Kivikovan kausi 2021–2022

  • 141 696
  • 820

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Tuhkasta nousun jälkeen ensimmäinen Mestiskausi todisti, että sarja taso on oikea. Seuraava askel on sitten nousta vakiokasvoksi mitalipeleihin vahvalla taloudellisella pohjalla.

Viestinnälle ja talousasioille on olemassa omat ketjunsa, joten keskitytään tässä ketjussa joukkueeseen, pelisuorituksiin ja niitä sivuaviin asioihin.

Ehdottomasti tärkein palanen on vahva valmennus. Valmennus, joka tekee joukkueesta enemmän kuin osiensa summan, on moninkertaisesti palkkansa arvoinen. Jos vielä sattuu olemaan ns kova nimi, luo tämä joukkueeseen imua pelaajapuolelle. Selkeästi siis investointi. Toivon, että tähän on nyt panostettu kunnolla.

Pelaajistosta muutamia toiveita.
- Mahdollisimman omavarainen, eli omia kasvatteja saisi olla mahdollisimman paljon. Myös junnuista toivon tehtävän nostoja rohkeasti.
- Lainapelaajia saisi olla mahdollisimman vähän ellei kyse ole Taposen tyylisestä koko kauden lainasta.
- Ne resurssit mitä käytettävissä on, tulee mielestäni käyttää siten, että sentteri- ja maalivahtiosasto ovat vahvoja.

Muistelen, että kaikkien päättyneen kauden pelaajien sopimukset olivat yksivuotisia, joten nollista on lähdetty. Tai päästy lähtemään. Yksittäisistä pelaajista toivon, että kaikki omat junnut jatkaisivat. Lisäksi ainakin Takaveräjä, Lemberg, Ranta-Eskola ja Kalliola. Sinällään ei haittaisi vaikka kaikki jatkaisivat. Se ei kuitenkaan ole millään tavalla realistista.

Toivon, että pelitapa olisi aktiivinen, aggressiivinen ja yritteliäs. Ei ylilyöntejä, muttei myöskään taka-askelia.

Edit. Ehkäpä moderaattorit voivat ottaa otsikosta ylimääräisen n-kirjaimen pois.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo.
Tulevasta valmentajasta on kuulunut mielenkiintoisia huhuja Jyrki Ahosta Kimmo Kuhtaan. Eiköhän tuo toukokuun alkupuolella viimeistään selviä.

Pelaajia kyllä riittää markkinoilla, mutta tärkeintä on saada perustukset kuntoon.
 

Ramirez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itse haluaisin erityisesti nähdä ensi kauden joukkueessa seuraavat pelaajat:Niki Kaila, Tommi Takaveräjä ja Arto Laatikainen. Sekin olisi ok jos kaikki tämän kauden joukkueesta jatkaisivat.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
En ihmettelisi jos Lada jatkaisi huikeaa uraansa vielä ensi kaudellakin liigassa. Ollut yksi HPK:n parhaita puolustajia siirtonsa jälkeen, mutta jos ei jostain syystä jatka niin ei muuta kuin tervetuloa takaisin taas!
 

jarpie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
huhuja Jyrki Ahosta

Jykän paluu olisi ihan unelmaskenaario, mielestäni ei parempaa hakua tähän kohtaan voisi ollakkaan. Taitaa kuitenkin olla liian hyvää ollakseen totta, mielellään kuulisi lisää tästä?

Nykyisistä pelaajista en panisi kenenkään jatkopahvista pahitteeksi, mutta etenkin sentteriosastolle olisi kiva saada joku ns. ykkösnimi luokkaa Niemelä
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Valmennukseen ainakin tulee muutoksia. Mielenkiintoista on, että kuinka monta ukkoa valmennus sisältää. Ja jatkaako Mäkkäri siinä.

Maalivahtiosasto menee uusiksi nyt varmaa ainakin, kun Taponen taitaa olla pelannut Mestiksen läpi. Lindroos ei mielestäni riitä ykkösmaalivahdiksi vaan vaatisi myös paremman kaverin kuitenkin maalille. Nimiä en osaa heitellä, mutta yksi varmaan taloudellisesti kestävä ratkaisu voisi olla taas Liiga laina. Liigassa on Taposen kaltaisia maalivahteja, jotka tarttevat peliaikaa kehittyäkseen. Lainassa on omat riskinsä, että pelaaja kutsutaan takaisin, mutta on kai kaikissa Mestis-pelaajissa riski siirtyä pois.

Puolustuksessa Laatikainen on tervetullut takaisin, mutta en yllättyisi jos jatkaisi vielä esimerkiksi HPK:ssa. Autio tuskin myöskään tulee takaisin. Jurmo olisi mielestäni puolustuksesta tärkein palana kiinnittää. Nuori kaveri, mutta oli jo nyt tehokas. Henault kelpaisi oikein hyvin, mutta taitaa Pohjois-Amerikka kutsua. Muille kelpaa myös jatkoa, mutta ei tunnu niin pahalta jos jatkavat matkaansa. Kuukan kanssa tilanne on mielestäni kinkkinen. Oli suosikkejani vielä Bluesissa pelatessaan, mutta pelaamisessa kyllä alkaa näkyä ikä. Ei ollut mitenkään sitä tuttua Kuukkaa. Omalla tavalla kyllä jatkamiselle ja omalla tavalla ei.

Hyökkäyksessä tosiaan minäkin toivon, että nuoret kaikki jatkaisivat. Lasketaan Lemberg näihin nuoriin. Anttila ja Virtanen olivat hyviä vahvistuksia ja toivottavasti jatkavat. Ramstedt jos pelaaminen kiinnostaa on minun puolesta tervetullut jatkamaan. Kuitenkin tänä vuonna toivoisin, että alottaisi jo syksyltä. Mcleanilla alkaa ikä kasvaa, mutta pitäisin joukkueessa. Mainitsi jossain haastattelussa, että valmentaminen kiinnostaa niin varmasti apuvalmentaja voi häntää pitää jos luistimet menee naulaan. Takaveräjä olisi mielestäni sellanen pakko jatkaa osastoa. Pettymys on jos jatkaa uraansa muussa Mestis-seurassa. Hyökkäyksestä toivon uusia nimiä, mutta ei haittaa jos jotkut jatkavat. Eli ei siitä sen enempää. Ollikainen voisi olla hyvä pitää.

Nämä ovat vain omia ajatuksia eikä huhuja.

Micke Saarella on ollut aika vaikeata Liigassa. Loukkaantumisia ja nyt täydempänä kautena tehoja ei ole liikaa tullut. Optio on vielä ensi kaudesta, muttaa käyttääkö SaiPa ja onko Liigasta kysyntää enää. Voisi olla se ykkössentteri.


Mikael Kurki olisi aina hieno saada Espooseen takaisin, mutta en tiedä kiinnostaako Kurkea se.

Olli Iisakka ja Sebastian Moberg on sellaisia pelaajia, jotka pitäisivät kotiuttaa jos Mestikseen ovat palaamassa. Eivät välttämättä ole.

Heitetään viimeisenä Ville Korhonen. Onko halu takaisin kotimaansa ulkomaan reissulta? Jos on niin Liigaan tuskin on enää asiaa, mutta ehkäpä Espooseen missä ura otti sen seuraavan askeleen eteenpäin. Tämä oli aikalailla omaa toiveilua ilman mitään realismin pohjaa. Ei sillä että mitään pohjaa muissakaan heitoissa olisi.
 

Kiekko-Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, EPS
Harmittavan aikaisin päättyi kausi. Paras kolmesta systeemi on armoton. Koronan vuoksi meni jotenkin vähän ohi tämä ensimmäinen Kiekko-Espoon mestiskausi. Sääli homma. Täytyy toivoa, että sarja ja Kiekko-Espoo pääsee ensi kaudella tästä taloudellisesti raskaasta kaudesta yli ja toiminta jatkuu edelleen vakaalla pohjalla. Tästä on oppinut Espoon kannattajana olemaan kiitollinen.
 

boerje

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Tampereen Ilves
Kiekko-Espoon uutta tulemista on nyt takana kolme kautta.

Näistä ensimmäinen oli todellista luomulätkää. Halli oli pieni, toki Suomi-sarjaan sopivan kokoinen. Pelaajat olivat minulle tuntemattomia. Tosin edellisestä paikalla nähdystä kiekkopelistä olikin jo aikaa, ei vain ollut intoa käydä hallilla. Eikä Espoossa ollut minulle mitään kannatettavaa joukkuettakaan.

Tuntemattomat pelaajat luistelivat jäälle, ja muistot veivät 90-luvun alkuvuosien Matinkylän lauteille. Tästä tulisi toivottavasti jotain yhtä hienoa. Ja makkarat, ne maistuivat erätauoilla. Tuona ensimmäisenä kautena taisin käydä kertalipuilla yli kymmenessä pelissä. Pienessä hallissa sai kivan tunnelman aikaan.

Toinen kausi ja siirtymä isoihin valoihin. Taskussa minulla tälle kaudelle kausikortti, ensimmäistä kertaa elämässäni. Kaudesta tuli välillä vähän läpsyttelyä, joukkue kun oli välillä turhan ylivoimainen. Iso halli, missä tunnelma vähän katosi. Korona tuli ja esti mahdollisesti aivan huikeat Mestis-karsinnat. Ensimmäisen kauden makkaroita jäi ikävä.

Kabinettinousu Mestikseen. Kiekko-Espoo kuitenkin osoitti kuuluvansa Mestikseen, tuloksena runkosarjan voitto. Kuinka oltaisiin pärjätty jos olisi pelattu kaikkia joukkueita vastaan? Suomi-sarja -ketju osoitti pystyvänsä pelaamaan myös tällä tasolla. Suomi-sarjasta jäin kaipaamaan muita, tutuksi jo tulleita pelaajia. Korona palasi jälleen sotkemaan pelejä. Ruudun läpi katsoen jäi pelien tunnelma valjuksi, ja kausikortti lompakossa turhan pantiksi. Joukkue ei saanut tasoistaan valmennusta. Toivottavasti ensi kaudella saadaan laadukas pikkutakki vaihtoaitioon, ja pelaajista kaikki irti. Ja ehja kausi ilman koronaa niin että katsomoon pääsee taas kannattamaan joukkuetta.
 

Tangens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kannatan paikallista seuraani
Micke Saarella on ollut aika vaikeata Liigassa. Loukkaantumisia ja nyt täydempänä kautena tehoja ei ole liikaa tullut. Optio on vielä ensi kaudesta, muttaa käyttääkö SaiPa ja onko Liigasta kysyntää enää. Voisi olla se ykkössentteri.


Mikael Kurki olisi aina hieno saada Espooseen takaisin, mutta en tiedä kiinnostaako Kurkea se.

Olli Iisakka ja Sebastian Moberg on sellaisia pelaajia, jotka pitäisivät kotiuttaa jos Mestikseen ovat palaamassa. Eivät välttämättä ole.

Heitetään viimeisenä Ville Korhonen. Onko halu takaisin kotimaansa ulkomaan reissulta? Jos on niin Liigaan tuskin on enää asiaa, mutta ehkäpä Espooseen missä ura otti sen seuraavan askeleen eteenpäin. Tämä oli aikalailla omaa toiveilua ilman mitään realismin pohjaa. Ei sillä että mitään pohjaa muissakaan heitoissa olisi.
Samanlaista comeback-haaveilua kuin lainaamassani viestissä, mutta mitä Bambi mahtaa puuhailla nykyään? Asuuko Espoossa vai ulkomailla? Onkohan mahdollisuuksien rajoissa, että sapattivuoden jälkeen haluaisi vielä pelata kotikaupungin osaomistamassaan seurassa? On kuitenkin aina osoittanut vahvaa espoolaissydäntä.

Lisäksi Tomi Sallisen odotan pukevan joskus vielä Kiekko-Espoon paidan päälle, mutta ehkä vielä on liian aikaista haikailla hänen paluustaan. Myös Kähy on aina tervetullut, mutta hänellä taitaa olla sopimus tulevalle kaudelle jo taskussa.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Ennen kuin miettii pelaajistoa, pitäisi strategian olla selvä. Mikä on se syy, miksi olemme? Mitä tavoitteita meillä on? Millä aikavälillä tavoitteet on tarkoitus toteutua? Mitä investointeja missäkin vaiheessa kannattaa tehdä, jotta talous kestää tavoitteet?

Tämä on suljetun Liigan ongelma. Siellä on isompien poikien hiekkalaatikko, jonne lakki kourassa voi anoa ehkä joskus pääsyä, kun ehkä joskus jotain ehkä kerrottuja kriteereitä ehkä täyttää.

Tavoitteen tulee tällä hetkellä omasta mielestäni olla Liigassa, piste. Ja joukkue 2021-22 pitää rakentaa sen mukaan, että kaikki on optimoitu kohti sitä tavoitetta. En tiedä, mikä sen tavoitteen suhteen on pelaaja- ja valmentajapuolen kannalta ideaali. Tärkeintä olisi sementoida tuo tavoite eikä tyytyä vantaalaiseen malliin.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Valmennukseen ainakin tulee muutoksia. Mielenkiintoista on, että kuinka monta ukkoa valmennus sisältää. Ja jatkaako Mäkkäri siinä.

Maalivahtiosasto menee uusiksi nyt varmaa ainakin, kun Taponen taitaa olla pelannut Mestiksen läpi. Lindroos ei mielestäni riitä ykkösmaalivahdiksi vaan vaatisi myös paremman kaverin kuitenkin maalille. Nimiä en osaa heitellä, mutta yksi varmaan taloudellisesti kestävä ratkaisu voisi olla taas Liiga laina. Liigassa on Taposen kaltaisia maalivahteja, jotka tarttevat peliaikaa kehittyäkseen. Lainassa on omat riskinsä, että pelaaja kutsutaan takaisin, mutta on kai kaikissa Mestis-pelaajissa riski siirtyä pois.

Puolustuksessa Laatikainen on tervetullut takaisin, mutta en yllättyisi jos jatkaisi vielä esimerkiksi HPK:ssa. Autio tuskin myöskään tulee takaisin. Jurmo olisi mielestäni puolustuksesta tärkein palana kiinnittää. Nuori kaveri, mutta oli jo nyt tehokas. Henault kelpaisi oikein hyvin, mutta taitaa Pohjois-Amerikka kutsua. Muille kelpaa myös jatkoa, mutta ei tunnu niin pahalta jos jatkavat matkaansa. Kuukan kanssa tilanne on mielestäni kinkkinen. Oli suosikkejani vielä Bluesissa pelatessaan, mutta pelaamisessa kyllä alkaa näkyä ikä. Ei ollut mitenkään sitä tuttua Kuukkaa. Omalla tavalla kyllä jatkamiselle ja omalla tavalla ei.

Hyökkäyksessä tosiaan minäkin toivon, että nuoret kaikki jatkaisivat. Lasketaan Lemberg näihin nuoriin. Anttila ja Virtanen olivat hyviä vahvistuksia ja toivottavasti jatkavat. Ramstedt jos pelaaminen kiinnostaa on minun puolesta tervetullut jatkamaan. Kuitenkin tänä vuonna toivoisin, että alottaisi jo syksyltä. Mcleanilla alkaa ikä kasvaa, mutta pitäisin joukkueessa. Mainitsi jossain haastattelussa, että valmentaminen kiinnostaa niin varmasti apuvalmentaja voi häntää pitää jos luistimet menee naulaan. Takaveräjä olisi mielestäni sellanen pakko jatkaa osastoa. Pettymys on jos jatkaa uraansa muussa Mestis-seurassa. Hyökkäyksestä toivon uusia nimiä, mutta ei haittaa jos jotkut jatkavat. Eli ei siitä sen enempää. Ollikainen voisi olla hyvä pitää.

Nämä ovat vain omia ajatuksia eikä huhuja.

Micke Saarella on ollut aika vaikeata Liigassa. Loukkaantumisia ja nyt täydempänä kautena tehoja ei ole liikaa tullut. Optio on vielä ensi kaudesta, muttaa käyttääkö SaiPa ja onko Liigasta kysyntää enää. Voisi olla se ykkössentteri.


Mikael Kurki olisi aina hieno saada Espooseen takaisin, mutta en tiedä kiinnostaako Kurkea se.

Olli Iisakka ja Sebastian Moberg on sellaisia pelaajia, jotka pitäisivät kotiuttaa jos Mestikseen ovat palaamassa. Eivät välttämättä ole.

Heitetään viimeisenä Ville Korhonen. Onko halu takaisin kotimaansa ulkomaan reissulta? Jos on niin Liigaan tuskin on enää asiaa, mutta ehkäpä Espooseen missä ura otti sen seuraavan askeleen eteenpäin. Tämä oli aikalailla omaa toiveilua ilman mitään realismin pohjaa. Ei sillä että mitään pohjaa muissakaan heitoissa olisi.

Näin Lappeenrannasta katsottuna aika pirun vaikeaa nähdä, miksi Micke Saarelle annettaisiin enää jatkoa, vaikka on optio. Tuskin on muillakaan Liiga-joukkueilla ihan älyttömästi käyttöä kaverille. Mestikseen toisi varmaan paljonkin ja aikaisemmin taisi olla profiloitunut pisteiden tekijäksi. Voisi olla hyvä paikka siirtyä Espooseen.

Samalla ovenavauksella saattaa livahtaa mukana kiekkoleijona numero 195 penkin taakse. Onko tämä uhka vai mahdollisuus, sen saatte päättää itse. Ilmeisesti valmentaja kuitenkin puuttuu vielä?
 

Nick Brophy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Tässähän on vasta parikymmentä vuotta unelmoitu liki kokonaan omavaraisesta Espoon huippujoukkueesta, johon on kasvatettu juniorijoukkueista. Lehterä lieneisi tähän hyvä palanen. Onko koko mainittu tausta-ajatus silkkaa lätkäromantiikkaa, on sitten ihan toinen kysymys. Vähän pohdituttaa myös, onko se espoolainen historia varsinkaan valmentajalla edes meriitti. Asioita tehdään muuallakin oikein ja valmentajan mukana toimivat (ja toimimattomammat) käytännöt liikkuvat luonnollisimmin.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tavoitteen tulee tällä hetkellä omasta mielestäni olla Liigassa, piste. Ja joukkue 2021-22 pitää rakentaa sen mukaan, että kaikki on optimoitu kohti sitä tavoitetta. En tiedä, mikä sen tavoitteen suhteen on pelaaja- ja valmentajapuolen kannalta ideaali. Tärkeintä olisi sementoida tuo tavoite eikä tyytyä vantaalaiseen malliin.

Tästä tavoitteesta itsessään ei varmasti epäselvyyttä ole. Aiemmin on kuitenkin jo sanottu suoraan, että pelkästään ns. aluepoliittisista syistä on kovat paineet sille, että täältä pk-seudulta pitäisi melkein puoliväkisin saada toinen joukkue liigaan. Siihen silloin vedottiin, että koska tällä pienellä noin 800 neliökilometrin alueella asuu kuitenkin yli 20% koko maan väestöstä, niin ihan jo alueelliset sosio-ekonomiset syyt painavat liigan johdolla kupissa aivan hirvittävästi, kun puhutaan kuitenkin Suomen ylivoimaisesti suurimmasta, suosituimmasta ja eniten näkyvyyttä saavasta urheilusarjasta. Enemmänkin tässä tulee sitten se vanha tuttu ongelma, että liigaa ei vain voi paisuttaa määräänsä enempää, ja nykytilanteessa ainoa mahdollisuus on se surullisenkuuluisa kabinettinousu, joten.. nii-in.. tuohon keskusteluun en syvemmälle edes lähde

Tässä sivusilmällä sympatiakannattajana Kiekko-Espoon kautta tietysti seurasin, ja uskaltaako sanoa että yllätysputoamisesta huolimatta minusta se kauden oleellisin tavoite kuitenkin varmasti lopulta saavutettiin. Kiekko-Espoo osoitti siis heti olevansa uskottava Mestis-joukkue, runkosarjan voitto ei jätä sen suhteen selittelyille sijaa. Tästä on hyvä jatkaa, nyt seuraava steppi on sitten pitää tämä saavutettu taso..
 

Physical Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Toinen Mestis-kausi siis kyseessä. Tavoitteet voisivat olla:

1. Vakaus. Tulojen (sponsorit, yleisö) saaminen hyvälle Mestis-tasolle pandemian hellittäessä. Talouden raamit edellä joukkueen kasaaminen.
2. Uskottavuus. Kolme vuotta on menty nousujohteisesti, sen olisi jatkuttava. Jatko Metro Arenalla, kilpailukykyinen espoolaistaustainen joukkue, menestystä pudotuspeleissä.
3. Innostus. Näen tässä kaksi elementtiä: i) junioripolun vahvistaminen, eli joka vuosi noustava junnuista omia edustukseen ja mielellään kotiutettava aina muutama paluumuuttaja ii) Liiga-unelman sanoittaminen ja sille suuntaa-antavan aikataulun hahmottaminen. Siitä unelmasta voi sitten rakentaa konkreettisen toimintasuunnitelman välitavoitteineen ja checkeineen.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tavoitteen tulee tällä hetkellä omasta mielestäni olla Liigassa, piste. Ja joukkue 2021-22 pitää rakentaa sen mukaan, että kaikki on optimoitu kohti sitä tavoitetta. En tiedä, mikä sen tavoitteen suhteen on pelaaja- ja valmentajapuolen kannalta ideaali. Tärkeintä olisi sementoida tuo tavoite eikä tyytyä vantaalaiseen malliin.

Tavoite on satavarmasti liigassa, se on vähintään epäsuoraan sanottu moneen otteeseen. Sinänsä asian voisi sanoa julkisestikin sellaisena yleistavoitteena olla valmis jos nousumahdollisuus tavalla tai toisella tulee (itse uskon sarjajärjestelmien menevän remonttiin vielä seuraavan viiden vuoden aikana), mutta olennaisempaa on rakentaa kärsivällisesti sitä pohjaa, että jos tilaisuus tulee on organisaatio siihen valmis. Nyt se ei sitä vielä ole, ymmärrettävistä syistä. Kun yhteiskunta lähtee toipumaan koronasta, tulee keskittyä tukijoiden ja yhteistyökumppaneiden löytämiseen, samalla on kehitettävä toimintaa ja tulolähteitä monipuolisemmaksi, tavalla tai toisella. Siihen päälle vielä ydintoiminta, eli jääkiekko, niin siinä on aika paljon tekemistä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: E
Jykän paluu olisi ihan unelmaskenaario, mielestäni ei parempaa hakua tähän kohtaan voisi ollakkaan. Taitaa kuitenkin olla liian hyvää ollakseen totta, mielellään kuulisi lisää tästä?

Nykyisistä pelaajista en panisi kenenkään jatkopahvista pahitteeksi, mutta etenkin sentteriosastolle olisi kiva saada joku ns. ykkösnimi luokkaa Niemelä

Kellään tietoa, mitä Aho tekee nykyisellään? Eikö lähtö Itävallasta tullut jo alkuvuodesta 2020 - sen jälkeen ei kiekkohavaintoja.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tavoite on satavarmasti liigassa, se on vähintään epäsuoraan sanottu moneen otteeseen. Sinänsä asian voisi sanoa julkisestikin sellaisena yleistavoitteena olla valmis jos nousumahdollisuus tavalla tai toisella tulee (itse uskon sarjajärjestelmien menevän remonttiin vielä seuraavan viiden vuoden aikana), mutta olennaisempaa on rakentaa kärsivällisesti sitä pohjaa, että jos tilaisuus tulee on organisaatio siihen valmis. Nyt se ei sitä vielä ole, ymmärrettävistä syistä. Kun yhteiskunta lähtee toipumaan koronasta, tulee keskittyä tukijoiden ja yhteistyökumppaneiden löytämiseen, samalla on kehitettävä toimintaa ja tulolähteitä monipuolisemmaksi, tavalla tai toisella. Siihen päälle vielä ydintoiminta, eli jääkiekko, niin siinä on aika paljon tekemistä.
Käytännössä ihan sama asia, mistä puhutaan.

Painetta sarjajärjestelmän totaalista remonttia kohtaan on koko ajan enemmän ja enemmän. Ja varmasti näitä asioita mietitään ihan tosissaan kulisseissa.

En tiedä, mikä on strategisesti ensi kauden osalta tärkeintä tätä nousutavoitetta kohti mennessä. Mitään järkeä ei ole rahalla kasata kovaa nippua, jos sen ei nähdä edesauttavan tätä tavoitetta, vaan olevan taloudellinen riski. Mitään järkeä ei myöskään ole vetää täysin säästöliekillä, jos se ei edesauta tätä tavoitetta. Organisaation kehittyminen kohti nousuvalmiutta sekä kiinnostuksen kasvattaminen niin yleisön kuin muiden sidosryhmien silmissä on kuitenkin tärkeää - millaisella kokonaisuudella se saadaan aikaan... se on ydinkysymys.
 

Ramirez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mä olisin yllättynyt jos kolmikosta Jurmo, Autio ja Lada yksikään pelaa Kiekko-Espoossa ensi kaudella. Kyllähän liigaseurat seuraa näitä mestispelaajia ja olis todellinen ihme jos kukaan ei tarjoaisi nuorelle ja lupaavalla Joni Jurmolle sopparia... Lada voisi mutuiltuna olla jopa todennäköisempi. Perheellisenä kun tuskin on valmis muuttamaan kovin kauaksi jos HPK ei jostain ihmeen syystä tarjoaisikaan jatkoa.

Tertsin näkisin mielelläni penkin takana, koska kyseessä on Kiekko-Espoo legenda. Siihen sivuseikkaan:D en osaa tosin ottaa kantaa onko hän hyvä valmentaja.

Edit:Kibe Kuhdan meriitit Kiekko-Espoossa eivät ole riittävät.
 

Tangens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kannatan paikallista seuraani
Kellään tietoa, mitä Aho tekee nykyisellään? Eikö lähtö Itävallasta tullut jo alkuvuodesta 2020 - sen jälkeen ei kiekkohavaintoja.
Ilmari Pitkänen haastatteli häntä hiljattain podcastiinsa. Ottanut ilmeisesti aikaa itselleen ja rauhoittumiseen vajaan 20 vuoden valmennusrumban jälkeen, ja taisi mainita myös kirjan kirjoittamisesta siinä sivussa.

Mä olisin yllättynyt jos kolmikosta Jurmo, Autio ja Lada yksikään pelaa Kiekko-Espoossa ensi kaudella. Kyllähän liigaseurat seuraa näitä mestispelaajia ja olis todellinen ihme jos kukaan ei tarjoaisi nuorelle ja lupaavalla Joni Jurmolle sopparia...
Otetaas tähän vielä kiinni siltä osin, että Jurmollahan on voimassaoleva sopimus JYP:in kanssa vielä seuraavat kaksi vuotta, oli nyt vain lainalla meillä loppukauden.
 
Viimeksi muokattu:
Edit:Kibe Kuhdan meriitit Kiekko-Espoossa eivät ole riittävät.

Vaikka nyt tarraankin vain yhteen irrallisen lauseeseen, jos tuo olisi kriteeri tulevan kauden valmentajalle, niin ei niitä riittävät meriitit Kiekko-Espoossa omaavia koutseja montaa ole..?
No joo, ei varmasti ihan tätä tuolla lauseella tarkoitettu.

Lehterä täyttää kriteerit, ja toisaalta olisi mielenkiintoista nähdä hänet takaisin Espoossa.

Haakana, mielestäni ei mitään annettavaa valmentajana.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Vaikka nyt tarraankin vain yhteen irrallisen lauseeseen, jos tuo olisi kriteeri tulevan kauden valmentajalle, niin ei niitä riittävät meriitit Kiekko-Espoossa omaavia koutseja montaa ole..?
No joo, ei varmasti ihan tätä tuolla lauseella tarkoitettu.
Eiköhän tuossa haettu sitä, että Pasilan kundia ei yksinkertaisesti haluta tänne. Nätimmin vaan sanottu.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Itse en haluaisi nähdä Lehterää sen takia, että olisi varmasti kallein ja jopa kohtuuttoman kallis valmentaja Mestis-tasolle. Tietysti jos sposoreiden kautta onnistuisi hoitamaan, niin fine. En myöskään tiedä onko Mestis-oikea homma Lehterälle Liigavuosien jälkeen. Näkisin hänelle parempana joko joku junnumaajoukkueista tai ulkomaat. Mutta tosiaan uskoisin halvemmalla saavan Mestikseen hyvän valmentajan niin että ei liikoja makseta.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Kuhtaa en halua nähdä Kiekko-Espoon valmentajana ikinä, olisi kyllä todellinen perseennäyttö sille uskottavuudelle, mitä seuran ympärille on pyritty rakentamaan. Valmennuskokemus on vielä kovin ohut, mutta suurin tekijä on hänen historia. Vaikka liigaura käynnistyikin Espoossa, on kyseessä jälleen niin punainen persoona kuin olla voi.. Ymmärrän, että on varmasti hyvää pataa Hirson kanssa, mutta tuo ei saa olla millään mittapuulla positiivinen asia valmentajaa valittaessa.

Lehterä olisi ollut muutama vuosi sitten oikein hyvä valinta espoolaisjoukkueen päävalmentajaksi, mutta nyt en ole enää niin varma. Onko Mestis hänelle oikea taso lähteä uuteen nousuun valmentajauralla ja onko Espoossa tarjolla siihen oikeanlainen pelaajamateriaali?

Ahoa en usko täällä nähtävän ennen liiganousua, miksi ihmeessä hän lähtisi valmentamaan Mestikseen, kun tarjolla on taatusti parempia ja mielenkiintoisempia diilejä ulkomailta.

Oli lopullinen valinta kuka hyvänsä, pääasia on se, että hänet on palkattu sillä ajatuksella, että hän sopii juuri tähän tällä hetkellä tarjolla olevaan tilanteeseen. Hän sitoutuu ja sopii seurajohdon visioon siitä, mihin peliä lähdetään viemään. Toki hänen pitää myös omata omia ajatuksia pelin kehittämisen suhteen. Itse haluaisin nähdä tässäkin suhteessa jatkuvuutta, eli nyt tulisi useamman vuoden koossa oleva valmennustiimi, missä apuvalmentaja kasvaisi pikkuhiljaa seuraavaksi päävalmentajaksi. Apuvalmentajaksi nousisi taas uusia miehiä junnujoukkuiden valmennuksesta. Näin kaikki olisivat jo valmiiksi sisällä Kiekko-Espoon toiminnassa ja pelaajamassa olisi tuttu. Lähtökohtana on kuitenkin pidettävä sitä, että joukkueeseen tullaan jatkossa nostamaan entistä enemmän omia junnuja.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Meni aluksi viime kauden ketjuun, niin siirsin tänne. Eipä muuten tule Kimmon Kuhta päävalmentajaksi, kun joku häntä huhuili. Jatkaa IFK:ssa. Onneksi näin.
Onko se sitten Mäkiaho? Eikös hänestä ollut jotain huhuja liikkeellä niin ikään?

Toivon edelleen ns. isoa kalaa, mutta taitaa olla tyytyminen sintiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös