KooKoo 2013–2014

  • 470 405
  • 1 438

Fordél

Jäsen
Miksi Kauppila olisi suurempi riski joukkueen yhteishengelle kuin yksikään toinen pelaaja?

Ei kukaan ole väittänyt, että Kauppila on yhteishengelle suurempi riski kuin yksikään toinen pelaaja. Kuitenkin jokainen, joka vähänkään kiekkomaailmaa tuntee, tietää tapaus Kauppilan. Ei tässä sen ihmeellisemmästä ole kyse.

Miksi Kauppila ei omaksuisi valmentajan pelitapaa siinä missä parikymmpiset kollegat?

Varmasti omaksuu jos vain haluaa. Siitä ei ole kyse. Mutta riittääkö ominaisuudet enää toteuttamaan Juujärven pelitapaa? Entä onko motivoitunut toteuttamaan sitä nöyrästi vai vetääkö veri enemmän sooloilun puolelle? Nämä ovat kysymyksiä, jotka selviävät kauden mittaan.

Eikö Kake voi olla myös suuri mahdollisuus joukkuhengen nostajana ja pelitapa esimerkkinä?

Voi olla, mutta pidän näitä asioita epätodennäköisenä.

No, tehojen perusteellahan täällä kaikkia arvostellaan joten antaa ajan näyttää onko Kake niin huono kuin ensimmäiset kirjoitukset täällä ounastelevat.

Ei vaan tehojen lisäksi myös omien ja muiden havaintojen perusteella.

Voisiko olla myös niin, että Kake haluaa näyttää osaavansa yhä pelata lätkää?

En jaksa uskoa. Haastattelustakin paistaa läpi, että tämä oli helpoin tapa perheellisen jatkaa uraa ja tuoda leipä pöytään. Suurimmat ambitiot uran suhteen meni varmasti viimeistään viime kauteen ja Pelsuihin.
 
Suosikkijoukkue
KK
Kaken viime kausi ei tosiaan sujunut missään valossa hyvin ja en tiedä vituttaako se ketään muuta yhtä paljon kuin Jari Kauppilaa. Tuleeko tästä extra motivaatiota kesän lenkkipoluille ja punttisalille? Voisiko olla myös niin, että Kake haluaa näyttää osaavansa yhä pelata lätkää? Kake tarvitsee yv-aikaa ja saa sitä varmasti Kouvolasta.

Kokonaisuutena hyviä sopimuksia ja odotettavissa on vielä lisää. Eikä toi Kauppila sentään mikään Marko Tuomainen ole.
Sinähän sen sanoit, joten kyllä tässä vähän jännittää oliko hankinta 1) kallis ja 2) kannattava. Aikahan tämän näyttää, mutta kai ymmärrät huolen? Kokonaisuutena hienoja sopimuksia totta tosiaan, sitä ei ole kieltäminen. Toivottavasti rahaa on vielä jäljellä muutamaan LOISTAVAAN hankintaan.
 

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En jaksa uskoa. Haastattelustakin paistaa läpi, että tämä oli helpoin tapa perheellisen jatkaa uraa ja tuoda leipä pöytään. Suurimmat ambitiot uran suhteen meni varmasti viimeistään viime kauteen ja Pelsuihin.

Tässähän tämä siirto oli kiteytettynä hyvin. Täysin samaa mieltä.
 

An Lee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo, Jyp
Toki ymmärrän huolen enkä aio hehkuttaa Kauppilaa millään tavoin. Aika usein täällä(kin) niin monet tuomitaan niin nopeasti, joten yritän kaivaa myös mahdollisuuksia, en vain uhkia.

Niinpä. Huono viime kausi ei voi olla vaikuttamatta Kauppilan hintaan.
 
En jaksa uskoa. Haastattelustakin paistaa läpi, että tämä oli helpoin tapa perheellisen jatkaa uraa ja tuoda leipä pöytään. Suurimmat ambitiot uran suhteen meni varmasti viimeistään viime kauteen ja Pelsuihin.
Joo, että tota noin.

Vitutusketjun kamaa. Kiitos KooKoo. Toivottavasti tosiaan löytää roolinsa kolmossentterinä ja syö hintalapusta riippumatta poppareita jos ei homma jouluun mennessä toimi.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Kyllähän Kauppilan kohdalla riskit ovat suuret, koska pelaajana, joka on pelannut pääsarjatasolla 14 vähintään kymmenen maalin kautta, hänet on hankittu merkittävään hyökkäävään rooliin.

Viime kaudet ovat kuitenkin osoittaneet, että Kauppila on kaukana siitä pelaajasta, joka aikanaan 90-luvulla pelasi yli 40 pisteen kauden SM-liigassa. Viime kauden hän pelasi SM-liigassa ja sitä edellisen Allsvenskanissa. Huomionarvoista on se, että hän ei tehnyt kummallakaan kaudella enää maalin maalia. Kun kyseessä on ensi kauden aikana 40-vuotispäiväänsä viettävä pelaaja, on vaikea uskoa, että yhtäkkiä nähtäisiin joku merkittävä tasonnosto.

Itse pahasti pelkään, että tämä hankinta tulee olemaan KooKoon tarpeisiin nähden huti.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sen voi sanoa varmasti, ettei hintalappu ole alempien ketjujen pelaajan tasolla. En tiedä tarkkaan, mitä sellaiset tienaa, mutta ehkä 5000 - 10000 euroa kaudesta?

Kauppila ei perheellisenä voi tehdä sopimuksia nälkäpalkalla ja kun KooKoo mitä ilmeisemmin halusi Kauppilan tosissaan, niin en ihmettelisi vaikka summa olisi 30 000 euron luokkaa.
 

Fordél

Jäsen
Nyt pitää vain toivoa, että hintalappu olisi osunut sentään kohdalleen. Enpä kyllä edes usko, että se hintalappu kovin suurinumeroinen on. Ehkä kolmos-nelos kentän kamaa näin äkkiseltään katsottuna.

Minä taas uskon, että Kauppilan hintalappu asettuu suuruudeltaan jengin yläpäähän. Ei perheellinen mies lähde ajelemaan Lahdesta harvase päivä Kouvolaan millään kolmoskentän liksoilla kun on perhekin elätettävänä.

Se miksi suhtaudun niin skeptisesti Kauppilan hankintaan, käy ilmi hyvin tosta Jatkoajan jutusta "Hyvät lähtökohdat kauteen". Siinä Juujärvi avaa hyvin mitä ominaisuuksia tarvitaan tämän kauden KooKoossa:
http://www.jatkoaika.com/Haastattel...edium=nosto&utm_campaign=keskustelu_ros_nosto
"Peruslähtökohtana meillä on se, että pelaaja on urheilullinen. Sen jälkeen ollaan haluttu pelaajia, jotka pystyvät luistelemaan ja liikkumaan hyvin, ja kyllähän tässä hankintaosastossa on iso kasa taas pelitaitoa ja yleisliikkumista. Osalla on hieman enemmän ja osalla hieman vähemmän taitoa pelinopeeseen pelaamiseen."

Nuo lihavoimani kohdat on niitä juttuja, joiden perusteella en ymmärrä alkuunkaan Kauppilan hankintaa. Liikkeessähän ei ole Mestiksen kärkipään jengien ja Liigan välillä merkittävää eroa. Ero on siinä miten liikettä pystytään hyödyntämään. Mestiksessä taitotaso on yleisesti ottaen sen verran alempana, että koko viisikko ei pysty samalla tavalla pelaamaan kontrolloidusti ja samalla nopeasti kuin liigassa. Kauppilalla taitotaso ja peliäly riittävät hienosti isoon rooliin Mestiksessä, mutta liike ei ole enää riittävän hyvä toteuttamaan Juujärven pelinopeaa pelaamista. Pelkään myös, että Kauppilan kentällisen pelinopeus kärsii myös siksi, että hän ei tule laittamaan riittävän nopeasti kiekkoa liikkeelle vaan hautoo sitä liikaa.

Uskon, että Kauppilaan laitetuilla euroilla olisi ollut mahdollista saada isoon rooliin pelaaja, joka olisi kyennyt paljon parempaan pelinopeuteen ja ollut näin hyödyllisempi pelaaja viisikolle.

Jotta ei mene vain negailuksi, täytyy antaa positiivista palautetta siitä, että tämän kauden jengissä on paikattu viime kauden puutteita ja panostettu hyökkääjien osalta maalineduspelaamiseen. Uskon, että tällä kaudella KooKoo on suoraviivaisempi, röyhkeämpi ja vaarallisempi vastustajan maalinedustalla. Sieltä saadaan tukku tärkeitä maaleja aikaan.
 
Jos Kauppila oli se Kouvolan Sanomien "iso kala", niin kalalaji taitaa olla joku saatanan lahna tai kampela.

No, ainakin tiedotushehkutuksen lupaukset mielenkiintoisimmasta tiedotustilaisuudesta lunastettiin, nimittäin tällehän nauraa variksetkin.
 

EagleEye

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Normaalia jatkiksen kirjoittelua. Ensin haukutaan pelaaja suohon ja sit odotellaan niitä ensimmäisiä pelejä. Kuten aiemmin joku kirjoitti niin Kauppila ei kuitenkaan ole mikään tasoa operaatio Tuomainen. Mitä kaikkea Tuomaisestakin kirjoitettiin kun tuli Kouvolaan ja mitä saatiin?? Iso möhkäle joka lähti liikkeelle kun mummo lumesta. Kauppila pelasi kuitenkin viime kaudella liigaa. Kylläkin pieniä minuutteja, mut pelasi. Tasoa kuitenkin on joten isommilla minuutella Kauppila voi MESTIKSESSÄ saada jotain aikaakin. Sitä en väitä et olisin iloinen Kauppilan tulosta, mut en ainakaan hauku pelaajaa ennen kun näen miten ukko pärjää. Voihan se olla et Hardowakin on vielä suurempi floppi kun Kauppila isoon kaukaloon tullessa.
 
Suosikkijoukkue
KK
Olen edelleen todella skeptinen Kauppilan suhteen. Toivottavasti olen väärässä. Jotenkin vain on sellainen kutina, että takkiin tuli ja pahasti. Kyllähän nuo minuutit, pelit ja pisteet parin vuoden takaa tähän tilanteeseen pistää pelottamaan. Älkää nyt käykö päälle kuin yleiset syyttäjät, I'm on your side!
 
Olisihan tämä pitänyt arvata. Vittu jos tänne kahdeksan vuotta sitten olisi roudattu Kauppilan kalibeerin äijää, niin oltaisiin kustu hunajaa. Nyt vaan ollaan kylvetty ilmeisesti maidossa, kun mikään ei kelpaa.

Hardowa on jo iso kala. Olkaa hänestä kiitollisia. Tulee olemaan sarjan paras pakki PISTE.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Normaalia jatkiksen kirjoittelua. Ensin haukutaan pelaaja suohon ja sit odotellaan niitä ensimmäisiä pelejä.

Tämä on hyvin tyypillistä Kouvolassa. Pelaaja haukutaan tosiaan suohon jo ennen ensimmäistä peliäkään. Täytyy nyt muistaa, että harvemmin mikään joukkue onnistuu kaikkien hankintojen kanssa 100 %:sti. Itselläni on ollut kuitenkin aina tapana antaa pelaajan ensin itse antaa näytöt ja vasta sen jälkeen lähteä arviomaan miten pelaaja on onnistunut. Viime kaudellakin mm. Tomi Peltonen haukuttiin suohon heti sopimuksen julkaisun jälkeen, mutta kuinkas ollakkaan Tomi Peltonen täytti tai jopa ylitti häneen kohdistuneet odotukset.

Hardowa on jo iso kala. Olkaa hänestä kiitollisia. Tulee olemaan sarjan paras pakki PISTE.

Itse olen tyytyväinen sekä Kauppilan että Hardowan hankintaan. En usko, että Kauppila missään tapauksessa on tullut Kouvolaan jäähdyttelemään ja rahastamaan vaan kyllä hänellä itselläänkin on kovat odotukset onnistua ensi kaudella.
 
Suosikkijoukkue
KK
...Itselläni on ollut kuitenkin aina tapana antaa pelaajan ensin itse antaa näytöt ja vasta sen jälkeen lähteä arviomaan miten pelaaja on onnistunut...
Täytyy myös muistaa, että me kaikki kirjoittajat emme ole samaa mieltä. Mutta minä olen sen tyylinen ihminen, että kaksi vuotta on minusta aika hyvä aika antaa näyttöjä. Mielestäni hankinta on iso riski. Olemme siis eri mieltä ja siintä keskustelemma. Olen myös sellaista ihmistyyppiä, että en sano, vaan kirjoitan ennen kuin ajattelen. Olen myös sellaista ihmistyyppiä, että voin keväällä tulla pyörtämään puheitani ja kertomaan kuinka väärässä olin. Nyt kutina on kumminkin sellainen, että ojaan astuttiin ja pahasti. Edelleen, toivottavasti olen väärässä.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olen myös sellaista ihmistyyppiä, että voin keväällä tulla pyörtämään puheitani ja kertomaan kuinka väärässä olin.

Jos Kake floppaa Kouvolassa, mihin en kuitenkaan usko, niin tottakai itsekin siinä vaiheessa myönnän erehtyneeni kyseisen hankinnan suhteen. Se, että Kake ei onnistunut viime kaudella liigassa ei tarkoita automaattisesti etteikö onnistuisi mestiksessä. En nyt pidä Kaken ikääkään minään ongelmani sillä aika hyvin muutamaa vuotta Kakea nuorempi Jani Keinänen on vielä pärjännyt mestiksessä.
 

Fordél

Jäsen
Tämä on hyvin tyypillistä Kouvolassa. Pelaaja haukutaan tosiaan suohon jo ennen ensimmäistä peliäkään. Täytyy nyt muistaa, että harvemmin mikään joukkue onnistuu kaikkien hankintojen kanssa 100 %:sti. Itselläni on ollut kuitenkin aina tapana antaa pelaajan ensin itse antaa näytöt ja vasta sen jälkeen lähteä arviomaan miten pelaaja on onnistunut.

Ei vaan Kouvolassa on tyypillistä se, että ei uskalleta käydä aitoa kriittistä ja rakentavaa keskustelukulttuuria, jossa asiat tappelevat, ei ihmiset. Pitää olla jorma sojossa seisova fanipoika ja ottaa kaikki saatu iloisesti vastaan. Mitään ei saa ennakolta ja perustellusti kyseenalaistaa. En ymmärrä. Jos joku asia risoo kritiikissä niin heittäkää vasta-argumentit eikä lähdetä tälle "ei ole tapana kritisoida kun ei ole nähty vielä peliäkään".

Helkkari, jotain perusteitahan ja näkemyksiähän seurajohdollakin on ollut kun pelaajan kanssa on tehty sopimus. Näitä perusteita täällä on koitettu funtsia ja haastaa. Ei pelaaja itsessään ole juuri edes haukuttu. Mitä nyt on kyseenalaistettu motivaatiota ja joukkuepelaamista. Pääosin hyvä pelaaja, joka ei kuitenkaan monen mielestä ei sovi tässä ja nyt KooKoon tarpeisiin. Teidän mielestä, jotka olette niin Kauppilan hankinnan puolesta, heittäkää argumentit miksi kyseessä on niin hyvä hankinta. Aika vähiin on jäänyt tähän mennessä kunnon perustelut. Sen sijaan jaksetaan ihmetellä miksi osa jengistä ei osta tätä hankintaa.

Eli jos kerran olette tyytyväisiä Kauppilan hankintaan niin kertokaa nyt pikkasen laajemmin, että miksi? Pelkkä "olen tyytyväinen" ei oikein riitä kun samaan aikaan lähdetään kyseenalaistamaan perusteltuja näkemyksiä.

Ja Kauppilan kohdalla on vähän vaikea ymmärtää, että ei uskalla sanoa kaverista mitään ennen kuin on nähty pelaamassa. Kaveri on pääsarjatasolla 20 vuotta ja pitäisi olla meille kiekkoa seuraaville aika helkkarin tuttu kaveri. Ymmärrän jos tulee jostain alasarjoista tai ulkomailta pelaaja, josta on hyvin vähän tietoa saatavilla. Silloin voi olla ihan ymmärrettävää, että parempi olla sanomatta mitään. Kauppilaa on päässyt meistä moni seuraamaan ihan paikan päälläkin viime vuonna. Havaintoja ja perusteltuja näkemyksiä löytyy. Ja jos niitä ei joltain löydy niin silloin on parempi todeta suoraan, että en tiedä kaverista mitään. Samalla kannattaa jättää rauhaan ne, jotka tuovat omia perusteltuja havaintoja keskusteluun.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Olisihan tämä pitänyt arvata. Vittu jos tänne kahdeksan vuotta sitten olisi roudattu Kauppilan kalibeerin äijää, niin oltaisiin kustu hunajaa. Nyt vaan ollaan kylvetty ilmeisesti maidossa, kun mikään ei kelpaa.

No sähän sen sanoit.

Kauppila on ihan hyvä lisä kokeneena pelaajana ja myös näitä palikoita (heh) tarvitaan joukkuetta kasatessa, mutta säröä sädekehään luovat täällä jo useasti todetut:

a) rooli (vrt. "iso kala"-puheet)
b) hinta (kokenut, "nimimies")
c) johtajuus (jäänyt kuva sooloilijana ja tuskin muuttaa Kouvolaan)

Minään valtavana riskinä en miestä näe, koska kyse on kuitenkin vain yhdestä pelaajsta, mutta oliko tämä nyt täysin mitä tarvittiin?

Ja heh, olenhan näemmä nähnyt asiassa positiivisiakin puolia, kuten KS:n uutisen kommenteista voi lukea:

KS cotton kirjoitti:
Upeaa! Olemme ylivoimaisia ensi kaudella. Jukurteista ei ole meille mitään vastusta, KooKoo marssii mestaruuteen ja liigaan fanien hurratessa täydessä kotihallissa. Kauppila on kovin hankinta koskaan Mestikseen. 50 pinnaa runkosarjassa on kevyttä tavaraa. Olemme mestareita, olemme ykkösiä, olemme parhaita!
 
Viimeksi muokattu:

Loonie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onneksi olkoon Kouvola, hienonmiehen saitte. Viime kaudet menneet vähän heikommin mutta eipä peliaikaakaan hiin hirveästi ole tullut. Isompi rooli sopinee Kakelle loistavasti. Kake on kovassa kunnossa, mitä nyt pitkin kevättä olen herran puntti treenejä seurannut. Peli haluja ja näytön haluja on, tämä selvinnyt kun Kaken kanssa turistellut treenin lomassa ja jälkeen.

Toivon Kakelle hyvää kautta.
 

Karpalovodka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinetti KooKoo
Ei Kauppila ole tänne tulossa jäähdyttelemään se on täysi fakta! Välimaa ei todellakaan olisi roudannut tänne Kauppilaa jos kaveri ei ole kunnossa. Ottakaa talteen Kauppila tulee tekemään Mestikseen hyvät tehot ja tulee olemaan 10 parhaan pistemiehen joukossa. Etenkin ylivoimalla tulee olemaan tämän sarjan vaarallisempia pelaajia.

Sitten tämä veli Hardowa on varmasti hyvä lisäys pakistoon, jos kehitys on Dineenin luokkaa niin tästä voi tulla oikea kultakimpale. Toivotaan Hardowalle nopeaa sopeutumista isoon kaukaloon.
 

Fordél

Jäsen
Ei Kauppila ole tänne tulossa jäähdyttelemään se on täysi fakta! Välimaa ei todellakaan olisi roudannut tänne Kauppilaa jos kaveri ei ole kunnossa.

En epäile hetkeäkään, etteikö Kauppila olisi kunnossa. Varmasti treenaa itsensä tällekin kaudelle hyvään kuntoon. Tässä ei ole kuitenkaan kyse kunnosta vaan siitä onko hänestä KooKoon ja Juujärven pelitavan kärkisentteriksi? En usko, että on ja riskit ovat liian suuret tämän hankinnan kohdalla.

KooKoo on kasannnut tälle kaudelle hyvää jengiä. Valtaosa hankinnoista ja jatkosoppareista näyttää hyvälle. Valitettavasti kahden tärkeimmän tontin kohdalla on menty metsään. Ensin kiinnitettiin tärkeimmälle pelipaikalle Rämö ja sitten hankittiin kärkisentteriksi Kauppila. Kahden tärkeimmän pelipaikan suhteen pelataan aivan liian suurella riskillä ja siksi en voi käsittää näitä KooKoon johdon tekemiä ratkaisuja.
 

Gameson

Jäsen
Tulen kommentoimaan vieraisiin pöytiin.
Aika mielenkiintoinen hankinta tämä Jari Kauppila, että selvästi on potentiaalia olla kovakin tekijä ylivoimalla ja varmaan sitä onkin, mutta riittääkö vauhti puolustamaan? Jotenkin tuntuu +/- tilastoita katsellessa, että Kauppilaa ei ole tuo puolustaminen paljoakaan kiinnostanut tai ainakaan ei siinä kovin hyvä ole.

Kauppila selvästi uskoo, että tulee saamaan suuren roolin joukkueesta, KooKoon kannattaa toivoa, että jätkä tekee kyseisen paikan eteen hommia sen vaatimalla tavalla. Nykymestiksessä kun vauhti on vaan aika kovaa. Todella mielenkiintoinen hankinta KooKoolta ja saa nähdä miten kaveri pärjää ja ei kannata lytätä tätäkään pelaajaa ihan heti, katsotaan sitten talvella mihin rahkeet hänelä riittävät.
 

Steus

Jäsen
Mielestäni edellinen kommentti on aika tärkeä Kauppila -keskusteluun liittyen, kyseessä on nimittäin ensimmäinen ei-KooKoo -kannattajan kommentti mieheen liittyen. Yleensä näitä "entisiä suuruuksia" signatessa vierasjoukkueiden fanit ovat heti haukkumassa miestä pystyyn, kuten vaikkapa #2-allstar Nickersonia viime kaudella. Forkalla on toki hyviä argumentteja Kauppilan suhteen, mutta arvostettuna ja keskustelusävyltään aggressiivisena kirjoittajana hän saa monen puntin vipattamaan Kauppilan potentiaalista puhumisen suhteen. Henkilökohtaisesti en usko Kauppilan oletetun hitauden olevan niin suuri rasite Mestis-tason joukkueen pelitavan toteuttamiselle, että hän suoranaisesti tappaisi joukkueen peliä. Enemmän pelkäisin Kauppilan keskittyvän hautomiseen ja sooloiluun, mutta koska mies jäi pienelle roolille viime kauden ex-hopeamitalisteissa, uskoisin miehen pyrkivän ajattelemaan joukkueen parasta.

Mielestäni on harmi, että kynnys keskustella Kauppilasta on matalampi kuin kynnys youtube-scoutata ja arvioida Hardowaa. Miestä ei ole vielä edes kunnolla vertailtu Nickersoniin tai DaCostaan, mikä olisi vähintäänkin luonnollista tällaisissa keskusteluissa. Omasta mielestäni hän oli tiekkarin kiinnostavin pelaaja.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ei Kauppila ole tänne tulossa jäähdyttelemään se on täysi fakta!

Meinaatko että nelikymppinen Kauppila tulee KooKoohon hakemaan lisää nostetta uralleen? :) Ei, kyllä Kake tulee "olosuhteiden pakosta" Kouvolaan, tuossa haastattelussakin totesi ettei Suomessa enää paljoa ottajia ollut eikä ulkomaille mutasarjoihin kiinnostusta enää perheellisenä ollut lähteä. Kauppila ei vielä halunnut laittaa hokkareita naulaan, joten vuoden pesti Mestikseen sopii hänelle varmasti hyvin. Voi käydä kotoa töissä ja saa paljon peliaikaa & vastuuta.

Toivottavasti luistin liikkuu, ettei jää nuorien jalkoihin ja motivaatio riittää sahata pimeinä talvi-iltoinen Kouvola-Lahti väliä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös