Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Näin arvelinkin. Jotenkin kuitenkin erikoista ettei mies ole pisteille päässyt. Kiekollista taitoa ainakin tämän ketjun perusteella kuitenkin on. Puhun siis itse yhtäkään KooKoon peliä tällä kaudella katsoneena.
Joo, kyllä kiekollista taitoa on ja osaa jopa puolustaa (aina hyvä ominaisuus puolustajalle). Sinänsä pieni yllätys, että ei ole pisteille päässyt. Ne pari peliä mitä on itse tullut katottua niin Caito on kyllä laukonut yv:llä, mut enemmän ne vedot on aiheuttanut mustelmia omille/vastustajille, mut jos nyt vain saa tähtäystä vähän korjattua niin kyl niitä pisteitäkin alkaa tulemaan.
 
Unfuck this clusterfuck now!

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
Joo, kyllä kiekollista taitoa on ja osaa jopa puolustaa (aina hyvä ominaisuus puolustajalle). Sinänsä pieni yllätys, että ei ole pisteille päässyt. Ne pari peliä mitä on itse tullut katottua niin Caito on kyllä laukonut yv:llä, mut enemmän ne vedot on aiheuttanut mustelmia omille/vastustajille, mut jos nyt vain saa tähtäystä vähän korjattua niin kyl niitä pisteitäkin alkaa tulemaan.
Itselleni tuli mieleen jossain matsissa Sam Lofquist silloin kun oli vähän sihti hukassa. Kova veto, mutta pleksit paukkuu.
 

Anselmoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Kuinka suvereenina ykkösmaalivahtina näette Haukelandin verrattuna Haloseen? Mahdetaanko Haloselle antaa näytönpaikkoja jo kauden alusta alkaen, mahdollisesti jo Saipa-otteluissa? Vai uskotteko Haukelandin pelaavan kauden alussa kaikki pelit, jos vain kulkee?
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kuinka suvereenina ykkösmaalivahtina näette Haukelandin verrattuna Haloseen? Mahdetaanko Haloselle antaa näytönpaikkoja jo kauden alusta alkaen, mahdollisesti jo Saipa-otteluissa? Vai uskotteko Haukelandin pelaavan kauden alussa kaikki pelit, jos vain kulkee?
Ihan varmasti Haloselle tulee pelejä. Halosen treenikauden esitykset oli sen verran hyviä, että paha sanoa kumpi nyt edes on se "parempi".

Haukeland nyt on sillä ykkösmolarin statuksella, mutta jos Halosella koppi tarttuu ja Hauke vähän haparoi niin asetelma voi kääntyäkin. Jos nyt veikata pitää niin avausviikonloppu menee puoliksi.
 
Unfuck this clusterfuck now!

John Lidgett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jussi Ahokkaan Sexyhockey
Jos nyt veikata pitää niin avausviikonloppu menee puoliksi.
No jaa. Lähtökohtaisesti, jos Hauke pelaa huomisen pelin hyvin ja jos vaikka satutaan voittamaan tämä, nin hankala nähdä, että lähdetään vaihtamaan veskaria. Sen verran suvereenina ykköshevosena kuitenkin lähtee kauteen.
 

Marple

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kookoo
Muutamia ajatuksia alkavan kauden joukkoeesta. Edellisten kausien tapaan koossa on taas melkoinen arpajoukkoe, missä menestymisen edellytyksenä on ulkomaalaisten onnistuminen ja omien nuorien pelaajien huomattava tasonnosto. Eli lähtökohtaisesti ei niinkään optimaalinen tilanne, muuta kuin joukkoeelle. Joukkoe, jolta ei odoteta valtakunnallisesti juuri mitään, pystyy lähtemään kauteen paineettomassa tilanteessa. Lumipallon vyöryessä oikeaan suuntaan ja palasten osuessa kohdalle mahdollisuuksia on.

Maalivahdit: Tämä osasto KooKoolla on nähdäkseni parhaalla tasolla nykyisen Liiga historian aikana. Haukeland on jo nuoresta iästään huolimatta kohtalaisen meritoitunut maalivahti, joka omaa kuitenkin kehityspotentiaalia vieläkin paremmaksi. Halonen on taas lupaavimpia Suomalais-maalivahteja. Harjoitus kaudella Halonen oli jopa hieman vahvempi näkemissäni otteluissa, kuin Haukeland. Kauteen lähdettäneen kuitenkin Haukeland ykkösenä, mutta uskon Halosen antavan kovan vastuksen kauden aikana ykköstorjujan tittelistä. Yhtä kaikki maalivahti osasto on varsin riittävä pudotuspeleihin.

Puolustus on kauteen lähdettäessä suurin heikkous. Erityisesti fyysisyyden puute huolestuttaa. Harjoituspeleissä, varsinkin viimeisessä IFK:ta vastaan, tämä tuli hyvin esille. IFK sai jatkuvasti kiekon riistoja kovalla karvaus- ja taklauspelillä KooKoon puolustajien pelätessä fyysistä kontaktia. Oman pään lähdöistä tuli näin ollen hätäisiä kiekosta luopumisia. Vasta kolmannessa erässä IFK:n laskiessa karvausta alettiin saamaan onnistuneita hyökkäyksiinlähtöjä. Omaan päähän tulee myös paljon pitkiä hyökkäyksiä, kun puolustajilta puuttuu kyky painaa vastustajan hyökkääjät laitaa vasten. Puolustus kaipaisi Wittchown tyylistä fyysistä puolustajaa. Rautanen on esittänyt hyvää kokonaisvaltaista pelaamista ja nostanee viime kaudesta edelleen tasoaan. Myös Caito tulee olemaan hyvä hankinta. Tukee hyökkäyksiä, on rauhallinen kiekon kanssa ja osaa jopa puolustaa yllättävän hyvin. Pellin kehitys näyttää polkevan paikallaan, joka on sinänsä harmi. Kaikki avut hyväksi liigatason kiekolliseksi puolustajaksi olisi olemassa, mutta fyysiset ominaisuudet estävät tällä hetkellä viimeisen askeleen ottamista. Kehitysaskel on varmasti jossain vaiheessa tulossa, mutta vaatii, että pelaajan itse ymmärtää heikkoutensa ja kehittää lihasmassan vaadittavalle tasolle. Kaksi muuta omaa kasvattia Seppälä ja Salmela ovatkin kärkkymässä Pellin paikkaa joukkoeesta. Uskonkin varsinkin Seppälän menevän Pellin ohitse hierarkiassa tällä kaudella. Salmelan pitää löytää itseluottamus takaisin. Bonsakseen ja Manninen ovat peruspuolustajat, jotka varmasti täyttävät paikkansa hyvin. Bergerille toivoisi ehjää kautta, sillä potentiaali on suuri. Valtolasta ei oikein tiedä, pisteitä tulee varmasti, mutta kokonaisvaltainen peli hakee vielä uomiaan.

Hyökkäys on riittävän vahva liigatasolle. Uusista hankinnoista Platzer, Mingoia ja Gallo ovat harjoitus otteluiden perusteella vahvistuksia joukkoeeseen. Platzer on taitava ja hyvät kädet omaava mutta ehkä aavistuksen liian pehmeä huippu sentteriksi. Gallo on taas valtavalla asenteella vaihdosta toiseen pelaava, nopea luistelija ja hyvän maaliteko potentiaalin omaava. Mielestäni positiivisin yllättäjä harjoituskaudella. Mingoia omaa KooKoon ulkomaalaisista sen isoimman tähtipontentiaalin ja tehnee hyvät pisteet alkavalla kaudella, jonka jälkeen siirtyy isompiin seuroihin. Bucek on ollut heikko, mutta annetaan näyttää, ennen kuin sen enempää vielä arvostellaan. Slovaki-kiekon suuria lupauksia, vaikka harjoituskaudella syytä moiselle on ollut hieman vaikea havaita. Hakulinen on joukkoeen ykköshyökkääjä ja kantaa isoa vastuuta myös kokemuksen myötä. Haataja tuo myös kokemusta, mutta muuten alkaa jalka olemaan kohtalaisen verkkainen. Strömberg on varma suorittaja, joka voi pelata tarpeen tullen ketjussa kuin ketjussa. Paremmalla laukauksella olisi kovakin tekijä liigatasolle. Karlsson on ylivoimalla hyvä, fyysisyys rajoittaa tasakentällisin pelatessa. Tulee tekemään kuitenkin hyvät pisteet. Koivisto, Ojantakanen, Friberg ja Oden ovat pelaajat, joiden kehityksestä riippuu pitkälti KooKoon pudotuspelipaikka. Nousevatko hyviksi liigatason pelaajiksi vai ovatko ynnämuuta porukkaa. Oden voi kaiken osuessa nappiin breikata isosti. Suuronen, Jokinen ja Korhonen täyttävät paikkansa hyvin alemmissa kentissä. Jokinen hyvä hankinta varsinkin alivoimapeliin.

Yhteenvetona joukkoe on potentiaalinen, mutta liian paljon "jos" kysymyksellä olevia kohtia löytyy. Pudotuspeli paikasta tullaan taistelemaan hyvän maalivahtipelin ansiosta mutta riittääkö se ?

Valmennukseen löytyy luottoa. Ahokas on jo tasonsa näyttänyt, ja paineensietokyky lienee kovaa luokkaa edellisten valmennustehtävien myötä. Turnausvalmentaminen on tietenkin erilaista, mutta Ahokkaan juniorimaajoukkoeille onkin ollut tyypillistä olla kovia kovissa paikoissa ja kehittyä turnauksen loppua kohti. Jospa tämä näkyisi myös KooKoon kaudessa ja kevät puolella oltaisiin parhaimmillaan taistelemassa pudotuspelipaikasta.
 

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
@Marple laittoikin hyvät pohdinnat. Kahdella viime kaudella joukkue on kaatunut tehottomuuteen ja puolustuspeliin eli kahteen olennaisimpaan osaan jääkiekossa. Hyökkäyksen tasapäisyydessä uskotaan, että joukkue kykenee tekemään sen 3 maalia pelissä. Playoff-paikkaan vaaditaan onnistumisia puolustuspelissä ja toivotaan, että Ahokas saa viisikkopuolustuksen sille tasolle, että oma pää pitää riittävästi. Jos kärkihyökkääjät dominoi kaikantola-hengessä miinustilastoja, niin hyvä ei heilu.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Järjestin kaikille palstalaisille avoimen arvioinnin. Mahdotonta sanoa, kuinka hyvin nuo arviot osuvat, mutta otanta on kuitenkin siinä määrin kattava että antaa ainakin oikean kuvan siitä, mille tasolle KooKoon pelaajat arvostetaan ennen tätä kautta. Koko aineisto luettavissa täältä:


Muutama huomio KooKoon osalta tähän liittyen:

Valmennuksessa KooKoo arvioitiin sijalle 13. Sinänsä hyvin looginen tulos ja suunnilleen samoihin olisin laittanut itsekin, sillä vaikea sitä on valmentajia arvioida muuten kuin aiempien meriittien perusteella. Ahokkaallahan ei ole mitään näyttöjä miesten joukkueista. Taakse jäivät joka tapauksessa vain KalPa ja Jukurit.

Maalivahdeista Haukeland rankattiin liigan 8. parhaaksi molariksi. Itse olisin ajatellut ehkä vielä vähän korkeammallekin, mutta kun tuota listaa katsoo, niin vaikea kyllä nostaa kenenkään ylempänä olevan ohitse. Halonen on kuitenkin arvioiden mukaan huonompi kuin suurin osa muista kakkosvahdeista, joten vaikka maalivahdit onkin KooKoon paras osa-alue, niin siltikin jäädään vain alempaan keskikastiin (10.). Kaikkia oletettavasti tärkeimpiä kilpakumppaneita (Sport, Jukurit, Ässät ja SaiPa) edellä KooKoo kuitenkin tällä saralla on.

Heikoin osa-alue KooKoolla on arvioiden mukaan puolustus, jossa vain Jukurit jää taakse. Tarkoitus olisi, että liigan keskiarvopakin arvosana olisi tasan 5. Yli tämän yltää KooKoosta vain kaksi puolustajaa:

Alexander Bonsaksen 5,31
Matt Caito 5,14
Oskari Manninen 4,78
Kalle Valtola 4,48
Arttu Pelli 4,28
Martin Berger 4,11
Juho Rautanen 3,49
Peetro Seppälä 3,17
Santeri Salmela 3,00


Eipä tähänkään hirveästi ole vastaansanomista. Pakit on kykeneviä pelaamaan liigatasolla, mutta ei voi oikeastaan puhua mistään terävästä kärjestä, kun koko kärki tuntuu puuttuvan kokonaan. Itse en myöskään näe ihan hirveästi potentiaalia tässä nipussa, eli korkeintaan Caito lienee sellainen, joka voisi kauden jälkeen saada huomattavasti korkeamman arvosanan kuin mitä tässä nyt arveltiin (ja harkkapelien perusteella näyttää vissiin vähän siltä, että ei välttämättä tapahdu...). Muut on aika lailla maksimissaan tuota ok-liigatasoa.

Hyökkääjät listattuna alle. Sijoitus 13. ja taakse jäävät vain Jukurit ja Ässät.

Anrei Hakulinen 6,68
Juha-Pekka Haataja 6,30
Trevor Mingoia 5,61
Erik Karlsson 5,30
Kim Strömberg 4,96
Vilmos Galló 4,95
Kyle Platzer 4,95
Samuel Bucek 4,61
Joonas Oden 4,29
Markus Jokinen 4,20
Kimi Koivisto 3,93
Toni Suuronen 3,79
Kasperi Ojantakanen 3,71
Jere Friberg 3,57
Sami Tamminen 2,64
Olli Korhonen 2,44


Hyvä puoli on se, että KooKoon hyökkäyksen leveys kestää vertailun melkein kaikkiin muihin seuroihin. Se vaan on tuo leveys lähinnä kolmos-neloskentän pelaajia ja tulososasto on aika pitkälti Hakulisen ja Haatajan varassa, ainakin ns. varmojen onnistujien suhteen. Mingoian, Gallon, Platzerin ja Bucekin onnistuminen tulee siis ratkaisemaan paljon. Heille on annettu ymmärrettävästi aika varovaiset pisteet, mutta kauden mittaan sitten nähdään, millaisella tasolla oikeasti tulevat pelaamaan.


Yhteispisteissä KooKoo on sijalla 14. Sijoilla 10-14. erot on kuitenkin hyvin pieniä myös tämän arvioinnin mukaan, eli sikäli kaikki on mahdollista. Jukurit on selvästi perässä jumbona. Haukelandin ja muutaman varman hyökkäjän ansiosta uskaltaisin minäkin väittää, että viimeiseksi ei tule KooKoo jäämään. Säälipleijareihin pääsy vaatisi jo sitä, että kaikki tähdet on suotuisassa asennossa, eli ehkäpä sijat 12, 13 tai 14 on (taaskin) ne kaikkein realistisimmat.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
@Marple laittoikin hyvät pohdinnat. Kahdella viime kaudella joukkue on kaatunut tehottomuuteen ja puolustuspeliin eli kahteen olennaisimpaan osaan jääkiekossa. Hyökkäyksen tasapäisyydessä uskotaan, että joukkue kykenee tekemään sen 3 maalia pelissä. Playoff-paikkaan vaaditaan onnistumisia puolustuspelissä ja toivotaan, että Ahokas saa viisikkopuolustuksen sille tasolle, että oma pää pitää riittävästi. Jos kärkihyökkääjät dominoi kaikantola-hengessä miinustilastoja, niin hyvä ei heilu.
Mitäs muita yhtä oleellisia osa-alueita vielä olisi löydettävissä? No, ainakin fysiikkapuoli on ollut täyttä lasia kun puoli joukkueellista oli noilla kausilla melko usein ihan sirpaleina.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Surullista! Tänään SaiPa-KooKoo: 5-3. Mutta mikä surullisinta, näytti että nuoriherra nro. 6 oli 4 omiin menneen maalin aikana jäällä. Mitähän tämä tekee sille kuuluisalle itseluottamukselle?
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Surullista! Tänään SaiPa-KooKoo: 5-3. Mutta mikä surullisinta, näytti että nuoriherra nro. 6 oli 4 omiin menneen maalin aikana jäällä. Mitähän tämä tekee sille kuuluisalle itseluottamukselle?
Oli kyllä aika pahasti 1. ja 3. maaleissa perässä + ei kyllä vakuuttanut muutenkaan. Itse pitänyt Seppälää näistä junnuista kuitenkin lupaavimpana.
 

Nordle

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, MYPA
Aika lupaavaa peliä KooKoolta vaikka tappio tulikin. Saipan kolme ensimmäisen maalin jälkeen taisi Haukelandilla olla alle 50% torjuntaprosentti. En maalivahtia kuitenkaan ihan lynkkaisi, huonoa tuuria ja puolustusta mukana.
Jos tänään jaksetaan painaa päälle niinku eilen niin voisi melkein kuvitella, että pisteitä irtoaisi.
 

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
Mingoia pelasi vain 13 minuuttia, kävikö jotain? Vai johtuiko vain rikkonaisesta pelistä, sillä Friberg ei pelannut vaihtoakaan. On kuitenkin aika pelimies kahden pelin perusteella. Toisaalta nyt ei huoleta pikku naarmut, sillä hieman löytyy leveyttä kokoonpanosta.

Toivottavasti Kimi Koivisto pysyy ehjänä. Luistin liikkuu, asennetta löytyy ja kykyä secondary scoringiin. Odenin ja Karlssonin kanssa muodostavat hyvän ketjun.
 

Arturo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Seattle Kraken
Mingoia pelasi vain 13 minuuttia, kävikö jotain? Vai johtuiko vain rikkonaisesta pelistä, sillä Friberg ei pelannut vaihtoakaan. On kuitenkin aika pelimies kahden pelin perusteella. Toisaalta nyt ei huoleta pikku naarmut, sillä hieman löytyy leveyttä kokoonpanosta.

Toivottavasti Kimi Koivisto pysyy ehjänä. Luistin liikkuu, asennetta löytyy ja kykyä secondary scoringiin. Odenin ja Karlssonin kanssa muodostavat hyvän ketjun.
Kyllä se mun mielestä koko pelin pelas.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Surullista! Tänään SaiPa-KooKoo: 5-3. Mutta mikä surullisinta, näytti että nuoriherra nro. 6 oli 4 omiin menneen maalin aikana jäällä. Mitähän tämä tekee sille kuuluisalle itseluottamukselle?
Ja sitten Peedro Seppälä luki tämän surua tihkuvan viestini ja näytti mistä se suru pusertuu ulos: 0 + 3 ja +4 !!! Hienon puolustajaparivaihton teki valmennus.

Eipä taida #9 Trevor Mingoia pelata alivoimaa eikä #88 Kyle Plazerkaan alivoimissa viilettänyt. Siispä heidän peliaikansa jäi näennäisen vähäiseksi.

Jokinen, Oden, Gallo, Koivisto ja Suuronen taas pelaavat alivoimaa, joten heidän suhteellinen peliaikansa on suurempi tällaisessa ottelussa, jossa alivoimalla ollaan reilusti yli puoli erää. Strömberg eli Römperi kävi urakoimassa kaikki alivoima-aloitukset omassa päässä ja jos saatiin purku niin kipitti vaihtoon. Muualla kentän alueella normaali alivoimahyökkääjä oli aloituksessa.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo
Hienoa että onnistumisia on tullut useammalle pelaajalle. Kahden ottelun perusteella voisin antaa niin monelle ukolle plussaa että jaksa ruveta luettelemaan mutta viime kaudesta mielestäni Karlsson on nostanut tasoaan.
 
KooKoota ei jätetä! -Tuntematon sotilas

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Olihan tuossa toki Seppälän rinnalla tänään ihan eri kaliperin kaverikin kun eilen. Viittasinkin tuolla onnistuneeseen puolustusparimuutokseen. En tosin nähnyt eilistä kun pelasivat Rautasen kanssa parina.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Se on hyvä, että naftaliinista löytyy vaihtoehtoja, eikä aina tarvi mennä niillä mitä nyt sattuu olemaan käytössä + lainamiehet. Harmittaa, että perjantaina 3 pistettä sudittiin tehottomuuteen ja omaan järkyttävään tekemiseen parissa ekassa maalissa, mutta eiköhän tästä ole hyvä jatkaa. Ihan kelpo ohjelma edessä ja jos peli luistaa samalla tavalla, niin pisteitä luulisi olevan tarjolla.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo
Näin kahden ottelun perusteella näyttäisi siltä että Ahokkaan pelikirjaan sopii myös viivelähdöt jos tilanne sitä vaatii. Tuokkolan koohotuskiekossa niitä nähtiin ani harvoin. Mattilan aikana taas muuta tehtykkään kun seisottiin maalintakana. En kyllä ole mikään asiantuntija mutta siltä nuo kaksi peliä näytti. KooKoo näytti kahdessa SaiPa pelissä huomattavasti taitavammalta joukkueelta mikä varmaankin taktiikan ansiota kun eiköhän SaiPan ukoissa taitoa ole ihan yhtä paljon.
 
KooKoota ei jätetä! -Tuntematon sotilas
Kyllähän KooKoo oli molemmissa otteluissa selkeästi parempi joukkue, mutta tulosurheiluahan tämä on ja 3/6 pistettä tuloksena.

Jalkavoimaa tuntuu joukkueella riittävän tai ainakaan SaiPalla sitä ei ole... Haatajakin vaikutti raketilla kentällä lepralaisia vastaan.

Tärkeimpänä asiana kuitenkin: PEPE JÜRGENS ON KOOKOON MIES!

Kyllä kastui omat housut, kun näin tuon seksikkään miehen KooKoon klubitakissa seremoniamestarina. Jos Topi-Tiikeri on lapsia varten, niin Pepe on kyllä varmasti suurta mieskarkkia naisten silmille. Uskoisin miehen nostavan yleisömäärät uusille lukemille ja samalla siivittävän KooKoon Liigan mestariksi kolmen vuoden sisään. Kiitos Mestari!
 
Viimeksi muokattu:

John Lidgett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jussi Ahokkaan Sexyhockey
Tärkeimpänä asiana kuitenkin: PEPE JÜRGENS ON KOOKOON MIES!

Kyllä kastui omat housut, kun näin tuon seksikkään miehen KooKoon klubitakissa seremoniamestarina. Jos Topi-Tiikeri on lapsia varten, niin Pepe on kyllä varmasti suurta mieskarkkia naisten silmille. Uskoisin miehen nostavan yleisömäärät uusille lukemille ja samalla siivittävän KooKoon Liigan mestariksi kolmen vuoden sisään. Kiitos Mestari!
Täällä kastui pöksyt myös. Ei ole karkkia pelkästään naisten silmille. Nyt vaan ihan helvetillistä myllytystä kaikkiin mahdollisiin somekanavaviin, että PEPE JÜRGENS ON TÄÄLLÄ, niin seuraaviin matseihin ei mahdu edes kaikki halukkaat halliin.

Tämä on kiekkokauden kovin signaus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy