen ja Björkvist taitavat olla vähintään 2 seuraavaa peliä pois, jos turhake turnauksesta tulee se 5pvän karanteeni. Aika tiukka paikka tulee olemaan nordiksella ja lahessa.. Jospa sieltä saataisi nyt alkuun se 4ketjua kasaan..
 

Arturo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Seattle Kraken, Chelsea
Oksanen ja Björkvist taitavat olla vähintään 2 seuraavaa peliä pois, jos turhake turnauksesta tulee se 5pvän karanteeni. Aika tiukka paikka tulee olemaan nordiksella ja lahessa.. Jospa sieltä saataisi nyt alkuun se 4ketjua kasaan..

Ratiselle ainakin vaan rohkeasti näytönpaikkaa sitten kärkiketjuihin.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Seppälän palatessa Ytterell on mielestäni ensimmäisenä liipaisimella. Ei ole tuonut vielä mitään lisäarvoa hyökkäyspeliin ja sekoilee omassa päässä. Rautanen on mennyt eteenpäin ja täyttää paikkansa. Jonkun pitää pelata ne kohtuu pienet minuutit ja Rautanen hoitaa ne paremmin kuin Ytterell tai Pelli. En oikein vieläkään tiedä, mitä Pellistä pitäisi ajatella.

Edit. Siis Pellin roolista lähinnä. Kiistatta pelannut erittäin hyvin.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos Oksanen on koko kauden suurennuslasin alla, niin kannattaa tosiaan seurata myös työmoraalia ja -määrää. Luistellut eniten koko joukkueesta ja viimeisen päälle asenne koko ajan. Välillä hyökkäyspäässä menee vähän pakottamiseksi, mutta sekin on vähenemään päin. Vähän laadukkaampi sentteri voisi saada Oksasesta vielä enemmän irti, mutta eiköhän tälläkin kokoonpanolla nähdä tulevaisuudessa vielä parempaa Oksasta.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En ymmärrä alkuunkaan Ahti Oksaseen kohdistuvaa arvostelua. Numero #17 on lyhyessä ajassa noussut yhdeksi suosikkipelaajakseni KooKoossa. Pelaa illasta toiseen sata lasissa ja yrityksen puutteesta häntä ei todellakaan voi syyttää. Hänellä on liigassa neljänneksi eniten laukauksia. Pelaa alivoimaa ja ylivoimaa kovalla asenteella. Erittäin monipuolinen pelaaja, joka pelaa joukkueelle ja logolle. Myös haastattelun perusteella erittäin sympaattisen tuntuinen kaveri ja varmasti pidetty joukkuekavereiden keskuudessa. Olisin valmis tekemään hänelle heti jatkosopimuksen ellei ole jo tehty. Tosin voi olla, että pelaa ensi kaudella jossain isommassa sarjassa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Samaa mieltä Oksasesta, hyvää tekemistä ja parasta ei ole vielä nähty.

Pelaajamarkkinat ovat varmasti sekaisin 2021-2022 kaudelle, niin toivottavasti KK pääsisi iskemään kovia jatkoja kehiin tuossa sekasorrossa.
 

Kalapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olemme saaneet nauttia hienoista esityksistä aikana, jolloin kaikki on vähän ilmassa. Emme ole mikään rahaseura. Johto on silti onnistunut hankinnoissa erittäin hyvin. Ahti työmoraali on ihailtavaa, kiitos siitä. Itse olen kiitollinen, että Trevor saatiin tänne tänäkin vuonna. Huikea kaveri. Ratiselta ja Björkqvistiltä voimme odottaa vaikka mitä. Toivottavasti Seppälä saadaan pian rinkiin ja Jonas saisi lisää onnistumisia. Tärkeintä on, että saataisiin pelata. Kun ja jos lyhytlainat lähtevät, moni seura on ihmeessä.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
#17 ei varmaankaan ole niitä halvimpia pelaajia tämän kauden KooKoossa. Häneltä on lupa odottaa muutakin kuin kovaa työmoraalia ja luistelua. Ei kai ole mikään ihme että #17 on luistellut eniten kun hän on hyökkääjä ja hänellä on eniten peliakaa hyökkääjistä. Eikä tuossa kokonaisluistelumäärässä ole suurta eroa muihin samanlaisen vastuun saaviin pelaajiin kuten vaikkapa Kasper Björqvistiin.

Kiva sitä kovaa yrittämistä on ehkä jonkun mielestä katsoa, mutta missä on tulos? Riittääkö se väkinäinen kova puurtaminen? Ketä kiinnostavat suuret laukaisumäärät laukaisuprostentilla 6,2% kun Kimi Koivistosta sanotaan ettei hän osu koskaan, mutta samat prosentit hän on kerännyt. Luistelee se Koivistokin sen minkä kerkiää, mutta kerää peliaikaa vaan sen n. 12 ja puoli min kun taas Oksanen kelloottaa keskimäärin 19min. Jos noista nyt laskisi suhdeluvun niin melko tasuriin menisi peliajan ja luistelun suhde.

Oksanen pelaa alivoimaa (ja Koivistokin). Esim. ottelussa Tapparaa vastaan, kenen mies teki Tapparan tasoitusylivoimamaalin siis kenen piti tuo mies vartioida ja ottaa maila pois ettei pääse tökkäämään kiekkoa sisään? Kaikillehan näitä sattuu, mutta mitä suurempi vastuu sitä suuremmat velvoitteet onnistua.

Ei siellä Björqvistkään ole loistanut saati Mingoia. Mingoialta Tapparaan vastaan köyhä peli kokonaisuutena. Valtavasti huonoja ratkaisuja ja kiekon luovutuksia vastustajalle tai siirtoja KooKoon kannalta tyhjään paikkaan ja seuraavaksi Tapparalle. Vaikken Karri Kivestä kovin pidäkään niin tässä hän otti hyvin esiin Mingoian heikon pelin. Teki maalin kyllä, mutta Ratinen veti Tapparapuolustuksen niin sekaisin että tonttia oli ja pakko oli tehdäkin.

Yleisesti ottaen nämä KooKoon kaksi ensimmäistä tuloksentekokentällistä sekä tietysti ylivoima ovat tällä hetkellä vaatimattomia. Pelissä on paljon hyvää ja viisikkopuolustus on pääasiassa huippukunnossa, mutta näiltä tuloksentekomiehiltä on voitava vaatia parempaa ja enemmän.

Olkoon #17 millainen suosikki ja työmyyrä tahansa niin näyttöjä on alettava tulla. Ja jossain pitää mennä sekin raja että kuinka kauan uskotaan sen ylivoiman "joskus" alkavan toimia kun siinä ei ole mitään muuta kuin kiekon siirtelyä laidoissa ja maalin takana ja toivotaan että päästäisiin alivoiman virheen takia hyvään laukaisupaikkaan. Ja kun ei päästä niin roiskaistaan yleensä ensimmäistä peittävää pelaajaa päin tai sen mailaan tai plekseihin.

Mutta jos noilla Esistyneet -tilastoilla on mitään merkitystä ja niillä mitään tekee tai niistä mitään voi päätellä niin katsokaa ja ihmetelkää ketkä siellä KooKoosta ovat parhaiten edustettuina. Etenkin noita Laukaisutasapainotilastoja voi vilkuilla. Joku kirjoitti että ..." en tiedä mitä Pellistä pitäisi ajatella...". En tiedä osaanko katsoa peliä oikein ja näenkö vain minkä haluan. Ehkä jätän näkemättä se mitä en halua nähdä, mutta näin kai tekee moni muukin.

Jos vielä jotein tuosta Tappara -ottelusta niin ei voi muuta kuin ihmetellä miten kevyttä ja köyhää oli Mingoia - Plazer - Tuulola kolmikon toiminta jatkoajalla.

Vielä otan kantaa näihin "... pelaa 100% tai ylikin logolle..." Eikö Ratinen pelaa? Entä Koivisto, Suuronen, Ojantakanen, Pelli ??? Listaa voisi jatkaa. Vai onko aina oltava niin että tavallisten harmaiden työmyyrien työ, luistelu, repiminen, raastaminen, kiekon syöminen on jotain joka pitää olla automaatio eikä sitä tarvitse huomioida? Sitten kun on nimekäs hankinta niin hänen palaamisestaan voidaan ottaa esiin työmoraali vaikkei tulos aina kovin kummoinen olisikaan.

Annan Oksaselle heti tunnustusta kun näyttöjä tulee. Samoin 1.hyökkäyskolmikolle ja niille joille tunnustus kuuluu. Esim. Tappara -ottelussa ne tunnustuksen ansainneet on löydettävistä sieltä vähemmän peliaikaa normaalista kellottavista.

Tällä hetkellä viisikkopuolustus on hämmästyttävän hyvällä tasolla näin alkukaudeksi. Mutta varsinainen hyökkäyspeli ja etenkin viimeistely on heikkoa. Kun saadaan nyt edes pois ne turhat roiskaisulaukaukset, joita viljelevät muutkin kuin #17 niin siinä on hyvä alku. Ja jotein on tehtävä ylivoimalle joka on ala-arvoinen. Tai voidaanhan sitä odottaa niitä onnistumisia vaikka niin kauan kun pelejä saadaan pelata.

Viime kaudella syytin Ahokasta toisinaan jääräpääksi. Toivottavasti hän ei ole sellainen vaan tekee ajoissa tarvittavat peliliikkeet hyökkäyksen ja ylivoiman korjaamiseksi. Väitän ettei mikään muutu itsestään paremmaksi vaan jokin muutosvoima tarvitaan.
 

Kalapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olen jo vanha ukko, ja seurannut pelejä ulkokatsomossa. Hauskaa se oli silloinkin. Siksi pidän nykytilannetta suuressa arvossa, vaikka aina pitää parempaa odottaa ja toivoa. Kyllä pojat painavat hyvällä sykkeellä. Ja kun miettii muita, vaikkapa Jukurit, Saipa, HPK, TPS, JYP, tilanteemme on loistava. Iso hallikin antaa tilaa, jos väki intoutuu paikalle.
Kiekossa kaikki on pienestä kiinni, ja Daavid voi kaataa Goljatin. Jukurit sai lokaa niskaansa, mutta on ottanut makeita päänahkoja. Ei ehkä tässä elämässä tule niin murskaavaa ylivoimaa kuin meillä oli viime keväänä. Mutta uskon, että yv tuosta paranee, ja jonkinmoinen voittoputkikin nähdään. Uskon, että yv on helpompi saattaa kuntoon kuin viisikkopeli. Ja sehän on jo hienossa kuosissa. Seppälän mukanaolo olisi voinut jo kääntää muutamia maalin pelejä. Se on kuitenkin varmaa, että pelaajien arvostelu ei vähennä mailan puristamista. Niin ammattilaisia kuin pojat ovatkin. Nautitaan siitä, mitä meillä nyt on. Ja se on paljon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös