KooKoo 2010-2011

  • 458 135
  • 1 486

Rankkari

Jäsen
Isaskar tiivisti hyvin, hieman ironisesti, KooKoon hyökkäystavan kahteen vaiheeseen:
propelliroikku omalta alueelta keskialueelle ja sieltä pitkä heti punaviivan jälkeen vastustajan kulmaan.

Tähän voi vielä lisätä jotain. Yleensä hidas lähtö, joten vastustaja ehtii ryhmittyä paikoilleen, tai rohkeasti karvaamalla saa aikaan epäonnistuneen avausyötön. Jos se avaussyöttö menee perille, heitetään kiekko päätyyn ristikulmaan ja alkaa seuraavat ongelmat. Pelaajat joko menevät vaihtoon, tai saadaan korkeintaan aikaiseksi pientä pyöritystä kulmassa.

Ongelmana ovat myös olleet pelaajien etäisyydet. Avauspeli on ollut parempaa lyhyellä syötöllä. Hyökkäyspäähän ei pakit ole ehtineet jättösyöttöille. Vastustajan saadessa kiekon, ja lähtiessä nopeaan hyökkäykseen ovat Kookoon hyökkääjät olleet myöhässä puolustamassa.

Toisena ongelmana on pelaaminen vastustajan maalin edustalla. Maskimiehen käyttöä on lisätty, mutta vielä siinä on parannettavaa. Myös irtokiekoille pitäisi olla sähäkämpänä.

Luulen että talventullen lihaksisto ja pää terävöityy, pelitapa löytyy ja Kookoo nousee kohti sarjakärkeä. Kuinka pitkälle, jää nähtäväksi. Sarjataulukkoa kun katselee on mahdollista päästä hyviin, (tai joutua hyvin huonoon asemaan.)
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ongelmana ovat myös olleet pelaajien etäisyydet. Avauspeli on ollut parempaa lyhyellä syötöllä. Hyökkäyspäähän ei pakit ole ehtineet jättösyöttöille. Vastustajan saadessa kiekon, ja lähtiessä nopeaan hyökkäykseen ovat Kookoon hyökkääjät olleet myöhässä puolustamassa.

Niin rytinäähän sitä peliin kaivattaisiin.
Toisaalta laiturit tekevät rankan duunin kulmauksissa ja karvaavat, nyt jotenkin nämä "silkkihansikkain" pelaavat keskushyökkääjät eivät tee omaa duuniaan kunnolla.
Hyökkääjistä tai "hyökkääjistä" ensimmäisen pitäisi olla keskari joka lähtee pakkipuolelle. Nyt nämä neidit eivät vaan viitsi. Ja lopuksi on helppoa kaataa kaikki puolustajien piikkiin.

Ja sen lisäksi Liukkonen on pelannut ihan paskan kauden tähän mennessä. Yritä nyt!
 

peeaa75

Jäsen
Suosikkijoukkue
JUKURIT
maltti on valttia

Taitaa olla melko turhaa ruveta hötkyilemään peli-esityksistä.Riittää että pääsee keväällä pleijareihin ,jolloin tosi pelit alkaa.Tän hetken työ motivaatio on vähän hakusessa kokeneemmilla peli-ukoilla ,mutta kunhan kevät koittaa ja purot virtaa rupeaa kiinnostus lajia kohtaan kasvamaan..Kyllä se kookoo on siellä mestis finaalissa jukureiden kanssa saatte vielä nähdä.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Riittää että pääsee keväällä pleijareihin

Kyllähän seuran kassanhoitaja varmaankin toivoo, että sinne pleijareihin päästäisiin mahdollisimman korkealta sijalta.

Aika helvetin iso ero on tulonmuodostuksen kannalta vetää 3-0, 3-0, 3-0 sarjan piikkipaikalta, kuin tehdä se kasisijalta...
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
peli-esityksistä.
tosi pelit alkaa.
Tän hetken työ motivaatio
peli-ukoilla ,
mestis finaalissa

Enemmän, kuin KooKoon mahdollisuuksista tämän kauden edetessä, olen huolissani joidenkin kirjoittajien äidinkielentaidoista. Tarkoitan tietenkin natiiveja suomenkielisiä.

Ei kai kukaan luule, ettei Kookoo olisi playoff -sarjassa mukana? Sitten on ihan eri sarja ja pelit edessä. Toivottavasti silloin joku muu kuin Ika on valmentajana.
 

doc jokkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOKOO
Minä puolestansa, tuota Ukko Metsoa arvostaa kun hän Minun mielestä on aina oikeen pyrkinyt oman kylän pojat. Ja muutenhan hän tietää onko varmasi josku pelannut ja on, hyvä jääkiekossa minkä huomaa kirjotuskista. nyt mieitä, nousee tämän kaulena aikana montatähteä koskinen sierman ja vahvistaa Gäfrström, Lutsberg ja Kokelinen asemaa joten voiaan olla Ukko Metson kanssa ylpeitä ensikeväänä oman-kylä pojat.Ja koko joukkueen menetsys.
 

Rankkari

Jäsen
Pieni sarjatauko lähestyy loppuaan. Uusia pelaajia ei ole vielä näkynyt. Varmempaa olisi käyttää mahdolliset rahat tämänkauden velkojen lyhentämiseen, ja kokeilla että jospa nuo nykypelaajat nostaisivat tasoaan. Osa pelaajista on pelannut alle tasonsa. Eniten ihmetyttää Liukkosen Mikon peliesitykset. Mitä miehelle on tapahtunut? Mikko on ollut mestiksen paras / parhaita pelaajia lukemaan peliä. Pelinlukemisella tarkoitan sitä, että Mikko on aina osannut lukea mihin kiekko pelataan seuraavaksi. Nyt hän on ollut enimmäkseen pelin ulkopuolella.

Sarjataulukko on tasainen. Tappio keskiviikkona tietäisi todennäköisesti paikkaa pudotuspeliviivan alapuolella. Parilla voitolla voidaan olla kiinni kotietupaikassa.
 

Kaupparatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kymenlaakson jääkiekkojoukkueet, Tappara
Uusia pelaajia, siis pakkeja odottelin itsekin tauon aikana, koska pari pakkia tarvitaan vielä ehdottomasti. Hyökkäysmateriaali on kyllä parempikin kuin riittävä, kunhan jokainen saa kroppansa kuntoon ja vammansa hoidettua.
Ja vielä kun joukkuepelaaminen loksahtaisi jokaisella kohdalleen, edelleen esiintyy aivan liikaa yksin läpi puskemista ja kuskausta. Samoin laukausten laadun pitää parantua ehdottomasti, (esim. Julkunen, 130 laukausta /3 maalia!). Itsekin kannatan ilman muuta rohkeita ja suoraviivaisia laukauksia pienen näpertelykiekon sijaan, mutta toivottomassa paikassa pitää pelaajan osata katsoa muitakin ratkaisuja. Laukausten laatuun pitää toki koko joukkueen nyt panostaa. Pakkien avauksista /avaamattomuudesta lienee turha edes enää mainita, eiköhöhän siitä ole keskusteltu tarpeeksi.
Huomenna onkin mielenkiintoista nähdä, onko lepo ja pelitauko tehonnut ja avannut jumit ja lukot niin kropassa kuin päänupissakin.
 

Fordél

Jäsen
Tarkiainen kannattaa varmasti unohtaa ja kaverin saaminen pelikuntoonkin veisi kovasti aikaa. Taren kohdalla kannattaa varmaankin suunnata katseet ensi kauteen, jolloin miehelle voisi sorvata monivuotisen sopparin.

Tähän hätään ei tarvita enää kuin yksi pakki, koska Gärdström on nostanut selkeästi tasoaan eikä Lustbergkää ole enää turhake. Nyt pitäisi vain miettiä, että haetaanko peruspakkia vai kiekollista pakkia? Paljon riippuu myös siitä, että millaista roolia kaavaillaan Hirvihuhdalle? Onhan hänessä potentiaalia kiekolliseksi pakiksi ihan vaikka kakkospariin, mutta vielä se potentiaali ei ole realisoitunut tarpeeksi. Ideaali olisi tietysti Kultasen tapainen monipuolinen ja kokenut pakki. Jotain sellaista lähtisin siis hakemaan. En enää nuorta kaveria kehittymään vaan valmis ja kokenut pakki, jonka arvo nousee varsinkin pudotuspeleissä.
 

Masambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Huomenna KooKoossa viilettää uusi pakki, heh. Nimittäin Olli Julkunen pelaa Toni Niemen parina, varsin mielenkiintoinen siirto kyllä - sarjan paras hyökkäävä puolustaja hurjalla kudilla?
 

Strawberry

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jani Keinänen ja Kory Baker huomenna mukana KooKoon kokoonpanossa. Olli Julkunen tosiaankin pelaa huomenna puolustajana Toni Niemen parina. Viimeksi Julkunen on pelannut pakkina junnuvuosinaan. Sivussa KooKoolta huomenna ainakin Niklas Siren, Miikka Jouhkimainen ja Jaakko Lehtonen.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kävin tutkimassa tekstitv:stä KooKoon tämän illan kokoonpanon. Onnittelut jo tässä vaiheessa KooKoolle täydestä pistepotista. Omat pojat Liukkonen, Gärdström, Lustberg ja Koskelainen takaavat KooKoon voiton tänään. Mikko saattaa iskeä tänään jo useamman maalin ja muut kolme omaa pelaavat varmaa Mestis-tason kiekkoa kuin silloin aikoinaan syksyn pimeinä päivinä, kun Kolek joutui peluuttamaan G+L+K kolmikkoa ja KooKoon voittoputki oli melkoinen. Mikäli KooKoo tänään häviää, niin tarjoan ukkometsolle ison tuopin Sumulaaksossa. Tunnistamiseksi laitamme KooKoon vanhat (oranssi/mustat) päällystakit päälle, mikäli ukkometsolta sellainen kaappien kätköistä löytyy.
 

Rankkari

Jäsen
Kävin tutkimassa tekstitv:stä KooKoon tämän illan kokoonpanon. Onnittelut jo tässä vaiheessa KooKoolle täydestä pistepotista. Omat pojat Liukkonen, Gärdström, Lustberg ja Koskelainen takaavat KooKoon voiton tänään.

Hyvä että omat pojat pelaa. Väheksymättä yhtään heitä on Kookoon suurin voitonavain siinä, että Vantaalla eivät tälläkertaa pelaa parhaat pelimiehet.
 

"TeeWeeKaks"

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viisi omaa junnua tänään kokoonpanossa. Onhan noita ollut, joskus muinoin enemmänkin, mutta mielestäni tämä on jo kiitettävällä tasolla tällä hetkellä.
Tosin valitettava tosiasia on se, että loukkaantuneiden tervehdyttyä, niin ensimmäiseksi tippuu Koskinen ja sen jälkeen Lusse.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Mitä tää on? Omat pojat kehissä ja voittoputki heidän avullaan avattu, mutta KooKoo kannattajat ovat hiljaa! Niinkuin kirjoitin etukäteen, niin Liukkosen putki alkaa kulkea ja jälki tulee olemaan tuhoisaa. Tänään myös kolmikko G+L+K hoitanut taas tehtävänsä niin, että jokaisella +1. Gärdström pelaa ykkösylivoimassa ja Lustbergin + tilasto on suhteellisesti joukkueen paras, viisi peliä ja +3 tuloksena. Nyt on Ika oikealla tiellä, kun luotto KooKoon omiin kasvatteihin on syntynyt. Ihmettelen, mikäli perjantaina tulee muutosta G+L+K eli viimeisen hyvän KooKoo-ikäluokan, s. 1986, huippujuniorien peluuttamisessa. Kirkkoherra ja Koskelainen tekivät aikoinaan hyvää työtä tuon ikäluokan kanssa. Nyt vaan lisää luottoa Ikalta pojille, niin peli senkun paranee. Ei tainnut Lostedt olla rähinäpäällä, kun tiesi Lustbergin olevan vastapuolella?
 

Liba Leijona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Omat pojat

Olen samaa mieltä kanssasi Siffa. Omat pojat ovat ansainneet peliesityksillään ja kovalla työllään pelipaikkansa. Ika on antanut vastuuta ja herrat ovat vastanneet huutoon.
Perisuomalaiseen tapaan kitisijät ovat hiljaa. On aina helppo arvostella ja selittää sen olevan vielä tasapuolista analyysiä. Muistaakseni ainoastaan Fordel on meidän lisäksemme jaksanut puolustaa oman juniorityön kasvatteja.
Kouvolalaisittain hyvän 86-ikäluokan jälkeen on tulossa Virtasia, Koskisia ja pienellä varauksella molemmat Siermannit. Viimeiseksi mainitut veljekset vain ymmärtäisivät, että ei pelkkä lahjakkuus riitä, vaan tarvitaan myös asennetta ja halua harjoitella.
 

Fordél

Jäsen
Ei tainnut Lostedt olla rähinäpäällä, kun tiesi Lustbergin olevan vastapuolella?

Vielä Lostedtin tarvitsisi vain tietää, että kuka on Lustberg?

Hienoa, että eilen tuli selkeä voitto ja kehissä oli vielä noin monta omaa kasvattia. Eilinen kokoonpano tosiaan hiveli silmää ja toivottavasti omat pojat saavat jatkossakin paljon vastuuta. Eniten mua miellyttää kyllä tuo tapaus Koskelainen. Monien liigaseurojen fanit ovat jo pitkään ymmärtäneet tällaisten pelaajien merkityksen omassa seurassaan ja hienoa, että myös nyt KooKoossakin ymmärretään antaa arvostusta. Itsekään en sitä aikanaan tajunnut.

Aika kova juttu, että Kossu viiletti eilenkin kolmoskentässä ja peliaikaa tuli lähemmäs 15 minuuttia. Todella tärkeä mies omassa roolissaan! Lustbergille sama peliaika, hienoa! Vielä kun neloskentän peliajan saisi nostettua selkeesti kaksinumeroiseksi niin olisin erittäin tyytyväinen tasaiseen peluutukseen ja nuori Koskinenkin pääsisi aina vain paremmin mukaan peliin. Esimerkiksi Järvinen palasi eilen vain vähän alle 25 minsaa, joten peluutuksessa on menty selkeästi terveempään suuntaan, kiitos muutaman pakin tasonnousun.

Se mikä eilisestä pelistä pistää tilastomateriaalin puolelta silmään on laukaisukartta. Kun sitä vertaa KooKoon edellisten pelien karttaan, on ero selkeä: eilen ei päästetty K-Vantaata laukomaan parhaalta sektorilta vaan laukaukset tulivat 90 %:sti kaarten takaa siniviivan tuntumasta. Sen sijaan KooKoo pääsi laukomaan todella paljon parhaalta sektorilta ja tulosta tuli. Toivottavasti tämä pelin osa-alue toimii jatkossakin eli uskalletaan mennä sinne vastustajan sota-alueelle ja saadaan siellä laukauksia aikaan. Toisaalta pystytään eliminoimaan vastustan tekeminen parhaalta laukaisusektorilla.
 

Rankkari

Jäsen
Maailma ei ole musta - valkoinen. Ei myöskään mielipiteet Kookoon "omista pojista". Tällä palstalla ei ole asetelmaa, muutama omien junnujen puolesta, ja loput ovat niitä vastaan. Kaikkihan haluaisivat, että Kookoossa olisi mahdollisimman paljon pelaamassa omia kasvatteja. Keskustelua on käyty siitä, että ketkä ovat sillähetkellä siinä kunnossa ja pelituntumassa, jotta ovat lunastaneet paikkansa joukkueessa. Tietysti omille pojille pitää antaa siihen reilusti enemmän aikaa.

Eilisen pelin laukaisukartta osoittaa Kookoon olleen todella vahva pelin tärkeimmillä maaintekoalueilla. Syy siihen on myös se, että Vantaa oli sillä osa-alueella hyvin heikko. Katsotaan laukaisukarttoja uudestaan muutaman pelin jälkeen.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Jaahas, että keskustelu on sitten tasoa "teksti-tv ja laukaisukartat sekä muut tilasto härpäkkeet osoittavat, että omat pojat jyrää" .

No ei siinä mitään, kiva kun keskustelua on, mutta mitä jos välillä katsottaisiinkin niitä pelejä? Kyllähän noista tilastoista tietysti apua on, mutta ei niistä nyt pelkästään voi johtopäätöksiä vetää.

Siinä kyllä ollaan oikeassa, että omat pojat ovat nostaneet kovasti tasoaan ja ansaitsevat kyllä paikkansa joukkueessa, mikä on tietenkin vain ja ainoastaan positiivinen asia. Tosin on siellä muitakin tasoa nostaneita, ainakin Pablo ja Yawo nyt näin äkkiseltään tulee mieleen. Mutta katsotaan nyt muutama peli, niin nähdään onko se kurssi nyt sitten oikeasti vihdoinkin kääntynyt, itse uskon siihen kyllä vahvasti.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kyllä se vain näin on. Valitettavasti Lusselle ja Gärdille oikea sarjataso on Suomi-sarja ja toivottavasti he myös tulevat pelaamaan pääosan kaudesta Kuusaalla. Turha roikkua väkisin KooKoon mukana kun paikkakunnalta löytyy heidän taidoilleen sopiva Suomi-sarjajoukkue HC Kuusankoski. Ehkä silloin tällöin heistä toisen voi ottaa kolmospakkipariin, mutta ei missään tapauksessa molempia ainakaan yhtäaikaa!

Tässä yksi esimerkki pitkäaikaisen KooKoo-kannattajan arvioista Lussesta ja Gärdistä. Dynamite ei ollut syksyllä ainoa, joka oli tätä mieltä. Ukkometsohan ihmetteli erään toisen KooKoo-kannattajan ketjuviritelmiä, joissa Koskelainen oli arvioitu 6. kentän sentteriksi ja Tume ja Jesse laitettu 5. pakkipariksi. Ukkometson kunniaksi hän ihmetteli myös syksyllä, kun KooKoon puolustukseen haaveiltiin "kissa" Erosta, että miksei "lammas" kävisi, jos kerran omia poikia Tumea ja Jesseä ei kelpuuteta sopimuspelaajina kokoonpanoon. Kyllä ukkometsokin kuuluu meihin G+L+K kolmikon kannattajiin.
 

Fordél

Jäsen
Jaahas, että keskustelu on sitten tasoa "teksti-tv ja laukaisukartat sekä muut tilasto härpäkkeet osoittavat, että omat pojat jyrää" .

No ei siinä mitään, kiva kun keskustelua on, mutta mitä jos välillä katsottaisiinkin niitä pelejä? Kyllähän noista tilastoista tietysti apua on, mutta ei niistä nyt pelkästään voi johtopäätöksiä vetää.

Kyllä niitä pelejä katsotaan niin paljon kuin vain muu elämä antaa myöden. Joitain asioita voi kuitenkin kommentoida vaikka ei ollut paikan päällä ja tällaisia ovat peliajat ja laukausukartat. Niistä voi vetää jotain johtopäätöksiä. Sen sijaan pelaajien otteista on hyvin vaikea sanoa mitään jos ei nähnyt peliä ja siihen en ainakaan itse syyllistynyt. Kossun arvioiminenkin perustuu koko tähän kauteen, ei eiliseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös