KooKoo kaudella 2014–2015

  • 294 396
  • 1 063

Jokeri0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KooKoo
Mitä ihme KooKoolla on? Mentiinkö ekaan peliin ns. takki auki? Tilanne kahden erän jälkeen 2-4. Paljon pitää tapahtua, jotta saataisiin edes yksi piste tänään.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mitä ihme KooKoolla on? Mentiinkö ekaan peliin ns. takki auki? Tilanne kahden erän jälkeen 2-4. Paljon pitää tapahtua, jotta saataisiin edes yksi piste tänään.

Hyvä opetus kauden alkuun, että töitäkin olisi tehtävä kaikissa kolmessa erässä.

Rajala 2+2, Karevaara 1+1.. Komea alku, toivottavasti Rajala ei loukkaantunut pahemmin.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Alivoima ei ainakaan vielä ollut kovin hyvässä kunnossa ja maalinedustaa ei siivottu. No ehkä se siitä lähtee ja toivotaan tosiaan ettei Rajalalle mitään vakavampaa. Itse sentään luisteli koppiin joten olisiko puujalan saanut
 
Suosikkijoukkue
KK
Mitä ihme KooKoolla on? Mentiinkö ekaan peliin ns. takki auki? Tilanne kahden erän jälkeen 2-4. Paljon pitää tapahtua, jotta saataisiin edes yksi piste tänään.
Kauden ensimmäinen peli, vastassa Jokerit2, kahden ensimmäisen erän tuomarilinja (mitään pois K-Vantaalta ottamatta), kylmä halli, liian vähän yleisöä vaikka KKP oli hyvin koko pelin mukana. Mitä näit nyt on, selityksii. 2 ekaa erää oltii kyl tuuliajolla, eikä kiekkoon kiinnostanut mennä, K-Vantaa vaikutti nälkäsemmältä. KooKoon toimitsija? kävi 2. ja 3. erän välissä sanomassa jotain tuomarille? Sen jälkeen tuomarilinja hieman muuttui, kuten muuttui myös KooKoon nälkä ja luisteluvoima. Viimeisessä erässä K-Vantaalla ei ollut mitään saumaa. Ei vain aika ja maalit riittänyt. Tosin viimeiseen erään olisi pitänyt omien laskujeni mukaan viheltää K-Vantaalle 3 selvää jäähyä. Olisiko
 
Vähän mietteitä pelaajista parin oikean matsin jälkeen..

Tuomas Kinnunen (-97) on ollut ihan positiivinen yllätys siinä mielessä, että on pärjännyt hyvin vauhdissa mukana ja päässyt tehopisteillekin. Toivoisin kuitenkin pojan vuorottelevan Tammisen kanssa välillä, koska jälkimmäinenkin pelasi todella hyvin harjoitusmatseissa.

Rajala ja Lehikoinen tekevät taas paluun kokoonpanoon mikä toki tuo sitten muutoksia. Puolustuksessa tosi kova kilpailutilanne vielä, kun Pauke Levokari pelaa uskomattoman hyvällä itseluottamuksella. Ihan eri mies kuin viime vuonna ja siltikin pelote tähän sarjaan.

Västilä näyttänee tekevän lopullisen läpimurtonsa ja uskoisin miehen olevan Liiga-KooKoon kärkipakkeja ensi kaudella. Täysin dominoiva paketti Mestikseen jo tällä hetkellä kiekollisesti. Virtanenkin tekee nyt sitä lopullista läpimurtoaan ja kuuluu varmasti Liiga-KooKoon isoimpiin rakennuspalikoihin.

Pisteitä tekemään hommatut Rajala, Karevaara, Kangasmäki, Julkunen ja Juutilainen ovat kaikki sisäisessä pistepörssissä kärkipaikoilla ja mikä tärkeintä pisteet ovat jakautuneet todella hyvin. Vielä kun Rinkinen saa tuntuman takaisin ja Rajala palaa sentteriksi, niin sarjan kaksi vaarallisinta hyökkäysketjua ovat tosiasia.

Kahden pelin perusteella pelaava KooKoo:

Julkunen - Kangasmäki - Juutilainen
Rinkinen - Rajala - Karevaara
A. Heikkinen - Virtanen - T. Heikkinen
Appelgren - Kinnunen/Tamminen - Koivisto

Västilä - Levokari
Lippojoki - Lehikoinen
Ikonen - Koponen
Laakso - Käärmeniemi
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Ettei vaan kävisi niin että kun nuo kaksi ensimmäistä hyökkäyskolmikkoa toteutuvat, niin Mattilan suosikkipoika Arttu Heikkinen ottaa sentteripaikan. Toivottavasti ei ainakaan Mikko Virtaselta eikä kyllä tarvitsisi ottaa "junnusenttereiltäkään".

Minustakin olisi mukava nähdä Kinnusen ja Tammisen vuorottelua. Mutta kirjoittiko joku jossain että Tamminen pelasi jossain muussa joukkuessa? Jossain muualla kuin KooKoossa?

Ja eihän nyt Lippo-Västi -paria mihinkään vaihdeta, muutakuin silloin kun mennään 7pakkirotaatiolla ja se seitsemäs on jäällä jonkun kanssa.

Mistä muuten tuo pakkiparispekulaatio?

Eikös se ole mennyt pelissä jokseenkin näin:

Lehi - Kärme
Lippo - Västi
Koponen - Ikonen
Levokari tai Laakso

Ja mikäs näissä on ollutkaan vikana. Ei mikään. Kätisyyksillä ei hirveästi päästä leikkimään koska vain Kärmeniemi ja Laakso näyttäisivät olevan Right.

Toivon tosiaan ettei ennen Peltosen tuloa kehiin nähdä hyökkäyskolmikkoa: Koivisto - A. Heikkinen - T-P Heikkinen, vaan että Mikko Virtanen saa pelata T-P Heikkisen ja jonkun muun kanssa. Yhdessä harjoituspelissähän muistaakseni A. Heikkinen istutettiin sentteriksi.


Mielestäni näissä toteutuneissa pakkipareissa haetaan yhdistelmää "kiekollisuus" ja "jalat" / "puolustuksellinen voima" ja "varmistus". Västi, Kärme ja Ikonen ovat "kiekollisuus ja jalat" tarvittaessa. Lehi, Lippo ja Koponen ovat "puolustuksellinen voima ja varmistus". Tosin Lehikoinen on kyllä ihan kaikkea silloin kun todella kulkee.

Mutta on Laaksolla kovat homma vakiinnuttaa paikka 7.pakkina, jos pelikieltoja tai loukkaantumisia ei tule, koska Levokari oli ainakin viimepelissä aivan mahtava.

Nuo puolustajamäärittelyt tietysti ovat karkeita ja karmeita yleistyksiä ja niissä on pyritty saamaan esiin jotain puolustajaparien roolituksista. Asiahan on todellisuudessa paljon monimutkaisempi.
 
Viimeksi muokattu:

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Muokkasin tuota aiempaa viestiäni vähän järjellisemmäksi, koska sormet olivat livistäneet aivojen kanssa eri tahtiin.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kinnunen on oikein lupaava pelaaja, mutta kyllä nelosella on molemmissa peleissä ollut omassa päässä ongelmia ja ne näyttivät kulminoituvan juuri sentterin tontille, mutta pelaamallahan kaveri kasvaa ja potentiaalia on valtavasti. Olisko Peliitat pelin toinen syöttö muuten kuulunut oikeasti Virtaselle? Kuulutettiin Virtasena, mutta pöytäkirjoissa oli Kinnunen, oliko muka yv:llä kentällä? Mutta Kinnusen lisäksi on myös erittäin mielenkiintoista nähdä tänään Tamminen askissa, nyt ollaan taas jo nähty, että rosteri tarvitsee leveyttä kauden aikana.

Kaslink uutinen on mitä hienoin, paikallinen kasvussa oleva yritys lähtee mukaan tukemaan toimintaa ja uskon, että saa myös näkyvyyttä mukavasti tuotteilleen, kun on ilmeisesti alkanut myydä ko. tuotteita laajemminkin. Ensi kaudella on vielä suurempi potentiaali ja tuo 20+ yhteistyösopimusta jo nyt ensi (liiga?!)kaudeksi on myös todella kova saavutus. Toimistolle on taas annettava kehuja.
 

Finnhopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olisko Peliitat pelin toinen syöttö muuten kuulunut oikeasti Virtaselle? Kuulutettiin Virtasena, mutta pöytäkirjoissa oli Kinnunen, oliko muka yv:llä kentällä?

Virtanen, Kangasmäki, Heikkinen oli mun mielestä se yv koostumus mikä teki 4-1 ja 6-1 maalit. Ja myös seurannassa on mestiksen sivuilla: + 9 33 47 51 53 tuossa 4. maalin kohdalla eli 15 ja 51 menneet sekaisin.
 
Petri Mattila on tehnyt kyllä ihan huomattavia muutoksia KooKoon pelitaktiikkaan, mutta ovatko nämä sitten hyviä?

Ensinnäkin kiekollinen pelaaminen on heikentynyt valtavasti. KooKoo on tällä kautena pyrkinyt kiekonriistojen jälkeen kääntämään välittömästi pelin ylös, kun taas Juujärven aikana KooKoo normaalitilanteessa otti ns. kiekon hallinnan itselleen ja rakensi rauhassa oman päädyn kautta hyökkäyksen. Ei edes haluttu lähteä coast-to-coast kiekkoon, vaan haluttiin pelata sitä omaa lätkää. Toinen asia minkä olen huomannut on se, että KooKoo ei enää tuo kiekkoa alueelle kontrolloidusti, vaan heittää tarkoituksella kiekon päätyyn ennen siniviivaa. Tämä on aiheutuma siitä, koska peliä käännetään niin nopeasti, etteivät muut pelaajat kerkeä mukaan hyökkäyksiin, eikä esimerkiksi syöttöketjua synny millä saataisiin kontrolli pidettyä heti alueella.

En oikein tiedä mitä Mattila nyt hakee? Kovaa luistelevaa, suoraviivaista joukkuetta? Tämä on mielestäni virhe, koska KooKoon identiteetti on perustunut jatkuvaan kiekolliseen pelaamiseen ja tämän kauden rosterikaan ei tosiaan ole mikään HC Kimmo Haapa-aro. En nimittäin itse muista, koska KooKoolla on ollut esim. näin kovia vaikeuksia edes päästä maalipaikoille. Vantaalle ei saatu maalipaikkoja juuri rakennetusti ennen kolmannen erän puoli väliä, Peliittoja vastaan käytännössä 30 minuuttia läpsyteltiin omissa ja eilen taas Savonlinnassa puolet pelistä ei päästy edes hyökkäysalueelle.

Tällä hetkellä väännetään näitä pelejä brutaalisti vahvalla pelaajamateriaalilla. Taisin tämän sanoa jo Juujärven aikana, mutta KULTA-JUHA® sai pelin uomiin loppukautta kohti mentäessä. Toivottavasti näin myös saa Mattila, mutta ompahan ainakin työsarkaa!
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Itsekin olen ihmetellyt, että miksi pitää päästä koko ajan kauhealla kiireellä ylös ja sitten räiskitään kiekkoa kulmiin. Onhan tuo nyt ihan kamalan näköistä suurimman osan ajan. Eikö tuolla materiaalilla pitäisi pystyä kuitenkin siihen kiekolliseen peliin, jota Kouvolassa on nyt useamman kauden ajan nähty?
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
En nimittäin itse muista, koska KooKoolla on ollut esim. näin kovia vaikeuksia edes päästä maalipaikoille. Vantaalle ei saatu maalipaikkoja juuri rakennetusti ennen kolmannen erän puoli väliä, Peliittoja vastaan käytännössä 30 minuuttia läpsyteltiin omissa ja eilen taas Savonlinnassa puolet pelistä ei päästy edes hyökkäysalueelle!

Kyllä nuo JJ:n syksyt olivat myös aikamoista paatosta, hyökkäysalue tuli tutuksi, mutta erityisesti vain kulmien osalta ja sinne jäätiin. Mutta hyviä huomioita kokonaisuudessaan ja esitykset ovat olleet kaukana 60 minuutin ehjästä suorituksesta. Pidemällä aikavälillä käy aika huonosti, jos pelataan jatkossakin keskiarvolla 1-1½ erää per peli. Huomenna on taas sitten uusi sauma saada hommat jouhevampaan kuosiin, toivottavasti nähdään ehjä suoritus.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Herätelläänpä vähän ihan pelillistäkin keskustelua, vaikka kaikkia kiinnostaakin pelkästään KooKoon tulevaisuus, Liiga, talous, multimediasärmiö ja meeeeedianäkyvyys.

Onko kellään mitään havintoa tai näkemystä Mattilan pelitavasta? Entäpä arvailuja siitä, miksi KooKoo on ollut yllättävissä vaikeuksissa kovaa paineistavia vastustajia vastaan? Miksi KooKoon peli on aika-ajoin näyttänyt päättömältä säntäilyltä kun taas esim. Jukureiden ja jopa KeuPa HTn peli KooKoota vastaan on näyttänyt hyvin organisoidulta?

Olen nähnyt paikanpäältä KooKoon kaikki harkkapelit sekä kotiottelut lukuunottamatta KeuPaHT vastaan. Vieraissa olen nähnyt harkkapelin Jukureita vastaan ja runkosarjassa K-Vantaa sekä SaPKo.

Jostain syystä en ole saanut kunnollista kuva siitä miten KooKoo pyrkii pelaamaan.

Pelättävissä on että tämän kauden KooKoo on ns. Flow -joukkue. Eli joko peli lähtee rullaamaan ja kulkee tai sitten se virtaus ei ala missään vaiheessa kunnolla.

Tätä tukisi esimerkiksi se, että välillä kaikki onnistuu. 49sekuntia ja 3maalia. Tai yksi erä ja loput säntäilyä ja puuroutumista, kaahaamista miten sattuu ja paniikkia omassa päässä.

Monet Mattilan kommentit tukisivat myös tätä. En etsi lainausta vaan muistelen Mattilan sanoneen jotain sellaista että pelaajien työ ja toiminta ei kohdistunut "oikeisiin" kohteisiin.

Mitä meidän pitäisi odottaa Mattilalta ja KooKoolta pelillisesti? Vai läpsytelläänkö vain tämä "välikausi" ilman selkeää pelisysteemiä tukeutuen ylivertaiseen pelaajamateriaaliin?
 
Tuossa muutama viesti ylempänä kirjoittelin oman näkemykseni tämän hetken pelitavan ongelmista. Suurin ongelma on tällä hetkellä, että KooKoo ei pidä kiekkoa tarpeeksi pitkään. Liikaa tehdään nopeita käännöksiä ja heitetään kiekko päätyyn, koska nopeasta pelinkäännöstä johtuen syöttöketjujen pituudet kasvavat aivan liian suuriksi.

KooKoon pitäisi enemmän kiekonriistoissaan ja hyökkäyksissään rauhoittaa peliä ja antaa taitavien pelaajien rakentaa peli alueelle, eikä ajokoiramaisesti puskea väkisin hyökkäämään.
 

Steus

Jäsen
Viime kaudethan KooKoo pelasi paljon kiekollisemmalla pelitavalla, joka mielestäni sopikin joukkueen keskimääräistä huomattavasti paremmalle mateeriaalille. Valmistaudutaanko nykyisellä ajokoirakiekolla liiga-tulevaisuutta varten, kun vastustajilta tulee löytymään teknisemmät yksilöt ja voittoja pitää hakea työnteon ja rytmityksen kautta saipamaisesti? Kävin joku viikko takaperin katselemassa muutamat harjoitukset ja kyllä siellä alueelle menoa harjoiteltiin ihan syöttökuvioiden ja "puolinopeiden lähtöjen" kautta, mutta peleissä nuo ovat puuttuneet.

Itseäni mietityttää tuossa ajokoirakiekossa myös se, että millä kaikin tavoin uudet siniviivat siihen vaikuttavat? Vähän vaikuttaisi siltä, että kiekko heitettään kauempaa päätyyn ja itse ei meinata ehtiä ajoissa perään painostamaan riittävästi -> kaverin on helpompi purkaa.

Ylivoimasta voisi myös turinoida, muttei nyt taida jaksaa.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
1.ylivoimahan on ja sen täytyykin olla Rajalan taituroimaa. Jos Rajala ei pysty tekemään peliä tai hänen ei anneta sitä suvereenisti tehdä niin hän on silloin siinä ylivoimassa turha ja turhautuva.

Etenkään Rajalalle ei missään olosuhteissa sovi nopea pystysuunnan kiekko tai varsinkaan mikään ajokoirakiekko. Rajala on rakentaja ja kiekollisen taitokiekon ilmentymä numero 1. tällä tasolla pelattaessa. Olkoot lähdöt sitten viiveitä, hitaita jopa palautuksellisia niin näissä Rajala on parhaimmillaan. Hän vaatii päästäkseen oikeuksiinsa syöttöketjupeliä ja sitä että viisikon on toimittava yhdessä yhtenäisenä niin etteivät palaajien etäisyydet kasva liikaa. Etenkään puolustavien pelaajien (ei aina puolustajien, jos ovat nousseet tukemaan hyökkäystä) ja hyökkääjien väliin ei saa jäädä liikaa tilaa. Rajala ei ole aina kovinkaan hyvä muuttamaan äkkiä painopistettä intensiivisestä hyökkäyksestä puolustukseen.

Mattilahan kommentoi jotain siihen suuntaan että pitäsi muuttaa pelitapaa aggressiivisempaan ja jopa ilkeämpään suuntaa sekä saada lisää sitä suoraviivaisuutta. Ettei tämä nyt sitten tarkoita kaahauskiekkoa, rymistelyä, ristikulmaan ja ajokoirat perään sekä kovalla sykkeellä säntäilyä.

Minun ainakin on tullut jo näin heti alkuunsa Juujärveä ikävä, vaikken väitäkään ettei Mattilakin kykenisi tekemään tulosta tällä kaudella.

Mutta kyllä tästä joukkueesta pitäisi löytyä taitoa, päätä, käsiä ja kevyitä jalkoja ihan kiekkokontrollipeliin ja kunnon syöttöketjuhyökkäyksiin. Mutta jos joukkuetta ohjeistetaan lähtemään omista paineen alta mahdollisimman nopeasti niin hätäiseltähän se helposti näyttää. Ja mistä muusta nuo oman pään panikkiroiskimiset kertovat kuin hirveästä kiireestä päästä pois "liian isolta" omalta puolustusalueelta. Vieläpä niin että roiskaisuja tulee oman puolustussineisen alle pahimmalle vaarasektorille. Ehkä siellä piti olla joku odottamassa tai ainakin eilen oli.
 

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nyt kyllä kannattaa toimiston painaa hommia niskalimassa yritys sponssien suhteen. Kun näyttää vahvasti siltä, että katsoja keskiarvo tullee olemaan runkosarjassa piirun alle 2000(kyllä, uskallan väittää jo nyt näin), budjetoitu/tavoite taisi olla jokusen sata enemmän(?). Sen suhteen tullaa olemaan miinuksella kauden päätyttyä, joten toivotaan että saadaan paikattua noilla jo nyt yli tavoitteen olevilla sponsseilla tätä hommaa.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Lueskelin tässä kommenttejanne joukkueenne pelistä, ja niiden, kolmen KooKoon harkkapelin katsoneena ja Petri Mattilan taustan tietävänä tiedän täysin mistä on kyse. Tai tiesin oikeastaan jo 24.4.2014(samana päivänä kun Mattilan sopimus julkistettiin):
Jaa, ei tulla taitokiekkoa pelaamaan Kouvolassa ensi kaudella. Vaikea nähdä Mattilaa pelillisesti uskottavan Liigaseuran päävalmentajana.. Se mikä Mattilalla toimii näillä budjeteilla, tuskin toimii enää Liigassa.

Mentaalisella puolella varmasti ihan ykkösnimiä (vrt. Pike), mutta Piken lailla moderni jääkiekko on Mattilalle aikalailla tuntematon käsite.

Katsotaan..

No nyt on muutama peli "katsottu" ja näkemykseni lienee jo aika monen KooKoo-faninkin hyväksymä. Mattila ei ole koskaan peluuttanut mitään Meidän Pelin tyyppistä, toisin sanottuna hän ei osaa valmentaa muuta kuin Pystysuunnan jääkiekkoa. Sillä voi pärjätä ja pärjätäänkin, mutta myös "vanhanaikaista" kiekkoa pelatessa tietyt pelin virtaukseen ja viisikon rakenteeseen liittyvät asiat täytyy olla kunnossa, modernia jääkiekkoa pelaavat joukkueet kun osaavat poikkeuksetta puolustaa Pystysuunnan jääkiekkoa vastaan. Tämän kauden Mestiksessä modernia jääkiekkoa pelaavat (IMO monipuolisuusjärjestyksessä) ainakin Jukurit, Akatemia, TUTO, Leki, Hokki ja Sapko.

Ja sitten analyysi, mikä Mattilan pelissä mahdollisesti on pielessä:

Pystysuunnan pelin yleinen vanhanaikaisuus:
*Sitä ei käytännössä voida "modata" suhteessa vastustajaan
*Sillä ei saada aiheutettua merkittävää vauhtieroa suhteessa vastustajaan
*Viisikon etäisyydet ovat pitkät joka aiheuttaa jatkuvan "kiireen" eteenpäin ja jatkuvan alivoimaisena hyökkäämisen
*Alivoimaisena hyökkääminen taas aiheuttaa sen, että kiekkoa joudutaan roiskaisemaan päätyyn -> huonot lähtökohdat hyökkäysalueen hyökkäyspeliin; negatiivinen kierre, jonka peilllisesti taitava joukkue käyttää edukseen oman pelin virtauksensa parantamiseen

Ja sitten mahdolliset Mattilan (haitta)vaikutukset(vahvistakaa tai lytätkää, olen vain 3 peliä nähnyt):
*Mattilalla ei ole riittäviä taktisia taitoja rakentaa viisikkoa niin, että paineen alta päästään pois kontrolloidusti; hän on antanut luvan purkukiekkoihin -> johtaa väistämättä pelin virtauksen siirtymiseen vastustajalle
*Mattilalla ei ole käytännössä ollenkaan työkaluja alueellisten ylivoimien rakentamiseen tai edes toimivaan HAHPiin; Tilan voittaminen ja hyökkäysalueen pyöritykset ovat siis täysin ketjujen toimivan kemian ja yksilötaitojen varassa. Tilan tekeminenhän on jo "eliminoitu", kuten yllä todistettiin.

Siinä nyt joitain varovaisia teorioita. Luisteluvoimainen ja taitava joukkue voi pärjätä Mattilankin pelillä oikein loistavasti, kuten ilmeisesti KooKoo tälläkin hetkellä Hippoksella.
 
Katselin tänään jyppipelin ja allekirjoitan kaiken mitä nimim. paraspelaaja kirjoitti. Ihan kivasti päätetään hyökkäyksiä kohti maalia, mutta kai sitä vois ylivoimaisella nipulla kokeilla omassa päässä jotain muutakin kuin paineettomanakin kiskoa kiekkoa lasiin.
 
Viimeksi muokattu:

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei muuta kun sitten Pendo liigaan meille valmentajaksi. Luulisi että hänkin tahtoisi edetä urallaan.. Katsotaan nyt vielä mihin tuo peli kehittyy kauden myötä
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Hyi vittu, älä viitti edes leikillä. Täysin onneton tapaus.
Heh, miten sattuikaan että lueskelin juuri tänään viime kevään viestejä, joissa kuohunta kävi kovana Pendon suhteen, ja sinä se onneton tapaus perusteluinesi kyllä olit. Mutta hyvä ettet ole tuuliviiri ja et ole pyörtänyt mielipidettäsi(sekin päivä kyllä tulee, näin on käynyt mm. jokaiselle Jukurifanille)

Mielenkiinnolla kävisin viimekeväisen keskustelun uudelleen, se oli jotain niin koomista. Pendo on Suomen valmentajalupaus nro 1 ja perustelut tähän ovat vakaalla pohjalla, toivottavasti myös sinulla mielipiteeseesi. Mutta se Pennasesta tässä ketjussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös